Sevilla – Barcelona 2:1 (kon.) | Granada – La Coruňa 1:1 (kon.) | Espanyol – Gijón 1:2 (kon.)
Las Palmas – Eibar 0:2 (kon.) | Malaga – Real Sociedad 3:1 (kon.)
konec
UD Las Palmas
0:2 (0:1)
SD Eibar
Sobota 03.10.2015, 22:00 • Estadio de Gran Canaria, Las Palmas de Gran Canaria • Španělská LaLiga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! UD Las Palmas nezvládlo dnešní domácí utkání, a s SD Eibar prohrálo 0:2 !

    První poločas začal ve velkém stylu! Hned v první minutě napálil břevno Adrián González. Na druhé straně nebezpečně pálil domácí Mesa. V sedmé minutě se již však mohl radovat Eibar! Z levé strany poslal ideální centr Junca, který našel ve vápně Saúla Berjóna, ten míč doklepl do sítě! Povedenou akci předvedl ve 32. minutě domácí tým, a do zakončení se dostal Roque Mesa. Velmi dobrý zákrok předvedl Riesgo. V samotném závěru mohl navýšit vedení Eibaru Bastón, avšak se do zakončení ve vápně nedostal!

    V 62. minutě se hostující celek dostal do dvoubrankového vedení! Odražený míč se dostal ve vápně na nohu Borja Bastóna, který mířil přesně k tyči! Domácí tým se pokoušel v závěru alespoň snížit, velkou šanci měl střídající Willian, avšak Riesga nepřekonal!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (23:55:30)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    V samotném závěru měl ještě velkou šanci střídající Keko, který postupoval do vápna, nicméně jeho postup zastavil povedeným obranným zákrokem stoper Artiles!
     
    90+2
    Ve středu hřiště se dostal k míči hostující Eddy Pascual, který nepřemýšlel, a odkopl míč na soupeřovu polovinu. O vítězi je již rozhodnuto, a čeká se pouze na závěrečný hvizd!
     
    90+1
    Aktivní Las Palmas se pokoušelo alespoň snížit! Z levé strany poslal do vápna centr střídající El Zhar, který našel Jonathana Vieru. Jeho hlavička však i v tomto případě skončila mimo!
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby! Las Palmas tak již příliš času nemá!
     
    89
    Na pravé straně se tentokrát dokázal uvolnit El Zhar, který svým centrem našel před brankou Jonathana Vieru. Jeho hlavička nakonec skončila mimo!
     
    88
    Střídající El Zhar dostal z levé straně míč do středu na Valeróna, který se pokoušel přenést hru na pravou stranu, kam si nabíhal David Simón. Těsně před ním však míč odhlavičkoval stoper Pantić!
     
    87
    Aktivní Willian José je v posledních minutách jednoznačně nejaktivnějším hráčem na trávníku. Tentokrát to brazilský záložník zkusil z velké dálky. Jeho střela však mířila vysoko nad!
     
    86
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Takaši Inuj, přichází Keko.
     
    85
    Hned poté Las Palmas dosáhlo snižující branky, ta však není uznána pro ofsajd! Krásnou přihrávku za obranu na Valeróna vymyslel Willian José. Prvně jmenovaný se však dle opakovaných záběrů skutečně nacházel v ofsajdu!
    84. Velká šance Williana Josého
     
    84
    Do velké šance se dostal domácí celek! Do vápna Eibaru "zavezl" míč Walaso Mubarak, který našel ve vápně Williana Josého, jehož střelu však lapil brankář Riesgo!
     
    83
    Střídající Sergi Enrich si to namířil do vápna po levé straně, a pokoušel si vymodlit pokutový kop. Hlavní rozhodčí však stál od jeho souboje s Davidem Garcíou hodně blízko ..
     
    82
    Las Palmas si vybojovalo další standardní situace po nedovoleném zákroku Eddyho Pascuala. Las Palmas však standardní situaci rozehrálo na krátko, a následně při kombinaci míč ztratilo.
     
    81
    Střídající El Zhar hru domácího týmu jednoznačně oživil. Tentokrát se pokoušel najít nadýchaným lobem ve vápně Jonathana Vieru. Španělský útočník se však k míči nedostal!
     
    79
    Na hranici vápna Eibaru se pokoušela kombinovat dvojice Araujo – Jonathan Viera. Do kombinace se však vložil jeden z bránících hráčů, a míč získal!
     
    78
    Hodně tvrdým zákrokem se teď prezentoval domácí Wakaso Mubarak, který nalétl do souboje s Eddym Pasucalem, kterého trefil loktem do krku. Domácí hráč žlutou kartu nedostal, a Pascual by měl být v pořádku!
     
    76
    Ukázalo se, že střela Arauja byla tečovaná, tudíž Las Palmas zahrávalo další rohový kop. Tentokrát se však El Zharovi rohový kop vůbec nepovedl, a hostující obrana v klidu centr odvrátila.

    Jan Havlovic

    Branky: 7. Berjón (Juncà), 62. Bastón

    Karty:   46. Wakaso (LPA), 69. Mesa (LPA) – 36. Adrián González (EIB), 51. Escalante (EIB)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 11:3. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 5:16.
    UD Las Palmas: Varas – Simón, David García, Artiles, Bigas, D. Castellano (58. El Zhar) – Culio (67. Valerón), Mesa (70. José), Wakaso – Araujo, Viera.
    Náhradníci: Lizoain – V. Gómez, Alemán, José, Valerón, Garrido, El Zhar.

    SD Eibar: Riesgo – Capa, dos Santos, Pantić, Juncà – Dani García, Escalante – Berjón, Adrián González (69. E. Pascual), Inuj (86. Keko) – Bastón (63. Enrich).
    Náhradníci: Irureta – Verdi, Ramis, E. Pascual, Enrich, Hajrović, Keko.

    Rozhodčí: Antonio Mateu – Pau Cebrián, Ignacio Rubio (vš. Španělsko)

    Diváci: 18 577
    bahis siteleri