Everton – West Brom 5:2 (kon.) | Leeds – Fulham 4:3 (kon.) | Manchester Utd. – Crystal Palace 1:3 (kon.)
Arsenal – West Ham 2:1 (kon.)
konec
Everton FC
5:2 (2:1)
West Bromwich Albion
Sobota 19.09.2020, 13:30 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 2. kolo
Předzápasové kurzy
    66. Dominic CALVERT-LEWIN - 5:2
     
    66
    Everton právě vstřelil branku!
    O chvíli později zahrávali Toffees rohový kop a tentokráte už byli úspěšní. Centr Jamese Rodrígueze našel DOMINICA CALVERTA-LEWINA, který zamířil do protipohybu brankáře West Bromu. Útočník Evertonu zkompletoval hattrick, a pouze tak potvrdil. že v úvodu sezony má výbornou formu.
    62. Dominic CALVERT-LEWIN - 4:2
     
    62
    Everton právě vstřelil branku!
    Toffees v posledních minitách soupeře hodně zatlačili a nakonec se dočkali dalšího gólu. Rodríguez prokázal velký přehled, když krásně našel nabíhajícího Richarlisona, po jehož sklepnutí dotlačil balon do opuštěné branky DOMINIC CALVERT-LEWIN.
    54. Michael KEANE - 3:2
     
    54
    Everton právě vstřelil branku!
    Vyrovnané skóre netrvalo dlouho, Everton si bere ztracené vedení zpět. Na Digneho centr si naběhl Richarlison, kterého vychytal Johnstone. Balon ale vyrazil pouze do míst, kde se pohyboval MICHAEL KEANE, jemuž dorážka do prázdné branky nedělala problém.
    47. Matheus PEREIRA - 2:2
     
    47
    West Brom právě vstřelil branku!
    Tak pozor, hned v úvodu druhého poločasu tu máme nečekanou zápletku, je znovu srovnáno. West Bromwich vybojoval přímý kop ze zajímavé pozice a udeřil. MATHEUS PEREIRA to kopnul fantasticky, s jeho ranou nemohl Pickford nic dělat.
    45. James RODRÍGUEZ - 2:1
     
    45
    Everton právě vstřelil branku!
    A domácí se na jejím konci dokázali obrat je dokonán. Richarlison našel na hranici pokutového území číhajícího JAMESE RODRÍGUEZE, který schoval svou střelu za obránce a překonal marně se natahujícího Johnstonea.
    31. Dominic CALVERT-LEWIN - 1:1
     
    31
    Everton právě vstřelil branku!
    Vyrovnávací trefa je potvrzena. Slaven Bilić se sice zlobí, ale rozhodčí situaci posoudili správně. DOMINIC CALVERT-LEWIN se tak prosazuje i ve druhém utkání nového ročníku Premier League.
    10. Grady DIANGANA - 0:1
     
    10
    West Brom právě vstřelil branku!
    Carlo Ancelotti na lavičce nevěřícně kroutí hlavou, překvapení je na světě – hosté se ujímají vedení! Hráči Evertonu nechali GRADYMU DIANGANOVI až příliš volného prostoru, načež anglický mladík uklidil balon ke vzdálenější tyči branky Jordana Pickforda, který také nemá čisté svědomí.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 31. Calvert-Lewin, 45. James Rodríguez (Richarlison), 54. M. Keane, 62. Calvert-Lewin (Richarlison), 66. Calvert-Lewin (James Rodríguez) – 10. Diangana (Matheus Pereira), 47. Matheus Pereira

    Karty:   16. Doucouré (EVE)   45+1. Gibbs (WBA)


    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 5:1. Rohy: 11:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:11.
    Everton FC: Pickford – Coleman (C), M. Keane, Y. Mina, Digne – Doucouré (65. G. Sigurdsson), Allan, A. Gomes – James Rodríguez (78. Kean), Calvert-Lewin (71. Iwobi), Richarlison.
    Náhradníci: Virginia – Kenny, G. Sigurdsson, Iwobi, Bernard, Davies, Kean.

    West Bromwich Albion: Johnstone – O'Shea, Bartley, Ajayi – Furlong, Sawyers (75. Field), Livermore (C), Gibbs – Diangana (71. Edwards), Robinson, Matheus Pereira (71. Phillips).
    Náhradníci: Button – Field, R. Harper, Phillips, Edwards, Robson-Kanu, Kipré.

    Rozhodčí: Mike Dean – Darren Cann, Dan Robathan
    bahis siteleri