Slovensko – Německo 1:2 (kon.)
konec
Slovensko
1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Německo
sk Sobota 08.11.2014, 16:15 • Olympia Eissstadion, Mníchov • Německý pohár
Partner:
     
    Posledných 5 vzájomných zápasov:

    Nemecko : Slovensko 2:0
    09.11.2013, Nemecký pohár

    Nemecko : Slovensko 2:3
    06.05.2013, Majstrovstvá sveta

    Slovensko : Nemecko 0:2
    11.11.2012, Nemecký pohár

    Slovensko : Nemecko 5:4 s.n.
    28.04.2012, Slovenský pohár

    Nemecko : Slovensko 3:6
    12.11.2011, Nemecký pohár
     
    Slovensko

    Počas prvého hracieho dňa si Slovensko zmeralo sily s Kanadou a prekvapujúco si nad zámorským celkom pripísalo výhru rozdielom triedy, 4:1. Slováci sa ujali vedenia nad reprezentantmi Javorového listu v 16.minúte, keď sa presadil Juraj Mikuš a 75 sekúnd pred koncom druhej tretiny zvyšoval už na 2:0 pre Slovákov Radek Deyl. V úvode poslednej dvadsaťminútovky, konkrétne v 42.minúte znížil na 1:2 Kanaďan Micki Dupont, ale ešte v tej istej minúte, len o 28 sekúnd neskôr, poslal Slovensko opäť do dvojgólového vedenia 3:1 Adam Lapšanský. Konečné skóre stretnutia stanovil v 53.minúte Roman Rác. Po tejto výhre si Slovensko pripisuje do tabuľky Nemeckého pohára 3 body.


    Nominácia Slovenska na Nemecký pohár 2014:

    Brankári – Július Hudáček (Örebro/Švéd.), Branislav Konrád (Dukla Trenčín)

    Obrancovia – Peter Čerešňák (HC Vítkovice/ČR), Marek Ďaloga (Sparta Praha/ČR), Adam Jánošík (HC Košice), Oldřich Kotvan (HC Zlín/ČR), Lukáš Kozák (Dukla Trenčín), Juraj Mikuš (Sparta Praha/ČR), Ivan Švarný (Dinamo Minsk/Bielorus.), Juraj Valach (Slavia Praha/ČR)

    Útočníci – Martin Bakoš (Bílí Tygři Liberec/ČR), Dalibor Bortňák (Hkm Zvolen), Lukáš Cingeľ (Sparta Praha/ČR), Rastislav Dej (HK Hradec Králové/ČR), Vladimír Dravecký (HC Oceláři Třinec/ČR), Adam Lapšanský (HC Košice), Patrik Lušňák (Junosť Minsk/Bielorus.), Tomáš Marcinko (HC Pardubice/ČR), Roman Rác (HC Olomouc/ČR), Dávid Skokan (HK Hradec Králové/ČR), Ján Sýkora (HC Plzeň/ČR), Roman Tománek (HK Nitra), Michael Vandas (HC Vítkovice/ČR), Marek Viedenský (HPK Hämmeenlinna/Fín.).

    Nemecko

    Nemci si počas prvého hracieho dňa zmerali sily so Švajčiarskom a s reprezentantmi Helvétskeho kríža si domáci poradili 3:1. V prvej tretine otváral skóre v 17.minúte Patrick Reimer, ale v 26.minúte vyrovnával na 1:1 Reto Suri. O 4 minúty neskôr, v 30.minúte poslal domáci tím opäť do vedenia presilovkovou trefou Reimer a konečnú podobu výsledku stanovil 27 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času gólom do prázdnej brány Thomas Oppenheimer. Nemci tak majú po prvom hracom dni rovnako ako Slováci tri body, zatiaľ čo Kanada a Švajčiarsko sú bez bodu.


    Nominácia Nemecka na Nemecký pohár 2014:

    Brankári – Dennis Endras (Adler Mannheim), Timo Pielmeier (ERC Ingolstadt), Niklas Treutle (EHC Red Bull München)

    Obrancovia – Sinan Akdag (Adler Mannheim), Torsten Ankert (Kölner Haie), Daryl Boyle (EHC Red Bull München), Constantin Braun (Eisbären Berlin), Nikolai Goc (Adler Mannheim), Frank Hördler (Eisbären Berlin), Benedikt Kohl (ERC Ingolstadt), Justin Krueger (SC Bern/Švajč. ), Björn Krupp (Kölner Haie), Dennis Reul (Adler Mannheim)

    Útočníci – Yasin Ehliz (Thomas Sabo Ice Tigers), Jerome Flaake (Hamburg Freezers), Philip Gogulla (Kölner Haie), Patrick Hager (ERC Ingolstadt), Kai Hospelt (Adler Mannheim), Marcus Kink (Adler Mannheim), Marcel Noebels (Eisbären Berlin), Thomas Oppenheimer (Hamburg Freezers), Daniel Pietta (Krefeld Pinguine), Matthias Plachta (Adler Mannheim), André Rankel (Eisbären Berlin), Patrick Reimer (Thomas Sabo Ice Tigers), Yannic Seidenberg (EHC Red Bull München), Christoph Ullmann (Adler Mannheim), Michael Wolf (EHC Red Bull München)
     
    Nemecký pohár
    Nemecký pohár (Deutschland Cup) sa s výnimkou rokov 1989, 1998 a 1999 koná každý rok od roku 1987. Pravidelne sa na ňom zúčastňujú štyri hokejové reprezentácie a hrá sa systémom každý s každým. Na tohtoročnom turnajú sa zúčastnia tieto štyri krajiny, domáce Nemecko, Švajčiarsko, Kanada a Slovensko. Nemci vyhrali tento turnaj päťkrát, Kanaďania štyrikrát, Slováci triumfovali trikrát (v rokoch 1997, 2006,2011) a Švajčiari sa z výhry na turnaji tešili dvakrát.

    Posledný ročník vyhrali reprezentanti USA, ktorí zviedli boj o prvé miesto s domácim Nemeckom. Slovensko skončilo na konečnom štvrtom mieste potom, čo síce v prvom zápase vyhralo 4:3 po samostatných nájazdoch nad USA, ale následne Slováci nestačili na Nemcov, ktorým podľahli 0:2 a Švajčiarom dokonca 0:3.

    Dejiskom tohtoročného turnaja je rovnako ako minulý rok štadión Olympia Eissstadion v Mníchove, ktorý je domácim stánkom nemeckého hokejového klubu EHC Red Bull Mníchov.
     
    Vítam Vás pri prenose z prvého turnaja našej hokejovej reprezentácie v tejto sezóne. V rámci Nemeckého pohára sa počas druhého hracieho dňa proti sebe postavia reprezentačné celky Nemecka a Slovenska.
     
    0-:15
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Čiliak (Konrád) – Valach, Mikuš, Švarný(C), Deyl, Bokroš, Kozák, Jánošík, Kotvan – Dravecký, Viedenský (A), Bakoš – Tománek, Sýkora, Marcinko(A) -Bortňák, Lapšanský, Vandas – Dej, Lušňák, Rác – Cingeľ

    Nemecko: Pielmeier (Endras) – Krupp, Kettemer, Krueger, Akdag, Hordler (A), Ankert, Reul, Goc – Kink, Seidenberg, Noebels – Wolf (C), Plachta, Hager – Reimer, Ullmann, Gogulla – Hospelt (A), Oppenheimer, Pietta – Buchweiser
     
    Slovensko nastupuje na dnešný duel v modrých dresoch, zatiaľ čo Nemci budú o body bojovať dnes v bielom. Mníchovským stadiónom práve znejú tóny jednej i druhej národnej hymny, zápas sa onedlho začne.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:44
    V úvode duelu si Nemci získali útočné pásmo a po jednej z domácich striel prikrýva Čiliak puk a bude sa vhadzovať po jeho ľavej ruke.
     
    01:25
    Slovensko bojuje o útpočné pásmo, ale našim chlapcom nevyšla kombinácia a dopredu môže ísť Nemecko.
     
    01:38
    Nemecko dalo gól!
    Z vrcholu pravého kruhu vystrelil Patrick Reimer, ktorého strela bola stečovaná v tesnej blízkosti pred bránou. Slovenský gólman stratil puk z dohľadu a do odkrytej brány ho dokázal doraziť domáci PATRICK HAGER. Asistencia: Patrick Reimer.
     
    02:40
    Slováci sa dostali k strele na Pielmeiera, ale nemecký brankár prikrýval puk a prerušoval hru. Po následnom buly sa Nemci nepresadili v útočnom pásme a do šance sa dostali slovenskí reprezentanti, ale Marek Viedenský trafil z tesnej blízkosti brány len konštrukciu domácej svätyne.
     
    03:27
    Thomas Oppenheimer, strelec tretieho gólu Nemecka vo včerajšom zápase so Švajčiarmi, vypálil na Čiliaka, ale ten puk po jeho strele prikryl vo svojej lapačke.
     
    05:00
    Nemci teraz veľmi nebezpečne kombinujú v našej obrannej tretine, kde si vytvorili aj jednu vážnu streleckú príležitrosť. Našim chlapcom sa však následne podarilo získať za vlastnou bránou puk a išli do útoku, lenže po tvrdom hite na Lušňáka na pravom krídle, zaútočili znovu Nemci.
     
    05:30
    Nemci budú hrať v oslabení, potom čo dostal dvojminútový trest Denis Reul.
     
    07:03
    Naši stále bojujú o útočné pásmo a až po takmer polovici presilovej hry sme sa dostali k priamemu ohrozeniu brány, keď pálil na Pielmeiera Patrik Lušňák.
     
    07:42
    Slováci bojujú o puk za nemeckou bránou a podarilo sa im ho získať, ale nedokázali sa dostať k strele na bránu. Nemcom sa podarilo vyhodiť puk do stredného pásma, skončilo sa domáce oslabenie a útok Nemcov zakladá Matthias Plachta.
     
    09:00
    Nemci sa prezentovali pekným prienikom po ľavom krídle, ale domáci hráč nenašiel svojím pasom spoluhráča na pravej strane útočnej tretiny. Krátko na to pálil Martin Bakoš, na druhej strane klziska, nepresne.
     
    10:02
    Za príliš mnoho hráčov na ľadovej ploche dostáva trest Nemecko a Slováci si zahrajú druhú presilovú hru v dnešnom stretnutí.
     
    10:17
    V úvode presilovej hry sa dostal k strele z pravého kruhu Roman Rác a po jeho pokuse sa hra prerušovala.
     
    10:56
    Slováci kombinujú v útočnom pásme, Lušňákov pokus bol zblokovaný a krátko na to sme o pásmo prišli a musíme rozohrávať ďalšiu akciu spoza vlastnej brány.
     
    11:23
    Vladimír Dravecký prudko vystrelil z pravej strany, ale Pielmeier dokázal vyraziť puk do rohu klziska, kde ho opäť na naše hokejky vybojoval Viedenský.
     
    12:02
    Nemecko už s piatimi hráčmi, ale Slováci stále kombinujú v útočnej tretine. Sledujeme veľa prihrávok, ale na Pielmeira žiadna strela nesmeruje.
     
    12:38
    Nemci stratili v strednom pásme puk, krátko predtým ho získali po trvdom hite na Vandasa.
     
    13:04
    Tomáš Bokroš dostáva dve minúty za faul na Ulmanna. Slovenský zadák dostal trest za hákovanie a Nemecko si vyskúša hru v početnej výhode.
     
    13:36
    Nemecký útok bol zastavený pre postavenie mimo hru.
     
    14:16
    Nemci si nerozumeli po vyhratom buly v strednom pásme a museli zakladať svoju akciu až spoza vlastnej brány. Z následného útoku domácich hráčov nebolo nič, naopak cenné sekundičky získali slovenskí hráči bojom o puk v útočnej tretine. Potom, čo puk v strednom pásme opustil ihrisko, sa hra prerušovala.
     
    15:04
    Nemci húževnato bojujú o útočné pásmo, zatiaľ čo sa Tomáš Bokroš vracia z trestnej lavice na ľad. Presilovka Nemecka sa skončila a prvá tretina vstúpila do svojej poslednej päťminútovky.
     
    16:13
    Oba celky sa striedajú v držaní puku, Nemcom nevyšla dlhá prihrávka na pravé krídlo, pri puku sú tak hokejisti Slovenska.
     
    17:20
    Lušňák pekne prenechával v pravom kruhu puk Dejovi, ale slovenský reprezentačný útočník nedokázal cez defenzívu domáceho celku ohroziť Pielmeirovu bránu. Krátko potom sa hra prerušovala pre postavenie mimo hru našich hráčov.
     
    18:00
    Slováci si v útočnom pásme nedokázali vybojovať puk a na druhej strane klziska pekne Čiliak vychytal Piettovu strelu z medzikružia, po ktorej sa hra prerušovala.
     
    18:25
    Čiliak musel znova zasahovať, tentokrát proti Ullmannovej strele a krátko na to sa dostal do výbornej šance Slovák Adam Lapšanský, ktorý však z pravého kruhu domáceho brankára neprekvapil.
     
    19:00
    Slováci sú pri puku vo vlastnom obrannom pásme, zatiaľ čo sa začala posledná minúta prvej tretiny.
     
    19:32
    Zakázané uvoľnenie Nemecka znamená buly pred Pielmeierovou bránou.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Už v druhej minúte prvej tretiny musel Čiliak vyťahovať puk zo svojej siete potom, čo ho prekonal Patrick Hager. Vo zvyšku prvej časti sa hral vyrovnaný hokej, pričom jeden i druhý tím sa dokázal dostať do šance, ale gólmani už neinkasovali. Keďže ďalší gól už nepadol, tak po prvej dvadsaťminútovke Slovensko prehráva s domácim Nemeckom 0:1.

    Druhé dejstvo dnešného hokejového predstavenia sa začne prbližne 17:04.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:32
    Prvý útok v druhej tretine mali na hokejkách Nemci, keď prudko strieľal Kai Hospelt, ale našťastie pre Slovensko prepálil Čiliakovu svätynu. Krátko potom sa hra prerušovala a bude sa vhadzovať v našom obrannom pásme.
     
    21:45
    Znovu sa hra prerušovala v našej obrannej tretine a po následnom buly po Čiliakovej ľavej ruke sme sa dostali k puku, ale Švarneho nahodanie puku neprinieslo úspech pre náš tím a dopredu idú Nemci.
     
    22:10
    Nemci stratili puk v strednom pásme, kde ho získal Tomáš Marcinko, ktorý sa následne spolu s Michalom Vandasom dostal do prečíslenia dvoch na jedného. Druhý menovaný však strieľal sám, ale po strele z ľavého kruhu sme sa z vyrovnania netešili a k puku sa dostali domáci.
     
    23:11
    Po strele od jedného z domácich hráčov Čiliak prikrýval puk a prerušil hru. Vznikla tam menšia mela tiel pred našou svätyňou, ale rozhodcovia tresty udeľovať nemuseli.
     
    24:00
    Puk sa dotkol ochrannej siete v obrannej tretine Nemecka a hra sa prerušovala. Po následnom buly naši puk získali, ale Švarný nemohol vystreliť a Nemci dokázali vyhodiť do stredného pásma.
     
    24:26
    Slováci si v útočnej tretine nedokázali vybojovať puk, ten majú naopak v moci domáci, ktorých akciu založil Philip Gogulla.
     
    25:05
    Nemci nebezpečne kombinujú v útočnom pásme, ale k strele na bránu ich zatiaľ naša defenzíva nepustila.
     
    26:00
    Vidíme hokej plný nepresností a oba celky sa striedajú v držaní puku. Ani v druhej tretine tak nenabral dnešný zápas vysoké tempo.
     
    26:39
    Po rýchlom brejku slovenskej dvojcie sa z prečíslenia pokúšal presadiť svojou strelou Vladimír Dravecký, ale Pielmeier ho vychytal. O niekoľko sekúnd neskôr to Dravecký skúšal opäť, keď si z ľavého kruhu nakorčuľoval pred domácu bránu, kde sa snažil backhandom prepasírovať puk do siete, ale aj tentokrát mu v tom Pielmeier zabránil.
     
    27:31
    Hra sa prerušovala pre postavenie mimo hry, v ktorom bol jeden z našich hráčov.
     
    28:00
    Čiliak výborne vyrazil Ullmanovu strelu z medzikružia a krátko potom slovenský gólman pekne zasiahol aj proti strele Patricka Reimera, ktorý páli spoza jedného z našich zadákov.
     
    28:48
    Rastislav Dej poslal puk pred bránu jednému zo spoluhráčov, ale následne inkasoval hokejku do tváre, za čo dostáva Yannic Seidenberg dvojminútový trest – nebezpečná hra so zdvihnutou hokejkou.
     
    29:33
    Zatiaľ sa Slovákom v tejto početnej výhode nedarí, o jedinú strelu sa postaral Martiun Bakoš, po ktorého pokuse sa vhadzuje po pravej ruke Tima Pielmeiera.
     
    30:02
    Juraj Mikuš tvrdo vypálil od modrej čiary na domácu bránu, pred ktorou sa snažil o teč Marek Viedenský, ale nedostal sa k puku. Je za nami polovica stretnutia a Slovensko stále prehráva s Nemeckom najtesnejším rozdielom, 0:1.
     
    30:45
    Ivan Švarný, kapitán slovenskej reprezentácie na tomto turnaji, sa dostal k strele z medzikružia, ale jeho pokus dokázal domáci gólman vyraziť na ochrannú sieť.
     
    30:49
    Nemci v plnom počte.
     
    31:07
    Za držanie dostáva dve minúty Tomáš Marcinko, budeme hrať v oslabení.
     
    31:55
    Nemci nás uzavreli v našom pásme, my sa nevieme dostať k puku, našťastie na Čiliaka domáci ešte nedokázali priamo vystreliť.
     
    32:45
    Našim chlapcom sa podarilo vyhodiť puk, ale Nemcom netrvalo dlho, aby sa do nášho pásma vrátili, kde teraz veľmi nebezpečne kombinujú v presilovkovom rozostavení.
     
    33:07
    Aj po druhýkrát v zápase sme sa ubránili presilovej hre Nemecka a už sa bránime proti domácemu tlaku v pätici.
     
    33:36
    Po Hopsletovej strele Čiliak prikrytím puku prerušil hru.
     
    34:00
    Po dlhšej dobe kombinujú v útočnej tretine slovenskí hráči, ale Bakošova strela z ľavého krídla skončila len na Pielmeierovom betóne.
     
    34:36
    Po prihrávke spoza brány sa dostal do stopercentnej šance Thomas Oppenheimer, ktorý však našťastie pre Slovákov nedokázal zvýšiť na 0:2, pretože Čiliak svojími betónmi zasiahol včas.
     
    35:11
    Slováci sa dostali do útočného pásma, od modrej čiary tvrdo vypáli Radek Deyl, ale puk vystrelený z jeho hokejky skončil len na tele jedného z domácich obrancov a k puku sa dostalo Nemecko, zatiaľ čo sa druhá tretina prehupla do svojej poslednej päťminútovky.
     
    36:10
    Christoph Ullmann sa dostal k strele i k následnej dorážke po chybe Ivana Švarneho pri prihrávke spoza brány. Marek Čiliak sa však nenechal rozhodiť a s nepríjemnými dorážkami nemeckého útočníka si poradil.
     
    36:50
    Bezprostredne po buly v útočnom pásme strieľal pohotovo Roman Rác, ktorý svojím pokusom trafil brvno Pielmeierovej brány, Krátko potom sa Nemci dopustili zakázaného uvľonenia.
     
    37:26
    Čiliak opäť podržal náš tím, keď vyrážačkou zblokoval prudkú strelu domáceho hráča z pravej strany.
     
    37:58
    Ofsajd Nemecka prerušuje hru a bude sa vhadzovať v strednom pásme.
     
    38:46
    Dennis Reul veľmi nebezpečne vystrelil, ale znovu Čiliak zareagoval včas a vyrazil puk do rohu klziska.
     
    39:20
    Nemecko dalo gól!
    "Keď nevieš, čo s pukom, tak vystrel!" , tak znie najznámejšie hokejové pravidlo a teraz ho dokonalo potvrdil CHRISTOPH ULMANN, ktorý z pravého krídla posielal prízemnú strieľanú prihrávku pred Čiliakovu bránu. Nanešťastie pre slovenskú reprezentáciu si puk nešťastne zrazil do vlastnej siete obranca Radek Deyl. Asistencie: Patrick Reimer, Philip Gogulla.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej časti sa hral lepší hokej ako v prvom dejstve, ale ani jednému z celkov sa nepodarilo prepasírovať puk do siete. Naše šance zneškodnil výborný nemecký gólman Timo Pielmeier, naopak šance domácich Nemcov vynikajúco dokázal zastaviť Marek Čiliak. V poslednej minúte druhej tretiny však nahadzoval puk pred bránu z pravej strany Christoph Ullmann a jeho strieľanú prihrávku si zrazil do vlastnej siete Radek Deyl.

    Po dvoch tretinách Slovensko prehráva s Nemeckom dvojgólovým rozidelom, 0:2, záverečná dvadsaťminútovka sa začne približne 17:51.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:12
    Po Hordlerovom vyhodení puku z vlastnej tretiny sa pískalo zakázané uvoľnenie Nemecka.
     
    41:00
    Dravecký nedokázal násjť svojím pasom spoluhráča, ale Slováci zostali pri puku. Následnú akciu rozohrával Švarný, lenže v útočnom pásme stratil Sýkora puk.
     
    41:34
    Nemci sa nepresadili v útočnom pásme a do rýchleho protiútoku išli naši chlapci, ktorí sa usadili v obrannej tretine domácich, kde z ľavého kruhu nebezpečne strieľal Marcinko. Jeho strelu Pielmeier kryl a prerušil hru.
     
    42:50
    Úvod poslednej dvadsaťminútovky sa nehrá vo vysokom tempe, ani jeden z celkov sa nevie dostať do tlaku. Lušňák s Rácom pekne napádali domácu defenzívu, ale nedokázali vybojovať puk na naše hokejky.
     
    44:12
    Na ľavom krdíle nemeckej útočnej tretiny si domáci vybojovali puk a po prihrávke spoza brány pálil z vrcholu medzikružia Torsten Ankert, ktorého strela bola zblokovaná.
     
    45:10
    Slováci len nahadzovali puk do pásma, pretože potrebovali striedať a do našeho obranného pásma pekne prenikol po ľavom krídle Pietta.
     
    45:44
    Za podrazenie si na lavici hanby odsedí Daniel Pietta dve minúty a Slovensko si zahrá presilovú hru.
     
    46:23
    Naši sa v úvode početnej výhody nedokázali dostať do presilovkového rozostavenia, naopak museli sme sa brániť po prečíslení dvojice Nemcov. Našťastie pre náš reprezentačný výber, Seidenbergovi ušiel puk.
     
    46:58
    Prvú priamu strelu na bránu v tejto rpesilovke vyslal z vrcholu ľavého kruhu Martin Bakoš, ale mieril len do pripraveného Pielmeiera.
     
    47:35
    Patrick Reimer si vybojoval puk na útočnej modrej čiare a následne sa snažil položiť si Čiliaka na ľad a prekonať ho blafákom. Našemu gólmanovi napokon nehrozilo žiadne nebezpečenstvo, pretože Reimer svojou strelou minul slovenskú bránu.
     
    47:45
    Nmeci v plnom počte.
     
    49:02
    Krupoova strieľaná prihrávka z pravého krídla našťastie neznamenala nebezpečenstvo pre našu bránu, ale Nemci stále kombinujú s pukom na hokejkách v našom pásme.
     
    50:07
    Nemci si za našou bránou vybojovali puk, ale po prihrávke z pravého krídla na modrú čiaru stratili pásmo. Netrvalo im však dlho, kým sa vrátli do našej obrannej tretiny, kde opäť nebezpečne kombinujú.
     
    50:59
    Bakoš sa nepresadil na pravom krídle a krátko potom sme stratili vlastnou nepresnosťou pásmo. Po rozohrávke spoza Čiliakovej brány sme sa nedokázali presadiť ani na druhej strane klziska.
     
    51:53
    Hrá sa dlhší herný úsek bez prerušenia, ale hrá sa bez vážnejších šancí. Na pravom krídle útočnej tretiny operuje s pukom na hokejke Lapšanský.
     
    52:20
    Jan Sýkora neúmyselne trafil na obrannej modrej čiare hokejkou do tváre Kaia Hospelta a hlavný arbiter sa radí s videorozhodcom či bude Sýkora vylúčený alebo nie. Napokon sa rozhodlo, že slovenský útočník za tento zákrok trest nedostane. Rozhodcovia pochybili a Nemci sa môžu právom cítiť ukrátený o presilovú hru 2+2, pretože Hospeltovi sa na tvári objavila aj krv, čo by automaticky znamenalo vyšší trest.
     
    53:28
    Nemci sa dokázali dostať do nášho pásma, kde bojujú o puk. Zaujímavosťou je, že na modrej čiare mali až trojicu hráčov, čo len svedčí o defenzívnom hernom systéme Nemecka v poslednej časti. Nemcom nevyšla rozohrávka a na chvíľu stratili pásmo.
     
    54:50
    Nemci dlho kombinovali v našom pásme, ale k priamej strele na bránu sa nedostali. Po dlhšom hernom úseku sme sa do útočnej tretiny dostali aj my, konkrétne po ľavej strane klziska Roman Tománek, ale naši chlapoci sa rovnako ako ich súper, nedostali k strele.
     
    55:37
    Slovensko dalo gól!
    Nemci nás počas celého trvania tretej tretiny držali v našom pásme, ale napokon sme sa dokázali dostať na dlhší čas do útočnej tretiny aj my a prudkou strelou z medzikružia znižuje na rozdiel jedného gólu ADAM LAPŠANSKÝ. Asistencia: Michael Vandas.
     
    56:20
    Pred domácou bránou inkasoval tvrdý úder hokejkou do tváre Rastislav Dej, ktorého nešťastne zasiahol z otočky obranca Krupp. Zrejme preto, že pred pár minútami arbitri nepotrestali Sýkorov faul, tak ani tentokrát sa vylučovať nebude.
     
    57:01
    Torsten Ankert a Marek Viedenský sa pustili do ostrej výmeny názorov potom, čo Pielmeier po strele od jedného z našich hráčov prerušoval hru.
     
    57:21
    Vo veľkej šanci na vyrovnanie sa ocitol Roman Tománek, ktorý mohol z dorážky strieľať do odkrytej brány. Nqašťastie pre Nemcov však nedokázal zaisahnuť puk a Slováci stratili pásmo.
     
    58:34
    Slováci stratili puk v strednom psáme a cenné sekundičky získavajú teraz v našom pásme Nemci.
     
    59:02
    Nemci vyhadzovali puk až do našej obrannej tretiny a pre náš tím je najvyšší čas na vyrovnanie, pretože sa začala posledná minúta riadnej hracej doby.
     
    59:40
    Na dvakrát sa Slovákom nepodarilo dostať sa do útočnéo pásma, do tretice to našim chklapcom už vyšlo a z vrcholu pravého kruhu strieľal nebezpečne Vladimír Dravecký, ktorého strelu ale Pielmeier zblokoval hokejkou na ochrannú sieť.
     
    59:40
    Oddychový čas Slovenska.
     
    59:40
    Slováci skúšajú power-play a na ľad nastupuje šestica korčuliarov, Čiliakova brána je opustená.
     
    59:57
    V závere sa dostal k strele Dravecký, ale nemieril presne a v absolútnom závere stretnutia Slovensko stratilo útočné pásmo.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Do tretej tretiny sme vstupovali za nepriaznivého stavu 0:2. Iskierku nádeje vykresal necelých 5 minút pred koncom svojím gólom Adam Lapšanský, ale na obrat v stretnutí to nestačilo.

    Najlepším hráčom zápasu sa stal gólman Nemecka Timo Pielmeier.

    S konštatovaním, že Slovensko podľahlo Nemecku 1:2 sa s Vami lúčim a prajem príjemný zvyšok sobotného večera. (18:27:31)

    Tomáš Pajerský

    Branky a nahrávky: 56. Lapšanský (Vandas) – 2. Hager (Reimer), 40. Ullmann (Reimer, Gogulla)


    Slovensko: Čiliak (Konrád) – Valach, Mikuš, Švarný(C), Deyl, Bokroš, Kozák, Jánošík, Kotvan – Dravecký, Viedenský (A), Bakoš – Tománek, Sýkora, Marcinko(A) -Bortňák, Lapšanský, Vandas – Dej, Lušňák, Rác – Cingeľ
    Německo: Pielmeier (Endras) – Krupp, Kettemer, Krueger, Akdag, Hordler (A), Ankert, Reul, Goc – Kink, Seidenberg, Noebels – Wolf (C), Plachta, Hager – Reimer, Ullmann, Gogulla – Hospelt (A), Oppenheimer, Pietta – Buchweiser
    bahis siteleri