Marseille – Bastia 3:0 (kon.) | Ajaccio – Rennes 3:1 (kon.) | Guingamp – Remeš 1:2 (kon.)
Lille – Sochaux 2:0 (kon.) | Montpellier – Évian TG 1:1 (kon.) | Valenciennes – Nice 2:1 (kon.)
konec
Valenciennes FC
2:1 (1:0)
OGC Nice
Sobota 08.02.2014, 20:00 • Stade du Hainaut • Francouzská Ligue 1 Uber Eats
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    Domácí mohou v poklidu střídat. Melikson pouští na závěr do hry da Silvu.
     
    89
    Oslava Warise je však ohodnocena žlutým kartónkem, dres si totiž dle arbitra sundávat nemusel.
     
    88
    Valenciennes právě vstřelilo branku!
    Domácí se vrací dvě minuty před vypršením devadesáté minuty zpátky do vedení! Genevois vytvořil na své polovině obrovskou chybu, nechal se obrat o míč, čehož využil MAJEED WARIS a z pravého křídla nedal hostujícímu brankáři minimální šanci. Asistence: David Ducourtioux.
     
    85
    Je tomu tak, na řadě je střídání domácího celku. Na závěrečné minuty přepouští místo střelec jediné branky domácích Doumbia nahrádníkovi Bahebeckovi.
     
    78
    Domácí si mohli vzít vedení nazpět! Po centru Ducourtiouxe se sám před hostující bránou zjevil Pujol, nedokázal ale zamířit přesně.
     
    75
    Nice právě vstřelilo branku!
    Jako kdyby na stadionu ve Valenciennes udeřil blesk, celé publikum rázem utichlo, hosté totiž dokázali srovnat. Bauthéac našel přesně za zády domácí obrany střídajícího mladíka NEULA MAUPAYHO, který se sám před Penneteau nemýlil. Asistence: Eric Bauthéac.
     
    69
    Poslední střídání hostí. Pied nahradí Puela.
     
    69
    Hosté jsou pod tlakem, Brüls vidí navíc žlutou kartu.
     
    66
    Mater zahrával přímý kop pro domácí celek, nikoho nehledal, míč poslal přímo na hostující bránu! Zamířil přesně k tyči, hostující brankář však předvedl další ze svých skvělých zákroků a dokázal ho vyškrábnout mimo!
     
    63
    Druhé střídání u hostů. Cvitanich přepouští místo Maupaymu.
     
    58
    Domácí sehráli celou situaci bravurně, Pujol si naskočil u pravé tyče na centr Meliksona, míč ovšem poslal jen do skvělého Ospiny, od kterého se míč odrazil na roh.
     
    57
    Žlutá karta pro hostujícího Genevoise. Navíc mají domácí k dispozici zajímavou standardní situaci.
     
    49
    Žlutý kartonek pro hostujícího Mendyho. Na ty je tak srovnáno 1:1.
     
    48
    A hned se domácí fotbalisté dostali do velké šance na začátku druhého poločasu! Po centru Meliksona mohl hlavičkou navýšit vedení domácích Medjani, trestuhodně však míč poslal mimo!
     
    42
    Hra pokračuje dále a v další velké šanci znovu střelec zatím jediné branky Doumbia! Domácí si rychle vyměnili míč, z levého křídla poslal centr Ducourtioux, který však jeho spoluhráč Doumbia nedokázal ideálně zužitkovat. Do jeho rány mu padl jeden z hostujících obránců. Roh.
     
    41
    Je tomu tak. Hra pro něj předčasně končí, zdravotní problém ho nenechá pokračovat v utkání. Nahradit ho přichází Bauthéac.
     
    37
    První žlutá karta v zápase. Vidí ji domácí obránce Mater za faul na pravém straně na hostujícího Brülse.
     
    30
    A klidně mohlo být srovnáno! K rozehrání přímého kopu se postavil Brüls, na míč si nejlépe naběhl Abriel, který ovšem levačkou nedokázal vystřelit razantně. Trefil jen dobře postaveného Penneteaua, od kterého se míč odrazil na roh.
     
    26
    Valenciennes právě vstřelilo branku!
    Domácí otevírají skóre dnešního utkání, jedná se o logické vyústění situace, domácí totiž na hřiště zatím dominují. Hosté svůj roh zahráli velmi špatně, domácí se vrhli rychle do bleskového přečíslení, pro centr z pravé strany se rozhodl Warris. Na jeho nabídku si v šestnáctce naskočil nejvýše TONGO HAMED DOUMBIA a Ospinovi tentokrát nedal žádnou šanci. Asistence: Majeed Waris.
     
    22
    Tak to doslova smrdělo po vlastní brance! Hostující obránce Genevois si nešikovně srazil centr Matera směrem do vlastní brány, naštěstí pro hosty však po míči skočil Ospina a dokázal ho vyškrábnout mimo! Brankář Nice si za prvních dvacet minut rozhodně nemůže stěžovat na malé zapojení do hry.
     
    17
    V další velké šanci ale znovu domácí fotbalisté. Medjani si naskočil ideálně na hlavičku Meliksona, míč však nasměroval jen do rukavic připraveného Ospiny.
     
    9
    Další obrovskou šanci měli domácí po rozehrání rohu. Hosté špatně odvrátili rozehraný roh, přímo na kopačku Pujola, který mířil přesně k levé tyči. Tam ovšem dokázal hbitě skočit Ospina a míč vytěsnit na další roh!
     
    8
    Domácí pokračují ve své aktivní hře, další téměř stoprocentní šanci měl útočník Melikson. Jeho nepříjemnou pumelenici z osmnácti metrů vytěsnil Ospina s problémy na roh.
     
    5
    Velká šance domácího Warise! Skvělým centrem ho v šestnáctce našel Ducourtioux, domácí útočník ale v gólové situaci nedokázal trefit poloprázdnou bránu hostí. Míč poslal nad břevno.

    Pavel Kuba

    Branky: 26. Doumbia (Waris), 88. Waris (Ducourtioux) – 75. Maupay (Bauthéac)

    Karty:   37. Mater (VLN), 89. Waris (VLN) – 49. Mendy (NIC), 57. Genevois (NIC), 69. Brüls (NIC)


    Valenciennes FC: Penneteau (C) – Mater, Medjani, Kagelmacher, Masuaku – Ducourtioux, Enza-Yamissi, Doumbia (85. Bahebeck) – Melikson (90+1. da Silva), Pujol, Waris.
    Náhradníci: Novaes – Angoua, Néry, Ciss, Dossevi, da Silva, Bahebeck.

    OGC Nice: Ospina – Palun, Genevois, Bodmer, Kolodziejczak – Mendy, Abriel, Digard (C) (41. Bauthéac) – Puel (69. Pied), Cvitanich (63. Maupay), Brüls.
    Náhradníci: Hassen – Rafetraniaina, Rougeaux, Pied, Bauthéac, Maupay, Amavi.

    Rozhodčí: Buquet
    bahis siteleri