Walldorf – Darmstadt 1:0 (kon.) | Hannover – Düsseldorf 6:1 (kon.) | Heidenheim – Wolfsburg 0:1 (kon.)
Fürth – Mohuč 2:1 (kon.) | Norimberk – Schalke 2:3 (kon.) | Kolín nad Rýnem – Hoffenheim 2:1 (po pr.)
Bayern – Augsburg 3:1 (kon.) | Dortmund – Union Berlín 1:1 (3:0 po pen.)
konec
Bayern Mnichov
3:1 (2:0)
FC Augsburg
Středa 26.10.2016, 20:45 • Allianz Arena, München • Německý pohár • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, přeji Vám příjemný zbytek dne. (22:57:11)
     
    Je dobojováno! Derby mezi dvěma bavorskými celky má očekávaného vítěze. O postupu Bayernu však nebylo jasno prakticky až do posledních minut, Ji totiž v 68. minutě dokázal snížit na rozdíl jediné branky a ještě oživil hostující naděje na překvapující zvrat. Augsburgu ale na vyrovnání síly nezbyly, a tak definitivní tečku za vítězstvím klubu z Mnichova udělal v nastaveném čase střídající Alaba, jenž upravil stav na konečných 3:1.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+3. David ALABA - 3:1
     
    90+3
    Bayern právě vstřelil branku!
    V poslední nastavené minutě přidává domácí tým třetí branku a definitivně rozhoduje o svém vítězství! Hráči v červených dresech zaútočili po ose hřiště do rozevřené obrany, míč se přes dvě přihrávky dostal k levému rohu velkého vápna, odkud napřáhl DAVID ALABA a Hitz se po jeho dělovce k bližší tyči natahoval marně.
     
    90+2
    Manuel Neuer ukázal svou vynikající kopací techniku, když svůj nákop poslal až k vápnu na druhém konci hřiště. Hitz ale dobře přečetl hru a vyběhnutím na hranici šestnáctky nepustil do šance žádného domácího hráče.
     
    90+1
    Druhý poločas je prodloužen o tři minuty nastaveného času.
     
    90
    Augsburgu se šance na vyrovnání každou vteřinou rapidně snižují, nyní jeho akce skončila kvůli odmávanému ofsajdu už v samotném zárodku.
     
    89
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Julian Green, přichází David Alaba.
     
    88
    Thiago Alcântara si na ose hřiště hrudníkem zpracoval přihrávku z levé pomezní čáry a z druhého doteku vypálil asi půl metrů vedle hostující branky.
     
    87
    Domácí obléhají pokutové území Augsburgu, kolem kterého už není tolik mužů ve žlutém. Ti se snaží číhat i vepředu, aby mohli podniknout jeden z mála kontrů na Neuerovu branku.
     
    86
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Dominik Kohr, přichází Julian Günther-Schmidt.
     
    86
    Kimmich nahrál obsazenému Lahmovi, kterého podsekl Philipp Max. Kopat se tak bude proti brance, kterou hájí Marwin Hitz.
     
    85
    Zápas se nám rychle blíží ke konci, Bayern po inkasované brance svého soupeře do ničeho nepouští a zatím si bez komplikací hlídá nejtěsnější možné vedení.
     
    84
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Renato Sanches, přichází Arturo Vidal.
     
    83
    Dong-won Ji na vysoký centr z půlky hřiště hlavou ani ve výskoku nedosáhl, z rozehrávky Augsburgu tak nic nebylo a dopředu naopak míří domácí.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Coman (Bayern Mnichov).
     
    81
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Mats Hummels, přichází Holger Badstuber.
     
    81
    Ne na dlouho. Kingsley Coman to u vápna přehnal s důrazem a byl mu odpískán útočný faul. Na řadu přichází střídání a rozehrávka Marwina Hitze.
     
    80
    Alcântarův centr ale neprošel přes hlavu prvního obránce v dresu Augsburgu. Díky autu Lahma však akce Bayernu pokračuje.
     
    79
    Coman si dobře pokryl balón a ochotně si došel pro faul. Následuje domácí standardka z rohu velkého vápna.
     
    78
    Thomas Müller krátce po hostujícím ofsajdu zakončoval ze šestnácti metrů, míči ale nedal dostatek razance a navíc jej poslal přesně doprostřed branky do Hitzovy náruče.
     
    77
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Ja-cheol Koo, přichází Halil Altintop.
     
    76
    Renato Sanches dnes nehraje nejlepší zápas, nyní už poněkolikáté unáhleně zakončil ze střední vzdálenosti, přičemž Hitz vůbec zasahovat nemusel.
     
    75
    Coman se rychlou kličkou zbavil svého hlídače, ovšem centr k vzdálenější tyči zneutralizoval dobře postavený Gojko Kačar.
     
    74
    Augsburg se vrátil až k Hitzovi, jenž nepředvedl ideální výkop, nicméně Coman po přihrávce od Müllera na hranici pokutového území o balón přišel.
     
    73
    Rychlá souhra Bayernu ztroskotala na Greenovi, z jehož kopačky šel míč do volného prostoru, v němž byl jako první Marwin Hitz a snadno získal míč do hostujícího držení.
     
    72
    Alcântara mírně přenesl hru na levou stranu, Sanches se z ní rozběhl do vápna, jenže Müller mu plánovanou narážečkou nestihl balón vrátit.
     
    71
    Na domácím celku najednou jde vidět jistá nervozita, další chybu v kombinaci ale Augsburg tentokrát nepotrestal.
    68. Dong-Won JI - 2:1
     
    68
    Augsburg právě vstřelil branku!
    No vida, v osmašedesáté minutě máme zničeho nic zaděláno na zajímavou zápletku! Boateng uprostřed hřiště pokazil jednu z mnoha krátkých přihrávek a toho ukázkově využil DONG-WON JI. Ten po levé straně lehce doběhl k šestnáctce, zadrobil před posledním obráncem, a parádní ranou pod horní tyč překonal bezmocného Neuera.
     
    67
    Po divočejším úvodu druhé půle se hra opět uklidnila, Bayern nyní kombinuje na útočné polovině, avšak hodně daleko od Hitze.
     
    66
    Nově příchozí Jonathan Schmid parádně vystínoval kličkujícího Sanchese a ten bez cizího přičinění zakopl míč do autu.
     
    65
    Rohový kop Bayernu rozehrál Alcântara nakrátko k Boatengovi, jenže jeho zakončení z dobrých pětadvaceti metrů chybělo k ohrožení branky opravdu hodně.
     
    64
    Thomas Müller si poradil v zahuštěném prostoru, z půlkruhu před pokutovým územím ale vypálil jen do míst, které si Marwin Hitz dokázal pohlídat.
     
    62
    Bernatův pas z levého konce pokutového území přistál jen na horní části brankové konstrukce, po výkopu Hitze se ale domácí k míči vrátili.
     
    61
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Georg Teigl, přichází Jonathan Schmid.
     
    60
    Maxův dobrý centr z levého konce hřiště směřoval před Neuerovu branku, Dong-won Ji na míč ale o pár centimetrů nedosáhl!
     
    59
    Nákop Boatenga směřoval mezi jeho dva spoluhráče na hranici velkého vápna, kde ale byli důraznější stopeři Augsburgu.
     
    57
    Ani druhá penalta nebyla ve druhé půli proměněna! Tentokrát se nemůže radovat Thomas Müller, který Hitzovu branku výrazně přestřelil!
     
    56
    Jeden z hostujících hráčů zasáhl ve vápně míč rukou a je z toho penalta pro Bayern!
     
    55
    Právě Teigl byl na vlastní polovině donucen zakopnout balón do autu. Mnichovští tak zůstávají v útoku.
     
    54
    Georg Teigl doběhl s míčem až k rohovému praporku, kde se o něj postaral čistě skluzující Bernat. Pro Augsburg z toho nebude ani roh.
     
    53
    Právě Kohra si za svými zády pohlídal Hummels a nechal projít míč do zámezí.
     
    52
    Dominik Kohr u pomezní čáry udeřil loktem Sanchese do oblasti hlavy, za což byl jako druhý hostující hráč odměněn žlutou kartou.
     
    50
    Bayern se znovu nastěhoval na útočnou polovinu, kde se však Alcântara prezentoval nákopem do zámezí. Rozehrávat tak může Hitz.
     
    49
    Skvělý Neuer! Míč si na penaltový puntík postavil Ja-cheol Koo, který vystřelil ze svého pohledu k pravé tyči, ovšem domácí gólman jeho úmysl vystihl a balón vyrazil. Jeden z hostů se pak ještě dostal k dorážce, ale ta se mezi tři tyče nevešla.
     
    48
    A skutečně se tak bude dít! Hummels ve vápně zezadu přistrčil již padajícího Kačara a sudí hodně necitlivě nařídil v hostující prospěch pokutový kop!
     
    47
    Joshua Kimmich se dopustil menšího faulu, Augsburg tak má vůbec poprvé v zápase k dispozici standardní situaci, ze které může zatopit Neuerovi.
     
    46
    Počátečního výkopu se ve druhé půli ujali domácí, kteří se po několika vteřinách dostali i do zakončení, jenomže aktivní Alcântara z hranice velkého vápna opět minul.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    V úvodní půli zápasu mezi Bayernem Mnichov a Augsburgem jsme se žádného překvapení nedočkali. Svěřenci Carla Ancelottiho se už ve druhé minutě ujali Lahmovou zásluhou vedení. To ve 41. minutě zdvojnásobil americký útočník Julian Green, a tak je Bayern na nejlepší cestě k postupu do další fáze německého poháru.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    V samotném závěru první půle přišel na řadu ještě jeden domácí roh, s jehož bráněním ale obrana Augsburgu už žádné problémy neměla.
     
    45
    Alcântarův centr bezprostřední nebezpečí nepřinesl, v menším závaru před brankou se ale ke střele dostal Mats Hummels a jeho zablokované zakončení minulo domácí svatyni jen o pár decimetrů!
     
    44
    Kingsley Coman se ve vápně dostal do kleští mezi Teigla a Hitze, kteří mu společně ukopli balón na rohový kop.
     
    43
    V kabině Bayernu bude o poločasové pauze pravděpodobně panovat naprostá pohoda, výkon domácího týmu je zatím přesně takový, jak si Carlo Ancelotti asi představoval.
    41. Julian GREEN - 2:0
     
    41
    Bayern právě vstřelil branku!
    O pár sekund později už se domácí dočkali! Lahm dloubl balón k pravé autové čáře k Müllerovi, na jehož milimetrově přesný centr si naskočil nehlídaný JULIAN GREEN a Hitz na jeho hlavičku už nedosáhl.
     
    40
    Jenom to zahučelo! Thiago Alcântara si popošel na osu hřiště a narazil si balón s Greenem. Španělský středopolař poté zakončil z první, ovšem míč letěl těsně vedle levé tyče Hitzovy branky!
     
    39
    To opět platilo jen několik málo vteřin. Další akce Bayernu tak začíná od stoperů Boatenga s Hummelsem.
     
    38
    Philippa Lahma zklamalo zpracování dlouhé přihrávky a po faulu Bernata na Teigla putuje balón do držení hostujících fotbalistů.
     
    37
    Renato Sanches byl ve středovém kruhu očividně přidržen, kolotoč přihrávek v podání Bayernu tak může v poklidu pokračovat.
     
    36
    Thomas Müller dostal od Alcântary přihrávku do pokutového území, jenže z pravé strany zakončil jen vysoko nad branku Augsburgu.
     
    35
    Ofenzivně laděný Georg Teigl se vydal na útočný výlet, hluboko na útočné polovině ale byl odzbrojen a nyní se musí poslušně vrátit na pozici pravého obránce.
     
    34
    Domácí mají po rychlém gólu výraznou územní převahu, kromě gólového momentu ze druhé minuty si ale žádnou další větší šanci dosud nevypracovali.
     
    33
    Thomas Müller se na pravé straně rozběhl příliš pozdě a Sanchesovu přihrávku do volného prostoru už ve hřišti nedostihl.
     
    32
    Ten ale skončil ještě před domácí střídačkou, před zraky Carla Ancelottiho uvedl míč zpět do hry vhazující Juan Bernat.
     
    31
    Zadní řady Augsburgu se vymanily z nepříjemného napadání a nyní už mají více času na přechod do útoku.
     
    30
    Dělo se tak skutečně hodně pomalu, celou akci zrychlila až kolmice Alcântary, po které Green z brankové čáry přihrál jen do rukavic Hitze.
     
    29
    Zleva doprava a zase nazpátky. Mnichovští se nikam neženou a po faulu Jankera mohou z klidu rozehrávat a ještě více se přiblížit pokutovému území.
     
    28
    Standardní situaci v podání Alcântary si hosté s přehledem pohlídali, protiakci Teigla si pak zkontroloval Bernat.
     
    27
    Bernatův centr přes Teigla kýžené ovoce rovněž nepřinesl. V pokračující akci Bayernu poté Daniel Baier zajel do Comana a vysloužil si první žlutou kartu.
     
    25
    Rozehrávku z rohu hřiště si naopak vyzkoušeli domácí. Alcântara adresoval míč před vápno k Sanchesovi. Ten nahrál doprava Lahmovi, nicméně z jeho pasu obsazený Hummels nic nevytěžil.
     
    24
    Dong-won Ji byl zahnán až k rohovému praporku, kde na úkor Bernata nezískal roh ani aut, a tak následuje výkop Manuela Neuera.
     
    23
    Bernatův krátký centr z levé strany si Green ve vápně nezpracoval, z druhé strany pak posílal míč Lahm, jenže ani Müller se mezi několika zadáky neprosadil.
     
    22
    Hostům zatím nefunguje zhola nic, Hitzova rozehrávka nyní dolétla až do zámezí a ofenzivní hráči Augsburgu se tak znovu nedostali do hry.
     
    21
    Z větší vzdálenosti to zkusil i portugalský mladíček Renato Sanches, jehož pokus ale prolétl několik metrů nad horní tyčkou Hitzovy branky.
     
    20
    Na druhé straně se do vzduchu zavěsil Neuer a pohodlně lapil nákop před jeho branku. Dopředu se tak opět pomalu vydávají domácí.
     
    19
    Thiago Alcântara si pár metrů před šestnáctkou prudce zasekl balón a zbavil se tím obránce, jenomže následná střela poslala míč nad hostující svatyni.
     
    18
    Mnichovští se sami vrátili z blízkosti velkého vápna až ke středovému kruhu, přes deset zatažených mužů ve žlutém se do palebných pozic dostávají velmi složitě.
     
    17
    Georg Teigl se individuálně probil za polovinu hřiště, u které ale narazil na Hummelse. Sudí k nelibosti fanoušků nařídili rozehrávku Augsburgu, nicméně ta Neuerovi rozhodně problémy nenadělala.
     
    15
    Sanchesova přihrávka byla sražená do strany, u které pak balón ve hřišti neudržel Hummels. Také v tomto případě ale hosté míč rychle ztratili.
     
    14
    Jenomže jeho útočná akce měla velmi krátkého trvání, Hummels celou situaci uklidnil malou domů na Neuera, který s rozehrávkou nikam nespěchá.
     
    13
    Juan Bernat se na levé straně neprobil přes důrazného Jankera, který vybojoval míč do držení Augsburgu.
     
    11
    Po centru Daniela Baiera se do vzduchu nejvýše vyšplhal Hummels a pohodlně dostal balón doprostřed hrací plochy.
     
    10
    Po deseti minutách se s míčem poprvé výrazněji pomazlili i hosté, kteří budou po zákroku Bernata dokonce rozehrávat úvodní rohový kop.
     
    9
    Defenzíva Augsburgu vytlačila domácí fotbalisty až k půlící čáře a poté ještě hlouběji, až do prostoru u branky zatím nezaměstnaného Neuera.
     
    8
    Lahm s Müllerem na pravé straně tentokrát nic nevymysleli, odraženého balónu se pak sice ujal Kimmich, ovšem jeho pokus ze střední vzdálenosti neprošel ani do vápna.
     
    7
    Joshua Kimmich z osy hřiště roztáhl hru až k pravému rohovému praporku, kde si ale Müllera zkušeně pohlídal Stafylidis a umožnil Hitzovi vykopávat.
     
    6
    Hosté zkusili zaútočit po levé straně, jenomže Dong-won Ji se svou přízemní přihrávkou do pokutového území nemohl přidělat obraně Bayernu žádné problémy.
     
    5
    Lahmův nákop vpřed přelétl Greena i všechny ostatní hráče a balón tak doplachtil až do náruče Marwina Hitze.
     
    4
    Augsburg po rozehrávce znovu rychle přišel o balón a nyní musí sledovat postupnou kombinaci Bayernu.
    2. Philipp LAHM - 1:0
     
    2
    Bayern právě vstřelil branku!
    Přesně takovýto úvod si domácí tým určitě představoval, Mnichovští se už ve druhé minutě radují z vedoucího gólu! Janker uprostřed hřiště ztratil balón, který podél pravé pomezní čáry potáhl PHILIPP LAHM. Ten si u vápna narazil s Müllerem a přízemní střelou k vzdálenější tyči nedal Hitzovi šanci zasáhnout.
     
    1
    V téměř vyprodané Alianz Areně je rozehráno! Úvodního výkopu se zhostili hosté, kteří nastupují v kompletně žlutých dresech, zatímco hráči Bayernu hrají v tradičních červenobílých barvách.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Bayern Mnichov: Neuer – Lahm, Boateng, Hummels, Bernat – Kimmich, Alcântara, Sanches – Müller, Green, Coman.
    Náhradníci: Ulreich – Alaba, Badstuber, Alonso, Vidal, Robben, Lewandowski.

    FC Augsburg: Hitz – Teigl, Janker, Hinteregger, Stafylidis – Kačar, Baier – Koo, Kohr, Max – Ji.
    Náhradníci: Gelios – Feulner, Altintop, Verhaegh, Günther-Schmidt, Morávek, Schmid.

    Rozhodčí: Stegemann – Fischer, Storks.
     
    Vzájemné zápasy

    14.02.2016 Augsburg – Bayern 1:3
    12.09.2015 Bayern – Augsburg 2:1
    12.07.2015 Bayern – Augsburg 1:2
    09.05.2015 Bayern – Augsburg 0:1
    13.12.2014 Augsburg – Bayern 0:4.
     
    FC Augsburg

    Aktuálně dvanáctý tým německé Bundesligy vyhrál jen jedno z posledních šesti utkání, nicméně první fázi DFP-Pokal nezaváhal. Už v půlce srpna se Augsburg představil na půdě účastníka páté nejvyšší soutěže z Ravensburgu, kde nikterak přesvědčivě zvítězil poměrem 2:0. O góly se postarali Koo Ja-Cheol a Raul Bobadilla.
     
    Bayern Mnichov

    Bavorský velkoklub, který se minulý týden oklepal ze tří neúspěšných zápasů v řadě, narazil v prvním kole národního poháru na čtvrtoligovou Jenu. Mnichovští na velký kvalitativní rozdíl ale nebrali ohled a nastoupili s nejsilnější možnou sestavou. O tom, že se žádné překvapení konat nebude, již v první půli rozhodl svým hattrickem Robert Lewandowski. Na konečných 5:0 pro Mnichov poté ještě upravili skóre Vidal s Hummelsem.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemný středeční večer při sledování textového přenosu ze zápasu německého poháru DFB-Pokal. Od dvaceti hodin a pětačtyřiceti minut se můžeme těšit na atraktivní duel mezi domácím Bayernem Mnichov a hosty z Augsburgu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Michal Břuchanský

    Branky: 2. Lahm, 41. Green, 90+3. Alaba – 68. Ji

    Karty:   82. Coman (BAY) – 27. Baier (AUG), 52. Kohr (AUG)

    Neproměněná penalta: 57. Müller (BAY), mimo – 49. Koo (AUG), brankář Neuer zneškodnil


    Bayern Mnichov: Neuer – Lahm, Boateng, Hummels (81. Badstuber), Bernat – Kimmich, Alcântara, Sanches (84. Vidal) – Müller, Green (89. Alaba), Coman.
    Náhradníci: Ulreich – Alaba, Badstuber, Alonso, Vidal, Robben, Lewandowski.

    FC Augsburg: Hitz – Teigl (61. Schmid), Janker, Hinteregger, Stafylidis – Kačar, Baier – Koo (77. Altintop), Kohr (86. Günther-Schmidt), Max – Ji.
    Náhradníci: Gelios – Feulner, Altintop, Verhaegh, Günther-Schmidt, Morávek, Schmid.

    Rozhodčí: Stegemann – Fischer, Storks

    Diváci: 73 500
    bahis siteleri