Wycombe – Aston Villa 1:1 (kon.) | Watford – Newcastle 1:0 (kon.) | West Brom – Bristol 2:2 (kon.)
West Ham – Wolverhampton 1:0 (kon.) | Arsenal – Sunderland 3:1 (kon.) | Birmingham – Bournemouth 1:2 (kon.)
Southampton – Crystal Palace 1:2 (kon.) | Everton – Dag & Red 2:0 (kon.) | Norwich – Manchester City 0:3 (kon.)
Doncaster – Stoke 1:2 (kon.) | Manchester Utd. – Sheffield Utd. 1:0 (kon.)
konec
Wycombe Wanderers FC
1:1 (0:1)
Aston Villa FC
Sobota 09.01.2016, 13:45 • Adams Park, High Wycombe, Buckinghamshire • FA Cup • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    V samotném závěru utkání se Harriman provinil proti pravidlům a od sudího byl potrestán žlutou kartou.
     
    84
    Dnes dohrál také velmi aktivní Richards, který přenechal místo na trávníku Lydenovi.
     
    82
    Aston Villa mohla jít do vedení, ale Gestede v obrovské příležitosti trefil pouze brankovou konstrukci.
     
    81
    Dohrál kapitán Bloomfield, místo něj přišel na hřiště McGinn.
     
    80
    Zlomit smůlu hostů se snažil nový muž na hřišti, Ayew, ale ani on nebyl úspěšný. Ayew se zbavil tří protihráčů a poté se dostal do zakončení z dobré vzdálenosti, ale jeho rána branku tesně minula.
     
    79
    Další šanci měl na kopačce Bacuna, ale ani jemu se nepodařilo prodrat míč do sítě, protože jeho tvrdá rána byla zablokována a Aston Villa dostala výhodu rohového kopu. Tehdy se do zakončení dostal i Gestede, ale ani jeho pokus gólový nebyl. V 79. minutě je stav skóre stále nerozhodný, přesněji řečeno 1:1.
     
    71
    Aston Villa provedla hned dvojí střídání: hrací plochu opustil Sinclair s Carlesem Gilem a nahradili je Ayew s Veretoutem.
     
    70
    Hrací plochu opustil Amadi-Holloway, kterého na hřišti nahradil Ugwu.
     
    55
    Vzhledem k tomu, že byl Richards faulovaný, tak hosté dostali výhodu standardní situace. K míči se postavil technicky vybavený Okore, jenž ze své kopačky vyslal parádní střelu, se kterou měl gólman Lynch potíže a míč v rukavicích neudržel. K odraženému balonu se snažil rychle doběhnout jeden z hostů, ale Lynch se stihl zorientovat a napodruhé lapil balon do náruče.
     
    51
    Žlutou kartu za faul na Richardse obdržel Amadi-Holloway.
     
    51
    Domácí Wycombe mohlo jít do vedení, ale obránce Okore byl proti. Parádní střelou z voleje se totiž prezentoval Wood, jehož pokus mířil do brány, ale Okore brankáři Bunnovi pomohl a svým obranným zákrokem zabránil inkasovanému gólu.
    50. JACOBSON - 1:1
     
    50
    Wycombe právě vstřelilo branku! Pokutový kop si vzal na starost JOE JACOBSON, který se nenechal ničím rozhodit a penaltu bezpečně proměnil. Bunn nevystihl směr střely, a tak byl naprosto bez šance.
     
    49
    Westwood byl potrestán žlutou kartou.
    42. Pierre a jeho obrovská šance na vyrovnání.
     
    42
    Pierre měl gól na hlavě, ale jeho hlavička z šesti metrů skončila vysoko nad bránou, a tak zůstal Bunn bez zákroku. Kdyby Pierre mířil přesněji, zřejmě by bylo vyrovnáno.
    40. Gestede a jeho nepřesný pokus. Vidět lze i faul na Richardse.
     
    40
    Hosté získali výhodu rohového kopu a standardní situace byla velmi slibná, avšak vstřeleným gólem neskončila. Nicméně ve vápně byl faulovaný Richards, a tak měla Aston Villa zahrávat pokutový kop. Rozhodčí byl však jiného názoru. Bacuna parádně odcentroval míč před bránu, kde se ke střele hlavou prodral Gestede, jenž mířil ke vzdálenější tyči a právě Richards se snažil doklepnout míč do brány, ale protihráč ho poslal k zemi.
     
    32
    Bloomfield se zbavil protihráče a poté poslal před bránu parádní přihrávku, která přesně našla Wooda, ale ten zazmatkoval a ve stoprocentní šanci napálil míč pouze vysoko nad bránu.
     
    29
    Jacobson zahrával hned dva rohové kopy v řadě za sebou a zvlášť ten druhý byl velmi nebezpečný. Balon totiž směřoval pod břevno, ale Bunn zareagoval výtečně.
    22. RICHARDS - 0:1
     
    22
    Aston Villa právě vstřelila branku!
    Carles Gil si pohrál se svými protihráči a poté se prezentoval přesnou přihrávkou do vápna, kde se k balonu dostal MICAH RICHARDS, jenž přesnou trefou k zadní tyči nedal Lynchovi šanci a poslal hosty do vedení.
     
    7
    Na pravé straně hřiště vybojoval Sinclair balon a poté ho okamžitě poslal na malé vápno, kde byl Lynch krátký, ale Sinclairův spoluhráč se k balonu nedostal, protože na poslední chvíli stihl zasáhnout Pierre, který tak na 99% zabránil vstřelené brance.
    5. Thompson v akci.
     
    5
    Domácí fotbalisté byli velmi blízko vedoucímu gólu, ale štěstí při nich nestálo. Wycombe dobře rozehrálo rohový kop, kdy se k balonu dostal útočník Thompson, jenž mířil z bezprostřední blízkosti, ale v dobré pozici branku vůbec netrefil.

    Lucie Rapantová

    Branky: 50. Jacobson (pen.) – 22. Richards

    Karty:   51. Amadi-Holloway (WYC), 90+1. Harriman (WYC) – 49. Westwood (ASV)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 7:6. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 15:4.
    Wycombe Wanderers FC: Lynch – McCarthy, Stewart, Pierre, Jacobson – Harriman, Bloomfield (C) (81. McGinn), O'Nien, Wood – Thompson, Amadi-Holloway (70. Ugwu).
    Náhradníci: Ugwu, Rowe, Sido Jombarti, Kretzschmar, B. Richardson, Udumaga, McGinn.

    Aston Villa FC: Bunn – Okore, Clark, Richards (C) (84. Lyden), K. Richardson – Bacuna, Gueye, Westwood – Sinclair (71. Ayew), Carles Gil (71. Veretout), Gestede.
    Náhradníci: Veretout, Lescott, Lyden, Guzan, Cissokho, Kozák, Ayew.

    Rozhodčí: Oliver – Salisbury, Child
    bahis siteleri