Mor. Budějovice – Opava 2:3 (kon.) | Nymburk – Kolín 4:3 (kon.) | Bílina – Klášterec nO 4:6 (kon.)
Trutnov – Pelhřimov 5:2 (kon.) | Havlíčkův Brod – Jindř. Hradec 4:3 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
4:3 (2:0, 0:2, 2:1)
KLH Vajgar Jindřichův Hradec
Středa 30.12.2015, 18:00 • ZS Kotlina • 2. liga skupina Západ • 24. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Příjemný dobrý den!

    Druhá hokejová liga dnes pokrčuje další rundou. Konkrétně již čtyřiadvacátou. Ta svádí dohromady dva celky, kteří si toho společně již něco zažili. Vzpomeňme jen na baráže o první ligu, ve které se Rebelové společně prali s Vajgarem o příslušnost ve druhé nejvyšší soutěži.

    Teď mají obě mužstva zcela odlišné starosti. Jindřichův Hradec bojuje o záchranu v soutěži, Bruslaři o lepší budoucnost. V letošním ročníku se havlíčkobrodské mužstvo snaží o to, aby se dostalo do play-off a především si zpět získalo na svou stranu ty fanoušky, které loňským sestupem ztratilo.

    Domácí měli raketový start do sezony. Ve velkém elánu a s chutí se vrhali brodští honci puku do každého souboje a svou zarputilostí získávali body a drželi se na vyšších patrech v tabulce. Pak ale přišlo období, během nějž došlo k několika zraněním a tým ztratil několik zápasů. V posledních duelech se ale hra zase začala zvedat, až přišla brzda v podobě Písku. Stejně jako doma Vajgaru, i Brodu dal tento dříve také tradiční klub z první ligy jedenáct branek. BK to ale na rozdíl od Jindřichova Hradce neměl s nulou.

    Jindřichův Hradec nechytl začátek této sezony. Vůbec. Vajgar sice dokázal hned v prvních kolech udolat v té době ještě více se trápící Pelhřimov, ale pak přišel již zmíněný debakl v jihočeském derby. Poté až na pár záblesků sbíral jihočeský tým pouze jasné porážky. Zmínil jsem pár záblesků. Jedním z nich je samozřejmě i duel s BK, který dospěl až do prodloužení, kde rozhodl tým z Vysočiny o bonusovém bodu. Pak nemůžeme opomenout ani výsledek ze zápasu s Kolínem, který musel otáčet z 0:2 na 3:2 a poslední předvánoční špíl, ve kterém Vajgar udolal Řisuty.

    Poslední výsledky obou celků byly diametrálně odlišné od jejich "tradičních" finálních skóre. Pro Vajgar pozitivně, pro BK zas tolik ne. Proto tedy bude zajímavé, kdo tento duel ovládne! Sledujte ho s námi na onlajnech!
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Novák (Adam) – Vala, Duben "A", T. Semrád, Kulhánek, Kolda, Loginovskij, Kořínek, Lacina – Chlubna, Vlasov, Kondratěv – Přidal, Třetina "C", Endál "A" – Kuchta, Kozlík, Beneš – Ludvík, Cejpek.
    Trenéři: Aleš Totter a Ladislav Fixa.

    KLH Vajgar Jindřichův Hradec: Kůdela (Marek) – Kadlec, Koňařík, Tržil, Břečka, Dvořák, Pípal, Port – Lazorišák "A", Bárta, Brabec "A" – Šesták, Voříšek "C", Záhora, – Šafář, Drda, Bíle – Fencl.
    Trenéři: Aleš Dvořák a Luboš Voříšek.

    Rozhodčí: Marek Honza – Martin Klouda, David Urubčík.
     
    Jindřichův Hradec je již na ledě, stejně tak jako trojice delegovaných rozhodčích. Čekáme ještě na domácí mužstvo.
     
    Domácí nastoupili, úvodní pozdravy jsou za námi a my začínáme!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    První lajna domácích se hned nastěhovala do pásma. Rozehrávku Hynka Kůdely zachytil na pravém mantinelu Kirill Vlasov.
     
    00:38
    A ten se hned taky po rychlé výměně puku dostal mezi kruhy ke dvěma pokusům. Oba zastavil bránící bek.
     
    01:28
    Vajgar se ještě nevmyanil pořádně z tlaku. Na pravém kruhu pálil Miroslav Třetina, ale o kousek minul zadní tyčku hostující klece.
     
    02:02
    Nyní již hosté vyrazili do útočného pásma. Nejprve na zadním mantinelu předvedl parádní hit Tomáš Semrád a Břečkův pokus od modré vyrazil Čeněk Novák za branku.
     
    02:48
    Bruslaři také poprvé naštelovali kotouč do kasy. Filip Beneš ale z pravého kruhu našel jen Kůdelovu hruď.
     
    03:19
    Po nepovedené agitaci v útočné zóně se na druhé straně po Kondratěvově žabičce vydal do útoku Tomáš Chlubna, ale jeho rána z levého křídla zaplula do Kůdělova břicha.
     
    03:40
    Domácí neudrželi po buly pásmo a po brejku se na pravém kruhu odhodlal ke střele Martin Záhora, ale Čeněk Novák měl nastavenou lapačku.
     
    04:05
    Bruslaři se už už radovali z branky. Před Hynkem Kůdelou doráželi postupně Miroslav Třetina a Lukáš Endál, ale kotouč nakonec zůstal kdesi pod jindřichohradeckým gólmanem!
     
    04:56
    Bruslaři se do svého soupeře zakousli a po průjezdu od levého mantinelu vypíchl obránce kotouč na vrchol pravého kruhu, odkud střílel těsně nad David Vala.
     
    05:05
    Získané buly, pár nahrávek a střela – tak to má být. A domácím se to povedlo, jenže pokus z pravého kruhu nebyl tak razantní, aby ho Hynek Kůdela neukryl ve výstroji.
     
    05:42
    Domácí hokejisté diktují útočné tempo hry. Vajgar jde z defenzivy. Nyní mu pomohl Kůdela, který zachytil nahození od modré čáry a jeho spoluhráči mohli jít vystřídat.
     
    06:06
    Lukáš Endál na pravých prknech klepl kotouč na modrou Kryštofu Kulhánkovi. Ten z první poslal střílený pas, který trkl před brankovištěm Miroslav Třetina jen těsně vedle levé tyče!
     
    06:47
    Na jedné straně vykopl pokus z kruhu od Luboše Voříška Čeněk Novák, na druhé se utrhl Patrik Přidal, který z levého křídla sjel až k brance, ale Hynek Kůdela mu hokejkou znemožnil zakončení!
     
    07:38
    Miroslav Duben po nahrávce Jevgenije Kondratěva vystřelil od modré, ale černé kolečko se od bruslí bránícího hráče odrazilo do rohu.
     
    08:30
    Na levém kruhu se po kratším tlaku propracoval ke střele Kirill Vlasov. Ačkoliv neměl Hynek Kůdela ideální výhled, dokázal jeho pokus zachytit do lapačky.
     
    08:38
    Na spodku mezikruží čekal na kotouč Lukáš Endál. Nakonec ho i dostal a vypálil, ale jen nad horní tyčku Kůdelovy svatyně.
     
    08:59
    Na druhé straně se prezentoval střelou z levého kruhu Jakub Pípal, ale našel jen beton pohotového gólmana domácích.
     
    09:18
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí vedou a musím říci, že zcela zaslouženě. Nejúdernější lajna domácích opět zúročila své cenné zkušenosti a po rotaci v rohu pásma, se nakonec dostal kotouč až před Hynka Kůdelu, kde ho nad jeho výstroj zvedl všudypřítomný PATRIK PŘIDAL! Bruslaři se tak dostávají do důležitého náskoku. Asistence: Miroslav Třetina a Lukáš Endál.
     
    10:25
    Domácí hráči i nadále trápí Vajgar. Kirill Vlasov se na pravém kruhu dostal ke střele, kterou dokázal Kůdela zpacifikovat betony.
     
    11:27
    Nyní se snažil o odpověď Vajgar, ale skončil jen na mantinelu, kde domácí vybojovali kotouč. Ten sebral David Vala a začal rozehrávat útok.
     
    11:51
    Jenže ten byl zastaven na modré čáře a při následném pokusu o rychlý návrat zpět se Bruslaři provinili zakázaným uvolněním.
     
    12:02
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí hráči přidávají druhou branku a byla to trefa jak z učebnice ledního hokeje! Bruslaři získali ve středním pásmu po dobrém forčekingu kotouč. Patrik Přidal se ho chopil a vjel do útočné zóny. Tam ho předložil na druhé tyči číhajícího LUKÁŠE ENDÁLA, který zvedl touš pod horní tyč! Asistence: Patrik Přidal.
     
    12:44
    Domácí budou hrát přesilovou hru. Za podražení je vykázán na trestnou lavici Jan Koňařík (JHR).
     
    13:03
    Bruslaři prohráli buly a po něm přišel výhoz až ke kase Čeňka Nováka. Při následném útoku se Havlíčkův Brod vystavil do ofsajdu.
     
    13:34
    Domácí se sice dostali po vyhraném vhazování do pásma, ale tam jim puk přeskočil hůl a je už zase u jejich kasy.
     
    14:09
    Teď měli domácí první vážnější šanci, ale z dorážky na levém rohu brankoviště netrefili klec za ležícím Hynkem Kůdelou. Vajgar se následně osvobodil.
     
    14:45
    Hosté jsou kompletní. V závěru oslabení si polaskal na hrudi střelu od modré čáry jindřichohradecký muž s maskou na obličeji.
     
    15:13
    Chyba Tomáše Fencla. Ten šel do plnejch a přišel o kotouč. S ním spěchal na druhou stranu Jevgenij Kondratěv, ale našel jen betony pohotového Hynka Kůdely.
     
    15:56
    Havlíčkův Brod si vytvořil i další šance, ale ty nedopadly přímou střelou na kasu Hynka Kůdely. Na druhé straně se musel hodně strachvat po odraženém puku Čeněk Novák. Kotouč padal tak nečekaně a prachzvláštně, ale nakonec vypadl vedle.
     
    16:20
    Vyloučení v týmu KLH Vajgar Jindřichův Hradec (Záhora - 2 min., sekání).
     
    16:50
    Bruslaři se zatím drží v pásmu, ale přes dobře stínující jindřichohradecké hráče se nedostávají ke střelám.
     
    17:16
    Nakonec vypálil od modré Kryštof Kulhánek, ale kotouč zaduněl jen o beton Hynka Kůdely. Následně je přerušená hra. Na ledě zůstal jeden z Broďáků.
     
    17:16
    A bylo to s faulem! Minutu a čytři vteřiny budou hrát domácí v přesilovce pět na tři. Aleš Dvořák (JHR) inkasuje trest za sekání. Ještě Vám dlužím informaci o trefeném hráči. Ten nakonec odjel na střídačku a tam se ho jal ošetřovat lékař.
     
    17:47
    Domácí začai slibnou kombinací, ale pak Vajgar vypíchl puk a ten vyskočil až do středního pásma.
     
    18:20
    Domácí vaří před brankou soupeře, ale bez vážnějšího úspěchu. Vajgar dobře brání a už je dokonce také se čtyřmi bruslaři na ledové ploše.
     
    18:52
    Trest také pro domácího hráče. Po souboji s gólmanem Hynkem Kůdelou je vykázán Tomáš Semrád (HBR). Ve výhodě se dostal Vajgar do šance, ale nadvakrát Čeňka Nováka ze strany nepropálil.
     
    19:35
    Domácím se již proti jindřichohradecké přesile daří a vyhazují kotouče až ke kase, kterou hájí Hynek Kůdela.
     
    19:55
    Nyní ještě domácí vyvezli puk před jeho klec. V rohu pásma byl tento zašlápnut a ještě uvidíme jedno buly před hostující klecí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou úvodní část tohoto střetnutí. Po ní vedou Bruslaři dvoubrankovým rozdílem. Nejprve se v desáté minutě prosadil Patrik Přidal a tři minuty po něm Lukáš Endál. Domácí jsou do útoku o hodně aktivnější.
     
    Druhá periodka nám začne asi tak v 18:50.
     
    Všichni aktéři na ledě, jdem na druhou rundu. Teda, né že by se tu pily panáky, myslím druhou třetinu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Domácí dohrávají oslabená a hned na začátku se v něm utrhl Miroslav Třetina, který projel až před Hynka Kůdelu, ale nezasunul mu kotouč mezi jeho betony.
     
    20:33
    Na druhé straně se Vajgar snažil dostat do pásma, ale hluboce neúspěšně. Přerušená hra a buly ve středním pásmu.
     
    21:16
    Bruslaři jsou kompletní a nastěhovaní před Hynkem Kůdelou. Od modré pálil ostře David Vala, ale jen těsně nad.
     
    21:43
    Nakonec tlak BK přinesl další ohrožení klece. Ostrý pokus z mezikruží ale vyrazil Hynek Kůdela do ochranné sítě.
     
    21:53
    Hned po buly přišla střela z levého kruhu, kterou Kůdela vykopl do boku. Po následném mumraji u modré je pískán ofsajd.
     
    22:15
    Patrik Přidal se prokličkoval pásmem až na osu kluziště,odkud vypálil. Jeho střela ale nebyla z nejpovedenějších a skončila v ochranné síti.
     
    22:40
    Po vyhraném vhazování ve středním pásmu se prokličkoval na brankoviště Miroslav Třetina, který ještě křížem hledal Kryštofa Kulhánka, kterému ale protihráč vypíchl před střelou kotouč.
     
    23:23
    Jindřichův Hradec si také počínal v útočném pásmu úspěšně, ale to až do té chvíle, dokud na zadním mantinelu nenarazil na Igora Loginovského. Ten získal kotouč.
     
    24:07
    Domácí byli usazeni před Hynkem Kůdelou, ale až do střely to nedotáhli. Nakonec Vajgar poslal oblouček až do útočného pásma. Hrají opět domácí.
     
    24:29
    Ti ale nepřešli přes modrou čáru a na druhé straně vypadl po souboji u levého mantinelu kotouč ven ze hřiště, Buly ve středním pásmu.
     
    25:05
    Vajgar získal ve středním pásmu kotouč, který nahodil na Čeňka Nováka. Ten si s lehkým nahozením poradil a ukryl ho ve výstroji.
     
    25:08
    Domácí budou hrát v oslabení. Za nedovolené bránění je vykázán na lavici hanby Miroslav Třetina (HBR).
     
    25:22
    Vajgar právě vstřelil branku!
    Hosté bleskově početní převahu využívají. Tak trochu na způsob fotbalové Chelsea, ale v opačném pořadí. Místo v obraně zaparkovali autobus na brankovišti Čeňka Nováka. Ten vůbec neviděl na střelu Aleše Dvořáka, kterou ještě tečoval LUBOŠ VOŘÍŠEK! Vajgar tedy snižuje na rozdíl jediné branky. Asistence: Aleš Dvořák.
     
    25:38
    Další trest pro domácí. Za podražení je vyloučen Igor Loginovskij (HBR).
     
    26:07
    Bruslaři vyhráli buly a vyhodili kotouč až ke Kůdelovu hájemství. Po přechodu do pásma přerušil po nahození od modré hru Čeněk Novák.
     
    26:15
    Vajgar opět získal buly a od modré čáry přišla střela od Aleše Dvořáka, kterou maskovaná opora domácích i přes chumel hráčů na brankovišti čapla do lapačky.
     
    26:47
    Domácí dostali puk do středního pásma a tam se hosté provinili hrou vysokou holí. Buly bude následovat před Hynkem Kůdelou.
     
    27:16
    Domácí získali kotouč a dostali se do pásma, zde ale Třetinovu přihrávku za sebe ztečoval bránící hráč. Ještě štěstí pro BK, že Čeněk Novák dokázal těžké nahození udržet ve výstroji, protože Lukáš Endál přišel o hokejku a dorážku by bránil stěží.
     
    27:45
    Igor Loginovskij se hned po návratu z trestné dostal do brejku, který mu Kůdela lapl širokou rukavicí, ale byl faulován a pojede trestné střílení!
     
    27:45
    Igor Loginovskij to udělal dobře, mixoval s pukem před Hynkem Kůdelou, ale ten se nenechal rozhodit a s ledovým klidem a bravurou sobě vlastní ho vyčápl lapačkou!
     
    28:00
    Na druhé straně přejel Jakub Šafář modrou čáru a vystřelil. Maskovaná opora domácích ale předvedla jistý zákrok lapačkou.
     
    28:24
    Výtečný Hynek Kůdela! David Vala od modré sklepl puk do rohu Tomáši Chlubnovi, který vyjel až na brankoviště a křížem předložil hrací předmět v připomínající hermelín obalený dehtem Jevgenji Kondratěvovi, ale ten z první našel jen bryskně se přesouvajícího gólmana Vajgaru!
     
    28:34
    Domácí budou hrát přesilovou hru. Jen dnes mají zvukaři nějak hodně ztlumený hlas mikrofonu, tak jsem přeslechl kdo a za co (JHR).
     
    28:53
    Tlak před Hynkem Kůdelou, který předvedl po Třetinově střele z mezikruží výborný reflexivní zákrok betonem, nakonec ukončilo až postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    29:18
    Vajgar sice získal buly, ale dlouho se z puku neradoval. Aby toho nebylo málo, tak pak nedokázal vyhodit a nakonec vše vyřešil až svým zákrokem po střele z kruhu českobudějovický třetí gólman Hynek Kůdela.
     
    29:46
    Lukáš Endál se spolu s Patrikem Přidalem tlačili do brankoviště, ale Hynek Kůdela podržel kotouč na betonech a následně i pod lapačkou.
     
    30:22
    Dlouhé kličkování a nakonec Kirill Vlasov vypálil z vrcholu levého kruhu, ale jen do prvního bránícího hráče. Jindřichův Hradec se osvobodil.
     
    30:50
    Inu ale. Hosté jsou kompletní. Hned nato ale přišl velký závar před hodně vyjetým Hynkem Kůdelou, ale nikdo nedokázal doklepat puk za jeho betony. Následně se Vajgar při přečíslení dvou proti jednomu tak nějak ukvapeně vystavil do ofsajdu.
     
    31:19
    Jakub Pípal poslal až příliš vysoký oblouček do útočné třetiny a píská se icing. Hra se stěhuje před hrdinu předchozích minut.
     
    31:50
    Vajgar se s kotoučem vypotácel z pásma, ale ten se tam rychle vrátil. Svou rozehrávkou až do středního pásma mu výrazně pomohl Kůdela.
     
    32:39
    David Kozlík vypálil na ose kluziště z jízdy, ale trefil jen Kůdelův beton. Na dorážku se cpal Petr Kuchta a kotouč skutečně trefil, ale jen vedle kasy.
     
    32:56
    Vajgar právě vstřelil branku!
    Jindřichův Hradec, který v posledních momentech navštěvoval útočné pásmo asi tak často, jako neduživou babičku bydlící kdesi na Ukrajině, srovnává. Po rychlém přečíslení předložil jeden z jindřichohradeckých hráčů (nakonec dle oficiálních záznamů Ota Lazorišák) kotouč MARTINU ZÁHOROVI, který trefil přesně prostor pod horní tyčkou, kam přesouvající se Čeněk Novák neměl šanci dosáhnout! Asistence: Ota Lazorišák a Jiří Bárta.
     
    33:48
    Domácí se natlačili před Hynka Kůdelu, ale jakoby se báli vystřeli, tak si jen házeli puk po prknech. Ten nakonec skončil až ve středním pásmu.
     
    34:22
    Stejně tak jako Vajgar, i domácí mají nyní celkem problémy s udržením útočného pásma. Ano, sice se obě mužstva do pásma dostanou, ale souvislý tlak? I kde že ty ryby jsou...
     
    35:05
    Hynek Kůdela se přihlásil o zákrok, když naznačil sudím "Ano, já ten puk do té ochranné sítě po ráně z levého kruhu tečoval." Buly před jeho klecí.
     
    35:46
    Jevgenij Kondratěv hledal zpoza klece Tomáše Chlubnu, ale kotouč, neposeda, se o nerovnost ledu odrazil těsně vedle hokejky domácího forwarda.
     
    36:35
    Za brankou zamíchal s kotoučem jako s omáčkou v hrnci Miroslav Třetina, který pak vyslal pas na modrou, odkud vypálil Kryštof Kulhánek, ale Hynek Kůdela nadvakrát i s pomocí obránců jeho ťafku zlikvidoval.
     
    37:10
    Hra je nyní neuspořádaná, plná chyb, nepřesných rozehrávek a zbytečných ztrát kotouče. Proto se nerodí žádné výraznější šance.
     
    37:30
    Jevgenij Kondratěv to vzal na sebe a z pravého křídla pronikal před kasu, ale jeho jedovečka zamířila jen do Kůdelovy hrudi. Po buly ještě pálil Josef Kolda, ale jen těsně vedle.
     
    38:36
    Nu, co Vám mám psát? Hráči jezdí po ledě, občas si dají nahrávku, hned nato přijde chyba či ztráta puku. Nic zajímavého ale nikoliv.
     
    39:15
    Až teď se z pravého křídla odhodlal ke střele Tomáš Chlubna, ale Hynek Kůdela měl vyrážečku na místě. Pak ještě zkoušel své štěstí od modré Igor Loginovskij, ale pálil vedle.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině Vajgar vyrovnal, když se nejprve prosadil Luboš Voříšek a následně proměnil brejk Martin Záhora. Ve třetí třetině se tedy bude začínat znovu od nuly.
     
    Třetí dějství začne psát historii do análů cca v 19:44.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:27
    Miroslav Duben na modré obranné čáře naznačil s pukem úhyb do strany, zbavil se dvou dotírajících hráčů a nakonec poslal rychlou nahrávku na hokejku Kirilla Vlasova, který z levého kruhu trefil jen Kůdelovy betony.
     
    40:59
    Domácí jsou od úvodu aktivnější a už třikrát zaměstnali betony jindřichohradeckého gólmana. Nyní mají výhodu a budou hrát přesilovku.
     
    41:03
    Vyloučení v týmu KLH Vajgar Jindřichův Hradec (Jiří Bárta - 2 min., sekání).
     
    41:56
    Domácí dlouho kombinovali a dokonce se snažili o střely, ale Tomáš Semrád s Kryštofem Kulhánkem mezi tři tyče nezamířili. Následně Vajgar vyhodil.
     
    42:56
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Třináct vteřin před návratem potrestaného Bárty na ledovou plochu se domácí prosazují a získávají na své hole vedení! Výborně sehraná přesilovková situace. Pár nahrávek u pravého mantinelu vyústilo ve střelu Kirilla Vlasova z kruhu, kterou Hynek Kůdela vyrazil jen před sebe. K dorážce se dostal TOMÁŠ CHLUBNA, který zblízka rozjásal tribuny zimního stadionu v Kotlině! Asistence: Kirill Vlasov a Miroslav Duben.
     
    43:31
    Vyloučení v týmu KLH Vajgar Jindřichův Hradec (Brabec – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Kuchta – 2 min., hrubost).
     
    44:25
    Domácí se při hře čtyř proti čtyřem tlačí před Hynka Kůdelu, který se musí mít na pozoru. Naposledy čapl kotouč z levého vystřelený do své lapačky.
     
    44:47
    Ve čtyřech hrozí také hráči od Vajgaru. Luboš Voříšek ale trefil jen hůl domácího beka, od níže se kotouč vysokým obloučkem odrazil až kamsi do ochranné sítě.
     
    44:57
    Domácím se teď nepovedl přechod přes modrou čáru a byl jim odpískán ofsajd. Vhazování proběhne ve středním pásmu.
     
    45:09
    Domácí budou hrát v oslabení. Na trestnou lavici je za hákování vykázán David Kozlík (HBR). Dvacet dva vteřin se bude hrát čtyři na tři.
     
    45:35
    Domácí dokázali vyhodit a jsou ve čtyřech Vajgar v pěti, čili startuje jeho zkrácená klasická početní převaha.
     
    46:06
    Bruslaři i v oslabení útočí a Miroslav Třetina pokusem z pravého kruhu donutil Hynka Kůdelu k zákroku betonem. Následně ještě notnou dobu zlobili Totterovi hoši na zadním mantinelu.
     
    46:23
    Bude se hrát čtyři na čtyři. Na trestnou lavici je vykázán za nedovolené bránění Tomáš Tržil (JHR). Krátce nato začne domácím přesilovka.
     
    47:09
    Bruslařský klub je kompletní. Ještě před návratem Petra Kuchty na led Vajgar dostal puk do středního pásma a pak se po chybě v rozehrávce modlil, aby Loginovského střela od modré skončila na Kůdelových betonech, kde nakonec tedy přistála.
     
    47:57
    Jindřichův Hradec znovu dostal puk do středního pásma a opět mu ujel hráč po pravém křídle. Tentokrát David Kozlík, ale ten našel jen hruď Hynka Kůdely.
     
    48:12
    Havlíčkobrodští honci černého kusu pryže zformovaného do tvaru kolečka znovu předvedli nápor, ale opět si Hynek Kůdela poradil svými betony.
     
    48:18
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Stejně jako předtím, i nyní domácí zužitkovávají svoji početní převahu v posledních vteřinách jejího trvání! A opět to bylo po práci u pravého mantinelu, po níž přišla nahrávka před brankoviště a nekompromisní zametení za záda maskovaného muže Jindřichova Hradce. Tentokrát spolu u prken kooperovali Petr Kuchta a David Kozlík a nakonec si zásah připsal FILIP BENEŠ. Je to jeho premiérová branka v dresu Havlíčkova Brodu Po gólu vznikly četné dohady, ale ten je uznán a domácí tedy vedou o dvě branky. Asistence: Petr Kuchta a David Kozlík.
     
    48:49
    Celek z Kotliny je i nadále aktivnějším a ukazuje se, že má z léta dost natrénováno. To má ale i Hynek Kůdela, který opět zneškodnil několik pokusů.
     
    49:31
    Velká šance domácích! Lukáš Endál vyvezl kotouč z pravého rohu až na brankoviště, kde ho naservíroval Miroslavu Třetinovi, který ale ztroskotal na betonech Hynka Kůdely, stejně jako pak dorážející Patrik Přidal!
     
    50:45
    Až od Čeňka Nováka se puk přes Tomáše Chlubnu dostal ke Kirillu Vlasovovi, který z pravého křídla našel křížem Jevgenije Kondratěva, ale ten z první našel jen bleskově se přesouvajícího Hynka Kůdelu!
     
    51:42
    Po delší době pořádné vzrůšo také před Čeňkem Novákem. Ten se po ráně Martina Brabce ohnal lapačkou a efektním zákrokem si vysloužil potlesk tribun.
     
    Sličná hlasatelka, která je snem nejednoho z mužů, právě oznámila, že na zápas se přišlo podívat 622 diváků!
     
    52:23
    Vajgar právě vstřelil branku!
    Ale pozor! Jindřichův Hradec snižuje. Ačkoliv to nebyla akce, která by přímo volala po gólu, tak je to opět jen o branku! Leč někdy tyto "hnusné" góly přinášejí více úspěchu, než přenádherné akce. Jiří Bárta vypálil z pravého kruhu nepříliš razantní střelu, kterou Čeněk Novák sklepl hokejkou jen před sebe, kde mu zasunul puk mezi betony OTA LAZORIŠÁK. Ten nebyl hlídán, a tudíž měl dost volnosti. Asistence: Jiří Bárta.
     
    53:25
    Domácí se ale nenechali rozhodit a znovu se tlačí do útočného pásma, jenže už ne s takovou vervou, jako tomu bylo v minutách předchozích.
     
    54:31
    Domácí měli sice zajímavou šanci, ale utekl jim puk a ten skončil pod Kůdelou. Hned po buly vyvezl Jindřichův Hradec puk alespoň do středního pásma.
     
    55:33
    Havlíčkobrodským se nepovedlo založení útoku a píská se zakázané uvolnění. Hra se stěhuje před branku, kterou hájí Čeněk Novák.
     
    55:42
    Jiří Bárta hned po buly vystřelil z kruhu, ale Čeněk Novák předvedl zákrok betonem a kotouč poslal za branku, kde ho sebrali domácí.
     
    56:05
    Těm se následně povedlo dostat se až do pásma, kde z levého kruhu vystřelili, ale jen do hrudníku Hynka Kůdely, který si tak zapsal do statistik další zásah.
     
    56:44
    V rychlém brejku předložil Jevgenij Kondratěv puk vedle sebe Tomáši Chlubnovi, který z první pálil na kasu, ale byl už moc blízko ke gólmanovi, kterého trefil do hrudi.
     
    57:20
    Snad častěji, než pokřik "Vajgar! Vajgar!" se z jindřichohradeckého kotle ozývá "Hyyynek Kůdela!". To i nyní. A sice poté, co Kůdelův bryskní semafor zastavil Třetinovu ranku z pravého kruhu.
     
    57:55
    Lukáš Endál vyjel od pravého mantinelu až před Hynka Kůdelu, který ale sklapl betony a backhandové zakončení nepustil za svá záda.
     
    58:44
    Domácí v poklidu drží kotouč na hokejkách a povolují hostům pouze dlouhé výhozy a nahození, které v klidu rozehrává Čeněk Novák.
     
    58:48
    Po jedné jeho rozehrávce ale přišel icing domácích a tým z města tuzemského rumu, který hřeje a hladí na duší, si vyžádal oddechový čas.
     
    Hynek Kůdela zůstal na střídačce. Vajgar v šesti hráčích na ledové ploše!
     
    58:52
    Vajgar vyhrál buly, ale po mumelu mezi kruhy poslal puk do středního pásma Kryštof Kulhánek.
     
    59:09
    Martin Záhora z pravého kruhu vystřelil a Čeněk Novák podržel puk mezi betony. Nebyl si ale moc jistý.
     
    59:27
    Domácí asi na čtvrtý pokus dostali kotouč ven z pásma. Lukáš Endál nejprve trefil při pokusu o trefení prázdné brány Luboše Voříška, ale nakonec se kotouč přeci jen dostal přes modrou.
     
    59:33
    Rozhodčí přerušili hru pro ofsajd a vhazovalo se na středovém kruhu. Kůdela se vrátil do branky.
     
    59:41
    Hynek Kůdela znovu v kleci. Tentokrát po zakázaném uvolnění Vajgaru.
     
    Konec zápasu.
     
    Duel je u konce. Poté, co domácí ztratili ve druhé třetině náskok z první periody, si ho ve třetí části vzali zpět na své hole díky trefám Tomáše Chlubny a Filipa Beneše. Vajgar pak zadělal na drama, když se prosadil Ota Lazorišák, ale víc už hosté nestihli. Bruslaři si náskok pohlídali a připisují si do tabulky tři body.
     
    Dámy a pánové, ode mne je to z Kotliny vše. Mějte se krásně a užijte si dnešní večer! Vše nejlepší do nového roku přeje a na počtenou se těší Richard Wagner! (20:28:17)

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 10. Přidal (Třetina, Endál), 13. Endál (Přidal), 43. Chlubna (Vlasov, Duben), 49. Beneš (Kuchta, Kozlík) – 26. Voříšek (Dvořák), 33. Záhora (Lazorišák, Bárta), 53. Lazorišák (Bárta)


    BK Havlíčkův Brod: Novák (Adam) – Vala, Duben "A", T. Semrád, Kulhánek, Kolda, Loginovskij, Kořínek, Lacina – Chlubna, Vlasov, Kondratěv – Přidal, Třetina "C", Endál "A" – Kuchta, Kozlík, Beneš – Ludvík, Cejpek.
    Trenéři: Aleš Totter a Ladislav Fixa.

    KLH Vajgar Jindřichův Hradec: Kůdela (Marek) – Kadlec, Koňařík, Tržil, Břečka, Dvořák, Pípal, Port – Lazorišák "A", Bárta, Brabec "A" – Šesták, Voříšek "C", Záhora, – Šafář, Drda, Bíle – Fencl.
    Trenéři: Aleš Dvořák a Luboš Voříšek.

    Rozhodčí: Marek Honza – Martin Klouda, David Urubčík

    Diváci: 622
    bahis siteleri