Zvolen – Poprad 2:3 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Michalovce 2:6 (kon.) | Detva – Nové Zámky 1:5 (kon.)
Košice – Miskolc 5:4 (po pr.) | Trenčín – Banská Bystrica 3:4 (kon.) | Nitra – HC Slovan 2:4 (kon.)
po prodl.
HC Košice
5:4 (1:0, 2:3, 1:1 - 1:0)
DVTK Jegesmedvék Miškovec
sk Pátek 05.02.2021, 18:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 37. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Záver pracovného týždňa so sebou tradične prináša aj kompletné extraligové kolo hokeja, tentokrát už s poradovým číslom 37. Sily si v rámci neho budú na východe republiky merať domáci HC Košice a jediný maďarský účastník súťaže DVTK Jegesmedvék Miškovec.

    HC Košice prežíva nevyrovnanú sezónu, počas ktorej sa dočkal svetlejších aj menej vydarených chvíľ. Momentálne sa zverencom trénera Šťastného príliš nedarí, čo sa prejavilo aj na ich tabuľkovom postavení. Košičania sú v tejto chvíli na ôsmom mieste, ktoré im však nezaručuje priamy postup do play-off. Ak by sa tam chceli oceliari dostať bez baráže, potrebovali by minimálne o 13 bodov viac. Na svojom konte ich však majú 51, a to pri priebežnom skóre v pomere 101:93.

    Ani DVTK Jegesmedvék Miškovec sa príliš pýšiť nemôže. Naopak, po odchode budapeštianskej Újbudy zo súťaže je jediným maďarským ligistom a nemá ďaleko od toho, aby bol zároveň najhorším celkom našej súťaže. DVTK síce dokáže v zápasoch príjemne prekvapiť, na bodových ziskoch sa to však príliš neprejavuje. Aj preto sú miškoveckí hokejisti na predposlednom, a teda jedenástom mieste v tabuľke. Na svojom konte majú 32 bodov a držia sa tak bezpečne pred posledným Liptovským Mikulášom. Trápia sa však so žalostnou efektivitou streľby, veď do brán súperov poslali spomedzi všetkých tímov najmenej pukov — 82. Sami pritom inkasovali 129-krát.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Riečický (Vay) — Pavlin, Deyl, Michalčin, Růžička, Slovák, Cibák, Novota — Réway, Chovan, Lapšanský — Belluš, Poirier, Klhůfek — Milý, Eliaš, Jokeľ — Jenyš, Havrila, Frič — Krasničan

    DVTK Miškovec: Adorján (B. Kiss) — Wehrs, Bukor, Szirányi, D. Kiss, Láda, Vojtkó, Göz, Révész — Walker, Vas, Anderson — Rokaly, Rundqvist, Osterberg — Csányi, Galanisz, Magosi — Löwei, Miskolczi, Ritó

    Rozhodca: Müllner, Šefčík — Hercog, Stanzel (všetci SVK).
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:16
    Zápas medzi Košicami a Miškovcom sa začal. K puku sa ako prví dostali hostia, ktorí ho okamžite zaviezli za bránku Riečického. Tam oň ale rýchlo prišli.
     
    00:53
    Belluš zachytil puk pri mantineli, ale nemal s kým kombinovať. V úvode je to mimoriadne opatrné.
     
    01:20
    To už ale neplatí. Szirányi sa dostal v dobrej pozícii aj k zakončeniu, no najlepšie naň zareagoval Riečický. Ten si na svoje konto berie prvý dôležitý zákrok v zápase.
     
    02:48
    Po tejto šanci sa hra opäť upokojila. Pavlin sa snažil o vysunutie svojich spoluhráčov, Košičania si ale po jeho prihrávke nedali pozor na rýchlosť. Je z toho postavenie mimo hry.
     
    03:10
    Do šance šli aj Košice. Jeden z hostí prihrával od mantinela zle, čo sa snažil využiť Lapšanský. Ten si nakorčuľoval medzi kruhy a skúsil to švihom, ale na Adorjána to neplatilo.
     
    04:30
    Slovák dokorčuľoval puk v pásme, ale Miškovec napádal pred svojím brankárom veľmi vysoko, čo sa napokon ukázalo ako účinná zbraň.
     
    05:01
    Fričov pokus zblokovaný. Košice ostanú v pásme.
     
    05:18
    Adorján riešil puk, ktorý síce nebol nebezpečný, napriek tomu ale hru radšej prerušil. Počas komerčnej prestávky budú oba celky striedať.
     
    05:52
    Walker vykreslil na ľade pekný oblúk, následne sa ale dostal do nevýhodnej pozície. Na strelu to nebolo, naopak, z pásma musel vykorčuľovať.
     
    06:32
    Bellušova skrytá strela, priestor troch žrdí nezasiahla.
     
    07:27
    Pavlin hľadal v pásme lepšie pistaveného Eliaša, ktorý sa na letiaci puk len pozeral. Za Adorjánovou bránkou sa k nemu dostali miškoveckí korčuliari.
     
    08:12
    Galanisz nezakončoval nebezpečne, napriek tomu prinútil Riečického hru prerušiť. Buly v košickom obrannom pásme.
     
    09:23
    Kissovo zakončenie z veľkého uhla Riečický vykopával. Našťastie pre Košice nestál v tomto priestore nik z hostí, preto sa mohli oceliari oslobodiť.
     
    10:16
    Szirányi zbytočne nepremýšľal a prudkou prihrávkou dostal svoj celok do útočného pásma. Opäť sa však hralo v nevýhodných pozíciách, z tohto gól padnúť nemohol.
     
    10:50
    Dlhší čas sa neprerušovalo, strieda sa počas hry.
     
    11:42
    Vas sa potreboval zbaviť puku, preto ho skúsil poslať pomedzi Riečického betóny. Ten zakončenie bez problémov vytlačil do bezpečnej zóny, kde sa k nemu dostali domáci.
     
    11:49
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    12:13
    Traja Košičania vnikli do pásma, ale urobili to zle. Nechali sa vytlačiť k mantinelu a finálna prihrávka medzi kruhy už nemala potrebné parametre.
     
    12:50
    Teraz sa však oceliari dostali do veľkej šance. Poirier našiel korčuľujúceho Klhůfka, ktorý doslova vletel do šance. V pohybe ale minul Adorjánovu bránku.
     
    13:18
    Miškovec sa dopustil zakázaného uvoľnenia.
     
    15:20
    Réway obišiel Adorjánovu bránku a hľadal pred ňou Lapšanského. Zaujímavá šanca, ale Adorján ostal prilepený na svojej bližšej žrdi a puk do siete nepustil.
     
    16:11
    Košice dali gól!
    Domáci celok sa dostáva do vedenia. Dobre to urobil Poirier, ktorý za bránkou nabral rýchlosť a prihrávkou našiel medzi kruhmi PAVLA KLHŮFKA. Ten už nemal problém prestreliť Adorjána. Asistencie: Émile Poirier, Martin Belluš.
     
    17:59
    Avizovaný je trest na miškoveckej strane, ale Košičania využívajú ponechanú výhodu a na ľade korčuľujú v šestici.
     
    18:29
    Vylúčenie v tíme DVTK Miškovec (Bálint Magosi – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    19:16
    Medzičasom začala plynúť posledná minúta prvej tretiny. Táto presilovka domácim absolútne nevychádza, prakticky sa ešte ani nehralo pred Adorjánom.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa prvá tretina zápasu medzi Košicami a Miškovcom, ktorá priniesla jeden gól domáceho celku. Skóroval Klhůfek, po jeho presnom zásahu oceliari vedú najtesnejším možným rozdielom.

    Druhá tretina sa začne približne o 18:51.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:30
    Košice dali gól!
    Oceliarom sa síce presilovú hru využiť nepodarilo, ale skórovali bezprostredne po nej. Bellušovo zakončenie totiž výborne tečoval ADAM LAPŠANSKÝ. Asistencie: Martin Belluš, David Růžička.
     
    22:03
    Domáci celok je v úvode druhej tretiny aktívnejší. Dopredu však chcel ísť aj Miškovec, aj keď Wehrs nemal dvakrát s kým kombinovať.
     
    23:05
    Veľmi rýchlo to mohlo byť opäť o jednom góle. Anderson si vytvoril priestor pred Riečickým, v blízkosti košickej bránky ale neuspel.
     
    23:58
    Postranní arbitri spočiatku avizovali košické zakázané uvoľnenie, napokon ale situáciu prehodnotili. Miškovec bude musieť začínať spoza Adorjána.
     
    24:20
    Láda chcel preniknúť pred Riečického, jeho spoluhráči však potrebovali striedať. Hrá sa ďaleko od košickej bránky, čo Miškovcu rozhodne nevyhovuje.
     
    24:57
    Miškovec dal gól!
    Maďarské ľadové medvede sa dostávajú na rozdiel jediného presného zápasu. Gól padol po úspešnom buly v útočnom pásme, v predbránkovom priestore sa presadil KEVIN WEHRS. Asistencie: Jonathan Walker, János Vas.
     
    25:17
    Košice dali gól!
    Tak s presnými zásahmi sa nám teraz roztrhlo vrece. Miškoveckí korčuliari po strelenom góle nepochopiteľne zaspali, pred Adorjánom boli len s jediným brániacim hráčom a to sa im vypomstilo. Všetko využil JURAJ MILÝ. Asistencie: Oliver Jokeľ, David Růžička.
     
    25:36
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    26:20
    Hosťujúci hráči sa opäť dostali pred Riečického. Rundqvist síce nemal ideálnu palebnú pozíciu, napriek tomu to ale skúsil. Jeho zakončenie bránku minulo.
     
    27:20
    Miškovec dal gól!
    Maďarský celok zaslúžene znižuje. Hostia si v ostatných sekundách vypracovali slušný tlak a keď sa už zdalo, že budú Košice z najhoršieho vonku, presadil sa KAROL CSÁNYI. Asistencie: Bence Szirányi, Bálint Magosi.
     
    28:06
    Vojtkó teraz trochu nepochopiteľne posielal vysoký puk cez všetky čiary. Znamená to buly pred Adorjánom. Ak nechce Miškovec vypadnúť z tempa, na podobné momenty si bude musieť dávať pozor.
     
    28:40
    Hostia sa dostali do postavenia mimo hry.
     
    29:50
    Walker sa dostával po chybe súpera do samostatného úniku, v rozhodujúcej chvíli sa jeho hokejku podarilo čistým spôsobom zablokovať Michalčinovi.
     
    30:05
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    30:09
    Miškovec dal gól!
    Máme vyrovnané. Tvrdú strelu od modrej poslal po vhadzovaní Kiss, puk vyrážal Riečický pred seba. Na dobrú dorážku to využil SZILÁRD ROKALY. Asistencie: Daniel Kiss, David Rundqvist.
     
    31:30
    Začala plynúť druhá polovica riadnej hracej doby. Stav je v tejto chvíli vyrovnaný, oba celky tak majú k trom bodom rovnako blízko i ďaleko.
     
    32:32
    Píska sa zakázané uvoľnenie Košíc.
     
    33:30
    Oceliari sa poriadne zahrávajú s ohňom. Walkera nechali v predbránkovom priestore dvakrát dorážať, na ich šťastie to gólové parametre nemalo.
     
    34:40
    Domáci celok preniesol hru na opačnú stranu, puk mal na čepeli Réway. Košičania prenikli za Adorjána, tam sa ale ich výlet skončil. Bolo to bez strely.
     
    35:02
    Košice zakončovali až teraz. Po Michalčinovom príklepe sa bude vhadzovať pred Adorjánom.
     
    36:47
    Galanisz sa snažil preštrikovať až k zakončeniu, nepodarilo sa mu to. V predbránkovom priestore si na neho dal košický celok dostatočný pozor.
     
    37:48
    Zakončenie Deyla od modrej, Adorján zakročil betónmi.
     
    38:10
    Začali plynúť posledné dve minúty druhej tretiny.
     
    39:30
    Rundqvist si vypýtal puk pred Riečickým, domáci reagovali zakázaným uvoľnením. Zrejme posledná šanca v druhej časti.
     
    39:48
    Tak zakázané uvoľnenie aj v neprospech MIškovca. V závere druhej tretiny sa nám to zbytočne naťahuje.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa aj druhá tretina stretnutia medzi Košicami a Miškovcom. Priniesla celkovo päť gólov — dva na strane domácich, tri v podaní hostí. Pred treťou časťou platí nerozhodný stav 3:3.

    Tretia tretina sa začne približne o 19:41.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:11
    Záverečná časť riadnej hracej doby práve začala plynúť. Ak by sa už stav nemenil, zápas by musela rozhodnúť až nadstavená časť. Budeme zvedaví, či sa tak udeje.
     
    41:17
    Pavlin to skúšal krížnou prihrávkou do predbránkového priestoru, o čosi podobné sa vzápätí pokúšal aj Chovan. Ani v jednom prípade to Košičanom nevyšlo podľa predstáv.
     
    42:10
    Domáci celok je v úvode tretej tretiny jednoznačne aktívnejší. Pri puku bol pred Adorjánom aj Cibák, po tomto sa však Košice do vedenia po tretíkrát nedostali.
     
    42:24
    Na opačnej strane to strelou skúšal Csányi. Mal to však len na bekhend a navyše z vonkajšej hrany kruhu na vhadzovanie, toto gólové parametre nemalo.
     
    42:27
    Vylúčenie v tíme DVTK Miškovec (Bálint Magosi – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    43:38
    Dvakrát strieľal Réway, raz aj Michalčin. Oceliarom však v útočných radoch chýbala vyššia dynamika, aj preto sa Miškovec v tejto chvíli oslobodzuje a posiela ho cez všetky čiary.
     
    44:16
    Lapšanský chcel využiť moment prekvapenia a pokúsil sa natlačiť k bližšej žrdi. Podarilo sa mu to, ale puk za Adorjánov chrbát neposlal.
     
    44:27
    Magosi je na ľade. Pokračujeme v hre piatich proti piatim.
     
    45:55
    Miškovec mohol ísť do vedenia. Po zaváhaní košickej defenzívy sa dostal do úniku Anderson, ktorý čakal na pohyb Riečického, ale napokon sa domáci gólman prezentoval výborným zákrokom.
     
    46:30
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    47:57
    Magosi sa v pásme nedostal k puku, Košice ho podržia za vlastnou bránkou. Oba celky tento fakt využijú na rýchle prestriedanie.
     
    48:40
    Pomerne dlho sa ale hralo za košickou svätyňou. Miškovec síce do šance nešiel, ale aktívnym napádaním tam súpera viackrát vytlačil.
     
    49:03
    Košice dali gól!
    Toto môže byť veľmi dôležitý moment pre ďalší vývoj stretnutia. Výborne to urobil Réway, ktorý bol silný na puku, zbavil sa dvoch súperov aj gólmana a PAVEL KLHŮFEK už zakončoval do odkrytej časti bránky. Asistencie: Martin Réway, Michal Chovan.
     
    49:20
    Miškovec dal gól!
    Ak ale hovoríme o expresných gólových odpovediach, jednu musíme konštatovať aj v tejto chvíli. Miškovec nečakal, okamžite sa pustil do košického obranného pásma a tam vyrovnal na 4:4 KYLE OSTERBERG. Asistencia: David Rundqvist.
     
    50:01
    Riečický bol v sklze. Košičania si musia dávať veľký pozor, razom totiž mohli prehrávať.
     
    50:14
    Pavlin si vypýtal puk medzi kruhy, odkiaľ nekompromisne zakončil. Ale len priamo do Adorjána. Nasleduje komerčná prestávka.
     
    51:52
    Chovanovi pokus o krížnu prihrávku stredom poľa príliš nevyšiel. Košičania sa po ňom museli stiahnuť do stredného pásma.
     
    52:27
    Szirányi potreboval hru upokojiť, preto počkal za Adorjánom.
     
    53:30
    Csányi zaviezol puk za Adorjána, odkiaľ sa Miškovcu podarilo preniknúť až pred Riečického. Vo veľkej šanci bol Vas, ale Riečický si na svoje konto pripísal fantastický zákrok.
     
    54:24
    Píska sa zakázané uvoľnenie maďarských ľadových medveďov.
     
    55:10
    Je tu posledných päť minút riadnej hracej doby. Ak sa počas nich podarí niektorému tímu skórovať, pravdepodobne sa bude tešiť z plného bodového zisku.
     
    56:18
    Slovák to skúšal strelou, ale trafil len Csányiho. Ten to schytal do hornej časti tela a odkorčuľoval na hráčsku lavicu. Našťastie sa zdá, že to nebude až také vážne.
     
    57:24
    Hostia poslali puk viackrát vysokým oblúčikom zo svojej obrannej tretiny až do tej útočnej. Zdá sa, že Miškovec už urobí všetko pre to, aby šiel zápas do predĺženia.
     
    57:31
    Zvrátiť to mohol Klhůfek, pre ktorého by to znamenalo hetrik. Proti ale bola konštrukcia Adorjánovej bránky.
     
    58:10
    Sú tu posledné dve minúty riadnej hracej doby.
     
    58:51
    Píska sa postavenie mimo hry v podaní Košičanov.
     
    59:25
    Chovan miešal puk na čepeli, ale dostal sa len k mantinelu. Odtiaľ nedokázal prihrať na žiadneho z lepšie postavených spoluhráčov.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Skončila sa riadna hracia doba, o víťazovi nerozhodla. Po minútovej prestávke bude nasledovať päťminútové predĺženie.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:02
    Ja len pripomeniem, že päťminútové predĺženie prinesie atraktívny formát troch proti trom. Budeme preto zvedavý, či niektorý z celkov viac priestoru na ľadovej ploche využije.
     
    60:06
    Košice dali gól!
    A je to tak. PAVEL KLHŮFEK vyhral buly, okamžite vyštartoval dopredu a po tretíkrát v zápase rozvlnil Adorjánovu sieť. Hetrikom tak rozhodol o košickom víťazstve. Asistencie: Oliver Jokeľ, Žiga Pavlin.
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo sa zaujímavé stretnutie medzi Košicami a Miškovcom. Domáci celok v ňom dvakrát viedol o dva góly, ale o svojom víťazstve napokon rozhodol až v predĺžení. Výhru 5:4 pp zabezpečil oceliarom tromi gólmi v zápase Klhůfek. (20:17:28)

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 17. Klhůfek (Poirier, Belluš), 21. Lapšanský (Belluš, Růžička), 26. Milý (Jokeľ, Růžička), 50. Klhůfek (Réway, Chovan), 61. Klhůfek (Jokeľ, Pavlin) – 25. Wehrs (Walker, Vas), 28. Csányi (Szirányi, Magosi), 31. Rokaly (Kiss, Rundqvist), 50. Osterberg (Rundqvist)


    HC Košice: Riečický (Vay) — Pavlin, Deyl, Michalčin, Růžička, Slovák, Cibák, Novota — Réway, Chovan, Lapšanský — Belluš, Poirier, Klhůfek — Milý, Eliaš, Jokeľ — Jenyš, Havrila, Frič — Krasničan
    DVTK Jegesmedvék Miškovec: Adorján (B. Kiss) — Wehrs, Bukor, Szirányi, D. Kiss, Láda, Vojtkó, Göz, Révész — Walker, Vas, Anderson — Rokaly, Rundqvist, Osterberg — Csányi, Galanisz, Magosi — Löwei, Miskolczi, Ritó

    Rozhodčí: Müllner, Šefčík — Hercog, Stanzel (všetci SVK)
    bahis siteleri