Třinec – Kometa Brno 2:3 (kon.) | Ústí n/L – HC Plzeň 2:6 (kon.) | Mladá Boleslav – Motor ČB 0:3 (kon.)
HC Litvínov – HC Kladno 7:1 (kon.) | Liberec – Jihlava 3:2 (po pr.) | Slavia – Zlín 4:2 (kon.)
Sparta – Pardubice 3:11 (kon.) | Vítkovice – Olomouc 6:4 (kon.)
po prodl.
Bílí Tygři Liberec
3:2 (1:1, 1:1, 0:0 - 1:0)
HC Dukla Jihlava
Sobota 26.01.2013, 16:00 • Svijanská arena, Liberec. • DHL Extraliga juniorů
Partner:
     
    Konec zápasu. (18:06:16)
     
    63:06
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři získávají bonusový bod. Po přihrávce Zachy získal puk MATĚJ PSOTA, jenž ze spodní části pravého kruhu prostřelil Fučíka mezi betony. Asistence: Pavel Zacha, Jiří Říha – 3:2.
     
    61:59
    Se střelou Přemysla Toboly neměl Jelínek problémy. Vrtící se puk zneškodnil v lapačce a před protihráči raději hru přerušil.
     
    60:27
    Říha sebral u mantinelu protihráči puk a adresoval jej na levý kruh přijíždějícímu Psotovi. Ten by byl ve slibné příležitosti, ale kotouč mu přeskočil čepel.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:50
    Třetí část se již dohrává daleko od obou branek. Vítěze dnešního klání určí prodloužení nebo samostatné nájezdy.
     
    58:01
    Přesně ve chvíli, kdy hlasatel oznámil poslední dvě minuty třetí třetiny, spálil Bittner po Fučíkově chybě obrovskou příležitost. Jihlavský gólman chtěl rychle rozehrát, ale uklouzl. Bittner se ihned zmocnil volného kotouče a usmívala se na něj poloprázdná branka. Ovšem trestuhodně selhal.
     
    56:49
    Tygři v plném počtu, ubránili se bez větších potíží.
     
    56:11
    Hosté kombinovali před Jelínkem, ale chyběla střelba. Svůj tým následně osvobodil Pilař.
     
    54:48
    Pavel Zacha odešel na trestnou lavici – hrubost. Jihlava má skvělou příležitost k tomu, aby soupeři odskočila.
     
    53:47
    Zakázané uvolnění Bílých Tygrů. Bude se vhazovat po Jelínkově pravici, týmy se začínají soustředit převážně na obranu. Sebemenší chyba již může v této fázi zápasu rozhodnout.
     
    52:53
    Lupač je zpět mezi mantinely, domácí při přesilovce příliš nezahrozili.
     
    52:22
    Severočeši si před Fučíkem několikrát vyměnili puk, gólman si ale těžší zákrok nepřipsal. Jihlava se osvobodila a může vystřídat.
     
    50:52
    Lupač obdržel dvouminutový trest za nafilmovaný pád. Liberečtí mají k dispozici přesilovku, domácí trenér Haken si ještě před jejím započetím vyžádal oddechový čas.
     
    49:29
    Na druhé straně vtrhl do útočného pásma Gregar. Nic složitého nevymýšlel, od mantinelu vypálil příklepem a Jelínek musel zasahovat.
     
    48:57
    Jiří Říha vzápětí svým nahozením od modré čáry vybídl k teči Bittnera. Ten letící kotouč svoji čepelí také zasáhl. Fučík musel být připraven, kotouč ho však trefil do hrudi.
     
    47:50
    Říha míchá s pukem za vlastní brankou a uklidňuje hru. Ani jeho celku se však v těchto chvílích nedaří ohrozit soupeřovu branku.
     
    46:10
    Svižný hokej pokračuje, navrch teď mají hosté. Už dvakrát však nepřešli přes střední pásmo, s akcí musí začít znovu.
     
    43:58
    Třetí část zatím svým průběhem rozhodně nenudí. Jelínka prověřil ostrou střelou Vlček a Bílí Tygři ihned z protiútoku zahrozili. Mrázek našel před brankou Miškovského, ten už byl ale příliš blízko u Fučíka. Puk zřejmě ani nezasáhl, pouze se srazil s brankářem.
     
    41:20
    Liberec měl posléze ke gólu hodně blízko. Fučíkovi pomohla podruhé v zápase branková konstrukce, po přihrávce Psoty trefil Zacha ze strany tyč.
     
    40:16
    Dukla bleskově po vhazování založila útočnou akci, kterou zakončil Matějka. Jihlavský mladík pálil z pravého křídla, avšak Jelínek ani nemusel zasahovat. Kotouč prolétl zhruba metr a půl vedle.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Po čtyřiceti minutách je stále vše otevřené. Liberecká aktivita opadla, čím dál častěji promlouvají do děje zápasu také hosté, když na Mikyskovu branku dokázali zásluhou Kuchty odpovědět.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:53
    Druhá třetina se dohrává ve středním pásmu, kde hráči bojují o kotouč u hrazení. Do kabin se opět rozejdou za nerozhodného stavu.
     
    38:21
    Oba týmy už hrají v plném počtu, z trestného lavice se již do hry zapojil také Mikyska.
     
    37:33
    Jihlavě již začala zkrácená přesilovka. Hosté zatím kombinují ve vlastním pásmu, soupeř se snaží aktivně napadat.
     
    36:20
    Počet sil na ledě se vyrovná, za krosček odešel pykat Mikyska.
     
    35:36
    Fučíkovi tentokrát pomohla levá tyč. Mikyska přenechal puk Chlapíkovi, jenž ze spodní části pravého kruhu vystřelil. Kotouč orazítkoval brankovou konstrukci, k dorážkám už obránci Dukly soupeře nepustili.
     
    35:15
    Dvě minuty za hákování obdržel jihlavský Vantuch, Tygři mají k dispozici přesilovou hru.
     
    33:58
    Týmu z Vysočiny rázem narostla křídla, čiperný Gregar znovu hlídkoval v blízkosti Jelínkova brankoviště. Dostal se také ke střele, ale brankář ošemetnou situaci ustál.
     
    32:41
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava srovnává se soupeřem krok, PETR KUCHTA vyrovnává! Úspěšného zásahu ale hosté docílili poměrně šťastným způsobem, nahození hostujícího mladíka si zřejmě do vlastní sítě srazil jeden z libereckých obránců. Bez asistence – 2:2.
     
    31:49
    Po delší době musel zasahovat také strážce severočeské svatyně. Skrz přesilu obránců se protáhl Gregar a puk přistál v brankářově lapačce.
     
    30:32
    Hosté nakonec oslabení přečkali, na ledě již krouží v plném počtu.
     
    30:11
    Bílí Tygři v náporu! Fučík musí likvidovat jednu střelu za druhou. Z dálky jej několikrát pozdravil Říha, domácí bek si posléze sjel také do mezikruží. Jihlavský gólman úspěšně odolal.
     
    28:31
    Liberec již hraje v plném počtu, nyní si navíc zahraje také proti čtyřem. Hynek Tobola obdržel menší trest za hrubost.
     
    27:51
    Hosté zatím soupeřovu obranu příliš nepozlobili. Jelínek je takřka bez práce, až před malým okamžikem likvidoval sraženou střelu Gregara betonem.
     
    26:25
    Vantuch pronikal přes útočnou modrou čáru, ale zbrzdil jej Psota. Jeho sekání označil hlavní sudí jako nedovolené a liberecký útočník zamířil na trestnou lavici. Přesilovka Dukly.
     
    23:52
    Přemysl Tobola dostává ve stejném čase osobní desetiminutový trest za nesportovní chování.
     
    23:52
    Liberec právě vstřelil branku!
    Další šance Bílých Tygrů už ale končí druhou trefou. Fučík nejprve zneškodnil střelu Bittnera zblízka, na JOSEFA MIKYSKU byl ovšem krátký. Domácí forvard se o několik vteřin později před brankovištěm neukvapil, Fučíka ještě obešel rychlou kličkou a poté pohodlně zasunul do prázdné branky. Asistence: Ladislav Bittner – 2:1.
     
    23:09
    Rušno bylo také na druhé straně. Chlapík od mantinelu adresoval přihrávku Bittnerovi, jenž si sjížděl před brankoviště. Na spoluhráčovu nabídku ale nedosáhl.
     
    21:04
    Opatrný začátek prostřední části málem vystřídala jihlavská radost. Nechybělo totiž mnoho a Vlček se dostal do samostatného úniku, jenže kotouč mu od čepele utekl. Poté přeci jen z úhlu vypálil, ale Jelínek zakročil pravým betonem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodní dějství je minulostí, stav je zatím nerozhodný. Herní převahu však měli jednoznačně domácí, ze všech šancí se však ujala pouze přesilovková střela Říhy.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:23
    Bílí Tygři mohli svému soupeři v závěru třetiny odskočit, ovšem Adam Chlapík ve slibné šanci selhal. Před brankovištěm si přehodil puk na forhend a vypálil, ale ležícího Fučíka nepokořil.
     
    17:49
    Liberečtí mladíci pokračují v náporu, soka za několik posledních minut prakticky k ničemu nepustili. Tygři drží kotouč na holích a diktují tempo hry. Fučíka ohrozil Bittner, ale z nadějné pozice nakonec vůbec netrefil branku.
     
    16:37
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí nabídnutou přesilovku bleskurychle využívají. Mikyska posunul kotouč na modrou čáru, kde jej převzal JIŘÍ ŘÍHA. Nejzkušenější obránce v libereckém výběru napřáhl k příklepu, za kterým se Fučík pouze bezmocně ohlédl. Asistence: Josef Mikyska – 1:1.
     
    16:04
    Bílí Tygři si zahrají podruhé v početní převaze. Menší trest za hákování dostal Gregar.
     
    14:49
    Severočeši nadále protivníka svírají, ale Dukla se brání na výbornou. Včas přistupuje k hráčům s kotoučem a domácí kolikrát ani dlouhou kombinaci nezakončí střelou.
     
    13:00
    Po úvodní brance dostal zápas náboj. Hraje se dlouho bez přerušení a Liberec málem vyrovnal. Bittner se prosmýkl až těsně před brankáře, po kličce však trefil břevno.
     
    11:14
    Dukla právě vstřelila branku!
    Zato soupeř slaví, Jihlava otevírá ve dvanácté minutě skóre dnešního klání. Kohoutovu nabídku od modré čáry šikovně tečoval MAREK VANTUCH. Jelínkovi proklouzl puk mezi betony. Asistence: Daniel Kohout – 0:1.
     
    09:58
    Miškovský mohl poslat Bílé Tygry do vedení, ale radost mu zkazil bleskový zákrok Fučíka! Domácí útočník tečoval v mezikruží Pyrochtovo nahození a kotouč výrazně změnil směr. Přesto stihl gólman reflexivně zakročit.
     
    09:17
    Severočeši v pěti, v závěru početní převahy ještě pozdravil brankáře Erik Polívka. Tentokrát měla jeho střela zprava nebezpečnější parametry, Jelínek musel zakročit lapačkou.
     
    08:39
    Ani hostům se přesilová hra příliš nedaří. Polívkův příklep od modré čáry k brankáři nedoputoval, kotouč zastavil liberecký obránce a bez váhání jej poslal přes všechny čáry.
     
    07:16
    Proti čtyřem si vzápětí zahraje také celek z Vysočiny, za hákování byl potrestaný Psota.
     
    06:47
    Brankář Jelínek odklepal poslední vteřinky Lupačova trestu, Dukla hraje v plném počtu. Ubránila se vcelku pohodlně. Soupeř si sice v útočné třetině vytvořil tlak, ale nedokázal ani pořádně vystřelit.
     
    05:57
    Liberec operoval před Fučíkem, ale větší šanci si nepřipravil. Říhovi nakonec na modré čáře utekl kotouč, domácí tak musí vyklidit pásmo.
     
    04:46
    Delší pasáž bez přerušení končí. Zadák Říha svedl několik soubojů s protihráči, Lupač jej nakonec zastavil jen za cenu hákování. Tygři si zahrají první přesilovku.
     
    03:02
    Přidal se vydal až k liberecké svatyni, Jelínka však příliš neohrozil. Domácí ihned otočili hru, po kličkované vypálil bekhendem Miškovský. Trefil ovšem spodní oblouk branky.
     
    02:22
    Po důrazném souboji u Fučíkova brankoviště vypadla hostující klec ze svého postavení. Hra je přerušena, bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    01:57
    Domácí začínají aktivněji, i další formace modrobílých se usadila před Fučíkem. Jihlavský gólman musel znovu zasahovat, kotouč vyslaný z hole Chlapíka zastavil v lapačce.
     
    00:39
    První střelecký pokus. Bílí Tygři nyní na okamžik obsadili útočnou třetinu, Pyrochta nakonec vypálil od modré čáry. Ale jeho rána orazítkovala jen mantinel za brankou.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy jsou nastoupeny na ledové ploše. Úvodnímu vhazování již nic nebrání.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Jelínek (Sobotka) – Jandejsek, Mrázek, Říha "C", Miškovský, A. Chlapík, Turek, Beránek, Psota, Vlk, Zuzaník, Pyrochta, Mikyska, Pálek, Žďárský, Havlas, Frk, Zacha, Pilař, Bittner.

    HC Dukla Jihlava: Fučík (Krejčík) – H. Tobola, Kuchta, Gregar, Lupač, Štěpán, Polívka, Vantuch, Vlček, Kohout, Březka, Dundáček, P. Tobola, Žáček, Vala, Matějka, Přidal "C".

    Rozhodčí: Hrubý – Bosák, Šmika.
     
    Krásné sobotní odpoledne z Liberce, kde se dnes v rámci čtyřiatřicátého kola juniorské extraligy utkají Bílí Tygři s jihlavskou Duklou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 17. Říha (Mikyska), 24. Mikyska (Bittner), 64. Psota (Zacha, Říha) - 12. Vantuch (Kohout), 33. Kuchta


    Bílí Tygři Liberec: Jelínek (Sobotka) – Jandejsek, Mrázek, Říha "C", Miškovský, A. Chlapík, Turek, Beránek, Psota, Vlk, Zuzaník, Pyrochta, Mikyska, Pálek, Žďárský, Havlas, Frk, Zacha, Pilař, Bittner.
    HC Dukla Jihlava: Fučík (Krejčík) – H. Tobola, Kuchta, Gregar, Lupač, Štěpán, Polívka, Vantuch, Vlček, Kohout, Březka, Dundáček, P. Tobola, Žáček, Vala, Matějka, Přidal "C".

    Rozhodčí: Hrubý – Bosák, Šmika.
    bahis siteleri