Wycombe – Aston Villa 1:1 (kon.) | Watford – Newcastle 1:0 (kon.) | West Brom – Bristol 2:2 (kon.)
West Ham – Wolverhampton 1:0 (kon.) | Arsenal – Sunderland 3:1 (kon.) | Birmingham – Bournemouth 1:2 (kon.)
Southampton – Crystal Palace 1:2 (kon.) | Everton – Dag & Red 2:0 (kon.) | Norwich – Manchester City 0:3 (kon.)
Doncaster – Stoke 1:2 (kon.) | Manchester Utd. – Sheffield Utd. 1:0 (kon.)
konec
Wycombe Wanderers FC
1:1 (0:1)
Aston Villa FC
Sobota 09.01.2016, 13:45 • Adams Park, High Wycombe, Buckinghamshire • FA Cup • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:45.
     
    Příjemné sobotní odpoledne všem fanouškům anglického fotbalu. Dnes máme na programu 3. kolo FA Cupu, ve kterém na sebe narazí Wycombe Wanderers FC a Aston Villa FC. Veškeré dění se bude odehrávat na stadionu Adams Park. Textovým přenosem Vás bude doprovázet Lucie Rapantová.
     
    Dnešní utkání bude řídit hlavní sudí Michael Oliver, na čarách mu budou asistovat Graham Salisbury a Stephen Child. Jako čtvrtý rozhodčí bude vypomáhat Steve Martin.
     
    Wycombe Wanderers FC nejprve narazilo v 1. kole na Halifax, se kterým si hravě poradilo a zvítězilo 4:0. Ve druhém kole stál v cestě hráčům Wycombe nepříjemný Millwall, se kterým si ale poradili a porazili ho 2:1.
     
    To Aston Villa FC naskakuje do letošního ročníku FA Cupu poprvé a v dnešním utkání se jí věří mnohem více, než domácímu týmu. V lize se Aston Ville příliš nedaří, a tak by si pohárem mohla spravit chuť.
    Adams Park je připraven.

     
    Úvodní sestavy:

    Wycombe Wanderers FC: Lynch – McCarthy, Stewart, Pierre, Jacobson – Harriman, Bloomfield, O'Nien, Wood – Thompson, Amadi-Holloway.
    Náhradníci: Ugwu, Rowe, Sido Jombarti, Kretzschmar, B. Richardson, Udumaga, McGinn.

    Aston Villa FC: Bunn – Okore, Clark, Richards, K. Richardson – Bacuna, Gueye, Westwood – Sinclair, Carles Gil, Gestede.
    Náhradníci: Veretout, Lescott, Lyden, Guzan, Cissokho, Kozák, Ayew.

    Rozhodčí: Oliver – Salisbury, Child.
     
    -5
    Obě základní jedenáctky jsou připraveny v tunelu.
     
    -2
    Hlavní sudí Oliver přivádí dnešní aktéry na zelený pažit.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postarala Aston Villa, která do dnešního zápasu nastoupila ve žlutých kompletech.
     
    1
    Hráči ve žlutém se velmi rychle přemístili na soupeřovu polovinu, kde však zasáhli připravení obránci, kteří odkopli balon do zámezí.
     
    2
    Aston Villa rozehrála a ze své aktivity vytěžila rohový kop. Před rohovým kopem se domácí tým ubránil v bezpečí. K centrovanému balonu se jako první dostal obránce Jacobson, který ho odhlavičkoval do bezpečí.
     
    2
    Jeden z hostů se snažil ještě vrátit hlavou míč před bránu, což se mu sice podařilo, ale pozorný Lynch si balon stáhl k sobě do rukavic a nikoho ke střele nepustil.
     
    3
    Bránit se teď bude muset také Aston Villa, protože na pravém křídle K. Richardson zastavil soupeřovu přihrávku a míč se dostal do zámezí, následuje tedy rohový kop.
     
    5
    Domácí fotbalisté byli velmi blízko vedoucímu gólu, ale štěstí při nich nestálo. Wycombe dobře rozehrálo rohový kop, kdy se k balonu dostal útočník Thompson, jenž mířil z bezprostřední blízkosti, ale v dobré pozici branku vůbec netrefil.
    5. Thompson v akci.
     
    6
    Na levém křídle nastartoval své rychlé nohy Westwood, ke kterému se dostal okamžitě balon a poté ho odcentroval před bránu, ale Lynch byl připraven a nikoho z protihráčů do hry nepustil.
     
    7
    Na pravé straně hřiště vybojoval Sinclair balon a poté ho okamžitě poslal na malé vápno, kde byl Lynch krátký, ale Sinclairův spoluhráč se k balonu nedostal, protože na poslední chvíli stihl zasáhnout Pierre, který tak na 99% zabránil vstřelené brance.
     
    10
    Na pravém křídle obdržel přihrávku McCarthy, který se snažil odcentrovat míč před bránu, ale K. Richardson byl proti a centr zablokoval. Domácí tým měl k dispozici autové vhazování, ale po malé chvíli se sám o balon připravil.
     
    14
    Zatím se hraje převážně mezi pokutovými územími a žádné další šance k vidění nejsou. Domácí fotbalisté mají obrovskou motivaci, porazit Aston Villu a jejich výkon je zatím velmi zajímavý.
     
    16
    Přihrávku do pokutového území obdržel Wood, kterému Richards nestihl vzít balón, a tak se Wood dostal do zakončení, ale proti Bunnovi neuspěl, protože gólman Aston Villy byl připraven a nepříjemnou střelu zneškodnil.
    16. Bunn svůj tým podržel.
     
    17
    Přemotivovaný Amadi-Holloway se teď snažil získat balon, ale pomohl si nepřehlédnutelným faulem, který sudí okamžitě odpískal, a tak budou rozehrávat hosté.
     
    18
    K. Richardson se ocitl v zajímavé pozici, dostal se i do zakončení, ale jeho rána byla zablokována. K odraženému balonu stihl doběhnout ještě Westwood, ale jeho střela skončila vysoko nad bránou.
     
    22
    Aston Villa právě vstřelila branku!
    Carles Gil si pohrál se svými protihráči a poté se prezentoval přesnou přihrávkou do vápna, kde se k balonu dostal MICAH RICHARDS, jenž přesnou trefou k zadní tyči nedal Lynchovi šanci a poslal hosty do vedení.
    22. RICHARDS - 0:1
     
    25
    Hra byla chvíli přerušena, protože Richards byl faulovaný a potřeboval lékařskou péči. Nyní už je v pořádku a ve hře se pokračuje.
     
    26
    Domácí tým se přesunul na útočnou polovinu, kde získal výhodu rohového kopu. Standardní situaci si vzal na starost McCarthy, který ze své kopačky vyslal nadýchaný centr před bránu, ale pozorný Bunn vyboxoval balon do bezpečí.
     
    28
    Obranný zákrok si připsal Okore, který svého soupeře nenechal zakončit a raději odehrál míč na rohový kop.
     
    29
    Jacobson zahrával hned dva rohové kopy v řadě za sebou a zvlášť ten druhý byl velmi nebezpečný. Balon totiž směřoval pod břevno, ale Bunn zareagoval výtečně.
     
    32
    Bloomfield se zbavil protihráče a poté poslal před bránu parádní přihrávku, která přesně našla Wooda, ale ten zazmatkoval a ve stoprocentní šanci napálil míč pouze vysoko nad bránu.
    Bacuna a jeho obranný zákrok.

     
    40
    Hosté získali výhodu rohového kopu a standardní situace byla velmi slibná, avšak vstřeleným gólem neskončila. Nicméně ve vápně byl faulovaný Richards, a tak měla Aston Villa zahrávat pokutový kop. Rozhodčí byl však jiného názoru. Bacuna parádně odcentroval míč před bránu, kde se ke střele hlavou prodral Gestede, jenž mířil ke vzdálenější tyči a právě Richards se snažil doklepnout míč do brány, ale protihráč ho poslal k zemi.
    40. Gestede a jeho nepřesný pokus. Vidět lze i faul na Richardse.
     
    42
    Pierre měl gól na hlavě, ale jeho hlavička z šesti metrů skončila vysoko nad bránou, a tak zůstal Bunn bez zákroku. Kdyby Pierre mířil přesněji, zřejmě by bylo vyrovnáno.
    42. Pierre a jeho obrovská šance na vyrovnání.
     
    44
    Oběma týmům jdou standardní situace a jsou v nich opravdu silné, ale žádný gól zatím ještě ze standardní situace nepadl. Domácí fotbalisté nejsou moc často u míče, ale když ho získají, snaží se zaútočit. Uvidíme, jak dlouho budou fotbalistům Wycombe stačit síly.
     
    45
    První poločas bude nastaven o 2 minuty.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Sudí Oliver ukončil první poločas za stavu 0:1. O zatím jediný gól zápasu se ve 22. minutě postaral Richards, který přesnou trefou k tyči nedal gólmanovi šanci. Stejný hráč byl později faulován v pokutovém území, ale rozhodčí faul neodpískal, a tak se penalta nekonala. Hosté byli aktivnější a vedou zaslouženě. Nicméně domácí Wycombe se snaží a nechce úplně zklamat, to se zatím daří. Pokud domácím hráčům vydrží síly, ještě mohou Aston Villu ve druhé polovině zápasu potrápit.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 14:47.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Míč do druhého poločasu uvedli domácí fotbalisté, kteří dnes hrají v černomodrých dresech.
     
    46
    Na pravém křídle obdržel okamžitě přihrávku Harriman a domácí tým se snažil o první útočnou akci ve druhé polovině zápasu, avšak Aston Villa svému soupeři nic nedovolila.
     
    47
    Před Bunnovu bránu přilétl zajímavý centr a hosté byli malinko pod tlakem. Nicméně Aston Villa se ubránila a stav skóre se ve 47. minutě nemění.
     
    48
    Wycombe bude zahrávat pokutový kop! Ve vápně byl faulovaný kapitán Bloomfield.
     
    49
    Westwood byl potrestán žlutou kartou.
     
    50
    Wycombe právě vstřelilo branku! Pokutový kop si vzal na starost JOE JACOBSON, který se nenechal ničím rozhodit a penaltu bezpečně proměnil. Bunn nevystihl směr střely, a tak byl naprosto bez šance.
    50. JACOBSON - 1:1
     
    51
    Domácí Wycombe mohlo jít do vedení, ale obránce Okore byl proti. Parádní střelou z voleje se totiž prezentoval Wood, jehož pokus mířil do brány, ale Okore brankáři Bunnovi pomohl a svým obranným zákrokem zabránil inkasovanému gólu.
     
    51
    Hra je přerušena, ošklivě faulovaný byl Richards.
    51. Faulovaný Richards.
     
    51
    Žlutou kartu za faul na Richardse obdržel Amadi-Holloway.
     
    55
    Po přerušení se pokračuje ve hře, zatím však bez kapitána Richardse.
     
    55
    Vzhledem k tomu, že byl Richards faulovaný, tak hosté dostali výhodu standardní situace. K míči se postavil technicky vybavený Okore, jenž ze své kopačky vyslal parádní střelu, se kterou měl gólman Lynch potíže a míč v rukavicích neudržel. K odraženému balonu se snažil rychle doběhnout jeden z hostů, ale Lynch se stihl zorientovat a napodruhé lapil balon do náruče.
     
    58
    Harriman prošel obranou Aston Villy a chystal se na nějakou lumpárnu, ale na poslední chvíli ho stihl zastavit Clark, který odehrál balon na rohový kop.
     
    59
    K centrovanému balonu se prodral hlavičkující Pierre, který však fauloval Bunna, a tak rozhodčí musel hru přerušit. Rozehrávat budou hráči ve žlutém.
    Richards a jeho gólová střela.

     
    62
    Wycombe působí ve drhuém poločase opravdu velmi jistě a nebezpečně, prvoligová Aston Villa má se svým soupeřem velké potíže.
     
    64
    O'Nien se provinil faulem, který sudí velmi rychle odpískal a Aston Villa bude rozehrávat.
     
    68
    Sinclair doslova protancoval mezi obránci a poté se prodral i do zakončení, ale gólman Lynch se pohyboval přesně v tom místě, kam balon směřoval, a tak neměl žádné větší potíže tuto střelu zneškodnit.
     
    69
    Ke střele hlavou se z 18 metrů prodral Stewart, ale pozorný Bunn byl na místě a nepříjemný pokus zlikvidoval.
     
    70
    Hrací plochu opustil Amadi-Holloway, kterého na hřišti nahradil Ugwu.
    Radost hráčů Wycombe po vyrovnávací trefě.

     
    71
    Aston Villa provedla hned dvojí střídání: hrací plochu opustil Sinclair s Carlesem Gilem a nahradili je Ayew s Veretoutem.
     
    75
    Hosté na svého soupeře po delší době vyvinuli tlak a dokázali získat rohový kop, kdy se do zakončení hlavou dostal Richards, ale jeho pokus gólem neskončil.
     
    79
    Další šanci měl na kopačce Bacuna, ale ani jemu se nepodařilo prodrat míč do sítě, protože jeho tvrdá rána byla zablokována a Aston Villa dostala výhodu rohového kopu. Tehdy se do zakončení dostal i Gestede, ale ani jeho pokus gólový nebyl. V 79. minutě je stav skóre stále nerozhodný, přesněji řečeno 1:1.
     
    80
    Zlomit smůlu hostů se snažil nový muž na hřišti, Ayew, ale ani on nebyl úspěšný. Ayew se zbavil tří protihráčů a poté se dostal do zakončení z dobré vzdálenosti, ale jeho rána branku tesně minula.
     
    81
    Dohrál kapitán Bloomfield, místo něj přišel na hřiště McGinn.
     
    82
    Aston Villa mohla jít do vedení, ale Gestede v obrovské příležitosti trefil pouze brankovou konstrukci.
     
    84
    Dnes dohrál také velmi aktivní Richards, který přenechal místo na trávníku Lydenovi.
     
    85
    Na levém křídle nastartoval rychlé nohy K. Richardson, který centrem před bránou hledal Gestedeho, ale ten se k míči nedostal, protože včas zasáhla připravená obrana.
     
    88
    Ugwu získal míč a podařilo se mu s ním vběhnout do pokutového území, jenže tam poslal k zemi Bacunu a sudí mu nedovolený zákrok okamžitě odpískal.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o 3 minuty.
     
    90+1
    V samotném závěru utkání se Harriman provinil proti pravidlům a od sudího byl potrestán žlutou kartou.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    Díky Jacobsonově trefě z 50. minuty, kdy vyrovnal na 1:1 se bude hrát odvetné utkání, a tak Wycombe slaví obrovský úspěch.

     
    Rozhodčí Oliver dnes naposledy foukl do píšťalky, a ukončil tak zajímavé utkání, které však vítěze nenašlo. Wycombe dokázalo na domácí půdě remizovat s Aston Villou 1:1 a díky nerozhodnému výsledku se bude hrát odvetný zápas. Aston Villa byla jednoznačně lepší na míči, ten držela hodně často a v prvním poločase byla i hodně nebezpečná. Nicméně domácí Wycombe nabralo o poločasové přestávce hodně sil a do druhého poločasu vstoupilo s obrovskou chutí a motivací. Hned v úvodu druhé půle zápasu byl ve vápně faulovaný Richards, ale penalta se nepískala, avšak o malou chvíli později byl ve vápně faul na Bloomfielda a tady už sudí penaltu nařídil. Pokutový kop si vzal na starost Jacobsen, který přesnou trefou nedal Bunnovi šanci a vyrovnal na 1:1. V prvním poločase totiž skóroval ve 22. minutě Richards. Do konce zápasu už gól nepadl, ale šancí bylo hodně. Třeba Gestede trefil brankovou konstrukci.
     
    Děkuji všem za pozornost a přeji příjemný zbytek sobotního dne. (16:07:45)

    Lucie Rapantová

    Branky: 50. Jacobson (pen.) – 22. Richards

    Karty:   51. Amadi-Holloway (WYC), 90+1. Harriman (WYC) – 49. Westwood (ASV)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 7:6. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 15:4.
    Wycombe Wanderers FC: Lynch – McCarthy, Stewart, Pierre, Jacobson – Harriman, Bloomfield (C) (81. McGinn), O'Nien, Wood – Thompson, Amadi-Holloway (70. Ugwu).
    Náhradníci: Ugwu, Rowe, Sido Jombarti, Kretzschmar, B. Richardson, Udumaga, McGinn.

    Aston Villa FC: Bunn – Okore, Clark, Richards (C) (84. Lyden), K. Richardson – Bacuna, Gueye, Westwood – Sinclair (71. Ayew), Carles Gil (71. Veretout), Gestede.
    Náhradníci: Veretout, Lescott, Lyden, Guzan, Cissokho, Kozák, Ayew.

    Rozhodčí: Oliver – Salisbury, Child
    bahis siteleri