Ružomberok – Trnava 3:2 (kon.) | Zlaté Moravce – B. Bystrica 0:0 (kon.) | Myjava – Senica 2:2 (kon.)
konec
TJ Spartak Myjava
2:2 (1:1)
FK Senica
sk Sobota 10.08.2013, 20:00 • Spartak Myjava, Myjava • Niké liga
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 20:00.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 5. kole najvyššej futbalovej súťaže na Slovensku – Corgoň liga!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie zo štadióna v Myjave, kde sa od 20:00 v kopaničiarsko-záhorackom derby stretnú celky Spartak Myjava a hosťujúci tím FK Senica.

    Domáci celok Spartak Myjava sa po peknom štvrtom mieste v minulej sezóne momentálne nachádza na siedmej priečke so ziskom šiestich bodov za dve výhry a dve prehry. Gólové skóre 7:11 hovorí mierne v neprospech myjavských hráčov, keďže jeho výsledná hodnota je záporná -4. Na šiestej pozícii pred Myjavou momentálne sídli celok AS Trenčín, ktorý má rovnaký počet bodov, no lepšie gólové skóre. Na ôsmej priečke za Myjavou je aktuálny majster Corgoň ligy – ŠK Slovan Bratislava, ktorý stráca na Myjavu dva body, no má jeden zápas k dobru.
    Myjavskí futbalisti vstúpili do sezóny 2013/2014 v úvodnom stretnutí na domácej pôde proti Banskej Bystrici, kde sa im však vôbec nedarilo. Banskobystričania zabrali vo všetkých herných činnostiach naplno a napokon zdolali Myjavu po góloch Slančíka (2x) a Jurča (2x) priepastným výsledkom 4:0.
    V druhom kole sa však Myjava nenechala zahanbiť a na nitrianskom štadióne po góle Petra Šuleka dominovala tesným výsledkom 1:0. V neprospech myjavských hráčov hralo však vylúčenie Vladimíra Kukoľa v 23. minúte po dvoch žltých kartách. No to dokázali kopaničiari ustáť a neinkasovali.
    Tretie kolo prinieslo corgoňligový zápas na domácu pôdu Myjavy, kde domáci privítali celok FC Spartak Trnava. V tomto stretnutí sa otvorili gólové hody, keď už v 9. minúte sa Trnava po góle Hodeka dostala do vedenia 1:0. Po góloch Černáčeka, Pekára a Šuleka bolo však v 25. minúte už 3:1 pre Myjavu. V 26. minúte znížil na 3:2 hosťujúci Štepanovský, no to bola posledná gólová bodka Trnavy. Následne v druhom polčase skórovali ešte hráči Sládek, podruhýkrát aj Šulek a napokon aj Daniel, ktorí upravili výsledok zápasu na hodnotu 6:2 pre Myjavu.
    Vo štvrtom kole sa však Myjavčanom nedarilo vôbec. Predviedli sa na bratislavských Pasienkoch, kde si merali sily s úradujúcim majstrom Corgoň ligy – celkom ŠK Slovan Bratislava, ktorému však napokon po góloch Mészárosa a Soumaha v prvom polčase a góloch Fořta, Bagayoka a Peltiera v druhom polčase podľahli debaklom 5:0.

    Celok FK Senica sa po skvelom druhom mieste v minulej sezóne momentálne drží na čele ligovej tabuľky, kde má po troch odohraných zápasoch nazbieraných 9 bodov za tri výhry a gólové skóre 9:2, ktoré prináša peknú plusovú hodnotu +7. Na druhej priečke za Senicou momentálne sídli celok MFK Ružomberok, ktorý po štyroch odohraných zápasoch stráca na Senicu jeden bod. Rovnako je na tom aj štvrtý tím – MŠK Žilina.
    Seničania vstúpili do corgoňligovej sezóny 2013/2014 výhrou na domácej pôde, kde zdolali celok FC Spartak Trnava. Domáci sa najskôr dostali do jednogólového vedenia po zakončení Juraja Pirosku v 45. minúte. Následne zvýšil na 2:0 v 65. minúte Jaroslav Diviš. V 87. minúte upravil výsledok na konečných 2:1 pre Senicu Trnavčan Martin Klabník.
    Druhé kolo Corgoň ligy Seničania vynechali, keďže ich zápas s celkom ŠK Slovan Bratislava sa presunul na dátum 21. augusta 2013 a čas 19:00 na bratislavských Pasienkoch.
    V treťom kole Seničania privítali na domácej pôde nováčika Corgoň Ligy – celok FK DAC 1904 Dunajská Streda a naozaj sa s ním nemaznali. Gólový kolotoč Senice sa síce roztočil až v druhom polčase, no stál za to. Najskôr sa v 50. minúte presadil juraj Piroska, následne na neho nadviazal v 52. minúte Hiago De Oliviera. Po krátkej pauze sa v 76. minúte presadil Milan Jirásek a v 86. minúte Alexander Jakubov. Senica teda zdolala Dunajskú Stredu výsledkom 4:0.
    Štvrté kolo Corgoň ligy prinieslo zápas Senice opäť na domácu pôdu, kde domáci privítali celok AS Trenčín (6.) a ten zdolali spokojným výsledkom 3:1. Opäť Senica začala skórovať až v druhom polčase, keď najskôr v 54. minúte pálil Milan Jirásek, následne v 60. minúte Juraj Piroska a v 63. minúte Jaroslav Diviš. Trenčania pridali korekčný gól v 84. minúte po zakončení Tomáša Maleca.
    Senica sa 18. a 25. júla predviedla aj v pohárovej Európe, kde si zmerala vrámci druhého predkola sily proti výberu čiernohorského tímu FK Mladost Podgorica. Seničania najskôr vonku remízovali 2:2, no následne doma prehrali 0:1, čo im zmarilo postupové šance do tretieho predkola.

    Podarí sa Seničanom v prvom sezónnom zápase Corgoň ligy na pôde súpera dominovať alebo si štatistiky vylepší domáca Myjava?
     
    Seničania si pred týmto zápasom zahrali aj prípravné stretnutie na pôde celku TJ Spartak Stráže, kde napokon dominovali výsledkom 8:1 (polčas 2:0). Za Senicu nastúpili do hry hráči, ktorí sa neobjavili v základnej jedenástke v nedeľu proti Trenčínu.
     
    „Snažím sa nevnímať sobotný zápas ako derby a nedostávať samého seba pod tlak. Skôr sa snažím myslieť na to, že sobotný zápas je ako každý iný v Corgoň lige. I keď musím priznať, že to je ťažké. Myjava je cez kopec a derby je proste derby,“ vyjadril sa pred dnešným zápasom senický brankár Michal Šulla.
     
    "Senica zvládla na výbornú domáce zápasy. Je preto favoritom v sobotnom derby. Musíme si dať pozor na všetkých jej hráčov, lebo tí sú vo výbornej forme. Verím však, že sa spolu s našimi priaznivcami budeme tešiť z nášho dobrého výkonu na ihrisku. Radi by sme zvíťazili, ale bude to ťažký zápas," vyjadril sa tréner Myjavy – Ladislav Hudec.
     
    Z klubowého webu Spartaka Myjava:

    Blížiaci sa zápas Spartaka Myjava s tímom FK Senica bude mať aj charitatívny rozmer.
    Uskutoční sa počas neho zbierka určená Tomáškovi Mosnému (roč. 2009), ktorý trpí detskou mozgovou obrnou – spastickou kvadruparézou v prevahe vľavo. Jeho ochorenie je vážne, no lekári vyslovili prognózu, že správnou liečbou a cvičením sa môže Tomáškov stav zlepšiť natoľko, aby vedel sám chodiť a behať...
    Potrebuje na to momentálne špeciálnu rehabilitačnú trojkolku a liečebný pobyt v centre Liberta v Košiciach s terapiou Therasuit.

    Každý divák bude môcť pri vchodoch na tribúny myjavského štadióna prispieť dobrovoľným príspevkom do pokladničiek, ktoré budú mať na starosti určení dobrovoľníci.
    Do konca prvého polčasu sa vyzbieraná suma spočíta, rovnakú čiastku doloží klub a celá zbierka bude odovzdaná príjemcovi pred začiatkom druhej polovice hry. Okrem toho, vlastnú zbierku organizuje aj hráčska kabína.

    A ak by chcel niekto prispieť aj individuálne, môže tak urobiť na číslo účtu: 2915622210/1100.
     
    Úvodné zostavy:

    Spartak Myjava: Solnička – Kosík, Pelegríni, Pekár, Černáček ("C") – Kukoľ, Lukšík, Marček, Bruško – Daniel, Siva

    FK Senica: Šulla – Šenk, Čermák, Pavlík, Kóňa ("C") – Brabec, Diviš, Jirásek, Kalabiška – Zeman, Piroska

    Rozhodca: Kamil Horváth – Milan Cuninka, Martin Borsányi.
     
    Predstavíme si aj náhradníkov oboch tímov:

    Spartak Myjava: Székely ("NB") – Neoveský, Onder, Kuračka, Urgela, Ferenčík, Sládek

    FK Senica: Malec ("NB") – Komara, De Oliviera, Diarrassouba, Pillár
     
    Domáci hráči Spartaka Myjava sa v dnešnom zápase predvedú v klasických čiernobielych pásikatých dresoch pod taktovkou trénera Ladislava Hudeca.

    Futbalisti Senice budú hrať v dresoch červených a koučovať ich bude tréner Eduard Pagáč.
     
    Hráči oboch tímov sú a rozhodcovia sú už nastúpení na ihrisku. Momentálne myjavským štadiónom znejú tóny slovenskej národnej hymny.
     
    Úvodný výkop v tomto zápase má k dispozícii hosťujúca Senica. Pri lopte momentálne stojí hosťujúci hráč s číslom 16 – Milan Jirásek.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Seničania rozohrali úvodný výkop tohto zápasu a následne loptu nakrátko potiahli na svoju polovicu ihriska. Následne sa snažili zaútočiť, no kapitán Tomáš Kóňa bol pri pri prieniku po ľavom krídle odstavený.
     
    1
    Po ľavom krídle sa tentokrát dobre presúval jeden z domácich hráčov, no následne ho hosťujúci obranca od lopty odstavil a následne ju zblokoval za vlastnú bránu.
     
    2
    Myjavčania mali k dispozícii prvý rohový kop v tomto zápase, ktorý odišiel zahrávať Tomáš Bruško. Ten odcentroval loptu pred bránu gólmana Šullu, no napokon z tejto šance nič nebolo, keďže loptu odkopli do bezpečia pozorní obrancovia Senice.
     
    3
    Po faule jedného z hráčov Senice mali hráči Myjavy k dispozícii priamy kop, ktorý odišiel zahrávať Lukáš Pelegríni! Jeho pekný center letel na gólmana Šullu, no jemu lopta z náruče napokon vypadla. To chcel využiť na dorážku domáci Černáček, no ten sa s gólmanom Senice len zrazil!
     
    4
    Na rad prichádza práca pre lekársky tím hosťujúcej Senice, ktorý musí ošetriť gólmana Michala Šullu, ktorý má problémy v oblasti hlavy. Vyzerá to na vážnejšie zranenie a mám pocit, že bolo jemne vidieť aj krv.
     
    5
    Šulla sa napokon na konci piatej minúty dokázal pozviechať a ostáva v senickej bráne. Na rad prichádza odkop od senickej brány, ktorý prevedie práve gólman Michal Šulla.
     
    6
    Šulla odkopol loptu nakrátko a Seničania sa následne dostali na polovicu svojho dnešného súpera. V polovici ihriska však Myjavčania hrali dobrú pozičnú hru a loptu následne získali na svoju stranu.
     
    7
    Po faule jedného zo Seničanov mali Myjavčania k dispozícii ďalšiu štandardnú situáciu z veľkej vzdialenosti, ktorú odišiel zahrávať Tomáš Bruško. Ten poslal svoj strieľaný center pred bránu Senice, no gólman Šulla napokon loptu len vyboxoval do bezpečia.
     
    8
    Po ľavom krídle sa dobre presúval Pavol Kosík, no následne sa mu už nepodarilo s loptou nič urobiť, keďže pozorný Brabec Kosíka odstavil čistým zákrokom.
     
    9
    Domáci Černáček sa dobre presúval cez stred ihriska a následne loptu poslal smerom na senickú bránu. V poslednej chvíli však skvele zakročil hosťujúci Čermák, ktorý loptu po páde odkopol do bezpečia!
     
    10
    Kóňa sa dostal k lopte vo veľkej vzdialenosti od myjavskej brány, no napokon sa odhodlal vystreliť. Jeho strelecký pokus však smeroval len mimo myjavskej brány a gólman Solnička teda zasahovať nemusel.
     
    10
    Černáček poslal dobrý center smerom dopredu, kde si nabiehal Pekár, no ten sa už napokon k lopte nedostal, keďže ho odstavil pozorný Čermák. Seničania sú teda opäť pri lopte.
     
    11
    Momentálne sa lopta nachádza prevažne v strednej časti ihriska, kde ju majú v moci Myjavčania. Tí majú k dispozícii autové hody, ktoré však nahrávajú do kariet len pozorným Seničanom.
     
    12
    V úvode dvanástej minúty sa hrá na obrannej polovici Senice, no zatiaľ len pri postrannej čiare, kde majú oba tímy k dispozícii niekoľko autových hodov, ktoré však nebezpečné nie sú.
     
    13
    Vladimír Kukoľ sa dostal do skvelej gólovej šance na ľavej strane, keď získal loptu po skvelej prihrávke od Pekára! Jeho následné prízemné zakončenie však napokon minulo priestor senickej svätyne!
     
    14
    Futbalisti Senice sú pri lopte v polovici ihriska a snažia sa niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Kóňa predviedol nepresnú prihrávku, po ktorej sa k lopte dostali pozorní myjavskí stredopoliari.
     
    15
    Myjavčanom ušla lopta pri začiatku svojej útočnej akcie a napokon ju musia odovzdať svojim súperom. Brabec loptu rozohral smerom na gólmana Šullu, ktorý predviedol tvrdý výkop od svojej brány.
     
    16
    Myjavčania sa opäť dobre presúvali po ľavej strane, no napokon boli neúspešní, keďže ich senickí obrancovia odstavili a loptu poslali do autu. Na rade je autový hod pre Myjavu na ľavej strane.
     
    17
    Kukoľ získal loptu na ľavej strane, následne ju poslal na Bruška, no jeho zakončenie smerovalo len na dobre postavených obrancov Senice. Následne sa k odrazenej lopte dostal aj Pelegríni, no ten svojou volejovou delovkou umiestnil loptu len nad Šullovu svätyňu.
     
    18
    Kalabiška posunul loptu z centrálnej časti smerom na myjavskú bránu, no tam bol len pozorný gólman Solnička, ktorý loptu ukryl vo svojom náručí. Následne predvedie tvrdý výkop od svojej brány.
     
    19
    Martin Zeman fauloval jedného z Myjavčanov vo vzdialenosti približne 35 metrov, mierne vľavo. Túto štandardku odišiel zahrávať Tomáš Bruško, ktorý poslal svoju delovku smerom na bránu Senice, no tam skvele zasiahol gólman Šulla, ktorý loptu vyrazil na kopačky svojich obrancov.
     
    20
    Do útoku sa po dlhšej chvíli dostali aj Seničania, no následná nekompromisná delovka Juraja Pirosku z veľkej vzdialenosti bola veľmi nepresná a skončila vysoko nad myjavskou bránou!
     
    21
    Pelegríni chcel zo stredovej časti vysunúť na ľavé krídlo Pekára, no tomu nepresná prihrávka ušla a k lopte sa teda dostávajú hosťujúci Seničania. Tí sa však musia rozbehnúť z pozície pri vlastnej bráne.
     
    22
    Juraj Piroska poslal skvelú prihrávku do behu smerom na Jaroslava Diviša, no ten bol napokon neúspešný. Pozorný domáci Černáček však zasiahol dobrým sklzom a loptu odkopol do bezpečia.
     
    23
    Následne získali Seničania priamy kop vo vzdialenosti približne 22 metrov a rozohrávať ho odišiel Juraj Piroska. Ten však svoje delové zakončenie nasmeroval len vysoko nad bránu domácej Myjavy.
     
    24
    Na druhej strane sa do zakončenia dostal domáci Pekár, no jeho nedôrazné a hlavne nepresné zakončenie napokon skončilo až niekoľko metrov vedľa myjavskej brány. Šulla teda zasahovať nemusel.
     
    25
    Následne sa do útoku dostala Myjava, keď sa po pravej strane dobre presúval Štefan Pekár. Ten poslal dobrý center na ľavú stranu, kde si naskakoval Kukoľ, no gólman Šulla zasiahol včas a loptu ukryl vo svojom náručí.
     
    25
    Gólman Šulla následne otrasený spadol na zem, no v tomto prípade si ošetrenie senický gólman nevypýtal a po malej chvíli loptu odkopáva.
     
    26
    Na druhej strane sa do skvelej gólovej šance dostal Diviš, ktorého skvelým centrom našiel Martin Zeman. Divišove hlavičkové zakončenie bolo však napokon len veľmi nepresné a skončilo mimo myjavskej brány.
     
    27
    Po pravom krídle sa tentokrát presúval Erik Daniel a následne poslal loptu smerom pred senickú bránu. Tam sa však k nej už nikto nedostal a loptu napokon zachytili až senickí obrancovia.
     
    27
    Z ďalšej útočnej vlny myjavského celku sa snažil zakončovať Matej Siva, no jeho delovka z pravej strany napokon smerovala len vedľa senickej brány. Šulla teda zasahovať nemusel.
     
    28
    Futbalisti Senice mali k dispozícii priamy kop zo vzdialenosti približne 24 metrov, ktorý odišiel zahrávať Kóňa. Ten ho však rozohral nakrátko a následná strela Pirosku trafila len dobre postavených Myjavčanov.
     
    29
    Seničania sa snažili pred myjavskou bránou niečo vymyslieť, no napokon sa im to nepodarilo. Pozorný Lukšík loptu zachytil a zakladá ďalší rýchly útok myjavského celku.
     
    30
    Bruško tvrdo pálil z centrálnej časti, no gólman Šulla predviedol ďalší dobrý zákrok, keď loptu ukryl vo svojom náručí. Následne však Seničania získali priamy kop na ľavej strane vo vzdialenosti približne 32 metrov, ktorý zahrá Martin Zeman.
     
    31
    Martin Zeman rozohral priamy kop tvrdým, no príliš ďalekým centrom, ktorý napokon nerobil gólmanovi Solničkovi žiadne problémy. Následne sa do útoku dostávajú pozorní Myjavčania.
     
    32
    Spoza pokutového územia hostí tentokrát tvrdo pálil domáci Kukoľ, no jeho delovka bola napokon zblokovaná za senickú bránu. Na rade je teda rohový kop pre domácu Senicu.
     
    33
    Rohový kop odišiel zahrávať Tomáš Bruško, no jeho center napokon skončil len na hlave jedného z hosťujúcich hráčov Senice. Následne sa Seničania snažia dostať do útoku.
     
    34
    Domáci Pavol Kosík bol po rohovom kope nepríjemne zrazený k zemi hosťujúcim kapitánom Tomášom Kóňom. Ten myjavského hráča zložil nedovoleným faulom lakťom. Hlavný rozhodca si to však nevšimol, a tak karty rozdávať nebude.
     
    33
    Domáci Filip Lukšík bol nepríjemným sklzom zložený k zemi v znení hosťujúceho Kalabišku. Ten si za tento faul pripisuje na svoje konto žltú kartu.
     
    35
    Myjava dala gól!
    Domáci sa po skvelej prihrávkovej kombinácii dostávajú do vedenia! Celú akciu založil Pelegríni, ktorý si loptu vymenil s Tomášom Bruškom. Následne Pelegríni pálil, no jeho strelu so šťastím zachytil ŠTEFAN PEKÁR, ktorý svojou tvrdou strelou prekonal bezmocného gólmana Šullu!
     
    36
    Po ľavom krídle sa tentokrát dobre presúval Kukoľ, ktorý následne aj tvrdo zakončil, no jeho následná delovka smerovala len na kopačky senických obrancov.
     
    37
    Hosťujúci Diviš si za tento faul na Kukoľa pripisuje na svoje konto žltú kartu.
     
    38
    Futbalisti Myjavy sú po úvodnom góle v tomto zápase na jasnom hernom koni, no Seničania sa stále nevzdávajú a snažia sa niečo vymyslieť. Uvidíme, či sa im to však proti pozornej myjavskej defenzíve podarí.
     
    39
    Myjavčania sa dostali do útočného rozpoloženia, no napokon bol Kukoľ asi meter za hranicou pokutového územia Senice faulovaný. Na rade je priamy kop pre hráčov Myjavy.
     
    40
    Priamy kop po naznačení strely od Pelegríniho napokon zakončoval Tomáš Bruško a poriadne natiahol gólmana Šullu! Ten loptu po skvelom zákroku vytesnil za svoju bránu!
     
    40
    Senica dala gól!
    Hostia dokázali po štandardnej situácii vyrovnať na 1:1! Po skvelom centri od Martina Zemana z priameho kopu sa k lopte dostal nebránený PETR PAVLÍK, ktorý nekompromisnou strelou do protipohybu gólmana Solničku rozvlnil sieť v myjavskej svätyni.
     
    41
    Rohový kop Myjavčanom nevyšiel, čo na skvelý únik využili hráči Senice. Tí boli však na pravej faulovaní a majú k dispozícii priamy kop z pravého krídla.
     
    43
    Myjavčania sa však po vyrovnávajúcom góle Senice nevzdávajú. Po peknom centri od Daniela sa k lopte dostal pozorný Bruško, no napokon minul priestor senickej brány.
     
    44
    V súboji hráčov s číslom 21 – Tomáš Bruško a Martin Zeman prišlo k menšej potýčke a vyzerá to na poriadne kartové tresty!
     
    45+1
    Za tvrdý faul ramenom na hosťujúceho Zemana obdržal domáci Tomáš Bruško jasnú červenú kartu!
     
    45+1
    Za zbytočné protesty obdržal žltú kartu domáci Lukáš Pelegríni.
     
    45
    Rovnaký verdikt žltej karty obdržal aj hráč Senice – Juraj Piroska, ktorý zbytočne poučoval hlavného rozhodcu.
     
    45+
    Nadstavovať sa budú tri minúty!
     
    45+2
    Myjavskí hráči sú pri lopte a snažia sa ešte niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Futbalisti Senice sa veľmi dobre bránia a nič nenechávajú na náhodu.
     
    45+3
    V závere prvého polčasu majú loptu vo svojej moci hráči Senice, ktorí už vyčkávajú na záverečný hvizd hlavného rozhodcu. Vyzerá to tak, že sa už nič vážne nestane.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Prvý polčas tohto zápasu bol veľmi zaujímavý a už od prvej minúty sa niesol v znamení vyrovnaného kopaničiarsko-záhoráckeho derby výkonu. V úvode prvej časti zápasu boli aktívnejší hráči domácej Myjavy, ktorých však gólman Šulla zvládol zneškodniť. Následne sa však domácim v 37. minúte prihrávková akcia vydarila a senického gólmana prekonal Štefan Pekár. Na druhej strane stihol v 42. minúte odpovedať Petr Pavlík, ktorý ťažil zo skvelej vzdušnej prihrávky od Zemana.
    V závere zápasu sme mohli vidieť udelenie červenej karty na stranu domáceho Tomáša Bruška, ktorý neudržal svoje emócie na uzde a fauloval Martina Zemana.

    Podarí sa Myjavčanom v oslabení o jedného muža udržať aspoň remízu alebo naplno zaberú Seničania a uchmatnú si z tohto zápasu tri body?
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Úvodný výkop v druhom polčase mali na svojich kopačkách hráči domácej Myjavy. Konkrétne hráč s číslom 9 – Štefan Pekár, ktorý loptu poslal smerom k vlastnej bráne a následne sa rozhodli zaútočiť. Center Pelegríniho z ľavej strany bol však veľmi nepresný.
     
    46
    Senica dala gól!
    Hostia sa z ničoho nič dostávajú do vedenia! Po obrovskom zaspatí domácej obrany sa k odrazenej lopte dostal JURAJ PIROSKA, ktorý využil fakt, že Myjavčania nezachytili loptu ani nadvakrát a nekompromisnou strelou z prvej prekonal gólmana Solničku.
     
    48
    Myjavčania to majú v početnej nevýhode o jedného muža len veľmi ťažké. Seničania sa snažia ofenzívne presadiť, no zatiaľ im myjavská defenzíva odoláva.
     
    49
    Vladimír Kukoľ v tvrdom súboji na obrannej polovici Myjavy nekompromisne zložil na trávnik hosťujúceho Petra Šenka. Hlavný rozhodca mal v ruke žltú kartu, no napokon ju Kukoľovi neudelil.
     
    50
    Myjavčania sú síce pri lopte, no zatiaľ sa pohybujú len v okolí stredu ihriska. Na obrannej polovici hostí momentálne úraduje pozorná senická defenzíva, ktorá nenecháva nič na náhodu.
     
    51
    Zeman sa s loptou dobre presúval po ľavej strane, no následne ju poslal pred gólmana Solničku, kde ju zblokoval Lukšík. Na rade je teda rohový kop pre Senicu.
     
    52
    Rohový kop Seničanom veľmi nevyšiel a Myjavčania sa okamžite presunuli smerom na senickú polovicu ihriska. Tam ich však od lopty odstavili pozorní obrancovia hosťujúceho celku.
     
    53
    Milan Jirásek získal loptu na hranici pokutového územia domácich, mierne vpravo a peknou strelou obstrelil domácu svätyňu. Napokon však netrafil priestor myjavskej brány, no lopta letela len tesne mimo!
     
    53
    Pavol Kosík sa previnil tvrdým faulom na jedného zo senických útočníkov a okamžite vidí žltú kartu.
     
    54
    Černáček získal síce loptu vo svojej obrannej činnosti, no bolo to mimo pravidiel futbalu. Tento faul na Diviša si však hlavný rozhodca nevšimol, a tak kartu neudeľuje.
     
    54
    Na rade je prvé striedanie domáceho celku. Namiesto Erika Daniela nastupuje do hry oddýchnutý Peter Sládek.
     
    56
    Senický hráč Peter Šenk sa previnil obrovskou defenzívnou chybou, keď pustil s loptou na ľavú stranu Kukoľa! Ten si zasekol dvoch obrancov Senice, no náslende loptu poslal ešte krížne cez bránkovisko hostí. A to bolo najväčšou chybou tejto akcie. Následne sa k lopte dostali už Seničania.
     
    56
    Na rade je aj druhé striedanie domácej Myjavy. Namiesto Pelegríniho nastupuje do hry Urgela.
     
    58
    Peter Šenk bol nepríjemne faulovaný na obrannej polovici Senice, no napokon sa pozviechal. Myjavčania si myslia, že je to filmovanie. Hlavný rozhodca napokon kartu nevytiahol ani tentokrát.
     
    58
    Aj Seničania striedajú. Namiesto Šenka nastupuje do hry oddýchnutý Diarrassouba.
     
    59
    Myjava dala gól!
    Domáci hráči dokázali aj v oslabení o jedného muža vyrovnať! Kukoľ sa na ľavom krídle zbavil dvojice senických obrancov a následne loptu skvele odcentroval na stred. Tam si naskočil vystriedaný ĽUBOMÍR URGELA, ktorý nekompromisným hlavičkovým zakončením prekonal gólmana Šullu.
     
    62
    Futbalisti Senice sa však nevzdávajú a stále sa snažia niečo vymyslieť. Tentokrát sa do zakončenia dostal Kalabiška, no jeho projektil napokon smeroval len mimo myjavskej brány.
     
    63
    Po pravom krídle sa tentokrát veľmi dobre presúval Jirásek, no jeho následný center smeroval napokon len na kopačky pozorných myjavských obrancov.
     
    64
    Diarrassouba vybojoval loptu v centrálnej časti a chcel ísť vpred, no napokon bol neúspešný. Úspešne ho odstavil pozorný Marček, ktorý zakladá útok Myjavy.
     
    65
    Peter Sládek sa dobre presúval po pravej strane, no napokon bol neúspešný a loptu stratil proti pozornému Brabecovi. Seničania následne loptu odkopli do bezpečia.
     
    66
    Urgela chcel na pravej strane nájsť Pekára, no napokon asistent rozhodcu pri tejto akcii Myjavy avízoval ofsajd, po ktorom majú loptu v moci hosťujúci Seničania.
     
    67
    Domáci Siva predviedol skvelý defenzívny zákrok, keď nohami skĺzol po peknej prihrávke od Kalabišku. Následne sú pri lopte Myjavčania.
     
    68
    Diviš získal autový hod a následne loptu poslal smerom pred myjavskú bránu. Tam ju však skvele odhlavičkoval pozorný Černáček, ktorý upokojuje tempo hry.
     
    68
    Striedanie v tíme Spartak Myjava: z ihriska odchádza Kukoľ, prichádza Kuračka.
     
    70
    Hosťujúci Milan Jirásek sa dostal do skvelej gólovej šance, keď pálil z hranice pokutového územia, no gólman Solnička vytiahol skvelý zákrok svojou pravou rukou, ktorou loptu vytesnil za vlastnú bránu!
     
    69
    Ďalšiu žltú kartu v tomto zápase obdržal domáci Peter Sládek, ktorý sa previnil tvrdým faulom na hosťujúceho Brabeca.
     
    72
    Jan Kalabiška sa predral cez pokutové územie domácich a následne obišiel aj Černáčka. Gólman Solnička bol však v strehu a loptu vyrazil svojimi nohami do bezpečia!
     
    73
    Jirásek sa s loptou dobre presúval po pravom krídle, no jeho následný center bol len veľmi nepresný a napokon loptu ukryl do svojho náručia až gólman Solnička.
     
    74
    Po peknom centri od Pirosku loptu tečoval za bránu domácej Myjavy Pavol Kosík a na rade je teda rohový kop pre hosťujúcu Senicu.
     
    75
    Rohový kop odišiel zahrávať Martin Zeman, ktorý dobrým centrom našiel Jiráseka. Ten následne tvrdo pálil z hranici pokutového územia, no napokon loptu umiestnil len vysoko nad bránu Myjavy.
     
    76
    Seničania sú v týchto chvíľach zápasu oveľa aktívnejší. Po ľavom krídle sa dobre presúval Kóňa, no napokon bol faulovaný a hostia majú k dispozícii priamy kop zo vzdialenosti približne 25 metrov.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 2700 divákov.
     
    77
    Priamy kop odišiel zahrávať hosťujúci Zeman, no jeho nekompromisná delovka napokon skončila len nad bránou myjavského gólmana Solničku.
     
    78
    Seničania sú pri lopte v centrálnej časti ihriska, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Myjavskí futbalisti sa veľmi dobre bránia a očividne už inkasovať nechcú.
     
    79
    Siva sa veľmi dobre pretlačil pred bránu gólmana Šullu po pravej strane, následne našiel pozorného Pekára, ktorý tvrdo pálil. Jeho projektil však zachytil pozorný Kóňa, ktorý loptu odkopol do bezpečia.
     
    80
    Lamine Diarrassouba sa dostal do skvelej gólovej šance na ľavej strane, keď sa otočil a následne zakončoval, no napokon len tesne minul priestor myjavskej brány!
     
    81
    Momentálne sa hrá prevažne na myjavskej polovici ihriska, kde si Seničania snažia vytvoriť nejakú zaujímavú gólovú šancu. Uvidíme, či sa im to však proti pozornej Myjave podarí.
     
    82
    Piroska sa pretlačil po ľavej strane až na hranicu domáceho pokutového územia a tvrdo zakončoval. Jeho tvrdá delovka však smerovala len tesne vedľa Solničkovej brány. Následne však Piroska padol na zem, keďže mu po nohách prešiel Tomáš Marček.
     
    83
    Po krátkom ošetrení Pirosku bolo vidno, že má problémy s pravou nohou. Napokon sa však pozviechal a odchádza na ďalšie ošetrenia za postrannú čiaru.
     
    84
    Diarrassouba sa snažil z pravej strany loptu krížne odcentrovať na stranu ľavú, no napokon sa mu to nepodarilo. Stáli tam len pozorní obrancovia Myjavy, ktorí upokojujú tempo hry.
     
    85
    Kalabiška sa dostal s loptou na pravú stranu a následne loptu odcentroval pred myjavskú bránu. Tam chcel na hlavičku doskočiť Diarrassouba, no ten bol napokon neúspešný a proti myjavským obrancom sa k lopte už nedostal.
     
    86
    Seničania predviedli v strede ihriska ďalšiu chybu v rozohrávke, čo využil Peter Kuračka. Ten chcel nájsť ešte Sivu, no to sa mu cez pozorného Čermáka nepodarilo.
     
    87
    Lukšík poslal loptu ku Pekárovi, no ten bol napokon tvrdo faulovaný hosťujúcim Kalabiškom. Priamy kop odišiel zahrávať Kuračka, no loptu odcentroval len na hlavu jedného zo senických obrancov. Ten ju zblokoval za vlastnú bránu, a tak uvidíme rohový kop domácich.
     
    88
    Rohový kop odišiel opäť zahrávať Kuračka, no jeho pekný center napokon zachytili len pozorní senickí obrancovia, ktorí loptu odhlavičkovali do bezpečia. Následne sú však pri lopte opäť Myjavčania.
     
    89
    Z ďalšej útočnej vlny Myjavy poslal center pred gólmana Šullu domáci Peter Sládek, no jeho projektil napokon skončil len na kopačkách hráčov hosťujúcej Senice.
     
    90
    Futbalisti Senice sa stále snažia niečo vymyslieť, no nedarí sa im to. Rýchly prienik Kalabišku tentokrát sympatickým zákrokom zastavil myjavský kapitán Černáček.
     
    90+
    Nadstavovať sa budú dve minúty!
     
    90+1
    Lukšík získal výhodu voľného kopu na stredovej čiare a má šancu poslať pred senickú bránu ďalekotonážny center, no uvidíme, či sa mu niečo podarí vymyslieť.
     
    90+2
    Lukšík loptu odcentroval pred gólmana Šullu, no napokon bol neúspešný, keďže k jeho vzdušnej prihrávke sa dostali len pozorní senickí obrancovia.
     
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    V druhom polčase síce Myjavčania hrali v oslabení o jedného hráča, no napokon dokázali v 59. minúte zaskočiť svojich súperov hlavičkovým gólom Ľubomíra Urgelu, ktorý ťažil z presného centra od domáceho Kukoľa. Tento gól bol zároveň gólovou bodkou tohto stretnutia, i keď v druhej polovici druhého polčasu boli oveľa aktívnejší Seničania, no gólman Solnička výrazne podržal nad vodou domáci kopaničiarský celok.

    Dnešné kopaničiarsko-záhorácke derby sa teda skončilo remízou 2:2 a oba tímy si do tabuľky pripisujú po jednom bode.

    Čo sa týka dnešnej dobročinnej zbierky pre Tomáška Mosného, tak v Myjave sa vyzbieralo úctihodných 1691 €ur!

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch zo slovenskej Corgoň ligy.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský.

    Branky: 35. Pekár, 59. Urgela – 40. Pavlík, 46. Piroska

    Karty:   45+1. Pelegríni (MYJ), 53. Kosík (MYJ), 69. Sládek (MYJ) – 33. Kalabiška (SEN), 37. Diviš (SEN), 45. Piroska (SEN)   45+1. Bruško (MYJ)


    TJ Spartak Myjava: Solnička – Kosík, Pelegríni (56. Urgela), Pekár, Černáček – Kukoľ (68. Kuračka), Lukšík, Marček, Bruško – Daniel (54. Sládek), Siva
    FK Senica: Šulla – Šenk (58. Diarrassouba), Čermák, Pavlík, Kóňa – Brabec, Diviš, Jirásek, Kalabiška – Zeman, Piroska

    Rozhodčí: Kamil Horváth – Milan Cuninka, Martin Borsányi

    Diváci: 2700
    bahis siteleri