Děčín – Klatovy 4:3 (kon.) | Mor. Budějovice – Nový Jičín 4:5 (kon.) | Val. Meziříčí – Opava 2:3 (0:2 po s.n.)
Břeclav – SHK Hodonín 4:3 (po pr.) | Kopřivnice – Vsetín 1:5 (kon.) | Frýdek-M. – Technika Brno 5:1 (kon.)
Poruba 2011 – SK Karviná 6:1 (kon.) | Kobra – Žďár n/S 4:2 (kon.)
konec
HC Děčín
4:3 (2:0, 1:1, 1:2)
HC Klatovy
Středa 03.02.2016, 18:002. liga skupina Západ • 30. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký podvečer přeji všem příznivcům ledního hokeje z děčínského zimního stadionu. Dnes je na programu dohrávané třicáté kolo druhé hokejové ligy mez týmy HC Děčín a SHC Klatovy.
    Statistiky dnešních soupeřů v grafické podobě
     
    HC Děčín

    Medvědy čekají na domácím ledě poslední tři utkání a jedním z nich je právě to dnešní s Klatovy. Tým ze Západu Čech požádal o přeložení tohoto duelu o týden později. Původně se mělo hrát 27.1.2016. Domácí hokejisté již ztratili možnost bojovat o předkolo play-off a nyní jim tedy nezbývá, než se soustředit na veledůležité play-out, jenž znamená boje o zachování příslušnosti ve druhé hokejové lize. Děčín v posledním odehraném utkání dokázal přivézt výhru 5:4 po prodloužení z Trutnova. Sice o body už v podstatě nejde, ale jde hlavně o získání herní pohody a každý takový zápas tým posílí. Dnes to však proti ambiciózním Klatovům, které jsou oficiální farmou extraligové Plzně, nebudou mít vůbec jednoduché.
    HC Děčín
     
    SHC Klatovy

    To Klatovští jsou na tom o mnoho lépe. Zatím jsou čtvrtí a bojují o pozici zůstat v elitní šestce, která zaručuje přímý postup do vyřazovacích bojů. Západočeši se netají tím, že by chtěli postoupit do WSM ligy a být tak zcela profesionálním týmem, což by pro farmu Plzně bylo rozhodně přijatelnější. Dnes na ledě Děčína budou chtít naplno bodovat, aby si připsali další veledůležité body a tím se přiblížili postupu do play-off přímo a ne ještě hrát předkolo. Uvidíme, jak dnešní duel dopadne. Medvědi rozhodně nesloží své zbraně a favorita se pokusí potrápit.
    SHC Klatovy
     
    Vzájemná utkání

    Na vzájemný duel mezi oběma týmy by Medvědi nejraději zapomněli. Na ledě Klatov totiž začátkem listopadu loňského roku utrpěli debakl a inkasovali potupnou desítku. Domácí tak jasně potvrdili roli favorita a Děčín smetli 10:1. Podaří se Medvědům tuto vysokou prohru odčinit a podaří se jim ulovit alespoň nějaký ten bod?

    SHC Klatovy – HC Děčín 10:1
    Poslední domácí utkání s Klatovy skončilo výhrou Medvědů 6:0 (bylo to na začátku sezóny 2014-2015). Podaří se i dnes nad velmi silným soupeřem bodovat?
    Utáhneme brusle a jdeme na to!

     
    To se dozvíme dnes v pozdějších večerních hodinách. Ze zápasu je pro Vás připraven také online přenos, kterým Vás budu mile ráda provázet. O nejdůležitější situace tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou a hokejovou zábavu.
     
    Ještě jednou přeji hezký podvečer z děčínského zimního stadionu, kde skončilo rozbruslení a nyní probíhá úprava ledové plochy.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Děčín: Lavinger (Kácha) – Vaněk, Hříbal, Zdvořáček, Kaltenböck, Molnár, Klement, Chmel – Hašek, Volráb, Vacek – Faigl, Oliverius, Zika – Sýkora, Patzelt, Fojt – Buďa, Chovanec

    SHC Klatovy: Kukin (Lejsek) – Holý, Špaček, Slavík, Marcel, Kubík, Houfek, Leština – Přikryl, Michel, Tulačka – Beneš, Váchal, Pacanda – Topinka, Němec, Švarc

    Rozhodčí: Orlický – Hynčica, Mašek.
     
    Ještě, než začne samotné utkání, bude oceněna Anna Pavlasová, která na Olympiádě dětí a mládeže získala dvě olympijské medaile. Začátek zápasu se tak o něco málo zpozdí.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    Hosté se ihned po vhazování vrhli do útoku, kde pálili na Lavingera, obrana mu ale pomohla.
     
    00:31
    Úplně sám jel na Kukina Daniel Volráb, ale svou kličku na Kukina do konce nedotáhl. Brankář Klatov se zaskvěl parádním zákrokem!
     
    01:15
    Děčín právě vstřelil branku!
    To však nemuselo útočníka první formace mrzet. Hned na to totiž se Děčínští dostali do dalšího útoku, kde pálil na Kukina Tomáš Faigl. Brankář Klatov jeho střelu ale pouze vyrazil před sebe, na dorážku LUKÁŠE ZIKY byl už krátký. Medvědi tak jdou do velmi rychlého vedení. Asistence: Tomáš Faigl.
     
    02:08
    A další útok Děčína, který utkán začal opravdu při chuti. Vacek si nabruslil do předbrankového prostoru, odkud vyslal štiplavou střelu, ta se však neujala a skončila na hrudi Kukina.
     
    02:59
    Kukin se znovu musel mít na pozoru. Aktivní Děčín znovu zahrozil před jeho svatyní, ale gólman Klatov opět podržel svůj tým.
     
    03:12
    Z pravé strany střílel Zika, puk mířil do pravého horního růžku, ale Kukin ovšem dalším parádním zákrokem podruhé děčínskému útočníkovi skórovat nepovolil.
     
    04:06
    Z obrovského tlaku Medvědů se zatím Klatovští nedokázali vymanit a je z toho ztráta puku na útočné modré čáře a do útočného pásma míří znovu domácí celek.
     
    04:56
    Fojt čekal před Kukinem na přihrávku Klementa zpoza klatovské branky, ale obrana hostů mu puk sebrala.
     
    05:37
    Po dlouhé době se do pásma Děčína dostali hosté, kde vybojovali vhazování před Lavingerem. Žádnou střelu na domácího brankáře ale nevyslali.
     
    06:03
    Vyloučení v týmu SHC Klatovy (Kubík – 2 min., podražení).
     
    06:20
    Hosté své oslabení začali velmi dobře, hned po vhazování v jejich pásmu sebrali kotouč a poslali ho až před Lavingera.
     
    06:57
    Faigl jel sám do klatovského území, ale nakonec mu kotouč znovu sebrali hosté. Ten tak míří opět až daleko od jejich branky.
     
    07:25
    Přesilovka se Medvědům zatím nedaří a je z toho další osvobození Klatov.
     
    08:03
    Kubík skáče na led a jeho tým je tedy kompletní.
     
    08:37
    Fojt dostal přihrávku přímo před Kukina, kde ale na jeho branku vyslal příliš vysokou střelu. Brankář Klatov tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    09:20
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Molnár – 2 min., krosček).
     
    09:36
    Přesilovou hru si zahrají také hosté, kteří už míří do útočného pásma.
     
    09:57
    Tam před malou chvilkou nebezpečně pálil Slavík, ale Lavinger včas sklapl své betony. Následně si kotouč přebral Hašek a poslal ho do bezpečí.
     
    10:53
    Klatovští se usadili v pásmu Medvědů, kde pálil od modré čáry Špaček, ale znovu to byl Lavinger, který střelu chytil.
     
    11:20
    Molnár je na ledě. I domácí své první oslabení zvládli a branku neinkasovali.
     
    12:22
    Slibně se rozvíjející akci Klatov zmařilo postavení mimo hru. Pacanda by jinak jel úplně sám na Lavingera. Byl však v pásmu o něco dříve, než puk.
     
    13:01
    Hosté pomalu začínají nabírat obrátky a i oni se dostávají do šancí. Nyní vyzrál Lavinger na jedovku Špačka.
     
    13:16
    Klatovští v pásmu Děčína zůstanou. Medvědi totiž vyhodili kotouč na zakázané uvolnění.
     
    14:05
    Lavinger se znovu zaskvěl pozorným zákrokem, když lapačkou chytil střelu Váchala. Po ní se bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    14:29
    Na druhé straně nebezpečně zahrozil Klement, který se natlačil až před Kukina. Jeho tečovanou střelu ale ukryl ve své náruči právě Kukin.
     
    15:02
    Daniel Volráb byl podruhé v této třetině tváří v tvář Kukinovi. Druhý jmenovaný proti němu znovu uspěl a opět drží svůj tým.
     
    15:42
    A do třetice Volráb. Ten nyní pálil z levé strany těsně před Kukinem, jenž svým dalším zákrokem jeho pokus kryje.
     
    16:18
    Střela Radomíra Vaňka jen těsně minula hostující klec. Medvědi jsou v závěru první třetiny znovu hodně aktivní.
     
    17:33
    David Michel střílel z prostoru mezi kruhy, s jeho projektilem si ale Lavinger poradil. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    17:50
    Obránce Klement je dnes hodně vidět, nyní byl u další akce Děčína, po které se dostal k puku a okamžitě vystřelil. Kukin na puk ale dosáhl.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:05
    Děčín právě vstřelil branku!
    Obrovská mela před klatovskou svatyní. Jaroslav Hašek střílel z bekhendu na Kukina, ten ale znovu kotouč pouze vyrazil. Následně pak dorážel DANIEL VOLRÁB, před kterým zívala odkrytá branka a v pohodě do ní puk zasunul. Medvědi se v závěru prvního dějství dostávají do dvoubrankového náskoku. Asistence: Jaroslav Hašek, Ondřej Hříbal.
     
    19:35
    Ještě byla k vidění akce hostí na opačné straně, ale Lavinger byl pozorný.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. Medvědi do ní doslova vlétli, když se po obrovském tlaku dostali už ve druhé minutě do vedení zásluhou Ziky. Hosté ale také dokázali zahrozit a hrál se oboustranně pohledný hokej. V závěru třetiny pak na 2:0 zvýšil Volráb a dal Děčínu dvoubrankový náskok. Druhá třetina začne přibližně v 18:45.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Druhá třetina začala slibnou akci Klatov, která ale skončila na pozorné obraně Děčína. Na druhé straně dopadla situace úplně stejně i na straně Medvědů.
     
    21:07
    Tulačka si najel až před Lavingera, kde ho ohrozil přízemní střelou. Lavingerovy betony však puk zachytily.
     
    21:32
    Po nahození kotouče do útočného pásma Klatov skončil puk na ochranné síti a bude se vhazovat po pravé straně domácího brankáře.
     
    22:20
    Děčín právě vstřelil branku!
    Z další akce se už znovu radují domácí hokejisté. Nájezd před branku Klatov a následná střela MARTINA ZDVOŘÁČKA končí za zády Kukina. Děčínští se tedy prosazují i v úvodu druhé periody a jdou do tříbrankového trháku. Asistence: Martin Patzelt, Ondřej Hříbal.
     
    23:12
    Hosté se ihned po vhazování ve středovém kruhu dostali do útočného pásma. Tam se však střela Marcela od modré čáry neujala.
     
    23:46
    Volráb pálil z levé strany, ale Kukin puk vyhazuje do bezpečí.
     
    24:00
    Medvědi se delší dobu drželi v pásmu Klatov, kde na Kukina mířily další střely, ale brankář hostů byl pozorný a neinkasoval.
     
    24:38
    Kaltenböck se jako obránce probral do mezikruží a na brankáře Klatov zamířila další jedovatá střela. I s touto si ale Kukin poradil.
     
    25:51
    Pacanda nabral rychlost a chtěl dojet puk, který mířil před domácí branku. Nakonec u něho byli dříve domácí obránci a vzali si ho do své moci.
     
    26:42
    Martin Beneš vyslal na Lavingera jedovatou střelu z pravého kruhu. Domácí brankář mu ukázal efektní semafor a svým přesným zákrokem stále drží nulu na svém kontě.
     
    27:36
    Vyloučení v týmu SHC Klatovy (Němec – 2 min., držení protihráče).
     
    28:10
    Klatovští, ač hrají v oslabení, nyní drží útočné pásmo a snaží se o střelu. Nakonec vše vyřešil Lavinger, který posílá puk do středního pásma.
     
    29:07
    Těsně před hostující brankou číhal Radim Vacek, ten ale dorážku po střele Volrába nemohl dotáhnout do konce, protože Kukin velmi dobře zasáhl.
     
    29:36
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    29:39
    V pásmu Děčína v blízkosti Lavingera došlo na souboj dvou hráčů a bude se tedy vylučovat.
     
    29:39
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Vacek – 2 min., hrubost + 10 min. osobní trest, hrubost).
    Vyloučení v týmu SHC Klatovy (Marcel – 2 min., hrubost + 10 min. osobní trest, hrubost).
     
    29:46
    Na obou stranách se hraje v pěti hráčích.
     
    30:09
    Domácí se dopustili zakázaného uvolnění a hra se tak stěhuje před Lavinger.
     
    31:01
    Klatovští nahodili kotouč do útočného pásma, tam se ke střele dostal Michel, ale Lavinger byl na místě. Raději přerušuje hru a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    31:35
    Agilní Volráb znovu atakoval Kukinovu klec, ale branka mu dnes zatím není souzená a naopak Kukin mu chytá další jeho střelu.
     
    33:09
    Po střele Fojta se vyznamenal Kukin, jenž ji lapil do své lapačky. Po jeho levé ruce se bude nyní vhazovat.
     
    33:51
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Vaněk – 2 min., podražení).
     
    34:07
    Vyloučení v týmu SHC Klatovy (Slavík – 2 min., podražení).
     
    34:22
    Síly na ledě se velmi rychle srovnaly a uvidíme tedy hru ve čtyřech hráčích na obou stranách.
     
    34:42
    Klatovy právě vstřelily branku!
    Hostům tato herní varianta svědčila o něco více a dokázali se prosadit. DAVID MICHEL svou samostatnou akci dotáhl do konce a je z toho kontaktní branka. Lavingera tak připravil o čisté konto. Bez asistence.
     
    35:25
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Klement – 2 min., podražení).
     
    35:32
    Hosté si zahrají přesilovku 4 na 3 po tom, co byl vyloučen Klement.
     
    35:51
    Domácí jsou ve čtyřech.
     
    36:07
    A hosté jsou už v plném počtu. Pokračovat bude jejich početní výhoda 5 na 4.
     
    36:34
    Medvědi se osvobozují a posílají puk až před Kukina.
     
    37:25
    Klement je na ledě a Děčín je tak v plném počtu.
     
    38:35
    Medvědi byli pod menším tlakem hostí, nakonec se k puku dostal Hříbal a vyhazuje ho do středního pásma.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:49
    Vhazuje se před Lavingerem. Hosté mají k dispozici útočné pásmo a ještě se vynasnaží o další branku, která by je vrátila zpět do zápasu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I druhá třetina je minulostí. V ní Medvědi hned na jejím začátku dali další branku, na kterou ale hosté zareagovali a snížili na rozdíl dvou gólů. Třetí perioda tak bude ještě hodně zajímavá. Ta začne přibližně v 19:40.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:13
    Domácí se hned po vhazovaní dostali do útoku, ale před Kukinem nebyl prostor k zakončení.
     
    40:43
    Na druhé straně zahrozili hosté Benešem, ale Lavinger byl také pozorný. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    41:29
    Další snahu dostat se do útoku zkazilo Klatovům postavení mimo hru. Bylo signalizované, takže hosté musí opustit pásmo a hra pokračuje dál.
     
    42:04
    Němec nadvakrát dorážel kotouč za Lavingera, ale domácí brankář vždy dokázal uspět. Znovu tak drží děčínský dvoubrankový náskok.
     
    43:07
    Faigl se dostal ke střele před Kukinem, ten ji ale okamžitě chytá do své náruče.
     
    44:03
    Buďa ve spolupráci se Sýkorou se dostali do slibné šance, ale na Kukina ani jeden nevyzrál. Ten tak stále drží naději svého celku.
     
    45:17
    Ani akce druhé děčínské formace gólem nekončí. V ní se ocitl Oliverius.
     
    45:24
    Vyloučení v týmu SHC Klatovy (Přikryl – 2 min., nedovolené bránění).
     
    45:49
    Buďa se natlačil až před Kukina a snažil se dorazit střelu Oliveriuse. Hostující brankář byl však pozorný.
     
    46:26
    Hosté se osvobozují a posílají kotouč až před domácí branku. Střídají také svou unavenou čtveřici.
     
    46:46
    Další vyhození kotouče do bezpečí a hosté šetří své drahocenné vteřinky v oslabení.
     
    47:24
    Hosté jsou už kompletní a po naskočení Přikryla na led hrozí před děčínskou brankou.
     
    47:59
    Po nájezdu Přikryla na Lavingera musel domácí brankář do rozkleku a jeho projektil chytá. Hra je přerušena, protože se branka vychýlila ze svého postavení a musí dojít k úpravě.
     
    48:26
    Po další šanci hostí se musel zaskvět znovu Lavinger, jež reflexním zákrokem překazil skórovat Přikrylovi, který je od návratu z trestné lavice hodně aktivní.
     
    48:48
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Faigl – 2 min., držení protihráče).
     
    49:08
    Medvědi se osvobozují vyhozením kotouče až před Kukina.
     
    49:26
    David Michel se řítil úplně sám na Lavingera a dostal se do bekhendového zakončení. Lavinger však předvedl další fantastický zákrok a Michela vychytal. Poté sklidil potlesk děčínského publika.
     
    50:09
    Klatovy právě vstřelily branku!
    Hosté se dostávají Medvědům na dostřel jediné branky. Střelu Holého vyrazil Lavinger do prostoru levého kruhu, kde byl úplně volný MILAN ŠVARC, jenž posílá puk do odkryté domácí branky. Nyní se dá očekávat tlak Klatov, které se budou snažit o vyrovnání. Asistence: Jan Holý.
     
    50:50
    Hosté ožili a nyní okupují znovu pásmo Děčína. Obránce Vaněk však sebral puk z hole Michela a poslal ho do středního pásma.
     
    51:19
    Vacek jel jeden na jednoho a dostal se do zakončení, Kukin však jeho projektil bravurně chytá.
     
    51:19
    Vyloučení v týmu HC Děčín (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Vacek.
     
    51:51
    Klatovy právě vstřelily branku!
    Pochybení děčínské hráčské lavice hosté okamžitě trestají a srovnávají stav tohoto utkání. V samostatné akci se prosadil před Lavingerem DAVID MICHEL, který svým druhým dnešním přesným zásahem vymazal manko svého celku. Bez asistence.
     
    51:51
    Ve stejném čase si děčínská lavička vyžádala oddechový čas.
     
    52:16
    Klatovští se znovu uhnízdili před Lavingerem, na kterého mířily další střely. S nimi si však dokázal poradit a raději přerušuje hru.
     
    52:42
    Děčín právě vstřelil branku!
    Jenomže Medvědi si své vedení berou velmi rychle zpátky. Před brankou Klatov došlo k velké skrumáži, ve které se nejlépe dokázal zorientovat LUKÁŠ ZIKA a také on se dnes trefil podruhé. Medvědi tak jdou znovu do jednobrankového náskoku. Asistence: Michal Oliverius, Jan Kaltenböck.
     
    53:40
    Lavinger se po útočném tažení Klatov znovu zaskvěl a nyní doslova podržel svůj tým před dotírajícím Pacandou.
     
    54:07
    Domácí hokejisté jsou znovu jako pokropeni živou vodou a opět tlačí před klatovskou svatyní. Oliverius znovu vyzval Ziku, ten ale svou střelu poslal do náruče Kukina.
     
    54:42
    Patzelt našel najíždějícího Sýkoru před hostující brankou, ale druhý jmenovaný znovu našel jen hráz v podobě Kukina.
     
    55:17
    Po zakázaném uvolnění Klatov se hra stěhuje opět před jejich branku, kde se bude vhazovat po levici Kukina.
     
    56:04
    Před domácí brankou číhal Přikryl, ale jeho došťouchnutí puku do domácí branky neprošlo. Lavinger ho má ve své moci.
     
    57:00
    Úderem sedmapadesáté minuty se vyznamenal Lukáš Lavinger, jenž jedovku Pacandy z prostoru levého kruhu znovu bravurně chytá.
     
    57:23
    Na druhé straně střelu Radima Vacka vytěsnil Kukin jen těsně vedle své svatyně.
     
    57:42
    Vhazovat se bude po levici Kukina a nyní se dá očekávat, že hosté se budou chtít dostat co nejrychleji ke kotouči, zavézt ho do útočného pásma a pokusit se o powerplay.
     
    58:07
    Děčín ale stále drží puk na svých hokejkách a hosty do útoku nepouští.
     
    58:36
    Obrovská šance Klatov! Přikryl měl před sebou už jenom Lavingera, který byl navíc povyjetý z branky. Ale prvně jmenovaný svou střelou orazítkoval břevno domácí branky! Následně pak ještě dorážel kotouč znovu Přikryl, ale Lavinger znovu drží!
     
    58:36
    Timeout hosté.
     
    58:36
    Hostující branka je prázdná, hosté jsou v šesti a hrají tedy powerplay.
     
    58:44
    Medvědi vyhodili puk ze svého teritoria až za hostující branku a je z toho zakázané uvolnění.
     
    59:18
    Volráb žabičkou vyhodil kotouč do středního pásma a krátí drahocenné vteřinky pro svůj celek. Navíc hosté se dopustili zakázaného uvolnění a hra se stěhuje do jejich pásma. Kukin je zpátky ve svém brankovišti.
     
    59:44
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Zika – 2 min., sekání).
     
    59:44
    Hosté jsou v pásmu Děčína a jejich branka znovu prázdná.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí hokejisté udrželi své těsné vedení a berou nad silnými Klatovy tři body. To je pro tuto chvíli ode mě vše, přeji hezký zbytek středečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se těším na shledanou. (20:21:57)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 2. Zika (Faigl), 20. Volráb (Hašek, Hříbal), 23. Zdvořáček (Patzelt, Hříbal), 53. Zika (Oliverius, Kaltenböck) – 35. Michel, 51. Švarc (Holý), 52. Michel


    HC Děčín: Lavinger (Kácha) – Vaněk, Hříbal, Zdvořáček, Kaltenböck, Molnár, Klement, Chmel – Hašek, Volráb, Vacek – Faigl, Oliverius, Zika – Sýkora, Patzelt, Fojt – Buďa, Chovanec
    HC Klatovy: Kukin (Lejsek) – Holý, Špaček, Slavík, Marcel, Kubík, Houfek, Leština – Přikryl, Michel, Tulačka – Beneš, Váchal, Pacanda – Topinka, Němec, Švarc

    Rozhodčí: Orlický – Hynčica, Mašek
    bahis siteleri