Graafschap – Zwolle 0:3 (kon.) | Ajax – Willem II 3:0 (kon.) | Twente – Den Haag 1:4 (kon.)
Excelsior – Alkmaar 2:2 (kon.)
konec
Ajax Amsterdam
3:0 (1:0)
Willem II Tilburg
Sobota 15.08.2015, 19:45 • Amsterdam ArenA, Amsterdam • Nizozemská Eredivisie • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u druhého kola nizozemské Eredivisie, ve které se proti sobě postaví slavný Ajax Amsterdam, jenž na svém hřišti přivítá Willem II Tilburg. Zápas začíná v 19:45.
    Ajax doma proti Tilburgu ještě nikdy neprohrál

     
    Sezona 2014/15:
    Ajax Amsterdam:
    Slavný nizozemský klub a proslulá líheň talentů skončila na druhém místě s velkou ztrátou (17 bodů) na první PSV Eindhoven. Ajax tak neobhájil titul ze sezony 2013/14, ale mohlo jej alespoň těšit, že z druhého místa prošel do kvalifikace o Ligu Mistrů. V ní však přišel šok, když ve třetím předkole nestačil na Rapid Vídeň. Jasným cílem nizozemského klubu je tak alespoň účast v hlavní fázi Evropské ligy, kde v play-off narazí na Jablonec.

    Willem II Tilburg: Dnešní hosté se prakticky po celou sezonu nacházeli kolem poloviny tabulky a tam také své účinkování v Eredivisii 2014/15 zakončili. Tilburg skončil na deváté pozici se záporným skóre 46:50.
     
    Oba týmy za sebou mají naprosto odlišné první kolo. Zatímco Ajax vyhrál na hřišti Alkmaaru 3:0, když všechny tři góly vstřelil v prvním poločase, Tilburgu se příliš nedařilo. Na domácím hřišti totiž pouze remízoval s Arnhemem 1:1, když se v 64. minutě dostal do vedení, které ovšem udržel jen deset minut.
     
    Dnešní zápas Ajaxu bude jistě zajímat všechny, kteří se zajímají o jablonecký fotbal. Ve čtvrtém předkole Evropské ligy se totiž Ajax Amsterdam utká o postup do hlavní fáze právě s Jabloncem a dnešní zápas proti Tilburgu je pro nizozemský tým generálkou na čtvrteční play-off druhé nejprestižnější evropské klubové soutěže.
    Pohled do kabiny Ajaxu

     
    Předchozí vzájemné zápasy:
    Tilburg – Ajax 1:1 (22.02.2015)
    Ajax – Tilburg 5:0 (6.12.2014)
    Ajax – Tilburg 5:0 (5.5.2013)
    Tilburg – Ajax 2:4 (16.12.2011)
    Tilburg – Ajax 1:3 (13.3.2011)
    Příznivci fotbalu by se určitě nezlobili, kdybychom dnes viděli 10 gólů...
    ...jako v sezoně 1982/83, kdy si Ajax doma smlsnul na Tilburgu rekordním rozdílem 8:2.


    Předzápasová rozcvička

     
    Úvodní sestavy:

    Ajax Amsterdam: Cillessen – Tete, Veltman, Riedewald, Dijks – Bazoer, Klaassen, Gudelj – El Ghazi, Milik, Sinkgraven.
    Náhradníci: Boer – Schøne, Viergever, Sanogo, van Rhijn, Heitinga, Černý.

    Willem II Tilburg: Lamprou – van der Struijk, D. Wuytens, Peters, Koppers – Ojo, Falkenburg, S. Wuytens – de Sa, Živković, Andrade.
    Náhradníci: Meul – Vleugels, Pluim, Joppen, Ligeon, Braber, Mathieu..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Pro české fanoušky je jistě oživením, že na lavičce náhradníků Ajaxu je české jméno. Sedmnáctileté levé křídlo nebo – chcete-li – útočník, má v klubu smlouvu od 1.1.2014, kdy přestoupil z Příbrami. Nadějný útočník je také českým mládežnickým reprezentantem, zahrál si za U-16, U-18 a nyní je členem reprezentační devatenáctky.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Zápas v Amsterdam ArenA právě započal, výkop měli hostující fotbalisté.
     
    2
    Po pravé straně vedl první útok svého týmu Gudelj a byl faulován. První standardní situace pro Ajax.
     
    2
    Odražený míč propadl ve vápně až k Bazoerovi, který zkoušel obstřelit gólmana Lamproua, což se mu však nepovedlo. I tak to byla první velká šance domácích.
     
    4
    Ajax bude rozehrávat další přímý volný kop, tentokrát kousek od hranice pravého rohu velkého vápna.
     
    5
    Na centrovaný míč Gudelje si u vzdálenější tyče nabíhal Klaasen, byl však zablokován Koppersem, který odpaluje na roh.
     
    5
    Gudelj posadil míč přímo na levačku Klaassena, který z první vypálil a Lamprou může děkovat spoluhráčům, ze jeho pumelici zblokovali na další roh.
    5. Šance Klaassena
     
    6
    Na odražený míč si po rohu naběhl Jairo Riedewald a z dobrých třiceti metrů vystřelil. Jeho přízemní rána nenadělala Lamprouovi žádné potíže.
     
    7
    Akce hostí nemůže pokračovat, neboť byl Živkovič přichycen v ofsajdu.
     
    9
    Domácí jsou v permanentním tlaku. Klaassen se pokusil najít z první El Ghaziho, ale jeho pas byl nepřesný. Po odkopu hostí je však znovu míč na kopačkách Ajaxu.
     
    10
    Nyní jej domácí trošku lehkovážně ztratili a i Tilburg předvedl, že dokáže rychlé přechody do útoku. Po levé straně táhl míč Stijn Wuytens, jenže nedokázal přihrát přesně na své spoluhráče.
     
    12
    Na trávníku zůstal na malý okamžik ležet Bruno Andrade, ale vypadá to, že bude v pořádku a bude moci hrát.
     
    13
    Riechedly Bazoer zkusil vysunout Klaassena, ale pas na něj neprošel. Jenže hosté pouze odkopnuli míč na nohy Riedewalda, jehož nákop také nebyl zrovna přesný.
     
    14
    Balon je tak znovu u Bazoera, ten si jej vyměnil s Tetem a následně i s Sinkgravenem. Ajaxu se nedaří překvapit hosty nějakou rychlejší akcí.
     
    15
    A nepovede se to ani nyní, domácí museli zahrát malou domů až k Cillessenovi.
     
    16
    Veltman poslal pořádný špek na Bazoera a může být rád, že napadající de Sa ihned ztratil balon.
     
    17
    Konečně jsme viděli přímočařejší akci v podání Ajaxu. Po pasu Klaasena se do šance řítil Milik, jenže si vylámal zuby na posledním bránícím hráči.
     
    17
    Z protiútoku hned zahrozili hosté. Andrade si krásně povodil dva obránce a namířil si to přímo nad branku, jenže tam se zamotal do kliček a míč ztratil.
     
    18
    Ajax právě vstřelil branku!
    Hosté předvedli prachbídnou rozehrávku, kterou zachytil Tete. Ihned posunul balon na pravou stranu na Klaassena, který odcentroval do vápna a našel přesně hlavu ARKADIUSZE MILIKA. Pro něj nebylo problémem zamířit mimo dosah gólmana, navíc za jeho zády byl ještě připraven na hlavičku Daley Sikngraven. Asistence: Davy Klaassen.
    18. Arkadiusz MILIK - 1:0
     
    20
    Útočné choutky Ajaxu pokračují. Na výletě byl nyní Jairo Riedewald, jehož ránu z hranice vápna zblokoval na roh Jordens Peters.
     
    22
    Že by se domácím chtělo nějakým způsobem polevit v útočení, to se rozhodně říci nedá. Po pasu Milika se u pravého rohu krásně obtočil kolem obránce Sinkgraven, když zvolil přešlapovačku. Přes druhého, rychle přiběhnuvšího, beka, už však přejít nedokázal. Bude následovat další roh pro Ajax.
     
    23
    Nyní se přece jen podařilo hostům na okamžik dostat míč od své branky, hraje se na půli hřiště.
     
    24
    Zdá se, že Ajax pomalu sbírá síly na další útočné akce. Domácí si přihrávají na polovině hřiště a nikam se nehrnou.
     
    25
    Po pravé straně vedl míč opět Davy Klaassen, nicméně nyní se mu centr příliš nepodařil, což bylo způsobeno i tím, že ve vápně bylo mnohem více vracejících se hráčů Tilburgu.
     
    26
    U velkého vápna hostí zůstal ležet Brno Andrade a vypadá, že je trošku otřesený.
     
    26
    Na trávník vbíhá doktor a bude Andradeho ošetřovat. Vše bylo způsobeno tím,že Wuytens při odkopu míče vrazil jako tank do spoluhráče a ten se skácel na zem.
     
    27
    Andrade už je na nohou, ale musí jít za hrací plochu. Po chvilce bude povolán rozhodčím zpět do hry.
     
    29
    Riedewald si nedělal s rozehráním míče příliš těžkou hlavu a dal jej zpět na svého gólmana. Odkop Cillessena ale končí v autu, vhazovat bude van der Struijk.
     
    30
    Příliš fotbalové krásy nyní nevidíme. Hra je často přerušována, míč neposlouchá hráče tak, jak by měl.
     
    30
    Erik Falkenburg vybojoval u levého rohu autové vhazování a jeho spoluhráč Stijn Wuytens se odhodlá k dlouhému autu.
     
    31
    Míč končí pouze u Jaspera Cillessena, který tak bude moci v klidu založit postupný útok svého týmu.
     
    31
    Zničehonic mohlo udeřit. Dlouhý míč z hloubě obranné poloviny Ajaxu směřoval na Arkadiusze Milika, jenž si zaběhl za obranu. Zkusil obhodit gólmana a následně přes něj přejít – a také si vymodlit faul. Lehký kontakt však Ben Nijhuis správně neposoudil jako faul.
     
    32
    Faul se naopak stal na druhé straně, Tilburg bude opět moci trošku sebrat síly na možná závěrečný tlak Ajaxu a chvilku zůstat na půli soupeře.
     
    33
    Po dlouhém autu Stijna Wuytense jsou u míče opět domácí.
     
    34
    Tilburg však docela dobře napadá obranu soupeře. To je jeden z důvodů, proč Kostas Lamprou není už v takové střelecké permanenci jako na začátku zápasu.
     
    34
    Dlouhý nakopávaný míč končí u Lamproua, hosté tak znovu mají míč na svých kopačkách.
     
    35
    Na přímé ohrožení branky Cillessena to sice nebylo, ale přece jen šlo o první vážnější akci Tilburgu. Po pravé straně zatáhl míč Wuytens, odcentroval do vápna a Veltman musel poslat balon hlavičkou na rohový kop.
     
    36
    Z rohu Tilburgu vzešel rychlý kontr domácích, který vedl po levé straně Mitchell Dijks. Při svém útočném výletu byl doslova trefen Dries Wuytensem a ten může být rád, že se poprvé nežlutí.
     
    37
    Domácí sevřeli hráče soupeře na jejich polovině. Ve finální fázi posílal z pravé strany míč do ohně opět Klaassen, nicméně El Ghazi na něj nedosáhl, chyběly mu zhruba dva metry.
     
    39
    Hosté se brání s vypětím všech sil, ale zdá se mi, že v útočných akcích Ajaxu chybí moment překvapení. Nebýt nepřesné rozehrávky Tilburgu před prvním gólem, nevypracovali si domácí žádnou výraznější šanci.
     
    40
    Ani takto to nepůjde. Centr Riedewalda z levé strany chytá do rukavic Lamprou, a to naprosto bez problémů.
     
    41
    Když nevíš co s míčem, tak vystřel. Zřejmě tohle napadlo Nemanju Gudelje, který se opřel z dobrých pětatřiceti metrů do kulatého nesmyslu. Míč však míříl hodně vedle levé tyče Lamproua.
     
    42
    Na půlící čáře fauloval Richairo Živković zcela evidentně Riechedly Bazoera, který zakládal rychlý útok domácích. Je s podivem, že za tohle nepřišla žlutá karta.
     
    43
    Z dlouhého nákopu Ajaxu žádná vážnější akce nevznikla a dá se předpokládat, že Lamprou nyní nebude chvátat s rozehráním míče.
     
    44
    Hodně laxní byla nyní obrana Ajaxu. Po centrovaném míči Peterse nabídli domácí moře volného prostoru pro Stijna Wuytense, jehož hlavička orazítkovala horní tyčku branky Jespera Cillessena.
    44. Břevno po hlavičce Stijna Wuytense
     
    45
    V prvním poločase bude nastavena jedna minuta.
     
    45+1
    Ajax vede zřejmě poslední akci v prvním poločase. Po pravé straně prošel před vápno Bazoer, který poté dlouho otálel s přihrávkou a následně již byla kombinace hodně zbržděna. Tete ještě poté zkusil odcentrovat, ale nenašel nikoho ze svých spoluhráčů.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první červenou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je u konce. Lépe vyzněl pro domácí, kteří vedou po brance Arkadiusze Milika z 18. minuty 1:0. Na jediné trefě prvního poločasu má se výraznou měrou podílela špatná rozehrávka hostí. Ajax sice mnohem více drží míče, ale vyjma dvou velkých šancí v prvních pěti minutách si žádné další příležitosti ke vstřelení gólu nevypracoval.
    Gól Arkadiusze Milika byl v prvním poločase jediným

     
    Statistiky prvního poločasu:
    Střely celkem: 8-5.
    Střely na branku: 3-0.
    Zásahy gólmanů: 0-2.
    Střely vedle: 2-3.
    Zblokované střely: 3-2.
    Rohy: 4-1.
    Žluté a červené karty: 0-0.
    Držení míče: 55% – 45%.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 20:47.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Druhý poločas zatím probíhá hodně klidně, hraje se spíše na polovině Ajaxu, což může být překvapením.
     
    48
    Nyní už vyrážejí domácí do útoku. Sinkgraven krásně našel pasem napříč hřiště Klaassena, na jeho centr ale nedosáhl nikdo z hráčů v červenobílém, neboť jako pták vystoupal nad všechny hráče Lamprou.
     
    49
    Ojo s de Saem kombinují na polovině Ajaxu, což se domácím fanouškům příliš nelíbí. Z hlediště se ozývá lehký a nesmělý pískot.
     
    50
    No, ono je to těžké, když se Riedewaldovi nikdo neuvolní. Stoper Ajaxu tak musel zahrát míč za sebe.
     
    51
    Hosté získali na půli míč a budou vhazovat, této herní činnosti se ujme Dico Koppers.
     
    51
    Tilburg se sám zahnal k vlastnímu brankáři a Lamprou nevyhodnotil situaci zrovna nejlépe, odkop z první poslal do autu.
     
    52
    Richairo Živković přebral dlouhý míč, na hranici velkého vápna efektivní kličkou obešel obránce, tím však celá jeho akce skončila, neboť příliš vyčkával se střelou a míč mu byl uzmut.
     
    53
    Stijn Wuytens naprosto jasně fauloval protihráče a nemůže se divit, že je pískán faul. Vzdálenost přesně 29,9 metrů je tak akorát na střelu.
     
    53
    Nemanja Gudelj to zkusil a napálil míč přímo na branku Lamproua. Jeho rána sice šla k pravé tyči, ale neměla patřičnou razanci a gólman Tilburgu má míč ve své moci.
    53. Střela Nemanji Gudelje
     
    55
    Během krátkého okamžiku vidíme dva fauly na obou stranách.
     
    56
    Dalším faulovaným hráčem je zřejmě Jairo Riedewald, který byl poslán k zemi na půli hřiště. Ajax zůstává u míče.
     
    57
    Nejprve měli velkou šanci domácí, když Klaassen přiťukl míč ve vápně pro Milika, ten však promáchl do ztracena.
     
    58
    Ihned poté vzal míč Andrade a směřoval dopředu. Na půli byl možná faulován, ale odražený míč sebral Stijn Wuytens. Naběhl si po levé straně do vápna a přesně na jeho středu našel Leslyho de Sa, jehož rána někam pod břevno a Ajax může děkovat Cillessenovi za výborný zákrok. Svojí pravou rukou vytlačil míč nad břevno.
     
    58
    Andrade stále zůstává ležet na hřišti a nevypadá to s ním vůbec dobře.
     
    60
    Hosté musí udělat první změnu v sestavě, a to nucenou. Zraněného Bruna Andradeho, který se drží za trup, protože do něj zřejmě dostal kolenem, nahrazuje útočník Justin Mathieu.
     
    61
    Po rohovém kopu si hosté vykoledovali další faul, míč bude zhruba čtyřicet metrů od vápna posílat do ohně Stijn Wuytens.
     
    62
    Z akce Tilburgu ale nebylo vůbec nic, naopak Ajax zahrozil. U levé hranice vápna přebral míč kdo jiný než Davy Klaassen, podíval se a famózním centrem našel přesně hlavu Anwara El Ghaziho. Ten může litovat, že neusměrnil míč k levé tyči branky.
     
    64
    Riedewald opět neměl komu přihrát, poslal tedy míč na Cillessena. Ten obratem rozehrál na Veltmana, jehož nákop dopředu nebyl úspěšný.
     
    65
    Ajax ale zůstal u míče, jenže zase směřuje přihrávka na Cillessena a pískot z hlediště Amsterdam Areny je častější.
     
    66
    Po faulu na půli hřiště zůstanou domácí u míče, jenže pouze na okamžik. De Sa byl příliš důrazný v souboji a bude muset odevzdat balon.
     
    67
    Ajax právě vstřelil branku!
    Už jsem chtěl říct, že je neskutečné, když dva domácí hráči stáli na malém vápně, míč dostal El Ghazi a nedokázal jej poslat zblízka do sítě. Hosté ale rychle ztratili míč, Bazoer jej zatáhl před vápno, na jeho středu našel ANWARA EL GHAZIHO, ten se uvolnil, podíval se, kde stojí gólman a poslal mu krásnou navštívenku téměř do pravé šibenice. Asistence: Riechedly Bazoer.
    67. Anwar El Ghazi - 2:0
     
    69
    Tilburg se snažil vybojovat u levého praporku rohový kop, ale de Sa si na soupeře nepřišel. Bude z toho jen odkop od branky.
     
    70
    Riedewald posílal malou domů na Cillessena, jenže přihrávka byla hodně skákavá. Míč se svinul po pravici gólmana Ajaxu a přešel brankovou čáru – rohový kop pro hosty.
     
    71
    Nic nenasvědčuje tomu, že byl po hladké výhře v prvním kole měl nyní Ajax přijít o body. Oproti prvnímu poločasu se jeho hra hodně zlepšila a je jej otázka, jak vysoká bude výhra domácích.
     
    71
    Druhé střídání hostí. Erik Falkenburg pro dnešek dohrál a jeho místo v záloze zaujme Robert Braber.
     
    72
    Tilburg zkoušel kombinovat na půlce a najít mezery v obraně Ajaxu, ale Peters nakonec raději poslal míč na svého gólmana.
     
    73
    První střídání také na domácí straně. Z placu odchází domácí kapitán Davy Klaassen, jenž dnes odehrál výborný zápas a ve čtvrtek bude pro Jablonec velkou hrozbou. Jeho místo přebere Lasse Schøne.
     
    75
    Daley Sinkgraven vybojoval míč, i když proti němu byli tři hráči soupeře, a ještě ho stačil poslat dozadu do bezpečí na Weltmana.
     
    76
    Další slibná příležitost Ajaxu. Z levé strany přilétl do vápna Lamproua naprosto přesný centr. Adresátem byl Arkadiusz Milik, který však ve výskoku poslal míč metr vedle levé tyče.
     
    76
    Před šancí Milika proběhl souboj o míč, kdy Braber fauloval Bazoera a ten zůstává ležet na hrací ploše. Vypadá to, že bude střídat.
     
    77
    Je to skutečně tak. Riechedly Bazoer odchází ze hřiště a za Ajax poprvé nastupuje sedmnáctiletý rodák z Příbrami Václav Černý.
    77. Sedmnáctiletý český fotbalista Václav Černý nastupuje poprvé za A-tým Ajaxu

     
    79
    Ajax je stále mnohem silnější na míči a zdá se, že by ještě rád navýšil své vedení. Zatím však obrana Tilburgu odolává.
     
    80
    Nyní se však domácí zbytečně připravili o míč, což jistě nevadí Lamprouovi, který si tak bude moct na okamžik odpočinout od neustálé pozornosti, co Ajax vyvede.
     
    81
    A bude to tak i nadále, jelikož jeden z domácích hráčů fauloval Stijna Wuytense. Přímý volný kop zhruba ze sedmadvaceti metrů bude rozehrávat stejný hráč.
     
    82
    Jenže míč po jeho střele míří hodně nad branku Cillessena, který vůbec nemusel zasahovat. S rozehráním si gólman Ajaxu na chvilku počká, protože se připravuje třetí a poslední střídání domácích.
     
    82
    Zelený pažit opouští střelec první branky domácích, Arkadiusz Milik, kterého nahrazuje útočník Yaya Sanogo.
     
    84
    Hodně nepříjemnou malou domů nyní zahráli hostující beci na Lamproua, který to měl tak tak, aby míč stihl poslat do zámezí před napadajícím Sanogem.
     
    84
    Také hosté potřetí a naposled střídají. Útočník Lesly de Sa přepustí místo Jordy Vleugelsovi.
     
    86
    V posledních dvou minutách mají míč na svých kopačkách hosté. Ajax chce utkání zřejmě v klidu dohrát a pošetřit co nejvíce sil na čtvrteční zápas play-off Evropské ligy.
     
    87
    Další nepříjemná malá domů, kterou zahrál na svého gólmana Dico Koppers. No, zdá se mi, že Lamprou není z těchto balonů příliš nadšený. Znovu nechybělo moc, aby se k míči dostal napadající hráč domácích.
     
    88
    Zápas se pomalu chýlí ke svému konci, nyní po delším čase znovu přebírá míč na kopačky Ajax.
     
    89
    Z pravé strany posílal míč do vápna Lamproua Nemanja Gudelj, který periferně viděl nabíhajícího Ghaziho i Sanoga. Nicméně Lamprou opět dobře vyběhl na míč a už jej třímá ve svých rukách.
     
    90
    Ve druhém poločase budou nastaveny tři minuty nad rámec hrací doby.
     
    90+1
    Ajax právě vstřelil branku!
    Václav Černý byl na počátku akce svého týmu, která skončila třetím gólem. Na útočné polovině soupeře přesně přihrál na Lasse Schøneho, ten posunul míč na hranici vápna, kde byl na střelu připraven ANWAR EL GHAZI. Na jeho technickou ránu si sice Lamprou sáhl, vyrazil jí nad sebe a míč doskočil za brankovou čáru. Asistence: Lasse Schøne.
    90+1. Anwar El Ghazi - 3:0
    90+1. Akci vedoucí ke třetímu gólu Ajaxu započal hráč s číslem 32 - Václav Černý

     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce. I když Ajax dal v prvním poločase gól, nemohl být spokojen, protože mu jej špatnou rozehrávkou darovala obrana soupeře. Na centr Klaassena si naskočil Arkadiusz Milik a hlavičkou překonal bezmocného Lamproua. Jinak si domácí, vyjma prvních pěti minut, za celý poločas nevypracovali vyloženou šanci.

    Druhé dějství už bylo z jejich strany jiné. Ajax častěji držel míč na kopačkách a vypracoval si několik slušných šancí. Mezi ně se vešla jen v 58. minutě rána de Sa, který pálil pod břevno a Cillessen výborným zákrokem zabránil vyrovnání. Poté už úřadoval Ajax. V 67. minutě zvýšil Anwar El Ghazi na dvoubrankový rozdíl, když se parádně uvolnil a z hranice vápna poslal míč do šibenice, čímž se revanšoval za předchozí spálenou tutovku. V první minutě nastavení pak zvyšoval znovu Anwar El Ghazi na konečných 3:0, když jeho rána se štěstím zapadla do branky.
     
    Hodí se připomenout, že akci na konečných 3:0 začal teprve sedmnáctiletý český fotbalista Václav Černý, který poprvé nastoupil za A-tým Ajaxu. Rodák z Příbrami vybojoval míč, který jej předal Schønemu, jenž našel již zmiňovaného následného dvougólového střelce El Ghaziho.
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 3-0.
    Střely: 15:10.
    Střely na branku: 7-1.
    Zásahy gólmanů: 1-4.
    Střely mimo: 5-5.
    Zblokované střely: 3-4.
    Rohy: 5-3.
    Držení míče: 54% – 46%.
    Fauly: 11-10.
    Žluté a červené karty: 0-0.
     
    S konstatováním, že AFC Ajax Amsterdam i ve druhém kole nizozemské Eredivisie vyhrál 3:0, když tentokrát porazil Tilburg, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (22:01:27)

    Tomáš Lysý

    Branky: 18. Milik, 67. El Ghazi, 90+1. El Ghazi


    Ajax Amsterdam: Cillessen – Tete, Veltman, Riedewald, Dijks – Bazoer (77. Černý), Klaassen (73. Schøne), Gudelj – El Ghazi, Milik (82. Sanogo), Sinkgraven.
    Náhradníci: Boer – Schøne, Viergever, Sanogo, van Rhijn, Heitinga, Černý.

    Willem II Tilburg: Lamprou – van der Struijk, D. Wuytens, Peters, Koppers – Ojo, Falkenburg (71. Braber), S. Wuytens – de Sa (84. Vleugels), Živković, Andrade (60. Mathieu).
    Náhradníci: Meul – Vleugels, Pluim, Joppen, Ligeon, Braber, Mathieu.

    Rozhodčí: Bas Nijhuis
    bahis siteleri