Celta Vigo – Atlético 0:0 (kon.) | Ath. Bilbao – Barcelona 1:2 (kon.)
konec
Athletic Bilbao
1:2 (0:2)
FC Barcelona
Středa 20.01.2016, 21:00 • San Mamés Barria, Bilbao • Španělský pohár • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Příjemný středeční večer! Vítám zde všechny příznivce kvalitního fotbalu, v tomto online přenosu se zaměříme na atraktivní duel v rámci čtvrtfinálových bojů Copa del Rey. Athletic Bilbao před vlastními fanoušky přivítá celek FC Barcelona, začínáme ve 21:00, tak ti si to rozhodně nenechte ujít!
     
    Athletic Bilbao

    Baskický celek v lize zatím neprožívá úplně ideální období, po dvaceti odehraných kolech se totiž Bilbao nachází až na deváté příčce, jejich ztráta na poslední pozici zajišťující účast v evropských pohárech činí pět bodů. V roce 2016 zatím Athletic získal pouhopouhý jeden bodík a to za domácí remízu 2:2 proti papírově výrazně slabšímu celku z Las Palmas. Následoval dvě porážky od těžkých soupeřů, nejprve se Sevillou 0:2 a v sobotu právě od dnešního pohárového soupeře, tedy Barcelony, která Los Leones před vlastními fanoušky smetla poměrem 6:0!

    Ve čtvrtém kole španělského poháru čekal Bilbao třetiligový celek Real Linense, který favorizovanému oponentovi příliš velký odpor nekladl a nakonec ve dvou zápasech nedokázal vsítit ani jeden gól (0:2, 0:6). Mezi šestnácti nejlepšími už na svěřence trenéra Valverdeho čekal výrazně těžší oříšek v podobě ve formě hrajícího Villarrealu. První zápas zvládl Athletic lépe a před domácím publikem zvítězil 3:2, rozhodující branku v jednaosmdesáté minutě vstřelil Aymeric Laporte. Odveta už byla na branky chudší, lépe ji však opět zvládla parta okolo Gurpeguiho, jež vyhrála 1:0.
     
    FC Barcelona

    Rok 2015 nemohl být pro Barcelonu úspěšnější, pět získaných trofejí toho budiž důkazem. V tabulce La Ligy zatím Kataláncům patří druhá pozice, lépe je na tom pouze madridské Atlético, které má o dvě body více, ovšem Las Blaugranas mají ještě jednou utkání k dobru. Forma Barcelonských je velmi solidní, deset získaných bodů a skóre 14:0 za poslední čtyři klání hovoří za vše. Poslední utkání sehráli svěřenci kouče Enriqueho proti Bilbau, které rozcupovali poměrem 6:0 – hattrickem se blýskl Suárez, na druhou stranu si ale stehenní sval poranil Lionel Messi, jehož dnešní start není pravděpodobný.

    I ve španělském poháru si Katalánci vedou na jedničku, nejprve po výsledcích 0:0 a 6:1 přešli přes třetiligové Villanovense, v osmifinále je čekal pikantní duel s městským rivalem, tedy s Espanyolem. Úvodní mač ovládla parta kolem útočného tria Messi-Suárez-Neymar poměrem 4:1, ve druhém poločase se na hřišti začalo jiskřit a hned dva hráči méně známého barcelonského celku viděli červenou kartu. Odveta už byla pouze formalitou, loňští vítězové Ligy mistrů nenastoupili v té nejsilnější sestavě, i tak ale zvítězili 2:0.
     
    Vzájemná utkání v této sezoně

    14.8. 2015 (Španělský Superpohár) – Athletic Bilbao:FC Barcelona 4:0

    Branky: 13. José, 53. Aduriz, 62. Aduriz, 68. Aduriz (pen.).

    17.8. 2015 (Španělský Superpohár – odveta) – FC Barcelona:Athletic Club 1:1

    Branky: 43. Messi – 74. Aduriz.

    23.8. 2015 (1. kolo Primera División) – Athletic Bilbao:FC Barcelona

    Branky: 54. L. Suárez (Alba).

    17.1. 2015 (20. kolo Primera División) – FC Barcelona:Athletic Club 6:0

    Branky: 7. Messi (pen.), 31. Neymar (L. Suárez), 47. L. Suárez (Neymar), 62. Rakitić (Neymar), 69. L. Suárez (Arda Turan), 82. L. Suárez (Busquets).
    Na stadionu San Mamés Barria se i dnes očekává pro horkokrevné Basky typická atmosféra!

    Na trávníku právě probíhá předzápasové rozcvičení obou mužstev.

     
    Úvodní sestavy:

    Athletic Bilbao: Herrerín – de Marcos, Etxeita, Laporte, Lekue – Iturraspe, Beñat – Susaeta, Eraso, Williams – Aduriz
    Náhradníci: Iraizoz – San José, Rico, Gurpegui, Muniain, Balenziaga, Sabin

    FC Barcelona: ter Stegen – Dani Alves, Piqué, Mascherano, Roberto – Rakitić, Busquets, Iniesta – Turan, Munir, Neymar
    Náhradníci: Masip – Douglas, Bartra, Sandro, Adriano, Aleix Vidal, Vermaelen

    Rozhodčí: José González – José Sánchez, Ignacio Rubio.
     
    Ještě jednou Vás všechny vítám u našeho online přenosu! Utkání začne zhruba za deset minutek, rozhodně se máme na co těšit. Půjde již o páté vzájemné měření sil těchto dvou celků v této sezoně, dvakrát se z vítězství radovala Barcelona, jednou Bilbao a jednou pak zápas skončil nerozhodně. V tom prozatím posledním hraném Blaugranas svého soupeře rozcupovali poměrem 6:0, Athletic tak dnes před vlastními fanoušky jistě prahne po odvetě – příležitost k tomu má ideální, hosté dnes přicestovali bez zraněného Messiho a vykartovaného Suáreze.
     
    Hráči obou celků právě vstupují na hrací plochu, po předzápasových nezbytnostech budeme moci začít!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Sudí González právě foukl do píšťalky, utkání tak může začít! Za fantastické atmosféry, která na San Mamés Barria panuje, se rozehrávky ujímají domácí, kteří nastupují v tradičních červeno-bílých dresech, naopak Barcelona zvolila venkovní modrou sadu.
     
    2
    Tak to byla opravdu rychlovka, Barcelona udělala chybu v defenzivě, načež se do velice slibně vypadající příležitosti dostal Aduriz, avšak jeho pokus o přelobování ter-Stegena úspěšný nebyl.
     
    3
    Arda Turan si neporozuměl s Alvesem, načež se kupředu vrhl Susaeta, ovšem v souboji jeden na jednoho nedokázal přejít přes Mascherana. Následovat bude autové vhazování domácích.
     
    4
    Za hlasitého pískotu z řad domácích příznivců se na levé straně krásně uvolnil Neymar, který si to nakonec namířil až na hranici šestnáctky, ovšem tam nepřihrál přesně, a akce Katalánců tak končí neúspěšně.
     
    5
    Po trmě – vrmě na levé straně hřiště se k míči dostal Williams, který na středu hřiště našel osamoceného Adurize. Domácí hrotový útočník si chtěl narazit s Erasem, ten však jeho záměr nepochopil.
     
    6
    Bilbao ale dokázalo míč získat zpět do své moci, načež se hezkým individuálním průnikem prezentoval Iñaki Williams, nakonec ale ztroskotal na pozorném Robertovi a získal kulatý nesmysl zpět jen za cenu faulu.
     
    7
    Domácí se hezky prokombinovali až na dostřel svatyně svého soupeře, nakonec však Williams zvolil přízemní centr na Adurize, jenž si ve vápně balón dokázal zpracovat, avšak v osobním souboji nepřetlačil Piquého, a do zakončení se tak nedostal.
     
    8
    Athletic ale nakonec vybojoval rohový kop, jehož exekuce se ujal Beñat, ovšem obrana hostí byla tentokráte bezchybná a Mascherano dokázal míč uklidit do bezpečné vzdálenosti od barcelonské branky.
     
    9
    Zatím jsou jasně aktivnějším celkem Baskové, jejichž další útočné snažení ovšem pokazil nepřesným pasem Susaeta. Naopak svěřenci Luise Enriqueho směrem dopředu nepředvedli zhola nic.
     
    10
    Aktivní Williams vybojoval pro Athletic další rohový kop, ani tentokráte ale obrana hostí nechybovala, pro míč si ve vzduchu navíc vyskočil pozorný Marc-André ter Stegen.
     
    11
    Barcelonští kombinují v blízkosti středového kruhu, nakonec Mascherano dlouhým nákopem zkusil najít rozběhnutého Turana, toho však k míči nepustil důrazný zadák Lekue.
     
    12
    Dani Alves stáhl k zemi Adurize – tady není o čem diskutovat, jasný faul. Sudí ovšem kartu neudělil a zvolil pouze domluvu. Jak domácí s touto možností v podobě přímého kopu naloží?
     
    13
    Beñat svůj centrovaný balón směřoval až na zadní tyč, tam si však nejlépe počínal Busquets, jenž odhlavičkoval míč do bezpečí. Domácí se k němu ale znovu dostali, jejich snažení ale ofenzivním faulem utnul Iturraspe.
     
    14
    Hosté opět nějakou chvíli kombinovali na vlastní polovině, poté Alves vysunul na zteč Turana, který se však ocitl hned proti trojnásobné přesile, nakonec však z této ne úplně příjemné situace vytěžil to nejvíce, co mohl, tedy rohový kop.
     
    15
    Po rohovém kopu míč proskákal celým vápnem až k nohám Brazilce Neymara, jenž vykoumal velice povedený dloubáček a nutno poznamenat, že mu příliš nechybělo – Herrerín musel vytáhnout velmi povedený zákrok!
    15. Tečovaná střela Brazilce ve službách Barcelony nadělala problémy domácímu brankáři
     
    16
    Z druhého kopu od rohového praporku už hosté nic nevymysleli, do protiútoku se hnal Iturraspe, ale taktickým faulem jej v postupu vpřed zastavil Rakitić.
     
    17
    Lekue dlouhatánským autem hledal rozběhnutého Williamse, k míči se však jako první dostal včas vyběhnuvší ter Stegen, který to pak ale trochu přehnal s laxností a měl co dělat, aby jej dotírající křídelník Bilbaa o kulatý nesmysl nepřipravil.
     
    18
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Parádní a velmi jednoduchá akce – Barca se ujímá vedení! Turan na pravé straně vyslal směrem vpřed Rakitiće, jenž zvedl hlavu a milimetrově přesným centrem míč dopravil přesně k nohám MUNIRA EL HADDADIHO a ten přesnou střelou k pravé tyči nedal Herrerínovi šanci!
    18. MUNIR El Haddadi - 0:1
     
    19
    Asi nelze říci, že by si Barcelona vedení zasloužila, poněvadž Bilbao bylo do tohoto okamžiku jasně aktivnějším celkem. Podaří se mu bleskurychle odpovědět?
     
    20
    Williams to nyní zbytečně překombinoval, Alves jej sice o balón obral zákrokem na hranici pravidel, po kterém se fanoušci dožadovali odpískání faulu, ale sudí celou situaci posoudil správně.
     
    21
    Iniesta zvedl hlavu a přesným pasem přenesl hru na Ardu Turana, toho ale zradilo zpracování, čeho ihned využil pohotový a pozorný obránce Lekue.
     
    22
    Domácí však zbytečně ztratili míč, načež se do zajímavě vypadající možnosti hnal Iniesta, ale byl faulován Iturraspem. Volný přímý kop pro Katalánce.
     
    23
    Kvůli Messiho absenci se exekuce ujal Iniesta, který svým centrem hledal ve vápně bojujícího Mascherana, ten se ale k hlavičce přes důsledného Etxeitu nedostal.
     
    24
    Tohle může Bilbao mrzet! Na pravé straně si de Marcos narazil s Williamsem, který našel z druhé vlny si sbíhajícího Beñata, jenž si už už chystal míč na střelu, nakonec se ale ještě rozhodl pro jednu kličku, při níž ale, bohužel pro domácí, podklouzl.
     
    25
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Barcelona se po neskutečné minele domácí obrany dostává do dvoubrankového vedení! Fotbalisté Athleticu si nepohlídali Munira, jehož lehoučký pas nedokázal zachytit Etxeita, a míč tak doskákal až k NEYMAROVI, který využil dalších zaváhání defenzivy Bilbaa a zakončil pohodlně do prázdné svatyně!
    25. NEYMAR - 0:2
     
    26
    Na druhé straně se s odpovědí přiřítil Iturraspe, který nakonec místo střely ještě nahrával Susaetovi, jehož poměrně tvrdou ránu ale dokázal zablokovat obránce Gerard Piqué.
     
    28
    Andrés Iniesta dokázal, že je opravdu geniálním fotbalistou, když jedním parádním manévrem vyřadil ze hry hned dva protihráče. Chvíli na to svým nákopem hledal Munira, k tomu se ale balón díky včasnému zásahu Laportea nedostal.
     
    29
    Domácím fanouškům se dosavadní průběh utkání nelíbí a dávají to hlasitým způsobem najevo. K jejich nespokojenosti se u míče navíc znovu drží Barcelonští, kteří díky dvoubrankovému náskoku už nikam extra spěchat nemusí.
     
    30
    Po pravé straně se utrhl Williams a vybojoval pro Bilbao rohový kop. Beñat svůj centr směřoval k zadní tyči, kde se však ve vzdušném souboji Etxeita marně snažil přetlačit pozorného Busquetse.
     
    31
    Právě středopolař hostujícího celku se ale chvíli nato dopustil nedovoleného zákroku, svůj přímý Beñat přeměnil v jakýsi střílený centr, vše si ale pohlídal vyběhnuvší ter Stegen.
     
    33
    Na obou stranách nyní sledujeme hodně nepřesností, míč se bez vážnějších příležitostí přesouvá z jedné strany hřiště na druhou.
     
    34
    Tady klidně mohla být udělena žlutá karta, Roberto svůj skluz totiž nenačasoval vůbec dobře a poslal k zemi Susaetu – sudí González ale zůstává klidný.
     
    35
    Unikajícího Williamse byl Iniesta nucen faulovat, následovat bude volný přímý kop pro Bilbao. Jak s ním domácí naloží?
     
    37
    To nebyla špatná šance domácího celku! Po Iturraspeho pasu se k míči dostal Aritz Aduriz, jenž dostal hodně času na to se s ním otočit a následně i vypálit, ovšem zamířil kousek nad horní tyč hostující pokladnice.
     
    39
    Žlutou kartu dostává Iniesta (FC Barcelona).
     
    40
    Rakitić obelstil Iturraspeho a dlouhatánským nákopem se pokusil najít rozběhnutého Neymara, ten si však o kousek nepohlídal ofsajdové postavení.
     
    41
    Konec první půle se nezadržitelně blíží, dokáží domácí vsítit alespoň kontaktní branku?
     
    43
    Barcelonští udělali chybu v rozehrávce, Iniestu poměrně snadno obral Susaeta, který byl nakonec zastaven jen za cenu faulu. Domácí budou zahrávat další volný přímý kop.
     
    44
    Beñatův centr nebyl vůbec špatný, Laporte se však k hlavičce přes pozorného Mascherana nedostal. Následoval rohový kop Bilbaa, ani z něj ale domácí nic světoborného nevytěžili.
     
    45
    První poločas skončil.
    První poločas ovládla Barcelona!

     
    První půle je u konce, Barcelona zatím vede 2:0! Zatím nesledujeme příliš atraktivní utkání, Bilbao bylo v úvodních minutách jasně lepším celkem, ale ze svého tlaku žádnou velkou šanci nevytěžilo. Poté o sobě dali poprvé vědět hosté, které do vedení dostal Munir. V pětadvacáté minutě Katalánci své vedení zdvojnásobili, po sérii zaváhání Athleticu se prosadil Neymar. Druhý poločas začne zhruba ve 22:01.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Začíná druhý poločas! Uvidíme, jak si hráči Bilbaa poradí s nepříznivě se vyvíjejícím utkání. Nečeká je nic lehkého, ovšem alespoň jeden vstřelený gól by se jim do odvety hodil.
     
    47
    Domácí zcela zbytečně chybovali v rozehrávce, načež se sám na Herrerína řítil mladičký Munir. Nevyřešil to ale vůbec dobře, poněvadž se z nějakých dvaceti metrů pokusil o lob, ten však domácí brankář lapil.
     
    48
    Athletic zatlačil svého soupeře, po solidní kombinaci se balón nakonec dostal k z druhé vlny si sbíhajícímu Williamsovi, jenž svá mířidla neměl přesně seřízená.
     
    49
    Asi největší šance Bilbaa v tomto utkání! Markel Susaeta míč elegantní patičkou přiťukl na Erasa, který dokázal utancovat Mascherana a svou přízemní střelou jen těsně minul levou tyč hostující pokladnice!
     
    50
    Domácí spěchali s dalším ofenzivním snažením, Beñatův pas však skončil přesně na patách Iñakiho Williamse, čehož využil pozorný obránce Mascherano.
     
    51
    Iniesta byl faulován a hosté měli k dispozici přímý kop. Rozehráli jej velmi svižně, následně to individuálně zkusil Neymar, avšak proti trojici zadáků Athleticu si ukousl až příliš velké sousto.
     
    52
    Po de Marcosově zákroku se na zemi ocitl právě brazilský šikula, kterému se zpět na nohy zrovna dvakrát nechtělo. Nakonec se ale ukázalo, že situace si nebude žádat ošetření a vše by mělo být v pořádku.
     
    53
    Lekue zvedl hlavu a dlouhatánským nákopem přes celou šíři travnaté plochy oslovil Williamse, ten však v souboji jeden na jednoho nepřešel přes mladičkého univerzála v dresu Las Blaugranas Sergiho Roberta.
     
    54
    Domácí měli k dispozici rohový kop, opět z něj ale nevytěžili zhola nic. Jejich snaha o ohrožení brankáře ter Stegena sice pokračovalo, ovšem skončilo sakra rychle a to díky ofenzivnímu faulu Susaety.
     
    55
    Další faul domácího celku už nezůstane nepotrestán – zcela správně dostává žlutý kartónek obránce Laporte.
     
    56
    Střídání v týmu Athletic Bilbao: ze hřiště odchází Susaeta, přichází Muniain.
     
    57
    Domácí působí lehce přemotivovaným dojmem, nyní jejich akci znovu utnul naprosto zbytečný útočný faul, kterým se proti pravidlům provinil Aduriz.
     
    59
    Brankář ter Stegen svým dlouhým výhozem hodně zahnal Iniestu, který dělal vše, co bylo v jeho silách, ale míč už před přechodem přes postranní čáru zastihnout nedokázal.
     
    60
    Odehrána je přesně hodina hry, zatím musíme říci, že utkání je pro všechny fanoušky, co se atraktivity týče, trochu zklamáním. Doufejme, že se to ve zbývajícím průběhu změní.
     
    61
    Dani Alves se prezentoval parádním sólem, na jehož konci přešel přes Etxeitu, přehodil si míč na svou silnější pravačku a vypálili, ovšem trefil jen před sebou stojícího de Marcose.
     
    62
    Další střídání na straně Athleticu, utkání končí pro Erasa, jehož na pozici podhrotového hráče nahrazuje Sabin Merino.
     
    63
    Piqué se vydal na ofenzivní výlet, na jehož konci nahrával Turanovi, který však dále neměl s kým kombinovat, proto byl nucen hru přesunout směrem vzad na Daniho Alvese.
     
    64
    Brazilský obránce Barcelony se dopustil zbytečné chyby, po které právě příchozí Sabin šikovně prodloužil balón na Adurize, ten se už chystal k zakončení, ale zastavil jej praporek pomezního sudího, jenž viděl ofsajd.
     
    65
    Domácí reklamují, že ve vlastním vápně hrál rukou Mascherano, ovšem rozčilují se naprosto zbytečně, poněvadž sudí celou situaci posoudil naprosto správně.
     
    65
    Po neúspěšném rohu domácích se dopředu hnal Neymar, avšak byl přidržen de Marcosem, který dostává žlutou kartu.
     
    66
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Turan, přichází Aleix Vidal.
     
    67
    Nově příchozí Vidal hned musel skousnout tvrdý zákrok v podání Etxeity, který zcela zaslouženě vidí žlutý kartónek.
     
    68
    Poslední střídání na straně Athleticu, dnes poměrně aktivního Beñata nahrazuje Mikel San José.
     
    70
    Do konce utkání zbývá dvacet minutek a zatím to nevypadá, že by si Barcelona připouštěla nějaké zbytečné komplikace. Dokáží domácí fotbalisté s tímto mačem ještě něco provést?
     
    71
    A hosté mé předchozí tvrzení potvrzují, poněvadž v naprostém klidu kombinují na vlastní polovině hřiště, zahraje si i Marc-André ter Stegen.
     
    72
    Chyby se ale dopustil Roberto, načež se do vápna přiřítil dnes hodně viditelný Williams, mladý barcelonský univerzál ale své zaváhání povedeným skluzem dokázal napravit.
     
    73
    Další zbytečný faul v podání domácích – volný přímý kop pro Barcelonu. Nejprve se ale bude střídat, uvidíme, koho Luis Enriqie stáhne ze hry.
     
    74
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Roberto, přichází Adriano.
     
    75
    Hosté teď měli dobrou možnost k tomu navýšit své vedení, na konci jejich akce si ale Javier Mascherano vůbec nerozuměl s Neymarem. Míč zpět do hry pošle brankář Herrerín.
     
    76
    Další žlutá karta pro domácí tým, za faulu na Alvese ji od sudího Gonzáleze dostává Sabin.
     
    77
    Busquets skvělým obranným skluzem překazil akci Bilbaa a chtěl se vydat do protiútoku, hra se ale přerušuje, na zemi se totiž ocitl Neymar.
     
    78
    Z opakovaného záběru bylo vidět, že Neymara zcela zbytečně dohrál Ander Iturraspe, kterého sudí odměnil žlutou kartou.
     
    79
    Na hřišti se začíná přitvrzovat a jiskřit, do dobré šance se hnal Williams, k zemi jej však stáhl vracející se Mascherano – další žluté varování musí tasit sudí González.
     
    80
    Ještě před zahráním přímého kopu Athleticu dojde k poslednímu střídání dnešního mače, místo Munira, střelce úvodní branky, nastupuje Sandro Ramírez.
     
    81
    S tímhle šlo naložit daleko lépe! San Joseho centr do šestnáctky byl až příliš přetažený, žádný z jeho spoluhráčů na něj neměl šanci dosáhnout.
     
    82
    Výborný ter Stegen! Bilbao vybojovalo rohový kop, po centru do vápna si ve vzduchu nejlépe vedl stoper Etxeita, jehož hlavičku ale německý gólman v dresu Barcelony vytěsnil nad horní tyč!
     
    83
    Po souboji s Mascheranem se v šestnáctce k zemi poroučel Iñaki Williams, arbitr González ale na jeho etudu neskočil a zcela správně nechal hru plynout.
    83. Nasimulovaný pád Williamse
     
    84
    Další roh pro Athletic! Míč proskákal celým vápnem až k Adurizovi, jehož rána ale přes změť těl nemohla projít, následně se ve vápně k zemi svalil Iturraspe, sudí se ale nyní nenechal zviklat.
     
    85
    Ve vzdušném souboji se hlavami nepříjemně srazili Williams a Adriano, oba hráči zůstávají otřeseni ležet na trávníku, měli by ale být schopni utkání dohrát.
     
    87
    Domácím se podařilo uzavřít svého soupeře okolo jeho vlastního vápna, poměrně dlouho trvající tlak ale žádný úspěch nepřinesl, vše nepřesnou přihrávkou do hrobu poslal Iñaki Williams.
     
    88
    Barcelona už se jen brání, domácí se nyní znovu dostali až do šestnáctky, tam ale San José místo na balón šlápl na nohu Vidalovi, načež musí hráči Bilbaa kvůli jasnému faulu vyklidit pole.
     
    89
    Bilbao právě vstřelilo branku!
    Tak se domácí tým přeci jen dočkal! Centr z kopačky de Marcose obránce Alves odvrátil jen k nohám San Joseho, který zvedl hlavu a přesným pasem nalezl ARITZE ADURIZE a zkušená útočník si v souboji tváří v tvář ter Stegenovi věděl rady!
    89. Aritze ADURIZ - 1:2
     
    90
    Žlutou kartu dostává Dani Alves (FC Barcelona).
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat tři minuty!
     
    90+2
    Mohlo být vyrovnáno! Po rohovém kopu a několika hlavičkových soubojích se míč dostal k Adurizovi, jenž zvládl vypálit, balón byl ještě několikrát tečován a ter Stegen měl hodně práce s tím vyškrábnout jej mimo tři tyče!
    90+2. Parádní zákrok ter Stegena!
     
    90+3
    Tak sudí González udělí ještě jednu žlutou kartu, po faulu na čas šetřícího Neymara ji vidí Mikel San José.
    90+3. Domácí hráči si dnes s Neymarem servítky rozhodně neberou
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce, Barcelona si připisuje důležité vítězství a na půdě Bilbaa vítězí poměrem 2:1! O své výhře hosté v podstatě rozhodli v úvodní půlhodince, když se nejprve prosadil Munir El Haddadi a o sedm minut později vedení zvýšil Neymar. Ve druhém poločase se hodně přitvrdilo, sudí nakonec rozdal hned devět žlutých karet. Katalánci už se nikam nehnali a spíše se soustředili na defenzivu, čisté konto ale neudrželi, v samotném závěru totiž jiskřičku naděje pro Athletic vykřesal Aritz Aduriz.
    Statistiky dnešního utkání

     
    Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji Vám za pozornost a u dalších online přenosů se budu těšit na počtenou! (22:58:15)

    Vojtěch Tůma

    Branky: 89. Aduriz – 18. Munir, 25. Neymar

    Karty:   55. Laporte (ATB), 65. Marcos (ATB), 67. Etxeita (ATB), 76. Sabin (ATB), 78. Iturraspe (ATB), 90+3. José (ATB) – 39. Iniesta (BAR), 79. Mascherano (BAR), 90. Alves (BAR)


    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 0:3. Střely mimo: 1:1. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 7:9.
    Athletic Bilbao: Herrerín – de Marcos, Etxeita, Laporte, Lekue – Iturraspe, Beñat (68. San José) – Susaeta (56. Muniain), Eraso (62. Sabin), Williams – Aduriz
    Náhradníci: Iraizoz – San José, Rico, Gurpegui, Muniain, Balenziaga, Sabin

    FC Barcelona: ter Stegen – Dani Alves, Piqué, Mascherano, Roberto (74. Adriano) – Rakitić, Busquets, Iniesta – Turan (66. Aleix Vidal), Munir (80. Sandro), Neymar
    Náhradníci: Masip – Douglas, Bartra, Sandro, Adriano, Aleix Vidal, Vermaelen

    Rozhodčí: José González – José Sánchez, Ignacio Rubio
    Středa 27.01.2016
    Barcelona - Ath. Bilbao 3:1

    Branky: 54. Suárez, 81. Piqué, 90+1. Neymar – 12. Williams

    Karty:   71. Suárez (BAR) – 19. Rico (ATB), 39. Balenziaga (ATB), 53. Lekue (ATB)

    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 9:7. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 10:18.
    bahis siteleri