Team Canada – Davos 6:5 (kon.) | Lugano – Jekatěrinburg 3:0 (kon.)
konec
HC Lugano
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Avtomobilist Jekatěrinburg
Středa 30.12.2015, 20:15 • Vaillant Arena, Davos • Spengler Cup • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
    Damien BRUNNER - 3:0
     
    56:12
    Lugano vstřelilo branku!
    A o postupujícím je už definitivně rozhodnuto. DAMIEN BRUNNER využil Kovářovy nepřítomnosti v brance a po úniku do útočného pásma v klidu zacílil do prázdné svatyně. Asistence: Julian Walker.
     
    55:24
    Torčenjuk poslal puk na modrou čáru, kde vypálil ostře Megalinskij. Jeho pokus narazil o zadní mantinel zpátky ke spoluhráči, jenž trefil pouze boční síť! Ani z téhle šance Jekatěrinburg nesnížil.
     
    54:25
    Kovář vystartoval překvapivě na střídačku, Avtomobilist zkouší hru v 6 proti 4.
     
    53:54
    Vyloučení v týmu HC Lugano (Brunner - 2 min., podražení).
     
    44:55
    Vyloučení v týmu HC Lugano (Furrer – 2 min., nedovolené bránění).
     
    44:05
    A další tutovka pro Jekatěrinburg! Žuravljov hezky nahazoval na branku, dorážet se snažil Trjamkin, opět měl ovšem ruský celek smůlu v koncovce.
     
    43:37
    Tyčka, či zákrok Merzlikinse? Avtomobilist byl velmi blízko snížení stavu. Eerova střela z levé strany se odrazila do středu pole, kam si najížděl Koukal. Ten měl před sebou prázdnou svatyni, jenže puk hokejkou netrefil a pouze projel bezduše dopředu.
     
    42:49
    Vyloučení v týmu HC Lugano (Brunner - 2 min., podražení).
     
    41:12
    Trjamkin udělal obrovskou chybu v rozehrávce a najednou se Lugano dostalo do obrovské příležitosti! Klasen dostal přihrávku u levé tyčky od Bertaggiy, jenže fantasticky zasáhl Kovář! Vystřelil svůj beton a puk vyrazil.
     
    36:36
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Polozov - 2 min., držení).
     
    29:55
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Trjamkin - 2 min., faul loktem).
     
    29:54
    Během signalizovaného vyloučení se Lugano málem dostalo do zakončení! Brunner ovšem svou kličku nedotáhl do konce a ani Maartensson s dorážkou neuspěl. Kovář odolal, leč s opravdu velkým štěstím.
     
    26:56
    Merzlikins musel být v pozoru! Koukal zkusil zamířit ze středu pole nad jeho lapačku, tenhle pokus s rychlostí 123 km/h ovšem luganský brankář zlikvidoval.
    Linus KLAASEN - 2:0
     
    24:12
    Lugano vstřelilo branku!
    LINUS KLASEN přebral přihrávku z pravé strany od Petterssona, v mezikruží udělal jednoduchou, ale účinnou kličku Kovářovi a zavěsil bekhendem do prázdné svatyně. Nádherný hokejový moment. Asistence: Fredrik Pettersson.
    Tim STAPLETON - 1:0
     
    15:11
    Lugano vstřelilo branku!
    Hosté se ujímají zaslouženého vedení. TIM STAPLETON před Kovářem chytře tečoval Furrerovo nahození od modré čáry a na změnu směru letícího puku už český gólman reagovat nedokázal. Asistence: Phiippe Furrer, Alessandro Chiesa.
     
    13:02
    Pettersson v obrovské možnosti! Dostal přihrávku do středu, udělal jednoduchou, leč účinnou kličku, jenže pak se snažil přihrávat doprava na Sannitze. A tohle provedení už nebylo z jeho strany přesné.
     
    09:22
    Roman se dostal do velké možnosti! Obdržel přihrávku do mezikruží, odkud mířil ke vzdálenější tyčce, nicméně Merzlikins mezi třemi tyčemi zasáhl včas a pohotově.
     
    06:35
    ... a další dobrá možnost pro hosty! Kovář opět musel zasahovat. Trjamkin musel puk dostávat z brankoviště pryč do bezpečí. Český gólman byl v tu chvíli rozhozený, kryl si tyčku proti dorážce.
     
    04:33
    Chybné rozehrávky málem využil v mezikruží Bertaggia! A Kovář proti jeho dělovce musel zasahovat. Luganský útočník se dostal i dorážce, ta ovšem byla zablokovaná.

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 16. Stapleton (Furrer, Chiesa), 25. Klasen (Pettersson), 57. Brunner (Walker)


    HC Lugano: Merzlikins (Owuya) – Furrer, Chiesa, Glenn, Spang, Vauclair, Kienzle, Hirschi, Kparghai – Sannitz, Pettersson, Klasen – Maartensson, Stapleton, Brunner – Bertaggia, Hofmann, Filppula – Kostner, Reuille, Walker
    Avtomobilist Jekatěrinburg: Kovář (Ustinskij) – Vasilevskij, Megalinskij, Antonovskij, Turbin, Trjamkin, Kivistö, Žuravljov – Garejev, Roman, Torčenjuk – Koukal, Popov, Golyšev – Eero, Knjazev, Jemelin – Polozov, Mitjakin, Aleksejev – Veličkin

    Rozhodčí: Vinnerborg (SWE), Wehrli (SUI) – Fluri (SUI), Tscherrig (SUI)
    bahis siteleri