Srbsko – Čína 3:0 (kon.) | Nizozemsko – Belgie 6:2 (kon.) | Španělsko – Island 5:2 (kon.)
konec
Nizozemsko
6:2 (3:0, 1:1, 2:1)
Belgie
Pátek 15.04.2016, 16:30 • Pabellon de Hiello, Jaca, Španělsko • Mistrovství světa - II. A Divize • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších zápasů. Pěkný zbytek dne! (18:37:06)
     
    Utkání sledovalo 250 diváků!
     
    Holanďané si ještě na závěr turnaje vychutnávají svou státní hymnu!
     
    Je dobojováno! Nizozemsko si v závěrečném vystoupení na turnaji poradilo se sousední Belgií 6:2 a zajistilo si konečné první místo! Nizozemci prošli turnajem jako nůž máslem a dnešní zápas už pro ně byl pouze třešničkou na dortu! Ve třetí třetině přidali branky Wurm a van Lijden! Za Belgii snižoval šest minut před závěrečnou sirénou Vercammen! O postupujícím je tedy jasno, večerní utkání Španělska a Islandu uzavře celý turnaj!
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Ještě jeden náznak Belgie. Prudkou přihrávku do středního pásma však Thurura nedokázal zpracovat.
     
    59:15
    Puk je u branky Nizozemska a za brankou jej sbírá Hoekstra. Nizozemská střídačka už pomalu začíná slavit.
     
    58:27
    Nizozemci znovu poslali puk pouze do třetiny Belgie a odjeli na střídačku. Oba týmy už pouze čekají na závěrečnou sirénu.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty 3. třetiny!
     
    57:40
    Před koncem utkání se Belgie přeci jen zvedla k závěrečnému náporu. Jedna ze střel od modré čáry byla obranou Nizozemska sražena do ochranné sítě.
     
    57:13
    Belgie bojovala o puk v rohu kluziště, kde kraloval obránce Hoekstra, jež puk bez váhání poslal do středního pásma.
     
    56:13
    De Smet si pustil puk do útočného pásma a zadovkou mezi kruhy hledal spoluhráče. Naneštěstí pro něj našel pouze vracejícího se obránce.
     
    55:47
    Belgie ještě v závěru utkání dostává šanci na zdramatizování utkání, ale hokejisté v bílých dresech vyčkávají s rozehrávkou za vlastní brankou.
     
    55:18
    Utkání už se jen dohrává. Nizozemsko se nikam nežene a Belgie není schopná udržet puk na svých hokejkách.
     
    54:18
    Na ledě už ale znovu úřadují Holanďané. Se střelou od modré čáry přispěchal Vols. Jeho pumelici dokázal brankář Jansen udržet před brankovou čárou.
    53:46 Ben VERCAMMEN - 6:2
     
    53:46
    Belgie právě vstřelila branku!
    Belgie se dočkala dalšího úspěchu! Rychlou akci Belgie zakončil BEN VERCAMMEN, jež se natlačil před branku a se štěstím propálil Idzengu! Asistence: Emiel Goris.
     
    53:13
    Další vyloučení! Tentokrát se otevírají vrátka na trestné lavici Belgie! Dvě minuty dostává Maxime Pellegrims. Ten vyfasoval dvě minuty za nedovolené bránění!
     
    53:03
    Bude se vylučovat! V závěru utkání zbytečně vzplály emoce! Nizozemský útočník Joly dostal trest na pět minut + do konce utkání za hrubost!
     
    52:25
    Maxime Pellegrims nahodil puk ze středního pásma na branku Nizozemska a brankář Idzenga raději srazil kotouč holí od ochranné sítě.
     
    51:57
    Jansen si po celou dobu zápasu nemůže stěžovat na nedostatek práce. Brankář Belgie si připisuje další zákrok. Tentokrát zastavil puk betonem.
     
    51:25
    Dean Thurura pouze obloučkem nahodil puk do útočného pásma, kde se nepohyboval nikdo v bílém. Nizozemsko je opět u puku.
     
    50:47
    Naopak na druhé straně už brankář Jansen zasahovat musel! Proti slabé střele však s parádním výhledem neměl problém. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    50:20
    Vpřed uháněl Bremer. Alexander Bremer zkusil štěstí táhlou střelou zápěstím, avšak jeho projektil srazila nizozemská obrana mimo tři tyče.
     
    49:18
    Belgii se prostě nedaří. Hosté postupovali do přečíslení, nicméně Vercammen na modré čáře zbrzdil celou akci a dopřál Nizozemcům včasný návrat.
    48:39 Julian van LIJDEN - 6:1
     
    48:39
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    A užívají si jej se vší parádou! Nizozemsko totiž zvyšuje už na 6:1! Další přesilovkou trefu obstaral přesnou tečí JULIAN VAN LIJDEN! Asistence: Alan van Bentem, Nardo Nagtzaam.
     
    48:02
    Belgii se podařilo vyhodit puk až za branku vedoucího celku. Nizozemsko nikam nespěchá, Holanďané si zbytek turnaje vyloženě užívají.
     
    47:45
    Bude se vylučovat! Nizozemsko si zahraje přesilovou hru! Dvě minuty za podražení dostal od rozhodčích Goris.
     
    47:12
    Van Nes dostal šanci na reparát. Tentokrát z levého křídla raději prudce přihrál před branku, avšak ani nyní z toho nebylo nebezpečí pro Jansena.
     
    46:40
    Krásná kombinace Nizozemska v útočném pásmu! Už se zdálo, že Holanďané zakončí do prázdné branky, nicméně van Nes ve vyložené šanci minul kotouč!
     
    46:07
    Až nyní musel brankář Idzenga zasahovat! Proti střele z ostrého úhlu měl parádní výhled a bez problémů ukryl puk v lapačce.
     
    45:40
    Belgie se na malou chvíli udržela v útočném pásmu, avšak Distate si nezpracoval přihrávku na modrou čáru. Belgie musí začít znovu.
     
    45:13
    Hra se po delší přestávce přesune před branku Nizozemska. Hoekstra svou pobídkou nenašel nikoho v oranžovém, puk končí na zakázaném uvolnění.
    44:27 Ronald WURM - 5:1
     
    44:27
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Nizozemsko opět zvyšuje svůj náskok! RONALD WURM si našel prostor k zakončení a svižnou střelou prostřelil bezmocného Jansena! Asistence: Alan van Bentem.
     
    44:02
    Bruijsten vyjel s pukem za branku Belgie, otočil se a přihrával před klec Jansena. Na brankovišti však nedotíral nikdo v oranžovém.
     
    43:30
    Úsměvná situace se odehrála u dvířek belgické střídačky, kam po jednom ze soubojů zajel nizozemský Raphael Joly!
     
    42:50
    Belgičané poněkolikáté v utkání chybovali při rozehrávce na modré čáře. Nizozemci se ale do rychlého brejku nepustil, ba naopak uklidnili hru.
     
    42:05
    Smid se vydal na postup středem kluziště. Holandský obránce našlápl u vlastní branky a dokonce se dostal k zakončení na druhé straně kluziště.
     
    41:40
    Obraz hry se nemění ani v závěrečné části hry. Nizozemci se snaží dotírat na rozehrávku Belgie v jejím obranném pásmu.
     
    41:10
    Tentokrát už brankář Belgie zasahovat nemusel. Střela van Bentema z levého křídla zamířila daleko mimo branku.
     
    40:38
    A mohlo to být 5:1! Brankář Jansen neudržel puk, který vypadl před brankoviště, jenže dojíždějící Raphael Joly jej v těžké pozici nedokázal dopravit do sítě!
     
    40:10
    Melissant i do třetice uspěl na úvodním vhazování. Nizozemsko se tentokrát rozhodlo pro kombinaci ze zadních řad.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:00.
     
    Střely na branku: 35 – 20
     
    Prostřední část hry je u konce! Ve druhé dvacetiminutovce jsme byli svědky jedné branky na obou stranách. Náskok Nizozemska na 4:0 zvyšoval van Lijden! Alespoň čestný úspěch pro bojující Belgii obstaral dvě minuty před přestávkou Andy Kolodziejczyk! Nizozemsko zatím přesvědčivě kráčí za postupem do první divize!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:36
    Idzenga musel dávat znovu pozor na prudké nahození ze středního pásma. Nizozemský brankář si nyní netroufl na zákrok a pouze vyrazil kotouč holí.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta 2. třetiny!
     
    38:35
    Idzenga nyní vůbec jistě nerozehrál! Nizozemský brankář odpálil puk pouze k Henrymu, jež se málem dostal do vyložené šance. Obránce Hoekstra mu puk ale stačil odpálit.
     
    38:14
    Van den Bogaert hledal žabičkou před branku najíždějícího spoluhráče. Do dráhy letu kotouče se položil obětavý van Gestel a zastavil tím šanci Belgie.
     
    37:54
    Nizozemci si chtěli vzít čtyřbrankové vedení nazpátek, avšak jejich svižnou akci středem kluziště zastavuje postavení mimo hru. Vhazuje se ve středním pásmu.
    37:21 Andy KOLODZIEJCZYK - 4:1
     
    37:21
    Belgie právě vstřelila branku!
    Také Belgie se přeci jen dočkala vstřelené branky! Belgičané se na malou chvíli usadili v útočném pásmu a rána ANDYHO KOLODZIEJCZYKA skončila za zády nizozemského brankáře! Asistence: Vadim Gyesbreghs, Brent van Rooy.
     
    37:08
    Idzenga raději přikryl prudké nahození ze středního pásma. Nizozemský brankář nechce dopustit žádné zmatky před svou svatyní.
     
    36:40
    Verschuren přihrál nepřesně, čímž zhatil nadějně vyhlížejí přečíslení tři na dva. Nizozemce to však zatím nemusí mrzet.
     
    36:24
    Ale ani Holanďanům se nemůže vydařit vše, na co sáhnou. Rozehrávka Nizozemska po pravé straně končí na zakázaném uvolnění. Vhazuje se před Idzengou.
     
    35:47
    Belgii není přáno! Další útok trápícího se celku končí ofsajdem. Vhazovat se bude ve středním pásmu. Na střídačce Nizozemska panuje dobrá nálada.
     
    35:23
    Bruijsten dlouho držel puk v rohu kluziště. Na pomoc mu přijel jeden ze spoluhráčů, nicméně holandský hokejista vzal situaci na sebe, což byla chyba.
     
    34:50
    Až teď se Belgičané vymanili ze sevření ve vlastním obranném pásmu. Z útočné akce však nic nebylo, Vercammen ztratil kotouč ve středním pásmu.
     
    34:08
    Van Lijden nyní napadal rozehrávku Belgie. Obránce Belgie měl spoustu času, ale dlouho otálel a van Lijden jej nakonec připravil o puk.
     
    33:25
    Nizozemsko ani po čtvrté vstřelené brance nepolevuje v aktivním stylu hry. Nizozemci soupeři v posledních minutách takřka nepůjčují kotouč.
    32:41 Julian van LIJDEN - 4:0
     
    32:41
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Nizozemsko přidává další branku! V době, kdy jeden z Holanďanů zůstal ležet v útočném pásmu, si JULIAN VAN LIJDEN vzal puk mezi kruhy, pohrál si s brankářem a zasunul kotouč k bližší tyči! Bez asistence.
     
    32:26
    Van Nes dobruslil jako první přihrávku do rohu útočného pásma, ale s obráncem na zádech se neprodral před branku.
     
    31:51
    Nizozemci se na modré čáře nedohodli dle svých představ a zbytečně odevzdali kotouč soupeři. Marx je na své spoluhráče hodně naštvaný.
     
    31:08
    Bruijsten se vydal na sólo přes celé kluziště. Středním pásmem projel jako nůž máslem, ale za modrou čarou narazil na připraveného obránce.
     
    30:29
    Holanďané si dnešní zápas vyloženě užívají. Po další krásné akci zakončoval Vols. Brankář Jansen skryl puk ve své lapačce.
     
    30:02
    Van Lijden nabral rychlost a prosmýkl se do útočného pásma. Nizozemský útočník ještě obkroužil branku, následnou přihrávkou však neoslovil nikoho v oranžovém.
     
    29:12
    Holanďané se okamžitě dvěma přihrávkami prodrali do útočného pásma, kde se jim povedlo prověřit belgického brankáře. Jansen ve druhé třetině chytá s jistotou.
     
    29:01
    Alaxandre Bremer se dral za modrou čáru, avšak jeden z jeho spoluhráčů byl příliš netrpělivý. Píská se ofsajd, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    28:30
    Raphael Joly táhl po pravé straně rychlý útok Nizozemska. Joly si natáhl puk do středu kluziště, ale nepřesnou přihrávkou celou situaci zazdil.
     
    27:57
    Domácí v plném počtu.
     
    27:27
    Belgie teď zaváhala na modré čáře a van Bentem se ve vlastním oslabení dostal k zakončení z levého křídla. Jansen si jeho slabou střelu pohlídal.
     
    26:54
    Smid nepustil belgického útočníka před sebe a v rohu kluziště mu ukázal, kdo je na ledové ploše pánem. Holanďané se skvěle brání.
     
    26:25
    Nahození od modré čáry mířilo mimo branku Nizozemska. Pro Belgii to je škoda, jelikož před Idzengou skvěle clonil Vercammen.
     
    25:57
    Poměr sil na ledě se najednou vymění! Přesilovku si vyzkoušejí také hokejisté Belgie! Dvě minuty za hrubost dostává Bruijsten!
     
    25:53
    Hosté v plném počtu.
     
    25:06
    Přihrávka zpoza belgické branky skončila pouze na holi obránce Thurury, který bez váhání odpálil puk daleko od Jansena.
     
    24:20
    Belgii se podařilo vyhodit puk až do obranné třetiny Nizozemska a Bryan Kolodziejczyk dokonce nastřádal cenné vteřinky.
     
    23:53
    Jenže vzápětí přichází nedovolený zákrok a přesilovka pro Nizozemsko! Dvě minuty za podražení dostává Gyesbreghs!
     
    23:40
    Belgie naskočila do druhé části přeci jen o něco aktivněji. Belgičané přitlačili obranu Nizozemska v rohu jejich obranné třetiny.
     
    23:06
    Van Lijden přihrával z pravého křídla před belgickou branku, kde byl jeden z hráčů v oranžovém, jenže ten se na prudkou pobídku nestačil natáhnout.
     
    22:38
    Domácí v plném počtu.
     
    22:30
    Tohle už bylo nebezpečnější! Goris před Idzengou tečoval střelu od modré čáry a strážce belgické branky na poslední chvíli stačil vykopnout levou nohu!
     
    21:46
    Idzenga měl skvěle zakrytý výhled, avšak proti dělovce od modré čáry vůbec nemusel zasahovat. Nizozemskému brankáři pomohli obránci.
     
    21:12
    Holanďanům se však ihned v úvodu podařilo získat puk na své hokejky a okamžitě jej poslali přes celé hřiště. Belgie musí začít nanovo.
     
    20:38
    Bude se vylučovat! Přesilovou hru si zahrají hokejisté Belgie! Dvě minuty za hákování odsedí van Gestel.
     
    20:10
    Melissant na úvod druhé třetiny uspěl na vhazování. Nizozemsko však rychle přišlo o puk a Belgie se na malou chvíli usídlila v útočném pásmu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 25 – 5
     
    První třetina je minulostí! Nizozemci vykročili za postupem s velkou vervou a po dvaceti minutách vedou už 3:0! První branku obstaral v přesilovce 5 na 3 Wurm! Poté se na gól čekalo takřka deset minut, ale obrovský tlak Holanďanů proměnil ve druhou branku Joly! Třetí hřebíček do rakve Belgie zatloukl o další tři minuty později Oosterveld!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:27
    Vyloučený Paulus je zpátky na ledové ploše. Belgie tentokrát zásluhou skvělého Jansena přečkala oslabení bez úhony.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta 1. třetiny!
     
    18:31
    Fantastický Jansen! Belgický brankář ležel ve svém brankovišti a zdálo se, že bude lovit puk počtvrté, nicméně van Bentem v jasné šanci nastřelil právě Jansena!
     
    18:16
    Jansen si po dlouhé době připsal úspěšný zákrok. Belgický brankář si počkal na střelu od modré čáry, kterou měl na svědomá Hoekstra.
     
    17:21
    Další vyloučení na straně Belgie! Dvě minuty za hru vysokou holí vyfasoval Jordan Paulus!
     
    17:01
    Hoekstrovi se nepovedla střela od modré čáry. Nizozemský zadák sice dostal nabito, ale při tvrdé střele zlomil hokejku. Belgie se tentokrát ubránila.
     
    16:22
    Belgie je v první třetině hodně nepřesná. Belgičané znovu s obtížemi prošli do středního pásma, kde soupeři odevzdali kotouč.
    15:27 Joye OOSTERVELD - 3:0
     
    15:27
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Nizozemsko zvyšuje už na 3:0! S první střelou si ještě brankář Jansen ve spolupráci s obranou poradil, jenže JOYE OOSTERVELD dojel odražený puk a střelou z otočky vymetl horní roh! Asistence: Erik Tummers, Boet van Gestel.
     
    15:18
    Hra však i po skončení přesilové hry zůstane před brankou Belgie! Jeden z obránců totiž vyhodil puk přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    14:56
    Hosté v plném počtu.
     
    14:27
    Belgie se tentokrát ubránila rodící se akci Nizozemska a vyhazuje puk až do obranné třetiny vedoucího týmu. Přesilová hra se Holanďanům krátí.
     
    13:57
    Joly tečoval na brankovišti prudkou střelu od modré čáry. Podle rozhodčích však stál nizozemský hráč v brankovišti. Hra se stěhuje do středního pásma.
     
    13:40
    Nicméně Nizozemci se v přesilovce nikam neženou. Střela od pravého mantinelu prosvištěla okolo branky a zaduněla o zadní mantinel.
     
    12:56
    Jenže z jejich tlaku podle všeho nic nebude! Nizozemci si totiž vyzkoušejí další přesilovku! Dvě minuty za držení dostává Paulus.
     
    12:48
    Po delší době o sobě dala vědět taktéž Belgie. Belgičané se nastěhovali do útočného pásma a vybojovali vhazování po pravici Idzengy.
    12:04 Raphael Joly - 2:0
     
    12:04
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Nizozemsko zvyšuje stav na 2:0! Nizozemci si vyměnili puk za brankou a RAPHAEL JOLY si sjel na brankoviště, odkud už neměl problém procedit puk za Jansenova záda! Asistence: Kevin Bruijsten, Jeffrey Melissant.
     
    11:32
    Distate nedokázal rozehrát na svého spoluhráče a znovu pouze odevzdal puk na hole nizozemských hokejistů. Holandsko v posledních minutách poněkud uklidnilo hru.
     
    11:02
    Van Nes se dral do útočného pásma kolem hrazení. Belgičané jej sice obrali o puk, nicméně Nizozemsko skvělým pohybem udrželo útočné pásmo.
     
    10:27
    Belgii se zatím vůbec nedaří. Belgičanům se nepovedlo přesně rozehrát. Kotouč končí na zakázaném uvolnění. Vhazovat se bude po Jansenově levici.
     
    10:02
    Joey Oosterveld se probíjel s pukem před branku. Dostal se až na levý kruh odkud vyslal svižnou střelu zápěstím, avšak jeden z obránců jeho pokus srazil.
     
    09:19
    Vercammen se ocitl v útočném pásmu a sjel si mezi kruhy, kam směřovala přihrávka, nicméně hostující útočník si nedokázal puk v těžké pozici zpracovat.
     
    09:02
    Nizozemci vyhráli vhazování v útočném pásmu a ihned po buly prověřili brankáře Jansena. Belgický gólman byl pozorný a nepustil puk za svá záda.
     
    08:43
    Nizozemsko pouze protečovalo puk do útočného pásma, kde jej nejrychleji sebral Franssen. Obránce Belgie má spoustu času na rozehrávku.
     
    08:05
    Snad první práci v utkání měl i brankář Idzenga. Holandský gólman ukryl ve své výstroji slabou střelu z dálky. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    07:50
    Tom Marx zavezl puk za branku Belgie, kde mu ještě přijel na pomoc spoluhráč, nicméně obrana Belgie i tentokrát ustála rychlou akci Holanďanů.
     
    07:16
    Až nyní se Belgii daří dostat puk na své hole. Van Nes bojoval v rohu kluziště s přesilou Belgičanů a proti dvěma obráncům neměl šanci na úspěch.
     
    06:28
    Hosté v plném počtu.
     
    06:05
    Před brankou Belgie číhal Bruijsten. Přesně do míst, kde stál směřovala přihrávka od mantinelu, avšak jeden z obránců ji na poslední chvíli srazil mimo.
     
    05:35
    Holanďané stále nepolevují v aktivní hře a dohrávají přesilovou hru v obranném pásmu soupeře. Belgie se ne a ne dostat k puku.
    04:43 Ronald WURM - 1:0
     
    04:43
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Nizozemsko využívá přesilovou hru 5 na 3 a ujímá se vedení! Holanďané zamkli Belgii před její brankou a RONALD WURM dokázal jako první propálit brankáře Jansena! Asistence: Nardo Nagtzaam, Alan van Bentem.
     
    04:28
    Vyloučení v týmu Belgie (Thurura – 2 min., podražení).
     
    04:13
    Přesilovka Nizozemska vypadá v úvodu o mnoho lépe. Hoekstra nahazoval od modré čáry, puk se od jednoho z hráčů odrazil do rohu kluziště, kde si rozhodčí všiml dalšího faulu.
     
    03:40
    Bude se znovu vylučovat! Tentokrát přichází trest na straně Belgie! Hosté dostávají dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě!
     
    03:37
    Domácí v plném počtu.
     
    02:47
    Holandsku se znovu daří dopravit kotouč až za branku belgické reprezentace. Belgičané si zatím nevytvořili žádnou střeleckou pozici.
     
    02:20
    Belgii se zatím v početní převaze příliš nedaří. Hokejisté v bílém se v úvodu početní převahy nedokázali udržet v útočném pásmu.
     
    01:37
    Bude se poprvé vylučovat! Úvodní přesilovku utkání si vyzkouší Belgie! Dvě minuty za hrubost dostává van Lijden!
     
    01:18
    Další útok Holanďanů! Wurm objel belgickou branku a snažil se zasunout puk k tyči. Brankář Jansen utěsnil mezírku betonem a udržel nerozhodný stav.
     
    00:34
    Před Jansenem si do palebné pozice sjížděl Bruijsten. Holandský hokejista dotíral na brankovišti, avšak před dobře postaveného obránce se nedostal k zakončení.
     
    00:10
    Melissant uspěl na úvodním vhazování. Holanďané se okamžitě vydali do útočného pásma, nicméně obrana Belgie si s prvním atakem poradila.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už nastoupily na ledovou plochu. Na tribunách zatím moc diváků není, ale hlavně příznivci Nizozemska stále přicházejí.
     
    Holandsko dnes odehraje zápas v oranžových dresech, zatímco hokejisté Belgie vyjedou k poslednímu vystoupení na turnaji v bílém!
     
    Úvodní sestavy:

    Nizozemsko: Idzenga (Leeuwesteijn) – Smid, Hoekstra, Tummers (A), van Gestel, van der Voosen, Vols – Bruijsten (C), Joly (A), Melissant – Nagtzaam, Wurm, van Bentem – Oosterveld, Marx, van Lijden – Verschuren, Hermens, Kick – van Nes

    Belgie: Jansen (Prodi) – Gyesbreghs (A), Thurura, Distate, Paulus (C), Fransen, van Rooy – Vercammen, B. Kolodziejczyk (A), Pellegrims – van den Bogaert, de Smet, Bremer – Goris, Dewin, van Noten – Henry, Kolyasnikov, A. Kolodziejczyk

    Rozhodčí: Oskirko – Yletyinen, Zinčenko.
     
    Tabulka před posledním hracím dnem

    1. Nizozemsko – 11 bodů
    2. Španělsko – 9 bodů
    3. Belgie – 7 bodů
    4. Srbsko – 4 body
    5. Island – 4. body
    6. Čína – 1 bod
     
    Belgie

    Jeden ze zakládajících členů Mezinárodní hokejové federace si na letošním šampionátu chtěl zajistit postup do první divize! Belgie za svým snem kráčela od začátku turnaje! Z prvním třech zápasů vytěžila Belgie sedm bodů a ve čtvrtek musela bezpodmínečně zvítězit se Španělskem! Utkání proti domácímu celku se však Belgii vůbec nepovedla a po porážce 4:1 se i pro příští rok musí spokojit s účastí na Mistrovství světa druhé divize! Belgie ale nakonec může výrazně promluvit do konečných výsledků! Pokud dnes vyzraje na Nizozemsko a Španělé si poradí s Islandem, budou se z postupu radovat domácí hokejisté!
     
    Nizozemsko

    Nizozemsko je členem IIHF už více než osmdesát let! V zemi se nachází osmadvacet hokejových stánků! V Holandsku hraje hokej 2 888 lidí, z čehož je takřka 1200 v mládežnickém věku! Po reorganizaci světového šampionátu v roce 2002 si Nizozemci užili společnosti v I. divizi! V té vydrželo až do roku 2012, kdy se i první divize rozdělila na skupiny. Nizozemsko zaujalo postavení v nejslabší z nich a v loňském roce kvůli horšímu vzájemnému zápasu s Estonskem po sedmnácti letech spadlo o divizi níž! Letošním cílem Nizozemska je jednoznačně postup zpět do první divize! Holanďany však před turnajem zastihla rána! Nizozemsko se totiž na mistrovství musejí obejít bez svých nejlepších hráčů, kteří stále bojují ve svých soutěžích!

    Nizozemci za svým cílem jdou hodně sebevědomě! Po čtyřech odehraných zápasech jim vedoucí pozice se ziskem jedenácti bodů! V úvodním utkání Holandsko porazilo po vypjatém souboji Srbsko poměrem 3:2! V následujícím zápase přišli Holanďané doposavad o jediný bod, když domácí Španělsko udolali až 3:2 v prodloužení. V dalším utkání si Holanďané poradili výsledkem 3:0 s Islandem a ve čtvrtek si hravě zastříleli s poslední Čínou, které udělili debakl 9:0!
     
    Příjemné páteční odpoledne všem příznivcům ledního hokeje! Španělská Jaca hostí Mistrovství světa 2. divize skupinu A! Dnes je na programu poslední hrací den! V třaskavém souboji se dnes střetnou dvě země Beneluxu! Nizozemsko totiž od 16:30 změří síly s Belgií! Textovým přenosem Vás provede Tomáš Kubečka. Přeji příjemný sportovní zážitek!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 5. Wurm (Nagtzaam, van Bentem), 13. Joly (Bruijsten, Melissant), 16. Oosterveld (Tummers, van Gestel), 33. van Lijden, 45. Wurm (van Bentem), 49. van Lijden (van Bentem, Nagtzaam) – 38. A. Kolodziejczyk (Gyesbreghs, van Rooy), 54. Vercammen (Goris)


    Nizozemsko: Idzenga (Leeuwesteijn) – Smid, Hoekstra, Tummers (A), van Gestel, van der Voosen, Vols – Bruijsten (C), Joly (A), Melissant – Nagtzaam, Wurm, van Bentem – Oosterveld, Marx, van Lijden – Verschuren, Hermens, Kick – van Nes
    Belgie: Jansen (Prodi) – Gyesbreghs (A), Thurura, Distate, Paulus (C), Fransen, van Rooy – Vercammen, B. Kolodziejczyk (A), Pellegrims – van den Bogaert, de Smet, Bremer – Goris, Dewin, van Noten – Henry, Kolyasnikov, A. Kolodziejczyk

    Rozhodčí: Oskirko – Yletyinen, Zinčenko

    Diváci: 250
    bahis siteleri