Trnava – Topoľčany 5:2 (kon.) | Prešov – Lipt. Mikuláš 5:2 (kon.) | Michalovce – Detva 7:8 (kon.)
Spišská N. Ves – Pov. Bystrica 5:1 (kon.) | Bardejov – Prievidza 7:3 (kon.)
konec
HK Gladiators Trnava
5:2 (1:1, 2:0, 2:1)
HC Topoľčany
sk Středa 23.10.2013, 17:00 • Zimný štadión Trnava • 1. liga (SR)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose, v ktorom v tradičnom čase od 17:00 proti sebe nastúpia veční rivali, trnavský celok na svojom ľade privíta Topoľčany.

    Letmý pohľad do tabuľky napovedá, že by to mala byť jasná záležitosť pre domácich. Tí sa nachádzajú na treťom mieste s 25 bodmi, hoci dýchajú im na krk Michalovce (24). Naproti tomu Žochári sú až na predposlednom mieste s 11 bodmi. Vyhrali zatiaľ jediný zápas – a to hneď ten prvý, práve s Trnavou. Tá by jej prehru 1:3 a mnohé iné z histórie rada oplatila.

    Pre niektorých hráčov bude mať tento zápas špecifickú príchuť. Samozrejme, počas mnohých rokov zápolenia medzi sebou tu nájdeme medzi rivalmi mnoho kamarátov. Nutno však spomenúť napríklad obrancu Trnavy Patrika Hana, ktorý pochádza práve z Topoľčian, či naopak útočníka Topoľčian Rastislava Barčáka, ktorý si odkrútil nejednu sezónu v trnavskom drese. Navyše v týchto tímoch nájdeme trio Žilinčanov, ktoré sa veľmi dobre pozná z mládeže Vlkov – dokonca v jednej formácii sa stretávali spolu beci Jakub Loydl, Jaroslav Niník a útočník Michal Dudáš.

    Úspešnosť brankárov:
    Miroslav Hála 94,78 % (12 zápasov)
    Branislav Hippík 90,81 % (11 zápasov)

    Produktivita:
    Libor Káčer 12 (5+7), Branislav Varga 10 (1+9), Peter Hurtaj 9 (3+6), Juraj Gráčik 9 (5+4)
    Martin Baran 9 (4+5)

    Doterajšie výsledky Trnavy:
    Topoľčany – Trnava 3:1
    Prešov – Trnava 2:4
    Trnava – L. Mikuláš 2:0
    SR "18" – Trnava 0:2
    Trnava – Detva 1:3
    Trnava – Prievidza 6:1
    P. Bystrica – Trnava 2:4
    Trnava – S. Nová Ves 2:1
    Trnava – Bardejov 2:4
    Michalovce – Trnava 1:2
    Trnava – Senica 2:3sn
    Trnava – Prešov 2:0


    Doterajšie výsledky Topoľčian:
    Topoľčany – Trnava 3:1
    P. Bystrica – Topoľčany 3:2pp
    S. Nová Ves – Topoľčany 4:3pp
    Topoľčany – L. Mikuláš 6:5sn
    Bardejov – Topoľčany 8:1
    Topoľčany – SR "18" 4:3pp
    Michalovce – Topoľčany 6:2
    Topoľčany – Detva 3:4pp
    Senica – Topoľčany 3:2
    Topoľčany – Prievidza 2:5
    Prešov – Topoľčany 5:4sn
    Topoľčany – P. Bystrica 2:5
     
    Úvodné zostavy:

    HK Gladiators Trnava: Hála – P. Poláček, Reho, Šišmič, Marek Hronec, Loydl, Kubica, Ja. Macháč – Domaev, D. Schmidt, Mi. Dudáš – Hluch, M. Čunderlík, Kovaľ – R. Jurák, Mir. Hlinka, M. Baran – P. Hano, M. Potoček, Božik, Barilla.

    HC Topoľčany: Halgaš – Jar. Niník, Guričan, M. Bystričan, Kutňanský, Kasana, Drahovský, Behan – D. Mihalik, Káčer, D. Šimurka – B. Varga, Dobrý, Barčák – Tvrdík, Košecký, Klačanský – Chlapovič, Laššo, D. Trenčan.

    Rozhodca: Goga – Návratek, Synek.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    01:13
    Po úvodnom oťukávaní prvých útokov, keď sa puk držal skôr v strednom pásme, Trnava útočí. Pred chvíľou Halgaš nebol veľmi istý svojim zákrokom, teraz Hluch zo stredného pásma našiel ideálne prihrávkou Kovaľa, ten ale strelou spomedzi kruhov neuspel.
     
    02:51
    Kubica z rohu obranného pásma na Potočka, ktorý len predĺžil Baranovi, jeho strelu z diaľky Halgaš vyrazil.
     
    03:37
    Hála síce zasahovať nemusel, pretože strela z pravej strany bola zblokovaná, no Laššo, ktorý sa postaral o prienik do pásma a prihrávku na pravý kruh, bol faulovaný.
     
    03:37
    Vylúčenie Trnava – Patrik Hano – dve minúty za podrazenie.
     
    04:16
    Klačanského strelu Hála vyrazil, hneď na to si Šimurka nerozumel so spoluhráčom a Topoľčany prišli o pásmo.
     
    05:21
    Loydl sa sústredil na strelu od modrej, za ním sa k puku dostal Barčák. Než stačil výraznejšie ohroziť Hálu sa naňho rýchlo natlačil Kubica.
     
    06:09
    Drahovský si nevšimol Barana, ktorý sa cez neho natlačil na bránu a snažil sa tečovať strelu od mantinelu.
     
    06:22
    Topoľčany dali gól!
    Z protiútoku hostia otvárajú skóre! Prihrávku na strelu na protipohyb zúžitkoval DENIS TRENČAN.
    Asistencie: Dominik Laššo a Filip Kasana.
     
    07:01
    Trnava dala gól!
    Schmidt si prešiel z obranného pásma do útočného, až posledný bek, Niník, mu stačil vypichnúť puk. Domáci ale ostali v pásme, puk si dokorčuľoval Dudáš a ohrozil Halgaša, ktorý jeho strelu vyrazil pred seba no a DÁVID SCHMIDT krásnou dorážkou vyrovnáva!
    Asistencia: Michal Dudáš.
     
    08:00
    Práve vidíme, že na striedačku prišiel Branislav Hippík, prvý brankár Topoľčian. Či ale nastúpi do zápasu povedať zatiaľ neviem.
     
    08:16
    Tvrdík sa vložil do prihrávok Trnavy, no akoby bol jedným z jej hráčov, puk poslal na Juráka. Ten sa stočil v rohu a prihral na Hlinku, ktorý sa z kruhu dostal na modrú čiaru a nahodil k bráne, ale nepresne.
     
    08:41
    Vylúčenie Topoľčany – Dávid Košecký – dve minúty za hákovanie. Keď som v predzápasovom preview spomínala hráčov, ktorí majú niečo spoločné so súperovým tímom, toto je ďalší z nich, Dávid čo-to odohral kedysi v juniorke Trnavy.
     
    09:07
    Trnava sa nepochopenou prihrávkou sama dostala von z pásma.
     
    09:36
    Topoľčany vybojovali puk v rohu a cez Káčera sa dostávajú von z obranného pásma.
     
    10:07
    Kovaľ si vymenil puk s Čunderlíkom a spoza brány hľadal Hlucha, od ktorého tela sa puk odrazil do vzduchu a len-len, že nevletel pod brvno! Halgaš mal šťastie, puk smeroval nad jeho bránu.
     
    11:06
    Topoľčany sa na chvíľu dostali dopredu, no Trnava rýchlo odpovedá prečíslením. Jurák z prvej poslal prihrávku na bránu, ale minul ten správny priestor.
     
    11:19
    Veľmi pekná akcia Topoľčian, ktorej pomohol aj fakt, že Kubica nestačil na rýchle nohy Košeckého. Ten prefrndžal okolo neho a prihral na ľavú stranu Tvrdíkovi, ktorého strelu vyrazil Hála na Loydla.
     
    11:46
    A hneď po šanci pred Hálom mohol gól padnúť aj na druhej strane. Podobne prečíslenie a prihrávka cez os, ale Baran vložil čepeľ k puku tak, že ten minul priestor, ktorý presúvajúci sa Halgaš mal odkrytý.
     
    12:09
    Vonku je teplo, Trnava má predĺžené babie leto a tak sa od úvodu nad ľadom tvorí jemnučký opar. Pred Halgašom je ešte ako-tak viditeľno, no v pásme, ktoré stráži Hála, je to horšie, hráči tam vzduch rozpohybujú len z času na čas.
     
    14:49
    Beci Trnavy čakali, kým hráči v rohu útočného pásma vybojujú puk, Varga ich ale neustále rozptyľoval tým, že sa tváril, že sa chystá na únik.
     
    15:49
    Vylúčenie Topoľčany – Dávid Košecký – dve minúty za pád pod nohy.
     
    17:05
    Výborné napádanie Trenčana, ktorý vložil hokejku do Poláčkovej prihrávky na Reha. Trnava sa teda tak skoro späť do pásma nedostane.
     
    17:29
    Ďalší únik Topoľčian, v ktorom viedol puk po pravom krídle Laššo a vystrelil z kruhu, avšak puk sa ozval na zadnom mantineli.
     
    17:57
    Dudáš nabil spoza brány k ľavému kruhu na Hronca, ale ten pri strele z prvej zlomil hokejku.
     
    18:53
    Hluch z pravého kruhu aj tiesnený vystrelil, Bystričan puk zblokoval.
     
    19:09
    Vylúčenie Trnava – Tomáš Hluch – dve minúty za nedovolené bránenie v hre.
     
    19:40
    Trnava sa zatiaľ bez problémov bráni.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    21:09
    Až v samom závere presilovky sa dostali Topoľčany aj k strele, ale tá bola zblokovaná ešte medzi kruhmi.
     
    21:27
    Trnava sa okamžite dostala do útoku, Hluch to mal z trestnej veľmi blízko, a na Halgaša smerovala jedna strela za druhou.
     
    21:38
    Hluchova strela zoči-voči neuspela, Halgaša to neprekvapilo.
     
    22:10
    Hlinka bránený spadol, spadla mu aj rukavica z pravej ruky a kontroluje si, ako veľmi a či vôbec ju má spálenú, keďže sa šúchal po ľade. Zdá sa, že bude vporiadku, smeruje na buly.
     
    22:39
    Trnava dala gól!
    Strela od modrej čiary z ľavej strany neuspela, no pred bránkoviskom sa snažil dorážať Baran. Puk neprepasíroval cez Halgaša, ale stiahol k sebe pozornosť brankára a vyrazený puk poslal do opustenej siete ROMAN JURÁK.
    Asistencie: Martin Baran a Miroslav Hlinka.
     
    23:33
    Klačanského strelu pomaly od modrej čiary Hála chytil, pridržal si puk pred telom a bejzbalovým spôsobom ho posiela preč.
     
    24:07
    Vylúčenie Topoľčany – Andrej Kutňanský – dve minúty za hákovanie.
     
    24:22
    Kasana s Čunderlíkom v súboji na zadnom mantineli, Kasana ostal čupieť na ľade a drží sa za tvár. Hlavný rozhodca Goga prerušil hru, keď hostia získali puk, a prišiel sa s Kasanom porozprávať o tom, ako veľmi nemá právo žiadať od neho odpískanie nejakého faulu.
     
    25:16
    Vylúčenie Topoľčany – Lukáš Tvrdík – dve minúty za podrazenie.
     
    25:48
    Trnave sa v presilovke veľmi nedarí, puk im akosi poskakuje. Navyše je po výhode o dvoch hráčov, Baran sa previnil faulom.
     
    25:48
    Vylúčenie Trnava – Martin Baran – dve minúty za hákovanie.
     
    26:10
    Poláček bránil pred Hálom, ale len čo sa uistil, že ho strela neohrozí, zavelil do útoku. Prihral z ľavého krídla do medzikružia Dudášovi, ktorého blafák ale výborne zvládol Halgaš, potlesk tak môže byť pre oboch aktérov a rovnako tak pre domáceho kapitána.
     
    26:54
    Vylúčenie Trnava – Jakub Loydl – dve minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou. Loydl sa smutne pozerá na hlavného rozhodcu, rozhodne v tom nebol úmysel, no nepomôže si, hráč je za svoju hokejku zodpovedný...
     
    27:16
    Tvrdík je na ľade a Topoľčany teraz majú svoju šancu v presilovke o dvoch hráčov.
     
    28:05
    Hála sa puku zatiaľ nedočkal, už to vyzeralo, že sa Košecký dostane k strele, no pri prechádzaní pomedzi kruhy bol zablokovaný a domáci sa dostali do prečíslenia. Čunderlík však nedokázal vystreliť, dvakrát po sebe mal pred sebou nejakého hráča, spoza neho sa k puku dostávali Baran a Hluch, Baran znova neuspel, a tak Hluch spoza neho konečne vypálil, ale len do Halgaša.
     
    28:54
    Aj Loydl už je na ľade, hrá sa teda v plnom počte.
     
    29:13
    Kovaľ poslal o mantinel ľahúčky puk, ale Domaev ho nedokázal zachytiť. Odpískané zakázané uvoľnenie Trnavy, ktoré je hneď na to zrušené, pretože Kovaľ už bol za červenou čiarou.
     
    29:30
    Hluch bol narazený na zadný mantinel, len to tak zadunelo, nestaral sa kde má hokejku a či ju má vôbec celú, len sa trochu dal dokopy a odkorčuľoval na striedačku, aby nezdržiaval svojich spoluhráčov.
     
    33:07
    Trnava v ostatných minútach drží Topoľčany pod tlakom, ale nevie sa presadiť cez Halgaša, ktorý má aj potrebné šťastie.
     
    33:17
    Trnava dala gól!
    Tak napokon sa to podarilo, Trnava zvyšuje skóre, keď sa po prvý raz v sezóne trafil MIROSLAV HLINKA!
    Asistencie: Martin Baran a Pavol Poláček.
     
    34:54
    Krásna otočka a prihrávka na Čunderlíka, ktorého prihrávku medzi kruhy ale zblokoval Guričan.
     
    37:18
    Božik ušiel po ľavom krídle, mal puk ale na bekhend a takúto strelu Halgaš chytá.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:19
    Topoľčany sa hneď natlačili do útočného pásma, Hála ale zachytil prihrávku spoza svojej brány mierenú na Guričana.
     
    41:59
    Potoček sa dotiahol k nahodenému puku, neprihral ho ani Hanovi ani ďalšiemu spoluhráčovi medzi kruhmi, sám sa otočil poza bránu a do medzikružia, kde o puk prišiel.
     
    43:07
    Druhý raz v krátkom slede Kutňanský stál v ceste Domaevovej šanci.
     
    44:42
    Trnava dala gól!
    Halgaš znova odolával šanciam, ale ROMAN JURÁK sa dostal k puku, poslal ho na párky a zvyšuje už na rozdiel 4:1.
    Asistencie: Martin Baran a Miroslav Hlinka.
     
    44:42
    Tomáš Halgaš na tie párky skutočne šiel (obrazne, no i tak...), v bráne Topoľčian zmena, nastupuje Branislav Hippík.
     
    47:53
    Schmidt krásne prihral pred bránou na Loydla, ale ten sa nedostal ani k strele, kým sa rozhýbal, už to bolo blokované.
     
    49:40
    Jurák prihral na modrú a puk sa mu vrátil, no bol tiesnený.
     
    49:44
    Zmena aj v bráne Trnavy, Miroslav Hála schádza z ľadu za potlesku, nahradí ho Ivan Petrovič.
     
    50:34
    Vylúčenie Trnava – Martin Baran – dve minúty za krosček.
     
    51:41
    Trnava sa dobre bráni, hoci Topoľčany sa v tejto fáze hry dostávajú do šancí, na rozdiel od predchádzajúcich presilových hier.
     
    52:05
    Topoľčany dali gól!
    JAROSLAV NINÍK v presilovke znižuje na rozdiel dvoch gólov!
    Asistencie: Marek Klačanský a Dávid Košecký.
     
    52:05
    Vylúčenie Trnava – Jozef Reho – dve minúty za hákovanie.
     
    53:57
    Topoľčany sa držia na dostrel k zdramatizovaniu zápasu, ale Petrovič je zatiaľ proti ďalšiemu gólu v jeho sieti.
     
    54:48
    Barilla sa nenechal len tak odstaviť od puku a dostal sa až k strele, ale Hippík bez problémov chytá.
     
    55:31
    Vylúčenie Topoľčany – Marek Klačanský – dve minúty za podrazenie.
     
    56:21
    Loydlovu strelu od modrej čiary tečoval pred bránou Jurák, puk tesne minul bránu!
     
    57:41
    Trnava neuspela v ďalšej šanci a Topoľčany sa dostali do úniku. Prihrávku na protipohyb ale Petrovič prečítal a vyrazil.
     
    58:32
    Vylúčenie Topoľčany – Dávid Košecký a Trnava – Dávid Božik – obaja dve minúty za hrubosť.
     
    58:32
    Oddychový čas Topoľčany.
     
    58:32
    Branislav Hippík ostal na striedačke, Topoľčany to skúsia v šiestich!
     
    58:57
    Trnava dala gól!
    Čunderlík sa dotiahol za pukom a mohol ísť na bránu sám, počkal si ale na TOMÁŠA HLUCHA, venoval mu puk a HLUCH ho poslal do prázdnej brány.
    Asistencia: Martin Čunderlík.
     
    59:40
    Trnava drží puk v obrannom pásme a diváci tlieskajú jej víťazstvu.
     
    60:00
    Koniec zápasu. (19:04:00)

    Dominika Haršáni Handzušová

    Branky a nahrávky: 8. Schmidt (Dudáš), 23. Jurák (Baran, Hlinka), 34. Hlinka (Baran, Poláček), 45. Jurák (Baran, Hlinka), 59. Hluch (Čunderlík) – 7. Trenčan (Laššo, Kasana), 53. Niník (Klačanský, Košecký)


    HK Gladiators Trnava: Hála (50. Petrovič) – P. Poláček, Reho, Šišmič, Marek Hronec, Loydl, Kubica, Ja. Macháč – Domaev, D. Schmidt, Mi. Dudáš – Hluch, M. Čunderlík, Kovaľ – R. Jurák, Mir. Hlinka, M. Baran – P. Hano, M. Potoček, Božik, Barilla.
    HC Topoľčany: Halgaš (45. Hippík) – Jar. Niník, Guričan, M. Bystričan, Kutňanský, Kasana, Drahovský, Behan – D. Mihalik, Káčer, D. Šimurka – B. Varga, Dobrý, Barčák – Tvrdík, Košecký, Klačanský – Chlapovič, Laššo, D. Trenčan.

    Rozhodčí: Goga – Návratek, Synek

    Diváci: 230
    bahis siteleri