TPS – Wolfsburg 1:4 (kon.) | Mnichov – Tappara 3:4 (2:3 po s.n.) | Lublaň – Zug 1:3 (kon.)
Eisbären – Mountfield HK cz 3:7 (kon.) | HC Slovan – Rapperswil 4:6 (kon.) | Salzburg – Fribourg 0:1 (kon.)
konec
Eisbären Berlín
3:7 (1:0, 2:2, 0:5)
Mountfield HK
Středa 05.10.2022, 19:30 • Wellblechpalast, Berlín • Hokejová Liga mistrů • Skupina G
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 3 108 diváků. (22:12:28)
     
    Zápas končí však jenom na ledě. Rohový sektor berlínských ultras předvádí naprosto parádní vystoupení i dlouho po skončení duelu a drží jeden zpěvný chorál. Hostující fanoušci naopak slaví se svými hráči a i po druhé děkovačce je v berlínském Wellblechpalastu naprosto parádní atmosféra.

    A co teď? Zbývá mi jenom se s vámi rozloučit. Bylo mi ohromnou ctí vás odtud z Berlína provázet a někdy příště se budu – zřejmě nikoliv již z Německa – těšit u dalšího onlajnu na počtenou!
     
    Když ještě na začátku třetí třetiny domácí vedli 3:2, málokdo z téměř dvou a půl tisíc domácích fanoušků čekal, že to dopadne takhle. Předurčen k tomu byl už ale jenom začátek třetí třetiny. Tam Berlínští ohromně vařili nohy a zlomovým momentem celého zápasu byly dva góly Jéremieho Blaina v čase 46:23 a 48:04. Z vedení Eisbären 3:2 tak bylo rázem vedení Hradce 4:3 a domácí se duelem už pak jenom protrápili. V emotivní poslední desetiminutovce dostali nakonec tři góly a jejich šance na postup v Lize mistrů tak končí už po domácím duelu, kdy si Hradec do speciálního expresu odveze i výhru 7:3!

    Střely na branku: 25 – 31 (8 – 13)
     
    Konec zápasu.
    59:08 Aleš JERGL - 3:7
     
    59:08
    Hradec právě vstřelil branku!
    Nakonec se Mountfield gólového zápisu v přesilovce dočkal a tohle už je trošku debakl! Okuliar měl dlouho puk na levém křídle, přičemž v ideální moment jej jenom posunul na druhou tyč k ALEŠI JERGLOVI. Ten už zblízka Markkanenovi puk nad beton zvedl a může přímo pod kotlem slavit – 3:7! Asistence: Oliver Okuliar.
     
    58:37
    Prolomit přesilovkové mlčení v Lize mistrů pak mohl hned Smoleňák, jenže z nadějné pozice trefil Markkanena jenom do vyrážečky!
     
    58:12
    Cingel to zkusil po rychlé výměně na levém kruhu po ledě, Markkanen vykopnul betony. Teď už to ale až zas tolik nevadí.
     
    57:51
    Hradec už hraje v plném počtu a navíc dohraje v přesilové hře. A to rovnou dvojnásobné! Morgan Ellis (EIS) totiž už emoce vůbec nezvládl. Nejprve totiž přidržel Lva, což mělo za následek jeho pád, následně pak krosčekoval zezadu Jergla a dostal další dvojku. Hradec tak má čtyři minuty 5 na 4.
     
    57:19
    Melchiori to vzal na modré přímou střelou na branku, Růžička ale tohle viděl a zasáhl lapačkou.
     
    56:53
    Hradec má zápas pod kontrolou. Domácí se navíc ani nesnaží částečně vrátit do duelu skrze odvolání brankáře a veškeré střely dokáže v poklidu vychytat Růžička.
     
    56:19
    A když už byl relativně blízko snížení Clark, tak se skvělým zákrokem betonem vytasil proti jeho zakončení na zadní tyč Růžička!
     
    55:34
    Je jasné, že jak Giovanni Fiore (EIS), tak i Jan Veselý (MHK) dostanou tresty za hrubost. Jenže Veselý to má za 2+2, k tomu přiskočila ještě hradecká lavička dvojkou za nesportovní chování. Berlín tak hraje 5 na 3 dvě minuty, ale na drama má už málo času.
     
    55:34
    A ty emoce půjdou nahoru ještě více poté, co zkoušel Fiore jít do bitky, jeho nabídku v přerušené hře vzal Veselý. Oba to zkusili na dva chvaty a šli k ledu, jaké budou tresty?
     
    55:09
    Zpátky na led. Hradec naprosto suverénně dohrává utkání a má jej pod kontrolou.
     
    53:58
    Zatímco na ledě se už víceméně dohrává, bojuje se hlavně na tribunách. Na setkání si šly vstříc oba kotle a už to vypadalo na solidní strkanici, ale to už tu máme policejní kordony.
    53:01 Lukáš CINGEL - 3:6
     
    53:01
    Hradec právě vstřelil branku!
    Domácí už naprosto odpadli a fanoušci pomalu ze stadionu začínají mizet, Hradec si jde pro postup! Druhá útočná formace si to i svým způsobem užila. Byla to souhra na jeden dotek a statičtí obránci Eisbärenu tohle nedokázali vykrýt. Lev už mohl po Smoleňákově přihrávce na pravém kruhu pálit, ale ještě to celé vyšperkoval přihrávkou pro LUKÁŠE CINGELA, který doklepl do prázdné branky – 3:6! Asistence: Jakub Lev, Radek Smoleňák.
    52:13 Kevin KLÍMA - 3:5
     
    52:13
    Hradec právě vstřelil branku!
    A šílená třetina pro Berlín pokračuje, Wellblechpalastem se začíná ozývat nesmělý pískot! Všechno začal Aleš Jergl, který udržel puk na modré tak, že ze střely v pádu orazítkoval tyčku. Odražený puk do prostoru jako první sebral Blain a posunul doleva pro KEVINA KLÍMU, který za to vzal a přes kratší tyč propálil Markkanena – 3:5! Asistence: Aleš Jergl, Jéremie Blain.
     
    51:38
    Geibel ještě udržet pásmo pro Medvědy a z první vracel puk na kasu, před kterou ho tečoval Boychuk, ale vysoko nad do ochranné sítě.
     
    50:58
    Přesto to však bude ještě boj. Mauer dostal chvíli prostoru na střelu mezi kruhy a prověřil Růžičku, ten musel po určité době vykopnout beton.
     
    49:56
    Po drtivém nástupu a obratu se Hradec sice mírně zatáhl, stále ale dokáže poměrně v klidu držet domácí tým na distanc. Berlínští potřebují nějaký tlak, a ten zatím nemají.
     
    49:17
    Cingel byl směrem dopředu až moc svižný a „vytvořil“ pro svoje spoluhráče ofsajdové postavení.
    48:04 Jéremie BLAIN - 3:4
     
    48:04
    Hradec právě vstřelil branku!
    Eisbären se úplně sesypali, naopak ohromná euforie na hostující straně, Hradec jde do vedení! Opět to bylo o tom, že se Berlín dostal vlastním přičiněním pod velký tlak a nemohl ani prostřídat. JÉREMIE BLAIN vyhrál na levé straně souboj o puk, sjel si až na vrcholek levého kruhu a o spojnici tyčí opřel svůj pokus – 3:4! Bez asistence.
     
    47:45
    Navíc krátce poté přichází další přerušení a powerbreak. Tedy to, co je vítané především pro domácí. Ti mají za pět dní třetí zápas a po bruslařské stránce je to opravdu znát.
     
    47:33
    V zakládání útoku se hosté ale příliš unáhlili. Kotouč prolétl jenom na zakázané uvolnění a Medvědi můžou hrát dopředu. Tohle jim i trochu vyhovuje.
     
    47:18
    Podotýkám, že pokud chtějí domácí živit naději na postup, pak musí v dnešním duelu bezpodmínečně vyhrát.
    46:23 Jéremie BLAIN - 3:3
     
    46:23
    Hradec právě vstřelil branku!
    Pokud by tenhle šílený tlak, trvající bezmála tři minuty Berlínští ustáli, pak by ustáli už úplně všechno! Eisbären nezvládli prostřídat, měli zavařené nohy a v obraně měli rozhozená postavení. Jergl umotal na fleku obránce a vracel pod sebe do prázdného prostoru, kde sjížděli dva hráči. O puk si řekl JÉREMIE BLAIN a vymetl to neskutečně, Markkanen jenom zvedl lapačku – 3:3! Asistence: Aleš Jergl, Kevin Klíma.
     
    45:13
    Domácí hodně vaří nohy a vyhodili pouze na zakázané uvolnění. Hradecký kotel cítí, že tohle může skončit srovnáním a žene hráče směrem dopředu.
     
    44:09
    Juho Markkanen vytáhl možná zákrok zápasu! Müller už sotva bruslil a na středovém kruhu upadl, načež Smoleňák pálil sám na branku. Zkoušel Markkanena překonat kličkou na bekhend, ale neúspěšně!
     
    43:20
    Zatím to domácím funguje. Vyvézt rychle puk, prostřídat a jít do obrany. Hradci možná chybí v mezihře i větší přesnost.
     
    42:21
    Přesto dokáže zatím vyvážet puky směrem dopředu a držet hradecký útok na distanc. Vstup do třetiny ze strany Medvědů je ale velmi unavený.
     
    41:20
    Lev přišel v rohu útočného pásma o puk a Hradec musel zabojovat směrem dozadu. To se povedlo a Berlín to od začátku třetiny táhne na enormní morál.
     
    41:03
    Další propad berlínské obrany, která vůbec nezachytila rozehrávku útoku a Radek Smoleňák táhl situaci 3 na 1. Nadvakrát se pokoušel Markkanena překonat, domácí brankář ale podržel svůj tým!
     
    40:10
    Třetí třetinu zahájili opět Hradečtí vyhraným buly, posléze sice o puk přišli, jenže Berlínští jej vyhodili přímo na zakázané uvolnění.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    To sice nepřišlo, ale směrem do třetí třetiny je to pro něj velký příslib. V posledních třech minutách totiž svého soupeře přehrával a dokázal se dostat z dvoubrankové ztráty. Domácí totiž šli do vedení 2:0 v momentě, kdy Matthew White nejprve ostře srazil Jakuba Lva ve vlastním pásmu, aby o pár chvil později letěl sám na branku a proměnil. Hradci, hnaným bezmála 700 výbornými fanoušky, pomohlo snížení Jana Veselého v brejku 2 na 1 v 28. minutě, a přestože byla vidět snaha, hosty otupil gól Zacha Boychuka z 34. minuty. Závěr se ale Východočechům povedl, Berlín drželi dlouho v šachu a snížili zásluhou Radka Smoleňáka v čase 37:41. K vytoužené výhře však čeká Lvy ještě těžká šichta.

    Střely na branku: 17 – 18 (9 – 9)
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:22
    Svižný pokus McCormacka protáhl domácího brankáře, který ale nemusel zasahovat. Hradec ale pokračuje v závěrečném tlaku a moc rád by z toho vytěžil srovnání.
     
    38:46
    Lalancette zkusil projít podél mantinelu, kde ale neuspěl v souboji s Boychukem. Přestože pak hosté chvíli drželi pásmo, o puk přišli, ale Eisbären to lépe nevymysleli. Vyhodili totiž jenom na zakázané uvolnění.
    37:41 Radek SMOLEŇÁK - 3:2
     
    37:41
    Hradec právě vstřelil branku!
    Opět se Hradečtí dočkali branky, když ukázali rychlost a přebruslili unavenou berlínskou obranu! Nahozený kotouč si už v útočném pásmu získal pro sebe Cingel a posunul jej doprava na RADKA SMOLEŇÁKA, který byl rozjetý v druhé vlně. A hradecký kapitán nic nevymýšlel, dostal se na pravý kruh a prostřelil Markkanena – 3:2! Asistence: Lukáš Cingel.
     
    36:20
    Melchiori ve snaze vyvézt kotouč přešel do ofsajdu, z přesilovky ale hostům zbývají jenom čtyři sekundy. A s tím už toho moc udělat nejde.
     
    35:42
    Veselý nepodržel puk za brankou a vyhození šlo na Whitea, který sice proti Kevinu Klímovi neuspěl, ale podržel puk. A hostům už času v početní výhodě moc nezbývá.
     
    35:09
    Berlín ale hraje oslabení velmi dobře. Kotouče snadno posílá za Růžičkovu branku a Hradec se dopředu dostává jenom velmi těžko.
     
    34:36
    Už to vypadalo na brejk 2 na 1, Noebels ale zasekl puk na levém kruhu a chtěl hrát za sebe, s čímž neuspěl.
     
    34:23
    I na straně Berlína přichází vyloučení. Bennet Rossmy (EIS) podrazil ve středním pásmu Smoleňáka a je vyloučen. Hradec má první přesilovku, prolomí přesilovkové mlčení v soutěži?
     
    34:13
    Práškový hasící přístroj pomohl problém vyřešit, a tak se může vhazovat po Růžičkově pravici.
     
    34:13
    A problém s ledem je zřejmě lehce většího rázu, proto se nehraje ani po powerbreaku.
     
    34:13
    Branka Růžičky opustila svoje postavení u pravé tyče, což mělo i za následek drobné opoždění začátku duelu. Proto přichází přerušení a powerbreak.
    33:26 Zach BOYCHUK - 3:1
     
    33:26
    Eisbären právě vstřelili branku!
    A právě z následné situace Eisbären odskakují zase na dvoubrankové vedení! Propadnutý kotouč po buly si našel Mauer a přímočarou nahrávkou jej pustil na branku, přičemž přes obránce propadl puk až na ZACHA BOYCHUKA. Hráč takového kalibru si zblízka s přehledem poradil a Berlínu se zase dýchá o něco lépe – 3:1! Asistence: Frank Mauer.
     
    33:19
    Nepřesná rozehrávka zpoza vlastní branky pořádně zamotala čtvrtou lajnu Lvů, kteří posléze vyhodili jenom na zakázané uvolnění.
     
    32:21
    Okuliar zabojoval v rohu a nabídl puk zpět na modrou pro Kalinu, kterému ale na řešení situace chybělo více času. Poté se však hradeckému bekovi povedlo zastavit potenciální brejk Fioreho.
     
    31:49
    Smoleňák stál na ofsajdové hraně, respektive už mimo hru. Po přechodu Cingela dopředu tak rozhodčí píská ofsajd a Hradec může prostřídat. Působí však mnohem živěji.
     
    30:39
    Na Medvědech je vidět, že mají problém především s dobruslováním. Zdánlivě banální situaci řešili až tak nesmyslně, že Veselý zůstal sám na pravém kruhu a mohl střílet, puk se mu ale zamotal pod brusle a domácí měli v tomhle štěstí.
     
    29:13
    Pajer si rukavicí zpracoval vysoké nahození a podél prken jej posunul za branku Markkanena, kde zabojoval Štohanzl. Tomu se povedlo podržet puk tak dlouho, až mohli hosté prostřídat a na led naskočit elitní formace.
    27:58 Jan VESELÝ - 2:1
     
    27:58
    Hradec právě vstřelil branku!
    Snížení přichází na konci 28. minuty, Hradec je zpátky ve hře! Obrana Berlína už tahala nohy a rázem se otevřela po přihrávce od Kaliny herní situace 2 na 1. Lalancette to vyřešil ideálně, pustil přes padajícího obránce puk na JANA VESELÉHO, jehož přísná střela z první propadla za Markkanena. Lepší premiéru v Lize mistrů si snad nejde přát – 2:1! Asistence: Christopher Lalancette, Petr Kalina.
     
    27:20
    Lev táhl hru na sebe a po přechodu do středního pásma přes dva hráče pálil. Kotouč byl ale sražen do ochranné sítě a přichází powerbreak.
     
    26:46
    Okuliar naskakuje na led a Hradec je tak zpátky v plné síle.
     
    26:26
    Barinka si kotouč zpracoval nadvakrát, podruhé to již však bylo v ofsajdové situaci a přichází přerušení s buly ve středním pásmu.
     
    25:55
    Téměř po minutě a čtvrt se povedlo hostům vyhodit, ti okamžitě jedou na střídačku. Jeden z těžkých momentů třetiny přežili.
     
    25:29
    Přestože domácí spíše honili kotouč v útočném pásmu, dokázali tam stále držet hru. Hradecká čtveřice je již hodně utavená a prakticky jenom stínuje.
     
    24:44
    Že by Hradečtí měli rozhodcovskou čtveřici zrovna v lásce, to se říci vůbec nedá. Po sérii dalších diskutabilních rozhodnutí totiž přichází první oslabení. Oliver Okuliar (MHK) jde ven na dvě minuty za zásah do hlavy.
     
    24:09
    Tohle musí Hradec dávat! Eisbären propadli vzadu a druhá útočná formace jela 3 na 1, přičemž Lev dostal parádní pas na levý kruh. Kotouč ale nezvedl tak, jak by si přál a trefil jenom beton přesunujícího se Markkanena!
     
    22:35
    Blain dobře viděl z obranného pásma Pavlíka, který navíc zvládl souboj s jediným obráncem před sebou a mazal na branku. Jenže kotouč si píchl až moc dopředu a Markkanen vyjel včas proti!
    21:24 Matthew WHITE - 2:0
     
    21:24
    Eisbären právě vstřelili branku!
    A tak přichází pro Hradec krutý trest, nutno ale říci, že po více než diskutabilním sražení Lva v rohu kluziště. Fiore od kruhů poslal přihrávku na MATTHEWA WHITEA dopředu, kterému se otevřel prostor na únik. A White s tím naložil luxusně, puk zvedl nad Růžičkovu lapačku do vinglu – 2:0! Asistence: Giovanni Fiore.
     
    21:01
    Lev měl parádní šanci srovnat, když mu Cingel z levého kruhu předložil kotouč ideální přihrávkou před poloprázdnou brankou, hradeckému útočníkovi ale zakončení vůbec nesedlo a minulo klec!
     
    20:36
    Na to konto mohli domácí otočit hru a letět dopředu, jenže střílené nahození zastavil v lapačce Růžička.
     
    20:02
    I úvodní buly druhé třetiny vyhrávají hosté a hned se vrhli dopředu. Veselý od modré napálil puk směrem na branku, chyběla tomu ale lepší přesnost.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Pro Hradec to byla hořká třetina. Směrem dopředu byl aktivnější a více se tlačil do šancí, avšak na berlínské straně byl v brance jistý Markkanen, který minimálně od dvou gólů Lední medvědy uchránil. Domácí nepůsobili až tak jistým dojmem především do útoku, kde spoustu kotoučů ztratili a byli v situacích později, přesto se jim 24 sekund před koncem zásluhou Zacha Boychuka podařilo dostat do vedení.

    Střely na branku: 8 – 9
     
    20:00
    První třetina skončila.
    19:36 Zach BOYCHUK - 1:0
     
    19:36
    Eisbären právě vstřelili branku!
    Přestože nebyli domácí v první třetině lepším celkem, 24 sekund před koncem periody jdou do důležitého vedení! Clarkovi se povedlo na levém kruhu vybojovat puk, domácí útočník z elitní formace si udělal dva kroky blíže brance a vystřelil. Růžička sice pokus betonem vykopl, ale přímo na hokejku nepokrytého ZACHA BOYCHUKA, který pohotově dorazil do prázdné – 1:0! Asistence: Kevin Clark.
     
    19:00
    Okuliar si zasekl puk po Nedomlelově vyhození do protipohybu a z levého kruhu zakončoval, puk mu ale už předtím uskočil a střela neměla již takovou razanci.
     
    18:07
    Mauer dostal chvíli prostoru na levém kruhu a nahrávkou na zadní tyč hledal spoluhráče, ten byl ale dobře dostoupen obráncem. Berlín nicméně pokračuje ve hře směrem dopředu.
     
    17:21
    Lalancette od prken nahrával opět před Markkanena, který si nebyl nijak jistý. Avšak došlo k teči puku vysokou holí z hostující strany, proto je přerušeno a hra se vykazuje do středního pásma.
     
    16:26
    Pajer na sebe natáhnul dva hráče a zadovkou nahrával napříč na kruhy, nikdo z jeho spoluhráčů v lajně se tam ale nenacházel a domácí vyhodili jenom na icing.
     
    15:34
    Jerglova ztráta puku na levém kruhu ve vlastním obranném pásmu dala možnost Mikovi pálit z první na Růžičkovu kasu. Hradecký brankář vyrazil jenom kousek vedle hokejky Boychuka, který byl připraven na dorážku, tady měli hosté velké štěstí!
     
    14:39
    Cingel měl ve středním pásmu až moc prostoru a nedělalo problém mu dostat hosty dopředu. Právě to pak položilo základ velké šanci Okuliara, který nejprve z levého kruhu nastřelil bližší tyč a následně dosáhl gólu, jenže puk dostal za gólmanova záda rukou, a tak jedeme dále za stavu 0:0!
     
    14:01
    Na konci relativně dlouhého střídání pak ještě nastal před brankou Berlína závar, přičemž Hradec kotouč za záda brankáře nedostal.
     
    13:09
    Berlínská obrana naprosto zapomněla na bránění útočníků a po sraženém nahození se rázem otevřel prostor pro Radovana Pavlíka a jeho únik. Na Markkanena najížděl z levého kruhu a snažil se jej utáhnout na dlouhou kličku, ale domácí brankář tohle ustál a předvedl důležitý zákrok!
     
    12:29
    Třetí formace Hradce to dokázala umotat na malém prostoru a prokombinovat se do útočného pásma, kde to na sebe vzal z hranice kruhů Piegl. Jeho pokus ale Markkanen dobře viděl a zasáhl. Následuje další powerbreak.
     
    11:27
    Lev měl prostor na modré čáře a využil toho k nahození, zvlášť když měl před brankou zaparkovaného Radka Smoleňáka. Ale souhra na kapitána nevyšla, tohle si berlínská obrana pohlídala.
     
    10:46
    Nedomlel stínoval Basslera a po jeho nevýrazném střeleckém pokusu i tělem odtlačil mimo Růžičku. To se logicky domácímu forvardovi nelíbilo a vznikla drobná rozmíška, ale vše včas utnuli čároví.
     
    10:21
    Melchiori navíc situaci po zisku kotouče notně uspěchal a vyhodil jenom na icing, tlak Hradce tak může pokračovat.
     
    10:07
    Zašlápnutý kotouč v rohu kluziště v útočné třetině Hradce, rozhodčí posouvají hru na levý kruh, Východočeši tak v pásmu zůstanou.
     
    09:26
    Nebezpečně to vypadalo i před Růžičkou, kdy dvě střílená nahození jako první měli po zákroku domácí a neustále tlačili puk na branku, Wiedererovi ale na levém kruhu chyběl větší klid.
     
    08:25
    Obrana Berlína propadla při bránění banální situace 3 na 3 a Jergl po přihrávce od Okuliara ještě promáchl, z druhé vlny se ale povedlo střílet Kalinovi, který to tlačil z levého kruhu na kratší tyč pod víko, jenže Markannen vytáhl zákrok ramenem!
     
    07:46
    Blain neobral v první fázi o kotouč Fioreho, přesto si ale ve spolupráci s dalšími hráči poradil. Ofenzivní bek hostí pak navíc vytáhl hru a prudkou střelou z modré prověřil Markkanena, ale bez vážnějších problémů.
     
    07:09
    Hraje se dlouho bez přerušení a Lalancette po vyhraném souboji na středovém kruhu mohl rázem rozjet situaci 3 na 2, kterou z levého kruhu zatahoval Veselý. Jeho svižný pokus nad beton ale Markkanen chytá a následuje powerbreak.
     
    06:21
    Bassler si počínal v souboji o puk poměrně ostře pár krosčeky, pak se ale musel rychle vracet, neboť to čtvrtá lajna Hradce nesehrála nijak zle. Štohanzl zadovkou pouštěl na Pajera, ten ale na pozici mezi kruhy nedobruslil.
     
    05:28
    Blain byl odtlačen na mantinel, přesto mu ale nebránilo nic v tom, aby poslal puk dopředu. Hradec tak znovu získal pásmo a McCormack zkoušel zpoza branky jenom pustit na rozjetého Okuliara z druhé vlny, tomu ale chybělo lepší zpracování.
     
    04:38
    Lev byl znovu vidět. Tentokrát potáhl hru na levé straně a zkoušel hledat Smoleňáka před brankou, jenže ani na tento pokus se k němu kotouč nedostal.
     
    04:11
    Po ztrátě Eisbären při zakládání útoku valili hosté dopředu a opět to na sebe vzal Lev, z vrcholku pravého kruhu trefil hruď Markkanena, který raději přerušil.
     
    03:19
    Zachar nabral na pravé straně rychlost a po přihrávce od Blaina dokázal udržet kotouč na holi, i přestože byl rovnou zdvojen. Po kompletním dostřídání navíc tlačil puk na Veselého před kasu, ale ten neměl vůči obráncům dobré postavení.
     
    02:49
    Jenže Lvům se útok založit nepovedlo. Prudké nahození napříč pásmem skončilo jenom na zakázaném uvolnění a hra se tak znovu vrací před Růžičku.
     
    02:28
    Müller ze středové lajny sklepával puk rukou pro Melchioriho, rozhodčí si správně povšimnul nedovoleného způsoby přihrávky a vykazuje hru do středního pásma.
     
    01:54
    Hned poté se hosté znovu hnali dopředu, Kevin Klíma byl ale v pásmu až moc brzy a je z toho rovnou další hradecký ofsajd.
     
    01:25
    McCormackova střela od modré byla sražena na hranici brankoviště, kde se natahoval pro puk Smoleňák a na dlouhou hůl to dokázal, ale Markkanen byl s betony připraven.
     
    01:08
    Nebezpečné to ale bylo i na druhou stranu. Lev po přechodu do útočného pásma nabruslil na pravou stranu a přes clonu pálil, jeho svižný pokus odnesla Markkanenova maska. Proto se hned přerušovalo.
     
    00:26
    Zachar zkusil ze středního pásma riskantní přihrávku napříč středním pásmem, ta ale byla zachycena a Medvědi pořádně zazlobili! Noebels si klepl o puk na levém kruhu a dostal jej, jeho střela po ledě dala Růžičkovi zabrat, to nebyl snadný zákrok!
     
    00:02
    A jedeme! Úvodní buly vyhráli Hradečtí a hned to vypadalo nadějně pro Lalancettea, který vyplaval sám mezi kruhy, ale předtím došlo k ofsajdu, jehož signalizaci málokdo postřehl. Ano, opravdu taková atmosféra tu je.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Nějakou dobu se ale ještě hrát nebude. Branku Markkainena je potřeba upevnit mnohem lépe, než je tomu v současnosti.
     
    -10
    Deset minut před duelem jsou oba kotle zaplněné do posledního místa. Stadionem navíc začíná znít klubová hymna.
     
    Úvodní sestavy:

    Eisbären Berlín: Markkanen (Ancicka) – Melchiori, Mik, Geibel, Ellis (A), Müller, Mauer – Noebels (C), Boychuk, Clark – Fiore, White, Barinka – Heim, Rossmy, Wiederer (A) – Hördler, Handschuh, Bassler
    Trenér: Serge Aubin

    Mountfield HK: Růžička (Kiviaho) – Nedomlel, Blain (A), Kalina, McCormack, Jank, Čáp, Piegl – Zachar, Lalancette, Veselý – Smoleňák (C), Cingel, Lev (A) – Okuliar, Kevin Klíma, Jergl – Pavlík, Štohanzl, Pajer
    Trenér: Tomáš Martinec

    Rozhodčí: Heikkinen (FIN), Schukies (GER) – Gerth (GER), Merten (GER).
     
    -30
    Ještě jednou vám přeji krásný hokejový večer z Berlína! Na stařičkém, ale zato pořádně hokejovém stadionu, se všechno chystá ke šlágru pátého kola Ligy mistrů. Hradec do ní vstupuje s posilou do útoku, když si z partnerského Kolína stáhl Jana Veselého rovnou do první lajny. Navíc má v zádech bezmála 700 fanoušků, kteří vážili cestu do německého hlavního města, přičemž drtivá většina jela vlakem společně s týmem a partnery přímo z královského města.
     
    EISBÄREN BERLÍN
    3. místo, 6 bodů, skóre 16:14, bilance 2-0-0-2

    Pokud je něco, co může pro Hradec hrát velkou roli, tak je to našláplý týden Medvědů. Těm se kromě DEL a LM připletlo do programu ještě NHL Global Series, v jehož rámci sehrají jenom den před potenciálně klíčovým duelem evropské pohárové soutěže duel se San Jose. Navíc ani Berlínským to moc nešlape. Ze šesti duelů mají v DEL jenom šest bodů, negativní sérii dvou proher v řadě prolomili až v neděli proti Düsseldorfu.

    V Lize mistrů mají výsledky totožné s Hradcem až na jeden. Zatímco Lvi doma odvetu s Frölundou zvládli, německý celek padnul 2:3, když rozhodující branku dostal v čase 59:23. Směrem dopředu se může opírat o Zacha Boychuka, zkušený Kanaďan má za čtyři zápasy 5+3, je tak nejproduktivnější hráč týmu a patří mezi pět hokejistů, kteří jsou v LM nejpotentnější vůbec.
     
    MOUNTFIELD HK
    2. místo, 9 bodů, skóre 14:12, bilance 3-0-0-1

    Přestože to Hradeckým v extralize trochu skřípe, v Lize mistrů to mají rozehráno nejlépe k tomu, aby podruhé v řadě při své účasti postoupili do osmifinále. Do tříbodové výhody oproti německému soupeři se Lvi dostali především díky domácí odvetě s Frölundou. Týmově odmakaným zápasem a výhrou 5:3 oplatili Švédům porážku z úvodu soutěže, kdy prohrál na severu 2:4, přičemž tři branky inkasoval Hradec v oslabení.

    Jak je již v zápasech LM zvykem, nejlepší střelec týmu má tu čest mít na sobě dres Top Scorer. Tím je z východočeské strany kapitán Radek Smoleňák, který se čtyřmi nastřílenými brankami drží dělené páté místo v soutěži. Navíc je i spolu s Oliverem Okuliarem nejproduktivnější plejer týmu, slovenská předsezonní posila to má 2+2.
     
    Krásný středeční večer z Berlína! Právě tady, v jednom z nejrozlehlejších hlavních měst Evropy, se odehraje nejen v rámci skupiny G šlágr hokejové Ligy mistrů! A že je o co hrát.

    Berlínští Medvědi jsou v situaci, kdy musí oba zbývající duely bezpodmínečně vyhrát jakýmkoliv způsobem, aby postoupili do osmifinále Ligy mistrů. Pakliže se jim toto nepovede, pak to bude hradecký Mountfield, který na jejich úkor půjde dále.

    Páté kolo odehrají Eisbären na domácím ledě, ale ne tak docela. Jejich domovská Mercedes-Benz Arena u Sprévy totiž není oficiální halou na Ligu mistrů, a tak se všechno stěhuje do stařičkého Wellblechpalastu, kde Berlínští působili až do sezony 2007/08, načež po výstavbě již zmíněné arény přešli do nového.

    Utkání začíná v 19:30, příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 20. Boychuk (Clark), 22. White (Fiore), 34. Boychuk (Mauer) – 28. Veselý (Lalancette, Kalina), 38. Smoleňák (Cingel), 47. Blain (Jergl, Klíma), 49. Blain, 53. Klíma (Jergl, Blain), 54. Cingel (Lev, Smoleňák), 60. Jergl (Okuliar)


    Eisbären Berlín: Markkanen (Ancicka) – Melchiori, Mik, Geibel, Ellis (A), Müller, Mauer – Noebels (C), Boychuk, Clark – Fiore, White, Barinka – Heim, Rossmy, Wiederer (A) – Hördler, Handschuh, Bassler
    Trenér: Serge Aubin

    Mountfield HK: Růžička (Kiviaho) – Nedomlel, Blain (A), Kalina, McCormack, Jank, Čáp, Piegl – Zachar, Lalancette, Veselý – Smoleňák (C), Cingel, Lev (A) – Okuliar, Kevin Klíma, Jergl – Pavlík, Štohanzl, Pajer
    Trenér: Tomáš Martinec

    Rozhodčí: Heikkinen (FIN), Schukies (GER) – Gerth (GER), Merten (GER)

    Diváci: 3 108
    thejrc.org