Mönchengladbach – Wolfsburg 2:0 (kon.) | Hannover – W. Brémy 1:0 (kon.) | Hertha – Hamburg 3:0 (kon.)
Hoffenheim – Stuttgart 2:2 (kon.) | Ingolstadt – Frankfurt 2:0 (kon.)
konec
Borussia Mönchengladbach
2:0 (0:0)
VfL Wolfsburg
Sobota 03.10.2015, 15:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Německá Bundesliga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! Borussia Mönchengladbach potvrdila zlepšené výkony pod novým trenérem a ve šlágru dnešního programu porazila Vfl Wolfsburg 2:0 !

    První poločas šlágru dnešního programu německé Bundesligy toho bohužel příliš zajímavého nenabídl! První velkou šanci měl k dispozici Gladbach. Ve vápně se míč odrazil na nohu Larse Stindla, který však trefil pouze tyč! O pár minut později se pokušel vybojovat penaltu André Schürrle, nicméně po jeho kontaktu s Sippelem se pouze odkopávalo od branky! Ve 32. minutě mohl jít do úniku Fabian Johnson, nicméně jeho postup zastavil odmávaný ofsajd, ten však opakované záběry nepotvrdily!

    Ve druhém poločas byl jednoznačně lepší domácí celek! V 60. minutě vyslal pěknou střelu domácí Lars Stindl, avšak mířil těsně mimo! V 75. minutě poslal domácí celek do vedení Havard Nordtveit, který se opřel do míče ve středu hřiště, a trefil přesně! O čtyři minuty to bylo o dvě branky, když se ze samostatného úniku trefil Ibrahima Traoré! Wolfsburg se v závěru snažil o snížení, nicméně nebyl úspěšný.

    To je z mé strany vše, a u dalšího přenosu se na vás budu těšit brzy nashledanou! (17:31:27)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Wolfsburg kombinoval v blízkosti vápna! Na levé straně předvedl pěkný "slalom" Daniel Caligiuri, který obešel Korba, následně Christensena, a i Domíngueze. Na Sippela však nevyzrál!
     
    90+2
    Na trávníku zůstal ležet Ibrahima Traoré, který v dnešním utkání odvedl opravdu výborný výkop, a je vidět, že toho má dost. Po ošetření lékařů odchází domácí záložník za postranní čáru.
     
    90+1
    Velmi pěknou individuální akci provedl na pravé straně Ibrahima Traoré, který ukličkoval dvojici protihráčů, a dostal se ke střele z hranice vápna. Domácí hráč však mířil mimo!
     
    90
    Hlavní rozhodčí Felix Zwayer nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    89
    Na pravé straně se otevřela cesta pro Ricarda Rodrígueze, který mohl vysunout vpřed André Schürrleho. Švýcarský zadák však raději akci zabrzdil, a Wolfsburg zůstává v kombinaci na útočné polovině.
     
    88
    Gladbach již v samotném závěru rozhodně nikam nepsěchá! André Schubert ještě provádí své poslední střídání! Za obrovského potlesku domácího publika odchází ze hřiště Raffael, kterého na poslední minuty nahrazuje Thorgan Hazard!
     
    87
    Rozehrávky rohového kopu se zhostil Raffael, jehož nadýchaný centr však odvrátila obrana Wolfsburgu. Gladbach se však následně dostal ve středu hřiště k míči, a nadále kombinuje na útočné polovině.
     
    86
    Na druhé straně se dostal do zakončení Granit Xhaka, který dostal přihrávku do středu hřiště od Havarda Nordveita. Střela švýcarského reprezentanta byla zblokovaná na rohový kop!
    Hostující trenér Dieter Hecking si pobyt na tribuně vyložene užívá ...
     
    85
    Dlouhý výkop brankáře Tobiase Sippela hledal na útočné polovině Raffaela. Brazilský útočník však prohrál hlavičkovým souboj s obráncem Naldem, a míč skončil u brankáře Benaglia!
     
    84
    Tentokrát obranná práce nevyšla Larsu Stindlovi, který se prezentoval nedovoleným zákrokem v souboji s Maxem Krusem. Následné standardní situace se ujal Rodríguez, jehož centr však odvrátila obrana Gladbachu!
     
    83
    Na druhé straně mohl snížit Lord Bendtner, který dostal do vápna ideální centr od Sebastiana Junga. Hlavička dánského útočníka však mířila nad branku!
     
    82
    Ouu! Tak teď to mohlo být 3:0! Na levé straně obrany Wolfsburgu chyboval Sebastian Jung, a do zakončení se ve vápně dostal Raffael. Střela brazilského útočníka však mířila těsně mimo!
     
    80
    Wolfsburg na současný stav odpovídá svým druhým střídáním! Ze hřiště jde Maximilian Arnold, na jehož místo přichází Nicklas Bendtner!
    79. Ibrahima TRAORÉ - 2:0

    Jan Havlovic

    Branky: 75. Nordtveit (Raffael), 79. Traoré (Stindl)

    Karty:   44. Xhaka (MNC), 44. Johnson (MNC) – 41. Schäfer (WOF), 68. Ricardo Rodríguez (WOF), 77. M. Kruse (WOF)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 5:6. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 15:14.
    Borussia Mönchengladbach: Sippel – Korb, Christensen, Á. Domínguez, Wendt – Traoré, Dahoud (69. Nordtveit), Xhaka, Johnson (69. Herrmann) – Stindl, Raffael (88. T. Hazard).
    Náhradníci: Heimeroth – Brouwers, Nordtveit, Herrmann, Drmić, T. Hazard, Hahn.

    VfL Wolfsburg: Benaglio – S. Jung, Naldo, Klose, Ricardo Rodríguez – D. Caligiuri, Guilavogui, Arnold (80. Bendtner), Schäfer (68. Dost) – M. Kruse, Schürrle.
    Náhradníci: Casteels – Bendtner, Draxler, Dost, Träsch, Dante, Gustavo.

    Rozhodčí: Zwayer – Steuer, Achmüller (vš. Německo)
    thejrc.org