Team Canada – Davos 6:5 (kon.) | Lugano – Jekatěrinburg 3:0 (kon.)
konec
Team Canada
6:5 (1:3, 3:1, 2:1)
HC Davos
Středa 30.12.2015, 15:00Spengler Cup • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
    56:31 Cory CONACHER - 6:5
     
    56:31
    Kanada právě vstřelila branku!
    Rázem je všechno úplně jinak. CORY CONACHER si vyměnil puk s Ellisonem a vzápětí se objevil sám před Genonim, kterého překonal střelou na vzdálenější tyč. Asistence: Matt Ellison.
    55:26 Alexandre GIROUX - 5:5
     
    55:26
    Kanada právě vstřelila branku!
    Platí ale zatím první možnost, poněvadž D'Agostini zavezl puk do pásma a dostal se i před Genoniho a ač byl tísněn dvěma obránci, dokázal posunout puk na ALEXNADRA GIROUXE, který neměl problém překonat davoského gólmana. Asistence: Matt D'Agostini.
    47:33 Perttu LINDGREN - 4:5
     
    47:33
    Davos právě vstřelil branku!
    PERTTU LINDGREN si najel do pásma a střelou zápěstím z kruhu a přes obránce se prosazuje přesně na vzdálenější tyč a posílá tak švýcarský tým opět do vedení. Asistence: Marc Wieser.
    38:43 Matt ELLISON - 4:4
     
    38:43
    Kanada právě vstřelila branku!
    A máme vyrovnáno. Aulie našel před davoskou brankou zcela trestuhodně osamoceného MATTA ELLISONA, který si bekhendem poslal Genoniho na druhou stranu a poté bekhendem poslal puk do prázdné branky. Asistence: Keith Aulie, Keaton Ellerby.
    29:33 Matt ELLISON - 3:4
     
    29:33
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďané se dostávají na rozdíl jediné branky. Před Genonim vznikla mela hráčů a ač možná byl domácí gólman osekáván, tak Picard nechtěně bruslí dostal puk ven, kterého se zmocnil MATT ELLISON, jenž již dokázal pryž dostat do odkryté davoské klece. Asistence: Alexandre Picard.
    27:16 James SHEPPARD - 2:4
     
    27:16
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďané ale velice rychle snižují. Kombinaci elitního útoku severoamerického celku do prázdné brány zakončil JAMES SHEPPARD. Asistence: Tom Pyatt, Chris DiDomenico.
    26:44 Felician Du BOIS - 1:4
     
    26:44
    Davos právě vstřelil branku!
    Švýcarský celek navyšuje svůj náskok. Koistinen u mantinelu nahrál na modrou FÉLICIANU DU BOISOVI, který propálil vše, co mu stálo v cestě. Nutno podotknout, že mu k tomu pomohla výborná clona před brankou jednoho ze posluhráčů. Asistence: Ville Koistinen.
    18:52 Alexandre PICARD - 1:3
     
    18:52
    Davos právě vstřelil branku!
    Moss našel křižnou přihrávkou na druhé straně Setoguchiho, jehož ránu sice Glass vyrazil, k puku se ale nejrychlji dostal ALEXANDRE PICARD, jenž následně poslal touš do odkryté kanadské klece. Asistence: Devin Setoguchi, David Moss.
    09:35 Tomy PYATT - 1:2
     
    09:35
    Kanada právě vstřelila branku!
    Rovněž severoamerický celek využívá početní výhodu. Domácí obrana zapomněla na zcela osamoceného TOMA PYATTA před brankou, který měl dostatek čase, aby si pohrál s kotoučem a následně ho bekhendem poslal bod břevno. Asistence: James Sheppard, Marc-Andre Bergeron.
    06:39 Sven RYSER - 0:2
     
    06:39
    Davos právě vstřelil branku!
    Švýcarský tým přidává v rychlém sledu další branku a do samostatného úniku se dostal SVEN RYSER, který si tváři v tvář poradil s Glassem. Bez asistence.
    06:16 Gregory SCIARONI - 0:1
     
    06:16
    Davos právě vstřelil branku!
    Domácí celek nakonec využívá přesilovku. GREGORY SCIARONI sice původně zamýšlel poslat puk jednomu ze spoluhráčů při akci tří proti dvěma. Kouzlo okamžiku ale tomu chtělo, že se rozhodl pro individuální akci a udělal dobře, neboť se prokličkoval mezi kanadskými obránci a následně i Glasse. Bez asistence.

    Ondřej Jícha

    Branky a nahrávky: 10. Pyatt (Sheppard, Bergeron), 28. Sheppard (Pyatt, DiDomenico), 30. Ellison (Picard), 39. Ellison (Aulie, Ellerby), 56. Giroux (D'Agostini), 57. Conacher (Ellison) – 7. Sciaroni, 7. Ryser, 19. Picard (Setoguchi, Moss), 27. Du Bois (Koistinen), 48. Lindgren (Wieser)


    Team Canada: Glass – Aulie, Johnson, Bergeron, Picard, Carrick, Cundari, Ellerby, Vukovic – Pyatt, Sheppard, DiDomenico – Giroux, Lombardi, D'Agostini – Roy, Conacher, Ellison – Paille, Malhotra, Emmerton.
    HC Davos: Genoni – Koistinen, Du Bois, Guerra, Schmütz, Brejčák, Jung, Nater, Paschoud – Ambühl, Sciaroni, Walser – Picard, Setoguchi, Moss – Aeschlimann, Ryser, Corvi.
    bahis siteleri