Chabarovsk – Vladivostok 3:1 (kon.) | Omsk – Novosibirsk 2:3 (0:1 po s.n.) | Jekatěrinburg – Chanty-Mansijsk 3:0 (kon.)
Magnitogorsk – Čeljabinsk 0:1 (kon.) | Ufa – Novokuzněck 3:4 (kon.) | Toljatti – Nižněkamsk 3:6 (kon.)
Jaroslavl – Záhřeb 4:2 (kon.) | Kazaň – Barys 5:2 (kon.) | N.Novgorod – Čerepovec 4:5 (po pr.)
CSKA Moskva – Viťaz 2:4 (kon.) | Minsk – Spartak Moskva 2:5 (kon.) | Jokerit – Petrohrad 3:1 (kon.)
Soči – HC Slovan 5:2 (kon.) | Riga – Dynamo Moskva 1:0 (kon.)
po s.n. (0:1)
Avangard Omsk
2:3 (0:0, 0:0, 2:2 - 0:0)
HC Sibir Novosibirsk
Úterý 16.02.2016, 14:00 • Omsk Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HK Sibir Novosibirsk.

    Novosibirsk vítězí v samostatných nájezdech! Jedinou branku vstřelil DAVID ULLSTRÖM!
     
    62:42
    A výhodu přesilové hry bude mít také Novosibirsk! Michal Kempný nedokázal v rohu kluziště čistě ubránit Šalunova, a odchází na trestnou lavici.
     
    60:32
    Omsk se hned usadil v útočném pásmu, a z hranice pravého kruhu vyslal dělovku Ilja Zubov. Jeho tvrdá rána však mířila mimo!
     
    60:21
    Hned na začátku prodloužení si domácí celek zahraje přesilovou hru! Na trestnou lavici míří Oleg Gubin za držení Perežogina!
     
    58:46
    Maxim Šalunov je v závěru třetí třetiny velmi aktivní, a tentokrát našel před brankou Šumakova, který vystřelil, nicméně Dominik Furch dokázal skákavý kotouč lapit!
     
    56:17
    Už je rozhodnuto! Hlavní rozhodčí nakonec branku Maxima Ignatoviče potvrdil, a máme srovnáno!
     
    56:17
    Oba hlavní rozhodčí však ještě konzultují situaci s videorozhodčím, a uvidíme, zda-li bude branka potvrzena ...
    56:17 Maxim IGNATOVIČ - 2:2
     
    56:17
    Sibir právě vstřelil branku!
    A Novosibirsk čtyři minuty před koncem základní hrací doby srovnává na 2:2! Na modré čáře se dostal ke kotouči MAXIM IGNATOVIČ, jehož střelu pravděpodobně tečoval Calle Ridderwall, avšak zatím je za střelce branky označen právě Ignatovič!
     
    47:37
    Na levé straně se dostal ke kotouči Artur Lauta, který nabruslil do útočného pásma, a následně nebezpečně vypálil. Jeho rána však mířila mimo!
    45:07 Maxim IGNATOVIČ - 2:1
     
    45:07
    Sibir právě vstřelil branku!
    Nicméně hostující celek vzápětí snižuje na rozdíl jediné branky, a dostává se zpět do zápasu! V rohu kluziště se dostal ke kotouči Stěpan Sannikov, který následnou přihrávkou našel MAXIMA IGNATOVIČE! Ruský obránce poslal kotouč přesně mezi nohy Dominika Furcha! Asistence: Stěpan Sannikov.
    44:24 Ilja ZUBOV - 2:0
     
    44:24
    Avangard právě vstřelil branku!
    Avangardu vyšel vstup do třetí třetin, a během čtyř minut zasazuje hostům druhý úder! Saša Salák zamířil za branku, a rozehrál na Bobrova. Ruský útočník však nezvládl rozehrávku, a ke kotouči se dostal ILJA ZUBOVA, který následně vypálil z mezikruží, a jeho rána zamířila přesně k tyči! Asistence: Martin Erat.
     
    41:38
    Tak změna! Lemťjugov žádný trest nedostává, a hra pokračuje pět na pět!
     
    41:38
    Ouu! Nikolaj Lemťjugov si u mantinelu počkal na Viktora Bobrova, kterého poslal ostrým způsobem k zemi! Uvidíme, jaký trest domácí hráč dostane!
    40:42 Ilja ZUBOV - 1:0
     
    40:42
    Avangard právě vstřelil branku!
    Gólový púst dnešního zápasu je u konce, a hned na začátku třetí třetiny se dostává domácí celek do vedení! Do zajímavého úniku se dostal Perežogin, který se dostal ke střele, avšak jeho ránu Saláka vyrazil. K odraženému kotouči se dostal Erat, který našel lépe postaveného ILJU ZUBOVA, a ten poslal kotouč do prázdné branky! Asistence: Martin Erat, Alexander Perežogin.
     
    37:03
    Další velká šance hostů! Calle Ridderwall se dostal po vhazování ke kotouči na levé straně, a následným pasem našel před brankou Vincoura. Tomu však kotouč sjel z hokejky ...
     
    36:42
    Novosibirsk velmi dobře rozehrál z vlastního pásma, a dopředu se dostal Ullström. Jeho ránu vyrazil Furch pouze před sebe, a k dorážce se dostal Ridderwall, i s jeho střelou si Furch poradil!
     
    34:18
    Domácí celek dokázal zvládnou další oslabení, a hned poté si zahraje přesilovou hru! Ilja Zubov nabral ve středním pásmu rychlost, a hnal se do protiútoku. Jeho postup zastavil nedovoleným zákrokem Sergej Šumakov, který míří na trestnou lavici!
     
    32:53
    David Ullström operoval s kotoučem za brankou Avangardu, a následně našel Ridderwalla. Švédskému útočníkovi střela nesedla, i tak však Furch měl co dělat, aby střelu vyrazil!
     
    31:54
    Avangard se dokázal udržet v kombinaci v útočném pásmu, nicméně následně přichází faul, a bude následovat přesilová hra Sibiru! Maxim Kazakova poslal ostrým způsobem na mantinel Okulova, a dostala dvě minuty!
     
    30:06
    Domácí celek opět zaváhal v obraně, a do nebezpečné šance se hnal Sergej Šumakov, který vystřelil z mezikruží. Jeho rána však nakonec prolétla nad brankou Furcha!
    26:29 Parádní zákrok Furcha
     
    26:29
    Fantastický Furch! Sibir nebezpečně kombinoval v útočném pásmu, a po krásné křížné přihrávce Šumakova byl na pravé straně zcela volný Maxim Šalunov, který mohl zakončovat do prázdné. Jeho střelu však český brankář vyrazil!
     
    26:02
    Sibir se dokázal hned na začátku přesilové hry usadit v útočném pásmu, a nepříjemnou ránu z pravé strany vyslal Šalunov, a Furch schytal kotoučem do masky. Český brankář byl lehce otřesený, nicméně může pokračovat ve hře!
     
    25:47
    Vzápětí si však Sibir zahraje přesilovou hru! Ivan Lekomcev v útočném pásmu hodně ostře napadal Žafjarova, kterého nakonec podrazil, a míří na trestnou lavici.
     
    24:46
    Lekomcev našel přihrávkou z vlastního pásma na modré Nikolaje Lemťjugova, který si kotouč bleskově zpracoval, a z mezikruží vypálil. Jeho ostrá rána mířila těsně vedle!
     
    24:19
    Diváci zatím ve druhé třetině sledují krásný, přímočarý hokej bez přerušení, a i šance přicházejí!
     
    23:15
    Sibir ztratil kotouč na útočné modré, a dopředu vyrazili domácí. Z pravé strany to následně zkusil Ahnelov, jehož ránu ještě tečoval Michejev, avšak Saša Salák byl opět na svém místě!
     
    21:12
    Na druhé straně se dostala vpřed druhá formace Sibiru. Ullström, který se vrátil z trestné, zatáhl kotouč za branku, a následně našel Ridderwalla. Švédský útočník se dostal k pohotovému zakončení, nicméně Furch byl u své tyče včas!
    19:18 Skvělý zákrok Saláka
     
    19:18
    Martin Erat se pokoušel prokličkovat středem hřiště, to se mu sice nepovedlo, nicméně následně předal kotouč Zubovovi, který se prodral před Saláka, a následnou přihrávkou našel Pervyšina, jehož střelu však dokázal výborně vyrazit Saša Salák!
     
    18:57
    Přesilová hra hostujícího celku trvala pouhých dvanáct vteřin, neboť hned poté fauloval David Ullström, který poslal k zemi Gluchova, a poměr sil na ledě se vyrovná!
     
    18:48
    A máme zde první vyloučení v dnešním zápase! Antonín Jeřábek posíla na trestnou lavici Valentina Pjanova, který u hostující střídačky podrazil jednoho z hostujících hráčů!
     
    18:17
    Ignatovič se při rozehrávce srazil s Okulovem, a celé situaci využil Černikov, který dostal kotouč na Lekomceva. Ruský bek pohově vystřelil, nicméně jeho střelecký pokus lapil Salák!
     
    16:43
    Na modré čáře zachytil kotouč obránce Ivan Lekomcev, který pohotově nahodil kotouč na Saláka. Před českým brankářem přejel Martin Erat, a Salák reagoval později, nicméně situaci zvládl!
     
    13:13
    Na druhou stranu tak vyrazil Damir Žafjarov, který ve středním pásmu nabral rychlost, a dokázal se protlačit až do zakončení. Jeho střelu však dokázal Dominik Furch lapit!
     
    08:26
    Avangard se dostal hned po vhazování ve středním pásmu do protiútoku! Na pravé straně dostal prostor Jurij Petrov, jehož pohotovou ránu však dokázal Saša Salák vyrazit!
     
    07:37
    První větší šanci měli k dispozici hostující hráči! Třetí útočná formace se dokázala usadit v útočném pásmu, a následně se v mezikruží odrazil kotouč k Okulovovi. Hostující forvard pohotově vystřelil, nicméně pozorný Furch kotouč lapil!

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 41. Zubov (Erat, Perežogin), 45. Zubov (Erat) – 46. Ignatovič (Sannikov), 57. Ignatovič, rozh. náj. Ullström

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Petrov (OMS)
    0:0   Vincour (SIB)
    2. série:
    0:0   Lauta (OMS)
    0:1   Ullström (SIB)
    3. série:
    0:1   Chochrjakov (OMS)


    Avangard Omsk: Furch (Kostin) – Lekomcev, Pervyšin, Kempný, Alexandrov, Gusev, Ahnelov, Dervuk – Perežogin (A), Zubov, Erat – Lemťjugov, Gluchov, Burdasov – Paršin, Pjanov, Michejev – Kazakov, Petrov, Černikov – Lauta
    HC Sibir Novosibirsk: Salák (Bespalov) – Alexejev, Mišarin, Menšikov, Mezsároš, Ignatovič, Gimajev (A), Verešagin – Šalunov, Sannikov, Šumakov -Ridderwall, Ullström, Vincour – Bobrov, Okulov, Vorošilo – Žafjarov, Gubin (A), Kopejkin (C) – Dergunov

    Rozhodčí: Bondar, Jeřábek – Maťuša, Misjur
    bahis siteleri