Jihoafrická republika – USA 3:20 (kon.) | Černá Hora – Španělsko 6:8 (kon.)
Kazachstán – Srbsko 5:19 (kon.) | Itálie – Řecko 6:6 (kon.)
Japonsko – Maďarsko 11:16 (kon.) | Austrálie – Chorvatsko 11:8 (kon.)
konec
Černá Hora – Španělsko

6:8

(2:3, 1:2, 2:2, 1:1)

Úterý 27.07.2021, 04:30Olympijské hry - Vodní pólo (muži) • Skupina B
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Španělé v dramatickém utkání porazili Černou Horu 8:6 a udělali důležitý krok nejen směrem k postupu, ale i k vítězství ve skupině. Mužstvo z Pyrenejského poloostrova po většinu zápasu vedlo, avšak soupeř se držel v těsném závěsu. Ve druhé polovině utkání byli Černohorci lepším týmem, ale stáhnout dvoubrankové manko nedokázali, protože gólman López předvedl velký počet parádních zákroků a hlavně díky němu nakonec svěřenci kouče Lozana oslavili zisk dvou bodů. Černá Hora naopak okusila hořkost porážky po dlouhých čtrnácti zápasech.

    Třetí skupinový zápas čeká na Španěly 29.7 července proti Kazachstánu, Černá Hora se ve stejný den utká s Chorvaty. (05:36:34)
     
    Konec zápasu.
     
    00:14
    Je to jasné, Španělsko zvítězí! Kdo jiný o tom mohl rozhodnout, než brankář López, jenž pravou rukou vytěsnil projektil ránu Baničeviće.
     
    00:40
    Černohorci málem sami rozhodli o své porážce, když Brguljan gólmana Kandiće při nahrávce málem přehodil. Gojković si vzápětí bere oddechový čas.
     
    01:06
    Hodně odvážná nahrávka, jež však měla k úspěchu daleko. Munarriz viděl Granadose, jenže nahrávku poslal mimo jeho dosah.
     
    01:37
    Hráčům v modrých čepičkách se musí hrát skvěle, když ví, že za sebou mají jistotu v podobě Lópeze. Opět dva parádní zákroky v krátkém časovém sledu.
     
    02:20
    Čas se pomalu chýlí ke konci. Španělsko to teď s kombinační hrou přehnalo, v půlminutovém limitu zapomnělo vystřelit.
     
    02:44
    Další z mnoha důležitých zákroků Lópeze. Strážce brány správně předpokládal, že Ivović bude střílet k levé tyče, zakročil rukou.
     
    03:18
    K volnému míči nejrychleji doplaval Dušan Matković. Nacházel se ovšem mimo střeleckou pozici, proto musel vrátit míč do zadních řad.
     
    03:47
    Španělové drží balón a je jasné, že nikam přehnaně spěchat nebudou. Čekají se zakončením do posledních vteřin, to se se Černé Hoře pochopitelně nelíbí.
     
    04:02
    Zas a znovu. Černohorci útočí a ve čtvrté čtvrtině jsou aktivnějším týmem, jenže buď je proti kvěle chytající López, nebo tyče či břevno.
     
    04:34
    Aleksandar Ivović se nerozpakoval a po odpískaném faulu okamžitě vypálil levačkou. Obrovská smůla, protože znovu hrála hlavní roli brankovou konstrukce.
     
    05:08
    Chyběly centimetry. López dělal všechno možné, avšak na dělovku Petkoviće nedosáhl. Měl velkou porci štěstí, že jej zachránila tyč.
     
    05:39
    Kandić ještě hecuje spoluhráče. Po výborném zákroku pravou rukou má Černá Hora přesilovou hru, jež je může přiblížit na dostřel.
     
    06:15
    Černá Hora právě vstřelila branku!

    A přišel trest. Za dlouhým pasem brankáře Kandiće doplaval ALEKSANDAR IVOVIĆ, tváří v tvář brankáři nezaváhal.

    6:8
     
    06:35
    Devátý gól by nejspíše znamenal definitivní pojistku vítězství. Ten ovšem nepřišel, protože Martin Farmer tentokráte přestřelil.
     
    07:00
    Španěly drží López. Černá Hora není horším týmem, hraje se soupeřem velmi vyrovnanou partii. Ale zkrátka neproměňuje své příležitosti.
     
    07:32
    Španělsko právě vstřelilo branku!

    Fantastické kombinace španělských reprezentantů. Granados po přihrávce na svou osobu okamžitě píchl míč před bránu k MARTINU FARMEROVI, který v jasné pozici nezaváhal.

    5:8
     
    Čtvrtá čtvrtina začala.
     
    Třetí čtvrtina skončila.
     
    00:17
    Španělsko právě vstřelilo branku!

    Hodně důležitý gól krátce před koncem třetí čtvrtiny. Postaral se o něj BERNAT SANAHUJA, střele o vodu pomohla do brány ještě levá tyčka.

    5:7
     
    00:54
    Spoluhráči se trápí, avšak López chytá fantasticky. Nejenže vyrazil dělovku Matkoviće, dokonce si věděl rady i s dorážkou Petkoviće.
     
    01:20
    Hodně zbytečný útočný faul, kterého se dopustil Alvaro Granados. Černá Hora tak může podniknout další akci v honbě za vyrovnáním.
     
    01:46
    Parádní zákrok Lópeze udržel Španěly ve vedení. Brankář se přemístil proti Petkovićovi, střelu do horních pater brány zastavil hlavou.
     
    02:13
    Kandić drží balón u těla a nepřipustí sedmou branku ve své síti. Španělům v posledních okamžicích odešla koncovka, zatímco soupeř chytil druhý dech.
     
    02:42
    Černá Hora právě vstřelila branku!

    Rozdíl ve skóre činí jediný gól! DUŠAN MATKOVIĆ hledal prostor ke střele přes obránce, a ten nakonec našel. López za střelou natahoval levačku marně.

    5:6
     
    03:30
    Oddechový čas si vzal také černohorský kouč Gojković. Jeho svěřenci mají k dispozici důležitou přesilovku, v níž mohou snížit na rozdíl jediného gólu.
     
    03:49
    Černá Hora právě vstřelila branku!

    Příchází důležité snížení. ALEKSANDAR IVOVIĆ využil přesilovou hru, když zůstal na levé straně úplně osamocený a Lópeze prostřelil chytrou střelou o vodu.

    4:6
     
    04:11
    Další příležitost pro hráče v bílých čepičkách ke snížení. Granados totiž poslal dlouhý pas mimo dosah Munarrize.
     
    04:48
    Černohorci nutně potřebují vstřelit branku, aby ještě mohli pomýšlet na bodový zisk. Nyní se jim to nepodařilo, Petković mířil nepřesně.
     
    05:27
    Národní mužstvo z Pyrenejského poloostrova sehrálo přesilovku fantasticky, ale Munarriz si vylámal zuby na Kandićovi, jehož z bezprostřední blízkosti trefil do hlavy.
     
    05:45
    Komplikace Černé Hory se prohlubují, budou se bránit dvacetivteřinovému oslabení. Ještě před přesilovou si španělský kouč bere oddechový čas.
     
    06:21
    Španělsko právě vstřelilo branku!

    Všichni spoluhráči byli obsazení, proto BERNAT SANAHUJA vypálil z dálky a trefil se fantasticky. Křižnou střelu pověsil do horního rohu.

    3:6
     
    06:44
    Faul z kategorie běžných, vylučovat se tudíž nebude. Španělsko ovšem zůstává na míči a má nových třicet vteřin na útok.
     
    07:12
    Každý neúspěšný útok by nyní mohl Černou horu hodně mrzet. Španělsko pracuje v defenziv velmi dobře, ostatně tři obdržené góly za poločas mluví za vše.
     
    07:30
    Vůbec poprvé vyhráli souboj o balón v úvodu čtvrtiny Černohorci. Nebylo jim to nic platné, nedokázali zakončit v potřebném čase.
     
    Začala třetí čtvrtina.
     
    Druhá čtvrtina skončila.
     
    00:11
    Selhal také Munarriz. Ten sice trefil prostor mezi třemi tyčemi, jenže neprostřelil Kandiće, jenž zapsal úspěšný zákrok levou rukou.
     
    00:41
    Velkou možností na snížení pohrdl Ukropina. Zívala na něj odkrytá levá část soupeřovy svatyně, nicméně Černohorec trefil tyč.
     
    01:10
    Postupná akce byla až příliš pomalá. Sanabuja viděl de Tora, jenže v době, kdy na něj letěla přihrávka, oznámil klakson konec čas na útok.
     
    01:44
    Matković viděl plavajícího Spaiće, jemuž adresoval nahrávku před bránu, ale zde úřadoval bránící Munarriz. Hrají Španělé.
     
    02:19
    Hraje se s obrovským nasazením. Hráči si nedají ani centimetr volného místa, o šanci se musí bojovat hodně soustředěně.
     
    02:36
    Španělsko právě vstřelilo branku!

    Je to gól! ALVARO GRANADOS v přesilové hře napřáhl ke střele, jež se odrazila od břevna a voda pak donesla míč šťastně do brány.

    3:5
     
    03:12
    Uroš Čučković fauloval a kouč se jej rozhodl na pár minut stáhnout. Reprezentant Černé Hory na lavičce zhluboka vydýchává, hraje se ve velkém tempu.
     
    03:43
    Černohorský trenér Gojković napomínán žlutou kartou. Nelíbilo se mu rozhodnutí sudích, který přiřkl balón soupeři a hlasitě to dal najevo.
     
    04:20
    Španělsko právě vstřelilo branku!

    Tak tohle vyšlo. BLAI MALLARACH si vyměnil míč s Granadosem, aby posléze nechytatelně vypálil do pravého horního rohu. Kandić bez šance.

    3:4
     
    04:41
    Hra se v posledních chvílích hodně kouskuje. Píská se velké množství faulů, které přináší přesilovky, nikoliv však góly.
     
    05:12
    Černá Hora hrála přesilovou hru. Nejprve Matković na míč nedosáhl, ale volný balón sebral Vidović. Nakonec Perković napálil horní tyč.
     
    05:33
    Španělsko na svůj první úspěch v rámci druhé čtvrtiny stále čeká. A to po dělovce Munarrize, jež se odrazila od břevna.
     
    06:01
    Černá Hora právě vstřelila branku!

    Teď už to DUŠANU MATKOVIĆOVI vyšlo. Naznačil přihrávku, aby vzápětí překvapil Lópeze svižným projektilem na bližší tyč.

    3:3
     
    06:50
    S útokem neuspěli ani hráči Černé Hory. Dušan Matković mohl nahrávat, ale střílel a vypálil vysoko nad břevno.
     
    07:21
    Přesilovka k navýšení skóre nevedla. Dobrá střela přišla z levé strany, leč Kandić ji zvedl nad břevno.
     
    07:45
    V těsném boji o balón uspěl vodní pólař Španělska. Mužstvo z Pyrenejského poloostrova je na tom o něco lépe, ale vyhráno zdaleka nemá.
     
    Začala druhá čtvrtina.
     
    První čtvrtina skončila.
     
    00:21
    Španělsko právě vstřelilo branku!

    V závěru první čtvrtiny házel penaltu ALVARO GRANADOS. Španěl si počínal velmi zkušeně, brankáři hodil míč di protipohybu k levé tyči.

    2:3
     
    00:44
    Kandić chvíli nevěděl, kam balón vyrazil. Měl štěstí, protože se snesl na horní síť. nechybělo moc, aby zapadl do brány.
     
    01:20
    Neuspěli ale ani vodní pólaři Černé Hory. Jmenvitě Dušan Matković, jenž si na svůj druhý úspěch ještě bude muset počkat.
     
    01:47
    Španělsko dosáhlo gólu, ale ten neplatil. Munarriz totiž skóroval až poté, co rozhodčí odpískali konec času pro útok.
     
    02:14
    Na třetí úspěch si ještě Španělsko bude muset počkat. Na sebe vzal zodpovědnost Granados, hrací předmět poslal těsně nad bránu.
     
    02:58
    Černá Hora právě vstřelila branku!

    Blesková odpověď. ŠTEFAN VIDOVIĆ stál na konci akce, jež málem skončilo přesažením půlminutového limitu. Střela do pravé šibenice přišla v poslední možný okamžik.

    2:2
     
    03:22
    Španělsko právě vstřelilo branku!

    Obrat dokonán, Španělsko vede! Z levé strany vyprodukoval zajímavou střelu ALBERTO MUNARRIZ, míč se zastavil až v síti.

    1:2
     
    03:45
    Od prvních vteřin se potvrzuje fakt, že dnešní zápas budou rozhodovat drobnosti. A nebo brankáři, ti už stihli předvést několik velmi dobrých zákroků.
     
    04:21
    Španělsko právě vstřelilo branku!

    S rychlou opovědí chtěl přispěchat BLAI MALLARACH. A podařilo se! Z velkého úhlu pořádně zaskočil Kandiće, ten reagoval hodně pozdě.

    1:1
     
    04:48
    Černá Hora právě vstřelila branku!

    Početní převaha využita! Kombinace neměla chybu, stejně tak zakončení, které obstaral DUŠAN MATKOVIĆ. Míč hodil nekompromisně k levé tyči.

    1:0
     
    05:02
    Dvacetivteřinová přesilovka pro Černou Horu. Petković už se chystal vystřelit, když jej zatáhl za pravou ruku de Toro.
     
    05:33
    Vedoucímu gólu měl blízko Granados. Kandić srazil balón pod tělo, ale voda hrála v jeho prospěch, balón poslala ven z brány.
     
    06:08
    Bezbrankové skóre nezlomil ani Perković. López se nechtěl nechat zahanbit konkurentem a předvedl parádní zákrok levačkou.
     
    06:40
    První oslabení zvládli Černohorci s velkou jistotou. Fernández se dostal ke střele, avšak z velké dálky. Přestřelil.
     
    07:22
    První zákrok musel předvést Kandić. Situaci zvládl perfektně, když se přesunul k pravé tyči a vychytal Munarrize.
     
    07:50
    Souboj o balón dopadl lépe pro Černou Horu. Po zápase JAR s USA je očekáván výrazně vyrovnanější souboj, kde by mohla rozhodovat každá drobnost.
     
    Začala první čtvrtina.
     
    Sestavy

    Černá Hora: Tesanović – Brguljan (C), Perković, Petković, Čučković, Popadić, Vidović, Ukropina, Ivović, Spaić, Matković, Baničević.

    Španělsko: López – Munarriz, Granados, Sanahuja, de Toro, Larumbe, Famera, Fernández, Tahull, Perrone (C), Mallarach, Bustos.

    Rozhodčí: Dervieux (FRA), Stavridis (GRE).
     
    Španělsko

    Španělsko získalo jistotu kvalifikace na mistrovství světa z pře dvou let, kde vybojovalo stříbrné medaile. Ve vyřazovací části porazilo Japonce, Srby i Chorvaty, avšak ve finále podlehli výsledkem 5:10 Itálii.

    Mužstvo z Pyrenejského poloostrova čeká na medaili z vodního póla už pětadvacet let, naposledy slavili zlaté medaili v americké Atlantě. Letos by rádi na tento počin navázali, na úvod v dramatickém souboji zdolalo Srbsko 13:12
     
    Černá Hora

    Černohorci se na hlavní olympijský turnaj kvalifikovali skrze olympijskou kvalifikaci. Celým turnajem prošli bez porážky, když porazili Řecko, Gruzii, Kanadu, Brazílii i Turecko. Ve čtvrtfinále pak porazili Nizozemsko, v semifinále Chorvatsko a ve finále o jediný gól udolali Řeky.

    Čerství vítězové Světové ligy zahájili úspěšně o turnaj na olympiádě, nad Australany zvítězili pětibodovým rozdílem 15:10.
     
    Všem sportovním fanynkám a fanouškům přeju krásné úterní ráno. Vítám vás při sledování zápasu vodního póla mužů, v němž Černá Hora vyzve Španělsko.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 04:30.

    Milan Huppert

    Sestavy

    Černá Hora: Kandić - Brguljan (C), Perković, Petković, Čučković, Popadić, Vidović, Ukropina, Ivović, Spaić, Matković, BaničevićTesanović.

    Španělsko: López - Munarriz, Granados, Sanahuja, de Toro, Larumbe, Famera, Fernández, Tahull, Perrone (C), Mallarach, Bustos.

    Rozhodčí: Dervieux (FRA), Stavridis (GRE).
    bahis siteleri