Novokuzněck – Chabarovsk 2:3 (1:2 po s.n.) | Omsk – Spartak Moskva 2:3 (po pr.) | Barys – Petrohrad 4:2 (kon.)
Novosibirsk – Vladivostok 2:0 (kon.) | N.Novgorod – Ufa 2:3 (po pr.) | CSKA Moskva – Dynamo Moskva 3:2 (kon.)
Čerepovec – Viťaz 2:3 (kon.) | Minsk – Magnitogorsk 6:4 (kon.) | HC Slovan – Toljatti 2:5 (kon.)
Záhřeb – Kazaň 3:4 (kon.)
konec
CSKA Moskva
3:2 (2:0, 1:2, 0:0)
Dynamo Moskva
Středa 28.10.2015, 17:30 • CSKA Universal Sports Hall • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec! CSKA Moskva zvládlo derby proti Dinamu Moskva, a dokázalo zvítězit těsně 3:2!

    První třetina moskevského derby nabídla velmi dobrou podívanou! CSKA vlétlo do utkání velmi aktivně, nicméně se prosadit nedokázal. Až v 11. minutě najel do pásma Sergej Andronov, který Lazušina překvapil přesně mířenou střelou! Na velmi dobrou pasáž hry domácího celku navázal Igor Ožiganov, který přesnou střelou dokázal Lazušina překonat podruhé! Dinamo mělo velkou šanci při oslabení, nicméně Volkov si na Sorokina nepřišel.

    I ve druhé třetině jsme se rozhodně nenudili! Hostující Dinamo skvěle vstoupilo do druhého dějství, a velmi rychle snížilo na rozdíl jediné branky zásluhou Ansela Galimova! Hned o dvě minuty později se dokázal prosadit Denis Kokarev, a bylo vyrovnáno! CSKA se však následně dokázalo oklepat, a dostalo se znovu do vedení! Po krásné akci se prosadil podruhé v dnešním zápase Sergej Andronov!

    Ve třetí třetině si Dinamo zkomplikovalo, když bylo hned třikrát vyloučeno v závěrečné desetiminutovce! V poslední minutě sice mělo velký tlak v útočném pásmu, avšak vyrovnat nedokázalo!

    Do dnešního utkání nezasáhl žádný český ani slovenský hráč!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se na vás budu těšit brzy nashledanou! (19:48:04)
     
    Konec zápasu.
     
    59:42
    Geoff Platt vyhodil kotouč z pásma ven, nicméně z toho je zakázané uvolnění. Navíc ho hodně tvrdě dohrál Alexej Cvetkov, který dostává trest pět minut plus do konce utkání!
     
    59:26
    Denis Kokarev dostal na levou stranu křížnou přihrávku od Těreščenka, nicméně na střelu si netroufl, a hosté pokračují v kombinaci.
     
    59:06
    Hostující celek kombinuje v útočném pásmu, avšak zatím se do zakončení nedokázalo dostat!
     
    58:46
    Dinamo poslalo Lazušina na střídačku, a zkouší to v šesti!
     
    58:23
    CSKA však skvěle napadalo v útočném pásmu, kde šetří cenné vteřiny! Následně však vyhodil kotouč do ochranné sítě Mamin, a bude se vhazovat ve středním pásmu!
     
    57:53
    Dinamo je v plném počtu, nicméně má již jen necelé dvě minuty na vyrovnání! Lze očekávat, že hosté zkusí v závěru odvolat Lazušina!
     
    57:26
    Nikita Zajcev to opět zkoušel od modré čáry. Tentokrát jeho tvrdá střela mířila na branku, nicméně Lazušin dokázal jeho pokus vyrazit betonem!
     
    57:11
    O další střelu se postaral domácí Bogdan Kiselevič, jehož střelu se pokoušel tečovat Dmitrij Kugryšev, neúspěšně, a Lazušin dokázal zasáhnout!
     
    56:51
    Od modré nahazoval kotouč před branku obránce Igor Ožiganov. Ruský obránce však poslal kotouč nad branku!
     
    56:09
    Od modré vystřelil Nikita Zajcev, jehož ránu vyrazil Lazušin do vzduchu. K dorážce se dostal Geoff Platt, kterému však zakončení zmařil na poslední chvíli Hietanen!
     
    55:45
    Moskvevské Dinamo však závěr zápasu nezvládá! Tentokrát hostující celek hrál v šesti, a je z toho další vyloučení! Trest si odsedí na trestné lavici Nikita Filatov.
     
    55:38
    Denis Kokarev se dokázal uvolnit na pravé straně, a vyslal svižnou střelu, která však skončila těsně mimo branku!
     
    55:06
    Dinamo se v plném počtu dokázalo dostat do útočného pásma, a kombinovalo. Dobře napadající CSKA se však dostalo ke kotouči, a ten vyhodilo do středního pásma.
     
    54:19
    Od modré to zkoušel Nikita Zajcev, jehož střelu však dokázal zblokoval Hietanen. Ilja Nikulin je navíc zpět na hřišti, a Dinamo je v plném počtu!
     
    54:02
    Tentokrát Alexander Radulov našel na levé straně volného Dmitrije Kugryševa, který pohotově vystřelil. Jeho ostrou střelu však dokázal zlikvidovat Lazušin!
     
    53:26
    Alexander Radulov se prokličkoval až do mezikruží, odkud vyslal rychlou střelu. Lazušin však dokázal kotouč vyrazit před sebe! Dinamo následně vyhazuje!
     
    52:59
    CSKA se dokázalo usadit v útočném pásmu, a kombinovalo. Následně však o kotouč přišel Maxim Mamin, a Dinamo se osvobozuje!

    Jan Havlovic

    Branky a nahrávky: 11. Andronov (Kiselevič, Denisov), 14. Ožiganov (Ljubimov, Korotkov), 37. Andronov (Platt, Zajcev) – 24. Galimov (Nikulin, Filatov), 26. Kokarev (Korjagin, Osipov)


    CSKA Moskva: Sorokin (Fasth) – Kiselevič, Zajvcev (A), Ožiganov, Denisov (C), Bondarev, Kutuzov, Vorobjov, Kortkov – Radulov (A), Stoljarov, Hjalmarsson – Kugryšev, Platt, Andronov – Pihlström, Junkov, Mamin – Kvartalnov, Ljubimov, Svetlakov
    Dynamo Moskva: Lazušin (Jerjomenko) – Hietanen, Nikulin, Višněvskij, Robinson, Osipov, Korjagin, Barancev, Igummov – Pestuško, Těreščenko, Brjukvin – Karsums, Cvetkov (A), Kokarev – Avcin, Volkov, Babenko (C) – Filatov, Tarasov (A), Galimov

    Rozhodčí: Anisimov, Kaval – Zacharenkov, Sadovnikov
    thejrc.org