Česko – Norsko 6:1 (kon.)
konec
Česko
6:1 (1:0, 4:0, 1:1)
Norsko
Sobota 08.10.2016, 12:30Reprezentace žen do 18 let • Kuortane Cup
Partner:
     
    České juniorky tak po dvou porážkách a jedné výhře končí na turnaji čtyř v Kuortane třetí. Triumf připadl finské osmnáctce, která dnes porazila finskou dvacítku 4:0! Té patří druhá příčka, čtvrté je Norsko.

    Ode mě je to už všechno, do listopadové reprezentační přestávky se s vámi budu těšit u našeho ženského hokeje zase na počtenou! (14:42:50)
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Česko – 15 (39)
    Norsko – 4 (19)
     
    Nejlepšími hráčkami zápasu jsou vyhlášeny za Česko Martina Exnerová a za Norsko Lene Tendenesová.
     
    Za poslední zápas na turnaji ve finském Kuortane nejde než české hokejistky do 18 let jednoznačně pochválit! Norky tady odehrály dva skvělé zápasy, ale dneska poznaly potenciál, který v našem týmu dříme. O vítězství 6:1 rozhodla hlavně čtyřgólová druhá třetina.

    Norsko nebylo až tak pasivní, ale česká obrana ho do gólových akcí prakticky nepouštěla. Naopak šest gólů do druhé sítě ani není krutý výsledek, protože šancí jsme měli opravdu hodně.
    Vítězná radost českého týmu
     
    Konec zápasu.
    58:45 ZRNOVÁ - 6:1
     
    58:45
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak přece jenom přichází gólová tečka v podání českého týmu na závěr celého turnaje. Velký kredit si zaslouží Natálie Mlýnková, která zapisuje už šestou asistenci na turnaji. Z pravé strany se málem protáhla až před gólmanku. Soupeřka ji na poslední chvíli zablokovala, ale puk se dostal ke KATEŘINĚ ZRNOVÉ a ta zakončila přesně k tyčce – 6:1! Asistence: Nikola Dýcková, Natálie Mlýnková.
     
    58:02
    Boj o puk se na chvíli přesunul do středního pásma, kde se nám ho těsně nepovedlo prostrčit rozjeté Nikole Dýckové.
     
    57:31
    Aneta Zachová od modré čáry našla kotouči cestu mezi soupeřkami, ale už ne za záda Nyströmové. Ta chytala Norkám i na únorových Olympijských hrách mládeže.
     
    56:58
    Naopak přichází další zákrok pro Štumbaurovou z kategorie snadných.
     
    56:25
    Zdravé sebevědomí teď ukazuje český celek. Do jeho náporu se zapojila i Zuzana Martinů, nejdřív čekala před brankovištěm, pak pro změnu hledala Terezu Karlecovou. Škoda, že z toho zatím není šestá radost.
     
    55:18
    Nyní patřilo útočné pásmo pro změnu Martině Exnerové, piťukla si s Erbenovou, potom pálila. Kotouč skončil těsně nad brankou.
     
    54:37
    Předešlá pasáž bez přerušení trvala přes šest minut, teď něco podobného nechtěla dopustit Kateřina Zrnová, Norky však naši snahu před brankovištěm odrazily.
     
    53:56
    Eva Štumbaurová si pohlídala nahození rozjeté Norky Havelandové a napodruhé polaskala puk pod lapačkou.
     
    52:18
    Sluší se dodat, že česká reprezentace má třetí třetinu pod kontrolou a žádnou nepříjemnost po jedné inkasované brance nechce dopustit.
     
    51:30
    Obránkyně Aneta Zachová se neohroženě vrhla mezi přesilu soupeřek, nicméně před koncovou čarou o puk přišla. Rozhodčí už dlouho neměly důvod přerušit hru.
     
    50:38
    Veronika Lorencová se postavila do cesty soupeřce, byla to spíš právě nepřipravenost Norky, co jí poslalo k ledu.
     
    49:44
    Češky se dál snaží využívat prostoru před brankou, který na rozdíl od první třetiny už dlouho dostávají. Matoušková dorážela střelu Zrnové, nicméně to už bylo ve velkém úhlu.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 15. Exnerová (Zrnová), 27. Erbenová (Škrdlová), 29. Dýcková, 37. Hymlárová (Mlýnková, Dýcková), 39. Vozdecká (Exnerová), 59. Zrnová (Dýcková, Mlýnková) – 42. Tendenesová (Johansenová)


    Česko: Juřicová (41. Štumbaurová) – Erbenová (A), Škrdlová, Vozdecká, Martinů (A), Cornová, Zachová, Kotounová – Dýcková, Hymlárová (C), Mlýnková – Karlecová, Zrnová, Exnerová – Lorencová, Machalová, Matoušková – A. Halounová, Hornická, S. Halounová. Trenér: Jan Fidrmuc.
    Norsko: Nyströmová (Dahlová) – Bergesenová, Olsenová, Tendenesová, Knudsenová (A), Jörgensenová (A), Hagenová, Forgaardová – Siriumová, Pedersenová (C), Olsenová – Johansenová, Bergeová, M. Kristensenová – Havelandová, Brunvoldová, K. Kristensenová – Grondahlová, Larsenová.

    Rozhodčí: Nurmiová – Maijalaová, Vainionpääová (všechny FIN).
    thejrc.org