Ajax – Den Haag 0:0 (kon.) | Feyenoord – Eindhoven 1:3 (kon.) | Willem II – Kerkrade 1:0 (kon.)
Utrecht – Twente 3:1 (kon.)
konec
Feyenoord Rotterdam
1:3 (0:2)
PSV Eindhoven
Neděle 25.02.2018, 14:30 • De Kuip, Rotterdam • Nizozemská Eredivisie • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Přeji Vám příjemný zbytek víkendu a u dalších online přenosů zase někdy na počtenou. (16:28:57)
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 3:6. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 16:15.
     
    Je dobojováno a z vítězství se zaslouženě radují hosté. Ti byli v celém zápase lepším týmem a svůj dvoubrankový náskok z prvního poločasu si dokázali pohlídat. V 53. minutě sice Vilhena vykřesal naději pro Feyenoord, avšak o pět minut později Eindhoven uklidnil Pereiro, který využil zaváhání brankáře Jonese, a pečetil tak tříbodový zisk svého celku.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Domácí sice po krásné kombinaci dosáhli branky, avšak Vilhena přijímal Boëtiusovu přihrávku v ofsajdu, a gól tak nemohl být uznán.
     
    90+2
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Steven Bergwijn, přichází Cody Mathès Gakpo.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby byly nastaveny dvě minuty. To už vypadá s nadějemi domácích opravdu bledě.
     
    90
    Další dlouhý nákop mířil opět na Jörgensena, avšak ten opět postrádal podporu spoluhráčů a obrana PSV mu navíc nedovolila zakončit.
     
    89
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Bart Ramselaar, přichází Derrick Luckassen.
     
    88
    Toornstra poslal do vápna dobrý centr, jenže tam se nacházel pouze Jörgensen, který byl odblokován Schwaabem a Arias následně zakopl míč co nejdále to šlo.
     
    87
    Centr van Ginkela mířil na de Jonga, jenže ten byl tísněn dvěma protihráči, a jeho hlavička proto neměla potřebnou razanci.
     
    86
    Mauro Júnior se okamžitě zapojil do hry a po jeho zblokovaném centru se bude kopat roh.
     
    85
    Střídání v týmu PSV Eindhoven: ze hřiště odchází Gastón Pereiro, přichází Mauro Júnior.
     
    84
    Další Botteghinův nákop mířil opět na Jörgensena. Ten sice vyhrál hlavičkový souboj, jenže v jeho blízkosti nebyl nikdo z jeho spoluhráčů, a míč tak mají držení hosté.
     
    83
    Střelou ze střední vzdálenosti se teď prezentoval Amrabat, který se pokusil překvapit Zoeta. Brankář Eindhovenu sice s jeho pumelicí měl trochu starostí, avšak za svá záda jí nepustil.
     
    82
    Jögensen sklepl míč pod sebe na Boëtiuse, který byl však tísněn dvěma protihráči, a k balon se tak nedostal.
     
    81
    Domácí nyní zkouší překonat obranu PSV dlouhými nákopy, ale zatím se jim ani to nedaří a vůbec se nedokáží dostat ke střele.
     
    80
    Další pas brazilského stopera ve službách Feyenoordu mířil na Boëtiuse, avšak tentokrát byl pro změnu příliš dlouhý a nakonec skončil v zámezí.
     
    79
    Botteghinův dlouhý nákop prodloužil Jörgensen za sebe, avšak tam se nacházel pouze Schwaab, který v klidu rozehrál balon na brankáře Zoeta.
     
    78
    Toornstra to zkusil individuálně, jenže ve sprinterském souboji ho předčil Brenet, který si poté nechtěl přidělávat starosti, a proto zakopl míč do autu.
     
    77
    Domácím už příliš času na vyrovnání nezbývá a zatím se stále nemohou usadit na útočné polovině, jelikož obrana PSV dnes funguje opravdu výborně.
     
    76
    Pereiro se sice dostal před Malacia, jenže domácí obránce jej poté dokázal odzbrojit parádním obranným skluzem.
     
    75
    Pereiro ale poté chyboval a nabídl šanci Feyenoordu. Tu zakončoval Boëtius, jehož technický pokus zamířil těsně nad bránu Zoeta.
     
    74
    Po faulu na Hendrixe se kopala standardní situace. Z té se sice hosté neprosadili, avšak stále mají balon pod kontrolou.
     
    73
    Žlutou kartu dostává Karim El Ahmadi (Feyenoord Rotterdam).
     
    72
    Boëtiusův centr proskotačil celým vápnem až k Vilhenovi. Ten byl v dobré střelecké pozici, jenže si neporadil se zpracování a následně mu balon ukopl Schwaab.
     
    71
    Jörgensen si v hlavičkovém souboji s Isimat-Mirinem počínal až příliš důrazně a je mu odpískán nedovolený zákrok.
     
    70
    Ten táhl po pravé straně Vilhena, avšak místo toho, aby poslal centr do vápna na Jörgensena, otočil hru zpět, čímž zbrzdil celou akci.
     
    69
    Teď ale Hendrix nepřesně přihrál van Ginkelovi a do rychlého brejku jdou domácí...
     
    68
    Eindhoven si zatím počíná velice zkušeně, jelikož svého soupeře nepouští do nějakého tlaku a naopak sám diktuje tempo hry.
     
    67
    Modří měli volný přímý kop. Ten rozehrál Hendrix na zadní tyč na de Jonga, který střelou z voleje pořádně vyprášil Jonesovy rukavice.
     
    66
    Malacia prováhal ideální moment pro nahrávku a dostal se pod tlak Hendrixe. Nakonec to ale domácí obránce ve spolupráci s El Ahmadim zvládl.
     
    65
    Nyní se hra malinko uklidnila a domácí si momentálně přihrávají balon na vlastní polovině.
     
    63
    El Ahmadi přenesl hru na Boëtiuse, který si však nedokázal poradit se zpracováním a balon mu utekl do autu.
     
    62
    V posledních minutách je opravdu na co se dívat! Čtvrtý gól PSV mohl přidat Hendrix, který byl po přihrávce od Ramselaar sám na pravé straně. S jeho střelou na zadní tyč si ale Jones poradil, a stále tak drží své spoluhráče ve hře.
     
    61
    Další šance Feyenoordu na sebe nenechala dlouho čekat! Po centru Vilheny se za balonem tlačil Botteghin, avšak domácímu stoperovi chybělo pár centimetrů k tomu, aby nasměroval míč do brány.
     
    60
    PSV mělo další rohový kop. Centr van Ginkel byl ale hodně nepřesný a balon skončil až za postranní čárou.
     
    59
    Rotterdam mohl ale ihned po rozehrávce odpovědět! Jörgensen si na hranici vápna navedl balon na pravačku a jeho tvrdá rána k tyči pořádně protáhla Zoeta.
    58. Gastón PEREIRO - 1:3
     
    58
    PSV právě vstřelilo branku!
    A už je to opět o dva góly! Bergwijnovu ukrytou střelu vyrazil Jones pouze před sebe, kde se nacházel zcela volný GASTÓN PEREIRO, jenž už pouze uklidil míč do prázdné brány.
     
    57
    Na hřišti se začíná malinko jiskřit. Arias zajel do Toorsntry a domácí hráč si to nechtěl nechat líbit. Sudí Makkelie ale celou situaci zvládl a odtrhl od sebe oba kohouty včas.
     
    56
    Marco van Ginkel si všiml na zadní tyči volného de Jonga, jenže jeho dlouhý pas byl hodně nepřesný a míč skončil v zámezí.
     
    55
    Žlutou kartu dostává Eric Botteghin (Feyenoord Rotterdam).
     
    54
    A Malacia je zřejmě při chuti. Ihned po rozehrávce na sebe navázal tři protihráče a poté byl navíc faulován.
    53. Tonny VILHENA - 1:2
     
    53
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Tak to ještě bude zajímavé, Feyenoord totiž snižuje na rozdíl jedné branky! Malacia si zaběhl za obranu na pas El Ahmadiho a poté přesným centrem našel TONNYHO VILHENU, který poslal balon do protipohybu Zoeta.
     
    52
    Bergwijn se nejprve elegantně zbavil dvou protihráčů a poté poslal do vápna dobrý střílený centr, který těsně před de Jongem odklidil Botteghin.
     
    51
    Po nedovoleném zákroku van der Heijdena mělo PSV standardní situaci. Tu si vzal na starosti van Ginkel, který ale trefil pouze před sebou stojící zeď.
     
    50
    Žlutou kartu dostává Jan-Arie van der Heijden (Feyenoord Rotterdam).
     
    50
    Hendrix si chtěl narazit s Bergwijnem, jenže zpětná přihrávka přišla záložníkovi PSV na paty, a proto musel hru otočit zpět na Schwaaba.
     
    49
    El Ahmadi to nyní přehnal z agresivitou a do souboje s Pereirem vlétl jako uragán a rozhodčí správně odpískal domácímu kapitánovi faul.
     
    48
    Boëtius se po souboji s Isimat-Mirinem skácel k zemi a domácí se dožadovali odpískání pokutového kopu. Píšťalka sudího ale zůstala němá a hra plyne dál.
     
    47
    Dlouhý nákop Ariase měl najít de Jonga. To se sice povedlo, avšak hostující útočník byl dobře pokryt Botteghinem, který odhlavičkoval míč do bezpečí.
     
    46
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam: ze hřiště odchází Steven Berghuis, přichází Jean-Paul Boëtius.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    V té už se nic důležitého neodehrálo a za ohlušujícího pískotu domácích fanoušků odcházejí hráči do kabin. Zatím sledujeme opravdu skvělou podívanou, oba celky se snaží prezentovat útočným fotbalem. Více se to ale daří Eindhovenu, který vede po první pětačtyřicetiminutovce 2:0. O úvodní branku se postaral Arias, který dokázal nasměrovat Bergwijnův centr mezi tři tyče. Bergwijn se poté přeměnil z nahrávače na střelce a po samostatném úniku zvýšil náskok svého týmu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    V prvním poločase byla nastavena jedna minuta.
     
    45
    Nakonec se však nejedná o nic vážného a Pereiro se po krátkém ošetření opět vrací do hry.
     
    44
    Po souboji Malacii s Pereirem se hostující hráč skácel k zemi a hra je přerušena. Na hrací plochu je navíc přivolán i lékařský tým.
     
    43
    Po několika odrazech v šestnáctce Feyenoordu se balon dostal k Ariasovi, jenž se s ničím nepáral a napálil míč z první. Jeho pumelice sice byla hodně tvrdá, avšak Jones proti ní zasahovat nemusel.
     
    42
    Z následného rohu nic nevzniklo, neboť pro van Ginkelův centr si v pohodě došel Jones.
     
    41
    A naopak hosté mohli přidat třetí branku! Modří se dostali do situaci tří proti třem, de Jong našel na hranici vápna postaveného Bergwijna, jehož umístěnou střelou dokázal mimo tři tyče vytěsnit jeden z obránců domácích.
     
    40
    Domácí by rádi alespoň snížili před koncem první půle, jenže vůbec se jim nedaří usadit se na útočné polovině. Obrana Eindhovenu zatím funguje jako dobře promazaný stroj.
     
    39
    Toornstra byl při napadání rozehrávky PSV až příliš aktivní a poté, co k zemi poslal Ariase, byla hra přerušena.
     
    38
    Berghuis se ocitl v dobré pozici pro centr, jenže si nepohlídal ofsajdové postavení a v době přihrávky Vilheny byl v postavení mimo hru.
     
    37
    Jörgensův centr na přední tyč byl hodně pomalý a Zoet neměl žádné problémy s tím, aby balon chytil do svých rukavic.
     
    36
    Vilhena si nyní neporozuměl s El Ahmadim a málem se do šance opět dostal Bergwijn. Ten si ale příliš předkopl balon a Botteghin mu ho poté ukopl.
    34. Steven BERGWIJN - 0:2
     
    34
    PSV právě vstřelilo branku!
    A už je to o dva góly! Po krásné přihrávce Pereira se do samostatného úniku dostal STEWEN BERGWIJN, který si v zakončení počínal opravdu zkušeně a v pohodě obstřelil vyběhnutého Jonese.
     
    33
    Luuk de Jong prodloužil centr van Ginkela za sebe na Ramselaara. Ten byl však dobře pokryt van der Heijdenem, který odkopl míč daleko od Jonesovy brány.
     
    32
    Žlutou kartu dostává Sofyan Amrabat (Feyenoord Rotterdam).
     
    31
    Nieuwkoop nyní pořádně zabrnkal na nervy svých spoluhráčů, když málem vyslal do úniku de Jonga. Na poslední chvíli ale dokázal domácí obránce svou chybu napravit.
     
    30
    Vilhena si všiml na pravé straně volného Berghuise a hned mu také posílal dlouhý pas. Ten však byl příliš pomalý a Brenet ho dokázal zachytit.
     
    29
    El Ahmadi se pustil mezi dva protihráče a to se ukázalo být chybou, Hendrix s van Ginkelem jej totiž v pohodě obrali o balon.
     
    28
    Dánský útočník ve službách rotterdamského celku se opět hnal z dlouhým pasem Botteghina. Balon sice na hrací ploše stihl, avšak poté jej v pohodě odzbrojil Arias.
     
    27
    Nyní se to povedlo Jörgensenovi, jehož akce však trvala jen pár vteřin, neboť ve vápně nebyl nikdo z jeho spoluhráčů a jeho centr pro sebe uzmul Zoet.
     
    26
    Rotterdamští jsou jako opaření a v posledních okamžicích se jim vůbec nedaří proniknout na polovinu svého soka.
     
    25
    A hosté stále nemají dost. Nyní velice aktivně napadal rozehrávku Feyenoordu de Jong a Jonesovi nezbylo nic jiného než nakopnout balon na útočnou polovinu.
    23. Santiago ARIAS - 0:1
     
    23
    PSV právě vstřelilo branku!
    PSV opět přebralo otěže zápasu a odměnou mu je první branka! Hosté rozehráli rohový kop na krátkou vzdálenost a poté poslal do vápna přesný centr Bergwijn. Pro ten se sice musel SANTIAGO ARIAS malinko vracet, avšak nakonec dokázal překonat Jonese.
     
    23
    Po Ramselaarově kolmé přihrávce se málem do úniku po levé straně dostal Pereiro, avšak díky pohotovému zákroku Nieuwkoopa z toho bude pouze aut.
     
    22
    Dalekonosnou střelou se nyní prezentoval Luuk de Jong, který chtěl zřejmě zaskočit brankáře Jonese. Ten ale nakonec zasahovat nemusel, protože rána hostujícího útočníka skončila vysoko nad bránou.
     
    21
    Po faulu na Vilhenu měli standardní situaci také domácí. Rozehrávku si vzal na starosti El Ahmadi, pro jehož centr na zadní tyč si však došel Zoet.
     
    20
    Centr van Ginkela přistál přesně na hlavě Schwaaba, jenž však nedal do svého zakončení dostatečnou razanci a Jones neměl s tímto zakončením sebemenší potíže.
     
    19
    Ariasův střílený centr dokázal zblokovat dobře postavený Botteghin, PSV bude mít rohový kop.
     
    18
    Na rozehrávku Ramselaara si naskočil van Ginkel, který byl však tísněn van der Heijdenem, a jeho hlavička proto neměla gólové parametry.
     
    17
    Po několika minutách se dokázal Eindhoven usadit na útočné polovině svého soupeře a po faulu Nieuwkoopa bude mít volný přímý kop.
     
    16
    Fotbalisté Feyenoord se dokázali vymanit z menšího tlaku, jenž si hosté vytvořili v úvodních minutách, a nyní jsou to oni, kteří diktují tempo hry.
     
    15
    Amrabat sice ještě zachytil těžkou přihrávku El Ahmadiho na hrací ploše, avšak poté se mu vůbec nepovedl centr a jeho nabídku odklidil do bezpečí Brenet.
     
    14
    Jörgensenův přízemní centr sklepl Toornstra na Amrabata, který se do balonu opřel z první. Proti jeho ráně však Zoet zasahovat nemusel, jelikož míč zblokoval jeden z obránců PSV.
     
    13
    Arias musel hodně rychle zpátky, neboť za dlouhým pasem Malacii spěchal Berghuis. Hostující obránce ale nakonec celou situaci ve spolupráci se Zoetem zvládl.
     
    12
    Ten se však van Ginkelovi příliš nepovedl a Jones si pro jeho centr v pohodě došel.
     
    11
    Z té nic světoborného nevzniklo, avšak hosté dál kombinovali před šestnáctkou Rotterdamu a po zblokovaném centru Bergwijna budou zahrávat první roh.
     
    10
    Botteghin teď opravdu nevybíravým způsobem zajel do Bergwijna a může být rád, že za svůj zákrok nevidí žlutou kartu. Modří navíc budou mít další standardní situaci.
     
    9
    Ten rozehrál sám faulovaný kapitán Eindhovenu. Jeho centr sice našel na zadní tyči číhajícího Breneta, jenže ten v krkolomné pozici nenasměroval míč mezi tři tyče.
     
    8
    El Ahmadiho nepovedenou přihrávku zachytil van Ginkel, kterého poté nedovoleně atakoval Vilhena. Hosté budou mít volný přímý kop.
     
    7
    Do utkání vstoupili oba celky poměrně aktivně, více ze hry ale mají hráči PSV, na kterých je vidět opravdu velká chuť.
     
    6
    Hendrix našel na levé straně volného Pereira, který ale poněkud uspěchal celou situaci a jeho střela z první o pořádný kus minula domácí svatyni.
     
    5
    Arias si všiml nabíhajícího si de Jonga a hned mu také adresoval svou kolmou přihrávku. Ta ale byla příliš prudká a balon se dokutálel až k Jonesovi.
     
    4
    Malaciovi se vůbec nepovedl odkop a PSV z toho mohlo těžit. Bergwijn sklepl míč na de Jonga, který však z voleje nedokázal propálit obranný val Feyenoordu.
     
    3
    Hosté se ihned poté vrhli do protiútoku. Pereiro poslal do vápna dobrý centr, avšak těsně před de Jongem dobře zasáhl Botteghin.
     
    2
    Po krátké kombinaci vyslal dlouhý nákop na útočnou polovinu brankář Jones, jenže před Jörgensenem odhlavičkoval balon Schwaab.
     
    1
    Zazněl první hvizd, zápas může začít! Úvodního výkopu se ujali hráči Feyenoordu, kteří dnes nastupují v tradičních červeno-bílých dresech. Jejich soupeř naopak zvolil modrou sadu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Aktéři dnešního duelu jsou již nachystáni v útrobách stadionu, za malý okamžik je hlavní sudí Danny Makkelie přivede na hrací plochu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Feyenoord Rotterdam: Jones – Nieuwkoop, Botteghin, van der Heijden, Malacia – El Ahmadi (C), S. Amrabat, Vilhena – S. Berghuis, N. Jörgensen, Toornstra.
    Náhradníci: Bijlow, Ten Hove – Diks, Haps, Tapia, Hansson, van Persie, Boëtius, Vente.

    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Schwaab, Isimat-Mirin, Brenet – van Ginkel (C), Hendrix, Ramselaar – Bergwijn, L. de Jong, Pereiro.
    Náhradníci: Room, van Osch – Luckassen, Rigo, Rosario, S. Lammers, A. Gudmundsson, Malen, Mauro Júnior, Obispo, Gakpo.

    Rozhodčí: Danny Makkelie – Mario Diks, Hessel Steegstra.
     
    PSV Eindhoven

    PSV se loni muselo spokojit s bronzovou pozicí, což je pro tento celek malinko zklamání. Ze 34 zápasů sice prohrálo pouze dvakrát, jenže z deseti duelů si odnesli pouze bod a to se také ukázalo být klíčovým faktorem v boji o titul. Do této sezony ale vletěl Eindhoven jako uragán a díky skvělé ofenzivní síle se momentálně vyhřívají na prvním místě. Svěřencům hlavního lodivoda Cocua se však dáří i na opačném konci hřiště, vždyť jejich obrana je čtvrtá nejlepší a gólman Joreon Zoet už vychytal deset čistých kont. Mezi ligovou elitu v počtu vstřelených gólů patří mexický rychlík Hirving Lozano, který se třinácti brankami vévodí tabulce střelců. Na souboj se Stevenem Berghuisem však nedojde, jelikož hostující borec si musí odpykat trest za vyloučení v minulém duelu s Heerenveneem, ve kterém PSV ztratilo doubrankový náskok a nakonec mohlo být rádo za remízu 2:2.
     
    Feyenoord Rotterdam

    Rotterdamským se minulá sezona povedla na výbornou, díky vyrovnaným výkonům totiž mohli slavit zisk ligového titulu a také postup do Ligy mistrů. Na začátku letošního ročníku přidal Feyenoord do sbírky další trofej, když v Johan Cruijff Schaalu přetlačil v prodloužení Vitesse. V lize se však tomuto celku už nedařilo tak jako loni a kvůli slabšímu období, které trvalo sedm kol, nabral výraznou ztrátu na čelo tabulky. Ta momentálně činí už propastných dvacet bodů a na obhajobu první příčky to nevypadá. Tým okolo kapitána El Ahmadiho ale může velmi těšit výborná střelecká forma Stevena Berghuijse, jenž už nasázel dvanáct branek a v tabulce střelců mu patří druhá pozice. Poslední mač sehráli svěřenci trenéra van Bronckhorsta na svém stadionu a díky gólu navrátilce Robina van Persieho přemohl Heracles 1:0.
     
    Příjemné nedělní odpoledne přeji všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Nizozemská Eredivisie tento víkend píše již své pětadvacáté pokračování a my se v tomto online přenosu blíže podíváme na šlágr kola, ve kterém Feyenoord Rotterdam vyzve PSV Eindhoven. Začátek zápasu je naplánován na 14:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

    Jáchym Tůma

    Branky: 53. Vilhena – 23. Arias, 34. Bergwijn, 58. Pereiro

    Karty:   32. S. Amrabat (FEY), 50. van der Heijden (FEY), 55. Botteghin (FEY), 73. El Ahmadi (FEY)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 3:6. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 16:15.
    Feyenoord Rotterdam: Jones – Nieuwkoop, Botteghin, van der Heijden, Malacia – El Ahmadi (C), S. Amrabat, Vilhena – S. Berghuis (46. Boëtius), N. Jörgensen, Toornstra.
    Náhradníci: Bijlow, Ten Hove – Diks, Haps, Tapia, Hansson, van Persie, Boëtius, Vente.

    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Schwaab, Isimat-Mirin, Brenet – van Ginkel (C), Hendrix, Ramselaar (89. Luckassen) – Bergwijn (90+2. Gakpo), L. de Jong, Pereiro (85. Mauro Júnior).
    Náhradníci: Room, van Osch – Luckassen, Rigo, Rosario, S. Lammers, A. Gudmundsson, Malen, Mauro Júnior, Obispo, Gakpo.

    Rozhodčí: Danny Makkelie – Mario Diks, Hessel Steegstra
    bahis siteleri