Leverkusen – Heidenheim 4:1 (kon.) | Frankfurt – Freiburg 0:0 (kon.)
konec
Bayer Leverkusen
4:1 (1:0)
1.FC Heidenheim 1846
Neděle 24.09.2023, 15:30 • BayArena, Leverkusen • Německá Bundesliga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u dnešního duelu pátého kola německé Bundesligy! Spolu se podíváme na duel mezi domácím Leverkusenem a hostujícím Heidenheimem. Úvodní výkop je naplánovaný na 15:30 a my u toho nebudeme chybět.
     
    Bayer Leverkusen

    Čtyři kola jsou odehrána a Leverkusen rozhodně může být spokojený se vstupem do německé nejvyšší soutěže. Vybojoval v nich rovných deset bodů, což mu v současné době zaručuje šestou pozici. Některé týmy před ním už ale mají odehráno duelů pět. Bayer se prezentuje velmi slušnou ofenzivou, která nasázela už třináct branek! Zatímco inkasoval gólů pět. Leverkusen v posledních třech duelech Bundesligy vybojoval sedm bodů, když porazil Mönchengladbach, Darmstadt v posledním kole remizoval s Bayernem Mnichov.
     
    1.FC Heidenheim 1846

    Heidenheim hrál ještě loni druhou nejvyšší soutěž v Německu, nyní ale může měřit své síly s těmi nejlepšími. Ve čtyřech zápasech vybojoval čtyři body, což mu nyní stačí na dvacátou příčku. Také skóre má hostující celek vyrovnané, jelikož osm branek vstřelil a dostal jich devět. Heidenheim vybojoval své body v posledních třech zápasech, když remizoval s Dortmundem a porazil Werder.
     
    Úvodní sestavy:

    Bayer Leverkusen: Hrádecký (C) – Kossounou, Tah, Tapsoba – Frimpong, Palacios, Xhaka, Grimaldo – J. Hofmann, Wirtz – Boniface.
    Náhradníci: Kovář – Stanišić, Hincapié, Andrich, Amiri, Puerta, Tella, Adli, Hložek.
    Trenér: Xabi Alonso.

    1.FC Heidenheim 1846: K. Müller – Traoré, Mainka (C), Siersleben, Föhrenbach – Maloney, Theuerkauf – Dinkci, Dovedan, Beste – Kleindienst.
    Náhradníci: Eicher – Schöppner, Sessa, Pick, Beck, Keller, Schimmer, Thomalla, Pieringer.
    Trenér: Frank Schmidt.

    Rozhodčí: Dingert – Kempkes, Kimmeyer.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    A dnešní utkání právě odstartovalo! Obrovským favoritem jsou domácí fotbalisté, kteří mají formu jako hrom. Dokáže překvapit nováček Bundesligy?
     
    2
    A ještě si pojďme říct, kdo hraje v jakých dresech. Domácí hráči mají černočervené pruhované, zatímco jejich soupeři hrají kompletně v bílém.
     
    3
    Hráči Leverkusenu si nyní nerozuměli, celkem škoda, jelikož obrana hostí byla otevřená. Přihrávka do vápna ovšem nikoho nenašla, nikdo tam nebyl.
     
    4
    Jonas Föhrenbach vyslal centr z levé strany, jenže mu chyběla délka. Takto zvládla defenziva domácího celku zasáhnout ještě před šestnáctkou.
     
    5
    Victor Boniface přetlačil v souboji svého soka a vzal to na sem. Jeho střela byla sražena těsně vedle banky, bude z toho jen rohový kop z pravé strany.
     
    6
    Z toho ale žádné nebezpečí nevzniklo. Leverkusen každopádně během chvilky vybojoval míč a Victor Boniface ti zase zkusil, mířil však vysoko nad bránu.
     
    7
    Hráči v černočerných dresech zastavili kombinaci soupeře už na polovině hřiště a snaží se o dobytí střelecké pozice. Překazila jim to nepřesná přihrávka.
     
    8
    Držení míče: 69% – 31%!
     
    9
    Leverkusen právě vstřelil branku! Domácí se dostávají do zaslouženého vedení už v deváté minutě! Exequiel Palacios našel na hranici vápna VICTORA BONIFACEHO, který se obtočil kolem obránce a ranou po zemi nedal gólmanovi šanci.
     
    11
    Domácí fotbalisté jsou samozřejmě povzbuzení vstřeleným gólem a zase drží míč na svých kopačkách. Rozhodně by chtěli přidat brzy ještě další zásah.
     
    12
    Nyní se však drží s míčem daleko od brány, jsou s ním na polovině hřiště. Chtěli to zkusit znovu po levé straně, jenže tam tentokrát žádné místo nebylo.
     
    13
    Domácí vybojovali míč na nějakých třiceti metrech od brány. Jonas Hofmann si naskakoval na centr z pravé strany, ale na míč o kousek nedosáhl.
     
    14
    Jeremie Frimpong si naběhl mezi obránce a dostal přihrávku v ideální čas. Jeden z hostí se však stihl Vrátit a vypíchnout míč alespoň na rohový kop.
     
    15
    A z něj už domácí nebezpeční nijak nebyli. Naopak se museli rychle vracet, jelikož Heidenheim se už hnal do otevřené obrany. Daleko se však nedostal.
     
    16
    tentokrát je akce Bayeru zastavena lanovým sudím. Jeden z domácích si totiž nepohlídal ofsajd, který nemohl rozhodčím uniknout. Velká škoda pro Bayer...
     
    17
    Leverkusen tentokrát zahrával rohový kop. Dlouho letěl vysoký centr. který spadnul kus od zadní tyče. Hosté tentokrát domácí k zakončení nepustili.
     
    18
    Jonathan Tah hodně těsně bránil soupeře kousek od své brány. Ten dokonce upadl, ale sudí pískat nebude. Zatím zde máme hodně volný metr od Dingerta.
     
    19
    Čas nám zatím ubíhá poměrně rychle a hra se nám přece jen trochu uklidnila. Leverkusen ale stále drží míč na svých kopačkách a hledá nějakou cestičku.
     
    20
    Dvacet minut hry je už za námi a domácí vedou nadále o jednu branku. Už byli zase celkem blízko brány, ale provinili se zbytečným útočným faulem.
     
    21
    Jonathan Tah byl napadán při rozehrávce a tak posílal vyšší pas ne polovinu hřiště. Jeho spoluhráč ale souboj prohrál, takže u míče jsou zase domácí hráči.
     
    22
    Granit Xhaka si vzal na starosti rozehrání volného kopu, ale předvedl jednoduchou přihrávku dopředu. Té se okamžitě zmocnili hosté, jenže ani oni nebyli přesní. Míč se dokutálel až k Hrádeckému.
     
    23
    Jonas Hofmann se pustil do napadání až i brankové čáry. Tim Siersleben zvolil přihrávku dozadu, čímž otřel míč o Hofmana a vybojoval odkop od brány.
     
    24
    Střely na bránu: 1 – 0!
     
    25
    Jak je vidět z předešlé statistiky, zatím nám chybí trochu více střelby. K vidění byla jen jedna střela na bránu, která navíc byla gólová v podání Leverkusenu.
     
    26
    O chvilku později už musel být Kevin Müller ve střehu! Ránu, která šla pod horní tyč na přední tyči ale vyrazil na roh. I z něj sebral míč do své moci.
     
    27
    Bayer musí začít svoje snažení znovu až z poloviny hřiště. Zatím je to obrovská dominance domácího týmu, ale ještě tomu chybí nějaké góly.
     
    28
    Victor Boniface si šikovně sklepl míč ze vzduchu a snažil se otočit ke střele. Tentokrát si jej obrana hostí pohlídala, takže domácí útočník ani nezakončil.
     
    29
    Leverkusenu se otevřela obrana hosta, jenže nepřesný pas všechno zhatil. Edmond Tapsoba následně ještě fauloval, takže Heidenheim může chvíli míč podržet.
     
    30
    Už je za námi třicet minut hry, které přinesly jasnou dominanci domácího týmu. Ten se dostal k dalšímu zakončení, ale Jonas Hofmann mířil vedle.
     
    31
    Žlutá karta pro tým Bayer Leverkusen (Exequiel Palacios).
     
    33
    Ne, hostům se zatím nedaří. Nedaří se jim ani udržet míč na kopačkách, natož dostat se do nějaké střelecké pozice... Podaří s jim dnes dát gól?
     
    34
    Fotbalisté v bílém si sice nyní přihrávají, jenže jsou s míčem jen na své obranné polovině... Navíc se Leverkusen začíná přibližovat s napadáním.
     
    35
    Victor Boniface sice byl napadán, přesto dokázal posunout míč ještě do strany. S následným centrem si ale nejlépe poradil Kevin Müller, který jej vyboxoval.
     
    36
    Nebezpečí kolem jeho branky však bude trvat, Bayer totiž vybojoval ještě rohož výkop. Míč sice propadl, jenže do míst, kde nenacházel vlastně vůbec nikdo.
     
    37
    Žlutá karta pro tým 1.FC Heidenheim 1846 (Norman Theuerkauf).
     
    38
    Norman Theuerkauf dostal žlutou za řeči, jelikož Exequiel Palacios sestřelil jeho spoluhráče. Může být rád, že neviděl žlutou... Byla by totiž jeho druhá.
     
    39
    Hostující hráč je ale v pořádku, jelikož tam byl zásah míče. To bylo štěstí, jinak by nejspíše nedohrál ani jeden z nich... Nyní už ale můžeme pokračovat.
     
    40
    A máme zde posledních pět minut do konce poločasu, něco se nejspíše bude nastavovat. Uvidíme ještě nějaký přesný zásah? To se brzy dozvíme.
     
    41
    Jeremie Frimpong se už hnal po pravé straně, ale daleko se s míčem tedy nedostal... Nemusí mu to ale moc vadit, jelikož jeho tým už zase kombinuje.
     
    42
    Jonathan Tah zůstal po jedno ze zákroků na zemi a chvíli se mu na nohy nechtělo. Nyní už se ale zvedá a Leverkusen zahraje standardní situaci.
     
    43
    Ta však nebyla sehrána úplně nejlépe... Na jemný lob si totiž naběhli jen hostující hráči. Ti se však nedomluvili úplně dobře a Byase získal alespoň aut.
     
    44
    Domácí fotbalisté se ještě snaží, určitě by chtěli přidat vstřelenou brankou ještě více klidu na své kopačky. Žádnou vyloženou šanci si ale nevypracovali.
     
    45
    Nyní už to gólová možnost byla! A nejenom jedna... Victor Boniface předvedl parádní kličku a dostal se k zakončení, které Kevin Müller chytá těžkým zákrokem, navíc nohama!
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje jednu minutu!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Je za námi zajímavý první poločas, po kterém zaslouženě vede Levrkusen, avšak jenom o jednu branku. O tu se postaral už v deváté minutě Victor Boniface, jenž se šikovně obtočil kolem obránce a ranou nedal gólmanovi šance. V samém závěru poločasu mohl stejný hráč přidat ještě jednu branku, ale Kevin Müller se tentokrát zaskvěl. Heidenheim toho směrem dopředu moc nepředvedl, dne muset zlepšit svou hru, pokud chce dnes pomýšlet na body.

    Další poločas začne přibližně v 16:31.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Už nám odstartoval i druhý poločas! Ani jeden z trenérů neudělal změnu, takže nadále hrajeme v zahajovacích sestav. Jako první jdou do ataku hosté.
     
    48
    Heidenheim dokonce vybojoval rohový kop, jenže k zakončení se už nedostal. Na druhé straně předvedl Leverkusen moc dlouhou přihrávku.
     
    49
    Rohový kop vybojoval také domácí celek, ale rozehrávka nakrátko se neukázala jako to nejšťastnější řešení, domácí přišli velmi záhy o balón.
     
    50
    Následoval navíc rychlý kontr hostujícího celku, který ukončil hraniční zákrok těsně před vápnem. Jeremie Frimpong si pomohl asi rukama, ale sudí nepískal.
     
    51
    Kevin Müller se s tím nyní vůbec nemazal a odpálil balón co nejdále od své brány. Míč doskákal až k Hrádeckému, odkud začne nová akce domácích.
     
    52
    Jako jeden muž zvedli všichni domácí hráči ruku na znamení, že hostující hráč zahrál rukou ve vápně. Situaci řešil i VAR, ale pískat penalta se nebude!
     
    53
    Hráči v černočerných dresech jsou nadále aktivnější a snaž se zrychlit svou kombinaci. Občas jim ale míč od nohou odskočí, takže je z toho laciná ztráta.
     
    54
    Florian Wirtz se přesto dostal až di vápna, jenže v tu ránu měl okolo sebe rovnou tři protihráče, takže nemohl ani vypálit. Musel tak zvolit zpětný pas.
     
    55
    Obrázek hry je vlastně stejný jako v prvním poločase. Leverkusen drží míč a snaží se vytvořit si nějakou možnost... Zatím se ale nemůže probojovat k bráně.
     
    56
    Držení míče: 70% – 30%!
     
    57
    Florian Wirtz se rozhodl to vzít na sebe a vypálil kousek za vápnem. Jeho střela ale mířila přesně doprostřed brány, takže Kevin Müller v pohodě chytá.
     
    58
    Heidenheim právě vstřelil branku! Hosté toho sice směrem dopředu moc nepředvedli, přesto srovnávají stav tohoto duelu! ERIN DINKCI dostal přihrávku od Jana-Niklase Besteho na nějakých třináct metrů. Následně poroste napálil míč a trefil se přesně k tyči!
     
    60
    Domácí hráči tak zase budou muset zabrat, respektive proměňovat své šance! Dnes určitě nechtějí body ztratit, tak uvidíme, jak to nakonec dopadne.
     
    61
    Domácí fotbalisté už drží míč na svých kopačkách, ale jsou s ním hodně daleko od brány.
     
    62
    Vcelku záhy ovšem míč ztratili a museli se pořádně rychle vracet, aby zastavili útok hostů.
     
    63
    Leverkusen právě vstřelil branku! Exequiel Palacios vymyslel další gólovou nahrávku a domácí si berou ztracené vedení zpět! Tentokrát našel pasem mezi obránce JONASE HOFMANA který už jen špičkou kopačky posunul míč do protipohybu brankáře.
     
    65
    Tak to byla hodně zajímavá pětiminutovka, ve které jsme viděli rovnou dvě branky! Hosté sice srovnali, ale dlouho si remízy neužili. Jonas Hofmann dnes hraje velmi dobrý zápas a korunoval svůj výkon gólem.
     
    66
    Victor Boniface si tentokrát nepohlídal ofsajdovou linii a udělal krok dříve, než bylo třeba. Navíc jeho přízemní centr byl zastaven obětavým obráncem.
     
    67
    Střely na bránu: 7 – 1!
     
    68
    A pojďme si říct také nějaké zajímavost. Victor Boniface vypálil v pěti zápasech už šestatřicetkrát, čímž vytvořil nový rekord Bundesligy!
     
    69
    Zápas se mám, pomalu ale jistě začíná přehoupávat ke svému závěru, hosté budou nyní poprvé střídat.
     
    70
    Střídání v týmu 1.FC Heidenheim 1846:
    ze hřiště odchází Theuerkauf, přichází Florian Pick.
     
    71
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen:
    ze hřiště odchází Florian Wirtz, přichází Amine Adli,
    ze hřiště odchází Palacios, přichází Robert Andrich.
     
    72
    Také Leverkusen už přispěchal se střídáním. Ze hřiště byl stažen mimo jiné Exequiel Palacios, který dnes už dvakrát asistoval. K tomu ale měl žlutou kartu.
     
    73
    Alejandro Grimaldo se dostal k odraženému míči ve vápně a napálil jej na gólmana! Ten sice se štěstím, ale vyrazil jeho střelu do relativního bezpečí.
     
    74
    Penalta pro Bayer!
     
    74
    Leverkusen právě vstřelil branku! Penaltu si vzal na starosti VICTOR BONIFACE, který se dnes prosazuje již podruhé! Čekal do společní chvíle na pohyb gólmana, načež poslal míč doprostřed brány. Kevin Müller se snažil míč vykopnout nohou, ale netrefil se.
     
    76
    A už to vypadá, že v dnešní utkání je rozhodnuto. Leverkusen už vede o dvě branky a dosud hru pevně kontroloval. Nyní ale drží míč na kopačkách Heidenheim.
     
    77
    Na druhé straně ale utekl Jeremie Frimpong, který svou přihrávku našel znovu Bonifaceho. Jeho slušná rána se tentokrát mezi tři tyče nevešla.
     
    78
    Domácí sice vybojovali rohový kop, ovšem tentokrát z toho nebylo doslova nic.
     
    79
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen:
    ze hřiště odchází Frimpong, přichází Nathan Tella.
     
    80
    Do konce základní hrací doby nám chybí posledních deset minut! Bayer vede o dvě branky a bude chtít utkání kontrolovat. Dočkáme se ještě zdramatizování?
     
    81
    Leverkusen to zkusil po pravé straně, ale k zakončení se nakonec nedostal. Uvidíme rovnou trojnásobní střídání hostů, kteří ještě zabojují o nějaké body.
     
    82
    Střídání v týmu 1.FC Heidenheim 1846:
    ze hřiště odchází Beste, přichází Denis Thomalla,
    ze hřiště odchází Eren Dinkci, přichází Kevin Sessa,
    ze hřiště odchází Kleindienst, přichází Marvin Pieringer.
     
    82
    Leverkusen právě vstřelil branku! Tady už je definitivně rozhodnuto! Alejandro Grimaldo našel dlouhým pasem rozběhnutého AMINEHO ADLIHO, který přeloboval gólmana. Ten neměl možnost na míč dosáhnout.
     
    84
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen:
    ze hřiště odchází Victor Boniface, přichází Adam Hložek,
    ze hřiště odchází Grimaldo, přichází Piero Hincapié.
     
    85
    hodně rozkouskovaná hra byla v posledních momentech. \viděli jsme hodně střídání, gól... Tak snad se dočkáme ještě něčeho, nasází Bayer bůra?
     
    86
    Heidenheim se drží na míči na útočné polovině. To jsme zase moc často neviděli. Lukáš Hrádecký ale jejich celou snahu ukončil, když si vyskočil pro centr.
     
    87
    Střídající hráči Leverkusenu by se také chtěli předvést, ale nemají na to moc času. Domácí sice drží míč na kopačkách, ale jsou s ním hodně daleko od brány.
     
    88
    Adam Hložek poslal dlouhou přihrávku doleva, kde se jí ještě snažil dostihnout spoluhráč, ovšem míč už přešel celým objemem brankovou čáru.
     
    89
    Několik soubojů bylo k vidění na polovině hřiště, nakonec je vyhrál Leverkusen. Ten ale zpomalil celou akci, takže nemohl jít do otevřené obrany.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 6 minut.
     
    90+1
    ještě nás čeká šest minut poměrně zajímavého fotbalu, který nám nakonec přinesl pět branek. Rovnou čtyři z nich dali domácí, kteří dnes byli velkými favority.
     
    90+2
    Hodně akcí táhli domácí hráči po pravé straně, což zkusili i tentokrát. Místo tam ale nebylo, tak přišla jenom zpětná přihrávka na střed hřiště.
     
    90+3
    Jinak už to ale samozřejmě není tak moc akční utkání... Přece jenom Heidenheim tím tuší, že tuto ztrátu už nedotáhne. Sympaticky se ale ještě snaží.
     
    90+4
    Nathan Tella zůstal po jednom ze souboji na zemi a na nohy se mu moc nechtělo. Po chvilce se ale zvedá a Bayer má k dispozici volný kop na půlce.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Leverkusen si nakonec došel pro tři body ze zápasu, i když to vůbec neměl jednoduché. Hostům se totiž v druhém poločasu povedlo rovnat, když se trefil Eren Dinkci. Tento stav ale dlouho nevydržel, jelikož poté dostal přihrávku za obránce Jonas Hofmanm, jenž špičkou kopačky popíchl míč mimo dosah brankáře. Následně vybojovali domácí penaltu a svůj druhý gól v utkání vstřelil Victor Boniface. Tečku na konečné skóre dal střídající Amine Adli, jenž po další dlouhé přihrávce krásně přeloboval gólmana.
     
    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 10:1. Střely mimo: 10:0. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 9:10.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (17:28:37)

    Denisa Józsová

    Branky: 9. Boniface (Palacios), 63. J. Hofmann (Palacios), 74. Boniface (pen.), 82. Adli (Grimaldo) – 58. Dinkci (Beste)

    Karty:   31. Palacios (LEV) – 37. Theuerkauf (HEI)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 10:1. Střely mimo: 10:0. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 9:10.
    Bayer Leverkusen: Hrádecký (C) – Kossounou, Tah, Tapsoba – Frimpong (79. Tella), Palacios (71. Andrich), Xhaka, Grimaldo (84. Hincapié) – J. Hofmann, Wirtz (71. Adli) – Boniface (84. Hložek).
    Náhradníci: Kovář – Stanišić, Amiri, Puerta.

    Trenér: Xabi Alonso.

    1.FC Heidenheim 1846: K. Müller – Traoré, Mainka (C), Siersleben, Föhrenbach – Maloney, Theuerkauf (70. Pick) – Dinkci (82. Sessa), Dovedan, Beste (82. Thomalla) – Kleindienst (82. Pieringer).
    Náhradníci: Eicher – Schöppner, Beck, Keller, Schimmer.

    Trenér: Frank Schmidt.

    Rozhodčí: Dingert – Kempkes, Kimmeyer
    bahis siteleri