New Jersey – NY Rangers 3:2 (kon.) | NY Islanders – Minnesota 5:3 (kon.) | Philadelphia – Montreal 4:2 (kon.)
Pittsburgh – Ottawa 6:5 (kon.) | Boston – Toronto 3:4 (po pr.) | Washington – Florida 2:5 (kon.)
Nashville – St. Louis 0:1 (kon.) | Winnipeg – Dallas 3:5 (kon.) | Colorado – Chicago 1:2 (kon.)
Edmonton – Columbus 5:1 (kon.) | Arizona – Los Angeles 2:6 (kon.) | Anaheim – San Jose 3:2 (kon.)
konec
Anaheim Ducks
3:2 (1:0, 2:2, 0:0)
San Jose Sharks
Středa 03.02.2016, 04:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    SAN JOSE SHARKS

    Po malé přestávce National Hockey League se hokejisté San Jose vrátí zpátky mezi mantinely v poměrně dobré náladě, když aktuálně drží druhou příčku v Pacifické divizi, s celkovým tiskem šestapadesáti bodů na kontě. Ztráta na rivala z Los Angeles sice stále činí sedm bodů, ale i tuto hranici by Sharks postupně rádi pokořili. Žraloci z posledních deseti případů prohráli pouze dvakrát, naposledy si ovšem vedli velice dobře, když na svém kluzišti přehráli jasným poměrem 6:1 Colorado Avalanche. Nutno podotknout, že na ledě Anaheimu bude San Jose chtít prodloužit už tak dlouhou šňůru bodových zisků v řadě. Kanadské bodování San Jose nadále vede kanonýr Joe Pavelski (24 + 24), poslední dobou si ovšem velmi dobře nechává dařit také český snaživec Tomáš Hertl (10 + 16), ten prožívá báječné období. Budou se moc fanoušci Sharks radovat také po dnešním duelu?
     
    ANAHEIM DUCKS

    Pomalu jsou zapomenuty špatné začátky sezóna Anaheimu. Je jasné, že na tabulkovém postavení se nedobrý úvod aktuálně hraného ročníku stále podepisuje, avšak Ducks si nyní stojí už na čtvrté pozici Pacifické divize. A navíc Anaheimští nemají takovou ztrátu na kluby před sebou, třetí Arizona Coyotes čítají pouze o dva bodíky více. Podobně jako San Jose Sharks, také Kačeři prožívají zdařilé období, když z předchozích šesti případů hned pět dokázali dotáhnout do vítězného konce. A je jasné, že v kalifornském klubu chtějí v podobných výkonech i nadále pokračovat. Naposledy se hokejisté Anaheimu výborně předvedli na ledě Boston Bruins, kde zvítězili poměrem 6:2. Statistiky týmu stále vede Corey Perry (20 + 13), jehož tradičně doplňuje parťák a kolega Ryan Getzlaf (3 + 28). Anaheim nebude mít proti Sharks vůbec snadný úkol.
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy se spolu naposledy utkaly v prosinci loňského kalendářního roku. Anaheim Ducks přivítali San Jose Sharks na svém ledě a Žraloky porazili těsným poměrem a spíše fotbalovým výsledkem 1:0.
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (10 + 16)
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League, budeme po krátké přestávce bez hokeje za mořem znovu pokračovat v nejlepší hokejové soutěži světa. Konkrétně nás česká tradiční setkání celků Pacifické divize, Anaheim Ducks vyzvou v domácí Honda Center San Jose Sharks.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Anaheim Ducks: Andersen – Fowler, Bieksa, Lindholm, Manson, Despres, Vatanen – Perron, Getzlaf, Stewart – Maroon, Rakell, Perry – Cogliano, Kesler, Silfverberg – Garbutt, Thompson, Santorelli

    San Jose Sharks: Jones – Vlasic, Braun, Martin, Burns, Dillon, DeMelo – Hertl, Thornton, Pavelski – Nieto, Marleau, Ward – Donskoi, Couture, Wingels – Karlsson, Tierney, Zubrus

    Rozhodčí: Joannette, Skilliter – Gibbs, Heyer.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání NHL, začneme jako tradičně asi o deset minut později.
    John Scott žije svůj sen!

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Jako první se v utkání na kotouč dostali hráči San Jose Sharks, avšak hostům hned odpískáno postavení mimo hru.
     
    00:28
    Už to zkoušeli také Anaheim Ducks, konkrétně Cogliano hledal na pravé straně Silfverberga. Ale ani z této akce nebude pramenit střela na branku.
     
    00:58
    Domácí mají puk na svých hokejkách v obranné třetině. To je pro ně ideální situace k tomu, aby uklidnili hru.
     
    01:28
    Zatím se hraje poměrně opatrně a vyčkává se na první chybu na jedné či druhé straně, zatím se ovšem znovu nepřerušuje hra.
     
    01:58
    A ještě jeden útok této formace Ducks, který sice zkusil zabojovat o kus černé gumy za klecí Martina Jonese, tam o něj ovšem přišel.
     
    02:35
    Manson vlétl na ledovou plochu a na pravé straně mantinelu se snažil uniknout soupeřům. Pak už musel Martin Jones předvést jeden ze svých zákroků.
     
    03:08
    Nahození jednoho z domácích obránců ještě zkoušel dorážet a tečovat před brankou Rakell, ale ani on neotevírá skóre. Zatím obě strany barikády pozorné.
     
    03:28
    Cogliano a Kesler se velice hbitě tlačili do brankoviště a moc nechybělo, aby za Martina Jonese dopravili první kotouč. Brankář San Jose Sharks nyní i s porcí štěstí zabránil úvodnímu gólu střetnutí.
     
    03:57
    Už se znovu hraje a nahozený kotouč na branku Žraloků tentokrát nebyl tolik nebezpečný.
     
    04:18
    Ducks potřebovali poslat na led čerstvé síly, toho San Jose Sharks využívají k rychlému protiútoku. Dostali se ovšem nakonec pouze na modrou čáru, kde celá jejich akce končí.
     
    04:45
    Andersen už má kus černé gumy ve své rukavici, tam jej raději ponechá a zařídí před sebou nové vhazování.
     
    05:02
    Fowler to zkusil nahozením na útočníky dopředu, nyní ovšem Sharks připraveni na všechny obranné práce. Vypadá to, že na první vážnější akci si budeme muset ještě chvíli počkat.
     
    05:38
    Jenže ta už přišla a zatím možná největší možnost pro San Jose. Tomáš Hertl se zjevil mezi kruhy a výborně si zpracoval puk na hokejce. Přesto nakonec český útočník jen těsně netrefil zařízení Anaheimu.
     
    05:40
    Hned po novém buly se bude vhazovat znovu, Andersen má kotouč opět v rukavici.
     
    06:02
    Už se zase vrátili Ducks k brance hostujícího celku, Anaheimští se ale nyní nemohou dostat k zakončení. První třetina, jak to vypadá, bude spíše oťukávací.
     
    06:24
    Následuje první komerční přestávka, po jejím skončení samozřejmě pokračujeme v zápase.
     
    06:39
    Hra už znovu pokračuje, opět se kotouč rychle pohybuje ze strany na stranu, ani jeden celek se zatím nemá k tomu, aby vyslal střelu na branku.
     
    06:54
    Budeme sledovat první vyloučení utkání, přesilovku si zahrají San Jose Sharks, protože Hampus Lindholm (ANA) dostává od rozhodčího dvě minuty za nedovolené bránění Tommyho Wingelse.
     
    07:35
    Ale Kačeři se zatím v pohodě brání, přestože nyní kotouč stačili vyhodit pouze do středního pásma.
     
    08:04
    Sharks se snaží zavřít svého soupeře v pásmu. To se jim teď sice povedlo, ale Frederik Andersen z následné střely po přípravě přeci jen stačil zasáhnout.
     
    08:18
    DeMelo to zkusil rychle na Hertla, ale ani teď český útočník nemířil dobře. Druhá polovina hostující početní výhody však přeci jen vypadá o něco lépe.
     
    09:05
    Anaheim první oslabení v zápase nakonec přežil bez úhony. Lindholm je zpátky na ledové ploše a hraje se v pěti proti pěti. Následně Sharks vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    09:39
    Kačeři se hned po konci svého oslabení snaží znovu soustředit na útočné akce, Santorelli nyní operoval za klecí Martina Jonese. Pak už se snažil stejného gólmana překvapit Garbutt.
     
    09:58
    Hra přerušena před hostující svatyní, tam bude také za několik mžiků pokračovat.
     
    10:28
    Před Andersen se velice nekompromisně tlačil Patrick Marleau, ale jeho snažení nakonec přišlo vniveč, protože San Jose přišlo o puk.
     
    10:58
    Už se hraje opět poměrně dlouho bez přerušení a čas do konce první třetiny ubíhá. Cogliano se teď nestačil prosadit, když byl sám proti dvěma hráčům v bílých trikotech.
     
    11:39
    Donskoi zavezl kus černé gumy do pásma, nakonec také za branku Frederika Andersena. Avšak jeho spoluhráči střídali, takže z toho možnost nepramenila.
     
    12:08
    Hned dvě střely Anaheim Ducks v krátkém časovém intervalu, autorem té druhé se stal Ryan Getzlaf. Ani on si však nebyl moc jistý, kam přesně puk poletí.
     
    12:45
    Rychlý spád zápasu napomáhá přelévání hry ze strany na stranu, Sharks se nyní natlačili z modré čáry až ke střele. Ale Paul Martin trefuje jen ochrannou síť a pokračovat budeme po komerční přestávce.
     
    12:58
    Po dalším buly, které zvládli muži San Jose, zkoušel DeMelo hned nahodit puk na klec soka. Ale kotouč už dále nikdo netečoval.
     
    13:15
    Hra přerušena čárovým rozhodčím ve středním pásmu, hostující celek se totiž dostal do postavení mimo hru.
     
    13:30
    Kotouč nyní převážně ve středním pásmu hrací plochy, tam se jej snažil na hokejce zkrotil Patrick Marleau. A byla z toho hodně dobrá šance pro San Jose.
     
    14:03
    Joe Pavelski se na chvíli uvolnil na hranici modré čáry, avšak nikdo ze spoluhráčů na něj v danou chvíli nesměřoval nahrávku.
     
    14:28
    Nahození za Andersenovu klec dojel aktivní Tomáš Hertl, hned se snažil hledat před klecí Pavelskiho. Ale i nadále domácí brankář v klidu zasahuje.
     
    15:05
    Hra ze strany na stranu pokračuje, teď zase Lindholm zkusil zaskočit Jonese, ale lapačka gólmana San Jose se jenom zaskvěla.
     
    15:20
    Ducks zvládli buly v útočném pásmu, okamžitě se zkoušeli obtáčet kolem klece a vymýšlet, kudy nejrychleji vyslat střelu na Jonese.
     
    15:54
    Tommy Wingels neměl moc prostoru a šel sám proti třem, přesto zkusil štěstí.
     
    16:09
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Tak přeci jen se úvodní branky zápasu dočkáme ještě v první třetině utkání. Jsou to hokejisté Anaheim Ducks, kdo se prosazuje jen necelé čtyři minuty před vypršením úvodní dvacetiminutovky. RICKARD RAKELL nabral puk na hokejku někde kolem pravého kruhu, udělal si prostor na svou střelu. A nakonec krásným zakončením pověsil puk do sítě San Jose Sharks. Trenér Žraloků si ještě vyžádal video, zda se nejednalo o ofsajd, ale vše je dle videorozhodčího v pořádku. Rakell si tak na konto připisuje jedenáctou branku v této hokejové sezóně a posílá svůj celek do vedení. Asistence: Patrick Maroon, Corey Perry.
    16:09 Rickard RAKELL - 1:0
     
    16:18
    Ducks hned zkoušejí aktivně pokračovat a nahazují puk po mantinelu, kde už se jej zmocňuje hostující družina.
     
    16:39
    Ve středním pásmu to zkusil vychytrale Brent Burns, ale finální nahrávka na spoluhráče už mu příliš nevyšla.
     
    17:09
    Nejdříve na jedné straně Cam Fowler, pak zase na druhé zahrozil Tomáš Hertl. Ale ani jeden z uvedených nepřekonal soupeřova brankáře, následuje buly u branky Anaheim Ducks.
     
    17:25
    Hra je stále aktivní jako doposud, obě strany se snaží ukázat, že předchozí zásah rozhodně neměl hru mezi mantinely nikterak uklidnit, ba naopak.
     
    17:50
    Ryan Getzlaf poslal puk na branku Jonese hodně nejistě, ale kotouč si stejně málem našel cestu až za brankovou čáru. Nyní stálo při Sharks hodně štěstíčka.
     
    18:25
    Za svou brankou rozehrávají kotouč hokejisté Anaheimu, ti se ovšem nyní moc ukvapili a na modré čáře se dostali do postavení mimo hru.
     
    18:45
    Kotouč už zpátky ve hře a Patrick Maroon se jej společně s Vatanenem snažili držet na hokejkách. Domácí se ale nakonec do šance nedostali.
     
    19:20
    Už běží poslední minuta první třetiny, puk mají na hokejkách Ducks. Zatím to ale nevypadá, že by se chtěli tlačit do další střely.
     
    19:45
    Ještě Tomáš Hertl, ale ten už stihl vypálit pouze z dálky, protože čas na kostce je neúprosný.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Více už se toho v první třetině zápasu nestane, zatím jsme měli možnost vidět jedinou branku. O tu se postaral v závěru první části hokejista Ducks Rickard Rakell. San Jose Sharks tak budou muset v prostřední periodě dohánět těsný náskok soka. Máme se stále na co těšit.
     
    Střely na branku v první třetině

    Anaheim Ducks: 10

    San Jose Sharks: 14
     
    Nebude trvat dlouho a budeme moci pokračovat v utkání dvou kalifornských klubů. Zatím sledujeme poměrně atraktivní hokej, který by si zasloužil možná trošku více branek.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:07
    Jako první se kotouče na buly ve druhé třetině zmocnili hokejisté Anaheim Ducks, ti se hned snažili hledat cestu kupředu s kotoučem.
     
    20:25
    Maroon proti Braunovi získal puk v pásmu, hned o šanci ovšem Anaheim přišel, hra je totiž přerušena.
     
    20:55
    A také Sharks by rádi poprvé v této periodě zahrozili. Ale zatím se hostující družina tolik dopředu netlačí.
     
    21:15
    Stewart se ničeho nebál a od pravého mantinelu si dobře vybruslil až do střely z pravého kruhu. Puk sice letěl hodně vysoko nad branku, ale šance to byla slibná.
     
    21:53
    Tomáš Hertl znovu před brankou, ale nyní se tolik netlačil směrem k Andersenovi. Zatím se hraje na začátku prostřední části v hodně vlažném tempu.
     
    22:17
    A to jen potvrzuje postavení mimo hru, které nyní přerušuje hru.
     
    22:28
    Už se znovu hraje a trojice hráčů v bílém trikotu to rychle zkusila nahozením za branku soupeře. Tam už ovšem znovu velice rychle připraveni zasáhnout obránci.
     
    22:43
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Velice vlažný úvod druhé třetiny a jejich prvních momentů, ale možná právě proto se nyní hokejistům San Jose Sharks podařilo zaskočit soupeře, který tak úplně nečekal v tuto chvíli inkasovaný kotouč ve vlastní síti. Zdánlivě jednoduché, ale o to účinnější nahození na branku Frederika Andersena od Brenta Burnse, které výborně tečoval na brankovišti útočník Sharks DAINIUS ZUBRUS. Gólman domácího celku už znovu reagovat nestačil a poprvé kapituluje. Uvidíme, jak nyní budou za vyrovnaného stavu reagovat Anaheim Ducks. Asistence: Brent Burns, Paul Martin.
    22:43 Dainius ZUBRUS - 1:1
     
    23:00
    Navíc jsou tu další trable pro Anaheim, který bude hrát už druhé oslabení v utkání. Střelec zatím jediné branky Ducks Rickard Rakell (ANA) dostává dvě minuty za podražení a je tu šance přesilovky pro San Jose.
     
    23:52
    Zatím se ovšem Sharks nedostali v přesilovce k žádnému lepšímu zakončení, místo toho Cogliano unikal ve vlastním oslabení a musel jej zastavovat až Jones.
     
    24:19
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Tak tohle bude tým San Jose Sharks ještě možná hodně mrzet, protože takovou chybu si asi ještě před několika momenty na hostující střídačce jen těžko představovali. Vše pramenilo z pokažené kombinace v útočné třetině. Pak už Anaheim Ducks zavezli puk až ke kleci Martina Jonese a vytvořili tlak na branku svého soka. První možnosti tak nebezpečné nebyly, ale když se dostal k ráně HAMPUS LINDHOLM, už pověsil kus černé pryže do sítě a Honda Center se dnes podruhé raduje. Máme tu tedy také branku ve vlastním oslabení a na začátku druhé části se tedy rozhodně nenudíme. Asistence: Ryan Getzlaf.
    24:19 Hampus LINDHOLM - 2:1
     
    25:39
    Přesilovka San Jose Sharks je minulostí, Sharks v ní nakonec pouze inkasovali a nevytvořili si v ní téměř žádné šance.
     
    26:15
    Tomm Wingels chtěl zkusit opět vyrovnat, ale i když měl dost místa na střelu, nakonec ještě nahrával. A to nebylo v dané situaci to nejlepší řešení.
     
    26:45
    Hraje se dlouho bez přerušení, hosté ovšem nyní na hranici ofsajdového postavení. Čarový rozhodčí ale ponechává hru plynout.
     
    27:42
    Garbutt musel spěchat, aby stihl puk za svou klecí. To se mu sice povedlo, ale ten stejný hráč měl ještě starosti s Brentem Burnsem.
     
    27:51
    První komerční přestávka ve druhé třetině, po jejím konci budeme hned pokračovat.
     
    28:13
    Sharks to zkusili rychlým nahozením o zadním mantinel, ale ani Burnsovi se teď moc nezadařilo.
     
    28:40
    Druhá útočná formace Anaheimu také chtěla rychle získat pásmo pro svůj celek, avšak málem to bylo pouze za cenu ofsajdu. Pak už na druhé straně šance pro Karlssona.
     
    29:08
    Chvíli to teď vypadalo, jako by hosté hráli přesilovku, velice podobná akce, ze které padla zatím jediná žraločí branky. Ale nyní Frederik Andersen pohotový.
     
    29:33
    Už se ale přerušuje, zakázané uvolnění Anaheim Ducks.
     
    29:33
    Tým Anaheim Ducks si vybírá oddechový čas.
     
    29:48
    Už se znovu hraje. San Jose Sharks pro sebe získali puk na buly, také jsou to hosté, kdo je nyní častěji na kotouči. Nahození obránce Brauna nakonec končí až někde mezi diváky.
     
    30:05
    A hned další zásah Andersena, který zároveň znamená komerční pauzu. Za malý okamžik pokračujeme, obě strany barikády mají chvíli času na oddech.
     
    30:18
    Hra pokračuje, Cam Fowler se málem dostal do samostatného úniku, ale na poslední chvíli jej stačili zastavit obránci San Jose. Už hraje Corey Perry.
     
    30:55
    Ani jedna strana se teď nikam nežene, navíc rozhodčí píská přihrávku rukou a hra tedy opět pozastavena.
     
    31:17
    Po buly ve středním pásmu puk na hokejce Patricka Marleaua, ten si ovšem moc dobře proti Lindholmovi nevedl a o kus černé gumy přišel.
     
    32:07
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Poprvé v zápase sledujeme vedení některého z týmů o dvě branky. A jsou to Anaheim Ducks, kdo se raduje ze třetí trefy v zápase a už ze druhé v prostřední třetině. Znovu se jednalo o chybu vracejících se hráčů San Jose Sharks, Kačeři totiž přečíslili soupeře v poměru tři na dva a Martin Jones měl pořádné problémy. Nakonec kus černé pryže dopravil do hostující sítě k radosti domácích fanoušků RYAN GARBUTT, jenž tak oslavil třetí branku v aktuálně hraném ročníku. Martin Jones už to nestihl k levé tyči, protože byl na úplně opačné straně brankoviště. Dobrá akce Ducks. Asistence: Chris Stewart, Josh Manson.
    32:07 Ryan GARBUTT - 3:1
     
    33:12
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Jestliže v první třetině padla pouze jedna branka a čekali jsme na větší přínos kotoučů za brankáři, pak si rozhodně nemůžeme stěžovat v prostřední periodě. San Jose Sharks totiž velice brzy po inkasování třetího gólu dávají kontaktní gól. A také nyní, jako v případě první hostující branky, šlo poměrně o překvapení. TOMMY WINGELS se stal autorem druhého zásahu družiny ze San Jose v utkání a tato branka může být pro celek trenéra DeBoera ještě hodně důležitá. Bude samozřejmě záležet na tom, jak si týmy budou dále počínat ve zbytku druhé třetiny. Asistence: Joonas Donskoi, Marc-Edouard Vlasic.
    33:12 Tommy WINGELS - 3:2
     
    33:38
    Anaheim Ducks si ovšem zahrají přesilovku, na trestnou lavici totiž aktuálně míří obránce Sharks Marc-Edouard Vlasic (SJS), jenž je hlavním rozhodčím zápasu souzen za vysokou hokejku. Ubrání se hosté?
     
    34:10
    Bieksova nahrávka na Lidholma skončila střelou, Martin Jones si s ní ovšem dokázal v pohodě poradit. Pak už obránci San Jose vyhazují puk pryč od své klece.
     
    34:41
    Tommy Wingels se tlačil ve vlastním oslabení před branku soupeře a málem se mu podařilo vyrovnat.
     
    34:41
    Jenže vyloučen je po této situaci právě Tommy Wingels (SJS), muž posledních momentů. A to znamená, že Anaheim Ducks čeká skoro minutu dlouhá přesilovka pět na tři. Jak si s ní domácí celek poradí?
     
    35:03
    San Jose ovšem na začátku oslabení vyhazuje puk do středního pásma, čímž hosté ušetřily drahocenné vteřiny.
     
    35:29
    Fowlerova pecka se pouze otřela o zadní mantinel, to už se obránce San Jose Vlasic pomalu chystá do hry.
     
    35:55
    Hosté mají pravděpodobně nejhorší chvíle za sebou. Sharks už hrají ve čtyřech a teď doufají, že neinkasují v klasické početní nevýhodě.
     
    36:34
    Už jen vteřiny do návratu vyloučeného Tommyho Wingels, pak budou hostující hokejisté kompletní. Ahaneim se zatím nemůže dostat k další střele.
     
    36:58
    Wingels zpátky na ledě, hned se snažil hnát do šance. Ale měl proti sobě hned dva bránící hráče soupeře.
     
    37:25
    Už se hraje poměrně dlouho bez přerušení, Silfverberg to zkoušel přes hostujícího obránce Burns, ale nahozením z dálky vůbec netrefil zařízení.
     
    38:03
    S pukem si na chvíli mohl zahrát Frederik Andersen, který rozehrál kotouč od své klece. Na druhé straně už se snažil Getzlaf, ale jen těsně netrefil branku.
     
    38:38
    Santorelli a Garbutt v dobré kombinaci, ale střela na branku z toho nebude. Navíc odpískáno zakázané uvolnění Anaheim Ducks.
     
    39:10
    Už běží poslední minuta druhé třetiny, Martin Jones má na svém kontě další zákrok. Ještě to jednou zkusí na druhou stranu Sharks.
     
    39:38
    Brent Burns a jeho dobrá střela z dálky. Ta ještě byla tečována mimo hrací plochu. Také proto je hra nyní přerušena a bude se ještě jednou vhazovat.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Máme za sebou atraktivní druhou třetinu utkání mezi Anaheim Ducks a San Jose Sharks, v prostřední periodě padly čtyři branky, na každé straně dvě. Kačeři tedy stále vedou o jediný zásah, asi se máme v závěrečných dvaceti minutách na co těšit.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Anaheim Ducks: 18

    San Jose Sharks: 23
     
    Aktuální statistiky

    Střely na branku: 18:23
    Hity: 22:14
    Tresty: 2:2
    Využité přesilovky: 0:0
     
    Pomalu se blíží začátek třetí třetiny utkání mezi Anaheim Ducks a San Jose Sharks. Dva kalifornští rivalové si jistě nedají nic zadarmo, rozhodně se nemůžeme divit, pokud utkání dojde do prodloužení či samostatných nájezdů.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:09
    Jako první se ve třetí části zmocnili kotouče na buly hokejisté San Jose, ti se snažili Andersena překvapit první střelou z úhlu.
     
    40:45
    A Tomáš Hertl byl dalším mužem, jenž mířil na klec soupeře. Anaheim Ducks nakonec nuceni vyhodit až na zakázané uvolnění.
     
    40:58
    Po buly v útočném pásmu San Jose Sharks už pouze nahození Martina o zadní mantinel, přesto se ještě po otočce kolem branky dostal ke střele Joonas Donskoi.
     
    41:20
    Obě strany barikády už střídají, třetí třetinu rozhodně začalo lépe hostující mužstvo, co se aktivity v útočném pásmu a před brankou soupeře týče.
     
    41:47
    Martin Jones má puk někdy mezi betony, také on si tedy připisuje svůj premiérový zákrok v závěrečné periodě základní hrací doby.
     
    41:58
    San Jose muselo být hodně pozorné, aby nepustilo soupeře hned po buly k další střele. To se nakonec nestalo a Matt Nieto mohl v klidu založit novou akci.
     
    42:25
    Stewart už dnes jednu dobrou akci pro Ducks vymyslel, hned se pokoušel o další. Ale do zakončení se z rychlé otočky nedostal.
     
    42:40
    Poměrně snadný zákrok pro Frederika Andersena, jenž musel lapačkou krotit nahození z dálky. Vhazování před brankou Anaheim Ducks.
     
    42:48
    A další přerušení. Domácí parta moc uspěchala zakládání akce, také proto jí je nyní odpískáno zakázané uvolnění.
     
    43:08
    Tomáš Hertl pět ukázal, jak si v poslední době věří a v jaké hraje pohodě. Nyní se český forvard vrhl proti dvěma hráčům soupeře, ti pro něj byli ale velikým soustem.
     
    43:45
    Už se nějaký moment čeká na další velkou šanci, obrana San Jose nechce dělat chyby a raději kotouče rozehrává v klidu a s rozvahou.
     
    44:14
    Trojice útočníků v tmavém trikotu se snažil získat proti Sharks kotouč, ale hosté zatím ve třetí třetině sebejistí před svým gólmanem.
     
    44:40
    Znovu dlouhá pasáž bez přerušení, Matt Nieto získal puk proti Fowlerovi v útočném pásmu. Joel Ward se pak nedokázal dostat ke střely z pravého kruhu.
     
    45:10
    San Jose Sharks čeká další oslabení v zápase, na trestnou lavici totiž míří hostující obránce Paul Martin (SJS), který vyhodil puk přes mantinel a za tento přestupek bude muset pykat. Přesilovka pro Kačery.
     
    45:25
    Ducks získali puk na buly a už rozehrávají puk podél mantinelu. Zatím se ale nemohou dostat do pozice, ze které by bylo možné vypálit na branku.
     
    45:50
    Nyní už se San Jose Sharks osvobozují a toto oslabení pro ně začíná poměrně dobře.
     
    46:05
    Ryan Kesler už ovšem v pozici na brankovišti v daleko lepší šanci a moc mu nechybělo, aby zasunul puk za brankáře soupeře.
     
    46:40
    Do konce domácí přesilovky zbývá už jen několik vteřin, ale zdá se, že se bude znovu vylučovat.
     
    46:48
    Podruhé v utkání si Anaheim Ducks zahrají přesilovku pět na tři, i když tentokráte to bude jen dvaadvacet vteřin. Matt Nieto (SJS) dostává od arbitra dnešního utkání dvě minuty za vysokou hokejku a ke své nelibostí míří za katr.
     
    47:01
    Corey Perry a jeho velice dobrá střela, jenže ještě lepší zákrok Martina Jonese. Brankář Sharks nyní podržel svůj celek a udržel skóre stejné.
     
    47:37
    Žraloci už ve čtyřech, také druhé oslabení ve třech tedy zvládli, ještě je ale čeká několik okamžiků klasického oslabení ve čtyřech mužích.
     
    48:10
    Getzlafovi sjel puk z hokejky na pravém kruhu, takže nemohl střílet z první. Zdá se, že San Jose je dnes na hru v oslabení dobře připraveno.
     
    48:52
    Matt Nieto je zpátky na ledové ploše a jeho celek je kompletní. Paradoxně největší šanci posledních okamžiků měl nyní Cogliano až při hře pět na pět.
     
    49:21
    Střela Thompsona prověřila lapačku Jonese, my už budeme sledovat komerční přestávku. Za chvíli pokračujeme.
     
    49:30
    Anaheim zvládl nové buly v útočném pásmu, hned se domácí snažili dostat puk na volného Keslera. Útočník Ducks ovšem puk netrefil přesně.
     
    50:01
    Už jsme ve druhé polovině třetí třetiny, skóre pořád stejné. Hra přerušena ve středním pásmu.
     
    50:25
    Stále častěji se poslední chvíle hrají kolem hostujícího zařízení, přestože Ducks nemají tolik dobré možnost. Následuje ještě jedna komerční pauza, za chvíli pokračujeme ve třetí části.
     
    50:50
    Už se pokračuje, vhazování proběhlo na modré čáře ve středním pásmu. Ani jedna strana se nikam netlačí, dá se ale čekat, že Sharks budou postupně více otevírat vrátka dozadu.
     
    51:18
    Dainius Zubrus se na chvíli ocitl volný v pásmu soka, ale nikdo na ně nesměřoval nahrávku, takže k zakončení dojít nemohlo.
     
    51:58
    Ještě jedna Vlasicova střela z dálky předtím, než odjel na střídačku. Obránce Sharks ale pouze orazítkoval zadní mantinel.
     
    52:25
    Hraje se hodně kolem klece Frederika Andersena, domácí brankář už ale nějakou tu chvíli nemusel zasahovat, Žraloci se jen těžko dostávají ke střelám.
     
    52:50
    Joe Pavelski je klidně mohl prosadit sám, jenže otočku zpoza branky nestačil dotáhnout do zdárného konce.
     
    53:10
    Na druhé straně hned zahrozil Jakob Silfverberg, ale také jemu chyběly nějaké centimetry, aby se mu podařilo překonat Martina Jonese.
     
    53:40
    Anaheim Ducks pochopitelně nikam nespěchají, jsou to Sharks, kdo je nyní na řadě. Getzlaf se jen snažil rychle zakončit z otočky.
     
    54:18
    Sledujeme delší pasáž bez přerušení, tento styl hokeje bude jistě vyhovovat domácím, kteří se pomalu blíží konci základní hrací doby.
     
    54:37
    Kačeři si nyní nerozuměli a rychlým kotoučem přes všechny čáry vyhazují až na zakázané uvolnění.
     
    55:03
    Martin Jones vyjel na chvíli z branky, aby mohl svým spoluhráčům s rozehrávku. Vepředu nedokázal o několik mžiků později přesně zakončit Joe Pavelski.
     
    55:28
    Samotný Tomáš Hertl proti dvěma hráčům soupeře, český útočník měl jen malé šance na to, aby se dostal do zakončení a ohrozil Frederika Andersena.
     
    55:37
    Až nyní gólman Ducks vytahuje zákrok lapačkou, po střele DeMela z dálky po buly. Ještě jedna kratičká pauza a poté budeme pokračovat ve zbytku třetí periody.
     
    55:50
    Už hra znovu pokračuje, hraje se s kotoučem ve středním pásmu. Jde vidět, že San Jose hodlá zkoušet co nejrychlejší rozehrávky.
     
    56:04
    Výborný zásah Frederika Andersena, který nyní podržel svůj tým, když se proti němu řítil do slibné možnosti Matt Nieto. Klidně mohlo být vyrovnáno, ale Andersen zatím sebejistý.
     
    56:28
    Znovu Sharks a konkrétně Logan Couture. Ale ani jemu se nepodařilo trefit prostor mezi třemi tyčemi, pálil těsně nad úroveň branky.
     
    57:04
    San Jose Sharks aktivnější na puku, hosté by ovšem potřebovali více zakončení na klec soupeře, pokud chtějí pomýšlet na brzké vyrovnání výsledku na kostce.
     
    57:35
    Braun a Thornton v kombinaci, hosté ale situaci v pásmu podcenili a právě proto také poměrně lacino přišli o kotouč.
     
    57:53
    Veliká šance pro San Jose Sharks dvě minuty do konce třetí třetiny. Vyloučen je za hákování Cam Fowler (ANA), teď čekají domácí muže těžké chvíle.
     
    58:03
    Anaheim ale hned po buly vyhazuje. Dá se očekávat, že zanedlouho vyrazí Martin Jones pryč ze své branky.
     
    58:25
    Už se tak stalo a San Jose Sharks hrají s prázdnou brankou a v šesti proti čtyřem!
     
    58:50
    Jedna střela a nahození za druhým létá na branku Andersena, ale všechny zatím pouze vedle. Ani dorážky zatím nejsou pro hosty ideální.
     
    59:15
    Joe Pavelski a Joe Thornton ve slibné šanci. První střílel a druhý dorážel, avšak Frederik Andersen zůstává ve třetí periodě nadále bezchybný.
     
    59:25
    Brent Burns ještě udržel puk v pásmu, pak právě tento muž vypálil puk na branku. Nechybělo moc a hostující útočníci málem dorazili puk až do sítě.
     
    Konec zápasu.
     
    Tak to byl napínavý duel až do poslední vteřiny, kalifornské klání jak má být. San Jose Sharks si při hře bez brankáře a zároveň při přesilové hře vytvořili mnoho možností na vstřelení vyrovnávací branky. Frederik Andersen ale všechny možnosti stačil pokrýt. A právě on je jedním z hlavní strůjců dnešního úspěchu Anaheim Ducks. Většina gólů padla v prostřední části, to se slavilo na každé straně dvakrát. Naopak v závěrečných dvaceti minutách už se neprosadil žádný z hráčů, a tak Anaheim Ducks potvrzují svou dobrou bilanci v posledních zápasech a berou další vítězství. V tabulce si Kačeři znovu polepší. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezkou středu.
     
    Střely na branku v zápase

    Anaheim Ducks: 25

    San Jose Sharks: 32
     
    Dnešní utkání sledovalo 16 588 diváků.
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (0 + 0, 3 střely na branku, čas na ledě 16:22)
     
    Tři hvězdy utkání

    Hampus Lindholm (ANA) (1 + 0)
    Ryan Kesler (ANA) (0 + 0)
    Tommy Wingels (SJS) (1 + 0) (06:44:36)
    Mezitím jinde...

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 17. Rakell (Maroon, Perry), 25. Lindholm (Getzlaf), 33. Garbutt (Stewart, Manson) – 23. Zubrus (Burns, Martin), 34. Wingels (Donskoi, Vlasic)


    Anaheim Ducks: Andersen (Gibson) – Fowler, Bieksa, Lindholm, Manson, Despres, Vatanen – Perron, Getzlaf, Stewart – Maroon, Rakell, Perry – Cogliano, Kesler, Silfverberg – Garbutt, Thompson, Santorelli
    San Jose Sharks: Jones (Stalock) – Vlasic, Braun, Martin, Burns, Dillon, DeMelo – Hertl, Thornton, Pavelski – Nieto, Marleau, Ward – Donskoi, Couture, Wingels – Karlsson, Tierney, Zubrus

    Rozhodčí: Joannette, Skilliter – Gibbs, Heyer

    Diváci: 16 588
    bahis siteleri