Banská Bystrica – Poprad 2:0 (kon.) | Trenčín – Zvolen 4:3 (2:0 po s.n.) | Žilina – Nitra 3:5 (kon.)
Martin – Košice 3:2 (kon.) | Piešťany – Skalica 1:2 (kon.)
konec
MsHK Žilina
3:5 (0:3, 1:0, 2:2)
HK Nitra
sk Neděle 17.11.2013, 17:00 • Zimný štadión, Žilina • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Je dobojované!
    Žilinskí hokejisti dokázali pretaviť svoj skvelý herný výkon zo záveru druhej tretiny aj do úvodu tretej dvadsaťminútovky, keď po góloch Tibora Vargu a Romana Tomasa dokázali vyrovnať na 3:3. Následne však domácich prekvapil nitrianský útočník Tomáš Chrenko, ktorý prekonal Mikoláša tvrdým bekhendom. Následne v závere zápasu vytiahol gólman Kristan fantastický zákrok, po ktorom sa do samostatného úniku dostal Roman Tománek a ten zaklincoval výhru Nitry na hodnote 5:3.

    Nitrania si po dobrom výkone v Žiline pripisujú na svoje konto jasné tri body, no ani Žilinčania sa za svoj výkon v závere druhej a na začiatku tretej tretiny hanbiť nemusia.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch zo slovenskej Tipsport Extraligy.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:06:51)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:55
    Nitra dala gól!
    Je rozhodnuté! Po fantastickom zákroku gólmana Kristana, ktorý svojim ľavým betónom dokázal zneškodniť delovku po odrazení puku od Kallu z pravej strany sa do rýchleho samostatného úniku dostal ROMAN TOMÁNEK, ktorý strelou pomedzi Mikolášove betóny rozhodol o víťazstve Nitranov. Bez asistencií.
     
    59:21
    Žilinčania sú pri puku vo vlastnej obrannej tretine, no zatiaľ sa im nedarí dostať do útočného pásma, keďže Nitrania predvádzajú naozaj parádny forčeking.
     
    58:41
    Domáci Leško nahodil puk na zadný mantinel v útočnom pásme, no následne už nedokázal nič zaujímavé vymyslieť. Nitrania sa snažia upokojiť tempo hry.
     
    57:55
    Hosťujúci Bača sa dostal k puku za pravým kruhom a následne ho nahodil pred žilinskú bránu. Gólman Mikoláš však radšej neváhal a puk zachytil vo svojej dobre osadenej lapačke.
     
    57:24
    Z pravej strany tvrdo pálil domáci Linet, no jeho delovka napokon minula priestor nitrianskej brány. Následne sa do útoku snažia dostať aktívny hokejisti Nitry.
     
    56:40
    Nitra dala gól!
    Žilinskí hokejisti opäť predviedli len veľmi nedôraznú defenzívu a inkasujú aj v bráne s gólmanom Marošom Mikolášom! TOMÁŠ CHRENKO sa dostal k puku v medzikruží a pekným bekhendovým zakončením napokon našiel medzeru medzi betónmi cloneného gólmana Mikoláša. Asistenciu si pripisuje Tomáš Nádašdi.
     
    56:06
    Hamrák hľadal dobrou prihrávkou z pravej strany na ľavom kruhu Kováčika, no ten sa už k puku proti pozornej žilinskej defenzíve nedostal. Následne sa do útoku snažia dostať Žilinčania.
     
    55:55
    Domáci Tomas nahadzoval puk pred nitrianskú bránu, kde sa ho zmocnil pozorný gólman Kristan. Ten bol v strehu a bez problémov zasiahol svojou dobre osadenou lapačkou.
     
    55:28
    Žilinčania sa napokon dokázali vo svojom oslabení ubrániť a Varga, ktorý naskočil na ľadovú plochu sa takmer dostal do samostatného nájazdu, no napokon sa mu to nepodarilo. Tento puk bol na neho príliš dlhý a následne sa píska zakázané uvoľnenie Žiliny.
     
    54:56
    Nitranom sa v tejto presilovej hre vôbec nedarí. Útočiaceho Bajteka tentokrát skvelým bodyčekom odstavil pozorný Bajaník, ktorý následne oslobodil žilinských hokejistov spod tlaku.
     
    54:26
    Lukáš Novák veľmi dobrou prihrávkou z ľavej strany hľadal Tománka, no ten sa proti Šterbákovi presadiť nedokázal. Žilinčania sa teda aj tentokrát dokázali oslobodiť.
     
    53:56
    Michal Novák nahodil puk na žilinskú bránu, no gólman Mikoláš bol v strehu, puk zblokoval ku svojmu obrancovi Hriňovi, ktorý oslobodzuje Žilinu efektívnym vyhodením.
     
    53:26
    Nitrania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť domáci Tibor Varga.
     
    52:54
    Kalla sa s pukom veľmi dobre presúval cez stred, no napokon sa už nedokázal preštrikovať cez pozornú nitrianskú defenzívu. Ordzovenský puk zachytil a následne ho vyhodil do stredného pásma.
     
    52:15
    Drevenák skvelou prihrávkou z pravej strany našiel svojho spoluhráča Macejku, no ten už nedokázal spracovať puk a následne sa dokázali Nitrania oslobodiť.
     
    51:23
    Po skvelej prihrávke od Vargu sa do zakončenia dostal Šterbák, no ani on z tesnej blízkosti svojou delovkou nedokázal prekonať nitrianského gólmana Kristana.
     
    50:49
    Domáci Varga sa dostal do skvelého úniku, no v samostatnej akcii napokon nedokázal zavŕšiť svoj hetrik, keďže ho gólman Kristan skvele vychytal svojimi betónmi!
     
    50:24
    Mikoláš si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, keď vo svojej lapačke zachytil puk po nahodení od modrej čiary od aktívneho nitrianského obrancu Baču.
     
    49:55
    Nádašdi nebezpečne nahadzoval puk na žilinskú bránu spoza kruhov, no gólman Mikoláš bol aj tentokrát v strehu a puk zachytil medzi svojimi betónmi. Následne sa bude vhadzovať po jeho ľavici.
     
    49:27
    Nitrianskí hokejisti hrajú už v plnom počte a dokázali sa v tomto oslabení ubrániť. Tentokrát sa domáci "vlci" previnili postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    48:52
    Na druhej strane si dobrý zákrok pripísal aj gólman Mikoláš, ktorý svojou hrudnou výstrojou zblokoval tvrdú strelu z pravej strany od Lukáša Nováka.
     
    48:18
    Žilinčania opäť poriadne pohrozili! Po skvelej prihrávke od Rúfusa sa k zakončeniu na ľavej strane dostal Tomas, no jeho delovka napokon trafila len dobre presunutého gólmana Kristana!
     
    47:48
    Domáci sa dostali do ďalšej skvelej šance, keď puk z pravej strany nahadzoval Buc, no gólman Kristan bol v strehu a puk dokázal svojimi betónmi bez problémov vyraziť na zadný mantinel.
     
    47:24
    Žilinčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť Michal Novák.
     
    46:57
    Žilinčania sú pri ofenzívnej chuti a stále útočia. Gólman Kristan je však v strehu a zatiaľ nedovoľuje, aby sa jeho súperi dostali do vedenia.
     
    46:01
    Žilina dala gól!
    Žilinčania využili obrovské zaváhanie v nitrianskej defenzíve a vyrovnávajú! Nepresnú rozohrávku od jedného z nitrianských obrancov zachytil na pravom krídle Dávid Buc, ktorý skvelou prihrávkou na hranicu ľavého kruhu našiel ROMANA TOMASA a ten strieľa už svoj trinásty gól v drese Žiliny! Asistenciu si pripisuje Dávid Buc.
     
    45:41
    Hriňa mal šancu na rýchly protiútok, no jeho spoluhráči odchádzali striedať, a tak tento žilinský útočník poslal puk len na zadný mantinel. Gólman Kristan teda zasahovať nemusel.
     
    45:11
    Milo potiahol puk po pravom krídle a následne tvrdo zakončoval z hranice pravého kruhu, no jeho delovku gólman Mikoláš videl dobre a puk bez problémov zblokoval do bezpečia.
     
    44:41
    Žilinskí "vlci" sú pri puku vo vlastnej obrannej tretine, odkiaľ sa snažia niečo zaujímavé vymyslieť. Nitrania sú však dobre rozmiestnení v strednom pásme, kde efektívne forčekujú.
     
    44:09
    Nitrania sa snažili dostať do útočného pásma a prekvapiť tak žilinskú defenzívu, no napokon sa im to nepodarilo. Čiarový rozhodca odpískal jasné postavenie mimo hry v znení hosťujúcich "corgoňov".
     
    43:44
    Žilina dala gól!
    Žilinčania dokázali ihneď po vyhratom vhadzovaní na pravej strane v útočnom pásme vsietiť kontaktný gól! Po parádnom vhadzovaní a prihrávke v znení Kallu sa k zakončeniu na hranici pravého kruhu dostal TIBOR VARGA, ktorý svojou delovkou nedal gólmanovi Kristanovi žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Jaroslav Kalla.
     
    43:15
    Nitrania hrajú už v plnom počte, no stále sa musia brániť. Žilinčania sú pri puku v útočnom pásme, kde si ho veľmi dobre prihrávajú a snažia sa takticky zaútočiť.
     
    42:50
    Žilinským hokejistom sa však v tejto presilovej hre zatiaľ veľmi nedarí. Tentokrát si domáci hráči opäť poriadne nerozumeli a previnili sa zakázaným uvoľnením. Vhadzovanie sa teda presúva pred gólmana Mikoláša.
     
    42:12
    Po peknej prihrávke od Hriňu sa do zakončenia dostal Valášek, no jeho projektil napokon len tesne minul priestor odkrytej nitrianskej brány! Kristan teda zasahovať nemusel!
     
    41:36
    Domáci Rúfus si v medzikruží vytvoril priestor na strelu, no jeho nekompromisnú delovku napokon gólman Kristan videl veľmi dobre a puk bez problémov vyrazil svojou hrudnou výstrojou na zadný mantinel.
     
    41:05
    Žilinčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť Henrich Ručkay.
     
    40:48
    Po peknej strele od Tomasa z pravej strany si gólman Kristan pripísal na svoje konto ďalší dobrý zákrok, keď puk zblokoval svojou výstrojou na zadný mantinel.
     
    40:27
    V úvode tretej tretiny sa k puku dostali pozorní žilinskí hokejisti, ktorí sa počas svojej krátkej presilovej hry dohrávanej z konca druhej tretiny snažia niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá dvadsaťminútovka tohto zápasu bola z pohľadu nestranného diváka pomerne vyrovnaná, no mierne úspešnejší boli domáci žilinskí hokejisti, ktorí po nekompromisnom zásahu Tibora Vargu v 37. minúte dokázali zneškodniť nitrianský defenzívny val. Výrazne treba pochváliť gólmana Mikoláša, ktorý nastúpil do hry na začiatku druhej tretiny, no zatiaľ si drží čisté konto.

    Podarí sa Žilinčanom zdramatizovať priebeh tohto stretnutia v tretej tretine alebo si Nitrania svoj náskok už ustrážia?
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:18
    Tomas nekompromisne pálil z medzikružia, no jeho delovka napokon smerovala len do výstroje pozorného gólmana Kristana, ktorý hru pre istotu prerušuje.
     
    38:29
    Žilinčania si zahrajú v početnej výhode. Hosťujúci Bača si odchádza sadnúť na dve minúty za seknutie.
     
    37:33
    Po peknej prihrávke od Königa sa k zakončeniu na pravom krídle dostal Kováčik, no jeho projektil napokon smeroval len do náručia gólmana Mikoláša, ktorý upokojuje tempo hry.
     
    36:58
    Žilina dala gól!
    Domáci sa napokon dokázali ofenzívne prebudiť a vsieťili svoj úvodný gól v dnešnom stretnutí! Po skvelej prihrávke z ľavej strany od Valášeka sa k zakončeniu dostal TIBOR VARGA, ktorý svojim efektívnym švihom prekonal bezmocného gólmana Kristana. Asistencie si pripisujú hráči Matej Valášek a Jaroslav Kalla.
     
    35:08
    Po peknej strele z pravej strany od Valášeka si ďalší dobrý zákrok na svoje konto pripísal gólman Kristan, ktorý puk zachytil vo svojej dobre osadenej lapačke.
     
    34:19
    Sily na ľade sa vyrovnajú. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť hosťujúci Milo.
     
    33:00
    Hostia si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť domáci Rúfus.
     
    30:22
    Tománek nekompromisne pálil spoza kruhov, no jeho projektil ešte pred gólmanom Mikolášom napokon pozorní žilinskí obrancovia dokázali zblokovať do bezpečia.
     
    31:22
    Po skvelej prihrávke od Hamráka z pravej strany sa k puku dostal Segľa, no ten napokon minul priestor žilinskej svätyne. Následne sa snažia útočiť domáci.
     
    29:45
    Lukáš Novák preveril gólmana Mikoláša dobrou strelou z medzikružia, no žilinský gólman bol tentokrát v strehu a puk svojimi betónmi zblokoval k zadnému mantinelu.
     
    28:36
    Hokejisti Nitry budú o malú chvíľu v plnom počte a vyzerá to tak, že Žilinčania túto presilovú hru už nedokážu využiť, keďže sa im nedarí efektívne útočiť.
     
    27:13
    Po parádnej prihrávke z pravého kruhu od Tomasa sa k puku na ľavom krídle dostal Klouda, ktorý pálil z prvej, no jeho delovku gólman Kristan videl veľmi dobre a puk zblokoval do bezpečia!
     
    26:28
    Po peknej prihrávke od Buca sa k puku na ľavej strane dostal Klouda, ktorý však nezakončoval a ešte hľadal Tomsa, čo sa mu stalo osudným. Následne sa Nitrania oslobodili.
     
    25:36
    Žilinčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za podrazenie odchádza sadnúť hosťujúci Bajtek.
     
    25:16
    Valášek sa snažil páliť spoza kruhov, no napokon cez pozorného hosťujúceho obrancu – Bači už zakončovať nedokázal. Následne však Žilinčania stále napádajú nitrianskú rozohrávku.
     
    24:56
    Buc sa dostal do zakončenia na hranici ľavého kruhu, no jeho tvrdý švih napokon skončil len mimo nitrianskej brány. Gólman Kristan teda ani tentokrát zasahvoať nemusel.
     
    24:21
    Roman Tomas sa dostal do skvelej gólovej šance na ľavom krídle, no po rýchlom úniku tohto žilinského útočníka skvele zakročil hosťujúci Ordzovenský, ktorý mu puk vypichol!
     
    23:58
    Stümpel tvrdo zakončoval od modrej čiary, no jeho delovka napokon smerovala len mimo žilinskej brány. Pri puku je pozorný Marcel Šterbák, ktorý upokojuje tempo hry vedľa vlastnej brány.
     
    23:29
    Po skvelej prihrávke od Pupáka spoza žilinskej brány sa k zakončeniu dostal Štumpf, no jeho delovka napokon minula priestor žilinskej brány. Mikoláš teda zasahovať nemusel!
     
    22:52
    Gólman Mikoláš mal tentokrát poriadny kus šťastia! Po dobrej strele z pravej strany od Pupáka zazvonila za žilinským gólmanom pravá žŕdka!
     
    22:11
    Schroner tvrdo pálil spoza kruhov, no jeho projektil bol napokon pozornými nitrianskými obrancami zblokovaný k zadnému mantinelu. Následne sú pri puku nitrianskí obrancovia.
     
    21:51
    Po peknej prihrávke z ľavej strany od Bajteka sa k puku na pravom krídle dostal Segľa, no ten už zakončovať cez pozorného Leška nedokázal. Následne do útoku smerujú Žilinčania.
     
    21:18
    Valášek tentokrát tvrdo pálil od útočnej modrej čiary, no jeho prízemná delovka bola napokon len veľmi nepresná a puk po nej skončil len tesne vedľa nitrianskej brány.
     
    20:47
    Domáci Tibor Varga sa musel dostať do zakončenia na pravej strane, no jeho projektil napokon gólman Kristan videl veľmi dobre a puk svojimi betónmi dokázal vyraziť na ochrannú sieť.
     
    20:06
    V úvode druhej tretiny sa k puku po vyhratom vhadzovaní dostali hokejisti domácej Žiliny, ktorí sa nakrátko stiahli pred svoju bránu a následne sa snažia zaútočiť. Nitrania však opäť veľmi dobre pokrývajú stredné pásmo.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    V úvode druhej tretiny nastupuje do žilinskej brány namiesto Mareka Laca oddýchnutý Maroš Mikoláš!
     
    Prvá dvadsaťminútovka tohto zápasu prebiehala jasne v znení nitrianských hokejistov, ktorí sa po dvoch skvelých útočných akciách v 8. minúte počas presilových hier dostali v priebehu 23 sekúnd do dvojgólového vedenia. Gólmana Mareka Laca prekonali útočníci Roman Tománek a Henrich Ručkay. Následne hostia využili nedôrazný výkon žilinskej defenzívy aj v 15. minúte, keď už na 3:0 zvyšoval aktívny Lukáš Novák.

    Podarí sa domácim Žilinčanom zabojovať naplno a zdramatizovať tak priebeh tohto stretnutia alebo si Nitrania u "vlkov" vybojujú jasnú výhru?
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:52
    Chrenko nekompromisne pálil z ľavej strany, no jeho delovku napokon jeden zo žilinských obrancov zblokoval na ochrannú sieť. Následne sa bude vhadzovať napravo od žilinskej brány.
     
    19:27
    Žilinská defenzíva predvádza len veľmi zlý výkon. Tentokrát si druhý nitrianský útok roztočil celý žilinský tím a z tesnej blízkosti jemne zakončoval Lukáš Novák. Jeho projektil však gólman Laco zachytil vo svojej výstroji.
     
    18:53
    Pupák nadvakrát zakončoval z pravej strany, no gólman Laco bol jasne proti a svojho protihráča v oboch prípadoch bez problémov vychytal.
     
    18:13
    Gólman Kristan si na svoje konto pripísal skvelý zákrok, keď v rýchlom úniku domáceho Tomasa zlikvidoval jeho delovku z ľavej strany. Následne do útoku smerujú Nitrania.
     
    17:39
    Klouda sa snažil dostať do útoku cez stred, no následne narazil na dobre postaveného Ordzovenského, ktorý ho v strednom pásme bez problémov odstavil.
     
    16:55
    Puk sa momentálne nachádza v strednom pásme, kde sa oba tímy snažia niečo vymyslieť. Zatiaľ sú však aktívnejší Nitrania, ktorí nedávajú domácim veľa priestoru.
     
    16:10
    Žilinčania sa snažia zaútočiť, no Nitrania im robia poriadne problémy. Domáci Leško napriahol svoju hokejku na pravom krídle, no jeho delovka smerovala len mimo nitrianskej brány.
     
    15:24
    Z pravej strany tentokrát tvrdo pálil hosťujúci Bača, no jeho projektil napokon gólman Laco videl veľmi dobre a puk bez problémov zblokoval do bezpečia svojimi betónmi.
     
    14:41
    Nitra dala gól!
    Nitrania sa po fantastickej útočnej kombinácii dostávajú už do trojgólového vedenia! Stümpel poslal krátkou prihrávkou puk na Tománeka na ľavom krídle. Ten dlho neváhal a skvele načasovanou prihrávkou LUKÁŠA NOVÁKA, ktorý už bez problémov prekonal gólmana Laca. Asistencie si pripisujú hráči Roman Tománek a Jozef Stümpel.
     
    14:19
    Z pravej strany bekhendovo zakončoval domáci Lukáš Novák, no jeho projektil napokon neprekvapil gólmana Laca. Po jeho lapačkovom zákroku sa bude vhadzovať naľavo od žilinského gólmana.
     
    13:54
    Žilinčania sa snažia dostať do útočného pásma, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Hokejisti hosťujúcej Nitry vydali svoj efektívny forčeking už do stredného pásma, kde robia domácim poriadne problémy.
     
    13:23
    Bajtek veľmi dobre prenikal do útočného pásma po pravom krídle, následne hľadal svojho spoluhráča Baču na ľavom krídle, no nepodarilo sa mu to. Pozorný Leško puk zachytil a zakladá útok Žiliny.
     
    12:58
    Chrenko sa dostal do zakončenia na pravej strane, no jeho projektil napokon jeden z domácich obrancov zblokoval na ochrannú sieť. Následne sa bude vhadzovať pred gólmanom Lacom.
     
    12:15
    Hokejisti domácej Žiliny pridávajú na ofenzívnej aktivite, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Po delovke od Tomasa z ľavej strany sa gólman Kristan zasahovať nemusel, keďže jeho protihráč minul priestor nitrianskej brány.
     
    11:38
    Stümpel našiel dobrou prihrávkou v útoku svojho spoluhráča Tománeka, no ten sa napokon dostal zoči voči domácemu Valášekovi a uspieť nedokázal. Následne sa snažia zaútočiť domáci Žilinčania.
     
    10:54
    Po peknej prihrávke z ľavej strany od Tomasa sa k zakončeniu z prvej v medzikruží dostal Klouda, no jeho delovka napokon nemala potrebný dôraz a gólman Kristan ju zachytil vo svojej lapačke!
     
    10:19
    Nitrania sa snažili dostať do útoku, no tentokrát si mierne nerozumeli a napokon sa previnili postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    09:55
    Z ľavej strany tvrdo pálil domáci Kalla, no jeho delovka z ťažkého uhla napokon neprekvapila gólmana Kristana, ktorý puk bez problémov zblokoval svojimi betónmi na zadný mantinel.
     
    09:18
    Žilinčania sú stále pri puku, no momentálne si ho prihrávajú len vo vlastnom obrannom pásme. Nitrania stiahli svoj forčeking do stredného pásma a snažia sa niečo vymyslieť.
     
    08:52
    Žilinčania sa snažia ofenzívne presadiť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Nitrania vysielajú dopredu veľmi dobrý forčeking, ktorý robí domácim hokejistom poriadne herné problémy.
     
    08:20
    Po skvelej prihrávke od Tomasa z ľavej strany sa k puku na pravom krídle mohol dostať Dávid Buc, no ten bol napokon veľmi dobre odstavený jedným z pozorných nitrianských obrancov.
     
    07:23
    Nitra dala gól!
    Nitrania zabrali naplno aj počas svojej ďalšej presilovej hry a pridávajú na svoje konto druhý gól! Po skvelej prihrávke od Chrenka sa k puku na ľavej strane dostal HENRICH RUČKAY, ktorý chcel prihrávať na pravé krídlo, no napokon v spolupráci s nešťastným tečom domáceho Rúfusa vsietil gól. Asistencie si pripisujú hráči Tomáš Chrenko a Tomáš Nádašdi.
     
    07:00
    Po nitrianskom vsietenom góle uvidíme presilovú hru hostí. Na dve minúty si za seknutie odchádza sadnúť Marcel Šterbák.
     
    07:00
    Nitra dala gól!
    Nitrania dokázali počas avízovaného vylúčenia jedného z domácich hráčov a zároveň počas presilovej hry vsietiť gól! Po fantastickej prihrávke z pravej strany od Stümpela sa k puku na ľavej strane dostal ROMAN TOMÁNEK, ktorý bez problémov prekonal bezmocného gólmana Laca. Asistenciu si pripisuje Jozef Stümpel.
     
    06:55
    König nadvakrát nekompromisne pálil z ľavej strany, no jeho delovky gólman Žiliny Marek Laco bez problémov zneškodnil svojimi betónmi. Nitrania však ostávajú v útočnom pásme.
     
    06:06
    Nitrania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za zovretie puku v ruke odchádza sadnúť domáci Salajka.
     
    05:47
    Na druhej strane sa musel obracať aj gólman Laco, ktorý najskôr dobre zasiahol po strele od Baču z pravej strany a následne už zasahovať nemusel, keďže obetavý Kalla sa do Hamrákovej strely z medzikružia hodil!
     
    05:11
    Gólman Kristan si na svoje konto pripísal ďalšie dva dobré zákroky! Najskôr svojimi betónmi zblokoval delovku od Tomasa z pravej strany a následne si poradil aj s Kloudovou dorážkou z hranice ľavého kruhu"
     
    04:38
    Henrich Ručkay sa dostal k puku v útočnom pásme, no napokon bol zastavený čiarovým rozhodcom, ktorý avízoval jasné postavenie mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v neutrálnom strednom pásme.
     
    03:56
    Stümpel nahodil puk na zadný mantinel z ľavej strany, no tam sa k nemu dostali len pozorní žilinskí obrancovia, ktorí striedajú svoju hernú formáciu a zatiaľ upokojujú tempo hry.
     
    03:29
    Tibor Varga sa dostal do dobrej gólovej šance pred nitrianskou bránou, no po jeho skvele predvedenej sťahovačke bol gólman Kristan v strehu a puk zachytil pod svojimi betónmi. Následne sa bude vhadzovať naľavo od jeho brány.
     
    02:51
    Buc vybojoval puk na ľavom krídle, následne prihrával na Kloudu, ktorý chcel poslať puk na pravé krídlo pred Leška, no ten sa už napokon k zakončeniu nedostal.
     
    02:16
    Klouda sa s pukom veľmi dobre presúval cez stred a následne chcel na pravom krídle nájsť Buca, no nepodarilo sa mu to. Pozorný Nádašdi puk videl a následne ho zachytil na svojej hokejke.
     
    01:39
    Kováčik opäť tvrdo pálil z ľavej strany, no obetavý Valášek sa hodil do jeho strely a puk poslal do rýchleho žilinského protiútoku. Vargovi však v samostatnom úniku puk ušiel a napokon ho gólman Kristan pohodlne zachytil pod svojou lapačkou.
     
    01:14
    Kováčik to skúšal tentokrát z ľavej strany, no jeho projektil gólman Laco videl aj tentokrát a puk zblokoval svojimi betónmi do bezpečného rohu klziska napravo od svojej brány.
     
    00:38
    Hosťujúci Miroslav Kováčik sa veľmi dobre presúval po pravom krídle a následne pálil z hranice pravého kruhu. Marek Laco bol však v strehu a puk zachytil medzi svojimi dobre osadenými betónmi.
     
    00:06
    V úvode prvej tretiny sa k puku po vyhratom vhadzovaní v strednom pásme dostali hokejisti hosťujúcej Nitry, ktorí sa nakrátko stiahli do vlastnej obrannej tretiny, odkiaľ sa snažia rýchlo zaútočiť.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    MsHK DOXXbet Žilina: M. Laco (Mikoláš) – Ostrčil, M. Šterbák, Hriňa, Leško, Rúfus, Salajka, Bajaník, Niník – Tomas, Klouda, D. Buc – Varga, Kalla, Valášek – Macejka, Linet, Drevenák – Schroner, Jarab, A. Lipovský.

    HK Nitra: Kristan (Zima) – Nádašdi, Milo, Ordzovenský, König, Bača, M. Novák, Ďurkech, Piačka – Kováčik, Chrenko, H. Ručkay – Tománek, Stümpel, L. Novák – Segľa, Hamrák, Bajtek – Štumpf, Kmeč, Pupák.

    Rozhodca: Tomáš Orolin – Vladimír Brath, Roman Bednár.
     
    Najproduktívnejším Žilinčanom je momentálne útočník Peter Klouda, ktorý má na svojom konte 21 kanadských bodov za 5 gólov a 16 asistencií. Tesne za ním je tiež Žilinčan Tibor Varga s 20 bodmi za 9 gólov a 11 asistencií.

    Najlepším gólovým strelcom Žiliny je útočník Roman Tomas, ktorý v desiatich zápasoch nastrieľal už 12 gólov a je tak druhý za kraľujúcim Arnem Krotákom.

    Nitrianských hokejistov môžeme nazvať aj vládcami extraligových štatistík, keďže z ich radov pochádza doposiaľ najproduktívnejší hráč a najlepší nahrávač extraligy – Jozef Stümpel s 26 kanadskými bodmi za 6 gólov a 20 assitencií.

    Nitrania majú vo svojom kádri aj gólmana Roberta Kristana, ktorý má za sebou 19 odohraných zápasov, v ktorých dosiahol najlepší priemer inkasovaných gólov na zápas – 1,93, najlepšiu úspešnosť zákrokov spomedzi jeho extraligových súperov – 93,18% a zatiaľ má na svojom konte najviac vychytaných shutout-ov – 4!

    "Corgoni" kraľujú aj štatistike v úspešnosti oslabení – až 90,91%.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 22. kole najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku – Tipsport extraliga!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie zo žilinského zimného štadióna, kde proti sebe od 17:00 nastúpia tímy MsHK DOXXbet Žilina a HK Nitra.

    Domáci žilinskí hokejisti sa po 22 odohraných zápasoch nachádzajú v tabuľke na nie veľmi lichotivej desiatej priečke, ktorá je zároveň aj poslednou spomedzi tímov s celosezónnou účasťou v slovenskej extralige. Žilinčania majú na svojom konte zatiaľ 24 bodov a gólové skóre 62:70 (najviac inkasovaných gólov v lige) za 8 výhier a až 14 prehier. Pred "vlkmi" sídlia na deviatej priečke martinské "kosačky" s náskokom jedného bodu a za Žilinou už len tím HK Orange SR 20 so stratou dvanástich bodov.
    Aktuálna zápasová bilancia žilinských hokejistov, prehra (3:4 po predĺžení vonku proti tímu HC'05 Banská Bystrica) – prehra (2:5 doma proti popradským "kamzíkom") – prehra (1:3 vonku proti Dukle Trenčín) – prehra (1:3 doma proti vicemajstrovským "oceliarom" z Košíc) – prehra (2:7 vonku proti piešťanským "havranom"), jasne hovorí, že hokejisti v zelenožltej farebnej kombinácii sa v poslednej dobe herne trápia a nedarí sa im takmer vôbec bodovať.

    Nitrianskí hokejoví "corgoni" sú na tom v extraligovej tabuľke oveľa lepšie ako ich dnešní súperi zo severu stredného Slovenska. Nachádzajú sa na skvelej druhej priečke so ziskom 45 bodov a gólového skóre 70:42 (najmenej inkasovaných gólov v lige) za 15 výhier a len 7 prehier. Pred Nitrou sú na čele tabuľky vicemajstrovské Košice s dvojbodovým náskokom a za Nitrou na tretej priečke banskobystrickí "barani" s trojbodovou stratou.
    Aktuálna zápasová bilancia rozbehnutých nitrianských hokejistov, výhra (2:0 doma proti piešťanským "havranom") – výhra (7:2 vonku proti tímu HK 36 Skalica) – prehra (0:4 vonku proti majstrovskému Zvolenu) – výhra (4:2 doma proti popradským "kamzíkom") – výhra (4:0 doma proti "oceliarom" z metropoly východného Slovenska – Košice), jasne hovorí o tom, že práve Nitrania budú v tejto sezóne určite veľkým ašpirantom v boji o titul, keď na vedúce Košice strácajú len dva body.

    V dnešnom zápase sú jasnými favoritmi rozbehnutí nitrianskí "corgoni", ktorých by podľa všetkého nemalo zastrašiť ani prostredie mimo ich domáceho štadióna.
    Aj bookmakeri stávkových kancelárií sú rovnakého názoru, keďže na výhru Nitry vypísali kurz 1,82, zatiaľ čo na výhru domácej Žiliny kurz 3,01. Nerozhodná má kurz už tradične najvyšší – 4,40.

    V tejto sezóne si "vlci" a "corgoni" zmerali sily už dvakrát. Najskôr sa 22. septembra z domácej výhry 3:1 tešili Žilinčania, no 18. októbra vyhrali výsledkom 5:3 na domácom ľade práve Nitrania.

    Podarí sa domácim Žilinčanom po veľmi nepriaznivej päťzápasovej šnúre prehier zabojovať naplno a zneškodniť nitrianských hokejistov, ktorí práve na ľadoch súpera prehrali už 7krát (doma sú zatiaľ stopercentní) alebo sa Nitrania práve v tomto kole budú chcieť dostať na čelo tabuľky?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.

    Branky a nahrávky: 37. Varga (Valášek, Kalla), 44. Varga (Kalla), 47. Tomas (D.Buc) – 7. Tománek (Stümpel), 8. H. Ručkay (Chrenko, Nádašdi), 15. L. Novák (Tománek, Stümpel), 57. Chrenko (Nádašdi), 60. Tománek


    MsHK Žilina: M. Laco (21. Mikoláš) – Ostrčil, M. Šterbák, Hriňa, Leško, Rúfus, Salajka, Bajaník, Niník – Tomas, Klouda, D. Buc – Varga, Kalla, Valášek – Macejka, Linet, Drevenák – Schroner, Jarab, A. Lipovský.
    HK Nitra: Kristan (Zima) – Nádašdi, Milo, Ordzovenský, König, Bača, M. Novák, Ďurkech, Piačka – Kováčik, Chrenko, H. Ručkay – Tománek, Stümpel, L. Novák – Segľa, Hamrák, Bajtek – Štumpf, Kmeč, Pupák.

    Rozhodčí: Tomáš Orolin – Vladimír Brath, Roman Bednár
    bahis siteleri