Toronto – Detroit 1:2 (kon.) | Carolina – Washington 3:2 (3:2 po s.n.) | Ottawa – Buffalo 2:4 (kon.)
Arizona – San Jose 3:1 (kon.) | Los Angeles – Dallas 3:6 (kon.) | Pittsburgh – Columbus 3:5 (kon.)
Boston – Philadelphia 1:0 (po pr.)
konec
Ottawa Senators
2:4 (0:1, 1:2, 1:1)
Buffalo Sabres
Sobota 08.10.2016, 01:40 • Canadian Tire Centre, Ottawa • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
     
    OTTAWA SENATORS

    Domácí hokejisté si v přípravě vedou docela solidně. Odehráno mají šest utkání a v případě bodového zisku by byli na osmi bodech. Dosud totiž Senátoři třikrát zvítězili, dvakrát byli poraženi v prodloužení či v samostatných nájezdech a jen jednou prohráli po šedesáti minutách. Naposledy Ottawa doma v prodloužení přetlačila Toronto v poměru 3:2. Ve skvělém světle se v tomto utkání předvedl především Derick Brasard, který jednu branku vstřelil a na další dvě přihrál.
     
    BUFFALO SABRES

    Hosté z Buffala mají velmi podobnou bilanci jako domácí, avšak na svém kontě mají o jednu prohru po šedesáti minutách více a vinou toho jsou tedy o krapet horši než Senátoři. Na rozdíl od Ottawa hráli Sabres dosud poslední utkání venku a na ledě Caroliny zaznamenali porážku 2:3 po samostatných nájezdech. Především ofenzíva si ale v přípravě nevede moc dobře, neboť v šesti zápasech nastřílela jen deset branek.
     
    Dnešní soupeři se v rámci letošním přípravy již jednou utkali a byla z toho výhra Buffala. To sice dvakrát prohrávalo, ale nakonec utkání dotáhlo do prodloužení, ve kterém ve prospěch Sabres rozhodl Jake McCabe! Senátoři tak svému dnešnímu soupeři mají, co oplácet.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Úvodní sestavy:

    Ottawa Senators: Anderson (Hammond) – Phaneuf, Methot, Ceci, Wideman, Karlsson, Chabot, Borowiecki – Turris, Ryan, Pyatt, Smith, Brassard, Kelly, Neil, Dzingel, Pageau, Stone, Hoffman

    Buffalo Sabres: Lehner (Ullmark) – Guhle, McCabe, Gorges, Nelson, Falk, Franson – Kane, Eichel, Reinhart – Nylander, Girgensons, Fasching – Ennis, Larsson, Foligno – Deslauriers, Grant, Gionta.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:25
    Ottawa se rychle dostala do útočného pásma, nicméně jeden z hostů se provinil přihrávkou rukou a hra je poměrně záhy po úvodním buly přerušena.
     
    00:43
    Domácí jsou zatím aktivnější. První zákrok si připisuje Lehner, jenž čelil Pyattově střele ze solidní pozice.
     
    01:59
    Nejprve střílel Hoffman a poté znovu aktivní Pyatt! Lehner je zatím pozorný a celkem v pohodě likviduje pokusy soupeře.
     
    02:47
    Nyní už registrujeme také jednu přesnější střelu na druhé straně ledové plochy. Anderson zneškodnil pokus Zemguse Girgensonse.
     
    03:32
    Buffalo se dobře usadilo v útočném pásmu a Anderson se hned musel ohánět. Postupně zastavil střelu Ennise, Larssona a nakonec i Fransona.
     
    04:06
    Hra se přesunula do neutrální zóny. Brassard se sice snažil získat kotouč, avšak jeho důraz zatím k zisku nevedl.
     
    05:57
    Ani jeden z celků se v posledních vteřinách ne a ne usadit v útočném pásmu. Od dobrého tlaku Buffala ze čtvrté minuty jsme dosud neviděli další zakončení.
     
    06:38
    Až teď musel po delší době zasahovat opět Robin Lehner, jenž si poradil se Ceciho ránou. Po ofsajdu Ottawy je tedy komerční přestávka.
     
    06:49
    Hned po Dzingelově pokusu se k dorážce dostal Bobby Ryan, avšak tomu se puk svezl po čepeli a zamířil mimo tři tyče.
     
    07:51
    Buffalo chvíli drželo hru ve středním pásmu, avšak nyní už musel dávat pozor Lehner, kterého chtěl prověřit Ceci. Bomba ottawského obránce byla sražena Fransonem.
     
    09:19
    Velká šance domácích! Neil nejprve dobře zabral u mantinelu, kde dohrál Larssona a dostal puk k Chrisi Kellymu. Jeho střelu zastavila až tyč Lehnerov svatyně.
     
    10:41
    Sabres právě vstřelili branku!
    Domácí trefili jen tyč a hosté to po chvíli okamžitě trestají. Před bránu dobře postavený SAM REINHART dokázal šikovně tečovat nahození Nelsona, jenž pálil od modré čáry. Anderson na tuto změnu směru nedokázal reagovat a poprvé v utkání loví puk ze své sítě. Asistence: Casey Nelson
     
    12:14
    Ottawa si navíc po inkasované brance zahraje oslabení. Dvě trestné minuty za nedovolené bránění si odsedí Mike Hoffman (OTT).
     
    12:43
    Úvod oslabení vyšel domácím na výbornou. Kotouč totiž letí až k bráně Robina Lehnera.
     
    13:39
    Do konce Hoffmanova vyloučení zbývá zhruba půlminuta a Buffalo svůj ofenzivní postup zastavuje zbytečnou chybou. Ofsajd a buly ve středním pásmu.
     
    13:57
    Teď už sice Anderson musel na led, avšak s Fransonovým nahozením si bezpečně poradil a vyloučený Hoffman bude za chvíli zpět.
     
    14:14
    Domácí v plném počtu.
     
    15:52
    Po komerční přestávce se pokračuje ve hře. Dzingel prověřil Lehnera, nicméně ten zasahuje betonem. Stejně se svou střelou dopadl i Erik Karlsson.
     
    16:48
    Domácí teď mají více ze hry, nicméně na pozorného Lehnera zatím ne a ne vyzrát. Jako poslední to teď zkusil Smith, avšak ten napálil jen blokujícího Gorgese.
     
    17:41
    Navíc je tady další přesilová hra Buffala. Tentokrát jde na lavici hanby Derick Brassard (OTT), jenž se provinil sekáním.
     
    18:12
    Eichel sice vyhrál vhazování v útočném pásmu, avšak po chvíli se kotouč odrazil jen do středního pásma, což vyhovuje spíše domácím hokejistům.
     
    19:24
    Hraje se poslední minuta třetiny a Buffalo se pořád nemůže natrvalo usadit v útočném pásmu. Zdá se, že na přesilové hry soupeře je Ottawa dobře připravena.
     
    19:41
    Domácí v plném počtu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní perioda je u konce a spokojenější jsou zatím hosté. Do první gólovky se sice dostala Ottawa, avšak Kelly trefil jen tyč a téměř z protiútoku udeřilo Buffalo. Nelson dobře vypálil od modré čáry a Sam Reinhart puk tečoval mimo dosah Craiga Andersona. Posléze hráli hosté dvě přesilové hry, nicméně ty domácím moc potíži nepřinesly a první třetina tedy končí výsledkem 0:1!
     
    Další třetina začne přibližně v 2:29.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:50
    Ottawa začala druhou třetinu aktivně, nicméně výsledkem je pouze zakázané uvolnění. Hra se tedy stěhuje před Andersona.
     
    21:24
    Jack Eichel (BUF) si v souboji s Karlssonem pomohl držením a v přerušení poslušně míří na lavici hanby, kde si odsedí dvouminutový trest.
     
    22:00
    Stone před Lehnerem výborně tečoval nahození spoluhráče a následně ještě dorážel bekhendem! Ani jeden pokus si ale cestu za Lehnerova záda nenašel.
     
    22:50
    Kotouč se při další ofenzivní snaze Ottawy odrazil až do ochranné sítě. Do konce přesilové hry zbývá 34 vteřin.
     
    23:24
    Hosté v plném počtu.
     
    23:38
    Sabres právě vstřelili branku!
    Domácí sice od začátku třetiny měli převahu, ale skórují opět hosté. Jack Eichel se po návratu z trestné lavice okamžitě zapojil do hry, výbornou přihrávkou našel MARCUSE FOLIGNA a ten našel prostor nad Andersonovým ramenem. Asistence: Jack Eichel, Zemgus Girgensons
     
    24:39
    Sabres jsou po vstřelené brance na koni a Anderson se musel znovu ohánět. Dvojice Deslauriers – Gionta na něj ale nevyzrála.
     
    25:26
    Zemgus Girgensons (BUF) pracoval před brankářem až příliš důrazně a nakonec z ledu odchází se dvěma trestnými minutami za nedovolené bránění brankáři.
     
    25:56
    Dobrou střelou od modré čáry se prezentoval Erik Karlsson. Jeho projektil však narazil na Lehnerův beton a poté se puk odrazil do ochranné sítě.
     
    27:22
    Sabres právě vstřelili branku!
    Hosté v oslabení přidávají třetí branku. Po nepřesné střele Diona Phaneufa se Kaneovi podařilo posunout puk k rozjetému DEREKU GRANTOVI a ten už si s Andersonem věděl rady. Asistence: Evander Kane
     
    27:42
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Vyloučený Girgensons je sice zpátky na ledě, ale Senátoři přicházejí s rychlou odpovědí na třetí branku Buffala. Ránu Toma Pyatta vyrazil Lehner jen k JEANU-GABRIELU PAGEAUOVI, který dorážkou z úhlu prostřelil dosud nepřekonatelného gólmana Šavlí. Asistence: Tom Pyatt, Thomas Chabot
     
    28:24
    Domácí se znovu velmi rychle dostali do útočného pásma, avšak tentokrát si Lehner poradil a následuje komerční přestávka.
     
    28:40
    Obrovská šance na snížení! Zack Smith poslal puk skvělou přihrávkou na hůl Bobbyho Ryana, ale ten si při přečíslení vylámal zuby na skvěle chytajícím Lehnerovi!
     
    29:36
    Menší tlak Ottawy na chvíli ustál a dopředu se derou hosté. Anderson si ale nyní poradil se Folignovým i Larssonovým zakončením.
     
    30:41
    Po další komerční přestávce se do útoku tlačí Senátoři. Dosud jediná Pyattova rána však byla sražena dobře postaveným Falkem.
     
    31:21
    Domácí se pokusili přitvrdit a Deslauriers s Girgensonsem schytali tvrdší hity. Po krátkém otřesu však v pohodě pokračují ve hře.
     
    33:28
    Sledujeme poměrně nezáživnou pasáž. Falk ani Borowiecki na druhé straně neuspěl a tak se hra dostává opět do neutrální zóny.
     
    34:36
    Trochu více ze hry však momentálně mají hosté, kteří se snaží prodrat do zajímavější střelecké pozice. Zatím bez výsledku.
     
    35:19
    Znovu to zkoušel v posledních chvílích aktivní Mark Borowiecki. Tentokrát ale netrefil ani prostor mezi třemi tyčemi.
     
    36:41
    Rychlý výpad Girgensonse byl zakončen střelou, jež byla sražena vysoko nad bránu. Čas na další komerční přestávku.
     
    37:11
    Krásnou akci teď předvedl Dzingel, jenž se dokázal uvolnit a povedeným zakončením trefil konstrukci Lehnerovy svatyně.
     
    37:46
    Buffalo se osvobozuje jen za cenu zakázaného uvolnění. Hra se vrátí před Lehnera.
     
    39:29
    Je tady poslední minuta druhé třetiny. Ottawa se ještě před přestávkou snaží o korekci skóre, nicméně Lehner si pohlídal Karlssonovo zakončení.
     
    39:52
    Kelly už v útočném pásmu nic nevymyslel a Buffalo už si zbytek třetiny bezpečně pohlídá.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá část je minulostí a také po ni jsou spokojenější hosté. Ti totiž dokázali zvýšit vedení, když se nejprve trefil Marcus Foligno a ve 28. minutě ve vlastním oslabení navíc také Derek Grant. Ottawa sice bleskově odpověděla zásluhou Jeana-Gabriela Pageaua, avšak na další snížení se domácí zatím nezmohli. Uvidíme, co nám týmy předvedou ve třetí části, která začne přibližně v 3:24.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:36
    S první ofenzívou ve třetí části přispěchali hosté. Reinhart hodně minul, avšak puk se odrazil k Larssonovi a ten už Andersona donutil k zákroku.
     
    41:06
    Na druhé straně se připomněl Zack Smith, jenž šikovně tečoval nahození jednoho z domácích. Také Lehner byl připraven.
     
    41:57
    Překonat hostujícího gólmana se nyní pokusil i Dion Phaneuf. Nutno říci, že jeho bekhendové zakončení Lehnera jen tak polechtalo.
     
    43:10
    Ani další snaha Ottawy se nesetkala s úspěchem a Buffalo po chvíli vyhazuje kotouč na icing. Vhazovat se bude u Lehnera.
     
    43:14
    Okamžitě po buly vyslal tvrdou ránu Erik Karlsson, nicméně také jeho bomba našla jen připraveného Lehnera.
     
    44:41
    Domácí pokračují v aktivitě, ale tentokrát to byl Anderson, kdo musel přerušit hru. Neil se sice chvíli zlobil, neboť byl důrazně atakován, ale vylučovat se nebude.
     
    45:50
    Čárový sudí inkasoval nepříjemný zásah a hra je tedy přerušena. Doufejme, že to nebude nic vážného.
     
    46:10
    Nyní už se sice opět chvíli hrálo, avšak po dalším přerušení je tady komerční přestávka.
     
    46:58
    Pokračuje se ve hře a do útoku se derou domácí, kteří by potřebovali rychlé snížení. Pageauova střela však skončila sražena v ochranné síti.
     
    48:18
    Sabres právě vstřelili branku!
    Místo snížení domácích ale přichází čtvrtý zásah Buffalo. Sam Reinhart tentokrát nezakončoval jako při první brance, místo toho vylepšil pozici pro EVANDERA KANEA a tento útočník Šavlí si věděl rady! Anderson byl proti jeho zakončení zcela bez šance. Asistence: Sam Reinhart
     
    49:22
    Domácí se sice samozřejmě snaží o další útočné akce, avšak při dalším pokusu se kotouč dostal pouze na střídačku hostujícího týmu.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:30
    Po delší době se zakončením prezentoval také Bobby Ryan. Výsledkem byl ale jen jistý zákrok Robina Lehnera.
     
    Dnešní utkání v Canadian Tire Centre sleduje 14 216 diváků.
     
    51:24
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senátorům se daří poměrně rychlá odpověď na další branku soupeře. Mike Hoffman se velmi dobře protáhl podél mantinelu a poté zakombinoval s KYLE TURRISEM, jenž konečně překonal výborně chytajícího Lehnera. Asistence: Mike Hoffman
     
    51:56
    Rychle dopředu se tentokrát pro změnu vydal Jack Eichel, který okamžitě po přechodu útočné modré čáry zakončoval. Phaneuf jeho pokus dokázal srazit.
     
    52:28
    Chris Neil (OTT) u mantinelu tvrdým hitem pozdravil Guhlea a s pomstou bleskově přispěchal Nicolas Deslauriers (BUF). Byla z toho krátká šarvátka, za kterou oba kohouti dostávají pětiminutový trest.
     
    53:12
    Po rvačce Neila s Deslauriersem se hra trochu uklidnila. Ani jeden celek teď ne a ne získat převahu.
     
    53:40
    Přerušit tuto nevýraznou pasáž se pokusil Stone, jehož střela zápěstím však skončila sražena v rohu.
     
    54:37
    Dobře nyní v obraně zahrál Wideman, jenž nejprve zablokoval Nelsonovu ránu a poté přes sebe nepustil ani bekhend Dereka Granta.
     
    54:57
    Hned po buly po komerční přestávce vyslal tvrdou dělovku Marc Methot. Lehner si ale připisuje jen další úspěšný zákrok.
     
    55:45
    Domácí se řítili do přečíslení, avšak po Karlssonově postupu zakončil Smith přesně doprostřed brány. Zde byl samozřejmě připraven Robin Lehner.
     
    56:05
    Jeden z hostů nejprve zahrál vysokou holí a po pouhých pěti vteřinách od buly se puk ocitl na střídačce Buffala. Utkání pomalu spěje do finále a zdá se, že o vítězi je rozhodnuto.
     
    56:40
    Jean-Gabriel Pageau se pokusil vykřesat jiskřičku naděje. Zakončení domácího forvarda ale nesneslo nejpřísnější kritéria.
     
    58:12
    Domácí to zkoušejí se šesti hráči! Craig Anderson právě teď zmizel na střídačce.
     
    58:47
    Přeci jenom se Ottawa mohla dočkat snížení na rozdíl jedné branky. Kyle Turris by však nesměl trefit tyčku!
     
    59:28
    Josh Gorges (BUF) poslal kotouč mezi diváky a dostává dvě trestné minuty. Ještě je tady šance pro domácí.
     
    59:28
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:51
    Velký tlak domácích! Jako první to zkoušel Brassard, poté dvakrát Hoffman a nakonec ještě Karlsson. Lehner si se všemi pokusy poradil.
     
    59:51
    Desetiminutový trest ještě dostává Zack Smith (OTT), který se v brankovišti pošťuchoval s Jakem McCabem (BUF). Také on dostává stejný trest.
     
    59:56
    V samotném závěru to ještě zkusil Mark Stone. Zdá se však, že na skóre už se vůbec nic nezmění.
     
    59:57
    Robin Lehner (BUF) je sice trestán dvěma minutami za podražení, avšak to ho vůbec netrápí. Dnešní utkání totiž zvládl na výbornou!
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas je tedy u konce a vítězství slaví hosté z Buffala. Ti sice ve třetí části ještě přidali čtvrtý zářez, když se ve 49. minutě prosadil Evander Kane, avšak nakonec se museli spokojit s dvougólovým vítězstvím. Jako poslední se totiž přibližně osm a půl minuty před koncem trefil domácí Kyle Turris. Sabres se tedy v imaginární tabulce z přípravných zápasů dostávají před svého dnešního soupeře.
     
    TŘI HVĚZDY ZÁPASU

    1. Sam Reinhart (BUF) 1+1
    2. Marcus Foligno (BUF) 1+0
    3. Jean-Gabriel Pageau (OTT) 1+0
     
    Ode mě je to k tomuto utkání vše. U dalších on-line přenosů na shledanou. (04:15:34)

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 28. Pageau (Pyatt, Chabot), 52. Turris (Hoffman) – 11. Reinhart (Nelson), 24. Foligno (Eichel, Girgensons), 28. Grant (Kane), 49. Kane (Reinhart)


    Ottawa Senators: Anderson (Hammond) – Phaneuf, Methot, Ceci, Wideman, Karlsson, Chabot, Borowiecki – Turris, Ryan, Pyatt, Smith, Brassard, Kelly, Neil, Dzingel, Pageau, Stone, Hoffman
    Buffalo Sabres: Lehner (Ullmark) – Guhle, McCabe, Gorges, Nelson, Falk, Franson – Kane, Eichel, Reinhart – Nylander, Girgensons, Fasching – Ennis, Larsson, Foligno – Deslauriers, Grant, Gionta

    Rozhodčí: Kowal, McIsaac – Barton, Cormier

    Diváci: 14 216
    bahis siteleri