Groznyj – FK Krasnodar 0:1 (kon.) | Lok. Moskva – CSKA Moskva 1:1 (kon.) | Zenit – Spartak 5:2 (kon.)
konec
FK Achmat Groznyj
0:1 (0:1)
FK Krasnodar
Sobota 16.04.2016, 13:30 • Ahmat Arena, Groznyj. Kapacita: 30,597 diváků. • Ruská Premier Liga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Hráči FK Krasnodar ubránili hubený náskok z úvodní půle a v podprůměrném zápase tak mohou slavit zisk tří bodů. Krasnodar se díky tomuto vítězství posunul na třetí pozici, Těrek prozatím zůstal šestý. (15:26:13)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Na začátku třetí nastavené minuty ještě dokázal vypálit Mitrišev, jeho nepříliš razantní střelu k pravé tyči však Kricjuk bez potíží lapil.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavil tři minuty nad rámec řádné hrací doby.
     
    90
    Prvním karetně potrestaným hráčem zápasu je až v jeho samotném závěru Odil Achmedov (FK Krasnodar), jenž inkasoval kartónek žluté barvy.
     
    89
    U míče jsou hosté, kteří chytře šetří cenné vteřiny kombinací na polovině svých soupeřů.
     
    88
    Čas se fotbalistům Těreku neúprosně krátí a v tuto chvíli se tak stává jejich dalším protivníkem.
     
    86
    Hráči FK Těrek Groznyj měli možnost kopat roh, ale prezentovali se nevydařeným centrem.
     
    85
    Poslední střídání v týmu FK Těrek Groznyj: dnes už má odpracováno Daler Kuzjajev, důvěru trenéra dostal Dantas Rodolfo.
     
    84
    Změna také v týmu FK Krasnodar: ze hřiště odstupuje Ari, přichází Jurij Gazinskij.
     
    83
    Střídání v týmu FK Těrek Groznyj: trávník opouští Milad Mohammadi, opačným směrem putuje Igor Lebeděnko.
     
    81
    Míč si po centru z leva hrudí zpracoval Rybus a poté neváhal vystřelit. Jeho přízemní pokus z hranice velkého vápna prosvištěl zhruba metr vedle levé tyče Kricjukovy svatyně.
     
    80
    Z pravé strany si připravil míč pro střelu Grozav a po teči obránce následovala rohový kop. Po jeho rozehrání došlo uvnitř šestnáctky k zakončení hlavou, po němž balon obloučkem dopadl na horní síť.
     
    78
    Krasnodar už jen z nouze odkopává míče co nejdále od vlastního vápna a vůbec se mu nedaří proniknout ze své poloviny.
     
    77
    Fotbalisté Grozného si místy vytvářejí enormní tlak, hosté jsou nuceni se vytrvale bránit, přičemž musí vynaložit maximální úsilí.
     
    74
    Míč byl po centru na zadní tyč hlavou vrácen do předbrankového prostoru, kde ale balon sebral jeden z bránících hráčů.
     
    73
    Těrek zkusil zahrozit! Centr zprava se jako udička rybáře dostal až k Rybusovi, do jehož střely však vstoupil obránce a balon ztečoval nad horní konstrukci brány.
     
    71
    Centr od rohového praporku nepatřil mezi vydařené, hostující obrana si poradila a alespoň na chvíli si může zase odpočinout.
     
    70
    Ještě předtím ale dojde k avizovanému střídání v týmu FK Těrek Groznyj: ze hřiště odchází Facundo Píriz, jeho místo zaujme Gheorghe Grozav.
     
    69
    Po centru z levé strany a následné hlavičce stopera bude Groznyj kopat roh.
     
    68
    V domácím mužstvu se připravuje první střídání, kdo z hráčů nastoupí do hry však zatím zůstává ve hvězdách.
     
    66
    Groznyj se už snaží střílet snad ze všech pozic. Nyní ke své střele napřáhl Adílson, jehož slabý pokus bez přípravy Kricjukovi vrásky na čele nenadělal.
     
    64
    Hlasitý pískot se vznesl na hlavu hlavního arbitra po tom, co v neprospěch domácího týmu odpískal útočný faul Pírize. Situace byla ovšem nejspíš posouzena správně, takže muž s píšťalkou žádné výčitky svědomí mít nemusí.
     
    62
    A střela byla divákům nabídnuta také na opačné straně hřiště, ale ani Achmedov neměl dostatečně přesně seřízena mířidla, takže jeho projektil z pětadvaceti metrů proletěl vedle levé tyče.
     
    60
    Když nevíš, co s míčem, tak vystřel. Tímto heslem se podle všeho řídil Kuzjajev, jehož střelecký pokus ze střední vzdálenosti se však minul účinkem. Kricjuk zasahovat nemusel, balon totiž mezi tři tyče nezamířil.
     
    58
    Groznyj zkouší nové strategie, ale recept na neprostupnou obranu hostujícího týmu zatím hledá marně. Možná by nebylo od věci otevřít si Kuchařku.
     
    56
    Po zisku míče zavelel k útoku Ivanov, ale jeho individuální tažení skončilo neslavně. Hráč Těreku byl totiž od míče v souladu s pravidly odstaven.
     
    54
    Teď se hra přenesla ke středové čáře, kde hráči bojují o každý metr prostoru.
     
    53
    Tým Grozného je ve druhém poločase jednoznačně aktivnější a nadále zaměstnává defenzivu soupeřova celku.
     
    51
    Pochopitelně tak následovala další rozehrávka rohového kopu, ta se ale domácímu mužstvu tentokrát nevydařila podle jeho představ.
     
    50
    Těrek rohový kop rozehrál krátkou přihrávkou, po které kombinoval před pokutovým územím. Do něj se z levé strany dostal Kuzjajev a jeho razantní křižnou střelu mířící do horní části brány Kricjuk vytěsnil konečky prstů nad břevno.
     
    49
    Teď pro změnu po levé straně zaútočil Plijev, který díky zákroku obránce vybojoval pro svůj tým rohový kop.
     
    47
    Útok domácích hráčů po pravém křídle byl zastaven pouze za cenu nedovoleného zákroku. Z nařízeného přímého volného kopu mířil míč rovnou do předbrankového prostoru, kde ale zasáhla spolehlivá obrana krasnodarského celku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    V prvním poločase byl na tom jednoznačně lépe Krasnodar, který zaslouženě vede jednogólovým rozdílem. Právě jedinou branku úvodní pětačtyřicetiminutovky vstřelili hosté až v jejím závěru, kdy se prosadil Smolov. Po změně stran však může být vše jinak, neboť hostující celek z důvodů zranění svých hráčů musel vyčerpat už dvě střídání, naopak Těrek může do zápasu poslat stále tři čerstvé síly.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Míč se nachází na kopačkách hráčů Krasnodaru, kteří si vyměňují přihrávky na vlastní polovině hrací plochy.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavil v úvodním poločase dvě minuty.
    44. Fjodor SMOLOV - 0:1
     
    44
    Krasnodar právě vstřelil branku!
    Hostující celek se v závěru prvního dějství ujímá vedení! Precizní Mamajevovu přihrávku na hranici pokutového území obdržel FJODOR SMOLOV, který si jednou nohou balon zpracoval a druhou ho poslal neomylně k levé tyči. Domácí tak inkasovali nelichotivý gól rovnou do šatny. Jak se s tímto faktem družina trenéra Rachimova vypořádá?
     
    42
    Po hlavičkovém souboji uvnitř pokutového území Krasnodaru zůstal na trávníku ležet Kuzjajev, který evidentně otřesený v doprovodu týmových lékařů raději odchází za postranní čáru.
     
    40
    Domácí se pokusili zahrozit dlouhatánským nákopem, ovšem kulatý nesmysl směřoval na hráče stojícího v postavení mimo hru, takže praporek pomezního arbitra vylétl okamžitě nahoru.
     
    38
    Pomalu, ale jistě se blíží závěr úvodního poločasu, ve kterém na první větší příležitost zatím čekáme marně. Obě mužstva brání velmi pozorně a hrají ze zabezpečených obran, čímž pozice útočníků značně znesnadňují.
     
    37
    Býci se vydali na útočnou polovinu a z pravé strany poslali do šestnáctky přízemní centr, který byl pozorným obráncem razantním způsobem odkopnut daleko za postranní čáru.
     
    35
    Střídání v týmu FK Krasnodar: obrovská smůla pro hostující tým, kterému se zranil další hráč. S bolestivou grimasou v obličeji do útrob stadionu odchází Vjačeslav Podběrezkin, jehož místo přichází zaujmout Ari.
     
    33
    Konečně se do útoku dostali také domácí, kteří měli možnost rozehrát rohový kop. Krátká přihrávka, po které následoval nepřesný centr, však znamená pouze odkop od Kricjukovy svatyně.
     
    31
    Vypadá to, že aktivitu převzali fotbalisté Krasnodaru, kteří se v posledních minutách prezentovali pěkným stylem hry a míč svým protivníkům téměř vůbec nepůjčili.
     
    30
    Krasnodar teď sevřel svého soupeře v jeho šestnáctce a drží ho v semknutých kleštích. Domácí tým se tedy musí bránit, což se jeho příznivcům vůbec, ale vůbec nelíbí.
     
    28
    Byli jsme svědky dalšího uvedení míče od rohového čtvrtkruhu. Po závaru před bránou se hosté dožadovali odpískání pokutového kopu po údajné ruce, ale píšťalka hlavního sudího zůstala němá.
     
    27
    Teď hostující tým znovu táhl útočný výpad, po kterém opět získal výhodu rohu. Přihrávka nakrátko, po níž hosté balon ztratili, se však ukázala být nepříliš šťastným řešením.
     
    25
    Po ofenzivní akci hostů se kopal roh, se kterým si ale pozorná defenziva Grozného poradila. Následovala ještě jedna rozehrávka ze stejného místa, nicméně Mamajevův centr sebral v předbrankovém prostoru některý z bránících plejerů.
     
    23
    Svěřenci trenéra Rachimova kombinují na útočné polovině, ale jejich soupeři z Krasnodaru mírnému tlaku odolávají.
     
    21
    Střeleckou štěstěnu zkusil zhruba z pětadvaceti metrů Ivanov, jenže balon napálil pouze do obránce, od jehož zad se balon odrazil na roh. Centr pak letěl na bližší tyč, kde jej však odvrátil jeden z obránců.
     
    19
    Ivanov podnikl individuální akci, avšak při pokusu o kličku v rohu pokutového území bez cizího zavinění upadl. Fanoušci Těreku se sice zlobí, ale o faul Granqvista, který byl padajícímu hráči velmi blízko, se v žádném případě nejednalo a hlavní arbitr tak zcela správně nechal pokračovat ve hře.
     
    17
    Aissati se rozhodl napadat rozehrávku a míč po odkopu gólmana Kricjuka trefil právě jeho. Balon po odrazu od útočícího hráče sice směřoval dopředu, ale šikmým směrem, takže se za brankovou čáru nedošoural.
     
    15
    Avizované střídání v týmu FK Krasnodar: ze hřiště po necelé čtvrthodině hry odchází zraněný Vitalij Kalešin, nahradí ho Nikolaj Markov.
     
    14
    Groznyj se rychlou kombinační souhrou snaží vyhledat skuliny v obraně svého soupeře, ale obrana Krasnodaru je při bránění obezřetná.
     
    13
    Vypadá to, že v celku FK Krasnodar se připravuje střídání, podle všeho by se měl za okamžik podívat do hry Markov, který si už navlékl dres.
     
    12
    Domácí ekipa se dokázala prokombinovat až do velkého vápna, ale fotbalistům Těreku znemožnila střelbu zkonsolidovaná defenziva Býků.
     
    10
    Hosté vymysleli další ofenzivní tažení, ze kterého vzešel nadýchaný centr zprava. Balon přilétl někam k penaltovému puntíku, odkud se akrobatickým zakončením prezentoval Smolov. Jeho takzvané nůžky však síť nepřestřihly, balon totiž směřoval doprostřed brány, kde stál pozorný Gorodov.
     
    8
    Míč nakonec vybojovali hráči Krasnodaru, kteří se přímočarou akcí dostali až do zakončení. Ze střední vzdálenosti se rozhodl vypálit Petrov, avšak jeho přízemní křižná střela z levé strany postrádala potřebnou přesnost.
     
    6
    Hra se v tuto chvíli přesunula do středu hřiště, kde probíhají četné a urputné souboje o balon, jenž často střídá svého majitele.
     
    4
    Fotbalisté Grozného se vydali napadat rozehrávku soupeřova celku, přičemž si ale počínali v rozporu s pravidly. Faulovaným hráčem byl Kaboré.
     
    3
    Domácí teď své soupeře sevřeli na jejich polovině a po zblokovaném centru rozehrávali rohový kop. Centr z něj dolétl na hlavu Pírize, který byl však v obležení obránců a nedokázal tak přesně zacílit.
     
    2
    Hosté se s balonem daleko nedostali a po jeho ztrátě zaútočli hráči Těreku. Dlouhý centr směřoval na levé křídlo pro Mitriševa, ale tomu míč zmizel v zámezí.
     
    1
    Úvodní výkop provedli fotbalisté Krasnodaru.
     
    1
    Utkání právě začalo.
    Fotografie z předzápasové rozcvičky
     
    Hráči Těreku Groznyj zápas odehrají v bílých dresech, hosté pro dnešní utkání oblékli dresy zelené barvy.
     
    Fotbalisté obou celků právě nastoupili na hrací plochu.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Těrek Groznyj: Gorodov – Kuzjajev, Semjonov, Plijev, Rybus – Aissati, Píriz – Adílson, Ivanov, Mohammadi – Mitrišev.
    Náhradníci: Godzjur, Gudijev – Rodolfo, Kanu, Ken, Mirzov, Wilkshire, Grozav, Lebeděnko, Ucijev, Achjadov.

    FK Krasnodar: Kricjuk – V. Kalešin, R. Sigurðsson, Granqvist, Petrov – Pereyra, Kaboré, Achmedov – Mamajev, Smolov, Podběrezkin.
    Náhradníci: Dikan, Sinicyn – S. Strandberg, Gazinskij, Ari, Wánderson, Bystrov, Markov, Laborde, Joãozinho.
     
    Posledních pět vzájemných ligových utkání

    27.09.2015 Krasnodar – Těrek Groznyj 1:1
    30.11.2014 Těrek Groznyj – Krasnodar 0:1
    27.10.2014 Krasnodar – Těrek Groznyj 2:0
    25.11.2013 Krasnodar – Těrek Groznyj 3:2
    21.09.2013 Těrek Groznyj – Krasnodar 0:1
     
    Informace o týmech

    Sobotní úvodní duel 24. kola ruské Premier Ligy bude soubojem tabulkových sousedů, kteří pro příští sezonu bojují o účast v pohárové Evropě. Zatímco mužstvo Krasnodaru má na svém kontě rovných čtyřicet bodů, bodový součet Těreku je o dvě cifry nižší.

    Ještě před minulým kolem bylo ale postavení obou celků opačné. Svěřenci trenéra Rachimova však nedokázali vstřelit gól v Ufě, kde nakonec prohráli nejtěsnějším možným rozdílem. Zato Krasnodaru se v zápase s Uralem střelecky nadmíru dařilo, když si před svými příznivci otevřel střelnici a zvítězil přesvědčivě 6:0.
     
    Příjemné sobotní odpoledne přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům. Ruská nejvyšší soutěž na programu 24. kolo, v jehož rámci se na hřišti Těreku Groznyj proběhnou fotbalisté domácího celku a FK Krasnodar. Na sledování textového přenosu vás zve Lukáš Jasoněk, jenž vás textovým online přenosem bude provázet.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 44. Smolov (Mamajev)

    Karty:   90. Achmedov (KRS)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 3:4. Rohy: 10:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 15:9.
    FK Achmat Groznyj: Gorodov – Kuzjajev (85. Rodolfo), Semjonov, Plijev, Rybus – Aissati, Píriz (70. Grozav) – Adílson, Ivanov, Mohammadi (83. Lebeděnko) – Mitrišev.
    Náhradníci: Godzjur, Gudijev – Rodolfo, Kanu, Ken, Mirzov, Wilkshire, Grozav, Lebeděnko, Ucijev, Achjadov.

    FK Krasnodar: Kricjuk – V. Kalešin (15. Markov), R. Sigurðsson, Granqvist, Petrov – Pereyra, Kaboré, Achmedov – Mamajev, Smolov, Podběrezkin (35. Ari, 84. Gazinskij).
    Náhradníci: Dikan, Sinicyn – S. Strandberg, Gazinskij, Ari, Wánderson, Bystrov, Markov, Laborde, Joãozinho.
    thejrc.org