Magnitogorsk – CSKA Moskva 1:3 (kon.) | Čeljabinsk – Minsk 6:3 (kon.) | Ufa – Čerepovec 3:0 (kon.)
Toljatti – Novokuzněck 2:3 (kon.) | Kazaň – Novosibirsk 2:1 (kon.) | Nižněkamsk – N.Novgorod 1:4 (kon.)
Jaroslavl – Omsk 3:2 (kon.) | Petrohrad – Jekatěrinburg 2:3 (2:3 po s.n.) | Viťaz – Dynamo Moskva 1:2 (kon.)
Soči – Barys 6:2 (kon.) | Spartak Moskva – Chanty-Mansijsk 0:3 (kon.) | Riga – Jokerit 0:7 (kon.)
konec
Salavat Julajev Ufa
3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
Severstal Čerepovec
Středa 03.02.2016, 15:00 • Ufa Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Byť má Ufa už jen teoretickou naději na to, aby v Černyševově divizi získala druhou příčku místo Sibiru, potřebuje si především udržet svou čtvrtou pozici v tabulce Východní konference, v níž o ní bojuje s Vladivostokem. Čerepovec se naopak nachází na poslední příčce v Západní konferenci a v tomhle duelu nebude mít co ztratit.
     
    Salavat Julajev aktuálně nemá příliš dobrou formu, prohrál totiž hned pětkrát z posledních šesti případů, přičemž naposledy se radoval z domácího vítězství 5:4 nad Astanou. Severstal ovšem na tom není o moc lépe, za posledních osm utkání vyhrál jen jednou, a to nad Spartakem Moskva před týdnem.
     
    V akci bychom měli vidět jen jednoho českého krajánka, a to Ondřeje Němce v dresu Severstalu. Salavat Julajev v tuhle chvíli žádného našeho krajánka nezaměstnává.
    Oleg Znarok oznámil svou nominaci pro zápas s Českem. Co na nominací říkáte?

    Trenér ruské reprezentace Oleg Znarok oznámil svou nominaci pro zápasy v Třinci a Ostravě. Do Čech přiveze Znarok...

    Zveřejnil(a) KHL CZ/SK dne 3. únor 2016
     
    Úvodní sestavy:

    Salavat Julajev Ufa: Svedberg (Sochatskij) – Loginov, Lepistö, Metljuk, Děrljuk, Arzamascev, Bodrov, Gončarov, Višněvskij – Omark, Grigorenko, Soin – Saprykin, Chripunov, Lisin – Lazarev, Něstěrov, M. Vorobjov – Prochorkin, Hartikainen, Majorov

    Severstal Čerepovec: Gorjačevskich (Smirjagin) – Šefer, Svijazov, Chamidullin, Karlsson, Chochlov, Sizov, Němec, Popov – Černov, Skorochodov, Kagarlickij – Vovčenko, Trubačjov, Nikoncev – Monachov, Gimatov, Berdnikov – A. Vorobjov, Kovyršin, Krjukov

    Rozhodčí: Ibatulin, Komarov – Litvinov, Palej.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:50
    Krkolomně se nyní dostal Severstal do útočného pásma. Nakonec Gorjačevskich na druhé straně schoval puk pod lapačku před dotírajícím Prochorkinem.
     
    01:37
    Vovčenko na levém kruhu dobře zapracoval, nakonec dokázal přihrát do slušné pozice Trubačjovovi, jeho pokus ovšem minul Svedbergovu svatyni.
     
    04:16
    Zatím je hra na obou stranách dost opatrná. Ani jeden z gólmanů si na své konto nemusel připsat nějaký ostřejší zákrok. Vhazovat se nyní bude před Gorjačevskichem.
     
    04:50
    Něstěrov se snažil nahazovat puk na branku, byl ale nepřesný. Následně z otočky pálil Lazarev, nicméně jeho pokus byl zablokovaný do ochranné sítě.
     
    05:15
    Gorjačevskich a jeho další zákrok. Omark si sjel na pravé straně do dobré střelecké pozice, nakonec však pozorného hostujícího gólmana nepřekonal. Je tu další přerušení hry po akci Ufy.
     
    06:12
    Trubačjov je zatím hodně aktivní. Teď dokázal skvěle zapracovat za soupeřovou brankou, vybruslili si do mezikruží, odkud jeho slabší pokus bekhendem musel likvidovat Svedberg.
     
    07:13
    Rozhodčí nyní přerušili akci hostů, kteří slušně kombinovali v útočném pásmu. Jeden z hráčů Severstalu se totiž dopustil přestupku proti hokejovým pravidlům. Následuje komerční přestávka.
     
    07:14
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Černov – 2 min., hákování).
     
    08:10
    Loginov hezky nahazoval puk na branku, snad Omark se snažil puk ze vzduchu tečovat, ale nakonec neuspěl. Gorjačevskich touš vyrazil svým ramenem do rohu kluziště.
     
    08:48
    Prochorkin nyní vjel po pravém křídle do pásma, ale jen za cenu ofsajdu. Ufa bude muset založit útočnou akci znovu po vhazování ve středním pásmu.
     
    09:14
    Hosté v plném počtu.
     
    09:30
    Černov se vrátil z trestné lavice a už se na levé straně dostal k dobré střele. Svedberg se ale po ledě hezky sklouzl, včas se přesunul k tyčce a zasáhl.
     
    10:33
    Ihned poté, co Grigorenko přejel modrou čáru, se pokusil svým střeleckým pokusem překvapit Gorjačevskicha. Hostující gólman zatím působí mezi třemi tyčemi velmi jistý dojmem.
     
    11:27
    Hartikainen chytře objel branku, snažil se nabít na modrou čáru Gončarovovi, jenže přihrávka byla tak nepřesná, že Ufa snadno přišla o pásmo.
     
    11:38
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Bodrov – 2 min., podražení).
     
    12:30
    Svedberg musel zasahovat u své tyčky, nakonec před dotírajícím Skorochodov schoval puk pod výstroj. Vhazovat se bude po jeho lapačce.
     
    13:30
    Severstal nesehrál tuhle svou první početní výhodu úplně ideálně. Ačkoli Svedberg musel několikrát zasahovat, povětšinou to pro domácího gólmana byly naprosto snadné situace.
     
    13:38
    Domácí v plném počtu.
     
    15:18
    Omark se snažil spolu s Lepistöm udržet puk v pásmu, ale bezúspěšně. Severstal první lajně neponechal ani centtimetr prostoru u mantinelu.
     
    16:02
    Jak snadný hokej může být. Kagarlickij viděl na levém kruhu volného Černova, ten z první vypálil a jen o kousek minul Svedbergovu svatyni. Na tribunách to jenom zahučelo.
     
    16:43
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Černov – 2 min., držení protihráče).
     
    17:12
    Ufa právě vstřelila branku!
    Tohle bylo bleskové využití početní výhody. Domácí rozjeli takový kolotoč, že Severstal nevěděl, kam dřív skočit. Na tuhle atrakci jednoduše neměl lístky. Nakonec se k odraženému puku u tyčky dostal SERGEJ SOIN, který zavěsil puk za záda ležícího Gorjačevskicha. Asistence: Igor Grigorenko, Sami Lepistö.
    17:12 Sergej SOIN - 1:0
     
    17:38
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Chripunov – 2 min., podražení).
     
    18:35
    První minuta z přesilovky Severstalu je pryč. Hosté nějaký výraznější tlak na soupeře v tuhle chvíli nevytvořili.
     
    19:00
    Zahlášena byla poslední minuta 1. třetina.
     
    19:38
    Domácí v plném počtu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Salavat Julajev je na ledě přece jenom lepším týmem, přesto Severstal nepůsobí o tolik horším dojmem. Tuhle třetinu zkrátka rozhodl jediný přesilovkový gól, který zařídil Soin. Jako by zkrátka domácí hráli na půl plynu, ale stejně to proti soupeři, který už nemůže projít do play-off, jednoduše stačilo.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:52.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:45
    Skorochodov měl na pravé straně dost prostoru, nakonec zadovkou přenechal puk Kagarlickému, jehož pokus byl nakonec zablokován do ochranné sítě.
     
    21:13
    Poté, co Majorov ne zcela dobře rozehrál za brankou, se do protiútoku dostal soupeř. Nikoncev bekhendem puk nahodil, Svedberg neměl problém zasáhnout, ale přesto nechal touš ve své výstroji.
     
    22:45
    Lazarev zaváhal a nakonec nepřihrával z levé strany do středu, kam si najížděl Něstěrov. A nyní oba týmy pouze bojují o puk v rohu kluziště.
     
    23:50
    Omark dobře forčekoval v útočném pásmu, až nakonc jednoho ze soupeřů donutil jen nepřesně přihrát. Puk přešel přes všechny čáry, hra se stěhuje zpátky před hostující branku.
     
    24:39
    Hartikainen se snažil překvapit Gorjačevskicha svou bekhendovou střelou, dorážet se snažil Majorov, ale neúspěšně. Severstal se ubránil s velkými potížemi i proti následné šanci Prochorkina.
     
    25:52
    Dlouho nyní mačkala Ufa svého soupeře v pásmu. Teď se ve středu pole objevil Saprykin, který ještě stačil prostrčit puk na Lisina, jenže ani on nakonec nedokázal vystřelit.
     
    26:09
    Máme tu první reklamní přestávku této třetiny. Po ní se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    26:27
    Višněvskij měl střílet, to je jasné. Vyjíždějícího protihráče nepřelstil snadnou kličkou a o puk záhy přišel. A vlastně i Ufa o celé pásmo.
     
    27:44
    Ufa právě vstřelila branku!
    Tuhle dělovku od modré čáry Gorjačevskich nejenže dobře neviděl, ale vlastně jí ani nemohl v žádném případě jiným způsobem zlikvidovat. SAMI LEPISTÖ usměrnil puk přesně do horního růžku nad rameno hostujícího gólmana. Nádherná rána. Asistence: Linus Omark, Igor Grigorenko.
    27:44 Sami LEPISTÖ - 2:0
     
    28:18
    Ufa právě vstřelila branku!
    Tohle byla velká chyba obránce Svijazova. Ten pod tlakem forčekujícího Prochorkina nezvládl důležitý souboj, jeho protihráč objel branku, přihrál skrz brankoviště k druhé tyčce na volného MAXIMA MAJOROVA, který zavěsil do poloodkryté branky. Asistence: Nikolaj Prochorkin, Maxim Gončarov.
    28:18 Maxim MAJOROV - 3:0
     
    28:49
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Saprykin – 2 min., hákování).
     
    29:48
    Nikoncev pálil z velmi dobré pozice od modré čáry, měl před sebou opravdu dost prostoru. Beton Svedberga ale na poslední chvíli zasáhl.
     
    30:49
    Domácí v plném počtu.
     
    31:45
    Marná je zatím snaha Severstalu, co se týče hry směrem dopředu. Teď přešel puk přes všechny čáry, icingu se dopustila Ufa. Vhazovat se tedy bude před Svedbergem.
     
    32:20
    Domácí mají zatím tohle utkání plně pod kontrolou. Před malou chvilku se snažil skórovat Omark, z úhlu ovšem Gorjačevskicha nepřekonal.
     
    32:53
    Parádní zákrok Svedberga, který chce evidentně za každou cenu udržet čisté konto! Chochlov poslal parádní dlouho přihrávku na najíždějícího si Gimatova, který byl sice faulovaný, ale dokázal vystřelit. Domácí gólman skvěle vyrazil svou vyrážečkou. Ukázal, jak pružný je.
     
    33:10
    Čerepovec nyní hraje o jednoho muže v poli navíc, právě po předcházející akci totiž signalizují Ufě vyloučení.
     
    33:17
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Gončarov – 2 min., sekání).
    KHL vyhlásila nejlepší hráče za měsíc leden. Souhlasíte s touto volbou? :-)

    KHL včera oznámila nejlepší hráče měsíce ledna! Nejlepším brankářem byl vyhlášený mladý Ilja Sorokin, který se dočkal...

    Zveřejnil(a) KHL CZ/SK dne 3. únor 2016
     
    34:03
    Další fantastický zákrok Svedberga! Teď měl opravdu velkou smůlu Černov, který obrací oči ve strop. Hosté nyní svého soupeře několikrát zatlačili.
     
    35:15
    Hosté hodlají snížit a utkání ještě nějakým způsobem zdramatizovat. Skvěle si ale zatím vede Svedberg, jenž například opět znovu dobře zasáhl proti střele od modré čáry od Sizova.
     
    35:17
    Domácí v plném počtu.
     
    36:45
    Hra se v posledních několika minutách hodně vyrovnala. Na obou stranách se hraje vyrovnaný hokej, plný jakýchsi pološancí, který nezaujatého diváka musí určitě bavit.
     
    37:53
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Děrljuk – 2 min., hrubost).
     
    38:45
    Minuta z přesilovky je vlastně pryč a Severstal se zatím nedostal k nebezpečnější šanci. Ufa se zatím brání velmi dobře.
     
    38:57
    Teď Svedberg neměl absolutně ponětí, jak zasáhl! Skorochodov mířil nad jeho rameno, právě od něj se ale puk odrazil do ochranné sítě. Ani z téhle šance Severstal nedokázal snížit.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta 2. třetiny.
     
    39:53
    Domácí v plném počtu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Ufa přidala zásluhou Lepistöho a Majorova další dvě branky a směřuje za pohodlným vítězstvím. Pokud ve třetím dějství vyloženě nepropadne, tři body by měly zůstat na její straně. Severstal měl nějaké šance na to, aby alespoň snížil, ale má smůlu v koncovce a hlavně v soupeřově brance stojí zatím výtečný Svedberg, jenž by rád ukořistil čisté konto.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:41.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:05
    V první minutě jsme viděli jen dost nepřesností na obou stranách. Ani Ufa, ani Severstal nedokázali založit nějakou kloudnější akci.
     
    41:49
    Berdnikov se nyní snažil z úhlu překvapit Svedberga, mezírku mezi ním a tyčkou ovšem nenašel. Domácí gólman je pozorný za každé situace.
     
    42:32
    Gorjačevskich nyní u tyčky zasáhl a puk nechal pod lapačkou. Rozhodčí hru přerušili, vhazovat se bude na levém kruhu z pohledu hostujícího gólmana.
     
    44:17
    Hartikainen byl před brankovištěm hostující gólmana, po něm se snažil k puku dostat Omark, ale ani jeden z nich nakonec nezakončil.
     
    44:43
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Černov – 2 min., hákování).
     
    45:02
    Je to až s podivem, ale Severstal se bude muset bránit oslabení už potřetí kvůli Černovovi. Zatím se mu daří situaci zvládat, puk nyní byl nasměrován mimo obranné pásmo.
     
    45:58
    Až na jednu takovou polostřelu Ufa soupeře výrazněji neohrozila. A zase po vyhození loví puk za svou brankou.
     
    46:43
    Hosté v plném počtu.
     
    47:27
    Ufa chtěla už moc, hrála až příliš na krásu. Vorobjov se spolu se Saprykinem ocitli úplně sami před hostujícím gólmanem, chtěli puk dovést do prázdné branky, jenže akci překombinovali. Oba se na sebe jen vyčítavě podívali. Já měl střílet? Ne, ty!
     
    48:21
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Svijazov – 2 min., držení protihráče).
     
    49:06
    Gorjačevskich měl nyní velké štěstí! Loginovovu dělovku od modré čáry vyrazil s velkým štěstím alespoň před sebe. Kdyby se k puku dostal Grigorenko, mohlo vše pro Severstal dopadnout ještě špatně.
     
    50:17
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Lepistö – 2 min., podražení).
     
    50:21
    Hosté v plném počtu.
     
    51:35
    Salavat Julajev brání oslabení celkem slušně, to ale neznamená, že Svedberg nemusí být v pozoru. Před pár okamžiky musel likvidovat střelu od modré čáry.
     
    52:09
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Děrljuk – 2 min., držení protihráče).
     
    52:09
    Oddechový čas pro hosty.
     
    52:17
    Chvilku se museli domácí bránit ve třech hráčích, teď už je ale zpátky na ledě Lepistö. Ufě se totiž podařilo vyhrát klíčové buly a vyhodit puk do bezpečí.
     
    53:13
    Severstal dobře zakombinoval v útočném pásmu, Němec se ale tak trošku zamotal pod nohy Chochlova, který tak pálil jen do ležícího obránce.
     
    53:45
    Tohle rozhodně smrdělo vyloučením a domácí diváci pískají oprávněně! Prochorkin se dostal do úniku, v pádu ho podrazil Němec a evidentně nezasáhl puk, každopádně sudí nechal tenhle moment klidnými.
     
    54:09
    Domácí v plném počtu.
     
    55:00
    Pět minut do konce. O vítězi je tady rozhodnuto, spíše jde o to, jestli Ufa přidá ještě nějaký ten zásah a Svedbergovi se podaří udržet čisté konto.
     
    55:40
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Děrljuk – 2 min., podražení).
     
    Dnešní utkání sleduje 6218 diváků.
     
    56:53
    Svedberg si prostě mezi třemi tyčemi počíná skvěle. Černov na něj zkoušel vyzrát střelou z levého kruhu, měl přitom dostatek času na zamíření, každopádně domácí gólman se nenechal nachytat na švestkách.
     
    57:14
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Vovčenko – 2 min., držení protihráče).
     
    57:39
    Po delší době si sáhl na puk také Gorjačevskich. Gončarov ho ovšem překonat nedokázal.
     
    57:40
    Domácí v plném počtu.
     
    58:21
    Prochorkin pálil z pravého kruhu, ovšem jen do betonu Svedberga. O pár chvil později vznikla mezi oběma týmy menší potyčka, trochu zbytečná na závěr utkání, přesto si Majorov se Sizovem potřebovali něco vyříkat.
     
    58:37
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Majorov – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Sizov – 2 min., hrubost).
     
    59:04
    Střela od modré čáry od Lepistöho se zastavila o obránce těsně před gólmanem Gorjačevskichem. Ufa ještě dohrává početní výhodu.
     
    59:14
    Hosté v plném počtu.
    Matěj Machovský předvádí v brance Plzně skvělé výkony! Dočká se po sezóně přestupu do zahraničí?
     
    Konec zápasu.
     
    Salavat Julajev tenhle souboj bez větších problémů zvládl, Severstal porazil díky třem vstřeleným gólům a získal povinné tři body. Hosté neodehráli v Ufě vyloženě špatné utkání, branky se ovšem nedočkali, a to především proto, že mezi třemi tyčemi stál pozorný domácí gólman Sverberg, jenž si připsal čisté konto.
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (17:18:06)

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 18. Soin (Grigorenko, Lepistö), 28. Lepistö (Omark, Grigorenko), 29. Majorov (Prochorkin, Gončarov)


    Salavat Julajev Ufa: Svedberg (Sochatskij) – Loginov, Lepistö, Metljuk, Děrljuk, Arzamascev, Bodrov, Gončarov, Višněvskij – Omark, Grigorenko, Soin – Saprykin, Chripunov, Lisin – Lazarev, Něstěrov, M. Vorobjov – Prochorkin, Hartikainen, Majorov
    Severstal Čerepovec: Gorjačevskich (Smirjagin) – Šefer, Svijazov, Chamidullin, Karlsson, Chochlov, Sizov, Němec, Popov – Černov, Skorochodov, Kagarlickij – Vovčenko, Trubačjov, Nikoncev – Monachov, Gimatov, Berdnikov – A. Vorobjov, Kovyršin, Krjukov

    Rozhodčí: Ibatulin, Komarov – Litvinov, Palej

    Diváci: 6218
    bahis siteleri