Jihoafrická republika – USA 3:20 (kon.) | Černá Hora – Španělsko 6:8 (kon.)
Kazachstán – Srbsko 5:19 (kon.) | Itálie – Řecko 6:6 (kon.)
Japonsko – Maďarsko 11:16 (kon.) | Austrálie – Chorvatsko 11:8 (kon.)
konec
Jihoafrická republika – USA

3:20

(0:3, 1:9, 1:3, 1:5)

Úterý 27.07.2021, 03:00Olympijské hry - Vodní pólo (muži) • Skupina A
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 03:00.
     
    Všem sportovním fanynkám a fanouškům přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování zápasu vodního póla mužů, v němž favorizované Američany vyzve Jihoafrická republika.
     
    Jihoafrická republika

    Jihoafrická republika se kvalifikovala na olympijské hry jako jediný africký celek, když uspěla v Africkém kontinentálním výběru. Na olympijských hrách se hráči této reprezentace představí potřetí v historii a poslední účast už něco pamatuje, datuje se totiž do roku 1960. I vzhledem k této skutečnosti bude JAR na turnaji velkým outsiderem a případný postup ze skupiny by se rovnal velkému překvapení.

    Úvod turnaje potvrdil, že reprezentace JAR skutečně usilovat o postup nebude, s Italy prohrála vysoko 2:21.
     
    USA

    Američané si účast na olympijském turnaje uhráli na panamerických hrách z roku 2019. Ve skupině s Kubou, Kanadou a Portorikem neztratili jediný bod, načež v semifinále deklasovali Argentinu a ve finále uštědřili pořádný příděl i Kanadě.

    Spojené státy americké patří mezi adepty na medaili, avšak v prvním utkání nepředvedli ideální výkon, outsidera z Japonka přehráli těsně 15:13.
     
    Sestavy

    Jihoafrická republika: Card (C) – Rezelman, Badenhorst, Laurenson, Stone, Evezard, Rodda, Margro, Mayman, Neill, Stewart, May.

    USA: Wolf – Hooper, Vavic, Obert, Daube, Cupido, Hallock, Woodhead, Bowen, Stevenson, Smith (C), Irving.

    Rozhodčí: Čang (CHN), Putniković (SRB).
     
    První čtvrtina začala.
     
    07:50
    Souboj o balón vyhrál s velkým přehledem americký vodní pólař. První útok favorita ale neskončil úspěchem, dobře zapracovala obrana.
     
    07:02
    Jenže neuspěli ani Jihoafričané. Dobrý pokus přišel z pravé strany, ale gólman Wolf předvedl jistý zákrok levou rukou.
     
    06:43
    Spojené státy americké právě vstřelily branku!

    Střelecký účet zápasu otevřel ALEX BOWEN. Američan napřáhl ke střele ze střední vzdálenosti, balón skončil v levé šibenici.
     
    06:12
    Útok ne vyrovnání nevyšel. Stone vyslal příliš dlouhou nahrávku, na kterou spoluhráč Laurenson neměl šanci dosáhnout.
     
    05:48
    Před brankou zůstal nikým nehlídaný Vavic. Druhý gól ovšem nepřidal, protože Card zmenšil střelecký úhel a zasáhl pravou rukou.
     
    05:17
    Wolf se nechtěl nechat zahanbit, a tak rovněž vytáhl parádní zákrok. Prudký projektil vytáhl pravačkou nad břevno.
     
    04:48
    Spojené státy americké právě vstřelily branku!

    Vodní pólaři ze zámoří navyšují náskok. LUCA CUPIDO se otočil kolem svého osobního strážce a pravačkou poslal míč k bližší tyči.
     
    04:29
    Americký gólman zatím zůstává stoprocentní. Střela z levé strany mu příliš vrásek na čele nepřidělala, mířila totiž přímo na střed.
     
    03:39
    Jihoafrický kapitán v bráně Card úřaduje. Nejprve vychytal únik Vavice, následně si bravurně poradil s výstřelem Daubeho.
     
    03:18
    Útok Američanů se chýlil ke konci, když Stone fauloval. Následovala přesilová hra, kterou Smith nevyužil, trefil jenom tyčku.
     
    02:45
    Nadějnou pozici Rezelman v branku nepřetavil. Nezvládl úplně ideálně zpracování, mezitím se k němu stáhl Hooper.
     
    02:27
    Wolf se vydal více z brány, aby zmenšil střelecký úhel Badenhorsta. Ten jej zkusil šikovně přehodit, od gólu mu zabránilo břevno.
     
    01:44
    Luca Cupido házel po faulu na svou osobu penaltu. Mířil ovšem až moc přesně, napálil levou tyčku. Card měl vzápětí štěstí, že si míč sám nesrazil do brány.
     
    01:25
    Kdo si na nudu rozhodně stěžovat nemůže, to je jihoafrický gólman Card. Dva góly sice již inkasoval, dalším osmi už však okázal zabránit.
     
    00:58
    Spojené státy americké právě vstřelily branku!

    To byla parádní kombinace. Obert viděl před brankou úplně volného BENA HALLOCKA, jenž si poradil se zpracováním a trefil odkrytou levou část brány.
     
    00:32
    Když to nejde postupně, zkusil Badenhorst štěstí z velké dálky. Od snížení ho dělily centimetry, i na americké straně teď hrála roli branková konstrukce.
     
    První čtvrtina skončila.
     
    Druhá čtvrtina začala.
     
    07:44
    Opět to byl Američan, který doplaval k míči nejrychleji. Stejně jako v první čtvrtině tak patří úvodní útok favoritovi.
     
    07:32
    Spojené státy americké právě vstřelily branku!

    Bleskově využitá přesilovka. Irving nahrál vedle sebe volnému BENU STEVENSONOVI, jehož rána do levého růžku byla z kategorie nechytatelných.
     
    06:51
    Wolf pořád čeká na prvního přemožitele. Snížit na rozdíl tří branek zkusil Rodda, střela pravačkou však proletěla výrazně vedle levé tyče.
     
    06:30
    Spojené státy americké právě vstřelily branku!

    Druhou penaltu v utkání již Američané proměnily. JOHNNY HOOPER si počkal na pohyb gólmana, načež balón hodil neomylně k levé tyči.
     
    05:57
    Jihoafrická republika právě vstřelila branku!

    Gólu se konečně dočkali také Jihoafričané! JASON EVEZARD vzal zodpovědnost na svá bedra a střelou ze středné vzdálenosti k levé tyči uspěl, Wolfovi uškodil nepříjemný odraz balónu od vody.
     
    05:22
    Špatná nahrávka a outsider má rázem šanci přiblížit se ještě více. Vstřelený gól by mohl přinést určitě uklidnění v koncovce.
     
    04:55
    Spojené státy americké právě vstřelily branku!

    Gólman Wolf nastartoval dlouhým pasem po levé lajně BENA STEVENSONA. Ten uplaval obránci a křižnou střelou přidal svůj druhý gól v zápase.

    1:6
     
    04:37
    Spojené státy americké právě vstřelily branku!

    Navyšování náskoku pokračuje. Z prakticky nulového úhlu vystřelil MARKO VAVIC a míč si našel cestu do sítě. Překvapený Card vůbec nereagoval.

    1:7
     
    03:40
    Brankář Wolf chvíli vůbec nevěděl, kam balón vyrazil. Poslal jej nad sebe a měl štěstí, že hrací předmět následně spadl na horní síť.
     
    03:14
    Spojené státy americké právě vstřelily branku!

    Hooper se podíval, přihrál BENU STEVENSOVONOVI a americký vodní pólař moc dobře věděl, co s míčem. Umístil jej s odrazem o vodu k pravé tyčce.

    1:8
     
    02:37
    Spojené státy americké právě vstřelily branku!

    Před malou chvílí asistoval, nyní sám vstřelil gól. JOHNNY HOOPER zůstal na levé straně úplně volný, Card byl proti jeho pokusu bezmocný.

    1:9
     
    02:11
    Šestnáctá střela Spojených států amerických v síti neskončila. Vavicův odvážný pokus prosvištěl vysoko nad horní tyčkou.
     
    01:44
    Daubeův faul vyhodnotili rozhodčí jako běžný. Přesilovka se tak hrát nebude, reprezentace JAR navíc už nemá moc času na útok.
     
    01:20
    Spojené státy americké právě vstřelily branku!

    Dvouciferný počet amerických gólů završil MAX IRVING. V přečíslení dvou proti jednomu volil střelu a dobře udělal, Card očekával spíše přihrávku a přesouval se blíže Vavicovi.

    1:10
     
    00:57
    Spojené státy americké právě vstřelily branku!

    Vodní pólaři z zámoří naprosto dominují. Jedenáctý gól vstřelil BEN STEVENSON, pro tohoto hráče se jedná o třetí individuální úspěch.

    1:11
     
    00:08
    Spojené státy americké právě vstřelily branku!

    V závěru druhé čtvrtiny měli hráči USA k dispozici ještě jednu přesilovou hru. Tu využil HANNES DAUBE projektilem hozeným k levé tyči.

    1:12
     
    Druhá čtvrtina skončila.
     
    07:50
    Třetí třetina a opět vítězný souboj o balón pro Spojené státy. Ty mohou zaútočit na navýšení již tak velkého náskoku.
     
    07:21
    Neuspěly, ačkoli měly k dispozici přesilovou hru. Vavic nahrával Hallockovi, tomu ovšem selhalo zpracování pravou rukou.
     
    06:59
    Jihoafrická republika právě vstřelila branku!

    YASSEN MARGRO dostal nahrávku napříč bazénem a rychlou střelou k levé tyčce uspěl, Wolf se nedokázal přesunout dostatečně rychle.

    2:12
     
    06:12
    Spojené státy americké právě vstřelily branku!

    Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Hned z dalšího útoku skončil balón u ALEXE BOWENA, jehož dělovku Card ztlumil, ale nezastavil.

    2:13
     
    05:42
    Wolf vystartoval z brány, aby zachytil rozehrávku na úplně volného Stonea. A dobře udělal, protože konečky prstů na pravé ruce míč zvedl mimo dosah soka.
     
    05:02
    Spojené státy americké právě vstřelily branku!

    Parádní pas před bánu obdržel BEN HALLOCK. Tváří v tvář gólmanovi uspěl bez problémů, tvrdou střelou o břevno.

    2:14
     
    04:31
    Wolf dnes předvádí v bráně velmi spolehlivý výkon. Co měl chytit, to chytil a dva inkasované góly jej za současné situace vůbec mrzet nemusí.
     
    04:16
    Spojené státy americké právě vstřelily branku!

    Zvláště když spoluhráče vytrvale náskok navyšují. Premiérovou trefu střetnutí si připsal i DYLAN WOODHEAD, ten stál na konci kombinace, zakončoval levačkou prakticky do prázdné brány.

    2:15
     
    03:50
    Skvělý Wolf. Prudká rána Rezelmana měla razanci a i poměrně dobrý směr, avšak americký brankář natáhl levou ruku a míč odrazil na brankovou konstrukci.
     
    03:27
    Tyč hrála důležitou roli i na druhé straně. Card věděl, že na projektil vypálený z ruky Cupida nemá šanci dosáhnout, avšak bránu si v tomto případě postavil dobře.
     
    02:34
    V posledních okamžicích jsou střelci až moc přesní. Třetí útok v řadě a druhý na straně Jihoafrické republiky, kdy míč skončil na tyči.
     
    02:02
    Ne, tohle Američanům nevyšlo. Vavic měl dobrý úmysl zrychlit hru dlouhou nahrávkou, jenže přecenil plavecké schopnosti spoluhráče Daubeho.
     
    01:36
    Ovšem hrací předmět ztratila i reprezentace JAR a do protiútoku vystartoval Hallock. Nikdo jej nedoplnil, proto hru lehce přibrzdil.
     
    01:25
    To nakonec Američany stálo útok. Favorit nedokázal zakončit v požadovaném limitu, Obert pak zbytečně vypálil dávno po klaksonu.
     
    00:40
    Probíhá poslední minuta třetí čtvrtiny. Defenziva národního celku z afrického kontinentu nyní zafungovala ideálně, nepustila ke střele Stevensona.
     
    00:12
    Trest nepřišel. Jihoafrická republika vystartovala do posledního útoku ve čtyřech hráčích. Zakončoval Evezard, Wolf třetí gól ve své síti nepřipustil.
     
    Třetí čtvrtina skončila.
     
    Čtvrtá čtvrtina začala.
     
    07:36
    Čtvrtá čtvrtina se bude dohrávat spíše z povinnosti. O vítězství Spojených států ale bylo jasno v podstatě už před zápasem.
     
    07:02
    Spojené státy americké právě vstřelily branku!

    Závěrečnou osmiminutovky odstartoval gólově HANNES DAUBE. Využil clonícího obránce a Cardovi, jenž měl zakrytý výhled, poslal míč k pravé tyči.

    2:16
     
    06:38
    Jižní Afrika má velké problémy vyzrát na překážku jménem Ale Wolf. Americký gólman dnes předvádí velmi jisté zákroky.
     
    06:07
    Ale Card nezůstává o moc pozadu. Sice inkasoval výrazně více gólů, také na něj ovšem letělo nespočetně více střel.
     
    05:38
    Prostor ke střele hledal Daube, leč nenašel. Tak přihrál Hallockovi, který nejprve trefil břevno, z dorážky přestřelil.
     
    05:08
    trojice amerických plavců se obětavě vrátila do obrany, aby společnými silami zastavila Stonea. Podařila se, Jihoafričan neměl šanci.
     
    04:35
    Spojené státy americké právě vstřelily branku!

    MAX IRIVNG si hlasitě řekl o míč a dostal jej. Hooperovi se pak odvděčil za důvěru, pravačkou balón pověsil do pravé šibenice.

    2:17
     
    04:11
    Reprezentace JAR se trápí. Bojuje, to ano, jenže řeší útoky příliš zbrklým způsobem a zapisuje pak příliš mnoho zbytečných ztrát.
     
    03:42
    Spojené státy americké právě vstřelily branku!

    Třetí penalta pro USA v zápase, opět se chopil exekuce JOHNNY HOOPER. Zatímco poslední skóroval střelou do levého rohu, nyní vymetl ten pravý.

    2:18
     
    03:26
    Kombinace parádní, chyběla pouze koncovka. Hooper nahrál do gólovky Cupidovi, jemuž ovšem v klíčovou chvíli balón vyklouzl.
     
    02:43
    Přesilovou hru zakončil Donn Stewart střelou ze střední vzdálenosti. Wolf zasahovat nemusel, balón proletěl nad břevnem.
     
    02:20
    Jihoafričany tentokráte zradila špatná nahrávka napříč palubovkou. Byl to Yaseen Magro, kdo poslal příliš vysokou nahrávku Rezelmanovi.
     
    01:49
    Po parádním zákroku pravou rukou rozehrál Wolf na Hoopera. Ten lehce zaváhal a nahrávku na Halloca poslal pozdě, zachytil ji Laurenson.
     
    01:14
    Spojené státy americké právě vstřelily branku!

    Skvělou práci před brankou odvedl ALEX BOWEN. Našel si prostor i skrze trojicí bránících protihráče a ještě zvládl vypálit nechatatelným způsobem do levého víka.

    2:19
     
    00:36
    Jihoafrická republika vstřelila branku!

    Více volného prostoru využili Jihoafričané dokonale. Zprava se přesunula hra doleva, odkud NARDUS BADENHORST trefil protější horní roh brány.

    3:19
     
    00:03
    Spojené státy americké právě vstřelily branku!

    Američané se nakonec dočkali dvaceti vstřelených gólů. BEN HALLOCK doplaval k levé tyči, pozdě se přesunujícího Carda prostřelil s ledovým klidem.

    3:20
     
    Konec zápasu.
     
    Američtí vodní pólaři potvrdili roli favorita a Jihoafrickou republiku deklasovali 20:3. Od úvodních minut bylo jasné, kudy se bude zápas ubírat. Jihoafričané nestíhali a favoriti s velkou chutí navyšovali náskok. Ten nakonec dotáhli až k sedmnácti gólům, čímž trenérovi Udovičićovi, který dnes slaví narozeniny, určitě udělali radost.

    Spojené státy americké zůstávají po dvou zápasech stoprocentní. Ke třetímu nastoupí 29. července proti Itálii, Jihoafrická republika tentýž den vyzve Maďarsko.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších olympijských přenosů se budu těšit na počtenou. (04:09:18)

    Milan Huppert

    Sestavy

    Jihoafrická republika: Card (C) - Rezelman, Badenhorst, Laurenson, Stone, Evezard, Rodda, Margro, Mayman, Neill, Stewart, May.

    USA: Wolf - Hooper, Vavic, Obert, Daube, Cupido, Hallock, Woodhead, Bowen, Stevenson, Smith (C), Irving.

    Rozhodčí: Čang (CHN), Putniković (SRB).
    bahis siteleri