Lazio – Spal 4:1 (kon.) | Chievo – Sassuolo 0:2 (kon.) | Parma – Frosinone 0:0 (kon.)
Sampdoria – Turín 1:4 (kon.) | Bologna – Atalanta BC 1:2 (kon.) | Udinese – AC Milán 0:1 (kon.)
konec
Parma Calcio 1913
0:0 (0:0)
Frosinone Calcio
Neděle 04.11.2018, 15:00 • Stadio Ennio Tardini, Parma • Italská Serie A • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezké nedělní odpoledne přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes je na programu jedenácté kolo italské Serie A a my v jeho rámci budeme prostřednictvím tohoto textového online přenosu sledovat utkání mezi týmy Parma Calcio 1913 a Frosinone Calcio.
     
    Parma Calcio 1913

    Domácí Parma, která je v letošním ročníku Seria A nováčkem, je v tabulce na třináctém místě s třinácti body. Na svém kontě mají letošní fotbalisté dnes domácího celku čtyři výhry, jednu remízu a pět proher. Hráči Parmy mají za sebou dvě prohry v řadě. Nejprve doma nestačili na Lazio 0:2 a 3:0 je porazila Atalanta na vlastním hřišti. Dnes by rádi protrhli dvouzápasový půst a pokusí se získat další důležité body do tabulky.
     
    Frosinone Calcio

    Hosté z Frosinone Calcio jsou taktéž nováčky v Serii A. Zatím si moc dobře nevedou. Jsou v tabulce na devatenáctém místě, tedy na pozici, která je sestupová. Na svém kontě mají pět bodů za jednu výhru, dvě remízy a sedm proher. Dnes se tak utkají dva nováčci v nejvyšší italské soutěži. Zatím se lépe daří Parmě, ale uvidíme, jak dnešní duel dopadne. Čeká nás zajímavý boj o veledůležité body, tak si ho nenechte ujít.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se loni střetly v Serii B a výhru si rozdělily. Nejprve bralo tři body Frosinone za výhru 2:1, Parma pak dokázala prohru odčinit a zvítězila 2:0. Jak to dopadne dnes, to nám samozřejmě napoví až samotné utkání.
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji Vám příjemnou počtenou.
     
    Úvodní sestavy:

    Parma Calcio 1913: Sepe – Iacoponi, Alves (C), Gagliolo, Gobbi – L. Rigoni, Štulac, Deiola – Siligardi, Ceravolo, Gervinho.
    Náhradníci: Frattali, Bagheria – da Cruz, Ciciretti, Di Gaudio, Scozzarella, Gazzola, Inglese, Biabiany, Grassi, Sprocati, Bastoni.

    Frosinone Calcio: Sportiello – Goldaniga, Ariaudo, M. Capuano – F. Zampano, Chibsah, Maiello, Beghetto – Ciano, Ciofani (C), J. Campbell.
    Náhradníci: F. Bardi – Crisetig, Pinamonti, Ghiglione, Molinaro, Vloet, Gori, Soddimo, Brighenti, Cassata, Salamon, Krajnc.

    Rozhodčí: Manganiello – Lo Cicero, Valeriani.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté se hned po úvodním výkopu dostali na polovinu domácího celku, ale branku Sepeho neohrozili.
     
    2
    Poté po volném přímém kopu hlavičkoval jeden z hostů v pokutovém území, ovšem brankář Parmy si dokázal poradit a má balon pod kontrolou.
     
    3
    Zampano zahrál autové vhazování pro hosty a ti se tak stále drží na polovině Parmy. Domácí fotbalisté až poté získali míč a míří s ním na opačnou stranu.
     
    4
    Fabio Ceravolo se protáhl kolem postranní čáry a poslal míč před velké vápno. Tam pak střílel Gervinho, jeho pokus si ale cestu mezi tři tyče nenašel.
     
    4
    Nicméně domácí se udrželi před velkým vápnem a dále kombinovali, další jejich pokus však zamířil jen vedle tyče Sportiellovy branky.
     
    5
    Hosté získali další autové vhazování, na chvilku se znovu dostali na území domácího celku, jenže neohřáli se tam. Domácí získali míč a hned s ním zamířili dopředu.
     
    6
    Hráči Frosinone opět založili další akci, která skončila na obraně Parmy. Hned na to pak domácí hráči znovu míří do útočné akce.
     
    7
    Chvilku na to zaútočila také Parma, která se dostala i ke střele, ale tu zablokovala pozorná obrana Frosinone.
     
    8
    Akce střídala akci a v té další se ocitli znovu hosté. Z rohu velkého vápna vyslal střelu obloukem Marco Capuaono, míč poslal jen vysoko nad.
     
    9
    Další akce Frosinone byla ofsajdová a hosté balon ztrácejí. Do rychlé akce na druhé straně tak spěchají fotbalisté Parmy.
     
    10
    Sepe sebral míč, který vyslal jeden z hostů z velké dálky a hned ho poslal svým spoluhráčům, kteří míří do další útočné akce.
     
    11
    Joel Campbell srazil k zemi soupeře a vyslechl si důraznou domluvu hlavního sudího. Příště by to už mohlo být za žlutou kartu.
     
    12
    Volný přímý kop pro Parmu.
     
    13
    Ten však pro domácí nedopadl dobře, k balonu se dostal brankář Sportiello a odkopl ho daleko od svého zařízení.
     
    14
    Bruno Alves přehlavičkoval soupeře a následně se pokusil o střelu. Tu zastavila obrana hostů, kteří opět otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    15
    Z pravé strany kousek před velkým vápnem centroval míč do pokutového území Daniel Ciofani, ale obránce domácích byl u něho a balon srazil do zámezí. Autové vhazování pro Frosinone.
     
    16
    Riccardo Gagliolo si uvnitř pokutového území sbíhal na centrovaný míč, byl ale tísněn obranou hostů, kteří pak míč srazili za zadní čáru. Domácí tak vybojovali rohový kop.
     
    17
    Po něm se ke střele dostal Fabio Ceravolo, ale balon příliš zvedl a ten skončil až na zadní tribuně za hostující brankou.
     
    18
    Nepřesná rozehrávka Parmy a do akce šli hosté. I oni se však nedostali dále a do rychlého brejku šli zase domácí.
     
    19
    Následná střela Gervinha skončila jen v moci obrany hostů, kteří tak pomohli svému brankáři, který nemusel vůbec zasahovat.
     
    20
    Ze vzduchu sebral míč do rukavic Marco Sportiello a hned na to ho poslal rukou svým spoluhráčům, kteří míří do útočné akce na druhé straně.
     
    21
    Z pravé strany střílel hostující Andrea Beghetto, před ním byla odkrytá branka, ale záložník Frosinone balon poslal jen na druhou stranu až téměř k rohovému praporku.
     
    23
    Domácí se vrhli do další akce, tu táhli po pravé straně, ale potom, co se dostali před velké vápno, o míč je obrala obrana Frosineno, ta otáčí hru před branku Parmy.
     
    24
    Francesco Zampano vyslal tvrdý projektil směrem na branku Sepeho, ten vytasil další zákrok, kterým balon vyboxoval mimo ohrožení své branky.
     
    24
    Na druhé straně pak vystrašil svou střelou z rohu velkého vápna Alves Sportiella, jenž si také připsal přesný zákrok.
     
    25
    Po nepřesné střele Gervinha dostal míč do své moci brankář Frosinone Marco Sportiello a odkopne ho daleko od svého zařízení.
     
    26
    Další náznak domácí šance, hráči Parmy ale stříleli do plné obrany hostů, která tak zabránila dalšímu pokusu hráčů Parmy.
     
    27
    Jeden z hostů zakopl míč do zámezí a autové vhazování provedou domácí fotbalisté. Jsou na polovině soupeře, takže se patrně v útoku udrží i nadále.
     
    27
    Udrželi, balon si převzal Ceravolo, jeho projektil, který proletěl nad hostujícími hráči v pohodě sebral brankář Sportiello.
     
    28
    Uprostřed hřiště byl faulován hostující hráč. Sudí tak nařizuje volný kop pro Frosinone.
     
    29
    Jelikož to bylo z opravdu velké dálky, hosté ho zahráli nakrátko a vyměnili si míč mezi sebou. Poté o něj nakonec stejně přišli a do akce jde Parma.
     
    30
    Na centrovaný míč z levé strany si hlavou naskočil hostující Daniel Ciofani, ale minul ho. Rázem je tak po další akci hostujícího celku.
     
    30
    Další autové vhazování zahráli domácí hráči a udrželi útočnou polovinu.
     
    31
    Gervinho uvolnil Štulace, který z pravé strany napálil míč, ale ten skončil jen za zadní čárou. Následuje tak odkop od branky hostů, který provede Sportiello.
     
    32
    Maiello se opřel do soupeře a tvrdým zákrokem ho poslal k zemi. Okamžitě k němu přiběhl hlavní rozhodčí a uděluje mu první žlutou kartu utkání. Domácí tak budou zahrávat volný přímý kop.
     
    33
    S touto standardní situací však dobře nenaložili a branku Sportiella téměř neohrozili. Znovu tak bude mít hostující brankář k dispozici další odkop od své brány.
     
    34
    Luca Siligardi našel odražený balon a z hranice velkého vápna vyslal přízemní střelu, která se odrazila jen od nohy obránce hostujícího celku.
     
    35
    Gervinho si sbíhal k míči, nakonec to nestihl a ten skončil v zámezí. Autové vhazování tak budou zahrávat hosté.
     
    36
    Daniel Ciofani číhal u domácí branky, tam poté nasměroval míč jeho spoluhráč a prvně jmenovaný pak hlavičkoval těsně před Sepem, ten však jeho pokus kryje.
     
    38
    Další hostující hráč si počínal tvrdě, když zezadu poslal k zemi domácího hráče. I v tomto případě sudí neváhal a Chibsahovi udělil žlutou kartu.
     
    39
    Blíží se koncovka prvního poločasu a zatím jsme se branky nedočkali, a to ani nějaké velké šance na obou stranách.
     
    40
    Tak až nyní už to mělo spád. Luca Siligardi napálil míč z pravé strany a ten musel vyboxovat do bezpečí hostující brankář, který tak výrazně podržel svůj tým.
    40. Siligardi nevyslal vůbec špatnou střelu
     
    41
    A další šance domácích, která končí na zákroku hostujícího brankáře Sportiella. Ten tak odkopává balon od své branky směrem dopředu.
     
    42
    Domácí ožili a hned se natlačili do další akce před brankou hostů, nyní však Siligardi pálil jen vedle hostující branky.
     
    43
    Rohový kop budou zahrávat domácí fotbalisté.
     
    43
    Ale znovu z této standardní situace nezahrozili a míč si tak do své moci berou hosté, kteří ještě míří na polovinu domácího celku.
     
    44
    Ovšem neohrozili domácího brankáře. K němu se dostal odražený míč, který pak odkopl daleko od své branky.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je za námi. Neviděli jsme ani jednu branku, i šancí bylo pomálu. Až na konci prvního poločasu vyzkoušel pozornost Sportiella domácí Luca Siligardi, jenž svou střelou nechal vyniknout hostujícího brankáře. Uvidíme, co nám přinese druhý poločas, který začne přibližně v 16:00.
     
    Střely na branku: 1 – 0
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Do druhého poločasu nastoupily oba týmy v nezměněných sestavách, ke střídání tak zatím nesáhl ani jeden trenér.
     
    46
    U míče jsou domácí hráči, kteří se po změně stran vrhli hned do útoku. Zastavil je ale obranný zákrok hostů.
     
    47
    Domácí přetáhli svou akci a dostali míč za postranní čáru. Následuje tak autové vhazování pro hráče Frosinone. Ti se tak mohou vydat směrem k brance Parmy.
     
    47
    Zampano se snažil projít kolem hráče domácích, ten ho ale zastavil a rázem tak skončil náznak akce hostujícího celku.
     
    48
    Luca Siligardi z pravé straně vyslal centr, který ale prolétl jen vedle tyče branky Frosinone. Také domácí akce končí velmi brzy.
     
    49
    Gervinho poslal přízemní centr na nabíhajícího Siligardiho ten na míč ale nedosáhl a místo toho ho ztrácí. Do akce tak jdou hosté.
     
    50
    Capuano se napřáhl ke střele levačkou a balon prosvištěl kolem branky Parmy a skončil jen vedle levé tyče.
     
    51
    U zrodu další akce byli tentokráte zase domácí hráči, jejich pokus však byl znovu hodně nepřesný. A branku hostů vůbec neohrozil.
     
    52
    Agilní hosté si vypracovali další slibnou šanci, která také nekončí brankou. Na změnu skóre si tak budeme muset ještě počkat.
     
    53
    Luca Siligardi opět střílel z hranice velkého vápna, jeho dělovka však končí zase mimo tři tyče. Následuje tak pouze odkop od hostující branky.
     
    54
    Nyní si Siligardi počínal nedovoleně, když rukama zastavil soupeře. U balonu tak budou znovu hosté a ti se už blíží brance domácího celku.
     
    55
    Joel Campbell posílal centr před branku domácích, kde si nabíhal jeho spoluhráč. Ovšem mezitím se tam zjevil obránce Parmy, který balon po přihrávce zakopl za zadní čáru. Roh pro hosty.
     
    57
    Ti však z této standardní situace nezahrozili a do akce na druhé straně se tak už vydávají zase domácí hráči.
     
    58
    Na druhé straně budou zahrávat rohový kop domácí hráči.
     
    59
    Ti si také moc dobře nepočínali a míč tak skončil jen na obraně hostů.
     
    60
    Ti velmi rychle prošli na polovinu Parmy, jejich souhru však zastavil další obranný zákrok domácích a Parma tak otáčí hru zpět před hostující branku.
     
    61
    Dlouho se drželi domácí hráči na polovině soupeře, kde si přihrávali mezi sebou, nakonec to k další akci nevedlo.
     
    61
    Štulac nešetrně zajel nohou do holeně nabíhajícího hostujícího hráče a sudí okamžitě tasí červenou kartu. Štulac tak dohrál a domácí budou zápas dohrávat o deseti hráčích.
    61. Červená karta pro Štulace
     
    62
    Hostující hráč je v pořádku a je zpět na hrací ploše. Do útoku se vydávají domácí, kteří se v oslabení budou snažit prosadit.
     
    64
    Ceravolo hlavou poslal míč na spoluhráče, ten se však blíže hostující brance nedostal. Hosté tak sbírají osamocený míč a míří s ním na opačnou stranu.
     
    65
    Hra se převážně odehrávala na polovině hřiště, nyní už mají míč pod kontrolou hosté a směřují s ním před branku domácího celku.
     
    66
    Ohrozit ji však nemohli, neboť balon ztratili a domácí šli do rychlé protiakce, kterou zastavila obrana Frosinone.
     
    67
    Nyní diktují tempo hry hráči Frosinone, kteří se v krátkém sledu po sobě dostali do další akce, ale jejich střely vždy zastavil pozorný brankář Parmy.
     
    67
    Další zákrok nyní vytasil Sepe, který bravurně zneškodnil střelu hostujícího hráče.
     
    69
    Další pokus hostů končí s přispěním obrany domácích za zadní čárou.
     
    69
    Žlutou kartu dostává Bruno Alves (Parma Calcio 1913).
    Žlutou kartu dostává Edoardo Goldaniga (Frosinone Calcio).
     
    70
    Střídání v týmu Frosinone Calcio: ze hřiště odchází Raman Chibsah, přichází Mirko Gori.
     
    70
    Hosté nezahráli rohový kop dobře, míč se jen odrazil od obránců domácí Parmy a ta otáčí hru na opačnou stranu.
     
    71
    Hosté vycítili šanci a opět se dostali do blízkosti domácí branky, kterou však neohrozili. Do akce na opačné straně se tak vydávají domácí hráči.
     
    73
    Střídání v týmu Parma Calcio 1913: ze hřiště odchází Fabio Ceravolo, přichází Alessandro Bastoni.
     
    74
    Dlouhý nákop vyslal do pokutového území Ciano, ale nakonec k míči měli blíže domácí hráči, kteří ho dostali do své moci a míří s ním před branku Frosinone.
     
    75
    Ani tentokráte z toho ale nic nebylo, brankář Sportiello tak byl bez práce a jen odkopne balon daleko od svého zařízení.
     
    76
    Ciano byl faulován Bastonim a hosté zůstanou u míče. Už s ním míří do akce a obrana domácích se tak musí mít na pozoru.
     
    77
    Deilola zakopl míč za zadní čáru a zastavil tak další akci hostů. Ti tak budou zahrávat další rohový kop.
     
    78
    A ani tentokráte branku domácích nehrozili. Obrana Parmy míč odhlavičkovala do bezpečí a hned tak akci Frosinone ukončila.
     
    78
    Gori dostává žlutou kartu za tvrdý zákrok na domácího hráče.
     
    79
    Střídání v týmu Parma Calcio 1913: ze hřiště odchází Luca Siligardi, přichází Roberto Inglese.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky zápasu. Dokáže jeden z týmů zvítězit, nebo se dočkáme bezbrankové remízy?
     
    80
    Střídání v týmu Frosinone Calcio: ze hřiště odchází Joel Campbell, přichází Danilo Soddimo.
     
    81
    Zampano vyslal centr do pokutového území, ten však nenašel žádného jeho spoluhráče a hosté pak ztrácejí balon.
     
    83
    Oba celky se neženou do bezhlavých útoků, vyčkávají, co nabídne soupeř. Zatím to vypadá, že brání remízový průběžný výsledek.
     
    84
    Hosté založili další akci, která končí míčem v zámezí. Autové vhazování tak mají k dispozici domácí hráči, kteří se pokusí otočit hru.
     
    85
    Střídání v týmu Parma Calcio 1913: ze hřiště odchází Luca Rigoni, přichází Alberto Grassi.
     
    86
    Domácím se nepovedla akce před brankou hostů a ti tak získávají míč zase na svou stranu.
     
    86
    Střídání v týmu Frosinone Calcio: ze hřiště odchází Camillo Ciano, přichází Rai Vloet.
     
    87
    Další nepovedená akce hostů, kteří se nedostali do blízkosti domácí branky. Jejich útok tak nebyl hrozbou pro domácí celek.
     
    88
    Až nyní střílel z hranice velkého vápna Francesco Zampano a do pohotové akce musel jít domácí brankář. Ten našel míč ve svých rukavicích.
     
    89
    Domácím se nepovedlo odkopnout míč od své branky a hosté se o něco déle zdrželi na jejich polovině. Už to ale neplatí, do akce míří Parma.
     
    90
    Nastavovat se budou čtyři minuty navíc.
     
    90+1
    Domácí brankář odkopl míč od své branky a poslal tak své spoluhráče do útočné akce.
     
    90+2
    Nic z toho však nebylo a hráči Parmy míč ztrácejí. Místo toho ho získávají zase hosté.
     
    90+3
    Další přetažená střela hostů končí jen vysoko nad domácí brankou. Následuje tak odkop od ní, který provede Luigi Sepe.
     
    90+4
    Domácí odvrátili další šanci hostů a poslali míč na rohový kop. Už se blíží finiš tohoto duelu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Branky jsme se nakonec nedočkali a oba týmy si tak body rozdělily. Nesledovali jsme nijak kvalitní fotbalovou podívanou, spíše to byl velký boj o body. A ty nakonec získali jak domácí tak hosté.
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 8:10. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 14:14.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek nedělního dne a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (16:53:46)

    Vendula Zdražilová

    Branky:

    Karty:   69. Alves (PRM) – 32. Maiello (FRS), 38. Chibsah (FRS), 69. Goldaniga (FRS), 78. Gori (FRS)   61. Štulac (PRM)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 8:10. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 14:14.
    Parma Calcio 1913: Sepe – Iacoponi, Alves (C), Gagliolo, Gobbi – L. Rigoni (85. Grassi), Štulac, Deiola – Siligardi (79. Inglese), Ceravolo (73. Bastoni), Gervinho.
    Náhradníci: Frattali, Bagheria – da Cruz, Ciciretti, Di Gaudio, Scozzarella, Gazzola, Inglese, Biabiany, Grassi, Sprocati, Bastoni.

    Frosinone Calcio: Sportiello – Goldaniga, Ariaudo, M. Capuano – F. Zampano, Chibsah (70. Gori), Maiello, Beghetto – Ciano (86. Vloet), Ciofani (C), J. Campbell (80. Soddimo).
    Náhradníci: F. Bardi – Crisetig, Pinamonti, Ghiglione, Molinaro, Vloet, Gori, Soddimo, Brighenti, Cassata, Salamon, Krajnc.

    Rozhodčí: Manganiello – Lo Cicero, Valeriani

    Diváci: 14 004
    bahis siteleri