Magnitogorsk – CSKA Moskva 1:3 (kon.) | Čeljabinsk – Minsk 6:3 (kon.) | Ufa – Čerepovec 3:0 (kon.)
Toljatti – Novokuzněck 2:3 (kon.) | Kazaň – Novosibirsk 2:1 (kon.) | Nižněkamsk – N.Novgorod 1:4 (kon.)
Jaroslavl – Omsk 3:2 (kon.) | Petrohrad – Jekatěrinburg 2:3 (2:3 po s.n.) | Viťaz – Dynamo Moskva 1:2 (kon.)
Soči – Barys 6:2 (kon.) | Spartak Moskva – Chanty-Mansijsk 0:3 (kon.) | Riga – Jokerit 0:7 (kon.)
konec
Spartak Moskva
0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
Jugra Chanty-Mansijsk
Středa 03.02.2016, 17:30 • Sokolniki, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobrý den, vítá Vás u přenosu ze zápasu Kontinentální hokejové ligy, kde se proti sobě postaví celky Spartaku Moskva a Jugry Chanty-Mansijsk!

    Domácí na tom jsou celkem špatně, když jsou v Západní konferenci na nepostupovém 11. místě se ziskem 71 bodů za 56 zápasů a skóre 128:161. Hosté na jsou naprosto stejně, akorát v konferenci Východní, kde drží stejnou příčku a získali 69 bodů za 56 zápasů při skóre 111:161. Tabulkově tak uvidíme velice vyrovnaný duel.
    Oleg Znarok oznámil svou nominaci pro zápas s Českem. Co na nominací říkáte?

    Trenér ruské reprezentace Oleg Znarok oznámil svou nominaci pro zápasy v Třinci a Ostravě. Do Čech přiveze Znarok...

    Zveřejnil(a) KHL CZ/SK dne 3. únor 2016
     
    Úvodní sestavy:

    Spartak Moskva: Ivannikov (Sinjagin) – Valentěnko, Gilroy, Korobov (A), Genoway, Jermakov, Dyblenko, Sorokin – Radil, Mereškin, Glazačev – Potapov (C), Bodrov (A), Levitskij – Leščenko, Voronin, Šmeljov – Wellman, Vasiljev, Klimenko

    Jugra Chanty-Mansijsk: Fokin (Bojaršinov) – Ugolnikov, Želdakov (A), Kalašnikov, Djakov, Antonov, Pogorišnij, Vasilčenko, Selezňov – Sitnikov (C), Jacenko, Bortnikov (A) – Raškazov, Varfolomějev, Lapenkov – Jašin, Orlov, Medveděv – Panov, Ankudinov, Beljajev

    Rozhodčí: Gamalej, Safjullov – Koršak, Černyšev.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:50
    První akci zápasu měli hosté, kteří se dostali před bránu Ivannikova, ale střela v podání Jacenka nebyla dost prudká na to, aby skončila za zády domácího strážce svatyně.
     
    01:25
    Ani po minutě a půl se domácí Spartak stále nedostal do žádné povedenější akce, protože Korobovova přihrávka byla moc prudká a dolétla tak až na zakázané uvolnění.
     
    02:05
    K další ráně se dostal v podán Jugry Raškazov, ale jeho střela tentokrát sice nepostrádala razanci, ale spíše přesnost, protože pouze zaduněla o plexisklo za bránou.
     
    02:55
    Teď se k dobré střele dostal domácí Glazačev, který využil chyby v rozehrávce Jugry, ale nakonec ztroskotal na přesném Fokinovi, který jeho ránu doprostřed brány ztlumil.
     
    03:28
    Spartak drží puk ve své moci a snaží se ho rozehrát v klidu, má to ale těžké, protože hráči skoro nejsou v pohybu. Zatím sledujeme velice pasivní hokej.
     
    04:11
    Vyloučení v týmu Jugra Chanty-Mansijsk (Andrej Antonov – 2 min., napadení).
     
    05:19
    Domácí zatím z přesilovky mnoho nevytěžili a naopak se musejí vracet dozadu, protože Jugra je nebezpečná z kontrů.
     
    06:11
    Hosté v plném počtu.
     
    07:15
    Ani teď ale Spartak není o moc lepším týmem, protože Chanty-Mansijsk se usadil před jeho bránou a pokouší se být tím týmem, který vsítí první branku zápasu.
     
    08:09
    Teď už mírný tlak domácího celku přišel, ale před bránou nebylo dost hráčů v červených dresech, takže Leščenkův pas jen neškodně prolétl skrz území nikoho a odskákal pryč.
     
    08:58
    Ani teď ale tlak domácího moskevského celku neochabuje, protože třetí formace se dostala před bránu a stále se čeká, kdy pořádně ohrozí brány Fokina.
     
    09:55
    Spartak ale stále ne a ne se dostat do velké šance, i když už kontroluje zápas. Zatím se Fokin moc obávat nemusel, protože jeho směrem letělo jen chabé nahození Korobova a to chytil.
     
    10:34
    Zatím má moskevský tým navrch, ale ani teď nepřišla střela, protože moc dlouho kombinoval okolo modré čáry, až mu nakonec puk utekl za ni.
     
    11:09
    Teď to zkusila dopředu i Jugra, ale nebylo to s moc velkým úspěchem, protože Varfolomějev se dostal pouze ke střele z velkého úhlu, kterou Ivannikov kryl.
     
    12:17
    Ani teď jsme neviděli větší šanci, protože domácímu týmu se podařilo zablokovat střelu až do rohu kluziště a tam získal puk Gilroy.
     
    13:09
    Podobně dopadli na druhé straně domácí, když do střely vložil hokejku Antonov a puk se tak odrazil až do středního pásma.
     
    13:17
    Vyloučení v týmu Jugra Chanty-Mansijsk (Stanislav Kalašnikov – 2 min., hákování).
     
    14:07
    Spartak se nastěhoval do útočného pásma, ale zatím Fokina nijak neohrozil, takže stále čekáme, jestli se tato třetina dočká branky.
     
    15:15
    A teď se pro změnu osmělila Jugra, která se dostal do útoku a nakonec musel na zem Ivannikov, lehkou střelu z velkého úhlu ale zvládl zachytit.
     
    16:45
    Sledujeme velice vyrovnaný hokej, kde ale ani jedna ze stran nedokáže diktovat temp, takže je to velice rozhárané a nevím, jestli se s takovou dočkáme branky.
     
    17:39
    Třetina už bude za pár minut u konce a teď se dostal ke střele Dyblenko, ovšem bránu minul a nakonec z dorážky neuspěl ani Levitskij!
     
    18:25
    Jugra právě vstřelila branku!
    Tak a je to tady! První branku zápasu, která může celý duel zlomit, dává hostující Jugra, která využila špatného postavení domácích beků a první šanci zápasu přetvořila také v první branku! Po dobrém pasu za bránu od Sitnikova se dostal k puku IVAN JACENKO, který se obtočil okolo domácí klece a zasunul puk za bezmocného Ivannikova! Asistence: Vitalij Sitnikov, Vladislav Fokin.
     
    19:23
    Ke konci třetiny to zkoušeli ještě domácí hráči, kteří se nastěhovali před bránu Jugry, ale nakonec se dostal Sorokin pouze ke střele, se kterou si jistý Fokin v pohodě poradil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetinu máme za sebou a moc hokejové krásy nenabídla, protože domácí sice byli většinu času lepší, ale zároveň nebyli schopni se dostat do pořádné šance, takže Fokin většinou sbíral jen nahození a střely z těžkých pozic. Tak se tedy udeřilo z ničeho nic na straně druhé, kdy dal po otočce za bránou gól Jacenko a poslal tak Jugru do vedení. Zlepší Spartak svůj výkon před brankou a vrátí se do zápasu?
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:45
    Zatím je překvapivě více na puku Jugra, která se asi rozhodla, že si chce pojistit své vedení a začal celkem aktivně. Ke střele se ale v dosavadním průběhu třetiny zatím nedostala.
     
    21:30
    Teď se k zajímavému zakončení dostal najíždějící si Raškazov, ale jeho pokus nebyl dost prudký na to, aby zaskočil Ivannikova, který tak jenom máchl lapačkou a zasáhl!
     
    22:05
    Opět musel být pozorný Ivannikov, protože se ke střele z levého kruhu dostal Jašin a domácí gólmana musel být v permanenci, jelikož jeho rána byl nebezpečná. Nakonec ji ale nadvakrát kryl a bude se tak vhazovat po jeho pravici.
     
    22:56
    Ani teď nepřinesl útok Spartaku nic nebezpečného a ke střele se dostal pouze Jermakov, jehož chabý pokus ale v pohodě vyrazil Fokin za sebe.
     
    23:39
    Teď už se moskevský celek dostal k souvislejšímu tlaku, přesto ale žádné výrazné ohrožení brány Fokina k vidění nebylo, protože Glazačev se svým pokusem nebyl vůbec přesný.
     
    24:43
    K další akci se ale přihlásila už opět Jugra, která se hnala dopředu, ale úspěšná nebyla, protože Sitnikov svoji přihrávku načasoval špatně a přišel ofsajd.
     
    25:35
    V tomto případě se dostal domácí celek už alespoň k zakončení, střela Dyblenka ale nenadělala Fokinovi větší potíže a ten ji schoval v lapačce.
     
    26:06
    Teď je hra přerušena, protože na zem musel i Ivannikov, který ale stejně jako jeho protějšek střelu v pohodě pokryl a schoval ji pod svým tělem.
     
    26:15
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Casey Wellman – 2 min., podražení).
     
    27:24
    K velké šanci se nakonec ve vlastním oslabení dostal domácí Potapov, který se ze strany hnal úplně sám na Fokina, ten se ale skvěle roztáhl na čáře a jeho střelu kryl!
     
    28:19
    Ovšem teď sledujeme spíše pasáž hry, kdy se nic neděje, protože oba celky se zasekávají ve středním pásmu a přihrávky ztratily veškerou přesnost.
     
    29:25
    K první akci se po delší době dostala i hostující Jugra, když se Orlov hnal středem ledové plochy na bránu Ivannikova, nakonec ale vyslal pouze nepřesnou ránu, která logicky domácí bránu neohrozila.
     
    31:16
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Dmitrij Korobov – 2 min., podražení).
     
    32:11
    Zatím se přesilovka hostům moc nedaří, protože mají problém se dostat do pásma a jejich útoky většinou nekončí střelou, naopak domácí v pohodě vyhazují.
     
    33:18
    Domácí už hrají v plném počtu a Jugře se ta přesilovka vážně moc nepovedla, nakonec Spartak po jejím konci musel vyhodit puk na zakázané uvolnění.
     
    33:51
    Zápas už je daleko za svoji polovinou a dnes to na žádnou ofenzivní smršť nevypadá, protože domácí jsou v útoku bezzubí. Ani teď se nedostali dopředu, naopak Ivannikov musel krýt nahození z hole Kalašnikova.
     
    34:00
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Gleb Klimenko – 2 min., podražení).
     
    34:45
    Chanty-Mansijsk zatím drží cenné vedení a je si vědom toho, že není kam spěchat, takže drží puk spíše za svoji brankou a čeká, co přijde ze strany domácího celku.
     
    35:30
    Ani tato přesilovka se ale Jugře moc nevede, protože se nedostala k pořádné střele a početní výhoda za chvíli končí.
     
    36:39
    Spartak se pokusil vymyslet něco kloudného i směrem vpřed, ale moc se to nepovedlo, protože rána Bodrova nebyla příliš přesná a Fokin ji tak jen na zemi kontroloval.
     
    37:31
    Zatím se nazdá, že by se mělo skóre v blízké budoucnosti měnit a sledujeme celkem nudný a jednotvárný hokej, kdy ani jeden z týmů nemá žádné větší šance.
     
    38:28
    Teď se dostala do dalšího útoku Jugra, která ale nemá důvod se někam hnát, takže vlastně nic nevymýšlela a jen pošetřila čas.
     
    39:06
    Ke střele se domácí podání dostal od modré Dyblenko, ale asi to uspěchal, protože puk neměl připravený a ten tak skončil hodně mimo.
     
    39:45
    Třetina už bude končit a my stále neviděli žádnou větší šanci, která by se dala nazvat gólovou, Spartak se ale pokouší alespoň tlačit.
    KHL vyhlásila nejlepší hráče za měsíc leden. Souhlasíte s touto volbou? :-)

    KHL včera oznámila nejlepší hráče měsíce ledna! Nejlepším brankářem byl vyhlášený mladý Ilja Sorokin, který se dočkal...

    Zveřejnil(a) KHL CZ/SK dne 3. únor 2016
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    I druhá třetina dnešního defenzivně vedeného zápasu je u konce a stále platí stejný stav, jako po té první, tedy 0.1. Jugra nebyla o moc lepším týmem, ovšem zatím využívá bezzubosti Spartaku a díky ní tak vede, protože domácí toho také moc nepředvedli a když už se dostali do útoku, tak většinou skončil ránou vedle nebo přímo do připraveného Fokina. Hosté se spíše brání, ale zatím jim to stačí. Skončí zápas hubeným vítězstvím hostů nebo se domácí moskevský celek ještě vzchopí?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:45
    Zatím se domácí snaží o aktivní hru a tlačí Jugru před vlastní bránu, ale žádný efekt to nemá, protože Fokin ještě v ohrožení nebyl.
     
    41:28
    Naopak teď se ke střele po otočce za bránou dostal Jacenko, který takto už jeden gól dal, tentokrát ale byl Ivannikov u tyčky včas a puk vyrazil.
     
    42:25
    Teď je k vidění velmi vyrovnaný hokej, který ale nabízí šancí pomálu a zatím se to nemění ani v této třetině, protože Jugra důsledně brání. Teď vyhodila puk na zakázané uvolnění.
     
    43:10
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Konstantin Glazačev – 2 min., vysoká hůl).
     
    43:39
    K většímu tlaku se tedy dostala Jugra, která se dostala i k několika pokusům o střelu, ale Ivannikov zatím vždy v pohodě odolal a puk vyrazil do bezpečí.
     
    44:55
    Přesilovka už se ale chýlí ke konci a domácí se zatím sveřepě brání, takže to vypadá, že Jugra svůj náskok nezvýší. Zatím přesilovky moc ovoce dnes nepřinášejí.
     
    45:39
    Teď se k velké šanci se dostal domácí celek, který se natlačil před Fokina a zasypal jeho bránu střelami, ale hostující gólman se udržel.
     
    46:09
    Jugra právě vstřelila branku!
    Ale na druhé straně už gólman svoji úlohu nesplnil, když Ivannikov vyjel na dlouhý pas za obranu daleko z brány, puk neodehrál dobře a vlastně ho nabil PAVLU MEDVEDĚVOVI ! Ten už před sebou měl pouze prázdnou klec a jelikož ji trefil, tak navýšil vedení hostujícího týmu! Bez asistence.
     
    47:00
    Jugra právě vstřelila branku!
    A už je asi hotovo, protože Spartak se definitivně sesypal a dovolil tak Jugře odskočit na výrazný gólový rozdíl, který narůstá už na tři branky! K puku se dostal v útočné třetině Raškazov, který ho posunul v levém kruhu stojícímu JEVGENIJOVI LAPENKOVI, jenž se přesnou střelou k tyči nemýlil! Asistence: Kirill Raškazov, Grigorij Želdakov.
     
    47:21
    Domácí jsou logicky zaskočeni a nevědí, co s tím, protože měli problém se vstřelením jedné branky, natož se třemi.
     
    48:53
    Ani teď se Spartak nedostal k ohrožení brány, protože je hodně mimo a vypadá to, že Jugra už tento zápas rozhodla ve svůj prospěch.
     
    49:49
    Spartak už pozbyl veškeré naděje a zápas už jenom dohrává, takže se hraje převážně ve středním pásmu, kde domácí sice drží puk, ale reálnou hrozbu nepředstavují.
     
    50:45
    Ke střele se naopak dostala znovu Jugra, která už hraje také v klidu, zakončení Jacenka se ale neujalo, protože nebyl přesné a skončilo za bránou.
     
    51:39
    Na druhé straně se zakončením prezentoval Leščenko, jeho rána ale byla sice prudká, ale také nepřesná, takže Fokin se jen ohlédl a sledoval, jak se puk odrazil za bránu.
     
    53:05
    K dalším zakončení se odhodlal od modré Gilroy, ale Fokin byl opět úspěšný, Domácí jsou teď sice lepší, ale asi jim to k ničemu nebude, protože vedení Jugry už je moc vysoké na to, aby se s ním dalo ještě něco dělat.
    Matěj Machovský předvádí v brance Plzně skvělé výkony! Dočká se po sezóně přestupu do zahraničí?
     
    54:29
    Na ledě se toho skutečně mnoho neděje a oba celky už vzývají konec zápasu, Jugra už nepotřebuje útočit a domácí nemají žádnou motivaci.
     
    55:38
    Ke střele se nakonec dostal Vasilčenko, ale jeho pokus dokázal Ivannikov vyrazit pryč, takže to vypadá, že se vážně žádné další branky v dnešním duelu nedočkáme.
     
    56:45
    Teď musel na zem i Fokin, který se položil proti střele od Glazačeva a nakonec zakročil dobře, protože puk se mu dostal do výstroje a bude se tak vhazovat v obranném pásmu Jugry.
     
    57:49
    Zápas už pomalu bude končit a domácí stále nemají žádnou větší šanci, takže Fokin zatím drží čisté konto. To platí o po slabé střele Leščenka, kterou v pohodě zachytil.
     
    58:45
    Už se pomalu dostáváme do poslední minuty zápasu a je pravdou, že pohledný hokej moc k vidění nebyl, Jugra vyhraje spíše díky své efektivitě.
     
    59:15
    Na zem naopak musel ještě jednou Ivannikov, tentokrát si ale se střelou od Orlova poradil a ukryl ji mezi svými betony, které rychle sklapl k sobě.
     
    59:49
    Vážně už zbývají pouze vteřiny do konce zápasu a Spartak už se nikam nežene, jen drží puk ve středním pásmu a rezignoval na výsledek.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas je tedy u konce byť jsme viděli tři góly a výsledkově celkem jasnou výhru Jugry, moc jsme se nebavili. Hosté těžili spíše z efektivity a neschopnosti Spartaku prosadit se, protože o moc lepší nebyli. Ovšem domácí neměli moc šancí a většina jejich střel nebyla moc velkým nebezpečím pro Fokina, který sice předvedl solidní výkon, skoro žádný těžký zákrok ale na kontě celý zápas neměl. Ode mne je to dnes vše, já se loučím a přeji pěkný zbytek týdne. (19:41:20)

    Ondřej Hradecký

    Branky a nahrávky: 19. Jacenko (Sitnikov, Fokin), 47. Medveděv, 47. Lapenkov (Raškazov, Želdakov)


    Spartak Moskva: Ivannikov (Sinjagin) – Valentěnko, Gilroy, Korobov (A), Genoway, Jermakov, Dyblenko, Sorokin – Radil, Mereškin, Glazačev – Potapov (C), Bodrov (A), Levitskij – Leščenko, Voronin, Šmeljov – Wellman, Vasiljev, Klimenko
    Jugra Chanty-Mansijsk: Fokin (Bojaršinov) – Ugolnikov, Želdakov (A), Kalašnikov, Djakov, Antonov, Pogorišnij, Vasilčenko, Selezňov – Sitnikov (C), Jacenko, Bortnikov (A) – Raškazov, Varfolomějev, Lapenkov – Jašin, Orlov, Medveděv – Panov, Ankudinov, Beljajev

    Rozhodčí: Gamalej, Safjullov – Koršak, Černyšev
    bahis siteleri