Skalica – Žilina 1:2 (kon.) | Zvolen – Nitra 5:3 (kon.) | Poprad – Banská Bystrica 8:0 (kon.)
Piešťany – Trenčín 1:3 (kon.)
konec
HK Poprad
8:0 (2:0, 3:0, 3:0)
HC MONACObet Banská Bystrica
sk Pátek 05.10.2012, 17:00 • Zimný štadión mesata Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Je dobojované!
    V tretej tretine sme mohli vidieť opäť fantastický herný výkon domácich hráčov, ktorí zásluhou Tomasa, Kloudu a Vandasa dokázali ustáliť záverečné skóre zápasu na debaklovej hodnote 8:0! Vyzdvihnúť musíme hlavne výborný výkon popradského gólmana Tommiho Nikkiläho, ktorý si v tomto zápase dokázal vybojovať prvý shoot-out v jubilejnom dvadsiatom ročníku slovenskej hokejovej Tipsport extraligy!
    Popradčania si tak do tabuľky odnášajú dôležité tri body a priam fantastické priaznivé gólové skóre +8!
    Na popradskom štadióne očakávame slávnostnú ďakovačku hráčov a fanklubu!

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch Tipsport extraligy na webe Onlajny.eu.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:22:14)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:57
    Popradskí hráči upokojujú tempo hry za vlastnou bránou.
     
    59:45
    Na ľade sme mohli vidieť ďalší náznak potyčky. Hosťujúci hráči sú očividne veľmi nervózni. Dávid Buc si však nenechal do seba skákať. Vylučovať sa tentokrát nebude.
     
    59:36
    "Deviatku" mal na dosah Filip Macejka, ktorý sa ocitol pri Dzubinovi nebránený, no napokon nedokázal zasunúť puk za jeho chrbát. Veľká škoda pre popradský tím!
     
    59:15
    Všetici diváci na popradskom štadióne sú na nohách a spievajú víťazné ódy!
     
    58:24
    Dávid Buc chce očividne vsietiť symbolickú deviatku! Tentokrát skúšal prekvapiť Dzubinu strelou z ľavého kruhu, no aj tentokrát je neúspešný! Dzubina nám predviedol pekný zákrok pravým ramenom!
     
    58:09
    Dávid Buc mohol vsietiť deviaty gól v tomto stretnutí! Po jeho skvelej individuálnej akcii sa však Dzubina nenechal prekonať a úspešne zasiahol svojími betónmi!
     
    57:51
    Popradský tréner Jozef Škrak si vyžiadal oddychový čas!
    Čo sa chystá naplánovať pre vzorne povzbudzujúcich domácich fanúšikov?!
     
    57:51
    Nervozita na hokejkách hostí je enormná! Za hrubosť si odchádza na dve minúty sadnúť Patrik Lamper. Dve minúty za krosček zinkasoval Jaroslav Špelda.
     
    57:25
    Nikkilä nám predviedol ďalší skvelý zákrok, po ktorom výrazne podržal svoj tím! Tentokrát skvele zasiahol svojími betónmi po nebezpečnej strele od Martina Richtera spoza pravého kruhu!
     
    56:33
    Poprad dal gól!
    Osem! Je to tu! Popradskí fanklub priam šaleje! V Poprade sa dá pozitívna atmosféra priam krájať! Rýchly protiútok zo stredného pásma bol opäť gólovo zúžitkovaný! Po peknej krížnej prihrávke od Dávida Buca sa pred gólmanom hostí najlepšie zorientoval MICHAEL VANDAS, ktorý puk umietnil popri ľade medzi Dzubinové betóny. Asistencie si pripisujú hráči Dávid Buc a Atte Pentikäinen.
     
    55:57
    Banskobystrickí hráči nám momentálne predvádzajú veľmi zlý a nestabilný herný výkon. Momentálne stratili puk v strednom pásme kvôli hre so zdvihnutou hokejkou.
     
    55:02
    Domáci hráči jasne kontrolujú vývoj hry a sú aktívne hnaní dopredu v znení skvelého popradského fanklubu, ktorý si žiada "Ešte jeden!".
    Podarí sa domácim vsietiť aj ôsmy gól?
     
    54:17
    Dzubina tentokrát výrazne podržal svoj tím! Dokázal úspešne zareagovať na tvrdý projektil od Koskinena a aj na následnú dorážku od Ondreja Homu!
     
    53:23
    Poprad dal gól!
    Domáci hráči sa triafajú aj siedmykrát! Po tvrdom súboji za banskobystrickou bránou sa najlepšie zorientoval Sabolič, ktorý uvoľnil Romana Tomasa. Ten sa s pukom dlho nebavil a priniesol ho na hokejku PETRA KLOUDU, ktorý ho už len jednoduchou strelou poslal za Dzubinou chrbát! Asistencie si pripisujú hráči Roman Tomas a Róbert Sabolič.
     
    52:53
    Hosťujúci hráči majú momentálne obrovské problémy s prechodom cez stredné pásmo, kde im domáci hráči predvádzajú efektívny forčeking.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1553 divákov.
     
    52:12
    Hosťujúci hráči sa dokázali ubrániť! Po následnom rýchlom úniku pravým krídlom v podaní Patrika Lampera nám gólman Nikkilä predviedol ďalší úspešný zákrok lapačkou!
    Pred jeho bránou sa odohral menší náznak potyčky, no vylučovať sa napokon nebude!
     
    51:21
    Po skvelej prihrávke od Romana Tomasa sa rozhodol spoza pravého kruhu zakončovať Róbert Sabolič. Svoju hokejku napriahol veľmi dobre, no jeho následná delovka končí len mimo Dzubinovej brány.
     
    50:29
    Popradskí hráči sa dokázali v tejto presilovej hre usadiť v útočnom pásme, no napokon sa im nepodarilo prekvapiť gólman Dzubinu žiadnou strelou. Všetky potencionálne zakončenia boli zblokovaná a hostia sa úspešne oslobodzujú.
     
    49:36
    Domáci hráči si zahrajú ďalšiu presilovú hru! Dvojminútový trest za hákovanie si na tresnej lavici odsedí Patrik Lamper! Ten svojím faulom však zachránil svoj tím od inkasovaného gólu po skvelom popradskom prečíslení!
     
    49:08
    Dzubina sa ocitol opäť v kanonáde! Po peknej prihrávke na modrú čiaru ho tvrdou delovkou preveril Mário Kurali! Dzubina však tentokrát nezaváhal a predviedol nám ďalší skvelý zákrok!
     
    48:16
    Joonas Petri Koskinen si po peknej prihrávke na pravé krídlo skvele nakorčuľoval do medzikružia a zakončil! Mal však veľmi ťažkú pozíciu, a tak na tento nedôrazný projektil dokázal gólman Dzubina zareagovať úspešne.
     
    47:52
    Nikkilä nám po nedôraznom nahodení puku do pásma v znení Radomíra Haizera predviedol ďalší úspešný zákrok hokejkou. Pri puku sú teda opäť domáci.
     
    47:22
    Hostia z Banskej Bystrice sa dokázali oslobodiť, no len za cenu zakázaného uvoľnenie. Hra sa teda presúva do útočného pásma domácich a vhadzovať sa bude po Dzubinovej ľavici.
     
    46:35
    Po nebezpečnom fyzickom strete hosťujúceho Češíka a popradského gólmana Nikkiläho ostáva brankár bez svojej hokejky! Pískať sa však nebude, pretože do útoku sa opäť dostávajú hokejisti Popradu.
     
    45:43
    Hosťujúci hráči sú síce pri puku, no ich súperi z Popradu im predvádzajú efektívny forčeking, ktorý automaticky zničí aj ten najmenší zárodok šance hostí.
     
    45:12
    Ďalšie nebezpečné zakončenie z ľavého krídla nám predviedol banskobystrický kapitán Lukáš Bambúch! Na jeho strelu však Nikkilä zareagoval ďalším úspešným zákrokom jeho dobre usadenej výstroje!
     
    44:28
    Poprad dal gól!
    Rýchly popradský protiútok bol opäť gólovo zúžitkovaný! Po fantasticky predvedenej nacvičenej kombinácii prvého popradského útoku sa v medzikruží ocitol nebránený ROMAN TOMAS, ktorý bez akýchkoľvek problémov dokázal prekonať gólmana Dzubinu ponad jeho ľavý betón. Asistencie si pripisujú hráči Peter Klouda a Róbert Sabolič.
     
    44:00
    Jaroslav Jabrocký si dokázal vytvoriť samostatný prienik po ľavom krídle a napokon aj nekompromisne zakončil! Gólman Nikkilä mu však po tejto strele predviedol ďalší skvelý zákrok v znení jeho lapačky!
     
    43:10
    Herný prejav tohto zápasu momentálne nie je výrazne ani na jednej, ani na druhej strane. Domáci hráči nám proti útočiacihm hosťom predvádzajú veľmi peknú defenzívnu hru, ktorá ich nepúšťa do žiadneho zakončenia.
     
    42:16
    Momentálne sme mohli vidieť veľké množstvo nepresností aj na strane domácich, no hosťom neponúkli žiadnu vážnu palebnú pozíciu. Len im odovzdali ľahký puk v strednom pásme.
     
    41:26
    Hosťujúci hráči nám po nevyužitej presilovej hre predvádzajú opäť veľmi nestabilný herný výkon. K puku sa veľmi dobre a veľmi rýchlo dostávajú domáci "Kamzíci", ktorí hrajú zatiaľ výborne. Momentálne sa nachádzajú aj s pukom v útočnom pásme.
     
    40:35
    Popradský gólman Nikkilä nám predviedol ďalší fantastický zákrok! Tentokrát oprášil svoju vyrážačku po nebezpečnom úniku a následnom zakončení z hokejky Lukáša Hvilu!
     
    40:05
    Domáci hráči sa ihneď po vyhraní úvodného vhadzovania oslobodzujú. Banskobystričania tak musia zakladať útok až spoza svojho gólmana Dzubinu.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    V úvode druhej tretiny sme tentokrát mohli pre zmenu vidieť útočnú aktivitu hostí. Tí ju však nedokázali gólovo premeniť, čo im aj s úrokmi zúčtovali domáci. V 30. minúte využil druhú presilovú hru v tomto zápase Róbert Sabolič, ktorý gólmana Slipčenka prekonal aj s pomocou konštrukcie jeho brány. O 21 sekúnd neskôr prišiel bleskový gól Sabahudina Kovačeviča, ktorý sa dokázal presadiť ihneď po vhadzovaní tvrdou strelou z medzikružia. Domáci to vymysleli opäť nádherne aj v 33. minúte, keď jednoduchý puk umiestnil do banskobystrickej brány Peter Klouda, ktorý týmto gólom využil ďalšiu presilovú hru popradského tímu.
    Až do konca druhej dvadsaťminútovky domáci už dokázali svoje vedenie ustrážiť a šance svojich súperov eliminovali plnými dúškami.

    Podarí sa domácemu gólmanovi Nikkiläovi udržať čisté konto aj v tretej tretine čisté konto a pripísať si tak prvý ligový shoot-out alebo si aj hostia prinesú domov aspoň jeden gólik?
    To všetko sa dozvieme v tretej tretine, ktorá začína približne o 18:42. Na začiaku tretej tretiny uvidíme 29sekundovú presilovú hru hostí.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:42
    Pri prieniku do útočného pásma bol zaznamenaný offsajd, ktorý zastavil banskobystrickú útočnú aktivitu. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    39:29
    Popradskí hráči sa oslobodzujú. Banskobystričania už nemajú veľa času na vsietenie úvodného gólu v tejto presilovej hre.
     
    38:55
    Banskobystirckí hráči v presilovej hre roztočili svoj presilovkový kolotoč, no zmohli sa len k dvom zakončeniam od modrej čiary v podaní Michala Grmana! To prvé Nikkilä úspešne vyrazil a na to druhé zareagoval pokrytím puku pod svojími betónmi!
     
    38:29
    Početnú výhodu zinkasovali aj hráči Banskej Bystrice. Peter Gápa si odchádza na dve minúty oddýchnuť na trestnú lavicu za seknutie.
     
    38:08
    "Barani" sa snažia zaútočiť, no zatiaľ sa im nedarí. Popradskí hráči nám predvádzajú veľmi peknú defenzívnu hru a hostia sa nezmohli ani k jednému zakončeniu.
     
    37:14
    Banskobystrickí hráči sa dokázali ubrániť! Je to teda prvé oslabenie v tomto zápase, v ktorom neinkasovali. Po nepresnej popradskej prihrávke sa dostávajú k puku a snažia sa zaútočiť.
     
    36:39
    Táto početná výhoda je pre popradský tím poriadne kostrbatá. Ich posledný útok bol zastavený na útočnej modrej čiare kvôli postaveniu mimo hry.
     
    36:00
    Úvodnému ofenzívnemu tlaku v presilovej hre Popradčanov dokázali hostia odolať. Pri puku sú však po malej chvíli opäť Popradčania, ktorí efektívne prechádzajú cez stredné pásmo.
     
    35:15
    Popradčania si zahrajú ďalšiu presilovú hru! Na dve minúty si odchádza na trestnú lavicu sadnúť opäť Predajniansky, ktorý sa tentokrát previnil podrazením.
     
    35:11
    Češík nebezpečne vypálil z pravého kruhu na gólmana Nikkiläho. Popradský gólman však tentokrát nemusel zasahovať! Češík umiestnil puk len na pleksisklo za popradskou bránou.
     
    34:42
    Po nebezpečnej strele od Róberta Saboliča z ľavého kruhu zinkasoval gólman Dzubina nepríjemný hit do masky! Po menšom preverení situácie sa však pozviechal a za potlesku domáceho publika sa vracia do brány!
     
    33:48
    Filip Macejka nám predviedol ďalšie nebezpečné zakončenie z ľavého krídla! Na jeho projektil však Dzubina dokázal zareagovať a puk ukrýva vo svojej dobre postavenej výstroji.
     
    32:54
    Poprad dal gól!
    Popradčania využívajú aj tretiu presilovú hru v tomto zápase! Po strele z ľavého krídla v podaní Tomasa dokázal Dzubina puk ešte vyraziť, no na následný teč do prázdnej brány v podaní PETRA KLOUDU nemal už ani najmenšiu šancu! Asistencie si pripisujú hráči Roman Tomas a Jaroslav Špelda.
     
    32:45
    Roman Tomas sa ocitol v ďalšej skvelej šanci v ľavom kruhu! Po skvelej krížnej prihrávke len s veľkým šťastím vyrazil puk do bezpečia svojím betónom gólman Dzubina.
     
    32:19
    Po bleskovom úniku a následnom zakončení z pravého kruhu v podaní Romana Tomasa nám gólman Dzubina predviedol fantastický zákrok! Nebezpečný puk pokryl svojou lapačkou!
     
    31:58
    Popradčania budú hrať opäť v početnej výhode! Dve minúty za hákovanie zinkasoval banskobystrický hráč Predajniansky.
     
    31:25
    Momentálne sa hrá prevažne v strednom pásme, kde majú jasnú hernú prevahu opäť domáci hráči. Hostia sa však nevzdávajú a predvádzajú nám pekný defenzívny výkon.
     
    30:40
    Filip Macejka preveril tvrdou delovkou z ľavého krídla aj vystriedaného gólmana Dzubinu. Ten si však počínal dobre. Puk pre istotu pokryl svojími betónmi.
     
    30:18
    Hosťujúci tréner opäť strieda gólmanov! Za Slipčenka nastúpil do brány hostí Dzubina!
     
    30:18
    Poprad dal gól!
    Popradčania sú pri totálnej hernej chuti! Ihneď po vyhratí buly po ľavici Slipčenka sa puk dostal do medzikružia k SABAHUDINOVI KOVAČEVIČOVI! Ten nádhernou delovkou k pravej žŕdke prestrelil banskobystrického gólmana! Asistenciu si pripisuje Dávid Buc.
     
    29:57
    Poprad dal gól!
    Domáci hráči dokázali využiť aj druhú presilovú hru v tomto zápase! Po fantastickej prihrávke spoza brány hostí sa na pravom kruhu bezchybne zorientoval RÓBERT SABOLIČ, ktorý opečatil ľavú a hornú žŕdku brány hostí a vsietil ďalší popradský gól! Asistenciu si pipisuje hráč Peter Klouda.
     
    29:45
    Po peknej prihrávke preveril gólmana Slipčenka z ľavého krídla Kovačevič! Ten sa však netrafil dobre a puk napálil len do betónov banskobystrického gólmana.
     
    29:19
    Popradskí hráči sa usadili v útočnom pásme a po menšej chybe dokázali ustáť aj nebezpečne dobiedzajúcich banskobystrických hráčov. Opäť rozložili svoj kolotoč v útočnom pásme.
     
    28:54
    Domáci získavajú druhú početnú výhodu v tomto zápase. Dvojminútový trest za hákovanie zinkasoval Branislav Kubka.
     
    28:28
    Po peknom šprintérskom súboji a následnom uvoľnení na hranici pravého kruhu sa rozhodol zakončovať Macejka! Jeho projektil vľak Slipčenko vyráža do bezpečia.
     
    27:34
    Ihneď po získaní plného počtu hráčov sa domáci "Kamzíci" vteperili do útočného pásma, kde nám predvádzajú zatiaľ veľmi pekný herný prejav. Banskobystrickí "Barani" v týchto chvíľach ťahajú opäť za kratší koniec.
     
    26:45
    Pri popradskej bráne sme mohli vidieť obrovskú snahu hostí vsietiť kontaktný gól. Túto snahu však prejavovali skôr fyzicky ako herne. Domáci tento tlak dokázali ustáť a už hrajú v plnom počte.
     
    25:54
    Po tvrdom zakončení od modrej čiary v podaní Grmana a následnom dobiedzaní v znení Richtera si domáci gólman Nikkilä zanechal chladnú hlavu a pekným nedobytným pokrytím puku podržal svoj tím nad vodou!
     
    25:20
    Popradčania sa zatiaľ bránia veľmi dobre. Gólman Nikkilä svojou hokejkou poslal puk do stredného pásma, kde ho následne upratali do bezpečia jeho obrancovia.
     
    25:00
    Banskobystrickí hráči si zahrajú v početnej výhode aj v druhej tretine. Dve minúty za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkoi zinkasoval popradský obranca Marcel Šterbák.
     
    24:23
    Na domáceho gólmana je dnes jednoducho spoľah. Po tvrdom nahodení puku do pásma v podaní Češíka sa popradský brankár Nikkilä rozhodol puk pokryť svojou lapačkou.
     
    23:50
    Po peknej backhandovej prihrávke na ľavý kruh preveril gólmana Nikkiläho svojím tvrdým projektilom banskobystrický kapitán Lukáš Bambúch. Nikkilä si však udržiava čisté konto, keď dokázal puk ukryť vo svojej dobre postavenej výstroji.
     
    23:22
    Herné tempo sa nám opäť mierne ustálilo. Po nevydarených prihrávkach sa Popradčania opäť stiahli do vlastnej obrannej tretiny, kde si puk pekne a pomaly kombinujú.
     
    22:28
    Domáci sa zatiaľ nikam neponáhľajú. Puk držia na svojich hokejkách a snažia sa založiť nejaký efektívny útok z hĺbky svojho obranného pásma. Zatiaľ ich však banskobystrický forčeking eliminuje priam skvele.
     
    21:35
    Dvom nekompromisným strelám hostí musel čeliť gólman Nikkilä! Nemček však tesne minul bránu a na následný strelecký pokus mladíka Šimuna zareagoval Nikkilä opäť skvele a puk pokrýva pod svojími betónmi.
     
    20:45
    Tentokrát preveril gólmana Slipčenka tvrdou strelou od modrej Jaroslav Špelda. Banskobystrický gólman nám predviedol ďalší úspešný zákrok, po ktorom posiela svojich spoluhráčov do útoku.
     
    20:17
    Úvodnú vhadzovabue druhej tretiny síce získali na svoju stranu hosťujúci hráči, no domáci sa puku bleskurýchle zmocnili. Spoza pravého kruhu následne preveril gólmana Slipčenka Róbert Sabolič. Slipčenko nám však predviedol pekné sklepnutie betónov a ďalší istý zákrok.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    V úvode prvej tretiny sme mohli vidieť jasnú hernú prevahu domáceho tímu, ktorý hral tak, akokeby mal presilovú hru. Z tohto útočného tlaku sa však "Kamzíkom" nepodarilo vyťažiť gólové ovocie. Úvodný gól vsietil v presilovej hre Jaroslav Špelda, ktorý na modrej čiare hokejku napriahol veľmi tvrdo a svojou delovkou prekonal gólmana Slipčenka. Nasledovalo vystriedanie banskobystrických gólmanov, no ani to nepomohlo. Už v 12. minúte sa po lahôdkovom góle Romana Tomasa podarilo domácim zvýšiť na 2:0. Ten si položil na zem aj gólmana Dzubinu a nechytateľne puk umiestnil ponad jeho rameno.
    V 19. minúte banskobystrickí hráči vsietili kontaktný gól, no ten napokon neplatil, ešte pred ním bola avizovaná hra s vysokou hokejkou.

    Podarí sa domácim udržať svoje gólové vedenie aj v druhej tretine alebo nám hostia predvedú nejaké herné prekvapenie?
    Múdrejší budeme po druhej tretine, ktorá sa nám začne približne o 17:53.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:39
    Herné tempo sa nám mierne upokojilo. V závere sa snažili zatlačiť hosťujúci hráči, no nepodarilo sa im to. Domáci dokázali svoje dvojgólové vedenie veľmi dobre ubrániť.
     
    18:40
    Do rýchleho individuálneho prieniku po ľavej strane sa dostal Roman Tomas! Následne sa rozhodol z hranice ľavého kruhu zakončiť, no puk napálil len do pleksiskla za Slipčenkovou bránou.
     
    18:11
    Na obrovský smútok hosťujúcich hráčov gól neplatí! Puk síce skončil v popradskej sieti, no ešte predtým sme videli hru s vysokou hokejkou, ktorá tomuto gólu zabránila ukázať sa na LCD obrazovke.
     
    18:11
    Banská Bystrica dala gól!
    Popradčania sa síce dokázali v oslabení ubrániť, no následnému tlaku hostí už nedokázali čeliť!
    Hlavný rozhodca však napokon odchádza telefonovať!
    Ako sa to napokon vyvinie? Bude gól platiť alebo nie?
     
    17:16
    Domáci dokázali ustáť aj ďalší ofenzívny tlak hostí! Po peknom vyhodení puku v podaní Macejku chceli "Barani" opäť zaútočiť, no už to bolo len v postavení mimo hry.
     
    16:25
    Banskobystrickí hráči sa síce usadili v útočnom pásme, no nepredviedli nám žiadne nebezpečné zakončenie. Zopár ich síce bolo, no tie skončili len zblokované od dobre postavených popradských hráčov. Domáci sa oslobodzujú.
     
    15:40
    Hostia si zahrajú presilovú hru opäť! Na trestnú lavicu si tentokrát odchádza sadnúť Samuel Takáč, ktorý sa previnil nedovoleným bránením pred očami hlavného rozhodcu Balušku.
     
    15:21
    Banskobystrickí hráči si vytvorili ďalšiu skvelú gólovú šancu! Po peknej prihrávke od Juraja Petra stál na ľavom kruhu nebránený Lukáš Hvila! Ten sa rozhodol zakončovať, čo sa mu aj podarilo, no gólman Nikkilä nám predviedol ďalšie reflexívne ukrytie puku vo svojej lapačke!
     
    14:26
    Lukáš Hvila sa po vyhratom vhadzovaní naľavo od gólmana Nikkiläho rozhodol zakončovať z prvej! Na jeho tvrdý projektil však popradský gólman reagoval skvelým reflexívnym zákrokom. Puk ukrýva pod svojími betónmi.
     
    13:35
    Hosťujúci hráči sa spod tlaku síce vymanili, no ich následný protiútok bol zastavený. Pri prechode cez útočnú modrú čiaru videl čiarový rozhodca postavenie mimo hry v znení Hvilu.
     
    12:47
    Domáci nám momentálne predvádzajú fakt nádherný ofenzívny výkon, ktorý pramení z dobre zabezpečenej defenzívnej hry. Banskej Bystrici chýba herný prejav. Pri puku sú v útočnom pásme opäť "Kamzíci".
     
    11:49
    Tréner Banskej Bystrice - Vladimír Országh si berie oddychový čas! Po ňom posiela do brány namiesto Dzubinu opäť gólmana Slipčenka!
     
    11:49
    Poprad dal gól!
    Po ďalšej kombinačnej akcii Popradu je domáce vedenie už dvojgólové! Macejka nám predviedol peknú backhandovú prihrávku na pravú stranu na Koskinena. Ten poslal puk presne na ROMANA TOMASA! Ten dokázal na druhýkrát prekonať vystriedaného gólmana Dzubinu skvelým zakončením nad jeho ľavé rameno! Asistencie si pripisujú hráči Joonas Petri Koskinen a Filip Macejka.
     
    11:39
    Popradskí hráči sa dokázali ubrániť! Po nepresných banskobytrických prihrávkach sa dokonca dostávajú do dobre vyzerajúceho útoku!
     
    10:57
    Nekompromisnú strelu z pravého krídla vyslal na popradského gólmana Nikkiläho banskobystrický kapitán Lukáš Bambúch! Nikkilä nám však po tejto strele predviedol ďalší pekný zákrok. Puk pokryl vo svojej lapačke.
     
    10:21
    Prvému útoku Banskej Bystrice dokázali domáci poľahky odolať a puk vyhodili. V tom druhom sú hostia už úspešnejší a usadili sa v útočnom pásme, kde roztočili svoj búrlivý presilovkový kolotoč.
     
    09:33
    Presilovú hru si zahrajú aj hráči Banskej Bystrice. Menší dvojminútový trest za držanie zinkasoval popradský útočník Joonas Petri Koskinen.
     
    09:03
    Poprad dal gól!
    Domáci hráči využívajú presilovú hru! Po skvelej prihrávkovej kombinácii na úrovni modrej čiary vypálil na Slipčenka tvrdý projektil JAROSLAV ŠPELDA! Táto delovka od modrej čiary si našla miesto popri betóne banskobystirckého gólmana a končí v hosťujúcej sieti! Asistencie si pripisujú hráči Sabahudin Kovačevič a Samuel Takáč.
     
    08:36
    Po peknej prihrávke na modrú čiaru preveril svoju hokejku Radoslav Suchý. Na jeho delovku však gólman Slipčenko videl veľmi dobre a tak úspešne zasahuje.
     
    08:15
    Prvej a aj druhej popradskej ofenzívnej vlne dokázali hosťujúci hráči odolať! Puk posielajú za bránku popradského gólmana Nikkiläho.
     
    07:42
    Po menšom zmätku pred popradskou bránou sa hostia vyšachovali. Nedovolený útočný faul - hákovanie nám predviedol Ján Sýkora. Domáci si zahrajú prvú presilovú hru v tomto zápase.
     
    06:44
    Pri puku sú po malej chvíli hosťujúci hráči! Tí sa síce snažili zaútočiť, no vo svojej akcii to prekombinovali a zakončujúci Nemček mal už len málo priestoru. Nikkilä jeho nedôrazný strelecký pokus vyrážak mantinelu.
     
    05:57
    Pri puku sú opäť "Kamzíci". Tým sa však nevydarila krížna prihrávka a k puku sa dostali hostia. Banskobystričania nám však predviedli zakázané uvoľnenie, po ktorom sa bude vhadzovať po Slipčenkovej pravici.
     
    05:08
    Po peknej prihrávke na ľavý kruh sa uvoľnil Peter Gápa, ktorý sa síce dostal až pred gólmana Slipčenka, no svojím technickým zakončením ho nedokázal prekonať. Slipčenko vyráža puk na hokejky svojich spoluhráčov aj tentokrát.
     
    04:34
    Rysovala sa nám veľmi pekná akcia, na konci ktorej mal zakončovať FIlip Macejka! Ten bol však nekompromisne zastavený hvizdom čiarového rozhodcu, ktorý videl postavenie mimo hry.
     
    03:58
    Banskobystrickí hráči sa dokázali oslobodiť. Trvalo im to síce dlho, no aj tentokrát sa k puku dostali ich súperi, ktorí zakladajú ďalší útok spoza brány gólmana Nikkiläho!
     
    03:31
    Popradčania sa stále držia v útočnom pásme a banskobystrickí hráči im zatiaľ nemôžu uchmatnúť puk. Po presnej prihrávke tentokrát z medzikružia zakončoval Sabolič! Jeho strela však bola málo dôrazná, a tak ju gólman Slipčenko úspešne ukrýva vo svojej výstroji.
     
    03:00
    Po peknej krížnej prihrávke na pravé kridlo sa rozhodol zakončovať Matúš Paločko! Ten svojím zakončením z pravého kruhu však triafa len dobre postaveného gólmana Slipčenka. Slipčenko následne puk vyráža do bezpečia.
     
    02:09
    Popradčania mierne pritlačili v ofenzíve. Momentálne sa usadili v útočnom pásme, kde roztočili svoj ofenzívny kolotoč. Zatiaľ však nezakončujú, pretože ich súperi ich vynikajúco bránia.
     
    01:18
    Po fantastickej backhandovej prihrávke pred Slipčenka od Kloudu sa pred bránou najlepšie zorientoval Tomas! Gólman hostí nám však predviedol pekný zákrok, po ktorom sa zatiaľ bezgólový stav stretnutia nemení.
     
    00:33
    Hernú iniciatívu na krátku chvíľu prebrali hosťujúci hráči, ktorí si v útočnom pásme svoju kombináciu pekne rozložili, no napokon gólman Nikkilä nemusel zasahovať.
     
    00:05
    Domáci hokejisti sa do zápasu vložili ihneď v úvode zápasu veľmi obetavo. Po rýchlom a efektívnom vyhratí úvodného vhadzovania sa snažili zaútočiť, no bolo pískané postavenie mimo hry.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    V dnešnom súboji "párnokopytníkov" sa nám domáci "Kamzíci" predstavia pod taktovkou trénera Jozefa Škraka v klasických modrých dresoch. Hosťujúci "Barani" sa nám predvedú pod taktovkou trénera Vladimára Országha v dresoch bieločervených.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Nikkilä (Sidor) - Suchý, Šterbák, Kovačevič, Kramár, Špelda, Pentikäinen, Gáborčík, Kurali - Tomas, Klouda ("C"), Sabolič - Vandas, Buc, Takáč - Macejka, Koskinen, Homa - Paločko, Rapáč, Gápa.

    HC 05 Banská Bystrica: Slipčenko (Dzubina) - Grman, Richter, Ketner, Kubka, Predajniansky, Bambúch ("C"), Jankovič, Styk - Sýkora, Češík, Marcinek - Jabrocký, Heizer, Hvila - Luntner, Petro, Lamper - Nemček, Hlinka, Šimun.

    Rozhodca: Baluška - Gajan, Tornay.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už siedmom kole slovenskej najvyššej hokejovej súťaže - Tipsport extraligy!
    V tomto online prenose Vám budem približovať aktuálne dianie z popradského štadióne, kde si zmeria sily domáci tím HK Poprad, ktorý na svojom ľade privíta svojho súpera - tím HC 05 Banská Bystrica.

    Domáci "Kamzíci" sú po šiestich kolách a súboji so slovenskou "dvadsiatkou" na priebežnej ôsmej priečke s ôsmimi bodmi a neutrálnym gólovým skóre 23:23. Túto štatistiku si Popradčania vybojovali za úvodnú výhru v Skalici (7:3), následnú tesnú domácu prehru s Košicami (1:2). V ďalších dvoch kolách sa nám Popradčania predviedli mimo domáceho ľadu, kde podľahli najskôr tímu HKM Zvolen (1:4) a napokon aj tímu MsHK Žilina (3:4). Po týchto dvoch studených prehrách prišla dávka optimizmu v znení tesnej domácej výhry 3:2 po predĺžení s Piešťanami. Popradčania sa snažili následne zabojovať v Trenčíne, no tam prehrali v pomere 2:5. Ďalšia náplasť prišla po domácom zápase s "dvadsiatkou", v ktorom Kamzíci triumfovali pomerne jasne - 6:3.
    Popradskí hokejisti budú mať opäť výhodu domáceho prostredia a pred burácajúcim publikom budú určite chcieť uhrať aspoň bodík.

    Hosťujúci "Barani" sú po siedmich odohratých dueloch na šiestej tabuľkovej priečke s jedenástimi bodmi a priaznivým gólovým skóre 20:15. Túto pomerne sympatickú tabuľkovú pozíciu si Banskobystričania vybojovali po úvodnej výhre v Žiline, ktorú deklasovali v pomere 4:3 po predĺžení, následne prišiel triumf nad slovenskou "dvadsiatkou" (4:1). Prvú prehru si Barani zapísali na domácom ľade, kde ich deklasovala Nitra (2:4). Následne sa nám hostia predstavili na martinskom ľade, kde jasne dominovali v pomere 4:0. Barani mali následne trojicu domácich zápasov, z ktorých vyťažili len tri body za výhru nad Košicami (4:3). Zápasy so Skalicou a Zvolenom priniesli zhodné prehry v pomere 1:2.
    "Barani" sa budú určite snažiť zopakovať tesnú výhru 2:3 z 52. kola minulého ročníka a pripísať si tak do tabuľky ďalšie tri body.

    Podľa papierových predpokladov by mali mať menšiu výhodu domáci hráči, ktorí budú podľa mnohých odborníkov triumfovať. Ľahký zápas to však nebude. Táto konfrontácia nám sľubuje veľmi vyrovnaný zápas, v ktorom by sa podľa nášho názoru mohli následne body aj deliť. Stávkové kancelárie preferujú domáci tím, na ktorý vypísali kurz v hodnote 2,00, na výhru hostí kurz 2,64 a napokon na nerozhodnú remízu kurz 4,30.

    Podarí sa hráčom Banskej Bystrice zopakovať výhru zo záveru minulej sezóny, kde triumfovali na popradskom ľade tesne 2:3 alebo si pripíšu body tentokrát (aj) Popradčania?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.

    Branky a nahrávky: 10. Špelda (Kovačevič, Takáč), 12. Tomas (Koskinen, Macejka), 30. Sabolič (Klouda), 31. Kovačevič (Buc), 33. Klouda (Tomas, Špelda), 45. Tomas (Klouda, Sabolič), 54. Klouda (Tomas, Sabolič), 57. Vandas (Buc, Pentikäinen)


    HK Poprad: Nikkilä (Sidor) - Suchý, Šterbák, Kovačevič, Kramár, Špelda, Pentikäinen, Gáborčík, Kurali - Tomas, Klouda ("C"), Sabolič - Vandas, Buc, Takáč - Macejka, Koskinen, Homa - Paločko, Rapáč, Gápa.
    HC MONACObet Banská Bystrica: Slipčenko (Dzubina) - Grman, Richter, Ketner, Kubka, Predajniansky, Bambúch ("C"), Jankovič, Styk - Sýkora, Češík, Marcinek - Jabrocký, Heizer, Hvila - Luntner, Petro, Lamper - Nemček, Hlinka, Šimun.

    Rozhodčí: Baluška - Gajan, Tornay

    Diváci: 1553
    bahis siteleri