Trnava – Senica 3:4 (kon.) | Spišská N. Ves – Pov. Bystrica 7:4 (kon.) | Humenné – Bardejov 3:8 (kon.)
Prešov – Lipt. Mikuláš 7:5 (kon.) | Nové Zámky – Michalovce 5:4 (po pr.) | Detva – Topoľčany 2:1 (kon.)
konec
HC Prešov
7:5 (2:0, 1:3, 4:2)
HK 32 Liptovský Mikuláš
sk Úterý 22.12.2015, 18:001. liga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované. Prešov v šlágri kola zdolal Liptovský Mikuláš v gólovej prestrelke 7:5 a pripísal si do tabuľky tri body, vďaka ktorým automaticky v tabuľke o jeden bod preskočil svojho súpera. Dnešnému duelu nechýbalo nič. Prešov viedol o tri góly, Liptáci dokázali behom piatich minút vyrovnať na 3:3 a dokonca v úvode záverečného dejstva viedli aj 3:4. Domáci hokejisti napokon zvládli záver zápasu lepšie a za ich oduševnený výkon ich domáci priaznivci z ľadu vyprevadili obrovským potleskom. (20:26:34)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Osobný trest 2+10 minút dostal obranca hostí Tomáš Nádašdi za nešportové správanie, keď sa snažil úmyselne posunúť bránu a po inkasovanom góle si frustráciu z prehry vybil práve na prázdnej bráne.
     
    59:50
    Tím HC Prešov Penguins dal gól!
    Prešov ale predsa strieľa gól do prázdnej brány! Chalupa síce nastrelil len žŕdku, no jeho spoluhráč Oliver Jokeľ usmernil pohodlne puk do brány a spečatil dnešný trojbodový zisk Prešova.
     
    59:28
    Prešov sa teraz snažil o rýchly brejk, no defenzíva hostí túto situáciu zvládla a Liptovský Mikuláš sa usadil v útočnom pásme.
     
    59:09
    Liptáci naďalej obliehajú prešovskú bránu, no nedokážu si vypracovať žiadnu streleckú príležitosť.
     
    58:54
    Strela Krčulu od modrej skončila na vyrážačke Martona, ktorý vyrazil puk do rohu klziska.
     
    58:37
    Šechný ale získal buly, Prešovčania sa ale unáhlili a netakticky poslali puk cez všetky čiary.
     
    58:30
    Oddychový čas sa skončil. Bude sa pokračovať v hre. Puk sa bude vhadzovať v obrannom pásme Prešova. Liptovský Mikuláš má posledných 90 sekúnd na vyrovnanie. Hostia budú hrať so šiestimi hráčmi a bez brankára Pravdu.
     
    58:30
    Hosťujúci celok si berie oddychový čas. Všetko nasvedčuje tomu, že v posledných 90 sekundách sa hostia odhodlajú k hre bez brankára.
     
    57:57
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Cesta Prešova za trojbodovým ziskom ale nebude v závere taká ľahká. Liptáci dokázali odpovedať na inkasovaný gól. Po sedemnástich sekundách strieľajú zásluhou Maroša Piatku kontaktný gól a 123 sekúnd pred koncom zápasu prehrávajú už len o jeden gól.
     
    57:40
    Tím HC Prešov Penguins dal gól!
    A domáci hokejisti sa predsa dočkali. Juraj Prokop sa zmocnil puku na vrchole medzikružia a krásnou strelou zápästím vymietol pavučinu v pravom hornom rohu brány Vladislava Pravdu.
     
    57:26
    Liptáci teraz prepadli na modrej čiare. Halás sa dostal s Kihoonom do prečíslenia dvoch na jedného. Prešovský útočník prihral Kihoonovi, ten mu v rýchlosti vrátil prihrávku, no jeho asistencia nebola najideálnejšia a Halás ju nedokázal usmerniť do brány.
     
    56:32
    Vzápätí sa k puku dostal Kihoon, no jeho pokus z medzikružia taktiež nebol úspešný. Brankár Vladislav Pravda drží Liptovský Mikuláš v hre o body.
     
    56:27
    Chalupa sa teraz prezentoval peknou individuálnou akciou, obhodil si brániaceho hráča a puk poslal na nabiehajúceho Šechného. Skúsený center prvej útočnej formácie Prešova mieril do ľavého horného rohu, no jeho pokus skončil na gólmanovi Pravdovi.
     
    55:57
    Strela Kurica od modrej úspešná nebola a skončila mimo prešovskej brány.
     
    55:28
    Nasledovať bude vhadzovanie v obrannom pásme domáceho celku. Šechný dokázal získať buly, no Liptáci na modrej čiare získali puk a budú sa snažiť predrať do útočnej tretiny.
     
    55:23
    Marton teraz upokojil situáciu, prikryl puk lapačkou a prerušil hru.
     
    54:49
    Prešovčania zavreli svojho súpera v obrannom pásme, za čo si vyslúžili mohutný potlesk domácich tribún. Teraz sa však musia domáci sústrediť na obranu. Hostia majú puk a útočia.
     
    54:20
    O krásny moment sa teraz postaral domáci bek Kihoon, ktorý v strede klziska využil nepozornosť Lichanca a krásnym bodyčekom poslal svojho súpera k ľadu.
     
    54:08
    Prešovčania vyhrali buly a obliehajú bránu svojho súpera.
     
    54:03
    Nasledovať bude vhadzovanie po ľavici gólmana Pravdu.
     
    53:28
    Strelu Mezovského teraz výborne zastavil Kivader, ktorý s pukom na hokejke okamžite vyrazil dopredu.
     
    53:00
    Tím HC Prešov Penguins dal gól!
    Prešovčania napokon dokázali zužitkovať svoj tlak pred bránou Liptovského Mikuláša a rovných sedem minút pred koncom duelu sa dostávajú do vedenia! Výbornú prihrávku Kohutiara spoza brány poslal za chrbát Vladislava Pravdu pohotovou strelou zadák Martin Tkáč.
     
    52:47
    Diváci v Prešove už takmer oslavovali strelený gól. Prokop vykúzlil skvelú prihrávku od pravého mantinelu na Halása, no ten nedokázal vložiť hokejku do jeho prihrávky a puk napokon končí v rohu klziska.
     
    52:06
    Dobrou strelou z otočky sa teraz prezentoval Igor Halás, no jeho strele chýbala väčšia presnosť. Po jeho zakončení zadunel len zadný mantinel.
     
    51:56
    O puk sa teraz bojuje za bránou gólmana Pravdu. Hru prerušil až pozorný brankár hostí, ktorý prikryl puk lapačkou a prerušil hru.
     
    51:14
    Uram si výborne pokryl puk, nakorčuľoval si s ním medzi kruhy, no jeho strelecký pokus skončil nad prešovskou bránou.
     
    50:54
    Chalupa sa umne snažil nájsť Jokeľa medzi kruhmi, no jeho prihrávka nebola úspešná a Liptovský Mikuláš postupuje dopredu.
     
    50:22
    Puk je za bránou Liptovského Mikuláša. Hostia striedajú a Nádašdi pomaly vyváža puk z obranného pásma.
     
    49:30
    Tím HC Prešov Penguins dal gól!
    A začína sa odznova! Tkáčova strela bola zblokovaná, no puk sa dostal ku Kihoonvi. Jeho strelu od modrej perfektne tečoval Roman Kohutiar. Pravda na zmenu smeru puku nestihol zareagovať a v poslednej desaťminútovke tak fanúšikovia v Prešove uvidia vypätý boj o tri body!
     
    49:20
    Liptáci ale napokon puk stratili a Prešovčania môžu ísť dopredu.
     
    49:05
    Liptáci teraz nemohli hrať puk v útočnom pásme pre ofsajdové postavenie, umne sa ale nezbavili puku, ale podržali ho a momentálne ho majú vo svojej moci.
     
    48:32
    Chalupa teraz od pravého mantinelu hľadal pred bránou Šechného, no ten nedokázal usmerniť strieľanú prihrávku do brány.
     
    48:14
    Uram sa ocitol v ofsajdovom postavení a nemohol tak prijať prihrávku. Hra sa sťahuje do obranného pásma Liptákov po zakázanom uvoľnení.
     
    47:54
    Prešovčania získali útočné pásmo po strele od ľavého mantinelu, ktorá Pravdovi s určitosťou nenarobila žiadne vrásky. Brankár Liptovského Mikuláša s prehľadom chytil puk a upokojil situáciu.
     
    47:08
    Halás sa teraz snažil preštrikovať cez brániacu dvojicu Krčula – Mezovský. Po kontakte s jedným z hráčov skončil na ľade, no hlavný arbiter stretnutia bol blízko tejto situácie a tento zákrok správne posúdil ako dovolený.
     
    46:52
    Na druhej strane sa dobrým zákrokom prezentoval brankár Vladislav Pravda, ktorý teraz podržal svoj tím a napriek tomu, že úvodná tridsaťminútovka zápasu mu nevyšla podľa jeho predstáv, s pribúdajúcimi minútami je čoraz väčšou oporou svojho tímu.
     
    46:05
    Laco sa dostal s Brezniakom do prečíslenia dvoch na jedného. Prvý menovaný vzal zodpovednosť na seba, no jeho pokus dokázal Marton vyraziť. Brezniak sa našťastie pre Prešovčanov k dorážke nedostal.
     
    45:22
    Na druhej strane Martonove betóny vyprášil hosťujúci hráč, ktorý mohol poslať Liptovský Mikuláš do dvojgólového vedenia, no gólman Prešova sa dokázal presunúť od ľavej žŕdky.
     
    44:40
    Ľubomír Sabol teraz krásne naservíroval puk Halásovi, ktorý mohol strieľať z prvej, no jeho projektil sa gólom neskončil. Prešovský hokejista totiž pri streleckom pokuse zlomil hokejku.
     
    43:56
    Prokopova strela skončila len na brániacom hráčovi Liptovského Mikuláša, ktorý s pukom okamžite vyrazil dopredu.
     
    43:31
    Prešovčania dokázali vyhrať buly, no napriek tomu stratili útočné pásmo. Puk ale po rozohrávke hostí prešiel cez všetky čiary a hra sa po zakázanom uvoľnení opäť sťahuje pred bránu Liptákov.
     
    43:21
    Nitriansky teraz zakladá útok. Prihrávkou našiel na ľavej strane Chalupu, no jeho strelecký pokus úspech neslávil. Puk končí v lapačke istého Pravdu.
     
    43:15
    Akciu domáceho mančaftu prerušil hvizd rozhodcu. Dvaja hráči Prešova sa ocitli v postavení mimo hry. Nasledovať bude vhadzovanie v strednom pásme.
     
    43:05
    Liptovský Mikuláš sa teraz dopustil zakázaného uvoľnenia, hra je rozkúskovaná a chýba jej vyššie tempo.
     
    42:33
    Útok Prešovčanov sa skončil azda skôr než začal, Liptovský Mikuláš s pukom na hokejke smeruje dopredu.
     
    42:21
    Hra je opäť prerušená. Nasledovať bude buly po ľavici gólmana Martona.
     
    42:15
    Prešovčania sa dopustili zakázaného uvoľnenia, hra je prerušená.
     
    41:39
    Akoby ani samotní hráči Prešova nedokázali uveriť parádnemu obratu ich súpera. Prakticky od polovice zápasu hrajú v obrovskom kŕči a ani zďaleka nepripomínajú ten dominantný celok, ktorý po 26 minútach hry viedol 3:0.
     
    41:21
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Dokonalý obrat hostí je dokonaný! Do samostatného úniku sa dostal skúsený Marek Uram, ktorého vysunul Jaroslav Jabrocký. Opora Liptákov bez väčších problémov poslala puk do horných poschodí brány a poslala prvýkrát v zápase svoj tím do vedenia!
     
    41:11
    Halás sa teraz nedokázal predsadiť cez Lichanca a Liptáci sa tak dostali k puku a budú zakladať rýchly protiútok.
     
    40:39
    V útočnej snahe teraz sledujeme Jokeľa, ktorý sa po pravej strane vrútil do útočného pásma, dostal sa aj k strele, no Pravda bez väčších problémov jeho strelecký pokus vykryl.
     
    40:05
    Záverečná tretina sa začala. Puk majú v moci hostia z Liptovského Mikuláša, ktorí v druhej tretine strelili tri góly počas piatich minút a dokázali zmazať trojgólové manko.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá tretina sa skončila. Domáci zverenci ľahkovážne stratili trojgólové vedenie, keď hostia z Liptovského Mikuláša v priebehu piatich minút vyrovnali na 3:3 a v záverečnej tretine tak na hokejových priaznivcov v Prešove čaká vypätý boj o trojbodový zisk.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:59
    V záverečnej sekunde druhého dejstva si Pravda pripísal na konto ďalší úspešný zákrok a do kabín sa tak pôjde za stavu 3:3.
     
    39:44
    Liptovský Mikuláš v záverečných sekundách druhej tretiny zatlačil svojho súpera pred vlastnou bránou, no k strele sa nedostal.
     
    39:18
    Pulščák sa teraz rútil na bránu v situácii jeden na jedného, skúšal sa presadiť s pridaním niekoľkým technických prvkov, no v rýchlosti nedokázal udržať puk na hokejke a bránu Liptovského Mikuláša napokon neohrozil.
     
    39:11
    Nitriansky sa teraz nebezpečne zahrával s ohňom s pukom na hokejke pred vlastnou bránou, no forčeking súpera napokon s problémami ustál.
     
    38:55
    Lichanec teraz ohrozil prešovskú bránu tvrdou strelou od ľavého mantinelu, no Marton mal odkrytý výhľad a bezpečne tak vykryl jeho strelu.
     
    38:37
    Halás teraz zbytočne prekombinoval svoju akciu a zo sľubnej príležitosti Prešova napokon vzišlo.
     
    38:10
    Puk po rýchlom brejku a strele domácich skončil na ochrannej sieti. Nasledovať bude vhadzovanie pred bránou Pravdu.
     
    37:50
    Naopak. Liptákom stačilo niekoľko sekúnd v útočnom pásme na to, aby vyslali puk na Martona. Strela hostí ale žiadané ovocie v podobe streleného gólu nepriniesla.
     
    37:12
    Prešov sa teraz usadil pred bránkoviskom hostí, no nedokázal si vypracovať žiadnu streleckú príležitosť.
     
    36:30
    Pitka to teraz skúšal individuálne z pravej strany, no jeho kľučky neboli v súboji s dvomi bekmi Liptovského Mikuláša úspešné. Hostia sa dostávajú k puku a budú útočiť.
     
    35:27
    Štadiónom sa ozýva pokrik "Prešov! Prešov!" Domáci hokejisti sa ale opäť musia brániť, Liptáci sa snažia o dokonalý obrat, keď ešte v 29. minúte prehrávali 3:0, no v závere druhého dejstva sa snažia o strhnutie vedenia na svoju stranu.
     
    35:05
    Prešovčania hrajú v obrovskom kŕči. Kivader teraz tečoval rozohrávku obrancov, no napriek tomu je z toho zakázané uvoľnenie, keďže puk poslal dopredu zhruba dva metre pred červenou čiarou.
     
    34:47
    Aby toho nebolo málo, Liptovský Mikuláš si vypracoval ďalšiu sľubnú šancu, no tá napokon gólom neskončila. Martonov pravý betón bol proti.
     
    34:16
    Diváci na prešovskom štadióne dávajú jasne najavo, že sa im vývoj zápasu ani zďaleka nepáči.
     
    33:43
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Tentoraz to ale hráčom Liptovského Mikuláša vyšlo a začína sa odznova! Strelecky sa presadila mimoriadne nebezpečná druhá formácia Liptákov. Gól po spolupráci skúsenej dvojice Uram – Jabrocký strieľal Peter Lichanec.
     
    33:29
    Liptovský Mikuláš nevzdáva boj o body a Róbert Marton bol teraz opäť v plnej permanencii. Gólman Prešova si ale teraz na konto pripísal úspešný zákrok a podržal svoj tím. Nasledovať bude vhadzovanie v útočnej tretine hostí.
     
    33:16
    Sabol to teraz chcel vziať do vlastných rúk. V útočnej tretine sa dostal k puku a okamžite ho z plných síl napálil na bránu. Jeho razantná strela gólom síce neskončila, no poriadne vystrašila gólmana Pravdu, ktorý zrejme po delovke prešovského hráča zinkasoval úder pukom do hlavy.
     
    32:35
    Pulščák teraz zviedol tvrdý súboj pri mantineli s Mezovským, no puk sa mu nepodarilo získať a Liptovský Mikuláš tak postupuje dopredu.
     
    32:02
    Prešovčania teraz iba nahodili puk na brankára Pravdu, Liptáci sa dostávajú k puku a zakladajú ďalšiu útočnú akciu.
     
    31:59
    Dva inkasované góly ale domáci celok výrazne prebudili. Prešovčania okamžite zaradili vyšší rýchlostný stupeň a čo najskôr sa snažia odskočiť súperovi na rozdiel dvoch gólov.
     
    31:15
    Dvojgólové vedenie mohol teraz Prešovu prinavrátiť útočník Kohutiar, no jeho strela z medzikružia bez prípravy skončila mimo brány.
     
    30:25
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    A Liptáci sa bleskurýchlo vracajú do zápasu. Po presnom zásahu Bartíka sa tentoraz strelecky presadil Juraj Kuric, ktorý zužitkoval prihrávku Jána Cibuľu a hostia tak za súperom zaostávajú už len o jeden presný zásah.
     
    29:43
    Liptáci sú pri chuti a snažia sa o návrat do zápasu. Svojho súpera zatlačili v obrannom pásme a snažia sa o strelenie kontaktného gólu.
     
    28:13
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Kihoon dlho na trestnej lavici nepobudol. Marton strelu Kurica iba vyrazil a pred bránou sa najlepšie zorientoval hosťujúci útočník Peter Bartík, ktorý bez väčších problémov poslal puk za bezmocného prešovského gólmana.
     
    27:53
    Kihoon si ale pri dostihnutí Urama vypomohol hákovaním a odchádza na trestnú lavicu.
     
    27:41
    Kihoon teraz zbytočne zaváhal na modrej čiare, Uram s pukom na hokejke okolo neho presvišťal a ocitol sa v sľubnej príležitosti. Skúsený útočník ale túto situáciu prekombinoval a Liptáci sa napokon nedostali k vážnejšiemu ohrozeniu domácej brány.
     
    26:58
    Kihoon teraz založil akciu, no Halás zle spracoval puk a takmer oň prišiel. Opäť si vymenil puk so spoluhráčom a druhá rozohrávka prešovského beka skončila zakázaným uvoľnením.
     
    26:34
    Laco to teraz skúšal individuálne. Po ľavej strane si bleskurýchlo nakorčuľoval za prešovskú bránu, odkiaľ sa snažil zasunúť puk do brány, no Marton si s touto situáciou poradil a bezpečne vykryl ľavú žŕdku.
     
    26:01
    A Prešovčania sa teraz snažili o takmer identickú akciu, vďaka ktorej strelili pred necelou minútou gól. Puk sa ale po prihrávke spoza brány k osamotenému hráčovi Prešova nedostal.
     
    25:10
    Tím HC Prešov Penguins dal gól!
    A Prešov vedie rozdielom triedy. O krásny gólový moment sa postaral Ľubomír Sabol, ktorý si prebral prihrávku spoza brány od Töröka, počkal si na pohyb brankára a krásnou strelou zápästím upratal puk za chrbát Pravdu.
     
    24:46
    Juraj Kuric teraz skúšal nájsť pred bránou svojich spoluhráčov, no jeho prihrávka spoza Martona skončila len na jednom z brániacich prešovských hráčov.
     
    24:19
    Nitriansky napriahol od modrej, no do strely mu vložil hokejku Laco a Pravda tak zasahovať nemusel.
     
    23:50
    Kadlubiak teraz prihrával nepresne na svojho spoluhráča z obrany Oravca. Dancsák sa ale k puku nedostal a defenzíva hostí napokon napravila svoju chybu.
     
    23:36
    Hra je prerušená a nasledovať bude vhadzovanie v obrannom pásme domáceho celku.
     
    23:34
    Marton teraz dobrým zákrokom podržal svoj tím. Prešovčania už hrali v plnom počte, no Liptovský Mikuláš si napriek tomu dokázal vypracovať sľubnú streleckú príležitosť.
     
    23:11
    Kohutiar teraz odviedol výbornú prácu pred vlastnou bránou. Najlepšie sa zorientoval pred bránkoviskom a vyhodil puk cez všetky čiary.
     
    22:48
    Hra je prerušená. Brána domáceho celku opustila svoje miesto. Nasledovať bude vhadzovanie po ľavici prešovského gólmana.
     
    21:48
    Juraj Kuric teraz vynikajúco stečoval ľahký puk smerujúci na prešovskú bránu. Gólman Marton bol už prekonaný, no puk skončil len na pravej žŕdke.
     
    21:28
    Za držanie si na "lavicu hanby" sadá Marek Pitka za držanie. Liptovský Mikuláš má tak v úvode druhej tretiny skvelú príležitosť streliť kontaktný gól.
     
    21:23
    Uram bol v rohu klziska faulovaný a Prešovčania budú hrať v oslabení.
     
    21:08
    Na druhej strane sa o strelenie gólu pokúšal Marek Uram, no jeho strieľaná prihrávka smerujúca medzi tri žrde Prešova skončila v moci istého Martona.
     
    20:51
    Igor Halás sa prezentoval peknou individuálnou akciou, od vlastnej brány si nakorčuľoval do útočného pásma, no jeho delovka skončila mimo brány.
     
    20:26
    Pri puku sú hráči Liptovského Mikuláša, ktorí sa snažia založiť prvú útočnú akciu druhého dejstva.
     
    20:07
    Druhá tretana sa začala. Hra je po siedmich sekundách prerušená a aktéri stretnutia si zopakujú buly v strednom pásme.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina dnešného duelu je za nami. Prešovčania boli v úvodných dvadsiatich minútach jednoznačne lepším celkom a zaslúžene vyhrávajú 2:0. Šarišania si vypracovali dokonca viacero sľubných streleckých príležitostí, vďaka ktorým mohli do kabín odchádzať aj s výraznejším gólovým náskokom. Ak budú pokračovať vo výkone z prvého dejstva, víťazstvo v dnešnom dueli by im nemalo ujsť.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:50
    V záverečnej minúte úvodného dejstva sa nič dramatické nestalo. O niekoľko sekúnd zaznie siréna oznamujúca koniec prvej dvadsaťminútovky.
     
    18:49
    Török parádne uvoľnil pred bránou Horváta, no ten nedokázal zoči-voči Pravdovi poslať puk za chrbát brankára Liptovského Mikuláša. Prešov mal obrovskú príležitosť dostať sa do trojgólového vedenia!
     
    18:20
    Marek Uram teraz príliš dlho váhal s rozohrávkou vo vlastnom pásme, no Prešovčania nedokázali potrestať chybu hostí a skóre sa po ich strele z pravého kruhu nemení.
     
    18:03
    Pitka teraz po vlastnej individuálnej akcii od ľavého mantinelu skončil v bránkovisku hostí. Nasledovať bude vhadzovanie po pravici gólmana Pravdu.
     
    17:40
    Hra sa prelína zo strany na stranu, ani jeden z tímov si v závere prvej tretiny nedokáže vypracovať výraznejší tlak.
     
    17:15
    Nitriansky teraz na vlastnej modrej odviedol kus dobrej práce, odzbrojil súpera od puku a okamžite založil rýchly brejk.
     
    16:25
    Maroš Piatka sa teraz ocitol v dobrej streleckej pozícii, no jeho pokus z medzikružia skončil v lapačke pozorného Martona. Túto strelu možno označiť zatiaľ za najväčšiu šancu hostí v dnešnom stretnutí.
     
    16:18
    Ofenzívnu akciu domáceho celku teraz prerušil hvizd rozhodcu, postavenie mimo hry.
     
    15:32
    Liptáci zaviezli puk do útočného pásma, no to bolo z ich strany všetko. Prešov sa opäť dostal k puku a zakladá ďalšiu útočnú akciu.
     
    14:42
    Prešovská prvá formácia teraz poriadne zamotala hlavu hosťujúcemu brankárovi Pravdovi, ktorý bol medzi tromi žrďami úplne dezorientovaný, no s pomocou defenzívy útok domáceho celku spoza brány ustál.
     
    14:22
    Ďalšia dobrý strelecký pokus Tomáša Töröka skončil nad bránou Liptákov, ktorí si po jeho strele príklepom z otočky určite vydýchli.
     
    13:45
    Ondrej Burzala sa zmocnil puku pred vlastnou bránou, založil rýchly protiútok cez Mareka Urama, no skúsený útočník nedokázal zakončiť cez Kihoona, ktorý zblokoval jeho strelu na ochrannú sieť.
     
    13:28
    Viac z hry mali v doterajšom priebehu Prešovčania, ktorí obliehajú bránu Liptákov a snažia sa o strelenie tretieho gólu v zápase. Liptovský Mikuláš sa oslobodzuje spod tlaku opäť len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    13:13
    Aktéri zápasu si po zopakujú vhadzovanie. Hra je v posledných minútach rozkúskovaná a zápasu tak chýba väčšie tempo.
     
    13:03
    Liptáci získali puk na buly, no Marek Uram nepresne prihrával a hostia sa dopúšťajú ďalšieho zakázaného uvoľnenia.
     
    12:58
    Hostia sa dopustili zakázaného uvoľnenia. Hra sa presúva pred bránu Liptovského Mikuláša.
     
    12:22
    Halás sa teraz vrútil s pukom na hokejke po pravej strane do útočného pásma, nakorčuľoval si medzi kruhy a gólmana hostí sa snažil prekvapiť strelou po ľade, ktorá mala gólové parametre, no Vladislav Pravda sa druhýkrát prešovským útočníkom nachytať nenechal.
     
    12:08
    Presilová hra Prešova sa skončila a hostia hrajú s piatimi hráčmi.
     
    11:36
    Prešovčania teraz hrať nemohli, dvaja domáci hokejisti sa ocitli v ofsajdovom postavení, Liptáci tak zbierajú cenné sekundy pri bráne Martona.
     
    11:06
    Šechný bojuje o puk pri mantineli, no Jabrocký teraz odviedol výbornú prácu a pozbieral cenné sekundy.
     
    10:34
    Ďalší strelecký pokus Jokeľa, tentoraz puk z jeho hokejky trafil len brániaceho protihráča, Pravda zasahovať nemusel.
     
    10:16
    K strele sa napokon dostal Oliver Jokeľ. Pokus prešovského hokejistu ale skončil po zákroku brankára Pravdu na ochrannej sieti. Hra je prerušená.
     
    10:00
    Všetko je pripravené pre pokračovanie v hre. Prešovčania sa usadili v útočnom pásme a momentálne si medzi sebou vymieňajú puk.
     
    9:56
    Technický tím prešovského celku už pracuje na náprave. Táto prestávka môže Prešovčanom uškodiť. V úvodných desiatich minútach zápasu strelili dva góly, vypracovali si viaceré sľubné gólové príležitosti a dlhšia pauza ich môže vyviesť z koncentrácie.
     
    9:56
    Hra je prerušená po tom, čo rozhodcovia v obrannom pásme Prešovčanov objavili nezrovnalosti s mantinelom.
     
    9:56
    Prešovčania tak majú v polovici úvodného dejstva skvelú príležitosť na strelenie ďalšieho gólu. K dispozícii budú mať dvojminútovú početnú výhodu o jedného muža.
     
    9:56
    Prešovčania si zahraj presilovú hru. Za hákovanie si na trestnú lavicu sadá Piatka.
     
    9:37
    Kivader sa po pravej strane vrútil do útočného pásma, vystrelil, no jeho strela mierila príliš vysoko.
     
    9:16
    Kadlubiak to teraz opäť skúšal od modrej čiary, no puk z jeho hokejky skončil len na zadnom mantineli. Prešov sa dostáva k puku.
     
    9:04
    Kadlubiak teraz pálil od modrej, no Marton aj s prispením obetavého Pulščáka zmaril jeho strelecký pokus.
     
    8:24
    Kohutiar to teraz spravil v situácii jeden na jedného skutočne dobre. Peknou sťahovačkou sa zbavil Nádašdiho, no obrana Liptovského Mikuláša mu napokon vo finálnej fáze odobral puk a zabránil hroziacemu nebezpečenstvu.
     
    8:10
    Prešovčania sa opäť dopustili zakázaného uvoľnenia a buly sa tak bude vhadzovať po pravici domáceho gólmana Martona.
     
    7:32
    Liptáci sa teraz prezentovali krásnym protiútokom. Bartík s Cibuľom sa dostali do prečíslenia dvoch na jedného, no strelu prvého menovaného zneškodnil pozorný Marton.
     
    7:12
    Jokeľ sa teraz snažil uvoľniť dlhou prihrávkou Chalupu, no útočiacemu Prešovčanovi chýbala väčšia rýchlosť, zakázané uvoľnenie.
     
    6:26
    Török sa teraz peknou kľučkou na os ihriska z pravej strany krásne uvoľnil, no jeho tvrdá strela zápästím skončila nad bránou Pravdu.
     
    5:22
    Kadlubiak nahodil puk do prešovského pásma, no Brezniak si puk na hokejke dlho neužil. Domáca obrana pripravila súpera o puk a otáča hru.
     
    4:51
    Andrej Laco sa teraz po ľavej strane uvoľnil a vyslal razantný puk na bránu, no strela smerovala do stredu prešovskej svätyne a Marton tak bez väčších problémov strelecký pokus súpera vykryl.
     
    4:35
    Puk je v moci obrancu Pitku, ktorý bude rozohrávať prešovskú akciu spoza vlastnej brány.
     
    4:21
    Pokus Prešovčanov o rýchlu rozohrávku z vlastného pásma teraz skončil neúspechom. Hra sa po zakázanom uvoľnení presúva pred brankára Róberta Martona.
     
    3:58
    Prešov sa od úvodu stretnutia zahryzol do svojho súpera a Liptáci boli opäť zatlačení pred vlastnú bránu.
     
    3:41
    Tím HC Prešov Penguins dal gól!
    A Prešov vedie o dva góly! Igor Halás si s nariadeným trestným strieľaním poradil ako skúsený harcovník a rutinérsky pomedzi betóny brankára Pravdu premieňa svoj pokus.
     
    3:41
    A nasledovať bude trestné strieľanie! Novický parádne vysunul Igora Halása do samostatného úniku, no prešovský útočník bol faulovaný a hlavný arbiter zápasu Mihaľov nariadil trestné strieľanie!
     
    3:33
    Puk opustil hraciu plochu a ocitol sa na prešovskej striedačke. Nasledovať bude vhadzovanie v strednom pásme.
     
    3:00
    Ľad je uprataný. Môže sa pokračovať v hre. Prešovčania sú pri chuti a opäť obliehajú bránu Vladislava Pravdu.
     
    2:57
    Tím HC Prešov Penguins dal gól!
    A klzisko je teraz zahádzané plyšovými hračkami. Domáce publikum takto podporilo rodiny po prvom strelenom góle, o ktorý sa postaral útočník Ľubomír Sabol. Prešov sa po necelých troch minútach hry dostáva do vedenia.
     
    2:32
    Na druhej strane klziska sa musela mať na pozore domáca obrana, no zadák Martin Tkáč si dal pozor na rýchly protiútok súpera.
     
    2:18
    Tomáš Török sa vrútil do útočného pásma, no pred bránou súpera mu chýbala väčšia podpora spoluhráčov a obrana Liptákov ho napokon odzbrojila od puku.
     
    2:05
    Hra je prerušená. Marton skryl puk po strele od modrej čiary vo svojej výstroji a upokojuje hru.
     
    1:38
    Na druhej strane výbornú prácu odviedol Igor Halás, ktorý vďaka dobrému forčekingu získal puk za bránou hostí, no k strele sa nedostal.
     
    1:08
    Liptáci sa teraz snažili o veľmi dobrú akciu, no osamotený Uram číhajúci pred prešovskou bránou sa k puku nedostal.
     
    0:55
    Bývalý extraligista Jaroslav Jabrocký teraz narobil vietor v obrane Prešovčanov, no akcia hostí sa napokon gólom nekončí. Hra je prerušená po tom, čo hráč Liptovskéh Mikuláša atakoval brankára Martona.
     
    0:38
    A brankár Pravda si na konto pripísal prvý úspešný zákrok. Prešovčania získavajú útočné pásmo, nasledovať bude vhadzovanie po pravici hosťujúceho gólmana.
     
    0:06
    Prešov získal puk na buly a bude zakladať prvú útočnú akciu v dnešnom šlágri kola, v ktorom štvrtí Šarišania hostia tretí Liptovský Mikuláš.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Všetko je pripravené pre úvodné buly. Dnešný duel sa o malý okamih začne.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Prešov Penguins: Marton – Kihoon, Tkáč, Nitriansky, Pitka, Novický, Tartaľ – Chalupa, Šechný, Jokeľ – Halás, Prokop, Kohutiar – Dancsák, Kivader, Pulščák – Horvát, Sabol, Török

    MHK 32 Liptovský Mikuláš: Pravda – Krčula, Mezovský, Burzala, Nádašdi, Oravec, Kadlubiak, Oško – Bartík, Kuric, Cibuľa – Uram, Lichanec, Jabrocký – Laco, Piatka, Brezniak – Gápa

    Rozhodca: Mihaľov – Smerek, Riš.
     
    V rámci 30. kola I. hokejovej ligy sa prešovskí fanúšikovia môžu tešiť na šláger kola. Domáci HC Prešov Penguins privíta v domácej aréne súpera z Liptovského Mikuláša.

    Prešovčania striedajú dobré výkony s tými slabšími, no napriek tomu sa držia v najlepšej štvorke tabuľky. Po tridsiatich odohraných dueloch im patrí v tabuľke štvrtá priečka so ziskom 56 bodov a dvojbodovou stratou na druhé Nové Zámky i svojho dnešného súpera z tretieho miesta. Hokejisti z metropoly Šariša naposledy prekvapujúco podľahli poslednej Považskej Bystrici 4:3 po predĺžení a zbytočne sa tak pripravili o body.

    MHK 32 Liptovský Mikuláš si naposledy na domácom ľade poradil s outsiderom z Trnavy 4:2 a s 58 bodmi okupuje v tabuľke tretie miesto. Liptáci odohrali s Prešovom v aktuálnej sezóne už dva vzájomné zápasy. Na Východe sa im príliš nedarilo a prehrali 3:2 po samostatných nájazdoch, v odvete ale Prešov dokázali zdolať a pred očami vlastných divákov sa radovali zo zisku troch bodov po výsledku 4:3.

    Dnešný súboj je prísľubom kvalitného športového predstavenia a diváci sa rozhodne majú na čo tešiť. Diváci v Prešove dnes budú mať možnosť po prvom góle domácich hodiť na ľad plyšové hračky, ktoré poputujú do detských domovov.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Dávid Lech

    Branky a nahrávky: 3. Sabol (Jokeľ, Kihoon), 4. Halás, 26. Sabol (Török), 50. Kohutiar (Kihoon, Tkáč), 53. Tkáč (Kohutiar, Halás), 58. Prokop (Halás), 60. Jokeľ (Chalupa) – 29. Bartík (Kuric, Krčula), 31. Kuric (Cibuľa), 34. Lichanec (Uram, Jabrocký), 42. Uram (Jabrocký), 58. Piatka (Laco, Brezniak)


    HC Prešov: Marton – Kihoon, Tkáč, Nitriansky, Pitka, Novický, Tartaľ – Chalupa, Šechný, Jokeľ – Halás, Prokop, Kohutiar – Dancsák, Kivader, Pulščák – Horvát, Sabol, Török
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Pravda – Krčula, Mezovský, Burzala, Nádašdi, Oravec, Kadlubiak, Oško – Bartík, Kuric, Cibuľa – Uram, Lichanec, Jabrocký – Laco, Piatka, Brezniak – Gápa

    Rozhodčí: Mihaľov – Smerek, Riš
    bahis siteleri