Srbsko – Čína 3:0 (kon.) | Nizozemsko – Belgie 6:2 (kon.) | Španělsko – Island 5:2 (kon.)
konec
Španělsko
5:2 (1:1, 2:1, 2:0)
Island
Pátek 15.04.2016, 20:00 • Pabellon de Hiello, Jaca, Španělsko • Mistrovství světa - II. A Divize • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní vítěznou tečku Španělska sledovalo 1480 diváků. (22:15:44)
     
    V Jace nyní zazněla španělská hymna, která uzavřela dnešní zápas. Já vám děkuji za pozornost nejen při dnešním utkání a přeji hezký zbytek večera!
     
    Islanďan Emil Alengard s bilancí 1+3 se stal hráčem turnaje na straně Islandu. Na straně Španělska toto ocenění obdržel Patricio Fuentes s bilancí 2+2.
     
    Nejlepším hráčem zápasu za Island se stal s číslem 19 Andri Mikaelsson! Střelec jedné branky byl dnes hodně aktivní. Na druhé straně se nejlepším hráčem ze Španělska z ocenění raduje kapitán Pablo Puyuelo.
     
    Poměr střel na branku: 27-25.
     
    A je po zápase! Poslední utkání na mistrovství světa 2. divize skupiny A vyhrálo Španělsko v poměru 5:2 nad Islandem, když ve třetí třetině dokázali domácí hokejisté dvakrát skórovat a pojistit si výhru, kterou jen podškrtli svou cestu za stříbrnými medailemi z domácího šampionátu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Puk je v pásmu Islandu.
     
    59:27
    Zakázané uvolnění Španělska a ještě jedno vhazování před Garciou.
     
    58:54
    Carbonell, po zisku puku v neutrální zóně, zajel až za islandskou klec a zpětnou přihrávkou hledal Hernandeze, ke kterému ale puk nedoklouzal.
     
    58:23
    Ještě jedna šance Islandu, se kterou si Garcia poradil a vyražením puku v podstatě rozehrál na spoluhráče, kteří vyváží mimo pásmo.
     
    58:01
    Do konce zápasu zbývají dvě minuty a publikum v Jace už slaví dnešní vítězství.
     
    57:36
    Gaston Gonzalez mohl přidat krásnou tečku za turnajem, jenže s jeho střelou z levého kruhu pro vhazování si Sigurbergsson dokázal poradit! Osamocený Španěl, nikým netísněn, nenašel skulinku.
     
    56:40
    Po dlouhé době vidíme puk delší dobu v pásmu Španělska, problémem však je, že v držení jsou domácí a nikoliv Islanďané, kterým už nezbývá moc času.
     
    55:55
    Střelu Pabla Munoze dokázal Siguerbergsson vyrazit jen před sebe, ale Carbonell se k dorážce nedostal – kotouč se mu zamotal mezi brusle.
     
    55:19
    Sigurdsson šel natolik agresivně za pukem, že do Garciovy klece zajel sám.
     
    55:06
    Zakázané uvolnění Španělska.
     
    54:50
    Klec za brankářem Islandu je po boji posunuta. Španělé dvakrát vystřelili a při závaru společně se soupeřem posunuli svatyni soupeře.
     
    54:32
    Trochu nadneseně řečeno se zápas už jen dohrává. Island se nemůže dostat do útočného pásma a Španělé se naopak snaží kouskovat hru zásahy brankáře soupeře. Nedostanou se tak do situace, kdy může některý ze soupeřů vyrazit do úniku.

    Jan Vojkůvka

    Branky a nahrávky: 9. Pantoja (P.Munoz), 35. Brabo (Carbonell, P.Munoz), 39. G.Gonzalez (Quevedo, Vicente), 49. Solorzano (P.Munoz), 52. J.Munoz – 13. Mikaelsson (Sigurdsson, Sigurdarson), 35. Leifsson (Alengard)


    Španělsko: I. Garcia (Alcaine) – Brabo, Ubieto, Vicente, G. Betran (A), Vea, A. Garcia – Hernandez, Carbonell, P. Munoz (A) – J. Munoz, Solorzano, Fuentes – Puyuelo (C), G. Gonzalez, Quevedo – A. Betran, Gordo, Pantoja, P. Gonzalez
    Island: Sigurbergsson (Hedstrom) – Helgason, Palsson, Arnason, Jonsson (C), Eliasson, Blondal, Einarsson – R. Hedstrom, Alengard (A), Leifsson – Sigurdsson (A), Mikaelsson, Sigurdarson – Gudnason, Sigrunarson, Andresson – Magnusson, Johannsson, Johannesson

    Rozhodčí: Eduard Ibatulin (KAZ) – Daniel Hynek (CZE), Lukáš Kacej (SVK)

    Diváci: 1480
    thejrc.org