NY Islanders – Philadelphia 2:3 (0:1 po s.n.) | Buffalo – Toronto 1:2 (kon.) | NY Rangers – Edmonton 5:3 (kon.)
Washington – Winnipeg 4:3 (po pr.) | Tampa – Boston 3:4 (1:2 po s.n.) | Ottawa – Vancouver 1:0 (kon.)
Florida – New Jersey 4:3 (po pr.) | Chicago – Colorado 4:0 (kon.) | Dallas – St. Louis 6:2 (kon.)
Arizona – Nashville 3:2 (2:0 po s.n.) | Los Angeles – Pittsburgh 3:2 (po pr.) | San Jose – Calgary 2:3 (kon.)
konec
Ottawa Senators
1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Vancouver Canucks
Pátek 04.11.2016, 00:40 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:45
    Neskutečný tlak do brankoviště nyní předvedl hostující celek! Mike Condon ale dokázal zlikvidovat několik Erikssonových dorážek z hranice brankoviště.
     
    58:20
    Jacob Markström mizí na střídačce Vancouveru. Hosté hrají powerplay.
     
    57:01
    Hansen nejprve dobře tečoval nahození od modré čáry a poté ještě stihl dorážet, avšak Condon zasáhl špičkou levého betonu!
     
    52:04
    Domácí brankář předvedl další zákrok skvělý zákrok. Tentokrát si na něm vylámal zuby Jannik Hansen, který zakončoval z předbrankového prostoru.
     
    51:55
    Mike Condon je nepřekonatelný! Baertschi dostal přihrávku na levá kruh, avšak zcela osamocen trefil jen lapačku domácího gólmana.
     
    50:30
    Veledůležitý zákrok předvedl Condon! Hansen se totiž dostal za obranu domácích a unikal sám na brankáře, jenž zažívá debut v dresu Senátorů! Tísněn však Hansen nezakončil ideálně.
     
    45:23
    Domácí gólman sice znovu dokázal zakročit proti střele Daniela Sedina, ale poté neudržel puk a musel likvidovat i nebezpečnou dorážku.
     
    44:10
    Condon sice zlikvidoval Burrowsovu střelu, ale poté se puk odrazil před odkrytý kus brány a Horvat mohl srovnat. Neposedný kotouč však hostující útočník netrefil.
     
    42:13
    Erik Karlsson dostal přihrávku na modrou čáru a okamžitě vypálil. Tvrdá nízká dělovka prolétla těsně vedle Markströmovy tyče!
     
    40:22
    Domácí začali třetí třetinu dobře nebezpečným zakončením z mezikruží, ale nyní na dvě minuty přicházejí o přesilovou hru. Na lavici haaby totiž vinou podražení usedá Bobby Ryan (OTT).
     
    39:59
    Jannik Hansen zablokoval střelu Hoffmana a sám se poté vydal do úniku. U útočné modré čáry si krásně obhodil jednoho z domácích, avšak na Condona již vteřinu před koncem třetiny nevyzrál.
     
    39:11
    Také na konci druhé třetiny je vyloučen hostující hráč. Jedná se o Dereka Dorsetta (VAN), který se provinil hákováním. Jako přídavek pak přicházejí dvě trestné minuty za nesportovní chování, neboť Dorsett hokejkou naštvaně práskl do plexiskla.
     
    37:33
    Další dobrý zákrok hostujícího gólmana. Tentokrát ho bekhendem z předbrankového prostoru prověřil Matt Puempel, ale ani on neuspěl!
     
    37:12
    Obrovská šance domácích. Markström pouze vyrazil nepříjemně tečovanou střelu od modré čáry, ale poté se rychle dokázal přesunout proti dorážce Toma Pyatta a připsal si tak veledůležitý zákrok.
    34:42 Mike HOFFMAN - 1:0
     
    34:42
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Konečně je tady první branka zápasu. Obrovské chyby se dopustil Gudbranson, jenž rozehrávkou od mantinelu trefil pouze napadajícího Hoffmana, od kterého se puk odrazil mezi kruhy. Makrström se poté odhodlal k riskantnímu kroku, avšak nataženou hokejkou netrefil skákající puk tak, jak by si přál a sám zmiňovaný MIKE HOFFMAN toho po otočce dokázal využít k bleskové střele do opuštěné brány. Gólu už nezabránil ani chybující Gudbranson, jenž ještě chtěl zaskočit za svého gólmana. Bez asistence.
     
    31:40
    Zničehonic se ve velké šanci zjevil Bo Horvat, ke kterému propadl puk od mantinelu. Tváří v tvář proti Condonovi však hostující útočník pálil vedle.
     
    30:08
    Larsen vyslal od modré výživnou dělovku, kterou Condon pouze vyrazil, ale poté se domácí brankář dokázal roztáhnout na brankové čáře a zneškodnil i dorážku z hranice brankoviště.
     
    29:29
    Chris Neil (OTT) nyní u střídačky Senátorů tvrdě atakoval Erikssona a odměnou mu jsou dvě trestné minuty za nedovolené bránění. Zcela zbytečný faul.
     
    22:34
    Tom Pyatt (OTT) si při bránění pomohl menším šroubovákem a pochopitelně tak dostává dvě trestné minuty za hákování.
     
    19:54
    Ve velmi neobvyklé pozici se zjevil domácí kapitán Erik Karlsson (OTT), který rozhodně nevyhledává bitky, ale nyní se krátce utkal s Bo Horvatem (VAN). Jsou z toho dvě trestné minuty pro domácího beka a čtyři pro Horvata.
     
    15:43
    Výbornou přihrávku zpoza brány dostal Gaunce, nicméně jeho zakončení skončilo na hrudi dobře postaveného Condona!
     
    14:39
    Erik Karlsson se nyní špatně bráněn proháčkoval až k pravému kruhu a jedovatou střelou vystrašil Markströma, jenž nakonec zasáhl ramenem.
     
    13:38
    Zmatky před Markströmovým brankovištěm vyústily v nebezpečnou střelu Kylea Turrise. Domácí útočník z mezikruží jen tak plácl do volného kotouče a švédský gólman musel rychle zasahovat betonem.
     
    11:00
    Zack Smith (OTT) dostává pětiminutový trest za bitku a k tomu dvě trestné minuty za hrubost. Nikita Trjamkin (VAN) je na tom podobně jen ty dvě trestné minuty má za faul kolenem.
     
    09:27
    Bobby Ryan velmi šikovně tečoval nahození od modré čáry a Markström měl plné ruce práce! Nakonec dokázal zasáhnout pravým betonem.
     
    06:28
    Jenže nyní Bo Horvat (VAN) ztratil touš ze své čepele a poté si pomohl hákováním. První přesilová hra pro Sens.
     
    05:32
    V pásmu Ottawy si to v krásném pěstním souboji rozdala dvojice Mark Borowiecki (OTT) – Derek Dorsett (VAN) a nakonec to byl domácí obránce, jenž povalil soupeře. Pro oba to ale znamená pět minut na trestné lavici.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 35. Hoffman


    Ottawa Senators: Condon – Methot, E. Karlsson, Phaneuf, Ceci, Borowiecki, Claesson – Hoffman, Brassard, B. Ryan – Z. Smith, Turris, Pyatt – Dzingel, Pageau, Kelly – Puempel, McCormick, Neil.
    Vancouver Canucks: Markström – Edler, B. Hutton, Gudbranson, Sbisa, Larsen, Trjamkin – D. Sedin, H. Sedin, Hansen – Markus Granlund, Brandon Sutter, Eriksson – Baertschi, Horvat, Virtanen – Burrows, B. Gaunce, Dorsett.

    Rozhodčí: Morton, Lewis – Gawryletz, Shewchyk

    Diváci: 13 260
    bahis siteleri