Švýcarsko – Česko 1:2 (po pr.)
po prodl.
Švýcarsko
1:2 (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)
Česko
Pátek 15.04.2016, 20:15 • Tissot Arena, Biel • Euro Hockey Challenge
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli už opravdu vše, přeji všem krásný zbytek pátečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit na shledanou. (22:56:33)
     
    Nejlepšími hráči utkání byli po zásluze zvoleni oba gólmani, kteří předvedli opravdu parádní výkony – na české straně Pavel Francouz, na domácí pak Robert Mayer.
    Tomáš Vincour rozhodl prodloužení tohoto zápasu skvělou trefou, kterou nedal Mayerovi vůbec žádnou šanci.

     
    Je dobojováno. Češi nakonec urvali vítězství po prodloužení, když to rozhodl přesnou trefou v samotném závěru nastavené hrací doby Tomáš Vincour. Ze Švýcarska tak Češi odjíždějí s bilancí prohry a výhry a příprava národního týmu před nadcházejícím MS bude pokračovat zase v příštím týdnu.
     
    Konec zápasu.
    64:44 Tomáš VINCOUR - 1:2
     
    64:44
    Česko právě vstřelilo branku!
    Už to vypadalo, že v prodloužení nedojde k rozuzlení tohoto utkání a všichni čekali na samostatné nájezdy. Jenomže proti byl pouhých šestnáct vteřin před vypršením nastavené hrací doby TOMÁŠ VINCOUR, jenž pálil z vrcholu pravého kruhu. V brance Švýcarů tak propálil vše, co mu stálo v cestě a rozhodl tak dnešní utkání. Asistence: Marek Trončinský.
     
    64:15
    Schneeberger ještě pálil znovu na Francouze, ale ten drží puk a poté ho vyhazuje do středního pásma.
     
    64:00
    Začala poslední minuta prodloužení.
     
    63:28
    Tomáš Zohorna byl vybídnut do samostatného úniku Milanem Gulašem, ale sudí odpískali postavení mimo hru. Opakovaný záznam však potvrdil, že v ofsajdu nebyl. Nic to nemění na tom, že se hra přestěhovala do středního pásma, kde se také bude vhazovat.
     
    62:48
    Denis Hollenstein se nechtěně srazil s Milanem Gulašem a s bolestivou grimasou leží na ledové ploše. Vypadá to ale, že po nezaviněné srážce bude útočník domácích nakonec v pořádku.
     
    62:15
    Se šancemi, tedy těmi velkými, se nyní roztrhl pytel. Marc Wieser byl snad v největší šanci celého zápasu, ale před Francouzem nakonec neuspěl. Český gólman si tak připsal další parádní zákrok a podržel svůj tým.
     
    61:20
    Na druhé straně také velká šance na straně českého týmu, ale vyznamenal se také Mayer.
     
    60:51
    Gaëtan Haas se dostal do blízkosti Pavla Francouze a dostal se do zakončení, ale svou obrovskou šanci domácí útočník nedovedl do zdárného konce. Pomohl tomu svým zákrokem také Pavel Francouz.
     
    60:02
    Nastavená hrací doba začala klasicky ve čtyřech hráčích na obou stranách a u puku jsou čeští hráči, kteří ho zaváží do útočného pásma.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Základní hrací doba vítěze nepřinesla, a na řadu tak přijde pětiminutové prodloužení. Švýcaři po houževnatém výkonu v samotném závěru třetí třetiny vyrovnali a na jejich střídačce propukla velká radost.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:43
    Hra na obou stranách je už hodně opatrná, nikdo nechce udělat chybu. Zápas zřejmě dojde do prodloužení.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 59. Du Bois (Wieser D.) – 7. Holík (Kempný), 65. Vincour (Trončinský)


    Švýcarsko: Mayer (Boltshauser) – Geering, Du Bois, Grossmann, Loeffel, Genazzi, Schneeberger, Schlumpf, Rathgeb – Hollenstein, Romy, Ambühl "C" – Bieber, Cunti, Wieser M. – Wieser D., Trachsler, Martschini – Schäppi, Haas, Baltisberger
    Trenér: Patrick Fischer

    Česko: Francouz (Furch) – Rutta, Voráček, Kundrátek, Kempný, Zámorský, Doudera, Trončinský, Hrabal – Červenka "C", Urban, Vincour – Kašpar, Holík, Zaťovič – Gulaš, Kousal, Zohorna – Červený, Hruška, Jarůšek – Koukal
    Trenér: Vladimír Vůjtek

    Rozhodčí: Marc Wiegand, Andreas Harnebring – Nicolas Fluri, Balazs Kovacs

    Diváci: 4593
    bahis siteleri