Belenenses – Guimarães 3:3 (kon.) | Braga – Rio Ave 5:1 (kon.) | Porto – Marítimo 1:0 (kon.)
konec
SC Braga
5:1 (2:0)
Rio Ave FC
Neděle 24.01.2016, 19:15 • Estádio AXA, Braga • Portugalská Primeira Liga • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:15.
     
    Dobrý večer u portugalské Primeira Ligy. Ta má na programu své 19. kolo a v jeho rámci se střetnou týmy SC Braga a Rio Ave FC.
     
    SC Braga

    Domácí tým je momentálně na čtvrtém místě za silnou ligovou trojkou a na svém kontě má 32 bodů. Do dnešního utkání jde Braga jako favorit a s výhrou proti Nacionalu v zádech. Braga hrála venku, dala tři branky a odvezla si body za výsledek 2:3. O góly se postarali Boly, Pedro Santos a Stojiljković.

    Posledních pět ligových utkání

    Braga – Paços de Ferreira 1:1
    Setúbal – Braga 1:1
    Braga – Académica 3:0
    Sporting Lisabon – Braga 3:2
    Nacional – Braga 2:3
     
    Rio Ave FC

    Hostům patří sedmá příčka, když na svého dnešního soka ztrácí sedm bodů. V lize to teď není na kdovíjaké radování, v posledních pěti zápasech získal klub pouhé čtyři body. Naposledy se Rio Ave představilo na svém stadionu a podlehlo Belenenses 1:2, když se o jedinou týmovou branku postaral Ukra.

    Posledních pět ligových utkání

    Benfica – Rio Ave 3:1
    Rio Ave – Tondela 2:3
    Porto – Rio Ave 1:1
    Rio Ave – Madeira 1:0
    Rio Ave – Belenenses 1:2
     
    Rozhodčí

    Hlavním sudím tohoto utkání bude Tiago Martins, kterému budou na pomezí pomáhat André Campos a Pedro Mota.
     
    Zápas na Estádio AXA začne v 19:15, takže si jej nenechte ujít. Jste k jeho sledování všichni zváni.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    SC Braga: Matheus – Baiano, Boly, Ferreira, Goiano – Alan, Carlos, Vukčević, Rafa – Hassan, Stojiljković.
    Náhradníci: Kritciuk, André Pinto, Wilson Eduardo, Fonte, Santos, Ringsyad, Mauro

    Rio Ave FC: Cássio – Pedrinho, Marcelo, Roderick, Edimar – João Novais, Tarantini – Ukra, Krovinović, Kayembe -Yazalde.
    Náhradníci: Rui Vieira, Guedes, Bressan, Lionn, Vilas Boas, Monte, Pinto.

    Rozhodčí: Tiago Martins – André Campos, Pedro Mota.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Výkopu se ujali domácí a okamžitě se usadili na útočné polovině, Bolyho centr z pravé strany se ale neujal a balon se stal snadnou Cássiovou kořistí.
     
    2
    Hostující křídelník Ukra byl faulován poblíž půlící čáry, svěřenci Pedra Martinse tak budou mít spoustu času na rozehrávku.
     
    3
    Kayembe nevyzrál na Ricarda Ferreiru, jenž dopravil balon do zámezí a hráči v zelených dresech budou vhazovat z levé strany.
     
    4
    Rychlý kontr Bragy vedl zkušený Alan, nicméně následný Rafův centr z pravé strany postrádal přesnost a rioaveští si bez problémů poradili.
     
    5
    Ukrova průniková přihrávka přišla až v momentě, kdy rozběhnutý Yazalde překročil ofsajdovou linii. Domácí gólman Matheus si už staví balon k odkopu.
     
    7
    Chorvatský legionář Krovinović to neudělal vůbec špatně, teprve dvacetiletý mladík pronikl až na hranici pokutového území, kdy se parádní zasekávačkou zbavil obou svých strážců, ale následná střela odchovance NK Záhřeb nebyla vůbec přesná.
     
    8
    To Baiano byl na druhé straně o poznání blíže! Krajní zadák Bragy si z pravé strany naběhl na střed hřiště a jeho následný přízemní projektil proletěl těsně vedle pravé tyče!
    8.
     
    9
    João Novais svým centrem trefil jen domácího zadáka Ferreiru, od nějž však balon směřoval do zámezí. Hosté se užuž připravovali k exekuci rohového kopu, Matheus ale míč s vypětím všech sil udržel ve hře!
     
    11
    Braga právě vstřelila branku!
    Čtvrtý tým tabulky se rychle ujímá vedení! Po parádním centru z levé strany se k hlavičce z hranice malého vápna dostal Stojiljković, jehož pokus Cássio sice dokázal vyrazit, ale jen přímo na kopačku AHMEDA HASSANA a egyptský šutér už měl úlohu snadnou!
    11. Ahmed HASSAN - 1:0
     
    12
    Domácí vstřelená branka nabudila, hráčů v červených dresech je rázem doslova plné hřiště a fotbalisté Rio Ave nevědí, kudy kam.
     
    13
    Goiano si narazil s Luizem Carlosem, poté ale nadějně se rozvíjející akci Bragy zazdil nepovedenou průnikovou přihrávkou adresovanou rozběhnutému Hassanovi.
     
    14
    Boj se přesunul do středu hřiště. Míč sice na svých kopačkách drží svěřenci Pedra Martinse, jimž ale dělá aktivní napadání domácích borců velké problémy.
     
    15
    Ke střele z uctivé vzdálenosti nakonec napřáhl Yazalde, byla to ale spíše jen z nouze ctnost. Matheus bez problémů ukryl míč ve své náruči.
     
    16
    Hosté měli k dispozici přímý kop, jehož exekuce se ujal Ukra, který ale trefil pouze zeď. Balon se ale odrazil do zámezí a Rio Ave bude mít k dispozici roh.
     
    17
    Braga právě vstřelila branku!
    Z něj ale žádné nebezpečí pro Bragu nepramenilo a domácí z rychlého protiútoku naopak sami udeřili! Skvělou práci odvedl Rafa Silva, jenž přesprintoval přes půlku hřiště a poté přesným centrem našel hlavu Stojiljkoviće, který ještě přišťouchl kulatý nesmysl před prázdnou svatyni AHMEDU HASSANOVI a ten se zamozřejmě nemýlil!
    17. Ahmed HASSAN - 2:0
     
    19
    Tak to je hodně tvrdý direkt pro svěřence Pedra Martinse, nechme se překvapit, jak se hráči v zelených dresech s dvoubrankovým mankem popasují.
     
    20
    Krovinović prchl po pravém křídle a poté přenechal balon Ukrovi, jemuž se přes poctivě se vracejivšího Hassana odcentrovat sice nepodařilo, Rio Ave ale bude mít k dispozici rohový kop.
     
    21
    Domácí středopolař Vukčević to nemyslel vůbec špatně, provedení jeho přízemního centru už ale za myšlenkou pokulhávalo a kulatý nesmysl se stal snadnou Cássiovou kořistí.
     
    22
    Bražští se nikam neženou, do nekonečného kolotoče krátkých přihrávek se zapojili i stopeři Boly a Ferreirou.
     
    23
    Silvovu uličku dokázal Pedrinho vystihnout, krajní zadák Rio Ave ve skluzu dopravil míč do autu a vhazovat budou svěřenci kouče Fonsecy.
     
    24
    Kayembe, křídelník hostů s vizáží milovníka reggae, si nedovoleně vyšlápl na Baiana, domácí tak budou zahrávat přímý kop z nějakých pětadvaceti metrů.
     
    25
    Goiano to vzal na sebe a z oněch pětadvaceti metrů tvrdě vypálil, jeho projektil ale proletěl poměrně vysoko nad břevnem Cássiovy svatyně.
     
    27
    Hráči v zelených dresech neustále běhají bez míče, domácí zcela jednoznačně kontrolují vývoj zápasu a postupně se propracovávají k dalšímu gólu. Jejich tlak znovu graduje.
     
    28
    Rafa Silva na vlastní polovině parádně vystihl Ukrovu naivní přihrávku a vydal se do rychlého protiútoku. Domácí středopolař přenechal balon úplně volnému Hassanovi, jenž si ale o pár centimetrů nepohlídal ofsajdovou linii.
     
    29
    Matheus, jenž chytá teprve svůj první ligový duel v probíhajícím ročníku, přesně vystihl Ukrův průnikový pas a doběhl k míči o fous dříve než dotírající Yazalde.
     
    31
    Půlhodina hry je za námi a fotbalisté Rio Ave se začínají nadechovat k jakémus-takémus tlaku na útočné polovině. Zatím je to spíše plácaná, která nikam nevede...
     
    32
    A nic jiného než plácaná to ve finále ani nebylo, po další nepřesnosti v kombinaci zelených se balon dokutálel až do Matheusovy moci.
     
    33
    Luiz Carlos dostal v souboji dvou osmiček pořádně naloženo od rioavského kapitána Tarantiniho, domácí tak budou mít spoustu času na rozehrávku.
     
    34
    S tou ale hráči v červených dresech nenaložili nikterak oslnivě, jednoduchý nákop na Stojiljkoviće nevyšel, jelikož forvard Bragy vyběhl příliš brzy, a zachytil se tak do ofsajdové pasti.
     
    35
    Hosté byli aktivně napadajícími hráči Bragy vytlačeni na vlastní polovinu a Roderick byl dokonce nucen vrátit balon až ke Cássiovi.
     
    36
    Před Edimarem se na levém křídle otevřela dálnice volného prostoru, křídelník Rio Ave se ale zalekl a z nadějné pozice míč jen odevzdal připravenému Matheusovi.
     
    37
    Aktivní Ahmed Hassan se znovu zmocnil míče a pláchl s ním po pravém křídle, hostující stoper Marcelo jej však od balonu včas odstavil.
     
    38
    Alan byl nehezky sražen k zemi Roderickem, hra ale pokračuje, sudí totiž k velké nespokojenosti domácích příznivců ponechal svěřencům Paula Fonsecy výhodu.
     
    39
    Ta nyní končí a sudí Tiago Martins nakonec Roderickovi žluté napomenutí přeci jen udělil.
     
    40
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka už dospěla ze své závěrečné fáze a ani jeden tým už se nikam nežene. Zdá se, že Bražští dohrají první půli v klidu s míčem na svých kopačkách.
     
    41
    Mé předchozí tvrzení ale vzápětí vyvrátil Kayembe, jenž vybojoval míč pro chorvatského mladíka Krovinoviće a hosté poté dokázali uklidnit hru.
     
    43
    Hráči v zelenobílých dresech v poklidu kombinují na vlastní polovině a nikam nechvátají, poločasový hvizd se už kvapem blíží...
     
    44
    Marcelo si teď hodně důrazně a hlavně hodně zbytečně vyšlápl na bezmocného Stojiljkoviće, hra však plyne dál, jelikož oči sudího Martinse zrovna byly někde jinde.
     
    45
    Po dalším faulu na jednoho z hráčů Bragy už Martins přerušil hru a nařídil přímý kop ve prospěch domácích. K hlavičce ze skvělé pozice se prokousal Stojiljković, jenž si ale na Cássia nepřišel!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka je za námi a domácí fanoušci zatím mohou být navýsost spokojeni. Braga totiž díky dvěma gólům Ahmeda Hassana z rozmezí pouhých šesti minut vede už 2:0 a pohodlně kráčí k dalšímu tříbodovému zisku. Vzchopí se svěřenci Pedra Martinse po změně stran, nebo Sporting Clube dokráčí k vítězství?
     
    Moudřejší budeme ve 20:17, kdy se na Estádio AXA společně vrátíme, abychom byli svědky druhé půle.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Hosté hned v úvodu druhé půle měli k dispozici přímý kop, jehož exekuce se ujal Edimar, který ale z nějakých dvaceti metrů poslal míč vysoko nad břevno Matheusovy svatyně.
     
    47
    Rio Ave právě vstřelilo branku!
    Tak to je raketový vstup do druhé půle v podání hostujícího celku! Ukra našel náramným centrem volného JORISE KAYEMBEHO, který z první vypálil a přesně trefil mezírku mezi Matheusovýma nohama! Drama je na světě.
    47. Joris KAYEMBE - 2:1
     
    49
    Fotbalisté Bragy se po inkasované brance rychle oklepali a znovu jsou aktivnějším týmem, domácí se ale ne a ne dostat do palebné pozice.
     
    50
    Stojiljković mohl vrátit Braze dvoubrankové vedení, Cássio ale hlavičku trestuhodně nepokrytého domácího útočníka z bezprostřední blízkosti reflexivně vyrazil!
     
    51
    Po nepěkném zákroku Tarantina na Rafu Silvu je hra přerušena, domácí budou mít k dispozici další přímý kop.
     
    52
    Hostující kapitán Tarantino Krovinovićovu přihrávku v dobré pozici promáchl, domácí tak budou mít spoustu času na rozehrávku.
     
    54
    Yazalde to přehnal s agresivitou a za svůj zákrok je "oceněn" žlutou kartou.
     
    54
    No a pozor! Lodivod hostujícího celku Pedro Martins neudržel nervy na uzdě a za zbytečné průpovídky byl rozhodčím vykázán na tribunu!
     
    55
    Hra je v posledních minutách hodně rozkouskovaná, sledujeme velmi nervózní partii plnou faulů a nepřesností na obou stranách.
     
    56
    Roderick pod tlakem pro jistotu uklidil balon do zámezí, Braga tak bude zahrávat teprve svůj první rohový kop.
     
    57
    Z něj ale žádné nebezpečí pro hostující celek nepramenilo, Cássio zkušeně schoval balon ve své náruči a uklidnil hru.
     
    58
    Se žlutými kartami se roztrhl pytel, nyní byl za faul na Edimara napomenut Nikola Stojiljković.
     
    60
    Šestatřicetiletý veterán Alan se nakonec do zakončení neprotlačil, po nepovedené akci domácího kapitána se odraženého míče zmocnil Ukra a zelení zakládají protiútok.
     
    61
    Ten ale neměl dlouhého trvání, hosté se dostali sotva za půlící čáru a o balon rychle přišli.
     
    62
    Joris Kayembe pláchl po pravém křídle a prokousal se až za hranici pokutového území, kde se ochotně svalil k zemi, ale sudí Martins se nenechal opít rohlíkem. Toto na penaltu rozhodně nebylo.
     
    63
    Tlak Rio Ave ale pokračoval a k nebezpečnému zakončení z bezprosřední blízkosti se dostal Yazalde, Matheus ale na poslední chvíli zasáhl!
     
    63
    Tak to bylo o fous! Novais vypálil z nějakých dvaceti metrů, čímž Matheuse dokonale zaskočil a balon nakonec proletěl jen těsně vedle levé tyče!
     
    64
    Veterán Alan má odpracováno, na jeho místo nastupuje Pedro Santos, shodou okolností bývalý hráč Rio Ave.
     
    64
    Braga právě vstřelila branku!
    Neuvěřitelné, PEDRO SANTOS se sotva po dvaceti sekundách strávených na hřišti prosazuje a navyšuje náskok Bragy na 3:1! Hráč se třiadvacítkou na dresu využil chvilkové nepozornosti a laxnosti v hostující defenzívě a pohodlně s míčem dokráčel v podstatě až do sítě!
    64. Pedro SANTOS - 3:1
     
    66
    Braga právě vstřelila branku!
    No a rázem je to o tři góly, naděje Rio Ave na bodový zisk se během dvou minut sesypaly jako domeček z karet! RAFA SILVA protančil mezi dvěma nedůraznými zadáky soupeře a poté tváří v tvář bezmocnému Cássiovi zakončil přesně k levé tyči!
    66. Rafa SILVA - 4:1
     
    67
    Svěřenci na tribunu odvolaného Pedra Martinse si před pár minutami vytvořili dvě obrovské šance na vyrovnání, využít ale nedokázali jednu z nich a přišel – možná až příliš – krutý trest.
     
    69
    Domácí znovu vystřídali, Nikolu Stojiljkoviće na place nahrazuje Rui Fonte.
     
    70
    Dvacet minut před koncem už se ani domácí fotbalisté nikam neženou a v poklidu kombinují na vlastní polovině.
     
    71
    Rioavští to ještě sympaticky nebalí a pošlou do hry dalšího útočníka, u postranní čáry už čiperně poskakuje běloruský šutér Renan Bressan.
     
    72
    K avizovanému střídání nyní skutečně došlo, Bressan na hřišti nahradil Filipa Krovinoviće.
     
    72
    Žlutou kartu dostává Tarantini (Rio Ave FC).
     
    73
    Hostující lavička neunáší nepříznivý výsledek a sudí Tiago Martins byl nyní nucen vykázat dalšího člena realizačního týmu Rio Ave na tribunu!
     
    75
    Braga právě vstřelila branku!
    Domácí si se svým soupeřem hrají jako kočka s myší a čtvrthodinku před koncem završili nepopulárního "bůra"! Střídající RUI FONTE si na pravé straně pokutového území řekl o přihrávku, připravil si balon ke střele a trefil se náramně ke vzdálenější tyči!
    75. FONTE - 5:1
     
    76
    Pedro Santos vystihl rozehrávku hostů a odvrátil balon do zámezí, fotbalisté Rio Ave se teď nedokázali prokousat ani za půlící čáru.
     
    77
    No a pozor, Rui Fonte nebyl daleko druhému gólu v rozmezí dvou minut! Hráč, jenž se před pár okamžiky prosadil poprvé od loňského září se ujal exekuce přímého kopu a z nějakých devatenácti metrů napálil pravou tyč Cássiovy svatyně!
     
    79
    Egyptský šutér Ahmed Hassan to přehnal s agresivitou a za zbytečný zákrok proti Novaisovi vyfasoval žlutou kartu.
     
    80
    Marcelo Goiano opustil hřiště a na jeho místo nastupuje Ringstad, čerstvá posila z Norska.
     
    81
    Fotbalisté v červených dresech dál neohroženě kombinují na útočné polovině a postupně se propracovávají k další šanci, u balonu je nyní střídající Ringstad.
     
    82
    Právě norský legionář Ringstad byl teď na levém křídle faulován vracejícím se Kayembem, domácí tak budou zahrávat další přímý kop.
     
    83
    Z něj ale tentokrát žádné nebezpečí pro Cássia tentokrát nepramenilo, strážce rioavské svatyně tentokrát ani nemusel zasahovat a hosté se osvobodili.
     
    84
    Ukra se ukopl a jeho nepřesná průniková přihrávka původně adresovaná Yazaldemu se stala snadnou kořistí gólmana Bragy Matheuse.
     
    85
    Hra je po dalším faulu Rodericka přerušena a hosté nyní provedou hned dvojnásobné střídání.
     
    85
    Hřiště opouští Ukra a na jeho místo nastupuje teprve osmnáctiletý Pinto,...
     
    86
    ...A odpracováno má i Yazalde, místo nějž si na posledních pár minut zahraje Guedes.
     
    87
    Luiz Carlos si v souboji s hostujícím kapitánem Tarantinim počínal nedovoleně a sudí Martins sice nechal ve hře chvilku pokračovat, zpětně však Carlosův zákrok posoudil jako nedovolený.
     
    88
    Už se spíše nehraje než hraje, krajní zadák Bragy Baiano teď za doprovodu klubových fyzioterapeutů dokulhal za autovou čáru.
     
    88
    Centr Renana Bressana od rohového praporku domácí vyhlavičkovali do bezpečí a sami se okamžitě dostali do rychlého protiútoku, který za cenu faulu zastavil Edimar. Krajní zadák Rio Ave navíc vyfasoval žlutou kartu.
     
    89
    Zápas se dohrává ve vycházkovém tempu, ani jeden tým už se nikam nežene, jelikož je už dávno rozhodnuto.
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby nastavil sudí Tiago Martins dvě minuty!
     
    90+1
    Parádně to teď udělal rychlík Rafa Silva, jehož individuální průnik zastavil na poslední chvíli Tarantini a domácí budou mít k dispozici ještě jeden rohový kop.
     
    90+2
    Cíl domácích borců byl jasný – dostat balon na kopačku Hassana tak, aby mohl završit hattrick. Cássio ale bezpečně ukryl balon ve své náruči a za pár okamžiků provede možná poslední výkop od své svatyně.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Skutečně tomu tak je – máme dobojováno! Když krátce po změně stran snížil na 1:2 Kayembe a hosté si posléze vytvořili několik dalších solidních šancí, zdálo se, že je zaděláno na pořádné drama. To ale fotbalisté Bragy rázně odmítli a třemi góly v rozmezí jedenácti minut definitivně pojistili své vítězství!
     
    To je z mé strany protentokrát vše, příště na počtenou! (21:08:29)

    Vojtěch Balon

    Branky: 11. Hassan, 17. Hassan, 64. Santos, 66. Silva, 75. Fonte – 47. Kayembe

    Karty:   58. Stojiljković (BRG), 79. Hassan (BRG) – 39. Roderick (AVE), 54. Yazalde (AVE), 72. Tarantini (AVE), 88. Edimar (AVE)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 2:4. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 17:17.
    SC Braga: Matheus – Baiano, Boly, Ferreira, Goiano (80. Ringstad) – Alan (64. Santos), Carlos, Vukčević, Rafa – Hassan, Stojiljković (69. Fonte)
    Náhradníci: Kritciuk, André Pinto, Wilson Eduardo, Fonte, Santos, Ringsyad, Mauro

    Rio Ave FC: Cássio – Pedrinho, Marcelo, Roderick, Edimar – João Novais, Tarantini – Ukra, Krovinović (72. Bressan), Kayembe – Yazalde.
    Náhradníci: Rui Vieira, Guedes, Bressan, Lionn, Vilas Boas, Monte, Pinto.

    Rozhodčí: Tiago Martins – André Campos, Pedro Mota
    bahis siteleri