Příbram – China Golden Dragon 13:1 (kon.) | Dvůr Králové n. L. – Jablonec n/N 4:6 (kon.) | Nová Paka – Mostečtí Lvi 4:6 (kon.)
Havlíčkův Brod – Opava 1:5 (kon.) | Val. Meziříčí – Žďár n/S 7:4 (kon.) | Šumperk – SHK Hodonín 5:6 (1:2 po s.n.)
Písek – David Servis 2:4 (kon.) | Klatovy – Tábor 3:2 (kon.) | Bílina – Trutnov 2:4 (kon.)
Kobra – Kolín 2:5 (kon.) | Vrchlabí – Řisuty 9:2 (kon.) | Mor. Budějovice – Nový Jičín 4:6 (kon.)
konec
HC Kobra Praha
2:5 (2:1, 0:4, 0:0)
SC Marimex Kolín
Sobota 14.12.2019, 18:00 • Zimní stadion Kobra Praha, Praha 4-Braník • 2. liga skupina Střed (ČR) • 25. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Pro dnešek je to ode mne, přeji hezký zbytek večera. (21:07:47)
     
    Na branickém ledě je dobojováno. Třetí třetina sice o něco lépe vyšla domácím, leč k žádné další gólové trefě nedošlo. Kozlové tak odstoupili svému dnešnímu soupeři v boji o první místo na rozdíl čtyř bodů po zcela zasloužené výhře.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Lukáš Tondr – 2 min., sekání).
     
    59:50
    Ještě v posledních vteřinách musel Langer hasit střelu.
     
    59:19
    Heldákův nájezd ale Kozli rychle obrátili. Jejich fanoušci navíc, posilněni alkoholem a jistou výhrou, nadšeni zpívají Kolíne, Kolíne. I František Kmoch by jistě byl hrdý.
     
    58:58
    Do poslední minuty hry vstoupila Kobra rozehrávkou od vlastní branky.
     
    58:17
    Šestý gól Kolína už měl na své holi Václav Jankovský, který se zjevil sám před Langerovou brankou. Sudí mu ale odpískali hru vysokou holí a vhazovalo se tak před Sejpalem.
     
    57:55
    Své tvrdé ruce vyzkoušel Milan Davídek. Kotouč se ale po jeho dělovce pouze sklouzl po plexiskle nad brankou a dopadl za branku.
     
    57:13
    Kobra brejkem obrátila hru, cestu ji ale zastavilo postavení mimo hru na modré čáře. Vhazovalo se tak ve středním pásmu.
     
    56:48
    Kolínští se ovšem dostali před soupeřovu branku. U Langera se tak rozhořel tuhý boj o kotouč, který ukončili až sudí když ztratili puk z dohledu.
     
    55:47
    I po vyrovnání početních sil to je Kobra, která si počíná aktivněji v útočném pásmu. Stále ale ze svých šancí dokáže vytěžit jen pramálo.
     
    55:16
    Hosté v plném počtu.
     
    55:13
    Ještě v posledních vteřinách přesilovky Kobra rozehrává od vlastní branky.
     
    54:29
    Do střely se mohl dostat Milan Davídek. Letící kotouč po ledě ale přesně nepodebral a ten mu tak poodjel k mantinelu.
     
    53:27
    Další přesilovka ještě více podtrhla útočné snažení Kobry v pásmu. Kolín se ale, za vydatné podpory vlastních fandů, celkem usilovně brání.
     
    53:16
    Vyloučení v týmu SC Kolín (Radek Jelínek – 2 min., podrážení).
     
    51:57
    V posledních chvílích se hra celkem uklidnila. Byť o něco málo více ze hry má Kobra, která zaujmula pozice v útočném pásmu.
     
    49:47
    Na puku jsou domácí hokejisté, kteří se pokusili o úspěšnou rozehrávku. Tedy až do středního pásma, kde Kolín otočil hru a znovu zaútočil na Langerovu svatyni.
     
    49:00
    Tuhý boj o kotouč probíhal před brankou Lukáše Langera. Kolínští z něj ale dokázali vypálit, byť tedy do lapačky připraveného gólmana branického celku.
     
    48:06
    Michal Bárta neobdržel přesnou přihrávku od Tomáše Šťastného. Puk navíc skončil mimo led a po vhazování se naopak role útočícího týmu chopili Kozli.
     
    47:15
    Pro změnu to byl ofsajd, který zastavil kolínské snažení.
     
    47:02
    A vzápětí další icing Kozlů. Ani Jakub Semirád, ani Lukáš Popela nezachytili kotouč včas a ten tak projel až za branku.
     
    46:34
    Akci Kolína se pokusil založit Robin Martínek. Kotouč po jeho střele ale letěl příliš daleko až na zakázané uvolnění.
     
    44:46
    Pýchovo nahození od modré srazil mimo brankoviště Dominik Valík. I přesto ale nemá Kobra na růžích ustláno. Tlak Kozlů totiž nepolevuje.
     
    43:07
    Rozehrávka mezi Popelou a Šteinerem naopak vyslala Kobru do šance. Braničtí se před brankou snaží vytěžit maximum, avšak Kolínští dosti tvrdě brání.
     
    42:11
    Kolínští stále bojují poblíž útočného pásma a toho se snaží využívat v podobě gólových výpadů proti Sochůrkovi.
     
    42:00
    Domácí v plném počtu.
     
    41:37
    Snaha Kobry o rozehrávku vzala celkem rychle za své. Naopak do protiakce se dostal Dominik Zumr. Jeho střelu ale Braničtí odrazili mimo ledovou plochu.
     
    40:59
    Obrana Branických je ale záhy dokázala vytěsnit a přesunout hru na opačnou stranu. Tam došlo k nepříjemnému střetu mezi Alešem Furchem a Martinem Sejpalem.
     
    40:35
    Kolín i této přesilovky využívá k masivnímu ostřelování branky Lukáše Langera.
     
    40:03
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Kamil Bříška – osobní trest do konce utkání, nesportovní chování).
     
    40:01
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (2 min. pro hráčskou lavici – zdržování hry / pozdní nástup). Trest odpyká Denis Heldák.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    One Kozel period. Tak by se dalo charakterizovat druhé dějství dnešního utkání. Šancí Kobry bylo pramálo, navíc málokterou dopracovali do střeleckého konce. Naopak Kolín vsadil na přesilovkový tlak, již tři z nich využil a díky tomu do závěrečné periody vstupuje se slibným náskokem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:49
    Kozlové právě vstřelili branku!
    A podařilo se! Navíc v již dnes oblíbeném čase jedenácti vteřin před koncem třetiny! Z těsné blízkosti brankoviště zvýšil odstup Kozlů již na tři branky PATRIK MAŠÍN. Asistence: Petr Pýcha a David Šafránek.
     
    39:33
    Kozlové se snaží využít i tuto přesilovku, proto aktivně napadají branku Sochůrka.
     
    38:27
    Celkem tvrdě si Tomáš Mrkvička počínal při bránění Dominika Zumra. Neminul ho tak dvouminutový trest za hákování.
     
    37:38
    Po krátkém kolínském výjezdu to je znovu Kobra, která si počíná aktivně v útočném pásmu. O to více ale neefektivně, neboť kozlovská obrana ji k máločemu pustí.
     
    36:40
    Kobře se ale tento stav pochopitelně nelíbí. A také se pro jeho zvrácení snaží udělat maximum v podobě aktivní útočné hry před Sejpalem.
     
    35:01
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Nádherná souhra mezi Davidem Šafránkem a JAKUBEM SEMIRÁDEM přináší čtvrtý gól Kozlů! Šafránek z levé strany našel napřaženého Semiráda u pravé tyče. Ten záhy z první vypálil a vymetl tvrdě pavučiny u odkrytého prostoru Sochůrkovy branky. Asistence: David Šafránek.
     
    33:31
    Havelkova střela mířila pouze do mantinelu vedla vzdálenější tyče. Toho využili Braničtí k protiakci, byť z ní nic nedokázali vytěžit.
     
    32:31
    Snaha Tomáše Šťastného o vyvezení kotouče vzala za své na modré čáře, kde mu naopak puk sebrali Kolínští a nasměrovali jej zpět do pásma.
     
    32:16
    Finální střelu po mnoha dílčích ostřelování vyslal na Sochůrka Jakub Semirád. Gólman Kobry ale celou akci vyčetl a puk tělem pokryl.
     
    31:39
    Po vyrovnání početních sil to je Kolín, kdo zařadil na vyšší útočné obrátky a obsadil obranné pásmo svého soupeře.
     
    31:18
    Hosté v plném počtu.
     
    30:51
    Bártovu nahrávku velmi tvrdě poslal z levé strany na branku Dominik Novák. Proti němu ale stál připravený Martin Sejpal, který tuto dělovku velmi zkušeně vykryl mezi nohama.
     
    29:34
    Přesilovka Branickým celkem svědčí. Domácí se sehráli v útočném pásmu a v něm se kombinací snaží vystihnout vhodný moment na střelu.
     
    29:18
    Vyloučení v týmu SC Kolín (Jakub Semirád – 2 min., podrážení).
     
    29:08
    Tedy až do určité doby, po níž se povedlo rozvlnit síť Dominiku Novákovi. Byť ale jen tu vnější.
     
    28:12
    Kozlové pokračují ve své zvýšené aktivitě na Sochůrkovu branku. Obrana Kobry se snaží vyrážet kotouče, ale svého soka ven z pásma dostat nemohou.
     
    27:03
    Domácí v plném počtu.
     
    27:03
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Oslabení si Kobra dnes za rámeček určitě nedá! Již druhým využitím přesilovky se totiž Kolín dostává do vedení! Přihrávku zleva napasoval MAREK BŘEZINA přesně do malé skuliny mezi tyčí a Sochůrkovým betonem. Asistence: Jakub Semirád a David Šafránek.
     
    26:09
    Celkem rychle si to od vlastní branky šinul Martin Barták. Dokonce i vypálil, ovšem branickým obráncům se povedlo kotouč zbrzdit.
     
    25:48
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Michal Bárta – 2 min., hrubost).
     
    25:23
    Od vlastní branky rozehrál Dominik Valík. Jeho akce ale narazila na kolínskou obrannou zeď již ve středním pásmu. navíc při znovuobsazování pozic se Valík dostal do úmyslného ofsajdu a vhazovalo se tak před Sochůrkem.
     
    24:29
    Martin Barták naservíroval gólovku Luboši Kozákovi, před kterým bylo už jen doklepnout puk k pravé tyči z hranice brankoviště. Kozák ale, podobně jako jeho sparťanský fotbalový jmenovec, nevystihl ideální moment pro vypálení a puk mu tak pouze podjel pod hokejkou.
     
    23:41
    Kolín je viditelně oživený a zkouší neustále své výpady. Tentokrát je ale obrana Kobry obezřetnější a celou akci si hlídá již ve středním pásmu.
     
    22:49
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Na Braníku je opět srovnáno! Po Březinově zadovce vyslal Petr Pýcha do brejku DAVIDA ŠAFRÁNKA, který využil své enormní rychlosti a z mezikruží uklidil kotouč přesně do branky Lukáše Sochůrka. Asistence: Petr Pýcha.
     
    22:38
    Marek Březina efektivně vypíchl kotouč Lukáši Tondrovi.
     
    22:00
    Po brejku Kobry už si stavěl kotouč na zakončení Aleš Furch. V poslední chvíli ho ale sevřel kolínský bek, čímž nakonec kobří akce vzala za své.
     
    20:56
    Toho Kozlové využili k samostatnému výpadu proti Sochůrkovi. V hlavní roli byl Václav Jankovský, který si ovšem sjel blízko k brance a z hranice brankoviště už branku domácích překonat nedokázal.
     
    20:05
    I první buly druhé periody vyhrála Kobra. Formaci Bříška – Tondr – Šťastný ale dělá problém David Šafránek, který se rychle pohybuje mezi nimi a narušuje tak jejich souhru.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    HC Slavia Braník-Kolín. Tak by se dala gólově charakterizovat první třetina! Byli to zejména současní a bývalí hráči vršovického celku, kteří se nachomýtli ke gólovým střelám. K vidění byl ale celkem vyrovnaný aktivní hokej s velkým množstvím šancí na obou stranách. O něco málo šťastnější je sice Kobra, ale šance jsou do další třetiny víceméně stále otevřené.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:49
    Kobra právě vstřelila branku!
    A podařilo se! Gólem do šatny se uvedl DENIS HELDÁK, jehož přesné rychlé nahození z hranice pravého kruhu znovu posílá Kobru do vedení pouhých jedenáct vteřin před koncem první třetiny. Asistence: David Kohút a Šimon Antončík.
     
    19:36
    Po vhazování ovšem Kobra obrátila hru a ještě v posledních vteřinách se snaží vykřesat maximum.
     
    19:20
    Po vyrovnání početních sil vyzkoušel Kolín svou útočnou sílu. Narazil ale na přísnou trojici sudích nekompromisně ukazující ofsajd.
     
    19:13
    Hosté v plném počtu.
     
    18:34
    Pod velkým úhlem vypálil na branku Lukáš Tondr. Gólman Sejpal ale neměl puk zcela ve své moci, čehož se Braničtí pokoušeli využít k znovu uzmutí si puku a jeho vypálení na branku. Stejně tak rychle ale vyrazili i Kozlové na pomoc svému brankáři, výsledkem čehož byla drobná potyčka před brankou.
     
    17:35
    Přesilovka ještě více upevnila kobří pozice v útočném pásmu. Domácí v něm sérií přihrávek hledají vhodné místo ke střele. Kolínským se ale zatím daří blokovat.
     
    17:13
    Vyloučení v týmu SC Kolín (Václav Jankovský – 2 min., držení).
     
    16:58
    Drze si před brankou počíná Heldákova formace. Kolín má místy na mále, zatím se ale zvládá držet.
     
    16:10
    Další kobří akci rozehrál Milan Davídek, zezadu krytý Dominikem Novákem. Ani to ale hráči Kobry nepomohlo k dostání se ke střele, neboť Kolínští ho těsně před napřáhnutím o puk obrali.
     
    15:15
    Domácí v plném počtu.
     
    15:15
    Kozlové právě vstřelili branku!
    První přesilovka Kolína a hned její první využití! Nahrávku Jankovského z pravé strany v mezikruží přivinul ke své holi JAN STEHLÍK, který z první poslal kotouč přesně za záda Lukáše Sochůrka. Asistence: Václav Jankovský a David Šafránek.
     
    14:05
    Početní nesouměrnost na ledě zpočátku zvládla lépe Kobra rychlým vyhozením kotouče. Kolínští tak musí rozehrát od vlastní branky, před kterým jim navíc Braničtí v akci brání.
     
    13:56
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Tomáš Šťastný – 2 min., hákování).
     
    13:23
    Další střelou prověřil Sejpala Dominik Šteiner. I tentokrát si ale kolínský gólman situaci pohlídal.
     
    12:47
    Braničtí museli rozehrát od vlastní branky. V souboji obou kapitánů ale ten kolínský nějaký čas nepustil Šimona Antončíka k vypuštění kotouče do prostoru a rozehrání kobřího nájezdu na branku.
     
    12:06
    Každý moment využívá Kobra k tomu, aby se dostala do útočného pásma. Svou důraznou hru i promění ve střelu, jako v případě Dominika Nováka. Martin Sejpal se ale střelou nenechal zaskočit a pohotově ji vyrazil.
     
    11:26
    Tondrovo nahození se odrazilo až k modré čáře, kde stál připravený Tomáš Mrkvička rychle vrátit kotouč zpět na branku. A to se také podařilo. Navíc gólman Sejpal neměl kotouč nějakou chvíli zcela pod kontrolou, čehož Kobra chtěla využít k jeho doklepnutí za brankovou čáru. Neúspěšně.
     
    10:27
    Tvrdý projektil od modré vypálil Michal Bárta. Na kolínskou branku ale přesně nenamířil, puk se tedy odrazil o plexisklo nad Sejpalem, Přesto Kobra tlačí svého soupeře i nadále.
     
    09:31
    Dominiku Novákovi nevyšla souhra s Filipem Hlinkou ve středním pásmu. Toho využil Jiří Kysela k rozjetí se proti Sochůrkově brance. Avšak obrana branického týmu se dokázala vrátit zpět a celou situaci zachránit.
     
    09:08
    Aktivnější jsou ale Kozlové. Ti o to více začali napadat Sochůrkovu svatyni, naráží ale na připravený kobří obranný blok.
     
    07:50
    Kobra právě vstřelila branku!
    To se ovšem nedá říct o šanci na opačné straně kluziště, ze které se Kobra dostává do vedení! Signalizovanou výhodu po vhazování využil svým průnikem DENIS HELDÁK, který zcela přesně našel volnou skulinu v Sejpalově svatyni. Asistence: Aleš Furch a David Kohút.
     
    07:32
    První větší Sochůrkův zákrok. Do střely proti němu se dostal Josef Malý, který si najel na levou hranici brankoviště, avšak z těsné blízkosti na gólmana Kobry nevyzrál.
     
    07:05
    Obloukovité Hlinkovo nahození od modré do rohu ledové plochy nenašlo žádného z hráčů ve žlutomodrém, naopak Kolínu se otevřela cesta pro dobytí soupeřova obranného prostoru.
     
    06:17
    Načež to byli Kozlové, kteří zvládli otočit hru a vydat se k napadání soupeřovy branky. Kobra se proti tomu zmohla jen na zakázané uvolnění.
     
    05:49
    Kobra ovšem v útočném pásmu zvládá operaci na jedničku, tedy spíše 1-, neboť k samotnému vystřelení je obrana Kolína nechce za žádných okolností pustit.
     
    04:59
    Mrkvičkova nahrávka osamostatnělému Kamilu Bříškovi nevyšla. Kotouč mu odskočil od hole a přímo do moci Martina Bartáka.
     
    04:15
    Braničtí zvládli odrazit kolínský nájezd výhozem kotouče až na Sejpalovu hůl. Kozlové tak musí znovu rozehrát.
     
    03:37
    Po vhazování a rychlém příklepu od modré vypálil Dominik Šteiner. Pro tuto střelu se sice Sejpal natahoval lapačkou, ovšem puk do ní přesně zaplul.
     
    02:40
    Denis Heldák dostal ideální křižnou nahrávku téměř přes všechny čáry na ledě. Z ní se následně pokusil nasměrovat na střelu. Cestu mu ale přerušil kolínský bek. I tak se ale Heldákovi vypálit povedlo, byť jeho střela postrádala důraz a kolínský gólman si ji celkem snadno pohlídal.
     
    02:04
    S pukem na levé straně u přechodu na modrou bojuje Robin Martínek. Kobří obrana je ale celkem neoblomná a nepustí kozla hlouběji do předbrankového prostoru.
     
    01:15
    Průnik Jiřího Stehlíka středem kluziště vypadal celkem nadějně, tedy až do střely. Tu kolínský bek nasměroval přesně do před ním stojícího bránícího hráče Kobry.
     
    00:02
    První buly vyhráli Braničtí. Rozehrávkou od vlastní branky se posléze dostali do středního pásma, avšak tam jim kolínská obrana vypíchla kotouč a poslala ho přesně na trestnou lavici.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kobra Praha: Sochůrek (Langer) – Popela, Antoš, Šteiner (A), Mrkvička, Valík – Tondr, Davídek, Hlinka, Šťastný, Petrov, Kohút, Heldák, Bárta, Bříška (A), Hrubý, Furch, Novák, Antončík.

    SC Kolín: Sejpal (Hermann) – Nutil, Jelínek, Hanzl, Pýcha, Březina, Barták, Havelka – Stehlík, Kysela, Netušil, Semirád, Malý (C), Mašín, Kozák, Martínek, Zumr (A), Jankovský, Němec, Šafránek (A).

    Rozhodčí: Vokřál – Maňák, Teršíp.
     
    Zdravím vás u šlágru 25. kola 2. ligy skupiny střed, mezi týmy HC Kobra Praha a SC Kolín. Půjde o přímý souboj o první místo, neboť Kozlové v současnosti drží druhé s 51 body a Kobra třetí s 50. Před nimi je pouze Příbram, obdobně jako Kolín s body 51.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 8. Heldák (Furch, Kohút), 20. Heldák (Kohút, Antončík) – 16. Stehlík (Jankovský, Šafránek), 23. Šafránek (Pýcha), 28. Březina (Semirád, Šafránek), 36. Semirád (Šafránek), 40. Mašín (Pýcha, Šafránek)


    HC Kobra Praha: Sochůrek (41. Langer) – Popela, Antoš, Šteiner (A), Mrkvička, Valík – Tondr, Davídek, Hlinka, Šťastný, Petrov, Kohút, Heldák, Bárta, Bříška (A), Hrubý, Furch, Novák, Antončík.
    SC Marimex Kolín: Sejpal (Hermann) – Nutil, Jelínek, Hanzl, Pýcha, Březina, Barták, Havelka – Stehlík, Kysela, Netušil, Semirád, Malý (C), Mašín, Kozák, Martínek, Zumr (A), Jankovský, Němec, Šafránek (A).

    Rozhodčí: Vokřál – Maňák, Teršíp
    thejrc.org