Levante – Atlético 0:0 (odl.) | Sevilla – Elche 0:0 (odl.) | Huesca – Cádiz 0:2 (kon.)
Granada – Alavés 2:1 (kon.) | Real Betis – Valladolid 2:0 (kon.) | Real Sociedad – Real Madrid 0:0 (kon.)
konec
Granada CF
2:1 (1:1)
Deportivo Alavés
Neděle 20.09.2020, 18:30 • Estadio Nuevo Los Cármenes (Granada) • Španělská LaLiga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Granady, která svého soupeře dokázala porazit výsledkem 2:1. Úvod druhého poločasu nám nepřinesl nic moc zajímavého, naopak jsme sledovali celkem dost osobních soubojů. První vyloženou šanci druhého poločasu měli na svědomí hosté, Méndez jí nedokázal zužitkovat, což bylo osudné. O pár desítek vteřin později se totiž Granada dostala zpět do vedení, což udržela až do konečného hvizdu. (20:26:17)
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 5:0. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 7:12.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Do konce tohoto zápasu skutečně nezbývá moc času, s domácím celkem to vypadá dobře. Alavés se ještě pokouší koncovku zápasu pořádně zdramatizovat.
     
    90+4
    Z velké vzdálenosti zkoušel své štěstí Navarro, který sympaticky zakončoval pod břevno. Silva si s tímto pokusem dokázal nadvakrát poradit.
     
    90+4
    Pacheco znovu posílal míč za středový kruh, jenomže tam se v osobním souboji dokázal prosadit domácí Díaz, kterému se přesto nepovedlo rozehrát nejpřesněji.
     
    90+2
    Deportivo Alavés se ve druhé minutě nastaveného času sice usadil na polovině soupeře, jenomže Navarro byl vytlačen zpět. Granada CF se brání skutečně vzorově.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o sedm minut.
     
    90
    Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Luis Milla, přichází Víctor Díaz.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, nyní se vhazuje z pravé strany. Foulquier nikam nespěchá, sudí ho na to přesto upozornil.
     
    88
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Edgar Méndez, přichází John Guidetti.
     
    88
    Granada se navíc celkem pohodlně dostala na druhou stranu, kde rozjela kombinaci. Domácím to pochopitelně vyhovuje, směrem dopředu potřebuje hrát soupeř.
     
    87
    Přihrávka na Molinu byla přeci jenom o něco delší, než by domácí forvard potřeboval, k míči se tak pro změnu dostal brankář Pacheco, který ihned rozehrál.
     
    86
    Po jednom ze soubojů se na zemi ocitl také Joselu, avšak sudí nechal pokračovat ve hře. Hostující celek se nakonec sám vytlačil na vlastní obrannou polovinu.
     
    85
    Střídající Sainz celkem překvapivě došel až k hranici velkého vápna, odkud se pokoušel zakončit pravou nohou. Do dráhy letu míče se ale připletl protihráč.
     
    84
    Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Roberto Soldado, přichází Jorge Molina.
    Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Darwin Machís, přichází Sánchez.
     
    83
    Situace mohla být pro domácí veselejší. Kenedy se totiž za pokutovým územím dokázal uvolnit k přízemnímu zakončení, které prosvištělo vedle zadní tyče.
     
    82
    Po dlouhé době se k rozehrávce dostal také domácí brankář Silva, který pochopitelně nikam nespěchal. Jeho vysoký nákop navíc přesně našel hlavu Soldada.
     
    81
    Alavés se po rozehrávce vydal na druhou stranu, kde centrem naslepo zkoušel oslovit své spoluhráče Duarte, který ovšem našel pouze kopačku Foulquiera.
     
    80
    Hráči Deportiva to budou mít najednou nesmírně složité, prohrávají totiž o jednu branku. Do konce zápasu navíc nezbývá moc času, zhruba deset minutek.
     
    79
    Granada právě vstřelila branku!
    Nedáš – dostaneš ve fotbalové praxi! Nejprve na jedné straně podržel svůj celek brankář Silva, na té druhé straně se z vedoucí branky raduje DARWIN MACHÍS. Domácí křídelník si před hranou ofsajdu počkal na centr, při kterém na zadní tyči nadvakrát dotlačil balón za brankáře Pacheca.
     
    79
    Pokračuje se ve hře, ani v tomto případě z toho pokutový kop nebude. Mezitím se domácí hráči nastěhovali na útočnou polovinu, kde z pravé strany vhazuje Foulquier.
     
    78
    Méndez po předchozím zakončení zůstal ležet na zemi, zřejmě ho dohrál domácí brankář Silva. Sudí opět celou situaci projednává, na penaltu je to asi málo.
     
    77
    Zničehonic tutovka na straně Alavésu! Na zadní tyči si totiž na centr dokázal seběhnout Méndez, jehož zakončení o zem dokázal Silva vytěsnit na břevno.
     
    77
    Kdepak, penalta z toho nebude. I opakovaný záběr totiž prokázal, že hostující Montoro zahrál ramene, což je povolené. Pokračuje se autem z pravé strany.
     
    76
    Granada zahrávala rohový kop, po kterém se dožadovala pokutového kopu. Domácí tábor totiž reklamoval případnou ruku v šestnáctce, sudí to zřejmě bude projednávat.
     
    75
    Deportivo se přesto zmohlo pouze na bezmyšlenkovitý odkop na opačnou stranu, kde se nenacházel nikdo v černých dresech. Granada tak má celkem klid.
     
    74
    Jenomže nepříliš dobře to následně udělal střídající Kenedy, který si na levém křídle hledal prostor k centru. Ten se ovšem snesl pouze daleko z hrací plochy.
     
    73
    Pachecovi se nepovedlo rozehrát zrovna dle představ, naopak se jeho odkop snesl pouze na kopačku pozorného Gonalonse, který založil rychlou protiakci domácích.
     
    72
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Luis Rioja, přichází Borja Sainz.
     
    71
    Do konce tohoto zápasu zbývá závěrečná dvacetiminutovka, směrem dopředu je stále aktivnější domácí celek, který ovšem stále naráží na pozornou obranu.
     
    66
    Odvracel ovšem pouze do zámezí, což znamenalo autové vhazování pro Alavés. Po něm se Joselu dožadoval rohového kopu, bude z toho pouze odkop.
     
    65
    Na pořadu dne byl rohový kop pro hráče Deportiva Alavés. Centr se nebezpečně snášel k hranici malého vápna, kde nakonec ve vzduchu odvracel Gonalons.
     
    64
    Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Antonio Puertas, přichází Angel Montoro.
    Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Yangel Herrera, přichází Kenedy.
     
    64
    Rioja prostřednictvím autového vhazování hledal na opačné polovině Devyersona, který měl kolem sebe málo prostoru. Čistě ho navíc eliminoval Vallejo.
     
    63
    Na řadu tak přišel odkop od hostující branky, který z kopačky Pacheca zamířil pouze k reklamnímu banneru. Neva se tak ihned postaral o provedení autu zleva.
     
    62
    Duarte se podíval vpřed, načež se snažil na levém křídle oslovit rychlonohého Machíse, což by se sice povedlo, avšak míč doskákal daleko do zámezí.
     
    61
    Je za námi hodina hry, druhý poločas zatím nenabídl vůbec nic zajímavého. Granada je sice směrem dopředu aktivnější, avšak Deportivo zatím nemá problém.
     
    60
    Při další útočné akci domácích pro změnu pomezní sudí uviděl ofsajd, ve kterém se nacházel Puertas. Z opakovaného záběru jsme viděli hodně těsnou záležitost.
     
    59
    Granada se sice dostala k opačné hranici pokutového území, avšak tam z obrany dokázal včas vystoupit pozorný Lejeune, který odehrál až k brankáři Silvovi.
     
    58
    Také domácí brankář Silva si vyzkoušel práci s kulatým nesmyslem, který velice přesně rozehrál na kopačku volného Valleja, jenž má kolem sebe dost místa.
     
    57
    Po delší době se do kombinace zapojil také brankář Pacheco, který pouze přeposlal nahrávku na vedle stojícího Duarte, jenž se s míčem dostal směrem vpřed.
     
    56
    Už se opět pokračuje ve hře. Alavés se rovněž pokoušel přenést hru na pravou stranu, tam byl ovšem v souboji úspěšnější Neva, jenž našel kolegu Gonalonse.
     
    55
    Úvod druhého poločasu nabízí celou řadu střetů. Sudí sice odpískal ve prospěch Granady, jenomže hůře ze souboje odešel Duarte, jenž dopadl hodně nešikovně.
     
    54
    Deportivo se snažilo volný kop rozehrát urychleně, přičemž jsme sledovali dalekonosnou kolmici směrem na Joselua. Jako první se k míči dostal ale Duarte.
     
    53
    Příliš pozdě do souboje vletěl domácí Herrera, který u postranní lajny místo balónu trefil pouze kopačku soupeře. Také v tomto případě se jednalo o jasný faul.
     
    52
    Následná standardní situace ovšem nepřinesla nic nebezpečného. Uvnitř pokutového území se totiž povedlo zakročit Laguardiovi, který poslal míč ven z vápna.
     
    51
    Hlavní sudí se ještě běžel podívat na video, při kterém zkoumal předchozí nedovolený zákrok hostujícího Lejeuneho, jenž šel do souboje kopačkou napřed.
     
    50
    Na vlastní polovině se k balónu dostal Milla, který ihned na opačné straně hledal Machíse, jenž neustál souboj s protihráčem. Je tu standardní situace pro domácí.
     
    49
    Žlutou kartu dostává Florian Lejeune (Deportivo Alavés).
     
    49
    Od pravé autové lajny tak vhodil míč zpět na hrací plochu Laguardia, který své spoluhráče hledal u středového kruhu, kde ovšem nekompromisně zakročil Herrera.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali trpělivou kombinaci Granady, která nakonec vedla přes levou stranu, kde Nevovi uskočil míč pouze do zámezí.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzal na starost hostující celek, který bude pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Abdallah Mahmoud, přichází Rubén Duarte.
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Rodrigo Ely, přichází Ximo Navarro.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl celkem vyrovnanou podívanou, ve které jsme se dočkali dvou zásahů. Už po sedmi minutách hry se dokázal prosadit domácí Soldado, jenomže soupeř si po necelých dvaceti minutách připravil odpověď. Koncovka prvního poločasu přesto patřila Granadě, domácí celek ovšem z ojedinělých šancí nedokázal vytěžit druhou vedoucí branku.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    44
    Před koncem prvního poločasu budeme sledovat ještě jednu standardku. I tentokráte dostal naloženo domácí Puertas, který se opět nachází na hrací ploše.
     
    42
    Na řadu přišel dalekonosný odkop od hostující branky, po kterém zůstal na zemi ležet Puertas. Sudí tak musel přerušit hru, na nic vážnějšího to nevypadá.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    39
    Na řadu přišlo autové vhazování pro domácí barvy, tentokráte z levé strany. Neva si nakonec pro spolupráci vybral volného Millu, který kombinuje ve středu plochy.
     
    38
    Granadě se na levém křídle povedlo oslovit Machíse, který nebezpečnou nahrávkou hledal na hranici malého vápna Puertase, jenž kopačku namířil vedle branky.
     
    37
    Na opačné hranici pokutového území si Gonalons přehodil míč na pravou nohu, načež centroval do přehuštěného prostoru, kde se dokázal prosadit Mahmoud.
     
    36
    Battaglia nakonec vyprodukoval zpětnou nahrávku až ke středovému kruhu, kde v kombinaci pokračoval Lejeune, který ovšem nepřesně nahrával směrem k Riojovi.
     
    35
    Nicméně si domácí celek vybojoval standardní situaci ze zajímavé vzdálenosti od branky. Své štěstí nakonec zkoušel Milla, který o metr minul horní tyč branky.
     
    34
    Po dalším důrazném souboji měl menší zdravotní problémy hostující středopolař Pons, který byl lehce přišlápnut do pravé nohy. Alavés okamžitě rozehrál.
     
    33
    Granada si navíc vyzkoušela svůj první rohový kop, který nakonec přinesl vyloženou šanci pro Herreru. Ten naskakoval zcela sám, avšak mířil kousek vedle.
     
    32
    Je za námi třetina hry, která nám zatím přináší vyrovnanou podívanou. Jako první se do vedení dostala Granada, soupeř ale vyrovnal díky standardní situaci.
     
    31
    Do rozehrávky svého celku se opět zapojil také brankář Silva, který poté na opačné straně zkoušel najít Herreru, jenž pro změnu hrudí sklepl pod sebe na Millu.
     
    30
    Po dalším souboji se pro změnu na zemi ocitl domácí Vallejo, který dostal naloženo od napadajícího Devyersona. Granada bude rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    26
    Žlutou kartu dostává Rodrigo Battaglia (Deportivo Alavés).
     
    24
    Žlutou kartu dostává Edgar Méndez (Deportivo Alavés).
     
    24
    Po rozehrávce se daleko s míčem nedostal domácí Machís, který dokonce nevybojoval ani autové vhazování. Naopak z toho bude aut pro hostující tábor.
     
    23
    Granada bude muset po inkasované brance zase zabrat, také soupeř dokázal využít hned první vyloženou šanci. To znamená, že začínáme opět od začátku.
     
    22
    Deportivo Alavés právě vstřelilo branku!
    Hostující celek srovnává krok! K rozehrávce standardní situace se totiž postavil JOSELU, který to zkoušel důraznou střelou na brankářovu stranu. Silva tuto situaci trochu podcenil, přesto se tvrdá rána snesla přímo do pravého spodního rohu domácí branky.
     
    22
    Kousek od pokutového území si nedovoleně pomohl domácí Vallejo, což neuniklo ani hlavnímu sudímu. Deportivo Alavés bude zahrávat zajímavou standardku.
     
    21
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka tohoto zápasu, zatím jsme se dočkali jediné branky. O tu se po sedmi minutách postaral Soldado, jenž využil chyby obrany.
     
    20
    Granada se po rozehrávce pochopitelně vydala na druhou stranu, kde se Herrera snažil dalekonosně přenést hru na pravé křídlo, přičemž tento úmysl přečetl Pons.
     
    19
    Celkem dost prostoru měl na levém křídle hostující Rioja, který se po zpracování míče pokoušel odcentrovat do šestnáctky, kde trefil kopačku prvního protihráče.
     
    18
    Jeho vysoký pas měl na druhé straně najít Devyersona, který se ovšem nedokázal prosadit v hlavičkovém souboji s Vallejem, který byl mnohem důraznější.
     
    17
    Do akce se dostal také pomezní sudí, jenž si všiml ofsajdového postavení Granady. Pokračovat se bude rozehrávkou volného kopu, který obstará Lejeune.
     
    16
    Po autovém vhazování jsme sledovali centrovanou nabídku do pokutového území, kde si ovšem zodpovědně počínal Lejeune, který odvracel do útrob stadionu.
     
    15
    Tam to na sebe zkoušel vzít levý obránce Neva, který ovšem narazil hned na prvního protihráče. Od Méndeze šel balón do zámezí, domácí budou vhazovat.
     
    14
    Granada nakonec na jistotu rozehrála po zemi, přičemž rozehrávající Vallejo spolupracoval s vedle stojícím Foulquierem, jenž se dostal na útočnou polovinu.
     
    13
    Joselu se marně dožadoval rohového kopu, místo toho si podle sudího on sám pomohl nedovoleným zákrokem. Volného kopu se tak ujme domácí zadák Duarte.
     
    12
    Alavés se po provedení autového vhazování dokázal usadit na polovině soupeře, kde zatím sledujeme trpělivou kombinaci, kterou se domácí pokoušejí napadat.
     
    11
    Obrannou povinnost si znovu splnil domácí Vallejo, který si velice pozorně všiml naběhnuvšího Joselua, před kterým nekompromisně odvracel daleko do autu.
     
    10
    Silva se v krátkém časovém sledu opět dostal k míči, který se prudkým odkopem snažil poslat daleko na druhou stranu hrací plochy, kde měl Soldado daleko k balónu.
     
    9
    Po rozehrávce jsme sledovali pas směrem na Méndeze, před kterým si dobře počínal vracející se Vallejo, který na jistotu odklízel balón daleko do zámezí.
     
    8
    Granada se tak dostala do velice rychlého vedení, pokárání si zaslouží hostující obrana, která nezachytila náběh Soldada. Zejména Ely rychlostně strádal.
     
    7
    Granada právě vstřelila branku!
    Na první branku tohoto zápasu jsme nemuseli dlouho čekat, do vedení jde Granada! Deportivo se sice dostalo k opačnému pokutovému území, jenomže hostující obrana si nedokázala pohlídat náběh velezkušeného ROBERTA SOLDADA, který uháněl sám na brankáře Pacheca, kterého překonal střelou ke vzdálenější konstrukci.
     
    7
    Granada rovněž měla možnost vhazovat, a sice z pravé strany se o to postaral Foulquier. Tomu na pomoc přispěchal Machís, který se ovšem nedostal přes Mahmouda.
     
    6
    Soldado byl kousek od středového kruhu poslán k zemi, což neuniklo ani hlavnímu sudímu. Naopak si nedovoleným zákrokem pomohl Ely, který si toho je vědom.
     
    5
    Hrací předmět se po jednom z odrazů dostal mimo hrací plochu, což znamenalo autové vhazování pro Alavés. Rioja si nakonec ke spolupráci vybral Ponse.
     
    4
    Silva se dostal k dalekonosnému odkopu od své branky, který pochopitelně chtěl poslat na druhou stranu hrací plochy, kde se ve vzduchu prosadil protihráč.
     
    3
    Granada hned v úvodu tohoto zápasu zvolila kombinaci na vlastní polovině, do které se zapojil také brankář Silva, který pro změnu roztáhl hru na pravou stranu.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Granada CF: Rui Silva – Foulquier, D. Duarte, J. Vallejo, Neva – Gonalons, Milla – Machís, Y. Herrera, Puertas – Soldado (C).
    Náhradníci: A. Escandell – Azeez, Díaz, Antoñín, Kenedy, Quini, Soro, Vico, Sánchez, Montoro, J. Molina.

    Deportivo Alavés: F. Pacheco (C) – Laguardia, Ely, Lejeune – Méndez, Mahmoud, Battaglia, Pons, Rioja – Joselu, Deyverson.
    Náhradníci: Castro, Sivera – Martín, Blanco, R. Duarte, Guidetti, García Peréz, Navarro, López, Sainz.

    Rozhodčí: Del Cerro – Preito, García.
     
    Granada CF

    Domácí Granada může být se vstupem do nového ročníku nejvyšší španělské soutěže spokojená. V úvodním duelu totiž přehrála na svém stadionu výsledkem 2:0 Athletic Bilbao a drží se na třetí pozici. Ve čtvrtek sehrála Granada druhé předkolo Evropské ligy, ve kterém přehrála albánský celek Teuta vysoko 4:0. O svém triumfu navíc rozhodla už v první půli a hráči tak pošetřili síly.
     
    Deportivo Alavés

    Hostující Deportivo nemůže být se vstupem do nového ročníku nejvyšší španělské soutěže spokojené. Alavési se nepovedla ani příprava, ve které Deportivo třikrát prohrálo a připsalo si jedinou remízu s Realem Sociedad. V prvním kole Deportivo hostilo na svém stadionu Betis Sevilla, se kterým padlo 0:1. O jedinou branku se až ve čtvrté minutě nastavení postaral Tello.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání španělské ligy mezi Granadou a Deportivem Alavés. Výkop je stanoven na 18:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    David Suchý

    Branky: 7. Soldado (Machís), 79. Machís – 22. Joselu

    Karty:   24. Méndez (DAL), 26. Battaglia (DAL), 49. Lejeune (DAL)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 5:0. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 7:12.
    Granada CF: Rui Silva – Foulquier, D. Duarte, J. Vallejo, Neva – Gonalons, Milla (90. Díaz) – Machís (84. Sánchez), Y. Herrera (64. Kenedy), Puertas (64. Montoro) – Soldado (C) (84. J. Molina).
    Náhradníci: A. Escandell, Andorinha – Azeez, Díaz, Antoñín, Kenedy, Quini, Soro, Vico, Sánchez, Montoro, J. Molina.

    Deportivo Alavés: F. Pacheco (C) – Laguardia, Ely (46. Navarro), Lejeune – Méndez (88. Guidetti), Mahmoud (46. R. Duarte), Battaglia, Pons, Rioja (72. Sainz) – Joselu, Deyverson.
    Náhradníci: Castro, Sivera – Martín, Blanco, R. Duarte, Guidetti, García Peréz, Navarro, López, Sainz.

    Rozhodčí: Del Cerro – Preito, García
    bahis siteleri