Genk – Lierse 4:0 (kon.) | Oostende – Mechelen 0:3 (kon.) | Leuven – Waasland-Beveren 4:2 (kon.)
Lokeren – Gent 2:2 (kon.) | Cercle Bruggy – Waregem 1:1 (kon.)
konec
KV Oostende
0:3 (0:3)
YR KV Mechelen
Sobota 19.10.2013, 20:00 • Albertparkstadion, Oostende • Belgická Jupiler Pro League
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Oostende versus Mechelen nebude rozhodně patřit ke šlágrům kola, rozhodně se však bude jednat o důležitý souboj pro oba dva. Právě oba celky totiž v letošním ročníku budou bojovat o holé přežití v Jupiler League a vzájemný zápas může v budoucnu o leččems rozhodovat.
     
    Oostende je zatím na předposledním místě se šesti body na kontě. Domácí sice dokázali urvat před reprezentační pauzou nejtěsnější možné vítězství nad Charleroi, nicméně následně přišla na řadu venkovní porážka 0:2 ve Waaslandu – tedy s klubem, jenž je rovněž na chvostu tabulky.
     
    Mechelen má na kontě o dva body a jedno vítězství navíc, nicméně z deseti uplynulých kol prohrál už šestkrát. Poslední měření sil s Oostende, datované na rok 2011, dopadlo lépe pro něj, v rámci Belgického poháru nad ním zvítězil venku 3:0.
     
    Svůj debut v novém dresu může prožít Ádám Vass, který do Oostende přišel teprve nedávno z rumunské Kluže. Hosté by se měli nejvíce spoléhat na útočníka Benjamina Tembeho, který loni patřil k tomu nejlepšímu, co mohl nabídnout Lokeren, a v novém působišti je zatím se dvěma góly nejúspěšnějším střelcem.
     
    Úvodní sestavy:

    KV Oostende: Berthelin – De Schutter, Brillant, Dessaer, Hempte – Fernando, Jonckheere, Berrier, Van Imschoot, Siani – Depoitre

    YR KV Mechelen: Pačovski – Vandam, Biset, Bateau, Van Loo – Cordaro, De Witte, Destorme, Van Damme, Dialiba – Mokulu Tembe

    Rozhodčí: Virant – Scatorchia, Demaeseneer.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Mechelen právě vstřelil branku!
    Uběhlo jen 16 sekund a hosté se dostali do vedení. Snový start do utkání pro Mechelen. Autorem branky je DAVID DESTROME, který zužitkoval pas od Cordara, jehož bohužel pro domácí neuhlídal Hempte.
     
    4
    Fernando se na druhé straně snažil odpovědět střelou z dálky, té ovšem chyběla větší přesnost, a tak míč skončil mimo bránu.
     
    10
    Hraje se v celkem ostrém tempu. KVM sice vsítilo úvodní gól, nicméně u míče je nyní více domácí mužstvo. Prozatím se k žádné větší šanci nedostalo.
     
    13
    Mechelen právě vstřelil branku!
    Oostende bude mít ještě pořádný kus práce, aby se z téhle šlamastiky dostalo. Především bude mít problém oklepat se už z druhého inkasování. Dialiba dostal příliš prostoru na levé straně a poslal parádní centr na DAVIDA DESTROMEHO, jenž z blízkosti přidal svou druhou trefu v zápase.
     
    20
    Obrovská možnost pro domácí! Siani se ocitl nikým nehlídaný ve vyložené pozici, jenže trestuhodně selhal v koncovce.
     
    21
    Van Imschoot dostává žlutou kartu.
     
    22
    Van Loo nakonec utkání opravdu nedohraje. Na jeho místo přichází rodák z DR Konga Kamavuaka.
     
    25
    Tohle nevypadá pro hostujícího obránce dobře. Van Loo po jednom ze soubojů se bolestivě drží za koleno, uvidíme, zda-li tohle utkání dohraje.
     
    30
    Mechelen právě vstřelil branku!
    ohle už je pořádná rána pro Oostende. To důležitý duel s Mechelenem vůbec nezvládá. Hattrick úspěšně dokončuje DAVID DESTROME, jenž ze třetí vyložené příležitosti zase skóroval. Dialiba totiž dobře předpovídal hru a ztracený balón soupeře urval pro sebe. A pak už ho jen předložil svému spoluhráči.
     
    35
    Domácí reagují střídáním. Svůj debut si od přestupu z Kluže prožije Maďar Vass, jenž nahrazuje Jonckheereho.
     
    36
    Siani je druhým potrestaným hráčem na straně domácích, osobní trest mu byl udělěný v podobě žluté karty.
     
    40
    Hostující fanoušci, vážící cestu do Oostende, zatím můžou být spokojení. Právě oni jsou nyní na Albertparkstadionu slyšet, domácí jsou zcela opaření.
     
    43
    Oostende se sice snaží v závěru zbortit třígólový náskok soupeře, nedaří se mu to ovšem příliš dobře. Na jeho hře je vidět velká křeč.
     
    První poločas skončil.
     
    David Destrome, to je muž, který zatím určuje tempo utkání. Jeho tři branky zařídily hostům pohodlné vedení, které by měli do konce zápasu udržet, pokud se hra KVO výrazně nezlepší.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    50
    A už to mohlo být již 4:0! Dialiba se dostal tváří v tvář gólmanovi Berthelinovi, jenže z blízkosti ho nakonec nepřekonal.
     
    56
    Ani do druhé půle Oostende nevstupuje vůbec dobře. Hosté jsou opět více u míče, nyní jen zákrok Berthelina zastavil v šanci Van Dammeho.
     
    58
    Při svém debutu v dresu Oostende obdržel zároveň svou první žlutou kartu Vass.
     
    60
    Dvojité střídání na straně Oostende. Ze hry odešel Fernando s Van Imschootem, do hry za ně nastoupil Mushekwi s Wilmetem.
     
    68
    Hostující brankář Pačovski se mezi třemi tyčemi zatím moc nezapotil. Soupeř bohužel i v nynějším případě svou možnost nedokázal dotáhnout do finální podoby.
     
    69
    Depoitre se dokázal odpoutat od svého obránce, vyšponoval se do vzduchu, odkud však hlavou zamířil z těžké pozice jen mimo.
     
    77
    Tohle není příliš pěkný obrázek. První fanoušci Oostende znechuceně opouštějí předčasně stadion. Není se čemu divit, takovýhle debakl od Mechelenu určitě nečekali.
     
    81
    Dnes skvěle hrající Dialiba odchází ze hřiště, na poslední minuty ho nahradí Iddi.
     
    84
    Mokulu Tembe dnes nebyl tak výrazný, ale vadit mu to nemusí. Do hry se na jeho místo podívá Rits.
     
    85
    Oostende mělo na závěr utkání ještě jednu možnost, Biset však Depoitreho střelu dokázal zablokovat.
     
    88
    Mechelen se dostal ještě do dvou dobrý příležitostí. A nebýt brankáře Berthelina, Cordaro nebo Rits by se rovněž zapsali na střeleckou listinu.
     
    Konec zápasu.
     
    Jednoznačný průběh zápasu, ve kterém slaví hosté z Mechelenu. Ti se po 16 sekundách hry radovali z gólu Destromeho, jenž v průběhu prvního dějství ořidal ještě další dva zásahy. Oostende si nevytvořilo vůbec nic, v tomhle utkání na body v žádném případě dosáhnout nemohlo.
     
    Z mé strany vše, u belgické ligy zase někdy nashledanou. (21:57:31)

    Viktor Sandev

    Branky: 1. Destrome, 13. Destrome, 30. Destrome

    Karty:   21. Van Imschoot (OOS), 36. Siani (OOS), 58. Vass (OOS)


    KV Oostende: Berthelin – De Schutter, Brillant, Dessaer, Hempte – Fernando (60. Wilmet), Jonckheere (35. Vass), Berrier, Van Imschoot (60. Mushekwi), Siani – Depoitre
    Náhradníci: Schmisser, Foket, Lukaku, Dumesnil

    YR KV Mechelen: Pačovski – Vandam, Biset, Bateau, Van Loo (22. Kamavuaka) – Cordaro, De Witte, Destorme, Van Damme, Dialiba (81. Iddi) – Mokulu Tembe (84. Rits)
    Náhradníci: Biebauw, Michalski, Prodell, Trajkovski

    Rozhodčí: Virant – Scatorchia, Demaeseneer
    bahis siteleri