Trnava – Senica 3:4 (kon.) | Spišská N. Ves – Pov. Bystrica 7:4 (kon.) | Humenné – Bardejov 3:8 (kon.)
Prešov – Lipt. Mikuláš 7:5 (kon.) | Nové Zámky – Michalovce 5:4 (po pr.) | Detva – Topoľčany 2:1 (kon.)
konec
HC Prešov
7:5 (2:0, 1:3, 4:2)
HK 32 Liptovský Mikuláš
sk Úterý 22.12.2015, 18:001. liga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:50
    Osobný trest 2+10 minút dostal obranca hostí Tomáš Nádašdi za nešportové správanie, keď sa snažil úmyselne posunúť bránu a po inkasovanom góle si frustráciu z prehry vybil práve na prázdnej bráne.
     
    59:50
    Tím HC Prešov Penguins dal gól!
    Prešov ale predsa strieľa gól do prázdnej brány! Chalupa síce nastrelil len žŕdku, no jeho spoluhráč Oliver Jokeľ usmernil pohodlne puk do brány a spečatil dnešný trojbodový zisk Prešova.
     
    57:57
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Cesta Prešova za trojbodovým ziskom ale nebude v závere taká ľahká. Liptáci dokázali odpovedať na inkasovaný gól. Po sedemnástich sekundách strieľajú zásluhou Maroša Piatku kontaktný gól a 123 sekúnd pred koncom zápasu prehrávajú už len o jeden gól.
     
    57:40
    Tím HC Prešov Penguins dal gól!
    A domáci hokejisti sa predsa dočkali. Juraj Prokop sa zmocnil puku na vrchole medzikružia a krásnou strelou zápästím vymietol pavučinu v pravom hornom rohu brány Vladislava Pravdu.
     
    57:26
    Liptáci teraz prepadli na modrej čiare. Halás sa dostal s Kihoonom do prečíslenia dvoch na jedného. Prešovský útočník prihral Kihoonovi, ten mu v rýchlosti vrátil prihrávku, no jeho asistencia nebola najideálnejšia a Halás ju nedokázal usmerniť do brány.
     
    56:32
    Vzápätí sa k puku dostal Kihoon, no jeho pokus z medzikružia taktiež nebol úspešný. Brankár Vladislav Pravda drží Liptovský Mikuláš v hre o body.
     
    56:27
    Chalupa sa teraz prezentoval peknou individuálnou akciou, obhodil si brániaceho hráča a puk poslal na nabiehajúceho Šechného. Skúsený center prvej útočnej formácie Prešova mieril do ľavého horného rohu, no jeho pokus skončil na gólmanovi Pravdovi.
     
    53:00
    Tím HC Prešov Penguins dal gól!
    Prešovčania napokon dokázali zužitkovať svoj tlak pred bránou Liptovského Mikuláša a rovných sedem minút pred koncom duelu sa dostávajú do vedenia! Výbornú prihrávku Kohutiara spoza brány poslal za chrbát Vladislava Pravdu pohotovou strelou zadák Martin Tkáč.
     
    52:47
    Diváci v Prešove už takmer oslavovali strelený gól. Prokop vykúzlil skvelú prihrávku od pravého mantinelu na Halása, no ten nedokázal vložiť hokejku do jeho prihrávky a puk napokon končí v rohu klziska.
     
    51:14
    Uram si výborne pokryl puk, nakorčuľoval si s ním medzi kruhy, no jeho strelecký pokus skončil nad prešovskou bránou.
     
    49:30
    Tím HC Prešov Penguins dal gól!
    A začína sa odznova! Tkáčova strela bola zblokovaná, no puk sa dostal ku Kihoonvi. Jeho strelu od modrej perfektne tečoval Roman Kohutiar. Pravda na zmenu smeru puku nestihol zareagovať a v poslednej desaťminútovke tak fanúšikovia v Prešove uvidia vypätý boj o tri body!
     
    41:21
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Dokonalý obrat hostí je dokonaný! Do samostatného úniku sa dostal skúsený Marek Uram, ktorého vysunul Jaroslav Jabrocký. Opora Liptákov bez väčších problémov poslala puk do horných poschodí brány a poslala prvýkrát v zápase svoj tím do vedenia!
     
    33:43
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Tentoraz to ale hráčom Liptovského Mikuláša vyšlo a začína sa odznova! Strelecky sa presadila mimoriadne nebezpečná druhá formácia Liptákov. Gól po spolupráci skúsenej dvojice Uram – Jabrocký strieľal Peter Lichanec.
     
    33:16
    Sabol to teraz chcel vziať do vlastných rúk. V útočnej tretine sa dostal k puku a okamžite ho z plných síl napálil na bránu. Jeho razantná strela gólom síce neskončila, no poriadne vystrašila gólmana Pravdu, ktorý zrejme po delovke prešovského hráča zinkasoval úder pukom do hlavy.
     
    30:25
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    A Liptáci sa bleskurýchlo vracajú do zápasu. Po presnom zásahu Bartíka sa tentoraz strelecky presadil Juraj Kuric, ktorý zužitkoval prihrávku Jána Cibuľu a hostia tak za súperom zaostávajú už len o jeden presný zásah.
     
    28:13
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Kihoon dlho na trestnej lavici nepobudol. Marton strelu Kurica iba vyrazil a pred bránou sa najlepšie zorientoval hosťujúci útočník Peter Bartík, ktorý bez väčších problémov poslal puk za bezmocného prešovského gólmana.
     
    27:53
    Kihoon si ale pri dostihnutí Urama vypomohol hákovaním a odchádza na trestnú lavicu.
     
    25:10
    Tím HC Prešov Penguins dal gól!
    A Prešov vedie rozdielom triedy. O krásny gólový moment sa postaral Ľubomír Sabol, ktorý si prebral prihrávku spoza brány od Töröka, počkal si na pohyb brankára a krásnou strelou zápästím upratal puk za chrbát Pravdu.
     
    21:48
    Juraj Kuric teraz vynikajúco stečoval ľahký puk smerujúci na prešovskú bránu. Gólman Marton bol už prekonaný, no puk skončil len na pravej žŕdke.
     
    21:28
    Za držanie si na "lavicu hanby" sadá Marek Pitka za držanie. Liptovský Mikuláš má tak v úvode druhej tretiny skvelú príležitosť streliť kontaktný gól.
     
    18:49
    Török parádne uvoľnil pred bránou Horváta, no ten nedokázal zoči-voči Pravdovi poslať puk za chrbát brankára Liptovského Mikuláša. Prešov mal obrovskú príležitosť dostať sa do trojgólového vedenia!
     
    16:25
    Maroš Piatka sa teraz ocitol v dobrej streleckej pozícii, no jeho pokus z medzikružia skončil v lapačke pozorného Martona. Túto strelu možno označiť zatiaľ za najväčšiu šancu hostí v dnešnom stretnutí.
     
    12:22
    Halás sa teraz vrútil s pukom na hokejke po pravej strane do útočného pásma, nakorčuľoval si medzi kruhy a gólmana hostí sa snažil prekvapiť strelou po ľade, ktorá mala gólové parametre, no Vladislav Pravda sa druhýkrát prešovským útočníkom nachytať nenechal.
     
    9:56
    Prešovčania si zahraj presilovú hru. Za hákovanie si na trestnú lavicu sadá Piatka.
     
    7:32
    Liptáci sa teraz prezentovali krásnym protiútokom. Bartík s Cibuľom sa dostali do prečíslenia dvoch na jedného, no strelu prvého menovaného zneškodnil pozorný Marton.
     
    6:26
    Török sa teraz peknou kľučkou na os ihriska z pravej strany krásne uvoľnil, no jeho tvrdá strela zápästím skončila nad bránou Pravdu.
     
    3:41
    Tím HC Prešov Penguins dal gól!
    A Prešov vedie o dva góly! Igor Halás si s nariadeným trestným strieľaním poradil ako skúsený harcovník a rutinérsky pomedzi betóny brankára Pravdu premieňa svoj pokus.
     
    3:41
    A nasledovať bude trestné strieľanie! Novický parádne vysunul Igora Halása do samostatného úniku, no prešovský útočník bol faulovaný a hlavný arbiter zápasu Mihaľov nariadil trestné strieľanie!
     
    2:57
    Tím HC Prešov Penguins dal gól!
    A klzisko je teraz zahádzané plyšovými hračkami. Domáce publikum takto podporilo rodiny po prvom strelenom góle, o ktorý sa postaral útočník Ľubomír Sabol. Prešov sa po necelých troch minútach hry dostáva do vedenia.

    Dávid Lech

    Branky a nahrávky: 3. Sabol (Jokeľ, Kihoon), 4. Halás, 26. Sabol (Török), 50. Kohutiar (Kihoon, Tkáč), 53. Tkáč (Kohutiar, Halás), 58. Prokop (Halás), 60. Jokeľ (Chalupa) – 29. Bartík (Kuric, Krčula), 31. Kuric (Cibuľa), 34. Lichanec (Uram, Jabrocký), 42. Uram (Jabrocký), 58. Piatka (Laco, Brezniak)


    HC Prešov: Marton – Kihoon, Tkáč, Nitriansky, Pitka, Novický, Tartaľ – Chalupa, Šechný, Jokeľ – Halás, Prokop, Kohutiar – Dancsák, Kivader, Pulščák – Horvát, Sabol, Török
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Pravda – Krčula, Mezovský, Burzala, Nádašdi, Oravec, Kadlubiak, Oško – Bartík, Kuric, Cibuľa – Uram, Lichanec, Jabrocký – Laco, Piatka, Brezniak – Gápa

    Rozhodčí: Mihaľov – Smerek, Riš
    bahis siteleri