Prešov – Nitra 0:1 (kon.) | Košice – Zlaté Moravce 0:2 (kon.) | Trnava – Trenčín 2:0 (kon.)
Slovan Bratislava – Senica 3:2 (kon.) | Žilina – Ružomberok 3:0 (kon.) | Myjava – B. Bystrica 2:1 (kon.)
konec
MFK Košice
0:2 (0:1)
FC ViOn Zlaté Moravce
sk Sobota 27.04.2013, 14:30Niké liga
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 14:30.
     
    Všetkých športových priaznivcov vítam pri 28. kole našej najvyššej futbalovej súťaže. Ak ste sa rozhodli tráviť slnečnú sobotu sledovaním najpopulárnejšej kolektívnej hry na svete, ste tu správne. Webový portál Onlajny.eu pre vás už tradične prichystal priame textové prenosy zo všetkých stretnutí. My sa spoločne pozrieme na súboj Košíc so Zlatými Moravcami.

    Košice sa momentálne so ziskom 42 bodov nachádzajú na tretej priečke corgoňligovej tabuľky. Vybojovali ich za 11 víťazstiev a 9 remíz. Na vedúci Slovan strácajú bodov 10, na druhú Senicu 4.
    Košičania v trojici posledných stretnutí trikrát remizovali. Najskôr v 25. kole v Senici 0:0, následne rovnako bez gólov aj doma s Trenčínom a naposledy na trávniku v Ružomberku pomerom 1:1.

    ViOn sa momentálne nachádza na siedmej priečke corgoňligovej tabuľky. Zlaté Moravce majú na svojom konte 32 bodov, ktoré získali za 8 víťazstiev a 8 remíz. Pomer vsietených a inkasovaných gólov je z ich pohľadu mierne negatívny 33:34.
    V sérii posledných troch stretnutí sa Zlatomoravčanom príliš nedarilo. V 25. kole pred domácim publikom podľahli Nitre 1:2, následne prehrali najtesnejším možným rozdielom aj na trávniku Banskej Bystrice a naposledy vybojovali doma aspoň bod po bezgólovej remíze s Prešovom.

    Oba celky sa spolu už v aktuálnom ročníku stretli. Jesenná časť priniesla dva vzájomné súboje Košíc so Zlatými Moravcami. V tom prvom (6. kolo) boli úspešnejší východniari, ktorí pred domácim publikom zdolali ViOn pomerom 2:1. Ďalší vzájomný duel sa odohral už na trávniku Zlatých Moraviec. V 16. kole si Zlatomoravčania poradili so súperom pomerom 1:0.

    Dnešné stretnutie je pochopiteľne aj v ponuke viacerých stávkových kancelárií. Tie jednoznačne favorizujú domáce Košice, na ktoré vypísali kurz iba 1,7. Pokiaľ ste presvedčení, že zvíťazia hostia, je pre vás prichystaná ponuka s hodnotou 4,9. A ak to po 90 minútach hry vidíte na remízu, bookmakeri pre vás prichystali kurz 3,2.

    Splnia Košice úlohu papierového favorita? Dokáže ViOn prekvapiť? Odpovede nielen na tieto základné otázky sa dozviete pri sledovaní textového prenosu webu Onlajny.eu. Z Košíc sa na vás teší Veronika Pancuráková.
     
    -20
    Úvodné zostavy:

    MFK Košice: Ružinský – Sekulič, Ostojič, Šinglár (C), Tóth, Kvka, Gál-Andrezly, Viazanko, Matič, C. Diady, Hovančík

    Náhradníci: Repiský – Skvašík, Duda, Pavúk, Karaš, Bukata

    FC ViOn Zlaté Moravce: Kuciak (C) – Pavlenda, Škriniar, Printér, Candrák, Hodek, Chren, Bernáth, Orávik, Obročník, Ondráš

    Náhradníci: Brezina – Ondrejka, Mészáros, Furtado, Mihálik

    Rozhodca: Marhefka – Sluk, Lieskovský.
     
    -15
    Pozdravujeme vás priamo z košického štadióna Lokomotívy. Už o 15 minút je naplánovaný úvodný výkop stretnutia Košíc so Zlatými Moravcami.

    V metropole východu je od rána slnečné počasie a teplomer aktuálne ukazuje 26°C. Uvidíme, koľko divákov si nájde cestu priamo do Čermeľa. Pre vás ostatných je tu textový prenos portálu Onlajny.eu. Dianie na trávniku vám priblíži komentátorská dvojica Veronika Pancuráková a Roman Tkáč.
     
    -11
    Už aj poslední hráči sa z trávnika pobrali do šatní. Hľadisko sa veľmi pomaličky zapĺňa, aktuálne by sa však fanúšikovia na štadióne dali počítať v desiatkach.
     
    -3
    Hráči oboch mužstiev v sprievode trojice arbitrov vstupujú na trávnik. Nasledovať bude klasické podanie rúk.
     
    -1
    Všetko je už pripravené na úvodný výkop. Obstarajú ho hostia.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    O úvodný výkop stretnutia sa postarali hosťujúci hráči.
     
    1
    Zlatomoravčania sa ihneď pokúsili dostať na útočnú polovicu, ale mali veľké problémy s prechodom cez stredový kruh. Napokon loptu potiahol Orávik, ale k strele sa už nedostal.
     
    2
    Košičania zobrali ViOnu loptu na vlastnej obrannej polovici, ale iba ju nakopli na tú útočnú. Tam bol pri nej najrýchlejšie gólman Kuciak, ktorý okamžite rozohráva.
     
    3
    Hostia nasťahovaní na vlastnej polovici s niekoľkými pokusmi o rozohrávku. Po zemi to nešlo, tak to Škriniar skúsil vysokým centrom. Ten však nenašiel hlavu ani jedného zo spoluhráčov.
     
    4
    Stále vidíme futbal bez akéhokoľvek náznaku šance. Mužstvá si loptu iba vymieňajú medzi sebou v okolí stredového kruhu.
     
    5
    Hostia to teraz nemysleli zle. Kolmú prihrávku sa snažil dobehnúť Candrák, ale nepodarilo sa mu to. Lopty sa zmocnil košický brankár.
     
    6
    K prvej strele sa dostali hostia. Bol to však pokus z veľkej vzdialenosti v podaní Obročníka, ktorý k Ružinskému ani nedošiel.
     
    7
    Košičania zatlačení na vlastnú obrannú polovicu. Hostia si niekoľkými rýchlymi prihrávkami za sebou vytvorili tlak, ktorý ale nedokázal Bernáth zakončiť strelou.
     
    8
    Lopty sa zmocnili Košičania, ale iba ju vysunuli na útočnú polovicu. Tam sa jej už zmocnili hostia a okamžite rozohrávajú útočnú akciu.
     
    9
    Útočná akcia Zlatých Moraviec netrvala dlho. Zastavil ju menší faul na Košičanov v strede ihriska.
     
    10
    Gál-Andrézly potiahol loptu po vlastnej ľavici až do šestnástky. Odtiaľ poslal loptu pred Kuciaka, no v poslednej chvíli ju pred jedným z jeho spoluhráčov do bezpečia odkopli hostia.
     
    11
    Košičania vzápätí pokračujú v útočnom tlaku. Gál-Andrézly tentokrát skúšal strieľať spoza šestnástky, ale lopta bola zrazená.
     
    13
    Gál-Andrézly si v šestnástke vymenil loptu s Matičom a napokon aj presne vystrelil. Lopta letela do stredu brány a hosťujúci gólman s ňou nemal takmer žiaden problém.
     
    14
    Hostia vysunuli hru do stredového kruhu. Aktívni Košičania sa jej však zmocnili a zakladajú ďalšiu útočnú akciu.
     
    15
    Na jej konci vypálil na Kuciakovu bránu Hovančík! S týmto pokusom si brankár horko-ťažko poradil a iba ho vyrazil pred seba. Tam šprintoval Viazanko, ale predbehol ho Kuciak, ktorý sa po lopte okamžite hodil.
     
    16
    Zlaté Moravce dokážu loptu odkopnúť iba do stredového kruhu a tam sa jej okamžite zmocnia domáci. Tentokrát to skúsili iba ďalekonosným nastrelením, s ktorým nemohol mať brankár žiaden problém.
     
    17
    Brankár Kuciak sa pokúšal okamžite rozohrávať, ale to mu vôbec nevyšlo. Lopta končí za postrannou čiarou, otové vhadzovanie budú mať domáci futbalisti.
     
    18
    ViOnu sa podarilo prebojovať cez stred ihriska. ďaleko však nezašiel. Tesne za hranicou útočnej polovice Obročník o loptu prišiel.
     
    19
    Košičanom sa črtala príležitosť rýchleho protiútoku, ale na jej konci ju úplne zahodili. Prihrávka do šestnástky mala malú razanciu a zmocnili sa jej iba Zlatomoravčania.
     
    20
    Hostia vzápätí odkopujú loptu na vlastnú útočnú polovicu. Tam sa jej však zmocnili opäť iba Košičania.
     
    21
    Pavlenda chcel odkopnúť loptu na vlastnej obrannej polovici, ale v sklze sa zrazil so Sekuličom a ostáva ležať na zemi.
     
    22
    Nešlo o žiadne vážne zranenie. Pavlenda je už na nohách a môže sa pokračovať.
     
    23
    Hra sa v týchto chvíľach pohybuje iba v okolí stredového kruhu. Hostia sa snažia preniknúť pred Ružinského, Košičania pozorne bránia.
     
    24
    Gál-Andrézly sa zmocnil lopty tesne za hranicou vlastnej obrannej polovice, odkiaľ sa okamžite pokúšal zaútočiť. Ďaleko sa ale nedostal. Prešiel iba pár metrov a prišiel o ňu.
     
    25
    Košičania sa dostali na útočnú polovicu a natlačili do šestnástky, kde ale po súboji skončil na zemi Coulibaly Diaby. Diváci sa márne rozčuľujú, o faul nešlo.
     
    26
    Naopak, na opačnej polovici zaútočili hostia. Opäť však bez strely na bránu. Na pravej strane vystihol ich rozohrávku Viazanko a okamžite zamieril na útočnú polovicu, ale ako skonštatoval môj spolukomentátor: "vyzeralo to príliš dobre na to, aby to mohla byť realita" a košický hráč o loptu vzápätí prišiel.
     
    27
    Ani v týchto chvíľach sa na trávniku takmer nič nedeje. Mužstvá si loptu iba vymieňajú medzi sebou a pokúšajú sa útočiť. Domácich zastavil ofsajdový verdikt rozhodcu.
     
    28
    Hostia sa presunuli na útočnú polovicu, kde sa im podarilo dlhšie usadiť. Uvidíme, čo dokážu vymyslieť.
     
    29
    ViOn získal rohový kop.
     
    30
    Orávik poslal polovysoký center až pred Ružinského, ale najvyššie sa podarilo vyskočiť domácim, Tí loptu okamžite odvrátili.
     
    31
    Hostia pokračujú aktívne. Pavlenda centroval pred košického gólmana, ten loptu schoval v rukách a rozohral.
     
    32
    Zlaté Moravce dali gól!

    ANDREJ HODEK využil nepozornosť v obrane domácich. Zmocnil sa lopty a pred ním bol už iba Ružinský a brána. Andrej si obhodil domáceho gólmana a lopta skončila v odkrytej sieti.
     
    33
    Košičania sa po rozohrávke márne snažili dostať na útočnú polovicu. Loptu tam iba nastrelili a Kuciak v pokoji rozohráva.
     
    34
    Domáci sa naďalej snažia útočiť. Na polovicu sa dostanú, ale k zakončeniu už nie.
     
    35
    Tak žeby sme to zakríkli? Táto situácia vyzerala úplne inak. Do šestnástky letel center z pravej strany a v strede malého vápna naň vyskočil Diaby. Hlavičku nasmeroval priamo do stredu brány, kde stál pozorný Kuciak.
     
    36
    Hosťujúci gólman rozohrával až na útočnú polovicu, ale jeho spoluhráčom sa na nej aj tak nedarí usadiť.
     
    37
    Košičania vzali súperovi loptu, ale ďaleko sa tiež nedostali. Pohľady divákov smerujú iba do stredového kruhu, kde sa teraz odohráva všetko podstatné.
     
    38
    Naďalej sa hra takmer nikam neposunula. Košičania síce majú loptu na kopačkách, ale nevedia sa prebojovať pred Kuciaka.
     
    39
    Teraz sa im to podarilo a dokonca sa hneď dostali až priamo do šestnástky. Tam smerovala lopta na hráča menom Gál-Andrézly, ale tesne pred ním ju skopol niektorý z hostí.
     
    40
    Po menšom faule rozohrávali domáci z boku apoza hranice šestnástky. Matič poslal loptu priamo na Kuciaka, ten vyboxoval až za postrannú čiaru.
     
    41
    Domáci sa naďalej snažia útočiť. Jeden zo žltomodrých v šestnástke spadol a domáci priaznivci sa dožadujú penalty. Nič také sa však diať nebude, nešlo o nedovolený zákrok.
     
    42
    Košičania stále so snahou na svojich kopačkách. Loptu si vymieňajú na útočnej polovici, k strele sa ale nevedia prepracovať.
     
    43
    Gál-Andrézly videl priestor popri postrannej čiare, odkiaľ sa pokúšal predrať až pred Kuciaka. To sa mu ale nepodarilo a lopta končí v oute.
     
    44
    Domáci naďalej s loptu na útočnej polovici. Spoza šestnástky poslal ďalekonosný pokus kapitán Šinglár, ale iba mimo brány.
     
    45
    Hra stále nenabrala vyššie tempo. S loptou na kopačnách sú domáci.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Rozhodca nenadstavil ani minútku naviac a prvý polčas sa skončil. Diváci v ňom veľa vzruchu nevideli. O doposiaľ jediný gól sa postaral v 32. minúte hosťujúci Andrej Hodek, ktorý využil nepozornosť domácich. V zvyšnej časti hry sa síce Košičnaia snažili vyrovanť. ale ani jeden z pokusov o zakončenie nenarobil Kuciakovi problémy.

    Druhý polčas začne približne o 15:29.
     
    Hráči sú už na ploche. o chvíľu sa začne hrať.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Úvodný výkop druhého polčasu obstarali domáci futbalisti.
     
    46
    Do druhého polčasu vstúpili domáci s pozmenenou zostavou. Hovančíka nahradil Bukata a Gála-Andrézlyho Duda.
     
    47
    Košičania začali aktívne. Priamo pred šestnástkou si na loptu počkal nový muž na ihrisku Bukata, sklepol si ju, ale nedokázal presne vystreliť.
     
    48
    Zlatomoravčania loptu odkopli až na slastnú útočnú polovicu, Tam však vôbec nedokázali pohroziť.
     
    49
    Lopta opäť až pred Kuciakom. Strela to však nebola a brankár ViOnu bude rozohrávať.
     
    50
    Hra sa preniesla na opačnú polovicu. Nie však nadlho. Na zemi stal ležať kapitán domácich Šinglár, ale rozhodca žltú kartu udeľovať nebude.
     
    51
    A neudelil ju ani tentokrát už na opačnej polovici ihriska, čo domácich priaznovcov poriadne nahnevalo. Loptu majú na kopačkách Košičania zatlačení až do stredu ihriska.
     
    52
    Košičania sa neustále pokúšajú predrať až pred Kuciaka. Sú usadení na útočnej polovici, ale nedarí sa im vystreliť.
     
    53
    Ľubomír Bernáth si nabehol na útočnú polovicu, počkal na vysokú loptu a pokúsil sa niečo vyšpekulovať. Bránený Kavkom ale priveľa priestoru nedostal a nie je z toho ani strela.
     
    54
    Prvú žltú kartu vytiahol rozhodca pre Adriána Candráka, ktorý si neférovo vybehol na protihráča.
     
    55
    Domáci pokračujú veľmi aktívne a neustále sa pokúšajú o vyrovnanie. Peter Kavka operoval s loptu na kopačkách tesne za hranicou šestnástky a pokúsil sa aj vystreliť, ale jeho pokus zrazila iba obrana Zlatých Moraviec.
     
    56
    Aj v týchto chvíľach sú domáci neustále na útočnej polovici. Nedarí sa im však prepracovať k zakončeniu a Kuciak zasahovať nemusí.
     
    57
    Domáci po faule získavajú priamy kop z približne 18 metrov.
     
    58
    Lopty sa chopil Ondrej Duda, ale jeho priama strela skončila tesne nad brvnom Kuciakovej brány.
     
    59
    Prvé striedanie v tíme hostí. Candráka nahradil Karol Mészáros.
     
    60
    Hosťujúci hráči sa nikam neponáhľajú. Sú zatlačení na vlastnej obrannej polovici, ale Košičanom znemožňujú každý pokus o strelu.
     
    61
    V strede ihriska ostal na zemi ležať Hodek. Nevyzerá to však na nič vážne, po niekoľkých desiatkách sekúnd sa z trávnika postavil a hra môže pokračovať.
     
    62
    Košický hráč Matič si veľmi aktívnym prístupom vypracoval priestor na center pred Kuciaka. Tam sa snažil vysoko vyskočiť Viazanko, ale na loptu nedočiahol.
     
    63
    Domáci získali rohový kop.
     
    64
    Matič zahrával od rohovej zástavky priamo pred Kuciaka nad hlavy klbka hráčov, ale najrýchlejší tam bol práve hsoťujúci gólman, ktorý loptu vyboxoval.
     
    65
    Zlaté Moravce presmerovali hru na opačnú polovicu ihriska. Nemajú sa však kam ponáhľať a postupujú skutočne pomaly.
     
    66
    Domáci im loptu vzali a Tóth okamžite zamieril do protiútoku. Kolmicou sa snažil vysunúť Viazanka, ale naňho bola lopta pridlhá.
     
    67
    Košičania stále na útočnej polovici. Matič hľadal prihrávkou do šestnástky Diabyho, ale ten sa k lopte vôbec nedostal.
     
    68
    Zlatomoravčania vytlačili hru do stredového kruhu, resp. ďalekonosným výkopom až pred Ružinského. Nešlo však o žiadnu strelu, ktorá by mohla košického brankára ohroziť.
     
    69
    Domáci rozohrali a vybojovali priamy kop z približne 20 metrov. Chopil sa ho Uroš Matič, ale lopta po odkope skončila tesne nad brvnom.
     
    70
    Košičan Viazanko si zbytočne vyšľapol na Škriniara, za čo si vyslúžil žltú kartu.
     
    71
    Po faule zahrával kop z niečo viac než 20 metrov Pintér. Ťažko povedať, kam mieril, pretože lopta skončila dobrých pár metrov nad bránou.
     
    72
    Žltá karta vzápätí aj pre hosťujúceho Marcela Ondráša.
     
    73
    Domáci po faule získali rozohrávku z veľmi nebezpečnej vzdialenosti. Takmer z čiary za ihriskom, ale teste pred hranicou šestnástky.
     
    74
    Tóth poslal center samozrejme priamo pred Kuciaka. V klbku hráčov vyskočili najvyššie domáci, ktorí nastreľujú brvno!
     
    75
    Hostia okamžite odvrátili ďalšie hroziace nebezpečenstvo až na útočnú polovicu. K odkopnutej lopte sa tam najrýchlejšie dostal iba Ružinský.
     
    76
    Žltá karta pre hoťujúceho Obročníka.
     
    77
    Striedanie v tíme hostí. Škriniara nahradil Luis Fernando Frutado.
     
    78
    Hostia po prestriedaní veľmi aktívne vykrývajú stred ihriska a snažia sa natlačiť do zakončenia.
     
    79
    Excelentne sa to podarilo novému mužovi na ihrisku. Frutado sa dostal až k priamemu ohrozeniu Ružinského, s ktorým si domáci gólman poradil.
     
    80
    Stretnutie sleduje priamo na štadióne 1502 divákov, z toho dve fanúšičky v sektore hostí.
     
    81
    Žltú kartu si vyslúžil nový muž na ihrisku – Luis Fernando Furtado.
     
    82
    Tóth si to namieril na útočnej polovici až k hranici šestnástky, odkiaľ nádherne vysunul Bukatu. Ten zakončoval z bezprostrednej vzdialenosti od Kuciaka, ale iba do jeho tela.
     
    83
    Hosťujúci brankár rozohrával až na vlastnú útočnú polovicu. Tam sa nikto z jeho spoluhráčov nedokázal k lopte dostať a opäť sa jej zmocnia iba Košičania.
     
    84
    Košičania preniesli hru na opačnú polovicu ihriska. Do konca stretnutia už neostáva veľa času, čo si Zlatomoravčania uvedomujú a pozorne bránia.
     
    85
    Zlaté Moravce súpera k strele vôbec nepustili, práve naopak, výkopom až na útočnú polovicu sa oslobodili spod tvoriaceho sa tlaku.
     
    86
    Domáci na útočnej polovici. Matič si vymenil loptu so Šinglárom, ale k strele sa nedostal ani jeden z menovaných.
     
    87
    Zlaté Moravce dali gól!

    V závere stretnutia sa hosťom podarilo zvýšiť vlastný náskok. Domáci pri útočnej snahe úplne zabudli na obranu a PETER ORÁVIK sám prešiel až k zakončeniu, ktorým nedal Ružinskému šancu.
     
    88
    Košičania sa po rozohrávke dostali na útočnú polovicu. Nie však nadlho. Hostia pohodlne odkopujú.
     
    89
    Už iba pár minút ostáva do konca stretnutia. Lopta na útočnej polovici hostí, ktorí sa skutočne nikam neponáhľajú.
     
    90
    Nadstavovať sa bude 1 minúta.
     
    90+1
    Žltá karta pre hráča hostí – Andreja Hodeka.
     
    90+1
    Ešte striedanie v tíme hostí. Mihálik nahradil Bernátha.
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo sa stretnutie 28. kola. Hostia zvíťazili pomerom 2:0. My vám ďakujeme za pozornosť a tešíme sa na vás pri ďalších priamych prenosoch z Košíc. (16:14:31)

    Veronika Pancuráková

    Branky: 32. Hodek, 87. Orávik

    Karty:   70. Viazanko (KOS) – 54. Candrák (ZMO), 72. Ondráš (ZMO), 76. Obročník (ZMO), 81. Furtado (ZMO), 90+1. Hodek (ZMO)


    MFK Košice: Ružinský – Sekulič, Ostojič, Šinglár (C), Tóth, Kvka, Gál-Andrezly, Viazanko, Matič, C. Diady, Hovančík

    Náhradníci: Repiský – Skvašík, Duda, Pavúk, Karaš, Bukata

    FC ViOn Zlaté Moravce: Kuciak (C) – Pavlenda, Škriniar, Printér, Candrák, Hodek, Chren, Bernáth, Orávik, Obročník, Ondráš

    Náhradníci: Brezina – Ondrejka, Mészáros, Furtado, Mihálik

    Rozhodčí: Marhefka – Sluk, Lieskovský
    bahis siteleri