Bolívie – Brazílie 0:0 (kon.) | Venezuela – Uruguay 0:0 (kon.) | Kolumbie – Paraguay 1:2 (kon.)
Chile – Ekvádor 2:1 (kon.) | Argentina – Peru 0:0 (kon.)
konec
Kolumbie A
1:2 (0:0)
Paraguay
Pátek 06.10.2017, 01:30 • Estadio Metropolitano Roberto Meléndez (Barranquilla) • Kvalifikace MS (Jižní Amerika)
Předzápasové kurzy
     
    Tohle je ode mně pro dnešní utkání vše, děkuji vám za pozornost a s přáním správného vykročení do posledního pracovního dne, se s vámi loučím a někdy příště, například u kvalifikací na Mistrovství světa, na počtenou! (03:36:34)
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 4:0. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 16:16.
     
    Domácí tak tímhle propadem v závěru utkání totálně zamíchali tabulkou kvalifikace Jižní Ameriky na Mistrovství světa v Rusku 2018! Kolumbie spadla na 4. místo, naopak Paraguay zůstala sedmá, dotáhla se ale na postupové místa už od 1 bod!

    Vinou remízy Argentiny s Peru, budou rozhodovat jen a pouze poslední zápasy této kvalifikace! Jistý postup má pouze Brazílie a Uruguay, o postup tak v posledních zápasech budou bojovat výběry Chile, Kolumbie, Peru, Argentiny a právě Paraguaye!

    Kolumbie zajíždí na horkou půdu Peru, Paraguay hostí Venezuelu, které už nejde o nic jiného, než o čest.
     
    Pestrý konec dnešního kvalifikačního utkání máme za sebou a o zážitek jsme opravdu měli postaráno! Rozuzlení tohoto zápasu totiž přišlo až na jeho samém konci! V 79. minutě dal svému týmu vedení Radamel Falcao a domácí hráči Kolumbie tak byli jednou a půl nohy na hlavním turnaji Mistrovství světa v Rusku! V 89. minutě ale takřka z ničeho nic nejprve srovnal Oscar Cardozo a v 90+2. minutě nastavení dokonal senzační obrat Antonio Sanabria!
     
    90+2
    Konec zápasu.
    90+2. SANABRIA - 1:2
     
    90+2
    Paraguay právě vstřelila branku! Tak tohle je opravdu neuvěřitelné rozuzlení dnešního utkání! Arcemu se střídaní povedlo na více, než 100 % a další střídající hráč nejspíše otáčí utkání ve prospěch Paraguaye! Ospina nejprve vyrazil přízemní centr jen před sebe, kam nabíhal ANTONIO SANABRIA a pohotově míč uklidil do prázdné brány! Zřejmě další chyba brankáře Realu Madrid tak připravila Kolumbii o jistotu Mistrovství světa už před posledním utkání!
     
    90+1
    Nyní vyrobil velkou chybu i brankář hostů, který se nechal obehrát mimo své území, nakonec jej ale zaskočil vynikající obránce!
     
    90
    To je šancí, to je šancí! Domácí si mohli vzít vedení rychle zpět, Chara ale brankáře hostí z blízka nepřekonal!
    89. CARDOZO - 1:1
     
    89
    Paraguay právě vstřelila branku!
    A to že slaví předčasně! Hosté totiž vyrovnávají stav a drží poslední naději na výlet příštího roku! Nákop Silvy vyrazil Ospina jen před sebe, což bylo jeho jednoznačnou chybou, následně se do míče chtěl opřít Sanabria, jeho zmarem ale vytvořil luxusní šanci pro OSCARA CARDOZA, který už se do takřka prázdné brány nemýlil!
     
    88
    Domácí příznivci již na tribunách vytahují pyrotechniku a světelnými úkazy pomalu, ale jistě slaví poslední číslo zámku k bráně do Ruska!
     
    87
    Žlutou kartu dostává Piris (Paraguay).
     
    87
    Střídání v týmu Kolumbie: ze hřiště odchází Aguilar, přichází Barrios.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Falcao (Kolumbie).
     
    86
    Po dalším z tvrdých zákroků se na zemi ocitl Radamel Falcao, byl to ale on, který fauloval.
     
    85
    Při hře ve středu hřiště jen připomínám, že případná výhra domácího celku je posune do hlavního turnaje Mistrovství světa v Rusku 2018! Hostům naopak tyto brány definitivně uzavře!
     
    84
    Nepřidají! Vynikající akci a přihrávku celým vápnem chtěl zakončit autor úvodní branky, na rychlý míč ale nedosáhl a skóre tak zůstává stejné.
     
    83
    Nepovedený útok hostů a dopředu mohou hosté! Přidají další zářez do zmaru hostujícího celku?
     
    82
    O vyrovnání se nyní na druhé straně snažil Romero, jeho přízemní rána ještě byla tečována, nakonec ale skončila v bezpečí brankářových rukavic!
    79. FALCAO - 1:0
     
    79
    Kolumbie právě vstřelila branku!
    A domácí se dostávají zaslouženě do vedení! Celý druhý poločas jsou lepším týmem a tady je odměna! RADAMEL FALCAO dostal krásný centr za hostující obránce, míč si skvěle zpracoval a poté krásným lobem vsítil úvodní branku! Škoda, že jsme na ni museli čekat až do závěru utkání, snad to ale zbylým deseti minutám pomůže!
     
    79
    Ani rohový kop na druhé straně nijak nenadělal starosti zatím pevné domácí obraně.
     
    78
    K exekuci další standardní situace se klasicky postavil James Rodriguez, opět ale potvrdil, že dnes tyto šance a možnosti nejsou domácím v oblibě.
     
    77
    Střídání v týmu Paraguay: ze hřiště odchází Samudio, přichází Cardozo.
     
    76
    Nyní se míč dostal až k brankáři Ospinovi, který musel na zemi řešit samostatný únik jednoho ze soupeřů. Vše ale dopadlo pro domácí tým výborně.
     
    75
    Střídání v týmu Kolumbie: ze hřiště odchází Cardona, přichází Chara.
     
    74
    Sledujeme opět tvrdé střety a pohledných akcí je jako šafránu. Ani jeden z celků si nyní nedokáže vytvořit souvislý tlak.
     
    72
    Na zemi, po dalším tvrdém souboji, zůstal ležet González. Sudí kvůli tomu přerušil nadějný brejk domácích, což se pochopitelně příznivcům Kolumbie nelíbí.
     
    70
    Přetažený centr si sice našel jeden z hostujících hráčů, míč ho ale zřejmě trefil pouze do temene, od kterého letěl až k rohovému praporku.
     
    69
    Po dalším faulu domácích budou mít hosté opět možnost standardní situace, bohužel pro ně ale z míst, od kterých se branka soupeře ohrožuje jen těžce.
    68. Rodriguez (CLM)
     
    68
    Obrovskou šanci měl nyní James Rodriguez, který se k ní dostal jen tak náhodou! Nejprve vyhrál souboj ve vápně s Balbuenou a poté do něj napálil míč ve skluzu Samudio. Od kolumbijského borce se míč odrazil velkou razancí a prostor tří tyčí minul jen o malý kousek!
     
    66
    Do velké šance se nyní řítil Romero, nakonec ale nedokázal ani vystřelit, jelikož ho vynikajícím zákrokem obral o míč Zapata.
     
    63
    Střídání v týmu Kolumbie: ze hřiště odchází Cuardado, přichází Gutieréz.
     
    62
    Po přihrávce Falcaa se pokoušel přízemní střelou překonat brankáře Silvu Aguilar, jeho velmi nepovedený pokus ale dokázal brankář Paraguaye vytěsnit.
     
    61
    Po dalším z faulů měli domácí možnost standardní situace, s tou ale naložili opravdu špatně a pokračovat tak mohou hosté.
     
    60
    V poli si zahrál i brankář domácího celku Ospina, který musel vyběhnout pro nepovedenou přihrávku do běhu soupeře. Míč ale úspěšně udržel na kopačce a následně přidal dílo k další útočné akci.
     
    59
    Jeden z domácích hráčů se postaral o vynikající střílený centr do vápna soupeře, brankář Silva byl ale výhradně proti nějaké možné šanci Kolumbie a míč vyrazil do bezpečí.
     
    58
    Ten ale domácí úplně zazdili a u míče tak budou pokračovat hostující hráči Paraguaye.
     
    58
    Domácí budou mít další možnost rohového kopu poté, co byl únik Cuardada zastaven u pomezní čáry.
     
    57
    Žlutou kartu dostává Valdez (Paraguay).
     
    56
    Hosté se nyní zlobí a diskutují s rozhodčím o faulu Fabry na jednoho z jejich hráčů a dožadují se druhé žluté karty pro hráče Kolumbie, marně.
     
    55
    Střídání v týmu Paraguay: ze hřiště odchází Moreira, přichází Sanabria.
     
    53
    Domácí vstoupili do druhého dějství podstatně aktivněji, než jejich soupeř. Další pokus Falcaa ale končí pouze na obětavém obránci.
     
    51
    Gomez nyní velmi přetáhl centr od rohového praporku a šance hostů ze standardní situace tak vyšla vniveč.
     
    50
    Nesportovní chování nyní projevil jeden z domácích hráčů, kdy po zřejmém faulu a upadnutí na trávník, vzal s sebou i protihráče, sudí ale zůstává nadále klidný.
     
    49
    Domácí dvě nyní neproměněné tutovky zřejmě moc nepotěšily, stále jsou ale na míči a kombinací na polovině soupeře si tvoří volný prostor k dalším útočným akcím.
    48. Falcao (CLM)
     
    48
    Po centru od pravého rohového praporku si nejvýše na míč naskočil Falcao a jeho pokus hlavou musel bravurním zákrokem vytáhnout opět vynikající Silva!
     
    47
    Vynikající střelou se nyní blýskl domácí Cuardado, jeho tvrdou ránu z vápna ale hostující brankář dokázal vytěsnit na roh!
     
    46
    Domácí se ihned po ztrátě zpět zmocnili míče, po jednom ze zákroků se odpískání dožadoval Rodriguez, jeho prosby směrem k sudímu ale nebyly vyslyšeny.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První dějství dnešního utkání je za námi a týmy se do kabin rozcházejí za bezbrankového stavu! Prvním poločasem zavládla nějaká epidemie tvrdých a nedovolených zákroků, kterých bylo k vidění bohužel více, než gólových situací. I přes tvrdou hru jsme nějaké ojedinělé šance vidět mohli, ani jeden z týmů se ale prosadit nedokázal. Mírně navrch měli domácí, místy je ale hosté zatlačovali zpět do obrany, kde se i tak dokázali zformulovat a tlaku soupeře úspěšně čelit.

    Druhý poločas začne přibližně v 2:35, buďte u toho s námi!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Útočnou snahu mají pochopitelně i hosté, jejich akce ale nyní končí ještě vysoko před pokutovým územím Kolumbie.
     
    45
    Domácí se nyní pohlednou kombinací dostali až k vápnu soupeře a po přihrávce Cuardada se pokusil o přízemní ránu Arias. Střela z jeho kopačky ale skončila pouze v rukavicích připraveného Silvy.
     
    44
    Nyní hosté opět uklidňují hru kombinací na své polovině, jejich přihrávky jsou ale nepřesné a je tak otázkou času, kdy o míč zase přijdou.
     
    43
    Sudí má opravdu plnou pusu píšťalky. Po dalším tvrdém střetu se ocitl na zemi Zapata, což také očím hlavního arbitra upřeno nebylo.
     
    42
    Kolumbijec Cuardado si nyní chtěl narazit do vápna s Jamesem Rodriguezem, na přihrávku své spoluhráče ale nedosáhl a pokračovat tak mohou hosté z Paraguaye.
     
    41
    Opět sledujeme opravdu nevybíravé zákroky od obou celků, otázkou ale je, zda to atraktivnosti utkání přidává, či ne...
     
    40
    Hosté nyní uklidňují hru kombinací na své polovině hřiště, kde se nebojí ani hry s brankářem, což se ale pochopitelně nelíbí osazenstvu v hledišti.
     
    39
    Žlutou kartu dostává González (Paraguay).
     
    38
    Střídání v týmu Paraguaye: ze hřiště odchází Cáceres, přichází Piris.
     
    37
    Po delší rozmluvě s hlavním arbitrem dnešního utkání, se k míči postavil James Rodriguez, který se rozhodl míč napálit rovnou na Silvovu bránu, tu ale vůbec netrefil.
     
    35
    Faulován byl nyní opět Cardona a domácí tak budou mít další možnost k ohrožení soupeřovy svatyně.
     
    33
    Na polovině soupeře jsou nyní nastěhováni hostující hráči, jejich pohledné kombinaci ale chybí nějaký nápad na finální přihrávku, popřípadě přesnější střelecký pokus.
    32. Sánchez (CLM)
     
    32
    Další šance domácích, kteří nyní promarnili dvě obrovské tutovky na vstřelení úvodní branky utkání! Na přízemní centr Cardony z levého křídla si naskočil zřejmě Sánchez, ten ale nedokázal v letu míč pořádně trefit a usměrnit za Silvovy záda!
    31. Cardona (CLM)
     
    31
    Ale tak přesto povede! Cardona se nyní dostal k míči osamocen ve vápně soupeře, jeho následnou přízemní ránu ale skvěle vyrazil ochránce paraguayské svatyně Silva!
     
    30
    Sledujeme velmi tvrdou hru především na středu pole, oba týmy si často vyměňují míč, což rozhodně k šancím nepovede.
     
    29
    Tlak hostů skončil až v zámezí, kam doputoval míč jen z jejich kopaček a prostor k další útočné akci tak budou mít domácí hráči Kolumbie.
     
    28
    K exekuci volného přímého kopu se postavil Romero, jeho následný přetažený centr ale našel pouze soupeř, který míč odvrátil do bezpečí.
     
    27
    Žlutou kartu dostává Zapata (Kolumbie).
     
    25
    Na centrovaný míč Cardony od rohového praporku, si nejvýše naskočil zřejmě Arias, jeho pokus hlavou byl ale tak moc nepřesný, že skončil skoro u rohového praporku na druhé straně hřiště.
     
    24
    Po následném nepovedeném centru ještě upadl ve vápně jeden z domácích hráčů, sudí zůstal klidný a faul neodpískal.
     
    23
    Na polovině Paraguaye byl faulován Cardona, domácí tak budou mít další přiležitost k ohrožení Silvovy brány!
     
    21
    Hra především na levé straně hřiště je velmi tvrdá, Fabra byl nyní tvrdě faulován v náběhu po křídle, vše se ale nakonec jako zázrakem obešlo bez zranění a i bez žlutého trestu.
     
    20
    Fabra byl nyní v souboji na útočné polovině později, než soupeř, poté jasně fauloval. Sudí jej ale zřejmě ještě nechá na hřišti s velkou podmínkou.
    19. González (PAR)
     
    19
    Obrovskou šanci měli nyní hosté! Jeden z hráčů Paraguaye střílel zpoza vápna za protihráčem a jeho pokus skončil na levé tyči Ospinovy svatyně!
     
    17
    Další rána mimo z kopačky Aguilara, pokračovat tak mohou hosté v další útočné akci směrem k Ospinovi.
     
    16
    Hosté se nyní s kombinací na vlastní polovině moc dlouho nezdržují a snaží se využít veškeré možnosti k přechodu na útočnou polovinu. To ale vede k častým ztrátám míče.
     
    15
    Po faulu na druhé straně měli tentokrát šanci přímého volného kopu domácí hráči, James Rodriguez jej rozehrál se spoluhráčem na krátko, ten ale poté totálně zpackal tuto možnost.
     
    13
    Po fabrově tvrdém zákroku zůstal ležet na zemi jeden z hostujících hráčů. Nejprve přijel vozík s lehátky, nakonec ale hráč sám vstal a pokračuje ve hře.
     
    12
    Ani domácí na začátku utkání nebudou ušetřeni žlutého trestu. Fabra po pohledné kombinaci ztratil míč a když jej chtěl zpět, pomohl si nedovoleně.
     
    11
    Na vlastní polovině byl tvrdě atakován Cuardado a sudí opět píská. Dnes hold hráčům ani jednoho celku zřejmě neodpustí ani jeden nedovolený zákrok!
     
    10
    Na hřišti se přiostřuje už na samém začátku utkání. Ortiz si nedal říct ani po několikátém napomenutí od sudího a ten mu za to ukazuje žlutou odměnu.
     
    9
    Hosté se ale stále lehce dostávají k míči, jako například nyní. Chybné kombinace sledujeme od obou celků a dochází tak k časté výměně balonu.
     
    8
    Sánchez se se svým mohutným tělem snažil probít středem hřiště, následně byl ale nedovoleně od míče odstaven, což nebylo očím hlavního arbitra utajeno.
     
    7
    Po nepovedené útočné akci Kolumbie se míč dostal až k brankáři hostů, kteří tak mohou pokračovat dalším přechodem na soupeřovu část hřiště.
     
    6
    Její exekutor se pokusil nacpat míč přímo do vápna soupeře, zřejmě se ale o střelu nejednalo, i tak míč doletěl až před Ospinu, který jej zkušeně pohlídal až do zámezí.
     
    5
    Obranným faulem se nyní provinil Sánchez, hosté tak budou mít první standardní situaci z nějakých 35 metrů od Ospinovy svatyně.
     
    4
    Ti opět s rozvahou pouze kombinují na své polovině, vysoký presing soupeře jim ani nedovoluje přesun na polovinu útočnou.
     
    3
    O střelu z velké vzdálenosti se pokusil hostující Ortiz, jeho ráně ale chybělo vše potřebné ke vstřelení úvodní branky. Pokračovat mohou domácí.
     
    2
    Nyní se na útočnou polovinu dostali i hostující borci, jejich kombinaci ale výborně ruší domácí obrana, která jejich přihrávky houževnatě napadá.
     
    1
    Domácí načali úvod utkání rozvážnou kombinací na své polovině, po následném vynikajícím sólu Fabry a přihrávky za obranu, míč končí až v zámezí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Základní sestavy:

    Kolumbie: Ospina – Arias, Zapata, Sánchez D., Fabra – Sánchez C., Aguilar – Cuardado, Rodriguez, Cardona – Falcao.

    Paraguay: Silva – Gómez, Valdez, Balbuena, Samudio – Moreira, Caceres (K), Ortiz, Romero Ó. – Romero Á., González.

    Rozhodčí: Marques R. (Bra).
     
    Kolumbie se nyní v kvalifikaci na Mistrovství světa 2018 nachází na 3. pozici se ziskem 26 bodů a skórem 19:16. Případnou dnešní výhrou si mohou pojistit účast na hlavním turnaji v Rusku!

    Národní tým Kolumbie hraje celou kvalifikaci vyrovnaně, z posledních pěti utkání, kdy nejprve nestačili na Argentinu, poté porazili Bolívii i Ekvádor a smírně se rozešli s Venezuelou a překvapivě i s Brazílií, brali celkem 8 bodů.

    Poslední utkání odehráli na domácím stadionu proti suverénní Brazílií, se kterou po velmi osobitém výkonu remizovali 1:1! Celé utkání bylo velmi vyrovnané, v 56. minutě srovnal stav Falcao a navázat na něj nedokázal žádný z domácích, ani hostujících hráčů.

    Paraguay se nyní nachází na 7. pozici a případnou cestu do Ruska budou mít ještě velmi těžkou! Na místo, zajišťující alespoň baráž o postup ztrácí 3 body, které jsou pouhé dvě kola před koncem obrovsky těžce dohánějící.

    Pokud chce tedy Paraguay pomýšlet na výlet do Ruska v roce 2018, musí dnes jednoznačně zvítězit a brát všechny 3 body.

    Poslední utkání odehráli hráči Paraguaye na svém hřišti proti druhé Uruguayi, na kterou jejich síly nestačily. Celé utkání sice domácí byli lepším týmem, trápila je ale koncovka, čehož hosté plně využili a i přes pouhou jednu střelu na bránu vyhráli. Rozhodující branku totiž do vlastní brány vstřelil Gomez.
     
    Všem fotbalovým nadšencům přeji krásné, brzké páteční ráno. Kvalifikace Jižní Ameriky na Mistrovství světa má dnes na programu všech pět utkání 17. kola a mimo jiné i zápas, ve kterém Kolumbie hostí výběr Paraguaye!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.

    Daniel Bertók

    Branky: 79. Falcao – 89. Cardozo, 90+2. Sanabria

    Karty:   12. Fabra (CLM), 27. Zapata (CLM), 86. Falcao (CLM) – 10. Ortiz (PAR), 39. González (PAR), 57. Valdez (PAR), 87. Piris (PAR)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 4:0. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 16:16.
    Kolumbie A: Ospina – Arias, Zapata, Sánchez D., Fabra – Sánchez C., Aguilar (86. Barrios) – Cuardado (63. Gutierrez), Rodriguez, Cardona (75. Chara) – Falcao.
    Náhradníci: Bacca, Barrios, Castellanos Serrano, Gutierrez, Chara, Medina, Moreno, Murillo, Tesillo, Uribe, Vargas (B), Zapata D.

    Paraguay: Silva – Gómez, Valdez, Balbuena, Samudio (77. Cardozo O.) – Moreira (55. Sanabria), Caceres (K) (38. Piris), Ortiz, Romero Ó. – Romero Á., González.
    Náhradníci: Aguilar (B), Bareiro, Camacho, Cardozo A., Cardozo O., Dominguez, Fernandez, Piris, Rojas, Rolon, Salcedo, Sanabria.

    Rozhodčí: Marques R. (Bra)
    bahis siteleri