Swansea – Manchester City 1:2 (kon.) | Northampton – Manchester Utd. 1:3 (kon.) | Tottenham – Gillingham 5:0 (kon.)
konec
Tottenham Hotspur
5:0 (1:0)
Gillingham FC
Středa 21.09.2016, 21:00 • White Hart Lane, London • Anglický Ligový pohár • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Díky za pozornost, přeji dobrou noc! (22:55:50)
     
    Je tady konec zápasu, ve kterém Tottenham neměl slitování s Gillinghamem. Outsider utkání vydržel necelou půlhodinu bez inkasované branky, ale vtom nedosáhl Nelson na krásnou střelu Eriksena. Právě Nelson musel do akce již v šestnácté minutě, protože jeho kolega Bond si zřejmě natáhl sval v době, kdy vykopával od vlastní branky.

    Ve druhém poločase to byl úvod snů pro Spurs, nejprve se prosadil Eriksen a posléze z penalty muž, který si to určitě zasloužil, tedy Janssen. Do konce duelu jsme viděli ještě dvě trefy, o které se postaraly Onomah a Lamela. V tomto mači byli dnes nejvíce vidět Jansen, Eriksen a Lamela.
     
    90+2
    Konec zápasu.
    90+1.
     
    90+1
    Poslední dvě minuty zápasu a Edwards se po narážečce se spoluhráčem mohl zapsat do střelecké listiny, měl dost místa na hranici vápna, ale pouze protáhl Nelsona. Po následném centru z pravé strany se k míči dostal Carrol, ale domácí kapitán přestřelil svatyni Gillinghamu.
     
    90
    Už dlouho jsme neviděli vážnější šanci na obou stranách. Vorm drží míč a je blízko čistého konta.
     
    89
    V době, kdy se rozeběhly poslední dvě minuty základní hrací doby, vhazoval z levé strany Konchesky, ale jeho spoluhráč míč nezpracoval.
     
    88
    Tempo zápasu je poslední dobou nulové. Už jde pouze o konečnou podobu skóre. O postupujícím nemůže být sporu.
     
    87
    Marně pátrám v paměti, jestli jsme dnes viděli nějakou tutovku před Vormem. Akce Gillinghamu začíná od brankáře Nelsona.
     
    85
    Obránce Trippier se vytáhl do útoku, ale sudí na lajně přerušuje akci Spurs. Míč bude mít Nelson.
     
    84
    Akorát je škoda, že atmosféra není zrovna dobrá. Ale ono se není čemu divit. Tottenham kombinuje s velkou jednoduchostí na polovině hřiště.
     
    83
    Celkem jednoduše vypadá fotbal celku z Premier League. Spurs mají daleko lepší pohyb, akorát ta finální fáze byla nyní celkem špatná.
     
    82
    Na Lamelovi je znát chuť, lehkost, uvolnění. Dnes není tento hráč nikterak svázaný a předvádí solidní výkon.
     
    81
    Valná většina dvaadvaceti chlapíků na trávníku se přesunula do vápna Spurs, ale po centru na bližší tyč se hráči mohli vrátit do boje se stejným skóre jako před touto standardní situací.
     
    80
    Poslední střídání Tottenhamu je tady. Davies dnes nebyl vůbec špatný na levé straně obrany Spurs. Nahradí ho Walkes. Na druhé straně má dohráno Dack, na hřiště se podívá Knott.
     
    79
    V zápase už jde pouze o to, jestli Gillingham vstřelí branku. Carrol se snažil přidat šestou trefu Spurs ale střela kousek za vápnem mu hrubě nesedla.
     
    78
    Spurs si dělají na hřišti, co chtějí. Zápas už v poklidu dohrávají, ví, že dnešní utkání určitě neztratí. Poslední dobou lehce ubral Tottenham na tempu.
     
    76
    Takže ze střelců branek zbývá na trávníku, pokud se nemýlím, tak pouze Lamela a právě Argentinec zkusil přidat další branku, jenže z přímého kopu poslal míč pouze do středu branky Gillinghamu.
     
    75
    Janssen končí v dnešním zápase, ale není to kvůli zdraví. Nahrazuje ho Edwards.
     
    74
    Carrol fauloval soupeře kousek za vápnem. Jenže McDonaldův pokus zastavil zeď.
     
    73
    Zase spolupráce Janssen – Lamela. Tihle hráči si dnes rozumějí jako bratři a to už na hřišti není Eriksen.
     
    70
    Davies se spoluhráčem hodili soupeře do kleští. Akce červených bude pokračovat vhazováním.
    68. LAMELA - 5:0
     
    68
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Ten chlapík si branku zaslouží! ERIK LAMELA konečně dává gól po dvou asistencích, takže kanadskými body řečeno – dnes to má Argentinec 1+2. Po zhruba desetimetrovém pasu nechtěl Janssen dát za každou cenu branku, ale přemýšlel u hry a viděl po své levici právě Lamelu, který přízemní střelou na vzdálenější tyč překonal Nelsona již popáté!
    65. ONOMAH - 4:0
     
    65
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Tottenham je prostě všude. Tak dlouho se Gillingham snažil o to, aby prošel přes střed hřiště, ale tam bylo ucpané jako na D1. Následně ukázal Lamela přehled o hře, našel JOSHE ONOMAHA, který dobře umístěnou střelou k pravé tyči zvýrazňuje vedení bílých. Tohle byla ukázka jednoduchosti a dobrého fotbalového myšlení asistenta a autora branky.
     
    65
    Dnešní utkání sleduje diváků 26 244.
     
    64
    Aktivní presink domácích. Asi si nebudeme nalhávat, že Spurs na tom musí být rychlostně i fyzicky lépe než hostující mužstvo.
     
    63
    Vypadalo to, že Lamela bude přihrávat. Jako kdyby hledal ještě lépe postaveného hráče, ale vtom si navedl míč na pravačku a vyslal svižnou střelu nad branku Nelsona.
     
    63
    Ale Dack střelou z takových pětadvaceti metrů nastřelil zeď Tottenhamu.
     
    61
    Carter Vickers předvedl výbornou obrannou práci, která byla založená na dobrém pohybu a rychlosti stopera domácích. Jenže je tady volný přímý kop z dobré pozice pro hosty. Posléze Gillingham střídá. Odchází Emmanuel Thomas, přichází Wagstaff.
     
    60
    A to bylo to poslední, co nám dnes ukázal Eriksen. Troufnu si tvrdit, že nejlepší hráč utkání. Byl to chlapík, který se nám tady šedesát minut staral o zábavu a výsledkem byly dvě trefy. I na té třetí měl Dán určitou zásluhu, protože on přihrál na Lamelu, který byl faulovaný ve vápně. Přichází Francouz N´Koudou.
     
    58
    Rozhodčí přerušil výhodu. Janssen míč nestihl, ale vadit mu to nemuselo. Posléze Eriksen střelou z přímého kopu minul svatyni brankáře Gillinghamu.
     
    58
    Emmanuel Thomas odchází za lajnu. Mezitím se na lavičce Tottenhamu připravuje střídání. Do hry půjde zřejmě Francouz N´Koudou.
     
    56
    Emmanuel Thomas se chytá za koleno a na trávník je povolaný lékařský štáb Gillinghamu.
     
    56
    Hráč Tottenhamu začal akci Spurs ziskem balonu, ale tato akce byla celkem pomalá a skončila na polovině hřiště.
     
    55
    Ten výraz trenéra hostů mluví za vše. S tímhle zřejmě Gillingham nic neudělá. Tottenhamu se ve druhé půli povedlo to, co potřeboval.
     
    54
    A zase tihle dva a zase měli tolik místa a tolik času, že si snad mohli dát kafe a poté až zakončit. Eriksen našel Lamelu, ale ten celkem střelou, která neměla razanci, zapsal pokus, který patří do kategorie "střely mimo branku"!
     
    52
    Ta konverzace hráčů Gillinghamu o půli musela být o tom, že se zápasem se ještě něco dá dělat, že to není ztracené a pak nastoupíte na trávník a během pěti minut ztrácíte 0:3. Konchesky neprošel přes soupeře. Míč si vzal Eriksen, ale ten akci zbytečně přehrál, když hledal spoluhráče na penaltě.
    51. JANSSEN - 3:0
     
    51
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Tak tohle je voda na mlýn Suprs. VINCENT JANSSEN proměňuje pokutový kop na opačnou stranu než, na kterou mířil Nelson. Předtím předvedli krásnou akci Eriksen a Lamela. Právě druhý jmenovaný byl podražen ve vápně!
    48. ERIKSEN - 2:0
     
    48
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Tak tohle vypadalo moc hezky. White Hart Lane podruhé tleská CHRISTIANU ERIKSENOVI, který po krásném ťukecu s Lamelou, jenž si k sobě přitáhl hráče a poté vyslal zmíněného spoluhráče do boje, dává druhou branku tohoto utkání. Dánský hráč se ještě podíval na brankáře Nelsona a posléze poslal míč za záda tohoto muže.
     
    48
    Gillingham musí přidat na lehkosti na polovině domácích, tak či onak, pokud nevystřelí na branku, tak dnes tento zápas určitě nevyhraje.
     
    47
    Eriksen – Lamela...a dál? Dál už nikdo z domácích. Hráči Spurs se nedohodli. Dávali si přednost a to je stálo ohrožení branky Gillinghamu.
     
    46
    Tohle nebyl špatný protiútok domácích, kteří ale i vinou zbklokované střely nevedou o dvě branky.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    A tím také první poločas končí. Tottenham jasně dominuje v tomto zápase. Zkrátka a dobře se ukazuje ten rozdíl mezi soutěžemi, které oba celky hrají. Za zmínku stojí výkon dvojice Eriksen – Janssen. Prvně jmenovaný krásnou střelou otevřel skóre, ten druhý měl snad nejvíce pokusů ze všech aktérů duelu, ale druhou branku nepřidal. Obrana Spurs toho dnes moc na práci nemá. Po první půli tak vede tým z Londýna 1:0. Co přinese druhá pětačtyřicetiminutovka, jež začíná v takových 22:05?
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Hodně dlouho se domácí snažili přidat branku do šatny, ale hosté celkem včas přistupovali k soupeřům. U míče byl včas brankář Nelson. Následný kontr Gillinghamu končí hodně nepovedeným centrem z levé strany z takových třiceti metrů. Centr na zadní tyč se vůbec nepovedl.
     
    45+1
    V době, kdy rozhodčí přidává tři minuty nad rámec první půle, vedla spolupráce mezi Kocheskym a Emmanuelem Thomasem pouze do autu. Takže u míče je znovu favorit zápasu z Tottenhamu.
     
    45
    Onomah možná trošku zbytečně přibrzdil akci domácích. Nicméně Gillingham mohl znovu čelit velkému nebezpečí. Jenže po rohu z pravé strany se nic vážnějšího nestalo.
     
    44
    Obrana Gillinghamu si prostě neoddychne. Pořád se před Nelsonem něco děje. Centr z pravé strany odvrací jeden z hostů do autu.
     
    43
    Je tady první žlutá karta zápasu. Onomah šel zbytečně do souboje s Oshilajou nohou napřed a protihráč to pořádně schytal. Trošku klukovina hráče domácích.
     
    42
    Skutečně sporadicky se Gillingham dostává před Vorma. Ten se dnes musí nudit, ale ono je někdy pro brankáře horší, když na něj čtyřicet minut neletí střela a pak přijde pořádná zkouška. Hádejte kdo se dostal k míči ve vápně hostů? Janssen! Jenže mířil mimo.
     
    40
    Tak pokolikáté volala šance Janssena po brance? Tenhle chlapík je dnes velice aktivní, ale chybí mu přesná finální fáze. Nicméně těch šancí už měl dnes hodně. Ta poslední přišla po rohovém kopu, kdy se hráč Tottenhamu uvolnil ve vápně, ale pokus na vzdálenější tyč pouze o centimetry minul branku Nelsona.
     
    39
    Carrol našel dobře naběhnuvšího Janssena, ale když bychom si půjčili výraz z hokeje, tak Nelson ho krásně vybruslil. Útočník domácích neměl kudy dostat míč za záda brankáře hostů.
     
    37
    Tottenham ale není zalezlý po vstřelené brance a chce přidat další gól. Spurs jsou dnes lepší. Mezitím Janssen úplně zbytečně, místo toho, aby se snažil o druhou branku domácích v zápase, tak upadl ve vápně, ale sudí jasně sdělil, že na tohle divadlo neskočí.
     
    36
    Janssen by si za tu aktivitu a snahu, kterou projevuje v útoku, tu branku zasloužil. Opět se snažil být trošku nepříjemný, trošku agresivní v souboji s obráncem. Obtočil se, ale pouze donutil Nelsona k zákroku.
     
    34
    Eriksen byl volný, nikým nehlídaný, mnozí čekali střelu ze střední vzdálenosti, ale dánský hráč si vybral Onomaha na levé straně hřiště, ten ještě prodloužil na ve výhodnější pozici stojícího Janssena. Útočník Spurs chtěl míč sklepnout spoluhráči, ale to už bylo příliš.
     
    34
    Eriksen je pochopitelně při chuti, protože jediný střelec dosavadního průběhu zápasu se snažil najít Janssena, ale tahle spolupráce vedla pouze k dobře načasovanému výběhu Bonda.
     
    33
    Najednou musí Gillingham s tímto výsledkem něco dělat. Najednou mu není platná defenzivní taktika a vyčkávání na mezery v obraně soupeře.
    31. ERIKSEN - 1:0
     
    31
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Zrovna jsem chtěl říci, že Tottenhamu chybí jednoduchost v zakončení, ale CHRISTIAN ERIKSEN mě přesvědčil o opaku. Vypadalo to, že Spurs budou hrát opět kombinačně, ale Gillingham a jeho fanoušky překvapil jeden z hráčů, který se mi zatím hodně líbí. Dánský fotbalista na nic nečekal, vsadil na razanci a výsledkem je projektil, jenž přistál v levém rohu branky hostů. Jak ten fotbal je občas jednoduchý. Brankář Nelson neměl šanci reagovat na tuto střelu.
     
    30
    Nemyslel nic zázračného. Akce červených začíná opět od znova.
     
    30
    Trošku nevídaný jev v tomto zápase. Jackson vhazuje na polovině Tottenhamu. Co vymyslí muž v červeném?
     
    28
    Tak teď musel být pozorný Nelson, protože domácí, konkétně Winks přenesl míč na levou stranu, tedy na Daviese, posléze se míč dostal až do vápna, kde byl přípravený Janssen, ale střelou z otočky pouze trefil brankáře Gillinghamu.
     
    27
    Hraje se čistě, možná tvrdě, ale v duchu pravidel. Tottenham zatím neměl k dispozici žádnou vážnější standardní situaci, což ale platí také o Gillinghamu!
     
    26
    Není to tak, že bychom se v prvním poločase nudili. Oba týmy chtějí hrát fotbal. Aktivnější je zatím domácí favorit zápasu. Bude to hodně o tom, jak hostům dnes vyjdou protiútoky a hlavně, jak dlouho nevstřelí soupeř branku. Onomah posílal do úniku Janssena, ale tito hráči se nyní nedohodli.
     
    25
    Akci v pětadvacáté minutě začíná domácí stoperská dvojice, tedy Carter Vickers a Wimmer.
     
    24
    Jestli zatím někdo dělá problémy hostům tak je to třeba Lamela, který po rychlé, svižné kombinaci střílel razantně vedle branky Nelsona.
     
    23
    Ale nyní to je právě celek v červeném, kdo se musí bránit. Nicméně k něčemu vážnějšímu nedojde.
     
    22
    Gillingham dnes čeká na svůj první pokus na branku a nic na tom nezměnila ani akce po levé straně, kterou přerušil Carter Vickers.
     
    21
    Daviesův centr z levé strany, posléze rychlá kombinace a celkem jednoduše to vypadalo. Míč se dostal k Eriksenovi, který chtěl otevřít skóre zápasu pokusem na zadní tyč, ale míč mířil vedle branky, kterou v prvním poločase hájí Nelson.
     
    20
    Dnes snad není akce, která by nešla přes Eriksena. Domácí ale musí být hodně trpěliví. Hosté stojí v deseti na šestnáctce. Jako kdyby chtěli hrát na protiútoky v hlavním městě Anglie!
     
    19
    Co chybělo? Hru domácích diriguje Eriksen, který na pravé straně našel Lamelu, jenž si obešel protihráče a poslal míč do vápna, kde čekal Janssen, jenž si vyskočil ale hlavou minul branku Nelsona. Mohl to být zajímavý start zápasu pro prvního střídajícího hráče tohoto utkání.
     
    18
    S tímhle nemohl trenér hostů počítat. Z pravé strany vhazuje Davies, který si vypomůže se svými spoluhráči z obrany.
     
    16
    Tak tohle je nepříjemné. Při výkopu od vlastní branky si zřejmě Bond natáhl sval a v tomto utkání nemůže pokračovat. Brankář Gillinghamu ukazoval, že to asi dál nepůjde. Vyžádal si ošetření. Do branky tak musí Nelson, který je nerozcvičený.
     
    14
    Carrol adresoval přizemní pas na Janssena, ale útočník domácích byl zastaven. Podle jeho soudu v rozporu s fotbalovými zákony, jenže sudí byl opačného názoru.
     
    13
    Janssen se snažil obtočit kolem soupeře ve vápně hostů. V jeho práci pokračoval Lamela, ale jeho střela k levé tyči zaplula vedle branky Bonda.
     
    12
    Onomah sklepl po centru Lamely míč pro Eriksena, ale ten míč neumístil vůbec dobře. Rána by šla asi vedle branky hostů. Bond začal protiútok Gillinghamu, ale ten měl jepičí život.
     
    11
    Tak dlouho se snažil Janssen navést míč na levou nohu až jeho střela byl zblokovaná. Posléze zahrozil Lamela z velice dobré pozice v době, kdy už byl ve vápně, ale střelu, která měla mířit vedle levice brankáře Bonda ukryl strážce svatyně Gillinghamu do rukavic.
     
    9
    Tohle nebyla vůbec špatná šance. Gillingham zahrozil autovým vhazováním, které doletělo do vápna a jeho autorem byl Jackson. Do vzduchu se pověsil Emmanuel Thomas, ale jeho hlavička mířila mimo. Posléze se Tottenham snaží kombinační hrou vstřelit první branku utkání.
     
    8
    Domácí se snaží tvořit hru. Dirigentem hry Hotspurs je záložník Eriksen, který patří k těm nejaktivnějším v úvodních minutách utkání.
     
    7
    Od Trippiera šel míč do zámezí. První rohový kop zápasu letěl na zadní tyč, brankář Vorm ale nemusel ukázat své brankářské umění a bude to právě muž v brance Tottenhamu, kdo bude vykopávat.
     
    6
    Míč drží Bond, který je od začátku zápasu v permanenci a na nedostatek práce si nemůže stěžovat.
     
    5
    Agilní Eriksen dostal vynikající pas na penaltu po přizemním centru Davise s z pravé strany, ale jeho pokus byl hodně nepřesný.
     
    5
    Tottenham chce od úvodu hosty zatlačit. Na nic nečeká. Jedná se o aktivní projev bílých. Carter Vickers a Wimmer si vyměňují hrací předmět. Akce Hotsuprs začíná.
     
    4
    Po dlouhé době se dostal Gillingham k míči a snad poprvé na polovinu domácích. Jenže McDonald si počínal nedovoleně. Můžeme si poznamenat útočný faul útočníka hostů.
    3.
     
    3
    Moc hezká střela z hranice třiceti metrů v podání Eriksena, který přidal na razanci. Po následném rohu hlavičkoval osamocený Carter Vickers, ale branku soupeře minul.
     
    2
    Janssen ukazuje, že tento centr z pravé strany nebyl špatný, ale hráč Hotspurs stál v ofsajdu.
     
    1
    Akce vedená přes Eriksona středem hřiště bude pokračovat autovým vhazováním.
     
    1
    Tottenham měl k dispozici výkop. Nákop mířil na Onomaha, ale akce domácích začíná od stoperů bílých.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky nastupují na hrací plochu. Tottenham dnes uvidíme v bílých dresech, Gillingham v červených.
     
    Úvodní sestavy:

    Tottenham Hotspur: Vorm – Trippier, Wimmer, Carter Vickers, Davies – Winks, Carrol, Onomah, Eriksen, Lamela – Janssen
    Náhradníci: Walkes, N´Koudou, Vertonghen, Edwards, Whiteman, Wanyama, Heung-Min Son

    Gillingham FC: Bond – Jackson, Ehmer, Oshilaja, Konchesky – Dack, Byrne, Wright, Emmanuel -Thomas – Osadebe, McDonald
    Náhradníci: List, Donnelly, Oldaker, Nelson, Knott, Pask, Wagstaff

    Rozhodčí: Coote – Lugg, George (všichni Anglie).
     
    Gillingham FC
    Hostující mužstvo hraje v současné době League One, tedy třetí nejvyšší anglickou soutěž (po Premier League a Championship). Vstup do nové sezony se velkému outsiderovi dnešního zápasu vůbec nepovedl. V osmi odehraných střetnutích získal jedenáct bodů.

    V posledních třech zápasech navíc ani jednou nebodoval za tři body. Naposledy nestačil na Port Vale poměrem 1:2 (hrálo se na hřišti soupeře), když v prvním poločase skóroval Wright, jenže protivník odpověděl dvěma brankami v posledních patnáctiminutovce zápasu..

    Gillingham dnes může opravdu pouze překvapit. Jak už jsem řekl, jeho výhra by mnohé zaskočila, ale v pohárech občas dochází k velkým senzacím a proč by se nemohla právě jedna urodit dnes?
     
    Tottenham Hotspur
    Domácí mužstvo se řadí k předním anglickým celkům. Dnes bude jednoznačně obrovským favoritem a pakliže by nepostoupilo, jednalo by se o velkou senzaci.

    Jedná se o první duel v anglickém ligovém poháru pro tento celek v letošní sezoně. V sezoně, kterou Tottenham nezačal zle v Premier League, když po pěti odehraných zápasech má na svém kontě jedenáct bodů. V lize zatím nepoznal příchuť porážky. Navíc již dva duely v řadě neinkasoval. Naposledy na domácím hřišti zdolal Sunderland nejtěsnějším možným rozdílem 1:0, když se ve druhém poločase prosadila jedna z největších hvězd Tottenhamu Harry Kane.

    Spurs obhajují z loňské sezony třetí pozici za sportovní senzací s Leicesteru a Arsenalem. Rozhodně mají velké ambice nejen v lize, ale také v anglickém ligovém poháru.

    Hráči z White Hart Lane dokázali tuto soutěž již čtyřikrát vyhrát, dvakrát dokonce ovládli Premier League.
     
    Krásný večer, je před námi třetí kolo anglického ligového poháru, kde se střetne Tottenham Hotspur s FC Gillingham. Utkání začíná v 21:00 a textovým přenosem vás provede Vít Muzikář.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Vít Muzikář

    Branky: 31. Eriksen, 48. Eriksen, 51. Janssen (pen.), 65. Onomah, 68. Lamela

    Karty:   43. Onomah (TOT)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 12:0. Střely mimo: 15:4. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 7:8.
    Tottenham Hotspur: Vorm – Trippier, Wimmer, Carter Vickers, Davies (81. Walkes) – Winks, Carrol, Onomah, Eriksen (60. N´Koudou), Lamela – Janssen (75. Edwards)
    Náhradníci: Walkes, N´Koudou, Vertonghen, Edwards, Whiteman, Wanyama, Heung-Min Son

    Gillingham FC: Bond (16. Nelson) – Jackson, Ehmer, Oshilaja, Konchesky – Dack (80. Knott), Byrne, Wright, Emmanuel -Thomas´(60. Wagstaff) – Osadebe, McDonald
    Náhradníci: List, Donnelly, Oldaker, Nelson, Knott, Pask, Wagstaff

    Rozhodčí: Coote – Lugg, George (všichni Anglie)
    bahis siteleri