Dánsko – Kazachstán 0:4 (kon.) | Rusko – USA 1:2 (kon.)
konec
Dánsko
0:4 (0:2, 0:0, 0:2)
Kazachstán
Pátek 04.01.2019, 18:08 • Rogers Arena, Vancouver, Kanada (kapacita: 18 910 míst) • Mistrovství světa do 20 let • O udržení
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:06 Artur GAŤJATOV - 0:4
     
    59:06
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    A další kazachstánská radost. PO rychlém úniku se ARŤOM GAŤJATOV prosazuje v této chvíli hned podruhé během čtyřiceti sekund. Při průniku mu stačilo jen napálit plnou ranou puk do opuštěné klece. Asistence: Batyrlan Muratov, Samat Danijar.
    58:27 Artur GAŤJATOV - 0:3
     
    58:27
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Konec dánských nadějí. Po rychlém brejku se dokázali dostat Kazachstánci i díky marnému snažení dánských beků při skákání led k palbě, kterou korunoval výstavní nahrávkou Muratov, pro ARŤOMA GAŤJATOVA bylo zakončení jen formalitou. Měl před sebou na ose hřiště jen prázdnou branku. Asistence: Batyrlan Muratov, Valerij Orechov.
     
    58:19
    Dánsko si vybírá time-out!
     
    57:24
    Dánové riskují power-play!
     
    46:34
    Davyd Makuckij procházel defenzívou Dánů bez velkých problémů, čemuž už musel pod hrozbou inkasování zabránit Jeppe Urup Mogensen (DEN). Za podražení bude pykat na trestné lavici.
     
    43:26
    Právě ve chvíli, kdy se vracel do hry Korolojov, se prodral do velké šance Christoffer Gath, nicméně jeho průnik přes defenzívu soupeře nebyl úspěšný. Jeremejev předvedl jistý zákrok.
     
    41:26
    Na ledě stále probíhá lítý boj. Právě z něj plyne i následující trest, kdy se nešťastným způsobem podařilo vyhodit Arťomovi Koroljovovi (KAZ) puk mi led. Dánové tak mohou tvořit šance na snížení manka.
     
    30:35
    Dánové půjdou v této chvíli do další přesilovky. Za hákování v obranné třetině je vyloučen Jernar Musabajev (KAZ), který se provinil celkem viditelným faulem.
     
    28:41
    Dánové byli milimetry od gólu! Po ráně Grundtviga vyrazil Jeremejev kotouč jen před sebe, kde už ovšem stál David Madsen. Jeho dorážka ale nebyla přesná, trefila jen beton kazašského brankáře.
     
    24:46
    Kazachstán čeká další oslabení. Za viditelné držení soupeře při přechodu modré čáry je trestán Maxim Musorov (KAZ).
     
    21:06
    Ivan Vereščagin pálil velmi nebezpečně zápěstím, nicméně Jeremejev předvádí jistý zákrok. Jeho lapačka se vymrštila proti bombě a bez problémů zachytila letící kotouč. Hra je přerušena.
     
    20:23
    Jonas Röndbjerg se dostal do obrovské šance! jeho průnik po pravé straně nezastavil nikdo z kazašských obránců, jeho rána tak mohla dostat ráz nebezpečnosti. Puk se mihl kolem boční sítě!
     
    17:02
    Kazaši půjdou v této chvíli také do přesilovky. Za nedovolné bránění v útočném pásmu bude pykat Jakob Wittendorf (DEN).
     
    14:09
    Danil Treťjakovskij (KAZ) za faul na Röndbjerga obdržel dvě minuty a ještě k tomu vyfasoval desítku za nesportovní chvoání. Šlo totiž viditelně o zásah do oblasti hlavy a krku. Menší trest za něj odpyká Ajdos Žorabek (KAZ).
     
    11:46
    Emil Marcussen se postaral o zatím největší dánskou tutovku! Jeho sjetí na střed se ukázalo jako rozhodující. Dánský bomber sice pohotově vystřelil po přihrávce od kolegy za brankou, ale Jeremejev byl znovu připraven. Lucas Andersen už pak dorážel jen marně.
     
    07:11
    Na řadě je první vyloučení tohoto duelu. Za faul v útočném pásmu je vyloučen Lukas Bach (DEN), který se podle sudích provinil sekáním.
     
    04:47
    Na řadu přichází asi logický krok. Kouč Dánů Olaf Eller stahuje z ledu Madse Søgaarda, na jeho místo přichází jeho náhradník William Rørth.
    04:47 Davyd MAKUCKIJ - 0:2
     
    04:47
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Další úder outsidera! Dánové jsou nyní jako opaření, protože mnoha experty podceňovaný mančaft nyní znovu skóruje. Po natlačení puku do předbrankového prostoru se povedlo DAVYDU MAKUCKÉMU vypálit přesnou bekhendovou ránou přímo do pravé šibenice. Mads Søgaard by v golmanské pozici pozdě. Asistence: Ajdos Žorabek, Jevgenij Šinkareckij.
    00:35 Sajan DANIJAR - 0:1
     
    00:35
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Nečekané, šokující! Kazachstánci se i v tomto duelu coby outsideři ujímají právě v této chvíli vedení, když se SAJANU DANIJAROVI podařilo dostat na pravé straně do úniku a po rychlé kličce naprosto dokonale vykoupal i brankáře Madse Søgaarda, kterého dostal z osy a po vracečce si ho obešel krásným obloučkem. Puk pak dosstal zpoza branky do její opuštěné části. Asistence: Artur Gaťjatov.
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 1. Sajan Danijar (Gaťjatov), 5. Makuckij (Žorabek, Šinkareckij), 59. Gaťjatov (B. Muratov, Orechov), 60. Gaťjatov (B. Muratov, Samat Danijar)


    Dánsko: Søgaard (5. Rørth) – Setkov, Koch, Baasstrup (A), Urup Mogensen, V. Andersen, Mortensen, Schulze – Brinkman, Röndbjerg (C), Schultz – Grundtvig (A), Madsen, L. Andersen – Cubars, Green, Wittendorf – Marcussen, Kjær, Bach – Gath.
    Kazachstán: Jeremejev (Karatajev) – Samat Danijar (A), Orechov (A), Musabajev, A. Koroljov, D. Muratov, Šinkareckij, Chripkov – B. Muratov, Sajan Danijar (C), Gaťjatov – Musorov, Gusejnov, Vereščagin – Bojko, Bujalskij, Ďomin – Treťjakovskij, Žorabek, Makuckij.

    Rozhodčí: Ansons (LAT), Stano (SVK) – Kovacs (SUI), Šefčík (SVK)
    bahis siteleri