Košice – Martin 4:3 (kon.) | Banská Bystrica – Trenčín 6:3 (kon.) | Piešťany – Zvolen 4:3 (1:0 po s.n.)
Nitra – Poprad 6:3 (kon.)
konec
HC Košice
4:3 (0:0, 1:3, 3:0)
HK VITAR Martin
sk Pátek 26.02.2016, 17:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nuž, čo dodať. Košičania opäť raz potvrdili svoju absolútnu dominanciu v slovenskom hokeji, keď už po deviaty raz vyhrali základnú časť našej najvyššej hokejovej súťaže (po rokoch 1996, 1997, 2007, 2009, 2011, 2012, 2014 a 2015 tak Košice obsadili 1. priečku tabuľky aj v roku 2016). Tento fakt pritom znamená, že úradujúci majster dosiahol 3. víťazstvo v základnej časti v uplynulých troch ročníkoch Tipsport (extra)ligy.

    Najúspešnejší hokejový klub Slovenska prepísal aj ďalší historický ukazovateľ. Košičania sa v novodobej medzinárodnej hokejovej súťaži elitných klubov, CHL, predstavia už po tretíkrát. Pred začiatkom tretieho ročníka pritom môžeme vravieť o fantastickej bilancii účasti, keďže Košice nevynechali ani jeden ročník elitnej hokejovej súťaže.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 38:16

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok dnešného večera. Za pozornosť pri dnešnom prenose vám v mene portálu Onlajny.eu ďakuje Lukáš Pancurák. (19:40:39)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:58
    Češík (KOS) – 2 minúty – seknutie.
     
    59:55
    Domáci navyše puk odpálili do stredného pásma, zdá sa, že dnes sa už nič podstatné neudeje.
     
    59:30
    Martin síce zviera Košice v obrannej tretine, zatiaľ je to ale bez streleckého zakončenia.
     
    59:14
    Dzubina na striedačke, hostia hrajú power-play!
     
    59:10
    Dzubina je už takmer v strednom pásme, hostia čakajú na to, kedy budú môcť skúsiť hru v šestici.
     
    58:45
    Mohlo byť definitívne rozhodnuté, po jednej zrazenej strele ale ešte Dzubina dobrým reflexívnym zákrokom hokejkou puk súperovi vypichol.
     
    58:00
    V tejto chvíli na to ale priestor nemá. Košice sú totiž pred Dzubinom, odkiaľ sa tak skoro ani nechystajú odkorčuľovať.
     
    57:24
    Pokračujeme v hre 5 proti 5, s postupom času bude musieť MHC čoraz viac otvárať svoje zadné vrátka a vydať sa smerom dopredu.
     
    56:30
    Vôbec nie zlá strela z priestoru medzikružia, Košice tu boli s tromi korčuliarmi, ktorí ešte puk stihli tečovať, nanešťastie pre domáci celok len mimo priestor troch žrdí.
     
    56:00
    Hrá sa pri zadnom mantineli, tento fakt Košiciam rozhodne vyhovuje.
     
    55:30
    Dnes veľmi aktívny Jenčík si puk vypýtal na pravej strane klziska, kde chcel páliť z prvej, napokon mu ale puk skĺzol po čepeli.
     
    55:06
    Rusina (MAR) – 2 minúty – podrazenie.
     
    55:01
    Košice išli do prečíslenia, Češík chcel ešte nájsť lepšie postaveného Boltuna, celá situácia napokon stroskotala na obetavom zákroku obrancu.
     
    55:00
    Do konca riadnej hracej doby ostáva už len 5 minút, čas na vyrovnanie sa martinskému MHC poriadne kráti.
     
    54:10
    Veľmi rýchlo sa ale hra presunula k Dzubinovi, kam domáci puk zaviezli a následne odišli striedať. Takéto tempo Košiciam rozhodne vyhovuje.
     
    53:38
    Aj preto to MHC skúša aj jednoduchými nahodeniami puku. Jedno také si teraz vypýtalo vhadzovanie po pravici Halásza.
     
    53:10
    Košice teraz dobre pokrývajú obrannú modrú, kde neustále strážia priestor dvaja hráči odetí v modrom. Martin má len veľké problémy s prechodom do útočnej tretiny.
     
    52:41
    Martin sa na malý moment usadil pred Halászovou svätyňou, tam sa ale jeho hráči dopustili zbytočnej hry so zdvihnutou hokejkou a boli tak vykázaní do stredného pásma.
     
    52:00
    Tak všetko je zrazu inak! Ak si hostia mysleli, že tretiu tretinu už len dohrajú, teraz sú to práve oni, kto má byť na ťahu.
     
    51:25
    Oddychový čas hostí.
    51:25 Tomáš HRNKA - 4:3
     
    51:25
    Košice dali gól!
    Tento gól bol síce z kategórie šťastných, to ale neznamená, že neplatí! TOMÁŠ HRNKA puk nahadzoval spoza bránky, Dzubina si ho ale sám zrazil do siete. Asistencia: Radek Deyl.
     
    51:00
    Do konca riadnej hracej doby ostáva ešte 9 minút.
     
    50:20
    Pred bránkou Martina nastali poriadne zmätky, za všetko pritom mohlo jednoduché nastrelenie puku od modrej čiary. Hostia celú situáciu zvládli.
     
    49:35
    Košice sú pri chuti, Milý ale teraz pri zadnom mantineli nezvládol osobný súboj s o dve hlavy vyšším obrancom a o puk preto prišiel.
    48:36 Gabriel SPILAR - 3:3
     
    48:36
    Košice dali gól!
    Tento gól už ale Košiciam nik nevezme! Domáci vyrovnali zásluhou GABRIELA SPILARA, ktorý mal hokejku veľmi blízko Dzubinu a prihrávku tak poľahky umiestnil do siete. Asistencia: Richard Jenčík.
     
    48:20
    Ten ale napokon len potvrdil verdikt hlavného arbitra Orolína. Hra pokračuje za stavu 2:3.
     
    48:20
    Tak napokon ešte hlavný arbiter celú situáciu prekonzultuje s videorozhodcom.
    48:20
     
    48:20
    Košičanom sa podarilo skórovať, gól ale pre hru so zdvihnutou hokejkou neplatí!
    Stretnutie je v plnom prúde
     
    47:30
    Martin s obrovskou dávkou šťastia, Košice sa postarali o viacero dobrých striel, od modrej páli trikrát Macejko, jeden z jeho pokusov pritom lízol bočnú sieť. Košice sa ale dostali aj k odrazenému puku pred bránkoviskom, hostia teraz ani nevedia, ako celú situáciu ustáli.
     
    46:44
    Hrnka si pri svojom útočnom výpade vypýtal vylúčenie Pokrivčáka – 2 minúty – držanie.
    46:20
     
    46:20
    Boltun puk v náročnej pozícii prehodil na Vargu, ten mal málo času, napriek tomu si ho ale pred bránkou spracoval a zakončil, bekhendom však nanešťastie pre Košice len do pozorného Dzubinu.
     
    45:40
    Spilar si puk prikryl telom, následne svojou prihrávkou hľadal v medzikruží Cebáka, ktorý sa tam ponáhľal, obranca Košíc bol na poslednú chvíľu dobre zablokovaný.
     
    45:17
    Hričina sa teraz so zakončením možno zbytočne unáhlil, stál síce za obrancom, toho ale vedel s pomocou svojho spoluhráča poľahky obísť. Zrazená strela skončila v ochrannom site.
     
    44:34
    Martin sa pokúsil o založenie jedného z mnohých protiútokov, celá akcia stroskotala na odpískanom ofsajde.
     
    43:55
    Pomerne často teraz gólman hostí puk prikrýva, Košice pália z každej možnej i nemožnej pozície.
     
    43:30
    Bezprostredne po buly prišla tvrdá rana spoza kruhov, tá bola našťastie pre Martin tečovaná a puk tak skončil na zadnom mantineli. Dzubina sa teraz poriadne preľakol.
     
    43:26
    Hostia sa oslobodili len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    43:01
    Bartoš medzi trojicou súperov, skúsený útočník chcel ešte na ľavom krídle nájsť o čosi mladšieho Spilara, ten ale nezareagoval na odrazený puk celkom ideálne.
     
    42:10
    Martin rázom zistil, že jeho výhra je ešte poriadne ohrozená. Aj preto sa hostia stiahli do obranných radov a v tejto chvíli odtiaľ zbytočne nevychádzajú.
    41:23 Jakub SUJA - 2:3
     
    41:23
    Košice dali gól!
    A takýto rýchly gól m§že domácim poriadne pomôcť! Dzubina sa teraz len nechápavo obzerá po puku, ktorý skončil v jeho sieti. Do listiny strelcov sa zapísal aj JAKUB SUJA. Asistencia: Eduard Šedivý.
     
    40:40
    Úvodné sekundy poslednej časti hry nenaznačujú nejaký výrazný tlak Košíc, domáci sa to ale budú ešte nepochybne snažiť zmeniť.
     
    40:30
    Úvodné buly tretej tretiny bolo vhodené. Bude rozhodne zaujímavé sledovať, či sa ešte bude skóre nejakým zásadnejším spôsobom meniť, alebo si body povezie Martin domov.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Aj druhá tretina je už minulosťou, hoci videli diváci 4 góly, o skvelom hokeji vravieť nemožno. Martin totiž pozorne bráni a vyráža do protiútokov, Košice naopak dnes pokrivkávajú v obranných radoch – aj preto je stav taký, aký je.

    Pomer striel po 2. tretine: 22:10

    Tretia tretina sa začne približne o 19:05.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:25
    Halász ešte napokon musel hasiť jedno nebezpečenstvo pred svojou bránkou, keď mu puk vyskočil z lapačky, napokon ho ale skrotil na ľade.
     
    39:10
    Bežia posledné sekundy prostrednej časti hry, zdá sa, že počas nich sa už nič zaujímavé neudeje.
     
    38:20
    Jenčík sa po svojej aktivite k zakončeniu nedostal na druhej strane sa to nepodarilo ani Galambošiovi. V oboch prípadoch zapracovala obrana na výbornú.
     
    37:57
    Navyše je tu aj zakázané uvoľnenie domácich.
     
    37:20
    Košice to budú mať proti Martinu už len veľmi ťažké. Hostia sa dnes totiž zamerali na pozorné bránenie a brejky, z troch im pritom padli tri góly. Efektivita je tak viac-menej 100-percentná.
    36:09 Martins CIPULIS - 1:3
     
    36:09
    Martin dal gól!
    Povestné nedáš-dostaneš platilo aj v tomto prípade. Prekonaný je už aj Tomáš Halász, puk za jeho chrbát poslal MARTINS CIPULIS. Asistencie: Martin Dírer, Peter Galamboš.
     
    35:15
    Ďalšia veľká príležitosť pre Košice, Martin teraz zabudol na jedného domáceho útočníka medzi kruhmi a mal šťastie, že jeho rana z prvej priestor troch žrdí nezasiahla.
     
    34:26
    Zakázané uvoľnenie hostí, vhadzovať sa bude po pravici Dzubinu.
     
    33:45
    Tak ale teraz to nebolo myslené vôbec zle! Jankovič svojou tvrdou ranou príklepom poriadne vystrašil Dzubinu, ktorý musel zasahovať betónom. A to mal gólman ešte šťastie, že puk nebol tečovaný.
     
    33:00
    Pokračujeme v hre 5 proti 5. Košice teraz počas svojej presilovky prakticky nič neukázali.
     
    32:20
    Hrnka puk od pravého mantinelu posielal len z bránku, tam sa ho hostia po dávke bojovnosti zmocnili a vyviezli ho aspoň do stredného pásma.
     
    31:44
    Košičania chceli urýchliť svoju rozohrávku, to ale robiť nemali. Po odpálení puku cez všetky čiary totiž môže nasledovať jediné – zakázané uvoľnenie.
     
    31:10
    Martin ale puk na dvakrát poslal von zo svojej obrannej tretiny, zahrá si aj Halász.
     
    30:43
    Žeby teraz, počas presilovej hry? Na trestnú odchádza Pokrivčák – 2 minúty – podrazenie.
     
    30:11
    Košice sa dostávajú k slovu čoraz častejšie, zdá sa, že sa pomaly začína prejavovať ich herná vyspelosť, zatiaľ to ale domáci do vyrovnávajúceho gólu pretaviť nedokázali.
     
    29:40
    Jenčík to teraz svojou dlhou krížnou prihrávkou na Spilara nemyslel vôbec zle, rýchlonohý korčuliar Košíc ale videl Bartoša v útočnej tretine, aj preto puk radšej „zabudol“ pod korčuľou.
     
    28:55
    Martin odpovedá odpáleným pukom, zakázané uvoľnenie to ale nebude.
     
    28:10
    Veľká šanca Košíc, tie boli veľmi blízko vyrovnania! Všetko sa to začalo zachyteným pukom na modrej čiare, ktorý do hry vrátil Šedivý, po dvoch prihrávkach sa už následne hralo v medzikruží, kde sme videli strelu bez prípravy. Smerovala do náruče pozorného Dzubinu.
     
    27:51
    Varga na pozícii ľavého krídla naštartoval ďalšiu útočnú akciu Košíc, tie dlho kombinovali v pásme svojho súpera, aby napokon prišla nepresná strela od modrej v podaní Dudáša,
     
    26:20
    Na opačnej strane klziska prvý súvislejší tlak v zápase, sledovali sme dobrú strelu z otočky, ktorá vyletela z priestoru medzikružia, tento pokus ale Dzubina dokázal pokryť.
     
    25:38
    A teraz stále pri domácich šťastena! Pred bránkou bol nikým nepovšimnutý Dírer, ktorý si nanešťastie pre Martin puk nedokázal spracovať a neposlal ho do siete.
     
    25:20
    Halász v tejto chvíli nezahral za vlastnou bránkou celkom presvedčivo, aj preto reagovali jeho spoluhráči na vzniknutú situáciu len zakázaným uvoľnením.
     
    24:40
    Hra konečne naberá tempo, hoci to stále nie je to, na čo sme zvyknutí, v tejto chvíli sledujeme rýchly hokej, hrá sa zo strany na stranu, avšak bez šance.
    23:55 Richard JENČÍK - 1:2
     
    23:55
    Košice dali gól!
    Košiciam sa podarilo znížiť. Dzubina sa teraz šiel pretrhnúť, v tejto situácii bol ale prikrátky. Aj preto RICHARD JENČÍK puk po neprehľadnej situácii poľahky dopravil do siete. Asistencia: Matúš Chovan.
     
    23:52
    Košičania boli pred bránkou svojho súpera, tam ale nedokázali vymyslieť nič zaujímavé, preto Rzavský puk ochotne odpálil von z pásma.
     
    22:37
    Zmena v bránke Košíc. Marcela Melicherčíka nahradí Tomáš Halász.
    22:37 František POLIAČEK - 0:2
     
    22:37
    Martin dal gól!
    Nepresvedčivé vyhodenie puku Košíc z obrannej tretiny znamenalo okamžitú krížnu prihrávku na ľavú stranu, kde stál nikým nepovšimnutý FRANTIŠEK POLIAČEK. Ten síce na dvakrát, Melicherčíka ale prekonal. Asistencia: Michal Murček.
     
    22:16
    Vhadzovať sa bude po ľavici Melicherčíka.
     
    22:10
    Hrá sa zo strany na stranu, sledujeme ale podobné obrázky, ako tomu bolo v prípade prvej časti hry. Aj preto sa ani jeden z celkov neodkáže dostať do súvislejšieho tlaku.
    21:01 Daniel RZAVSKÝ - 0:1
     
    21:01
    Martin dal gól!
    Gól napokon platí. Pomerne jednoduchý puk teraz Melicherčík vyrazil len pred seba, čo sa napokon ukázalo ako chybné rozhodnutie. Do siete ho totiž dopravil DANIEL RZAVSKÝ. Asistencia: Janis Sprukts.
     
    20:30
    Martin ale hrá stále v oslabení, preto môže puk pokojne vyhadzovať cez všetky čiary. A učinil tak aj v tejto chvíli.
     
    20:20
    Úvodné buly bolo vhodené. Aj v tomto prípade vyznelo vhadzovanie lepšie v prospech domácich hokejistov, ktorí sa opäť pokúsia smerom dopredu vymyslieť niečo z hĺbky vlastnej defenzívy.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Skončila sa prvá tretina stretnutia, ktorá priniesla mimoriadne nezaujímavý a divácky neatraktívny hokej, z ktorého mali o čosi viac domáci hokejisti, gól ale neopadol. My môžeme len dúfať, že toto nebudú dlhodobejšie obrázky.

    Pomer striel po 1. tretine: 9:2

    Druhá tretina sa začne približne o 18:16.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
    19:30
     
    19:30
    Martin v obrovskej šanci! Galamboš vypichol prihrávku smerujúcu na Spilara a vydal sa so svojím spoluhráčom do prečíslenia, ktoré zakončil priamou strelou len do Melicherčíka.
     
    18:54
    Cibulis (MAR) – 2 minúty – napadnutie.
     
    18:30
    Puk teraz skončil na sieti, ani jeden z troch arbitrov si to ale nevšimol, preto sa v hre pokračovalo s iným hracím predmetom.
     
    18:00
    Domáci teraz zovreli svojho súpera v obrannej tretine, okrem iného sa tam črtal náznak prečíslenia 2 proti 1, celú situáciu ale Košice napokon vyriešili sami. Nepresnou prihrávkou.
     
    17:30
    Nahodený puk od modrej čiary trafil Dlouhého, ktorý sa pri ľavom kruhu na vhadzovanie zorientoval ako prvý a odzbrojil Košičanov.
     
    16:55
    Košice potrebovali striedať, podobne učinil aj Martin. Jeho hráči sa dnes absolútne nikam neponáhľajú a väčšinu tretiny trávia v obrannom pásme, tak je tomu napokon aj teraz.
     
    16:07
    MHC puk jednoducho odpálil cez všetky čiary, v strednom pásme ho ešte stihol tečovať Tomáš Varga, preto sa zakázané uvoľnenie pískať nemuselo.
    15:55
     
    15:55
    Konečne šiel Dzubina po puku, ktorý reálne mohol skončiť v jeho sieti. Brankár Martina predviedol dobrý zákrok, keď po dokonalom rozštepe puk ukryl vo svojej lapačke.
     
    15:40
    Dudáš na útočnom výpade, statný obranca Košíc sa snažil nalákať na sebe aspoň jedného hráča z tímu hostí, tí ale záujem o puk neprejavili.
     
    15:00
    Opäť však len k modrej čiare. Nasledovalo striedanie, my tak pokračujeme v divácky neatraktívnom defenzívnom hokeji.
     
    14:10
    Puk bol teraz poriadne dlho zašliapnutý za svätyňou hosťujúceho celku, arbitri naň mali ale dobrý výhľad, preto sa neprerušovalo. Po nepresnej kombinácii Martin dostane priestor na vyvezenie puku.
     
    13:20
    Hričina puk vybojoval za bránkou, jeho nahodenie po ľade do priestoru bránkoviska Dzubina vyrazil vyrážačkou.
     
    13:00
    Nuž, takto zle zahraná presilová hra sa len tak nevidí. Martin sa za dve minúty početnej výhody s pukom ani len nepresunul cez útočnú modrú čiaru. Už sa hrá v rovnovážnom stave.
     
    12:10
    Nestalo sa tak ani po tomto nahodení na zadný mantinel. Dzubina puk pristavil Poliačekovi, ten musí počas presilovej hry počkať na dostriedanie svojho tímu.
     
    11:40
    A stále sa hrá pri bránke hostí. Košice toto oslabenie zvládajú zatiaľ výborne, hostia sa ešte ani len na malý moment neusadili v útočnej tretine.
     
    11:02
    Puk letí prakticky okamžite cez všetky čiary, tam Košice smerujú až s troma korčuliarmi, môžeme preto predpokladať, že puk istý čas pred Dzubinom pobudne.
     
    10:43
    Jankovič (KOS) – 2 minúty – napadnutie.
     
    09:51
    Dvořák s úmyslom presunúť hru pred Melicherčíka, jeho spoluhráči ale tento zámer pochopili po svojom a po nepresnej kombinácii odišli striedať.
     
    09:40
    Trávniček to nevyriešil vôbec dobre, svojím odrazeným pukom od bočného mantinelu sa síce vyhol zakázanému uvoľneniu, nedokázal však nájsť ani jedného zo svojich dvoch spoluhráčov.
     
    09:03
    Puk teraz opustil hraciu plochu, po správnosti sa vhadzovalo v stredovom kruhu. Pokračujeme v hokeji, ktorý do tejto chvíle zdobí množstvo nepresností.
     
    08:20
    Martin vstúpil do stretnutia s rešpektom, práve takouto hrou sa pritom prezentuje aj v týchto minútach. Hostia sa s pukom nedokážu dostať ani cez stredovú čiaru.
     
    07:20
    Spilar našiel pred modrou čiarou Jenčíka, ktorý bol po svojom sóle síce vytlačený do nevýhodnej pozície na strelu, napriek tomu to ale skúsil. Jeho pokus pritom vôbec nebol márny, chýbalo pár centimetrov, aby puk trafil Dzubinu do boku tela. Odtiaľ by sa následne mohol porúčať do siete.
     
    06:50
    Podobné to bolo aj na opačnej strane klziska. Už-už sa zdalo, že domáci sa v útočnej tretine k puku dostanú, napokon ale zapracovali obranné rady Martina, ktoré sa budú chcieť vydať smerom dopredu.
     
    06:10
    Hra v tejto chvíli poriadne stratila na tempe. Trávniček sa síce snažil o rýchlu rozohrávku stredom poľa, na tento puk ale jeho spoluhráči nezareagovali.
     
    05:20
    Suja bojoval za bránkou, odkiaľ chcel puk dostať medzi kruhy, stál ale osamotený proti dvom brániacim korčuliarom, preto finálnu prihrávku nevykúzlil.
     
    04:30
    Varga vnikol do pásma po pravom krídle, jeho strela bola zrazená. Napriek tomu si exkapitán Martina puk dokorčuľoval a hľadal Hrnku, avšak prihrávka smerovala len na jeho päty.
    03:50
     
    03:50
    Až za rovnovážneho stavu sa Košice dostali do zaujímavejšej príležitosti, keď sa pred bránku Dzubinu rútili s dvojicou hráčov, strela švihom sa napokon do siete nezmestila.
     
    03:20
    Hra sa teraz sústredila v strednom pásme, kde Martin poľahky prečkal do návratu Pokrivčáka. Pokračujeme v hre 5 proti 5.
     
    02:40
    Košiciam táto časť presilovej hry nevychládza absolútne podľa predstáv. Nahadzované puky na zadný ,mantinel končia v moci hostí, tí ich okamžite posielajú do bezpečnej zóny.
     
    02:10
    Teraz sa už Martin dokázal oslobodiť. Puk letí cez všetky čiary, hostia odchádzajú striedať.
     
    01:40
    Jenčíkovi síce prihrávka na Češíka nevyšla, napriek tomu sa ale puk odrazil tak zaujímavým spôsobom, že sa Dzubina musel mať na pozore. Napokon však zasiahnuť nebolo potrebné, obrana sa totiž včas spamätala.
     
    01:16
    Rýchle vylúčenie v tíme hostí. Na trestnú sa poberá Pokrivčák – 2 minúty – nedovolené bránenie.
     
    00:40
    Košičania sa pomerne rýchlo presunuli pred Dzubinu, tam ale nič prevratné nevymysleli. Jenčík puk po ľavom krídle zaviezol do pásma, po jeho prihrávke sme ale videli len zblokovanú strelu od modrej.
     
    00:10
    Úvodné buly bolo vhodené. Puk po dopade na ľadovú plochu putoval po krátkom boji v stredovom kruhu na hokejky domácich hráčov, ktorí sa s ním okamžite stiahli do hĺbky svojej defenzívy. Zo zabezpečených obranných radov sa pritom Košice pokúsia o čo najrýchlejšie založenie útočnej akcie.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Dnešný zápas povedie rozhodcovská trojica: ako hlavný sa na na ľadovej ploche ocitol pán Tomáš Orolín, na čiarach mu budú dopomáhať páni Roman Bednár a Martin Smrek. Teraz je už všetko pripravené na úvodné buly, zápas sa môže začať.
    Hráči počas hymny Slovenskej republiky
     
    Vážení priaznivci hokeja, ešte raz vás pozdravujem zo Steel arény, Košického štadióna Ladislava Trojáka, ktorý už o malý moment bude na svojej hlavnej ľadovej ploche hostiť hokejové zápolenie medzi HC Košice a MHC Mountfield Martin. Oba celky už stoja nastúpené na modrých čiarach, Košice do zápasu vykorčuľujú v tradičných modrých dresoch, hostia z Martina si do metropoly východu priviezli bielu sadu dresov. My si ešte počkáme na hymnu Slovenskej republiky, po ktorej už vhodeniu úvodného buly nebude stáť nič v ceste.
    Rozkorčuľovanie v Steel aréne
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vážení športoví priatelia, srdečne vás pozdravujem z košickej Steel arény, kde sa o niekoľko desiatok minút začne dôležitý zápas medzi Košicami a Martinom. Oba celky sa v tejto chvíli pripravujú na stretnutie na ľadovej ploche, následne príde na rad ešte jej finálna úprava.

    Dnešný zápas sa radí do pozície šlágrov kola. Dôvodom nie je vyrovnané tabuľkové postavenie súperov, ale fakt, že zápas poriadne napovie o boji pred vyraďovacou časťou súťaže. Ak dnes Košice získajú jediný bod, stanú sa víťazom základnej časti Tipsport ligy pre sezónu 2015/2016 a automaticky sa kvalifikujú do 3. ročníka CHL (Champions Hockey League). Ak vyhrá Martin, výrazným spôsobom pokročí vo svojom boji o udržanie postupovej 8. priečky, ktorá hosťom zaisťuje pobyt v play-off Tipsport ligy.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Melicherčík (Halász) – Deyl, Dudáš, Jankovič, Šedivý, Macejko, Cebák, Pavúk – Jenčík, Bartoš, Spilar – Hrnka, Suja, Ti. Varga – Milý, Češík, Boltun – Chovan, Šoltés, Hričina

    MHC Martin: Dzubina – Jáchym, Rusina, Pokrivčák, Dvořák, To. Varga, Dlouhý, Vyskoč, Trávniček – Cibulis, Galamboš, Kabáč – R. Varga, Sprukts, Rzavský – Poliaček, Murček, Nemček – Jass, Dírer, Uhrík

    Rozhodca: Orolín – Bednár, Smrek.
    Tomáš Hrnka o rýchlych góloch v zápase so Zvolenom.

     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní 51. kola našej najvyššej hokejovej súťaže. V rámci neho je na programe aj duel v košickej Steel aréne, kde sa domáci hokejisti predstavia proti Martinu.

    Košičania vstúpia do duelu z prvej priečky tipsportligovej tabuľky. Na svojom konte majú 97 bodov a sú veľmi blízko k potvrdeniu triumfu v základnej časti. Aktuálne im psychické sily dodáva trojzápasová víťazná šnúra, ktorú vybojovali po domácich triumfoch s Nitrou a Zvolenom a výhre na ľade Piešťan bojujúcich o miestenku do play-off.

    Vo vyraďovacej časti sezóny by si však radi zahrali aj hokejisti Martina. Zverenci trénera Ivana Dorniča sú priebežne ôsmi, ale pred deviatymi Piešťanmi majú so ziskom 49 bodov iba štvorbodový náskok. Postup teda majú stále vo vlastných rukách a ak sa nechcú spoliehať na zaváhanie hokejistov z kúpeľného mesta, pokúsia sa vyťažiť aj z náročného duelu v Steel aréne.

    Aktuálna forma Košíc:
    50. kolo: Piešťany – Košice 1:2 sn
    49. kolo: Košice – Zvolen 4:3
    48. kolo: Košice – Nitra 4:3

    Aktuálna forma Martina:
    50. kolo: Martin – Nitra 2:3
    49. kolo: B. Bystrica – Martin 3:0
    48. kolo: Martin – Žilina 1:2

    V aktuálnom ročníku pôjde už o šiesty vzájomný zápas. Doterajšie duely vyzneli lepšie v prospech Košičanov, ktorí zvíťazili až štyrikrát, zatiaľ čo martinskí hráči si na svoje konto pripísali iba jeden triumf. Celkové skóre vzájomných zápasoch HC a MHC zo základnej časti vyznieva v prospech Košíc 14:10.

    Jasným favoritom tohto duelu sú domáci hokejisti. Bookmakeri stávkových kancelárií vypísali na triumf aktuálnych majstrov a lídrov tabuľky kurz iba 1.3, zatiaľ čo výhru hostí z Turca ohodnotili kurzom až 5.9. Či sa Košičanom podarí naplniť papierové predpoklady a zvíťazia, alebo uvidíme prekvapenie zo strany hostí, sa spoločne dozvieme v tomto textovom prenose, ktorý štartuje už o 17:30.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 24. Jenčík (Chovan), 42. Suja (Šedivý), 49. Spilar (Jenčík), 52. Hrnka (Deyl) – 22. Rzavský (Sprukts), 23. Poliaček (Murček), 37. Cipulis (Dírer, Galamboš)


    HC Košice: Melicherčík (23. Halász) – Deyl, Dudáš, Jankovič, Šedivý, Macejko, Cebák, Pavúk – Jenčík, Bartoš, Spilar – Hrnka, Suja, Ti. Varga – Milý, Češík, Boltun – Chovan, Šoltés, Hričina
    HK VITAR Martin: Dzubina – Jáchym, Rusina, Pokrivčák, Dvořák, To. Varga, Dlouhý, Vyskoč, Trávniček – Cipulis, Galamboš, Kabáč – R. Varga, Sprukts, Rzavský – Poliaček, Murček, Nemček – Jass, Dírer, Uhrík

    Rozhodčí: Orolín – Bednár, Smrek
    bahis siteleri