Chomutov – Třinec 6:3 (kon.) | HC Litvínov – Vítkovice 3:6 (kon.) | HC Plzeň – Kometa Brno 4:6 (kon.)
Pardubice – Mountfield HK 2:5 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
6:3 (3:1, 3:1, 0:1)
HC Oceláři Třinec
Úterý 22.12.2015, 13:00 • SD ARÉNA • DHL Extraliga juniorů • 30. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Utkání třicátého kola DHL Extraligy rozehrají hokejisté Chomutova a Třince. Piráti v pondělí deklasovali Vítkovice v poměru 7:2. Třinec odehrál utkání na půdě Litvínova, kde prohrál o jedinou branku, 4:5. Střetnutí startuje ve 13:00 a online reportáží vás bude doprovázet David Panuška.
     
    Piráti Chomutov jsou aktuálně na čtvrté pozici ligové tabulky. Hokejisté ze severu Čech nasbírali již padesát bodů. Naposledy se jim povedlo porazit na domácím ledě Vítkovice v poměru 7:2, a to i bez hráčů, kteří jsou na juniorském šampionátu, či v partnerské Kadani. Chomutovští junioři se v případě jakékoli výhry dostanou před třetí Plzeň.
     
    HC Oceláři Třinec zažívají povedenou sezónu a aktuálně okupují druhé místo juniorské Extraligy. Naposledy se hokejisté ze Slezka utkali na ledě Litvínova, kde nestačili na své vrstevníky. Třinečtí hokejisté ztrácí na první Spartu již sedm bodů, a proto budou chtít v Chomutově zvítězit.
     
    Poslední zápasy obou celků

    Piráti Chomutov 7:2 HC Vítkovice Steel
    4. Wágner (Palička, Részegh), 25. Rindoš (Černý, Cestr), 36. Rindoš (TS), 40. Blaha (Palička), 44. Kulich (Navrátil), 52. Kellerstein (Strunz, Polák), 59. Wágner (Palička) – 13. Malina (Danielčak), 51. Danielčak (Malina, Ďurkáč)

    HC Litvínov 5:4 HC Oceláři Třinec
    2. Vostárek (Drašar), 4. Drašar (Schmidmayer), 7. Drašar (Vostárek, Helt), 44. Stříbrný (Šimeček), 58. Havelka (Stříbrný, Šimeček) – 16. Roman (Pisarik, Kovařčík), 34. Kovařčík, 37. Stránský (Janiczek, Kovařčík), 55. Stránský (Lacka, Murín)
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Danylec (Lukeš) – Páleník, Blaha, Hierman, Cestr, Hlaváček, Lidák – Wágner, Navrátil, Palička. Részegh, Tůma, Macháček, Adámek, Kellerstein, Rindoš, Kulich, Strunz, Polák

    HC Oceláři Třinec: Loubal (Fendrich) – Pisarik, Janiczek, Zahradníček, Bartko, Roman, Stránský, Heider, Adámek – Lacka, Stuchlík, Kaukič, Petrák, Cienciala, Flok, Kovarčík, Kalus, Murín, Pala

    Rozhodčí: Sýkora – Jelínek, Peseš.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    Buly vyhráli domácí, kteří hned posílali puk na levou stranu, ale tam puk jeden z domácích nedokázal zachytit.
     
    00:28
    Jakub Navrátil dostával střílenou přihrávku před branku, odkud se mu ale nepovedlo svou akci zakončit gólově.
     
    00:43
    První přesilovka pro domácí. Kryštof Stuchlík odpyká dvouminutový trest za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    01:30
    Chomutovští se zatím nemohou dostat do útočného pásma, ale nyní jsou u puku a pokoušejí se o to znova.
     
    01:52
    František Wágner posílal přihrávku skrz brankoviště na Martina Strunze, který byl před odkrytou brankou, ale puk se mu nepovedlo do branky poslat, protože jej minul.
     
    02:48
    Piráti právě vstřelili branku!
    Hned po skončení početní výhody se domácí hokejisté brankově prosazují. Od modré čáry vystřelil Marcel Hlaváček a brankář jeho pokus vyrazil jen před TOMA POLÁKA, který jen přehodil beton brankáře a otevřel stav utkání. Asistence: Marcel Hlaváček, Jakub Navrátil.
     
    03:53
    Po další krásné kombinaci domácích se do střelecké pozice dostával jeden z hráčů, který byl ale Janem Zahradníčkem faulován a následuje tak druhá přesilovka.
     
    04:05
    Václav Cestr nahazoval puk od modré čáry před branku, kde ještě jeden z hráčů puk tečoval, ale ten i přesto skončil jen mimo branku brankáře Fendricha.
     
    04:58
    Piráti právě vstřelili branku!
    Piráti vedou již o dvě branky. K puku se na pravé straně dostal František Wágner, který jej poslal na branku. Projektil ještě před brankou pohotově tečoval MARTIN STRUNZ a puk se štěstím propadl za záda brankáře. Asistence: František Wágner, Lukáš Blaha.
     
    05:27
    Oceláři se poprvé aktivně podívali před branku Štěpána Lukeše, ale tam se jim nepovedlo nic konstruktivního vymyslet.
     
    07:00
    Piráti si svou aktivitou vybojovali již třetí početní výhodu. Lukáš Kaukič fauloval jednoho z domácích, a tak uvidíme další přesilovku.
     
    07:40
    K první tvrdé střele se odhodlal obránce Lukáš Blaha, kterému se ale brankáře Fendricha nepovedlo překonat. Tlak domácích ale pokračuje.
     
    08:27
    Lukáš Blaha vyslal další střelu, ale ani tato neskončila třetí brankou v hostující brance. Piráti hrají opravdu skvěle a Třinec se zuby nehty brání.
     
    08:59
    Puk se dostal před branku na Jaroslava Kulicha, který z otočky zkoušel ohrozit třineckou branku, ale místo toho zamířil jen těsně vedle. Třinec je kompletní.
     
    10:00
    Další rychlý útok. Tom Polák přebral puk a pokoušel se situaci ještě vylepšovat, ale puku se zmocnil jeden z obránců, jenž puk vyhodil.
     
    10:52
    Další průnik Toma Poláka, který ale zůstal brankově nevyužit. Stejný hráč se o pár sekund prodral před branku, ale tam se mu bekhendem nepovedlo překonat Fendricha.
     
    11:27
    Brankář Fendrich stále drží naděje Třince na dobrý výsledek. Vytěsnil nejdříve střelu Páleníka od modré čáry a následně si poradil i s pokusem Paličky z druhé strany.
     
    11:56
    Veliká šance hostí! Jan Zahradníček vypálil od modré čáry a Adam Flok jeho pokus dorážel, který ale trefil jen levou tyčku domácí branky!
     
    12:54
    Třinec poprvé v utkání kontroluje puk a hru se snaží lehce uklidnit. Nyní je vidět jejich kombinace za vlastní brankou, odkud budou chtít zahrozit.
     
    13:37
    Do rychlého útoku se dostal Adam Kellerstein, který unikal po pravé straně, ale jeho následný pokus z pravé strany byl zakončen zákrokem Fendricha.
     
    14:00
    Petr Heider zkoušel štěstí po střele přes obránce, ale kontaktní branku se mu zatím vsítit nepovedlo. Pokračuje se v rychlém tempu.
     
    14:38
    Tamás Részegh hledal přihrávkou zpoza branky volné spoluhráče, ale to se mu nakonec nepovedlo a do úniku se hnali hosté. Přihrávku před branku ovšem zablokoval obětavě Cestr.
     
    15:49
    Po přihrávce z levé strany se ke střele dostal Jaroslav Kulich, ale tomu se nepovedlo střelou k levé tyčce překonat hostujícího brankáře. Následně se pískalo postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    16:26
    Po přihrávce zpoza branky se k puku dostal Michal Kovarčík, ale tomu se nepovedlo svojí akci zakončit povedenou střelou do branky.
     
    16:49
    Piráti právě vstřelili branku!
    Protiútok dvou na jednoho vyřešil František Wágner přihrávkou na nejproduktivnějšího Piráta PETRA MACHÁČEK. Ten si brankáře objel a střelou do odkyté branky přidal třetí branku svého celku. Asistence: František Wágner, Václav Cestr.
     
    17:14
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinec snižuje stav utkání krásnou brankou. DAVID CIENCIALA zakončoval individuální akci bekhendovou střelou poté, co objel branku, projel pásmem a zkušeně zavěsil. Asistence: Kryštof Stuchlík, Michal Roman.
     
    17:57
    Třinec si ještě v závěru třetiny zahraje přesilovou hru. Za brankou Fendricha zahrával vysokou holí rumunský útočník Tamás Részegh. První výhoda pro hosty.
     
    18:16
    K první střele se dostal od modré čáry Matěj Murín, který zkoušel Lukeše překonat střelou k levé tyčce. Chomutovský brankář byl ovšem připraven a střelou vyrazil.
     
    19:11
    Hosté si situaci dramatizují vyhozením na zakázané uvolnění. Bude se tedy vhazovat po pravici třineckého brankáře v momentě, kdy se hraje poslední minuta třetiny.
     
    19:36
    Třinec se prodral dopředu a vše bylo zakončováno střelou Alexe Pisarika od modré čáry. Nahazovaný puk byl ovšem zablokován bránícími hráči Chomutova.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina končí vedení chomutovských hokejistů o dvě branky. Ve třetí minutě otevřel skóre Tom Polák, kterého o dvě minuty později napodobil také Martin Strunz. Domácí přidali třetí branku poté, co se po pohledné akce prosadil Petr Macháček. Následně ale hosté snížili po krásné akci Davida Ciencialy, a tak je stav po první třetině 3:1.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Krásný ťukec domácích hokejistů nakonec nebyl zakončen vstřelenou brankou. Na poslední chvíli zakročil jeden z bránících hráčů.
     
    20:49
    Jan Bartko dostal puk do dobré střelecké pozice a vypálil na branku. Štěpán Lukeš proti jeho střele předvedl skvělý zákrok.
     
    21:30
    Nahození na třineckou branku už mířila na zakázané uvolnění, ale nakonec trefilo jen levou tyčku Fendrichovo branky. Hraje se tedy dál.
     
    22:21
    Třineckým se následný útok nepovedl, a tak jem nahodili puk za chomutovskou branku a míří na střídačku.
     
    22:35
    Petr Hieder míří na trestnou lavici. V útočném snažení nedovoleně bránil chomutovské hráče.
     
    22:45
    Do útoku se prodral Jakub Lacka, který nakonec obránce Cestra fauloval vysokou holí a domácí budou hrát téměř dvouminutovou přesilovku pěti proti třem.
     
    23:03
    Přihrávku z pravé strany před branku, kterou posílal Petr Macháček, byla ztečována do ochranné sítě za brankou.
     
    23:26
    František Wágner dosta puk před branku, odkud zkoušel trefit pravý růžek, ale místo toho jej jen těsně minul. Domácí stále v útočném snažení.
     
    23:45
    Síly na ledě se zredukují. František Wágner sevřel puk rukou a vidí za to dvouminutový trest. Hraje čtyři na tři.
     
    24:37
    Jakub Hierman zkoušel vypálit po přejezdu do útočného pásma, ale z této pozice trefil jen připraveného obránce.
     
    24:57
    Třinec právě vstřelil branku!
    A Třinec svou výhdou využívá! Marián Adámek poslal nahazovaný puk před branku, který ještě před Lukešem dokázal tečovat JAKUB LACKA, a tak je zase o co hrát! Asistence: Marián Adámek.
     
    25:36
    Třinec je i nadále aktivní. Dneska nás ještě čeká zajímavá podívaná. Třinec dokázal utkání zdramatizovat.
     
    25:56
    Ludvík Petrák ale svůj celek v tom nejlepším oslabuje. Dostává dvouminutový trest za zbytečné podražení.
     
    26:21
    Ale zahrozili hosté! Michal Kovarčík poslal puk na levou stranu volnému Davidu Ciencialovi, kterému se ale nepovedlo z výborné pozice vstřeli branku!
     
    27:06
    Tvrdou střelu od modré čáry vyslal střelecky aktivní Lukáš Blaha, ale ten branku přestřelil. Puk se následně odrazil před branku.
     
    28:05
    A hosté již hrají v plném počtu. Třinec svoje další oslabení bravůrně zvládl a nyní střádá zbraně na vyrovnání nynějšího stavu.
     
    28:27
    Tomáš Adámek dostával puk do útoku. Místo ale průchodu směrem k brance nedokázal puk dostat skrz bránícího hráče, a tak bylo po akci.
     
    28:58
    Lukáš Kaukič nejdříve střílel po přejezdu do útoku na branku Lukeše, ale tu jen přestřelil. Následně se nepovedlo zakončit ani Macháčkovi.
     
    29:23
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutov ale svému soupeři opět odskakuje. Jan Páleník dostal přihrávku od Petra Macháčka a poslal nahozený puk na branku. Těsně před brankou jej tečoval JAKUB NAVRÁTIL, který dává čtvrtou branku domácích. Asistence: Jan Páleník, Petr Macháček.
     
    29:33
    Marcel Hlaváček nyní ale svůj celek oslabuje. Za sekání je tento obránce potrestán.
     
    29:56
    Marian Adámek vypálil hodně tvrdou střelu směrem na brankáře Lukeše, který jeho střelu dezorientovaně vyrazil jen před sebe.
     
    30:48
    Dalším pokusem se prezentoval Marian Adámek, jehož nahazovaný pokus pohotově zachytil chomutovský brankář.
     
    31:01
    A další střela od modré čáry. Alex Pisarik poslal další nebezpečnou střelu, která sice mířila těsně vedle branky, ale i tak jí Lukeš ukryl v lapačce.
     
    31:27
    Chomutovští nyní vyhazují a tato přesilovka neskončí snižování brankou pro hosty. Hlaváček je připraven na výjezd z trestné lavice.
     
    32:35
    Matěj Murín dostal přihrávku na pravou stranu, odkud se zkoušel trefit k levé tyčce, ale povedlo se mu trefit jen lapačku připraveného brankáře.
     
    33:18
    Rychlý útok hostů, kteří se hnali tři na jednoho obránce, zakončoval individuálně Michal Roman, který ale jen nechal vyniknout brankáře.
     
    33:36
    Uvidíme přesilovku pro hosty. Adam Kellerstein zahákoval jednoho z hostů a odsedí si dvouminutový trest.
     
    34:05
    Hostům se ale zatím nedaří usadit se v útoku. Nyní mají puk na svých hokejkách, ale za svou vlastní brankou.
     
    34:39
    David Cienciala si najel do levého kruhu a střelou tahem zkoušel zakončit svou akci pokusem pod víko. Místo toho ale branku jen přestřelil. Každopádně jde hodně vidět tento šikovný útočník.
     
    35:25
    František Wágner se prodíral skrz útočné pásmo, ale nakonec na puk nedosáhl a puku se zmocnili hostující obránci.
     
    35:50
    Piráti právě vstřelili branku!
    A Piráti odskakují na tři branky. Petr Macháček posunul puk na ADAMA KELLERSTEINA, který si najel do dobré pozice a bekhendem se mu povedlo dát pohodlnou branku. Asistence: Petr Macháček, Václav Cestr.
     
    36:26
    Adam Flok se dostal po levé straně do útoku, kde udělal kličku a zkoušel zakončit. V této pozici uklouzl a v leže zakončoval jen slabou ranou.
     
    37:41
    Piráti právě vstřelili branku!
    Další branka v hostující brance. Nejdříve TÁMAS RÉSZEGH obral o puk jednoho z hráčů, ale nadvakrát neuspěl. Následně ale poslal puk na branku Marcel Hlaváček, který vyrazil brankář jen před rumunského útočníka, který se dokázal prosadit! Asistence: Marcel Hlaváček.
     
    37:58
    Snaha třineckých útočníků o další branky je sympatická, ale Štěpán Lukeš tyto pokusy kryje. Chomutov je na koni.
     
    38:36
    František Wágner se prodral po levé straně a takovou spíše nahazovanou střelou brankáře moc neohrozil. Vybojoval ovšem útočné pásmo.
     
    39:06
    Do úniku se dostal hostující útočník Adam Flok, který byl ve své snaze sice faulován, ale i tak se mu povedlo zakončit. Jeho pokus ovšem brankář pohodlně chytil.
     
    39:06
    Za zákrok na pronikajícího Floka je potrestán Lukáš Blaha, který inkasuje dvouminutová trest za hrubost.
     
    39:20
    Do útoku se ovšem dostali domácí, kteří vybojovali útočné pásmo poté, co donutili brankáře Fendricha k zákroku.
     
    39:48
    Je tu další vyloučení, nutno dodat, že hodně zbytečné. František Wágner sekl jednoho z obránců a dostává dvě minuty.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina končí stejně, jako ta první. Třinec snížil na rozdíl jediné branky, ale poté inkasoval další tři branky, které nejspíše rozhodli o tom, že tři body zůstanou v Chomutově. Nicméně nás čeká třetí třetina a stát se může cokoliv.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:26
    Piráti se v oslabení pohotově brání a nyní dokonce puk vyhazují mimo obranné pásmo.
     
    40:49
    David Cienciala dostal skvělou přihrávku na levý kruh a ihned se odhodlal ke střele, která byla zakončena zákrokem brankáře.
     
    41:30
    Po střele z pravé strany trefil betony brankáře jeden z hostů. Piráti posílají puk mimo a toto oslabení už přežijí.
     
    42:29
    Hosté z Třince stále aktivní. Po pravé straně to zkoušel jeden z jejich hráčů, ale ten trefil jen beton brankáře.
     
    42:52
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinec se nakonec prosazuje. Alex Pisarik z bezprostřední blízkosti neprostřelil brankáře Lukeše, ale od jeho těla se puk odrazil k MICHALU KOVAŘČÍKOVI, který dal třetí branku Třince. Asistence: Alex Pisarik, David Cienciala.
     
    43:52
    Přichází ale vyloučení na straně Třince. Ludvík Petrák dostává dvouminutový trest za hákování.
     
    44:20
    Václav Cestr nahazoval puk před branku, ale nikdo z hráčů v bílém nedokázal puk zasáhnout a poslat jej do branky.
     
    44:48
    V oslabení se do chomutovské třetiny prodral Jan Zahradníček, jehož střela šlo do pravé šibenice, ale nakonec jí jen minula.
     
    45:21
    Lukáš Blaha poslal přízemní skrytou střelu, kterou brankář nemohl vidět. Nakonec ale puk skončil jen vedle jeho pravé tyčky.
     
    45:59
    Domácím se nepovedlo následně dostat se do nějaké zajímavé šance, a tak jsou hosté v plném počtu. Čtrnáct minut mají na to, aby dokázali s utkáním něco udělat.
     
    47:00
    Martin Tůma ujel po pravé straně a propagační střelou zkoušel vybojovat pásmo. Brankář ale puk poslal za branku, kde se ho chomutovský hráč ujal a branku objel. Loubal byl ovšem pozorný.
     
    47:36
    Hosté se ale nemohou dostat do šance a nyní puk jen vyhodili na zakázané uvolnění. Vhazování před hostujícím brankářem.
     
    47:55
    A nyní mohlo být ještě více sníženo! Martin Pala dával puk před branku na najíždějícího Michala Romana, který střílel do odkryté branky. V ten moment ale vytasil lapačku Štěpán Lukeš a tuto šanci krásně chytil!
     
    48:44
    Puk před branku dostával jeden z třineckých, který jej ovšem hodně špatně tečoval a ten skončil jen v ochranné síti za brankou.
     
    49:23
    Adam Flok dostal přesnou přihrávku před branku, odkud mohl klidně vsítit další branku Třince. Místo toho ale branku jen přestřelil.
     
    49:41
    Jakub Hierman je dalším vyloučeným hráčem utkání. Dostává dvouminutový trest za hrubost.
     
    50:22
    David Cienciala odmítl skórovat! Puk totiž dostal k pravé tyčce, kde byl osamocený a mohl si vybrat, kam puk pošle. Místo toho ovšem trefil jen konstrukci branky!
     
    51:06
    Michal Roman mohl skórovat poté, co puk ležel na brankové čáře. Místo branky se ovšem k puku dostal Adam Kellerstein, který jej dokázal odehrát.
     
    51:50
    Domácí hokejisté přežili další oslabení a kráčí za vítězstvím. Třinec prováhal dobré příležitosti a bude toho nejspíše litovat.
     
    53:05
    Z ostrého úhlu zkoušel pozornost domácího brankáře Heider, kterému se povedlo trefit jen betony připraveného brankáře.
     
    53:19
    David Cienciala byl ve výborné pozici a nadvakrát mohl skórovat. Místo toho ovšem nechal vyniknout několikrát brankáře Lukeše, který je mužem posledních minut!
     
    54:41
    Piráti se v posledních minutách skvěle brání. Třinec to zkouší aktivně, ale branky se jim nedaří střílet.
     
    55:30
    Jaroslav Kulich to po aktivitě svého celku v útočném pásmu zkoušel z pravého kruhu. Místo branky ovšem trefil jen brusle bránícího hráče.
     
    56:44
    Utkání se spíše dohrává. Piráti puk jen nahazují za branku a znemožňují hostům udělat cokoliv.
     
    57:31
    Adam Flok dával zpoza branky na volného Michala Kovařčíka, ale tomu se nepovedlo z dobré pozice trefit branku!
     
    58:18
    Jeden z domácích zahrál vysokou holí. Vhazovat se bzde po levici brankáře Lukeše, který bude dneska domácím hrdinou.
     
    58:52
    V závěru to po pravé straně zkoušel aktivní David Cienciala, ale tomu se nepovedlo prostřelit brankáře Lukeše podruhé v utkání.
     
    Konec zápasu.
     
    A je tu konec střetnutí. Piráti díky skvělým prvním čtyřiceti minutám dokázali porazit Třinec 6:3 a radují se zisku dalších tří bodů. Následuje vánoční přestávka, a tak se juniorská soutěž rozeběhne až příští rok.

    Děkuji za pozornost a přeji krásný zbytek dne. Nashledanou. (15:10:58)

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 3. Polák (Hlaváček, Navrátil), 5. Strunz (Wágner, Blaha), 17. Macháček (Wágner, Cestr), 30. Navrátil (Páleník, Macháček), 36. Kellerstein (Macháček, Cestr), 38. Részegh (Hlaváček) – 18. Cienciala (Stuchlík, Roman), 25. Lacka (Adámek), 43. Kovařčík (Pisarik, Cienciala)


    Piráti Chomutov: Lukeš (Danylec) – Páleník, Blaha, Hierman, Cestr, Hlaváček, Lidák – Wágner, Navrátil, Palička, Részegh, Tůma, Macháček, Adámek, Kellerstein, Rindoš, Kulich, Strunz, Polák
    HC Oceláři Třinec: Fendrich (od 5.Loubal) – Pisarik, Janiczek, Zahradníček, Bartko, Roman, Stránský, Heider, Adámek – Lacka, Stuchlík, Kaukič, Petrák, Cienciala, Flok, Kovarčík, Kalus, Murín, Pala

    Rozhodčí: Sýkora – Jelínek, Peseš
    bahis siteleri